logo
25 EKİM 2026

Avrupa'nın fendi NBA'i yendi

08.10.2006 00:00:00
 
Geçtiğimiz sezon Avrupa Şampiyonu olan CSKA Moskova, hazırlık maçında NBA takımı Los Angeles Clippers'ı ezdi geçti: 94-75.

NBA'in önde gelen takımlarından olan Los Angeles Clippers, Sam Cassell, Tim Thomas, Elton Brand, Magette gibi süper yıldızlarını sahaya sürmesine rağmen Avrupa temsilcisinin müthiş savunmasını aşmayı başaramadı. NBA'in iyi takımlarından biri olan Clippers geçtiğimiz playoff'larda Batı finali şansını Pheonix Suns'a karşı 7. maçta kaybetmişti.

Maç boyunca sahada istediğini yapan taraf olan CSKA, hep önde götürdüğü mücadeleyi çok rahat kazanmasını bildi. Geçen sezon kazandığı Avrupa Şampiyonu ünvanının boşa olmadığını gösterdi. CSKA'da Yunan oyun kurucu Papaloukas yine yıldızlaşan isim oldu.

Beşiktaş ile Başakşehir, 25. randevuda

Beşiktaş ile Başakşehir, 25. randevuda

25.10.2026 10:23:00
İhlas Haber Ajansı
 
Beşiktaş ile Başakşehir, 25. randevuda
Beşiktaş ile Başakşehir, 25. randevuda
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'de yarın karşılaşacağı Başakşehir ile 25. kez rakip olacak.

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Beşiktaş ile Başakşehir, yarın saat 19.00'da Tüpraş Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Ligde siyah-beyazlılar, 5 galibiyet ve 3 mağlubiyetle aldığı 15 puanla 5. sırada haftaya girdi. Turuncu-lacivertliler ise 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle topladığı 11 puanla 10. sırada bulunuyor.
Geçtiğimiz hafta Kartal, Trabzonspor'a deplasmanda 2-0 mağlup olurken ilk 8 haftadaki 3. mağlubiyetini yaşadı. Başakşehir ise konuk ettiği Gaziantep FK'yı 2-1 yenmeyi başardı.

25. randevu

Beşiktaş ile Başakşehir, Süper Lig'de bugüne kadar 24 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu maçlarda siyah-beyazlılar, 9 kez sahadan 3 puanla ayrılırken, turuncu-lacivertliler de 7 defa kazandı. 8 müsabaka ise berabere sona erdi. Bu karşılaşmalarda Beşiktaş 31 kez rakip fileleri havalandırırken, Başakşehir de 29 defa gol sevinci yaşadı.
Siyah-beyazlılar, geçtiğimiz sezon Dolmabahçe'de oynanan müsabakayı 2-1 kazanırken, deplasmanda ise rakibini 3-2 mağlup etti.

4 futbolcu forma giyemeyecek

Siyah-beyazlılarda 4 futbolcu, Başakşehir'e karşı oynayamayacak. Sakatlıkları devam eden Orkun Kökçü ve Milot Rashica'nın yanı sıra UEFA Avrupa Ligi'nde son oynadıkları Crystal Palace müsabakasında omzundan sakatlanan Fabio Miretti ve elinde kırık bulunan Ümit Akdağ, bu müsabakada formasından uzak kalacak.

Emirhan Topçu sınırda

Beşiktaş'ta, Başakşehir maçı öncesinde 1 futbolcu sarı kart sınırında yer alıyor. Siyah-beyazlılarda Emirhan Topçu, Başakşehir karşısında sarı kart görmesi durumunda 10. haftadaki Kasımpaşa müsabakasında cezalı olacak.

Ümit Öztürk düdük çalacak

Beşiktaş ile Başakşehir arasında oynanacak mücadeleyi hakem Ümit Öztürk yönetecek. Öztürk'ün yardımcılıklarını Kerem Ersoy ile Candaş Elbil yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Reşat Onur Coşkunses olacak.

Samsunspor’da alarm zilleri! 7’de 7 yenilgi

Kırmızı-beyazlılar kendi sahasında Amed Sportif Faaliyetler’e 2-1 mağlup oldu

24.10.2026 21:27:00
Haber Merkezi
 
Samsunspor’da alarm zilleri! 7’de 7 yenilgi
Samsunspor’da alarm zilleri! 7’de 7 yenilgi
Kırmızı-beyazlılar kendi sahasında Amed Sportif Faaliyetler'e 2-1 mağlup oldu. Üst üste yedinci yenilgisini alan Samsunspor'da kötü gidiş sürüyor.

Trendyol Süper Lig'de Samsunspor, sahasında Amed Sportif Faaliyetler'e 2-1 mağlup oldu. Karşılaşmaya iyi başlayan kırmızı-beyazlılar, öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı.

KIRMIZI KART DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ



Samsunspor, 21. dakikada Logi Tomasson'un golüyle öne geçti. Ancak Afonso Sousa'nın 37. dakikada kırmızı kart görmesiyle ev sahibi ekip mücadeleye 10 kişi devam etmek zorunda kaldı.

İkinci yarıda baskısını artıran Amedspor, 74. dakikada Gift Orban'ın penaltı golüyle eşitliği sağladı. Dia Saba, 83. dakikada attığı golle konuk ekibe galibiyeti getirdi. Amedspor'da Mbaye Diagne de 61. dakikada kırmızı kart gördü.

SAMSUNSPOR'UN KARNESİ ENDİŞE VERİYOR

Üst üste gelen mağlubiyetler, Samsunspor'da kötü gidişin boyutunu gözler önüne serdi. Takımın savunma direnci, skor üstünlüğünü koruma becerisi ve maçları sonuçlandırma sorunu yeniden tartışma konusu oldu.

Taraftarlar, peş peşe gelen yenilgilerin ardından takımın ne zaman toparlanacağını merak ediyor. Samsunspor'un bu kötü seriyi sonlandırmak için bir an önce puanlara ihtiyacı var.

BTP'den Küçükçekmece'de spor etkinliği

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Küçükçekmece teşkilatı halı saha organizasyonunda bir araya geldi

24.10.2026 21:26:00 / Güncelleme: 24.10.2026 21:29:52
Hasan Gündoğdu
 
BTP'den Küçükçekmece'de spor etkinliği
BTP'den Küçükçekmece'de spor etkinliği
Gençlerin ağırlıklı olduğu maçta BTP Küçükçekme İlçe Başkanı Tolga Gölelçin, Gençlik Kolları Başkanı Ali Haydar Namlıer ve MYK Üyesi Önder Yılmaz da yer aldı.
 
Maç hem oynayanlar hem de izleyenler açısından oldukça keyifliydi. Sahada kazanan dostluk ve centilmenlik oldu.
 
BTP Küçükçekmece Gençlik Kolları Başkanı Ali Haydar Namlıer bundan sonra da benzer etkinliklerle gençleri motive etmeye devam edeceklerini belirtti.

 
BTP Küçükçekmece İlçe Başkanı Tolga Gölelçin gençlerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerine tam destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

BEŞİKTAŞ, CRYSTAL PALACE’I SALLADI AMA YIKAMADI: 2-2

Beşiktaş, Dolmabahçe'de Crystal Palace karşısında büyük bir mücadele ortaya koydu. İlk yarıyı önde kapatan siyah-beyazlılar, ikinci yarıda geriye düşmesine rağmen pes etmedi

23.10.2026 00:10:00 / Güncelleme: 23.10.2026 00:11:47
Haber Merkezi
 
BEŞİKTAŞ, CRYSTAL PALACE’I SALLADI AMA YIKAMADI: 2-2
BEŞİKTAŞ, CRYSTAL PALACE’I SALLADI AMA YIKAMADI: 2-2
Beşiktaş, Dolmabahçe'de Crystal Palace karşısında büyük bir mücadele ortaya koydu. İlk yarıyı önde kapatan siyah-beyazlılar, ikinci yarıda geriye düşmesine rağmen pes etmedi. Junior Olaitan'ın müthiş golüyle skoru 2-2'ye getiren Kartal, sahadan beraberlikle ayrıldı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde İngiliz temsilcisi Crystal Palace ile karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan mücadelede siyah-beyazlılar, öne geçtiği maçta rakibinin geri dönüşüne engel olamadı. Ancak son sözü söyleyen Junior Olaitan, Beşiktaş'a beraberliği getirdi: 2-2.

İLK YARIDA NDIDI SAHNEYE ÇIKTI

Karşılaşmanın 6. dakikasında Mateta'nın ağlara gönderdiği top, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. Crystal Palace, ilk yarıda duran toplarla etkili olmaya çalışırken Beşiktaş savunması kritik anlarda hata yapmadı.

Dakikalar 45+1'i gösterdiğinde Salih Özcan'ın kendi yarı sahasından gönderdiği uzun pasta savunmanın arkasına sarkan Wilfred Ndidi, ceza sahasının solundan yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi. Beşiktaş, soyunma odasına 1-0 üstün gitti.

İKİNCİ YARIDA DENGELER DEĞİŞTİ

İkinci yarıya hızlı başlayan Crystal Palace, 51. dakikada Yeremi Pino'nun golüyle skoru eşitledi. Yardımcı hakemin ofsayt bayrağı kaldırdığı pozisyonda VAR incelemesi sonrası gol geçerli sayıldı: 1-1.

Beşiktaş, bu golün şokunu atlatamadan savunmada büyük bir hata yaptı. 55. dakikada Tiago Djalo'nun kaleci Nübel'e gönderdiği geri pasta araya giren Mateta, topu kazanarak ceza sahasına girdi ve sert vuruşuyla Crystal Palace'ı 2-1 öne geçirdi.

OL AITAN'DAN MÜTHİŞ CEVAP!

Geriden gelen Beşiktaş, mücadeleyi bırakmadı. 73. dakikada Crystal Palace savunmasının hatalı pasını değerlendiren Junior Olaitan, ceza sahası dışında iki rakibini çalımladı. Ceza yayı önünden sağ çaprazda bulduğu pozisyonda yerden sert bir vuruş yapan Olaitan, topu ağlarla buluşturarak skoru 2-2'ye getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele beraberlikle sona erdi. Beşiktaş, iki kez sarsıldığı karşılaşmada pes etmeyerek Dolmabahçe'de mücadele gücünü ortaya koydu ancak galibiyete uzanamadı.

Trabzonspor, yarın Hearts ile karşılaşacak

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi'nin ikinci haftasında yarın İskoçya'nın Hearts takımını konuk edecek

 

21.10.2026 10:43:00
Anadolu Ajansı
 
Trabzonspor, yarın Hearts ile karşılaşacak
Trabzonspor, yarın Hearts ile karşılaşacak

Papara Park'ta saat 19.45'te başlayacak müsabakayı, Belçikalı hakem Lawrence Visser yönetecek. Visser'in yardımcılıklarını Ruben Wyns ve Mathias Hillaert yapacak.

Konferans Ligi'ndeki ilk maçında Finlandiya'nın KuPS Kuopio takımını deplasmanda 4-2 mağlup eden bordo-mavili ekip, Hearts müsabakasını da kazanarak ikinci haftayı da kayıpsız geçmeye çalışacak.

Bordo-mavili takımda müsabaka öncesinde Batagov, Onuachu ve genç kaleci Onuralp Çevikkan'ın sakatlıkları bulunuyor.

FENERBAHÇE’DE SON DAKİKA YIKIMI

Sarı-lacivertliler maça fırtına gibi başladı, iki golle öne geçti. Ancak savunmadaki hata ve son dakika golü galibiyeti kaçırdı

20.10.2026 21:55:00
Haber Merkezi
 
FENERBAHÇE’DE SON DAKİKA YIKIMI
FENERBAHÇE’DE SON DAKİKA YIKIMI
Sarı-lacivertliler maça fırtına gibi başladı, iki golle öne geçti. Ancak savunmadaki hata ve son dakika golü galibiyeti kaçırdı. Fenerbahçe, Slavia Prag karşısında sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftasında sahasında ağırladığı Çekya temsilcisi Slavia Prag karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. İlk 11 dakikada iki gol bulan sarı-lacivertliler, üstünlüğünü koruyamadı ve 90. dakikada yediği golle galibiyeti elinden kaçırdı.

İLK 11 DAKİKADA İKİ GOL!



Kadıköy'de maça hızlı başlayan Fenerbahçe, 4. dakikada Oğuz Aydın'ın şık golüyle öne geçti. Baskısını sürdüren sarı-lacivertliler, 11. dakikada Greenwood'un golüyle farkı ikiye çıkardı: 2-0.

Ancak sevinç uzun sürmedi. 15. dakikada Guendouzi'nin hatalı pasını değerlendiren Lukas Provod, Slavia Prag'ın farkı bire indirmesini sağladı. İlk yarıda başka gol olmayınca Fenerbahçe soyunma odasına 2-1 üstün gitti.

KAÇAN FIRSATLAR, KAYBEDİLEN GALİBİYET



İkinci yarıda farkı yeniden açmak isteyen Fenerbahçe, aradığı golü bulamadı. Lukaku ve Nene ile yakalanan fırsatlar değerlendirilemezken Slavia Prag da beraberlik için baskısını artırdı.

Dakikalar 90'ı gösterdiğinde Ayaosi'nin ortasında Kacor'un dokunuşu topu ağlarla buluşturdu. Kadıköy'de tribünleri şoke eden gol, maçın skorunu belirledi: 2-2.

FENERBAHÇE'DE SON DAKİKA YIKIMI

İki farklı üstünlüğü yakalamasına rağmen skoru koruyamayan Fenerbahçe, sahasında kritik bir galibiyet fırsatını kaçırdı. İlk dakikalarda etkili hücumuyla umut veren sarı-lacivertliler, savunma hataları ve kaçan fırsatların bedelini ağır ödedi.

Kadıköy'de sevinçle başlayan gece, son dakika golüyle hayal kırıklığına dönüştü.

A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktörlük görevine Sergen Yalçın'ın getirildiğini açıkladı

20.10.2026 17:11:00
İhlas Haber Ajansı
 
A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın oldu
A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın oldu
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu toplantısı, bugün Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Toplantıda, A Milli Futbol Takımı'nda Vincenzo Montella'dan boşalan teknik direktörlük göreviyle ilgili karar da alındı. Daha önce prensip anlaşmasına varılan Sergen Yalçın, ay-yıldızlı ekibin yeni teknik direktörü oldu.

Öte yandan, Mecnun Otyakmaz'ın yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmesinin ardından A Milli Futbol Takımı'ndan sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak Ediz Kıray görevlendirildi.

TFF'nin sitesinden yapılan açıklamaya göre yönetim kurulu toplantısında alınan diğer kararlar da şu şekilde:

"Merkez Hakem Kurulu'nda boşalan üyeliklere ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda; MHK başkanlığına halen Elit Hakem Direktörü olarak görev yapan Anthony Taylor; MHK üyeliklerine ise halen Kadın Hakemlerden Sorumlu Eğitimci olarak görevine devam eden Alan Snoddy, Igor Radojicic ve Barış Şimşek getirilmiştir.

Futbol Disiplin Talimatı'nda, maç öncesinde ve maç sonrasında hakemler hakkında yapılan açıklamalara yönelik uygulanacak cezalara ilişkin özel bir düzenlemeye gidilmesine karar verilmiştir.

TFF 1. Başkan Vekili İbrahim Özbay'ın Süper Lig'den Sorumlu; Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Gökay'ın Ar-Ge, Futbol Altyapı ve Gençlik Projelerinden Sorumlu; Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Surözü'nün İletişim ve Pazarlamadan Sorumlu; Yönetim Kurulu Üyesi Fazlı Çilingir'in Kulüp Lisans ve Mali İşlerden Sorumlu; Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Ediz Kıray'ın A Millî Takım'dan Sorumlu; Yönetim Kurulu Üyesi Metin Akyüz'ün 2. Lig, 3. Lig ve Amatör Liglerden Sorumlu; Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Uğur'un 1. Lig'den Sorumlu; Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Akçay'ın Genç, Kadın, Plaj ve Futsal Millî Takımlar Sorumluluğu görevini üstlenmesine karar verilmiştir."İHA
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.