logo
29 EKİM 2026

Yusuf Akçiçek sonunda geri dönüyor

Yusuf Akçiçek, Türkiye'ye dönecek

29.08.2026 12:12:00 / Güncelleme: 29.08.2026 14:38:27
Haber Merkezi
 
Yusuf Akçiçek sonunda geri dönüyor
Yusuf Akçiçek sonunda geri dönüyor
Galatasaray altyapısında oynarken mesafeler yüzünden Fenerbahçe altyapısına geçen Yusuf Akçiçek, sarı-lacivertlilere dev bir bonservis bedeli kazandırarak Suudi Arabistan'a gitmişti...

Fenerbahçeli Yusuf olarak Suudi Arabistan'a giden Yusuf, Süper Lig'e Galatasaraylı olarak dönüyor.







Yusuf Akçiçek, Türkiye'ye dönecek... Eli mahkûm! Ancak Fenerbahçe'ye değil, Galatasaray'a... Bu operasyonun işaret fişeğini Fotospor 3 gün önce "Yusuf Akçiçek çark etti! Okan Buruk'u aradı" haberiyle verdi.

Aslında Yusuf, Okan Buruk ile yaptığı ilk görüşmede, "Yedek olarak gelmem, Abdülkerim Bardakcı'nın önünde 11 sözü verirsen gelirim" demişti. Buruk, kimseye 11 sözü veremeyeceğini söyledi. Gelip, çalışıp, formayı almasını söyledi.







Ancak Al-Hilal Teknik Direktörü Simone Inzaghi kendisini U-21 takımına gönderince Yusuf apar topar Buruk'a mesaj gönderdi... "Benim için anlaşırsanız Galatasaray'a dönmeye hazırım" dedi.






Yusuf daha önce "yedek gelmem" dediği için "Bu ne diyor?" diye bozulmuş olsa da genç oyuncuyu affetti. Abdullah Kavukçu ile temas kurdu. Suudlarla konuşulmasını, Yusuf'un bitirilmesini istedi.






Al-Hilal'e yapılan ilk teklif, "6.5 milyon dolar olan maaşının 3 milyon dolarını ödeyelim" oldu. Suudlar yan çizdi. 






Ancak "Joue" dedikleri ligde mundar etmek yerine Yusuf'u Şampiyonlar Ligi oynayabileceği Galatasaray'a göndermeye razı olmak üzereler. Yusuf iyi bir Galatasaraylı. Galatasaray altyapısında oynarken sadece tesisle evine uzak olduğu için Fenerbahçe'ye gitti.

Montella Fenerbahçelileri çileden çıkardı

İsmail Kartal sonrası adı Fenerbahçe ile anılan Vincenzo Montella’ya sarı-lacivertli camiadan büyük tepki yükseldi

29.10.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
Montella Fenerbahçelileri çileden çıkardı
Montella Fenerbahçelileri çileden çıkardı
İsmail Kartal'ın yerine Vincenzo Montella'nın adaylar arasına girmesi, Türk millî takımındaki performansı yüzünden Fenerbahçe camiasını ayağa kaldırdı. Tepkiler çok büyük.






İsmail Kartal, AS Roma maçından sonra bırakmıştı... Hatta evine gidip kapıyı bile kilitlemişti. Ancak Aziz Yıldırım; Cihan Kamer ve Oğuz Çetin'i gönderip onu ikna etti. Ancak Galatasaray derbisi tüm hayallerin bittiği nokta oldu. Yıldırım arkasından çekildi, Kartal'ı istifaya zorladı. Fenerbahçe'de 4. İsmail Kartal dönemi de sona erdi.






MONTELLA İSMİ TARTIŞMA BAŞLATTI

Yeni teknik direktör arayışlarında ilk aday olarak Montella'nın ismi geçiyor... Ancak camiada İtalyan teknik adama çok büyük bir tepki var.






Her ne kadar millî takımı 24 yıl sonra Dünya Kupası'na götürmüş olsa da sonrasında turnuvada yaşananlar ve Uluslar Ligi'nde alınan sonuçlar sonrasında Montella'nın Fenerbahçe camiasının gözünde değeri sıfırın altına düştü. Gelen bilgilere göre camianın önde gelenleri, "Montella olmaz" diyerek Başkan Aziz Yıldırım'ı mesaj yağmuruna tutuyor.






FENERBAHÇE İÇİN ARTI YÖNÜ

Şu an için Montella, sadece Süper Lig'i tanıyan ve Türk futbolcusunun mentalitesini bilen bir teknik adam olarak Fenerbahçe yönetim kurulunda konuşuluyor. Gelen bilgiler ise Montella'nın sadece adaylardan birisi olduğu, ancak kesinlikle ilk sırada yer almadığı yönünde. Eğer görüşülen diğer adaylardan sonuç alınamazsa bir ihtimal Montella'nın göreve gelmesi söz konusu olabilir.






Trabzonspor'un muhteşem geri dönüşünün formülü

Trabzonspor, Rize deplasmanında 2-0 geri düştü; herkes "Balon patlayacak mı?" dedi

29.10.2026 11:49:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'un muhteşem geri dönüşünün formülü
Trabzonspor'un muhteşem geri dönüşünün formülü
Trabzonspor, Rize deplasmanında 2-0 geri düştü; herkes "Balon patlayacak mı?" dedi. Reis ise 40. dakikadan itibaren yaptığı mini toplantılarla 4-3'lük galibiyetin mimarı oldu.






Rizespor deplasmanında ilk devreyi 2-0 geride kapatan Trabzonspor'da herkesin aklında tek bir soru vardı: Thomas Reis'in balonu patlayacak mı? Ancak ikinci yarıda sahada öyle bir Trabzonspor vardı ki Alman teknik adamın hamleleri, "Balon değil, alın teri" dedirtti.






TRABZONSPOR'DAN MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

Öyle ki ilk yarı bitmeden, 40. dakikadan itibaren kulübede teknik heyet adeta kriz masası kurdu. Reis ve ekibi, maçın gidişatını değiştireceklerinin sinyallerini verdi.







Alman hocanın oyun devam ederken yardımcılarıyla gerçekleştirdiği mini toplantılar, ikinci yarıdaki muhteşem geri dönüşü getirdi. Devre arasında yapılan taktik kurgu ve sarı kart sınırındaki Fabinho'nun yerine Folcarelli'nin oyuna dahil edilmesi, orta alandaki dengeyi tamamen değiştirdi.






REIS LE DÖRT DÖRTLÜK DEVAM

Komşu Rize'den 4-3'lük zaferle dönen Trabzonspor, Süper Lig'de Reis ile 4'te 4 yaparak 12 puana ulaştı. Taşların yerine oturduğu, hem saha içi taktiğin hem de kulübe yönetiminin eksiksiz işlediği bordo-mavililerde bu galibiyet, şampiyonluk yürüyüşünün en keskin virajı oldu.

Galatasaray aradığı 8 numarayı buldu!

Galatasaray'da Okan Buruk için 5. şampiyonlukla beraber Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finali görmek bu sezonun iki önemli hedefi... Ocak ayında Ugochukwu'nun yerine yapılacak Gjivai Zechiël transferi ise hayalleri süslüyor.
 

29.10.2026 11:48:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray aradığı 8 numarayı buldu!
Galatasaray aradığı 8 numarayı buldu!
Fenerbahçe derbisinde alınan "rahat" galibiyetin ardından Galatasaray tüm enerjisini Şampiyonlar Ligi'ne verme kararı aldı. Okan Buruk ve yönetim, üst üste 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rüyası görebilmek için Ocak ayı transferinde gaza basma kararı aldı.






BATRAKOV GİBİ TRANSFER

Sezon başında alınan iki genç oyuncu Ugochukwu ve Bitshiabu'nun Ocak ayında eski takımlarına tazminat ödeyerek de olsa gönderilmesi fikri kabul edildi. Bu iki oyuncunun yerine ise Batrakov gibi "büyük takım görmüş" değil, "büyük takıma gitme" hayali olan oyuncuların alınması fikri ön plana çıktı.






OKAN BURUK KRİTERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Hem Ugochukwu'nun hem de Bitshiabu'nun zaten büyük takım görmüş oldukları için daha fazla kendilerini zorlamamaları Okan Buruk'u hayal kırıklığına uğrattı. Bu yüzden Batrakov gibi rüyasında PSG ya da Barcelona gören ancak o takıma gitmeden önce Galatasaray'ı basamak yapacak oyuncuları scout ekibi listesinden çekip incelemeye başladı.






GJIVAI ZECHIEL HAYALİ

Geçen sezon kiralık oynadığı Utrecht'ten Feyenoord'a dönen Gjivai Zechiël, şu anda Okan Buruk'un 8 numara için hayallerini kurduğu isim. Sol stoper için henüz bir isim belirlenmedi.

Aziz Yıldırım gözünü kararttı! Ocak'ta yıldız yağacak

Galatasaray yenilgisi sonrasında gelen İsmail Kartal istifasının şokunu atlatmaya başlayan Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yönetimi; yeni teknik adamla beraber 3 mevki için 3 dünya yıldızı transfer etme planlarına başladı
 

29.10.2026 11:47:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım gözünü kararttı! Ocak'ta yıldız yağacak
Aziz Yıldırım gözünü kararttı! Ocak'ta yıldız yağacak
Fenerbahçe'de sadece teknik direktör borsası açılmadı; devre arasında yapılacak transferler için de borsa açıldı. Lukaku'nun Anderlecht'e gönderilme ihtimaline karşılık santrfor, Semedo'yla yolların ayrılma ihtimaline karşılık sağ bek, Kerem Aktürkoğlu'nun yerine de bir sol açık şu an için masada olan mevkiler.






FENERBAHÇE'NİN TRANSFER HEDEFİ BELLİ

Sarı-lacivertlilerdeki teknik direktörlük görevinden istifa eden İsmail Kartal'ın ilk günden beri aldıramadığı 8 numara transferi şu an için gündemde yok. Ayrıca Asensio'nun dönme ihtimaline göre 10 numara transferi de düşünülmüyor. Sadece bu 3 mevki için bazı isimlerle şimdiden görüşmelere başlandı.






SAĞ BEKE SACHA BOEY

Semedo giderse sağ bek için ilk aday Galatasaray'ın eski oyuncusu, Bayern'in göndermek istediği Sacha Boey gibi duruyor. Diğer adaylar olsa da Boey öne çıktı. Ayrıca Noussair Mazraoui ve Trent Alexander-Arnold isimleri de konuşuluyor. Sol kanat için konuşulan isimler Garnacho ve Nico Williams. Ayrıca santrfor için Isak ve Woltemade gibi isimlerin yoklanması söz konusu.






Yeni gelecek teknik direktörün vereceği rapor da önemli olacak... Ancak Aziz Yıldırım yönetimi Ocak ayında dünya çapında ses getirecek 3 transfer yapmak istiyor.

Onuachu ortaya çıktı!

Finlandiya'da sentetik zeminin azizliğine uğrayan Paul Onuachu, Franculino'nun sakatlığı yüzünden forma giyme ihtimalinin düşük olduğu Gaziantep deplasmanında Trabzonspor'un kurtarıcısı olacak

29.10.2026 11:41:00
Haber Merkezi
 
Onuachu ortaya çıktı!
Onuachu ortaya çıktı!
Finlandiya'da sentetik zeminin azizliğine uğrayan Paul Onuachu, Franculino'nun sakatlığı yüzünden forma giyme ihtimalinin düşük olduğu Gaziantep deplasmanında Trabzonspor'un kurtarıcısı olacak.

Franculino'nun gaza basması ve Thomas Reis'le beraber çıktığı 6 maçte 9 gole direkt etki etmesi, "Kral" Paul Onuachu'nun eteklerini tutuşturdu... KuPS maçında sentetik zeminin azizliğine uğradığı için bir süredir sahalardan uzak kalan Trabzonspor'un Nijeryalı devi, Gaziantep maçında forma giymek istiyor.







ONUACHU ÇALIŞIYOR

Rizespor maçının sonunda kendini yere bırakan ve hafif bir sakatlığı bulunan Franculino'nun Gaziantep maçında forma giymesi beklenmiyor. Umut Nayır'ın da ufak bir sakatlığının olduğu haftada, Salah'ın santrfor oynatılması ihtimali ortaya çıkmıştı.







Ancak Onuachu'nun kendisine gelmesi ve takım izinli olmasına rağmen tek başına çalışmalara başlaması Reis'in yüzünü güldürdü. Alman teknik adam, sağlık ekibinin vereceği rapora göre Gaziantep maçına Onuachu ile başlayabilir.






Maç başına 1.3 hava topu kazanan ve toplam mücadelelerdeki etkinliği, özellikle kapanan Anadolu takımlarına karşı ceza sahası içi duvarını örmek için en büyük koz. Bu yüzden Reis oynamasını bekliyor.






Ayrıca bu sezon her ne kadar sınırlı dakikalarda süre alsa da 2.22 xG (Gol Beklentisi) üretmesi, pozisyona girme konusunda ne kadar ölümcül olduğunu gösteriyor.






Dakika başına düşen gol sıklığı (223 dk.) ve yüzde 20'lik pozisyonu gole çevirme oranı, formunu yakaladığında ne kadar skorer bir ruha büründüğünün kanıtı.

Italiano'nun Cerny ısrarı ve gerçekler

Vaclav Cerny her ne kadar kendini Beşiktaş taraftarına tam anlamıyla kabul ettirememiş olsa da, Vincenzo Italiano’nun defansif disiplinine kusursuz uyan gizli beyin olmayı başardı

29.10.2026 11:32:00
Haber Merkezi
 
Italiano'nun Cerny ısrarı ve gerçekler
Italiano'nun Cerny ısrarı ve gerçekler
Beşiktaş taraftarı Vaclav Cerny'ye bir türlü ısınamadı... Ancak Çek oyuncu, Italiano'nun siyah-beyazlı takımdan en fazla istediği iki temel şartı eksiksiz yerine getiriyor. Kanat oyuncusu olmasına rağmen sahada en fazla mesafe kat eden ve depar sayısı en yüksek olan isimlerin başında geliyor.






CERNY VAZGEÇİLMEZ

Kanat mevkisinde oynamasına rağmen maç başına 10.3 kilometre mesafe kat eden ve 17.7 depar sayısıyla takımı sırtlayan Cerny, neden İtalyan hocanın vazgeçilmezi olduğunu açıkça gösteriyor.






Çek-iç güç; maç başına 3.4 top kazanma ve 1.4 kilit pas ortalamasıyla sadece hücumu yönlendirmiyor, Italiano'nun katı "defansif disiplin" kuralını da harfiyen uyguluyor.






ITALIANO İÇİN VAZGEÇİLMEZ

Italiano'nun oyun felsefesi; yalnızca tabela yapan değil, alanı parselleyen, rakip savunmayı 90 dakika boyunca deparlarıyla yıpratan ve set oyununda pas trafiğini rahatlatan bir kanat profili gerektiriyor. Cerny; %82 genel pas isabeti, rakip yarı alanda %80 isabetli pas oranı ve sahanın her yerine basan dinamizmiyle İtalyan teknik adamın sahadaki "gizli beyni" olmayı sonuna kadar hak ediyor.






Okan Buruk’un Fenerbahçeli kurbanları

İsmail Kartal'ı 3. kez yiyen Okan Buruk, Fenerbahçe'den 7 hoca göndertti, 2 de başkan yed

29.10.2026 11:31:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk’un Fenerbahçeli kurbanları
Okan Buruk’un Fenerbahçeli kurbanları
İsmail Kartal'ı 3. kez yiyen Okan Buruk, Fenerbahçe'den 7 hoca göndertti, 2 de başkan yedi. Buruk'la Galatasaray'ın yakaladığı felsefenin temeli ise ortaya çıktı.






Okan Buruk adeta Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki 100 yılı aşkın rekabeti tek başına bitirdi. Sarı-kırmızılı ekibin teknik patronu, geldiği günden bu yana üst üste 4 kez şampiyon oldu, yetmedi, Fenerbahçe'de 7 teknik direktörü ekmeğinden etti.






OKAN BURUK'UN BİLEĞİNİ BÜKEMEYEN TEKNİK ADAMLAR

-İsmail Kartal
-Jorge Jesus
-İsmail Kartal
-José Mourinho
-Domenico Tedesco
-İsmail Kartal

ŞAMPİYONLUK GÖREMEYEN FENERBAHÇE BAŞKANLARI

-Ali Koç
-Sadettin Saran







GALATASARAY'DA SİSTEM OTURDU

Okan Buruk'un dominasyonu yüzünden Fenerbahçe sürekli değişiklik yapmak zorunda kalıyor. Galatasaray, aynı teknik kadro ve aynı oyuncularla 5. yılda da aynı oyun felsefesinin üstüne koyuyor. Okan Buruk; yarış devam ederken ve derbilerde ne yapması gerektiğini ezbere bilen bir takım yönetiyor. Bu sayede işi hiç olmadığı kadar kolay oluyor.







KANARYA SIFIRDAN BAŞLIYOR

Fenerbahçe ise her hoca ya da başkan değişiminde sıfırdan yapı kurmaya çalışıyor. Sürekli üzerinde durdukları "yapı"yı hep yıkıp yeniden kuruyorlar. Galatasaray, Okan Buruk sayesinde organizasyonel huzur ile enerjisini saha içine ve şampiyonluk yarışına odaklayabiliyor.

Sürekli teknik adam değiştiren Fenerbahçe'ye karşı yarışmak, Galatasaray ve Okan Buruk üzerinde "Biz ne yaptığımızı biliyoruz, onlar hâlâ arayışta" algısını güçlendiriyor.

Cerny meydan okuyor, Çek yıldız makine gibi

Beşiktaş'ta Vaclav Cerny, sakatlık dinlemeden sahada kalma kararlılığıyla dikkat çekiyor. Doktorların dinlenme uyarısına rağmen Kasımpaşa karşısında da formayı giymek isteyen Cerny fedakarlığa devam ediyor

28.10.2026 15:38:00 / Güncelleme: 28.10.2026 15:45:24
Haber Merkezi
 
Cerny meydan okuyor,  Çek yıldız makine gibi
Cerny meydan okuyor,  Çek yıldız makine gibi
Vaclav Cerny geldiği günden bu yana Fenerbahçe derbileri hariç Beşiktaş taraftarına bir türlü o hayal ettikleri Cerny'yi izletemedi... Ancak çek oyuncu buna rağmen sakatlık dinlemeden sahadaki yerini almaya devam etti. Son olarak Trabzonspor ve Crystal Palace maçlarında hafif sakatlığı olmasına rağmen risk alarak sahaya çıkan Cerny, Başakşehir maçında ise büyük bir riskin eşiğinden döndü.






CERNY OYNAMAK İSTİYOR

Tendonuna yakın bir yerde darbe alan Çek oyuncu her ne kadar "çok önemli değil" dese de kulüp doktorları bu durumu hiç de azımsamıyor.

Tendona yakın alınan darbeler basit bir ödemle atlatılabileceği gibi, tendon liflerinde zorlanma veya mikro yırtıklara da yol açabilir. Bu yüzden Cerny'nin birkaç gün antrenmanlara çıkmaması ve fizik tedavi eşliğinde dinlendirilmesi söz konusu.

Ancak daha önce benzer şekillerde oynamak için ısrar eden Cerny'nin şu anda ezilme gibi duran tendon sakatlığı sonrasında Kasımpaşa maçında oynama konusunda istekli olduğu gelen bilgiler arasında.

Sallai tombala çekti, Fenerbahçe cephesi çıldırdı

Galatasaray’ın derbi galibiyetine performansıyla damga vuran Sallai, sosyal medya paylaşımı nedeniyle Fenerbahçe’nin tepkisini çekti. Sarı-lacivertliler TFF’ye başvurmaya hazırlanıyor 

28.10.2026 15:10:00
Haber Merkezi
 
Sallai tombala çekti, Fenerbahçe cephesi çıldırdı
Sallai tombala çekti, Fenerbahçe cephesi çıldırdı
Galatasaray'ın Macar yıldızı Sallai, derbi sonu paylaşımıyla Fenerbahçelileri çıldırdı! Sarı-lacivertliler, Macar futbolcunun tartışma yaratan hareketi için TFF'ye başvuru hazırladı.






Galatasaray önceki gece Fenerbahçe'yi 2-1'lik kısır skora rağmen rahat bir oyunla yendi... Maç sonunda birden fazla kavga çıktı. Ancak başlangıç Kerem Aktürkoğlu'nun Sallai'nin üzerine gitmesiydi. Fenerbahçeli oyuncunun, Macar sağ beke aşırı tepki göstermesinin nedenini kimse anlamadı.






SALLAI'DEN NOUMA HAREKETİ

Maçtan sonra Sallai'nin sosyal medya hesabından yaptığı "eli şortunun içindeki" paylaşım Fenerbahçe'nin tepkisini çekti. Macar futbolcunun daha önce Beşiktaş'ın kovduğu Pascal Nouma gibi ceza alması için TFF'ye ön başvuru hazırlığı yapıldı.






GALATASARAY İÇİN VAZGEÇİLMEZ

46 pasta 43 isabet bulan Sallai, Galatasaray'ın sağ koridorunda pas istasyonu kurdu. Özellikle 6/8 uzun pas (%75) ve 6 pası final üçüncü bölgeye göndermesi, Galatasaray'ın oyunun temposunu kontrol etmesinde kritik rol oynadı.






Maç boyunca hiç ceza sahasına girmemesine rağmen, ürettiği 0.24 xA (Beklenen Asist) ve 2 kilit pas / 1 net gol pozisyonu, Macar oyuncunun rakip kaleyi doğrudan yoklamak yerine doğru servisleri yapan mimar rolünü üstlendiğini gösterdi.






Bir sağ bek için 77 dokunuş ve %93 pas başarısı, takımın oyun kurulumuna kalıcı bir akıl kattığının da tescili oldu.

Trabzonspor'da golcü kalmadı, yeni santrfor Salah

Onuachu sakat, Franculino da Rizespor'a 2 gol attıktan sonra maç sonu kendini yere bıraktı

28.10.2026 14:54:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'da golcü kalmadı, yeni santrfor Salah
Trabzonspor'da golcü kalmadı, yeni santrfor Salah
Onuachu sakat, Franculino da Rizespor'a 2 gol attıktan sonra maç sonu kendini yere bıraktı. Umut Nayır yeni sakatlıktan çıktı. Trabzonspor sürpriz bir şekilde Gaziantep maçına Salah'ı santrfor oynatarak çıkabilir.

Trabzonspor'da hücum hattında kriz gündemi oluştu... Paul Onuachu sakat. Dün gece Rizespor'un fişini çeken gollerden 2'sini atan Franculino'dan gelen haberler de parlak değil.






REIS KÖTÜ HABERİ VERDİ

Çünkü Thomas Reis dün geceki 4-3'lük zaferin ardından Gine-Bissaulu golcüsü için, "Dju kasında bir ağrı hissettiğini söyledi ama henüz doktorla konuşmadım. Umuyorum en kısa zamanda aramıza dönecektir, çok fazla uzak kalmayacağını umuyorum" açıklamasını yaptı.







SALAH FORVETE GEÇEBİLİR

Trabzonspor'un elinde şu anda sadece sakatlıktan yeni kurtulan Umut Nayır var. Eğer Franculino kendini iyi hissetmezse ya da Onuachu "oynayabilirim" demezse Gaziantep maçında Reis sahaya ya Umut'la çıkacak ya da Salah'ı santrfora koyup bir sürpriz yapacak.







ONUACHU YOKSA FRANCULINO VAR

Franculino, Thomas Reis ile beraber tam bir nükleer silaha dönüştü... Genç golcü Alman teknik direktörle çıktığı 6 maçta 6 gol ve 3 asistle 9 gole direkt katkı sağladı. Trabzonspor'da Onuachu'nun boşluğunu doldurup takımın yeni golcüsü olacağını net şekilde kanıtladı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.