logo
29 EKİM 2026

Aykut Kocaman bu teklifle ikna edilecek

İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'den gönderilmesi tek başına olmayacak gibi duruyor. İlk etapta futbolun başına Cihan Kamer'in yerine Mahmut Uslu'nun geçeceği, Uslu'nun da Aykut Kocaman'ı ikna etmeye çalışacağı iddia ediliyor.
 

29.10.2026 11:19:00
Haber Merkezi
 
Aykut Kocaman bu teklifle ikna edilecek
Aykut Kocaman bu teklifle ikna edilecek
Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi rötarlı da olsa sona erdi. Aston Villa hezimetinden sonra başlayan yeni teknik direktör arayışları Slavia beraberliği sonrasında zaten zirve yapmıştı. Galatasaray derbisinden sonra da resmiyet kazandı.






MONTELLA SESLERİ

Şu anda Fenerbahçe için adı en yüksek frekanstan çıkan aday Montella... Türk Milli Takımı'na yaptıkları unutulmamış gibi İtalyan'ın, sarı-lacivertlilerin teknik direktörü olarak anılması camiada büyük bir heyecan yaratmış durumda. Akıllarda bir de soru var: "Neden ilk tercih Aykut Kocaman'a gitmiyoruz?"






AYKUT KOCAMAN'A TEKLİF

Aslında kulislerde konuşulanlara göre gayriresmi yollardan, el altından Kocaman'a "Takımı alır mısın?" diye soruldu. Kocaman'ın cevabı ise kısa ve net oldu: "Aziz Başkan ve Oğuz'la çalışmam."






MAHMUT USLU DEVREDE

Kocaman bu cevabı hem Aston Villa hem de Slavia maçlarından sonra iki kez tekrarlarken futbolun yeni patronu olmaya hazırlanan Mahmut Uslu'nun ise Kocaman'ı ikna edip edemeyeceği tartışılmaya başlandı. Uslu'nun, Kocaman'a, "Aziz Başkan karışmayacak. İkimiz olacağız. Yanına da istediğini al" diyerek bir teklif yapmak istediği konuşuluyor.






AZİZ YILDIRIM KARARLI

Başkan Yıldırım ise bir kez daha hata yapmamak adına Kocaman ismine her ne kadar karşı çıksa da onay vereceği konuşuluyor.
Kocaman'ın ise Uslu'nun bu teklifini kabul edip etmeyeceği net değil.

Montella Fenerbahçelileri çileden çıkardı

İsmail Kartal sonrası adı Fenerbahçe ile anılan Vincenzo Montella’ya sarı-lacivertli camiadan büyük tepki yükseldi

29.10.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
Montella Fenerbahçelileri çileden çıkardı
Montella Fenerbahçelileri çileden çıkardı
İsmail Kartal'ın yerine Vincenzo Montella'nın adaylar arasına girmesi, Türk millî takımındaki performansı yüzünden Fenerbahçe camiasını ayağa kaldırdı. Tepkiler çok büyük.






İsmail Kartal, AS Roma maçından sonra bırakmıştı... Hatta evine gidip kapıyı bile kilitlemişti. Ancak Aziz Yıldırım; Cihan Kamer ve Oğuz Çetin'i gönderip onu ikna etti. Ancak Galatasaray derbisi tüm hayallerin bittiği nokta oldu. Yıldırım arkasından çekildi, Kartal'ı istifaya zorladı. Fenerbahçe'de 4. İsmail Kartal dönemi de sona erdi.






MONTELLA İSMİ TARTIŞMA BAŞLATTI

Yeni teknik direktör arayışlarında ilk aday olarak Montella'nın ismi geçiyor... Ancak camiada İtalyan teknik adama çok büyük bir tepki var.






Her ne kadar millî takımı 24 yıl sonra Dünya Kupası'na götürmüş olsa da sonrasında turnuvada yaşananlar ve Uluslar Ligi'nde alınan sonuçlar sonrasında Montella'nın Fenerbahçe camiasının gözünde değeri sıfırın altına düştü. Gelen bilgilere göre camianın önde gelenleri, "Montella olmaz" diyerek Başkan Aziz Yıldırım'ı mesaj yağmuruna tutuyor.






FENERBAHÇE İÇİN ARTI YÖNÜ

Şu an için Montella, sadece Süper Lig'i tanıyan ve Türk futbolcusunun mentalitesini bilen bir teknik adam olarak Fenerbahçe yönetim kurulunda konuşuluyor. Gelen bilgiler ise Montella'nın sadece adaylardan birisi olduğu, ancak kesinlikle ilk sırada yer almadığı yönünde. Eğer görüşülen diğer adaylardan sonuç alınamazsa bir ihtimal Montella'nın göreve gelmesi söz konusu olabilir.






Trabzonspor'un muhteşem geri dönüşünün formülü

Trabzonspor, Rize deplasmanında 2-0 geri düştü; herkes "Balon patlayacak mı?" dedi

29.10.2026 11:49:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'un muhteşem geri dönüşünün formülü
Trabzonspor'un muhteşem geri dönüşünün formülü
Trabzonspor, Rize deplasmanında 2-0 geri düştü; herkes "Balon patlayacak mı?" dedi. Reis ise 40. dakikadan itibaren yaptığı mini toplantılarla 4-3'lük galibiyetin mimarı oldu.






Rizespor deplasmanında ilk devreyi 2-0 geride kapatan Trabzonspor'da herkesin aklında tek bir soru vardı: Thomas Reis'in balonu patlayacak mı? Ancak ikinci yarıda sahada öyle bir Trabzonspor vardı ki Alman teknik adamın hamleleri, "Balon değil, alın teri" dedirtti.






TRABZONSPOR'DAN MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

Öyle ki ilk yarı bitmeden, 40. dakikadan itibaren kulübede teknik heyet adeta kriz masası kurdu. Reis ve ekibi, maçın gidişatını değiştireceklerinin sinyallerini verdi.







Alman hocanın oyun devam ederken yardımcılarıyla gerçekleştirdiği mini toplantılar, ikinci yarıdaki muhteşem geri dönüşü getirdi. Devre arasında yapılan taktik kurgu ve sarı kart sınırındaki Fabinho'nun yerine Folcarelli'nin oyuna dahil edilmesi, orta alandaki dengeyi tamamen değiştirdi.






REIS LE DÖRT DÖRTLÜK DEVAM

Komşu Rize'den 4-3'lük zaferle dönen Trabzonspor, Süper Lig'de Reis ile 4'te 4 yaparak 12 puana ulaştı. Taşların yerine oturduğu, hem saha içi taktiğin hem de kulübe yönetiminin eksiksiz işlediği bordo-mavililerde bu galibiyet, şampiyonluk yürüyüşünün en keskin virajı oldu.

Aziz Yıldırım gözünü kararttı! Ocak'ta yıldız yağacak

Galatasaray yenilgisi sonrasında gelen İsmail Kartal istifasının şokunu atlatmaya başlayan Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yönetimi; yeni teknik adamla beraber 3 mevki için 3 dünya yıldızı transfer etme planlarına başladı
 

29.10.2026 11:47:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım gözünü kararttı! Ocak'ta yıldız yağacak
Aziz Yıldırım gözünü kararttı! Ocak'ta yıldız yağacak
Fenerbahçe'de sadece teknik direktör borsası açılmadı; devre arasında yapılacak transferler için de borsa açıldı. Lukaku'nun Anderlecht'e gönderilme ihtimaline karşılık santrfor, Semedo'yla yolların ayrılma ihtimaline karşılık sağ bek, Kerem Aktürkoğlu'nun yerine de bir sol açık şu an için masada olan mevkiler.






FENERBAHÇE'NİN TRANSFER HEDEFİ BELLİ

Sarı-lacivertlilerdeki teknik direktörlük görevinden istifa eden İsmail Kartal'ın ilk günden beri aldıramadığı 8 numara transferi şu an için gündemde yok. Ayrıca Asensio'nun dönme ihtimaline göre 10 numara transferi de düşünülmüyor. Sadece bu 3 mevki için bazı isimlerle şimdiden görüşmelere başlandı.






SAĞ BEKE SACHA BOEY

Semedo giderse sağ bek için ilk aday Galatasaray'ın eski oyuncusu, Bayern'in göndermek istediği Sacha Boey gibi duruyor. Diğer adaylar olsa da Boey öne çıktı. Ayrıca Noussair Mazraoui ve Trent Alexander-Arnold isimleri de konuşuluyor. Sol kanat için konuşulan isimler Garnacho ve Nico Williams. Ayrıca santrfor için Isak ve Woltemade gibi isimlerin yoklanması söz konusu.






Yeni gelecek teknik direktörün vereceği rapor da önemli olacak... Ancak Aziz Yıldırım yönetimi Ocak ayında dünya çapında ses getirecek 3 transfer yapmak istiyor.

Onuachu ortaya çıktı!

Finlandiya'da sentetik zeminin azizliğine uğrayan Paul Onuachu, Franculino'nun sakatlığı yüzünden forma giyme ihtimalinin düşük olduğu Gaziantep deplasmanında Trabzonspor'un kurtarıcısı olacak

29.10.2026 11:41:00
Haber Merkezi
 
Onuachu ortaya çıktı!
Onuachu ortaya çıktı!
Finlandiya'da sentetik zeminin azizliğine uğrayan Paul Onuachu, Franculino'nun sakatlığı yüzünden forma giyme ihtimalinin düşük olduğu Gaziantep deplasmanında Trabzonspor'un kurtarıcısı olacak.

Franculino'nun gaza basması ve Thomas Reis'le beraber çıktığı 6 maçte 9 gole direkt etki etmesi, "Kral" Paul Onuachu'nun eteklerini tutuşturdu... KuPS maçında sentetik zeminin azizliğine uğradığı için bir süredir sahalardan uzak kalan Trabzonspor'un Nijeryalı devi, Gaziantep maçında forma giymek istiyor.







ONUACHU ÇALIŞIYOR

Rizespor maçının sonunda kendini yere bırakan ve hafif bir sakatlığı bulunan Franculino'nun Gaziantep maçında forma giymesi beklenmiyor. Umut Nayır'ın da ufak bir sakatlığının olduğu haftada, Salah'ın santrfor oynatılması ihtimali ortaya çıkmıştı.







Ancak Onuachu'nun kendisine gelmesi ve takım izinli olmasına rağmen tek başına çalışmalara başlaması Reis'in yüzünü güldürdü. Alman teknik adam, sağlık ekibinin vereceği rapora göre Gaziantep maçına Onuachu ile başlayabilir.






Maç başına 1.3 hava topu kazanan ve toplam mücadelelerdeki etkinliği, özellikle kapanan Anadolu takımlarına karşı ceza sahası içi duvarını örmek için en büyük koz. Bu yüzden Reis oynamasını bekliyor.






Ayrıca bu sezon her ne kadar sınırlı dakikalarda süre alsa da 2.22 xG (Gol Beklentisi) üretmesi, pozisyona girme konusunda ne kadar ölümcül olduğunu gösteriyor.






Dakika başına düşen gol sıklığı (223 dk.) ve yüzde 20'lik pozisyonu gole çevirme oranı, formunu yakaladığında ne kadar skorer bir ruha büründüğünün kanıtı.

Fenerbahçeli futbolculara hangi teknik direktör istekleri soruldu!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Oğuz Çetin üzerinden sordurdu

29.10.2026 11:36:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçeli futbolculara hangi teknik direktör istekleri soruldu!
Fenerbahçeli futbolculara hangi teknik direktör istekleri soruldu!
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Oğuz Çetin üzerinden sordurdu. Takımın yıldızlarından Mason Greenwood ve Romelu Lukaku, Beşiktaş'ın eski hocası Ole Gunnar Solskjaer ismini verdi.






Fenerbahçe'de başkan Aziz Yıldırım, Oğuz Çetin üzerinden futbolcuların teknik direktör fikirlerini aldı... Çetin, takımın yıldızlarına İsmail Kartal'ın yerine kimin gelmesini tercih edeceklerini sordu ve enteresan cevaplar aldı.






GREENWOOD VE LUKAKU, SOLSKJAER'İ ÖNERDİ

Mason Greenwood, daha önce Beşiktaş'ı çalıştıran Ole Gunnar Solskjaer ismini verdi. Lukaku da Norveçli teknik adama destek olurken, ancak B planı olarak Roberto Martinez'i de düşünebileceklerini söyledi.







KANTE, CONTE İSMİNİ VERDİ

Kanté'nin tercihi ise Antonio Conte oldu. Ancak İtalyan teknik adam daha önce Fenerbahçe'yi reddetti. Ayrıca şu anda Manchester United'ı bekliyor, zaten Lukaku'nun da kendisiyle sorunu var.







GUENDOUZI'NİN TERCİHİ TUDOR

Guendouzi ise kendisinin Türkiye'ye gelmesi konusunda destekleyen Igor Tudor'un, ülkeyi tanıması bakımından iyi bir tercih olabileceğini iletti. Ayrıca Laurent Blanc ismi de masada konuşuldu.







FENERBAHÇE YÖNETİMİ NOT ETTİ

Her ne kadar Beşiktaş'taki kötü tecrübesi nedeniyle Solskjaer konusu şimdilik masaya gelmeyecek gibi dursa da, hem Greenwood'un hem de Lukaku'nun onay vermesi yönetim içinde bazı isimlerin dikkatini çekti.

AZİZ YILDIRIM KOCAMAN'A SOĞUK

Yerli futbolcuların pek çoğu ise Aykut Kocaman ismi etrafında birleşmiş gibi duruyor. Ancak Aziz Yıldırım, Kocaman'a sıcak bakmıyor; Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu'nu da düşünmüyor.

Italiano'nun Cerny ısrarı ve gerçekler

Vaclav Cerny her ne kadar kendini Beşiktaş taraftarına tam anlamıyla kabul ettirememiş olsa da, Vincenzo Italiano’nun defansif disiplinine kusursuz uyan gizli beyin olmayı başardı

29.10.2026 11:32:00
Haber Merkezi
 
Italiano'nun Cerny ısrarı ve gerçekler
Italiano'nun Cerny ısrarı ve gerçekler
Beşiktaş taraftarı Vaclav Cerny'ye bir türlü ısınamadı... Ancak Çek oyuncu, Italiano'nun siyah-beyazlı takımdan en fazla istediği iki temel şartı eksiksiz yerine getiriyor. Kanat oyuncusu olmasına rağmen sahada en fazla mesafe kat eden ve depar sayısı en yüksek olan isimlerin başında geliyor.






CERNY VAZGEÇİLMEZ

Kanat mevkisinde oynamasına rağmen maç başına 10.3 kilometre mesafe kat eden ve 17.7 depar sayısıyla takımı sırtlayan Cerny, neden İtalyan hocanın vazgeçilmezi olduğunu açıkça gösteriyor.






Çek-iç güç; maç başına 3.4 top kazanma ve 1.4 kilit pas ortalamasıyla sadece hücumu yönlendirmiyor, Italiano'nun katı "defansif disiplin" kuralını da harfiyen uyguluyor.






ITALIANO İÇİN VAZGEÇİLMEZ

Italiano'nun oyun felsefesi; yalnızca tabela yapan değil, alanı parselleyen, rakip savunmayı 90 dakika boyunca deparlarıyla yıpratan ve set oyununda pas trafiğini rahatlatan bir kanat profili gerektiriyor. Cerny; %82 genel pas isabeti, rakip yarı alanda %80 isabetli pas oranı ve sahanın her yerine basan dinamizmiyle İtalyan teknik adamın sahadaki "gizli beyni" olmayı sonuna kadar hak ediyor.






Kerem'i döven Marcao yeniden gündemde

Fenerbahçe'nin Galatasaray geçmişli yıldızı Kerem Aktürkoğlu'nun Marcao'dan yediği kafa ve yumruklar, derbi sonrasında sarı-kırmızılı taraftarların yeniden gündemine geldi.
 

29.10.2026 11:31:00
Haber Merkezi
 
Kerem'i döven Marcao yeniden gündemde
Kerem'i döven Marcao yeniden gündemde
Derbinin bitimiyle birlikte Sallai'nin üzerine giden ve ortamı geren hareketlerin mimarı olan Fenerbahçe'nin Milli yıldızı Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray taraftarlarının tepkisini çekti.






Sarı-kırmızılı formayı giyerken Harry Potter ile özdeşleşen büyücü şapkası derbi sonrasında RAMS Park'ın (veya Ali Sami Yen'in) çimlerine konuldu; kulüp de bu görüntüyü sosyal medyadan paylaştı. Taraftarlar ise 16 Ağustos 2021'de Giresunspor maçında Marcao'nun eski takım arkadaşı Kerem'i yumrukladığı pozisyonu yeniden gündeme getirdiler.






MARCAO SINIRI AŞTI

O gün Marcao sahada Kerem'i iki kez uyardı. Kerem de kendisine "sus" işareti yaptı. Bu harekete sinirlenen Brezilyalı stoper kendi yarı sahasından koşarak takım arkadaşına önce kafa attı, ardından da yumrukladı.






KEREM AKTÜRKOĞLU'NDAN ÖZÜR DİLEDİ!

Galatasaray para cezası, PFDK ise 8 maç ceza verdi. Marcao'nun o dönemde Kerem'den özür dilerken yaptığı açıklamada kullandığı, "Haklı olduğumu düşündüğüm bir durumda o anki öfkeme yenik düştüm" sözleri taraftarlar arasında hiç unutulmadı. Hatta o dönemde Marcao'nun özür dilemek istemediği ancak yöneticilerin ve Fatih Terim'in zorlamasıyla açıklamayı yayınlamak zorunda kaldığı iddia edildi.






Hatta Kerem'in daha sonra 2022'de Patrick van Aanholt'tan ve diğer takım arkadaşlarından da dayak yediği iddia edildi ancak bu dedikodu hiç doğrulanmadı.

Muçi İtalyano'yu çıldırttı

Sergen Yalçın'ın zamanında "yetersiz" diyerek sildiği Ernest Muçi, Italiano'nun hayallerini süslüyor! Beşiktaş'ın çalıştırıcısı, Arnavut futbolcu elinde olsaydı Orkun Kökçü ve Salih Özcan'la harika bir orta saha kurabileceğini Eduardo Graf ile paylaştı

28.10.2026 15:45:00
Haber Merkezi
 
Muçi İtalyano'yu çıldırttı
Muçi İtalyano'yu çıldırttı
Trabzonspor'un yıldızı Ernest Muçi önceki gece Rizespor deplasmanında bir kez daha kalitesini ortaya koydu... Türk millî takımının başına geçen teknik direktör Sergen Yalçın'a bir kez daha mesaj gönderdi. Beşiktaş'ın başına geçtiğinde ilk işi Arnavut yıldızın ipini çekmek olan Yalçın, daha sonra da "Bende yok" diyerek Muçi'nin takım için yeterli kalitede olmadığını açıklamıştı.






ITALIANO ŞAŞIRDI

Ancak aynı Muçi için Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano'nun "Keşke elimde olsaydı" dediği, hatta daha sonra Beşiktaş'ın oyuncuyu gönderdiğini öğrenince "Nasıl olur?" diyerek isyan ettiği ortaya çıktı.

MUÇI OLSAYDI FARKLI OLURDU

Hâlihazırda Raskin ya da Willock gibi oyuncuları alıp Orkun Kökçü'yü daha çok 8/10 pozisyonunda oynatmak isteyen Italiano'nun; Muçi elinde olsaydı Orkun'la beraber oynatarak takımını bambaşka bir sistemde oynatabileceğini Eduardo Graf ile paylaştığı öğrenildi.






BAMBAŞKA BEŞİKTAŞ OLURDU

İtaliano'nun Graf'a; Muçi'yi 10, Orkun'u 8 ve Salih'i de 6 numara gibi kullanabileceğini, bu sayede hem dinamik hem de çok daha golcü bir orta sahası olabileceğini söylediği bildirildi. İtalyan teknik adama göre bu orta saha hattı elinde olsaydı topa yüzde 60-70 oranında sahip olup rakibi kendi yarı sahasına hapsedebilirler, estetik ve göze daha hoş gelen bir futbol oynayabilirlerdi.

Cerny meydan okuyor, Çek yıldız makine gibi

Beşiktaş'ta Vaclav Cerny, sakatlık dinlemeden sahada kalma kararlılığıyla dikkat çekiyor. Doktorların dinlenme uyarısına rağmen Kasımpaşa karşısında da formayı giymek isteyen Cerny fedakarlığa devam ediyor

28.10.2026 15:38:00 / Güncelleme: 28.10.2026 15:45:24
Haber Merkezi
 
Cerny meydan okuyor,  Çek yıldız makine gibi
Cerny meydan okuyor,  Çek yıldız makine gibi
Vaclav Cerny geldiği günden bu yana Fenerbahçe derbileri hariç Beşiktaş taraftarına bir türlü o hayal ettikleri Cerny'yi izletemedi... Ancak çek oyuncu buna rağmen sakatlık dinlemeden sahadaki yerini almaya devam etti. Son olarak Trabzonspor ve Crystal Palace maçlarında hafif sakatlığı olmasına rağmen risk alarak sahaya çıkan Cerny, Başakşehir maçında ise büyük bir riskin eşiğinden döndü.






CERNY OYNAMAK İSTİYOR

Tendonuna yakın bir yerde darbe alan Çek oyuncu her ne kadar "çok önemli değil" dese de kulüp doktorları bu durumu hiç de azımsamıyor.

Tendona yakın alınan darbeler basit bir ödemle atlatılabileceği gibi, tendon liflerinde zorlanma veya mikro yırtıklara da yol açabilir. Bu yüzden Cerny'nin birkaç gün antrenmanlara çıkmaması ve fizik tedavi eşliğinde dinlendirilmesi söz konusu.

Ancak daha önce benzer şekillerde oynamak için ısrar eden Cerny'nin şu anda ezilme gibi duran tendon sakatlığı sonrasında Kasımpaşa maçında oynama konusunda istekli olduğu gelen bilgiler arasında.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.