logo
25 TEMMUZ 2026

Başkan Yıldırım: Bu desteğe layık olacağız

04.03.2002 00:00:00
 
Fenerbahçe Kulübü Olağan Mali ve Seçim Genel Kurul Toplantısı'nın 2. gününde başkanlık seçimi yapıldı ve kogreye tek aday olarak giren Aziz Yıldırım yeniden başkan seçildi. Yıldırım kongre üyelerine teşekkür ederek, "Bu desteğinize layık olacağız" dedi.

3. Yıldırım dönemi

Başkanlık oylamasına tek aday olarak giren Yıldırım yeniden başkan seçilirken, sarı-lacivertli kulüpte 3. Aziz Yıldırım dönemi başlamış oldu. Oylama sonucunda Aziz Yıldırım, 2 bin 188 üyenin 2 bin 175'inin oyunu alarak yeniden Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na seçildi.

Şevkle çalışacağız

Aziz Yıldırım, seçim sonucunun ilan edilmesinden sonra kongre üyelerine yaptığı konuşmada, "Yarın görevimize daha büyük bir şevkle başlayacağız. 2 yıl sonra verdiği sözleri yerine getiren ve huzurlu biri olarak karşınıza gelip 'ya devam ya da tamam' diyeceğim. Bu sevgiye layık olmak için çalışacağız" diye konuştu.

Öğrenci yönetici

Yeni yönetim kurulunda bir öğrenci de yer aldı. Yönetim kuruluna yeni giren eski başkanlardan Metin Aşık'ın oğlu 24 yaşındaki Murat Aşık, Yönetim Kurulu'nda görev alan en genç kişi oldu.

UEFA Avrupa Ligi: Beşiktaş: 1 - Midtjylland: 0

24.07.2026 09:00:00
İhlas Haber Ajansı
 
UEFA Avrupa Ligi: Beşiktaş: 1 - Midtjylland: 0
UEFA Avrupa Ligi: Beşiktaş: 1 - Midtjylland: 0
UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Danimarka temsilcisi Midtjylland'ı 1-0 mağlup etti.

İlk yarı



3. dakikada Orkun'un sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Oh ön direkte kafayla topu içeri çevirdi. Salih'in kale alanı solundan vuruşunda meşin yuvarlak uzak direk dibinden auta gitti.

15. dakikada Friday Ubi Etim, orta sahada Djalo'ya yaptığı faul sonrası direkt kırmızı kartla oyundan atıldı.

22. dakikada Oh ile girdiği duvar pası sonrası ceza sahası girişinde topla buluşan Olaitan'ın uygun pozisyonda vuruşunda meşin yuvarlak soldan auta gitti.

26. dakikada Cerny'nin pasında ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Orkun'un plase vuruşunda meşin yuvarlak uzak köşeden ağlarla buluştu. 1-0

29. dakikada İlhan Fakılı'nın sol taraftan ortasında Murillo'nun kale alanı önünden gelişine vuruşunda top üst direkten oyun alanına geri döndü. Orkun'un tamamlamaya çalıştığı meşin yuvarlak sağdan dışarı çıktı.

İkinci yarı



55. dakikada Orkun'un pasında Oh'un penaltı noktası önünden dönerek yaptığı sert vuruşta kaleci Olafsson gole izin vermedi.

70. dakikada Orkun Kökçü'nün pasında topla buluşan Cerny'nin ceza sahası içi sol çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak az farkla uzak direk dibinden auta gitti.

80. dakikada Bravo'nun pasına iyi hareketlenen Billing'in karşı karşıya pozisyondaki vuruşunda kaleci Nübel gole izin vermedi.

81. dakikada Semih Kılıçsoy'un ceza yayı sağından vuruşunda kaleci Olafsson'dan seken topu tamamlamak isteyen Orkun'un vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.


Beşiktaş sezonu evinde açıyor

Siyah-beyazlılar, 2026-2027 sezonunun ilk resmi müsabakasında Avrupa arenasına çıkıyor

22.07.2026 21:43:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş sezonu evinde açıyor
Beşiktaş sezonu evinde açıyor
Siyah-beyazlılar, 2026-2027 sezonunun ilk resmi müsabakasında Avrupa arenasına çıkıyor.

UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu ilk ayağında Danimarka temsilcisi FC Midtjylland'ı konuk edecek olan Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu'nda taraftarı önünde avantajlı bir skor elde etmek için sahaya çıkacak.



Konuk ekip Midtjylland, İstanbul'daki son hazırlıklarını akşam saatlerinde yaptığı antrenmanla tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.

23 Temmuz Perşembe, Tüpraş Stadyumu'nda 21'de başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonundan Ricardo de Burgos Bengoetxea yönetecek.

Beşiktaş'ta Vincenzo Italiano Dönemi Başlıyor



Beşiktaş'ın haziran ayında 2 yıllık sözleşme imzaladığı yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano, siyah-beyazlı ekibin başındaki ilk resmi maçına bu akşam çıkacak. Yaklaşık 2,5 aylık aranın ardından Dolmabahçe'de taraftarıyla buluşacak olan Beşiktaş'ta yeni transferler Alexander Nübel, Doğan Alemdar, Kassoum Ouattara, Salih Özcan ve İlhan Fakılı teknik heyetten şans bekleyecek.

Takımdaki Önemli Eksikler

Siyah-beyazlı ekipte, UEFA listesine bildirilmeyen yeni transfer Leandro Trossard'ın yanı sıra geçen sezondan kart cezası bulunan Felix Uduokhai ve sakatlığı süren Wilfred Ndidi bu mücadelede forma giyemeyecek.

Turu Geçerse Muhtemel Rakip Kim?

Beşiktaş, Midtjylland'ı iki maç sonunda elemeyi başarması halinde bir sonraki turda Tromsö (Norveç) - Hradec Kralove (Çekya) eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek. Eşleşmenin rövanş mücadelesi ise 30 Temmuz Perşembe günü Danimarka'da oynanacak.

Dünya Kupası bitti Avrupa Kupaları başlıyor

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında yarın konuk edeceği Gornik Zabrze maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla tamamladı

20.07.2026 21:00:00
İhlas Haber Ajansı
 
Dünya Kupası bitti Avrupa Kupaları başlıyor
Dünya Kupası bitti Avrupa Kupaları başlıyor
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında yarın konuk edeceği Gornik Zabrze maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla tamamladı.

Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde Teknik Direktör İsmail Kartal yönetiminde ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen idman, ısınma hareketleriyle başladı. Koordinasyon ve çabukluk çalışmasıyla devam eden antrenmanda daha sonra 3 grup halinde 5'e 2 top kapma çalışması yapıldı.



Hafif ağrıları bulunan Yiğit Efe Demir tedbir amaçlı bireysel çalışmalarını sürdürdü. Salonda bireysel kuvvet çalışması uygulayan Vedat Muriqi, daha sonra sahaya çıkarak takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise Gornik Zabrze maçının taktiği üzerinde duruldu.

Fenerbahçe - Gornik Zabrze maçı ne zaman, saat kaçta?



21 Temmuz 2026 Salı

Saat: 21.00

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

Maçın Hakem: Manfredas Lukjancukas (Litvanya)

Kadıköy'de oynanacak bu kritik karşılaşma, tv100 ekranlarından canlı ve şifresiz olarak futbolseverlerle buluşacak

Devlet başkanlarının yapamadığını yaptı

2026 FIFA Dünya Kupası finalinde Arjantin’i devirerek şampiyonluğa ulaşan İspanya’nın madalya töreni, tarihi bir ana sahne oldu

20.07.2026 09:41:00
Haber Merkezi
 
Devlet başkanlarının yapamadığını yaptı
Devlet başkanlarının yapamadığını yaptı
2026 FIFA Dünya Kupası finalinde Arjantin'i devirerek şampiyonluğa ulaşan İspanya'nın madalya töreni, tarihi bir ana sahne oldu.

Turnuvanın genç yıldızı Lamine Yamal ile ABD Başkanı Donald Trump arasında protokol tribününde yaşanan anlar, dünya basınına ve sosyal medyaya damga vurdu.

Elini Geri Çekti, Mesafe Koydu

MetLife Stadyumu'ndaki kupa takdimi sırasında podyuma çıkan İspanyol futbolcular, protokol üyeleriyle selamlaştı. Sıra Donald Trump'a geldiğinde ise kameralara ilginç bir an yansıdı.

19 yaşındaki Lamine Yamal'ın, Trump'ın kendisine elini uzattığı esnada elini geriye doğru çektiği ve Trump'ı pas geçerek hızla yoluna devam ettiği görüldü. Genç futbolcunun Trump'ın yanından oldukça mesafeli ve soğuk bir ifadeyle geçmesi gözlerden kaçmadı.

Görüntülerin internete düşmesiyle birlikte dünya genelinde "Yamal, Trump'ı protesto etti" yorumları yapıldı.

Trump podyumdan çıkmak istemedi

Kupa törenindeki tek hareketlilik bu selamlaşma anı değildi. İspanya kaptanı Rodri'nin kupayı kaldıracağı esnada, Donald Trump'ın şampiyonluk fotoğraf karesinde yer almak için podyumun merkezinde uzun süre kalması kriz yarattı.

FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun, İspanyol futbolcuları rahat bırakması adına Trump'ı kolundan nazikçe tutarak podyumun dışına doğru yönlendirmeye çalıştığı anlar da kameralar tarafından anbean kaydedildi.

Yaşanan bu "tokalaşma krizi" spor dünyasının bir numaralı gündem maddesi haline gelirken, Lamine Yamal veya İspanya Futbol Federasyonu cephesinden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Dünya Kupası'nın 'en iyi'leri de belli oldu


 
Dünya Kupası'nda ödüller de sahiplerini buldu. En İyi Oyuncu, İspanya'dan Rodri seçildi. Turnuvadaki 8 maçta da oynayan Rodri, Manchester City oyuncusu... 
 

20.07.2026 02:35:00 / Güncelleme: 20.07.2026 11:12:55
HASAN GÜNDOĞDU
 
Dünya Kupası'nın 'en iyi'leri de belli oldu
Dünya Kupası'nın 'en iyi'leri de belli oldu

Dünya Kupası'nda ödüller de sahiplerini buldu. En İyi Oyuncu, İspanya'dan Rodri (FOTOĞRAFTA ORTADA) seçildi. Rodri, 8 maçta da oynadı. Rodri, Manchester City oyuncusu...

FIFA 2026 Dünya Kupası'nda En İyi Kaleci, İspanya'dan Unai Simon oldu. La Liga'da Athletic Bilbao'da top koşturan Simon, sadece tek gol yedi, o da çeyrek final maçında Belçika'dan...

En İyi Genç Oyuncu ise İspanya'dan Cubarsi seçildi. 19 yaşındaki Cubarsi, La Liga'da bu yıl şampiyon olan Barselona'da oynuyor.

adidas Altın Ayakkabı ödülü ise bu kupada 10 gol atan Fransız Mbappe'nin oldu. Mbappe, 1958'de 13 gol atan Fransız oyuncu Just Lafontaine'den sonra bir kupada en çok gol atan oyuncu olarak da tarihe geçti.

Lamine Yamal duayla kapattı


 İspanya takımı oyuncusu 19 yaşındaki Lamine Yamal, maçın ardından şampiyonluk duası etti. Müslüman kimliğini izhar etmekten kaçınmayan Yamal, Gazze'ye de açık destek veriyor. 

20.07.2026 01:55:00
HABER MERKEZİ/AA
 
Lamine Yamal duayla kapattı
Lamine Yamal duayla kapattı

FIFA 2026 Dünya Kupası final maçında İspanya ile Arjantin takımları, ABD'nin New Jersey eyaletindeki New York New Jersey Stadyumu'nda (MetLife Stadyumu) karşılaştı. Arjantin'i uzatmalarda 1-0 mağlup eden İspanya şampiyon oldu.

İspanya takımı oyuncusu 19 yaşındaki Lamine Yamal, maçın ardından şampiyonluk duası etti. Müslüman kimliğini izhar etmekten kaçınmayan Yamal, Gazze'ye de açık destek veriyor. Dünya Kupası finalinin yıldızı Yamal, 17 yaşında da Avrupa Şampiyonu olmuştu.

Trabzonspor, Valencia'nın defans oyuncusu renklerine bağladı

Trabzonspor, La Liga ekiplerinden Valencia forması giyen defans oyuncusu Cenk Özkaçar'ın transferi konusunda kulübüyle anlaşmaya vardığını duyurdu.

18.07.2026 16:44:00
İhlas Haber Ajansı
 
Trabzonspor, Valencia'nın defans oyuncusu renklerine bağladı
Trabzonspor, Valencia'nın defans oyuncusu renklerine bağladı
Trabzonspor, La Liga ekiplerinden Valencia forması giyen defans oyuncusu Cenk Özkaçar'ın transferi konusunda kulübüyle anlaşmaya vardığını duyurdu. Bordo-mavililer, 25 yaşındaki futbolcuyla 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.



Bordo-mavili kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Valencia'ya sözleşme fesih bedeli olarak 1 milyon 750 bin Euro ödeneceği, bu tutarın 6 taksit halinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Cenk Özkaçar ile kulübün opsiyon hakkına sahip olduğu 3+1 yıllık sözleşme imzalandığı ifade edilirken, oyuncuya her bir futbol sezonu için 1 milyon 250 bin Euro garanti ücret ödeneceği kaydedildi. Trabzonspor'un opsiyon hakkını kullanması halinde ise Cenk Özkaçar'ın 2029-2030 sezonunda 1 milyon 350 bin Euro garanti ücret alacağı bildirildi.

Greenwood'un eşi de İstanbul'a taşınıyor


 
Fenerbahçe’nin yeni transferi Mason Greenwood’un sosyal medya fenomeni eşi Harriet Robson, İstanbul’a taşınarak dijital kariyerinde yepyeni bir sayfa açıyor. 
 

18.07.2026 11:41:00
Haber Merkezi
 
Greenwood'un eşi de İstanbul'a taşınıyor
Greenwood'un eşi de İstanbul'a taşınıyor

Fenerbahçe'nin yeni dünya yıldızı Mason Greenwood, İstanbul'a ayak basar basmaz taraftarı mest eden açıklamalarda bulundu. Türkiye macerası için fazlasıyla istekli olduğunu belirten İngiliz golcü, "Böyle bir desteği hissetmek inanılmaz. Ailem de çok heyecanlı, özellikle eşim Türk kültürünü keşfetmek için sabırsızlanıyor. İki kızımızla birlikte burada harika bir deneyim yaşayacağız" diyerek sarı-lacivertli camiaya selam gönderdi.

İngiltere'nin Yorkshire bölgesinde doğan 2000 doğumlu model ve dijital içerik üreticisi, Instagram'da 750 bini aşkın takipçiye sahip tam bir sosyal medya fenomeni.
İstanbul'a taşınmasıyla birlikte Robson'ın yeni "işi" ve dijital içerik rotası da tamamen Türk kültürüne kayacak. Modellik ve influencerlık kariyerini buraya taşıyacak olan Robson; geleneksel Türk kahvaltılarından estetik çay-baklava buluşmalarına, lüks hamam ritüellerinden dünyaca ünlü Türk tasarımcıların koleksiyonlarına kadar geniş bir yelpazeyi küresel kitlesine tanıtacak.

Trabzonspor'da Oulai gitti

Trabzonspor'da yeni sezon öncesi kadro yapılanması kapsamında bir ayrılık daha yaşandı

18.07.2026 09:33:00
İhlas Haber Ajansı
 
Trabzonspor'da Oulai gitti
Trabzonspor'da Oulai gitti
Trabzonspor'da yeni sezon öncesi kadro yapılanması kapsamında bir ayrılık daha yaşandı. Bordo-mavili ekibin genç oyuncusu Oulai, İtalya Serie A ekiplerinden Fiorentina'ya transfer oldu. Bordo-mavililerin, bu transferden 30 milyon Euro gelir bekliyor.

Yeni sezon öncesinde kadrosunda önemli değişikliklere giden Trabzonspor'da transfer hareketliliği sürüyor. Bir yandan teknik direktör Fatih Tekke'nin raporu doğrultusunda kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren bordo-mavililer, diğer yandan oyuncu satışlarından önemli gelir elde etmeyi hedefliyor. Bu kapsamda genç futbolcu Oulai'nin yeni adresi İtalya oldu.
Oyuncu, özel bir uçak ile İstanbul'dan İtalya'ya hareket ederek gece saat 01:30 civarında Bologna Marconi Havalimanı'na indi. Kulüp yetkilileri tarafından karşılanan oyuncu İtalya Kulübüne Tesisleri olan Viola Park geçti.

Değerini bir sezonda 5,5 kat artırdı

Trabzonspor'un Fransa'nın Bastia Kulübü'nden 5,5 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Oulai, bordo-mavili forma altında gösterdiği performansla Avrupa kulüplerinin dikkatini çekti. Fiorentina'ya 30 milyon Euro bedelle transfer olan genç oyuncu, bir sezon içerisinde bonservis değerini 24,5 milyon Euro artırarak yaklaşık 5,5 katına çıkardı. Oulai, bu transferle Trabzonspor'un son yıllarda en fazla değer kazandırdığı oyuncular arasında yer aldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.