logo
25 EKİM 2026

Berke Özer'in yükselişi sürüyor

Lille Teknik Direktörü Davide Ancelotti, 1-0 kazanılan Toulouse deplasmanını Berke Özer'e yazdı! Berke sayesinde 3 puan aldıklarını söyledi

04.09.2026 20:24:00
Haber Merkezi
 
Berke Özer'in yükselişi sürüyor
Berke Özer'in yükselişi sürüyor
Fransız ekibi Lille, Toulouse deplasmanında çok kötü bir görüntü sergilemişti. Toulouse birçok gol fırsatı buldu. Ancak bunların tamamını Berke Özer engelledi. Teknik Direktör Davide Ancelotti de 26 yaşındaki eldivene övgüler yağdırdı. 3 puanı direkt olarak ona yazdı.

MAÇIN ÖZETİ BU

İtalyan çalıştırıcı, "Açık konuşmak gerekirse Berke Özer'in performansı sayesinde kazandık. Bütün maçın özeti bu... İstediğimiz görüntüyü kesinlikle veremedik. Beklediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Ama futbol bazen böyledir. Berke şu anda forma rekabeti içinde. Fakat herkesin güvenini kazanmış durumda... O üst düzey bir kaleci ve rekabet onun için önemli" dedi.






EDERSON YERİNE

Fenerbahçe, Ederson'un ayrılması halinde eski oyuncuları Berke'yi geri döndürecekti. Ancak sambacı kaldı. Berke, Fransa'daki iyi performansını sürdürüyor. İlerleyen dönemlerde Türkiye'ye dönüp dönmeyeceğini ise zaman gösterecek. Şu anda işler onun açısından iyi gidiyor.

Bile bile lades!

Lesley Ugochukwu imza atmadan evvel Okan Buruk'un tempolu ve yaratıcı orta saha isteğine uymadığı, set hücumunda eksik kalacağı ve 20 maçlık opsiyon kılıcının teknik heyetin elini kolunu bağlayacağı belliydi.

24.10.2026 14:49:00
Haber Merkezi
 
Bile bile lades!
Bile bile lades!
Galatasaray yönetimi şimdi Fransa U-21 Milli Takımı'nın değişmez oyuncusundan nasıl kurtulacağını düşünüyor.
Barcelona hezimeti sonrasında Galatasaray'da kriz devam ediyor... Katalan ekibine yenilmek tüm dünyada futbolu bilenler için normal, beklenen bir durumdu.






Ancak bu kadar büyük bir infiale neden olmasının sebebi, oynanan kötü futbol ve sezonu kurtarması beklenen yeni transferlerin ortada görünmemesi oldu.






Özellikle sezonun ilk transferi Lesley Ugochukwu üzerinden yapılanlar ve söylenenler tam anlamıyla bir kriz işareti.






Ugochukwu, Rennes ve Premier League kariyerinde maç başına 1,5 - 2 top kapma ortalaması tutturan, saf bir "çapa" profiliydi. Ancak 5 sezonda ürettiği toplam kilit pas sayısı sadece 41, yarattığı büyük şans ise koca kariyerinde sadece 1'di.






Süper Lig'de rakiplerinin %80'ine karşı oyunu rakip yarı alana yığan ve kapanan savunmaları açmak için orta sahasından kilit pas verimi bekleyen Okan Buruk'un sisteminde bu profilde bir oyuncunun set hücumunu kilitleyeceği istatistiksel bir gerçekti.






Çıplak gözle görülen taktiksel uyumsuzluğa ve bağırarak gelen istatistiksel uyarılara rağmen atılan bu imza, profesyonel kulüp yönetiminde "bile bile lades" deyiminin tam karşılığı oldu.

Trabzonspor'a Venezuelalı koşan beyin

Trabzonspor'da Hearts maçı öncesi Başkan Ertuğrul Doğan'ın işaret ettiği isme ulaştı! Veri analizlerinin ardından bordo-mavililerin gündemine Toulouse'un Venezuelalı yıldızı Cristian Cásseres Jr. geldiği bilgisi verildi

24.10.2026 14:36:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'a Venezuelalı koşan beyin
Trabzonspor'a Venezuelalı koşan beyin
Trabzonspor'da Hearts maçı öncesi Başkan Ertuğrul Doğan'ın işaret ettiği isme Fotospor ulaştı! Veri analizlerinin ardından bordo-mavililerin gündemine Toulouse'un Venezuelalı yıldızı Cristian Cásseres Jr. geldiği bilgisi verildi. 11.1 km koşu mesafesi, maç başı 3.1 kilit pası ve 9 top geri kazanma istatistiğiyle Cásseres, bordo-mavililerin aradığı "koşan beyin" olmaya hazır.






Hearts maçından önce Başkan Ertuğrul Doğan'ın "İzleme ekibimizin raporlama sistemine göre hareket ediyoruz" açıklamasının ardından Trabzonspor'da gözler transfere çevrildi.






Son maçlardaki veri analizleri bordo-mavililerin merkezdeki yaratıcı ve iki yönlü lider eksikliğini net bir şekilde ortaya koyarken; gündeme Toulouse'un Venezuelalı orta saha oyuncusu Cristian Cásseres Jr. geldi.






Doğan'ın izleme ekibinin sistemli bir raporlama süreciyle hareket ettiğini belirttiği ortamda Venezuelalı oyuncu Trabzonspor'un aradığı oyun kurma noktasındaki eksikliği dolduracak isim olarak öne çıktı.






Casseres, Toulouse formasıyla bu sezon maç başına 107 topla buluşma ve 70.7 isabetli pas ortalamasıyla oyunun tüm trafiğini yöneten oyuncu, %84 pas isabet oranıyla dikkat çekiyor.






Daha şimdiden Ürettiği 7 büyük şans ve maç başına 3.1 kilit pas ile hücum hattını besleyen Venezuelalı orkestra şefi, 7 karşılaşmada 5 asist ve 1.94 xA (asist beklentisi) yakalayarak Trabzonspor'un yaratıcılık sorununa çözüm sunacağını gösteriyor.






Gündemdeki ismin en büyük farkı ise sadece teknik bir 10 numara değil, aynı zamanda temposu yüksek iki yönlü bir profil olması. Maç başına 11.1 kilometre katetme ve 9.1 depar ortalamasına sahip olan oyuncu, savunma katkısıyla da öne çıkıyor.






Zeminde %68 ikili mücadele başarısı yakalayan Venezuelalı yıldız, maç başına 4.3 top çalma ve 9.0 top geri kazanma istatistikleriyle Fırtına'nın orta sahadaki pres gücünü de üst seviyeye taşıyacak özelliklere sahip.

Beşiktaş "intikam" alamadı! Vitor Pereira'ya iş bulamadı

Vincenzo Italiano’nun ağır rotasyonu ve Ümit Akdağ’ın kırmızı kartı, Beşiktaş’ın Crystal Palace karşısındaki galibiyet fırsatına engel oldu

24.10.2026 14:02:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş "intikam" alamadı! Vitor Pereira'ya iş bulamadı
Beşiktaş "intikam" alamadı! Vitor Pereira'ya iş bulamadı
Siyah-beyazlılar, 2-2'lik beraberlikle hem sezon başında kendisini reddeden Pierre Sage'den intikam alma şansını kaçırdı hem de Vitor Pereira'ya Crystal Palace'a hoca olma yolunu kapattı.






Vincenzo Italiano'nun ağır rotasyonu olmasaydı Beşiktaş, Crystal Palace'ı yenerek hem sezon başında takımın başına geçmeyi reddeden Pierre Sage'den intikamını alabilir hem de Vitor Pereira'ya iş bulabilirdi.






Ancak Italiano'nun ağır rotasyonu, buna rağmen maçın toparlanması ancak sahaya çıkan "Kung Fu" Ümit Akdağ planları altüst etti.






Italiano'dan önce takımın teslim edilmesi düşünülen Pierre Sage bu beraberlikle koltuğunu korudu. Sage kovulsaydı, Palace'ın teknik direktörlük görevi için bir numaralı aday olan Fenerbahçe eski teknik direktörü Vitor Pereira da belki de işsizlikten kurtulacaktı.






Karşılaşmanın ardından konuşan Palace'ın hocası Pierre Sage, takımın performansından memnun olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:






"Pazar günkü Brighton maçına kıyasla çok daha iyi bir duruş sergiledik. Mateta'nın dönüşü ve sahaya koyduğu karakter bizim için belirleyici oldu. Ancak 2-1 öne geçtikten sonra yaşadığımız anlık konsantrasyon kaybının bedelini çabuk ödedik. Yine de maça çıkarken bulunduğumuz durumun daha kötü olduğunu unutmamalıyız."

Italiano ateşi yaktı! Stoper harekatı başlıyor

Beşiktaş yönetimi, Crystal Palace beraberliği sonrası teknik direktör Vincenzo Italiano’nun savunma alarmı vermesi üzerine harekete geçme kararı aldı. Siyah-beyazlılar, Alman kaleci Nübel’in daha önce tavsiye ettiği West Ham’ın 1.94’lük Yunan kulesi Konstantinos Mavropanos için hamle yapacak

24.10.2026 13:52:00
Haber Merkezi
 
Italiano ateşi yaktı! Stoper harekatı başlıyor
Italiano ateşi yaktı! Stoper harekatı başlıyor
Beşiktaş'ta ara transfer için dün gece itibarıyla düğmeye basıldı... Crystal Palace karşısında alınan 2-2'lik beraberliğin ardından teknik direktör Vincenzo Italiano'nun yaptığı "Kolay goller yiyoruz. Basit pozisyonlar hediye ediyoruz. Sezon başındaki savunma performansımıza geri dönmeliyiz. Çözmemiz gerekiyor. Beni rahatsız eden bir konu." açıklaması, Serdal Adalı ve yönetimini harekete geçirdi.








Gelen ilk bilgilere göre Uluslar Ligi'nde devleri dize getiren Yunanistan'ın savunmadaki kulesi Konstantinos Mavropanos için hamle yapılması kararı alındı.






Gazetemiz daha önce siyah-beyazlıların Alman kalecisi Nübel'in, Championship'te fırtınalar estiren Yunan stoper için teknik direktör Vincenzo Italiano ve kulüp profesyoneli Graf'a tavsiyede bulunduğu haberini yapmıştı.






Siyah-beyazlıların en kısa zamanda West Ham'la temas kuracağı ve 28 yaşındaki, 1.94 boyundaki Yunan stoper Mavropanos için hamle yapacağı bildirildi. Ancak adeta santrfor gibi bir performans gösteren ve 10 maçta 5 gol atan 1.94'lük Yunan stoper transferinde işler biraz zor.






Çünkü Premier Lig'e dönmek isteyen West Ham'ın maddi sıkıntısı yok. Takımın yıldızını da sezon devam ederken ocak ayında bırakması pek olası değil. Ancak siyah-beyazlılar, geçen sezon Agbadou için çıktığı gibi 18 milyon euro seviyelerine çıkarsa başka şeyler konuşulabilir.






Mırettı'de büyük korku

Orkun Kökçü'den yararlanamayan Beşiktaş, üstüne üstlük bir de Fabio Miretti’nin omzundan sakatlanmasıyla sarsıldı

24.10.2026 13:17:00
Haber Merkezi
 
Mırettı'de büyük korku
Mırettı'de büyük korku
Orkun Kökçü'den yararlanamayan Beşiktaş, üstüne üstlük bir de Fabio Miretti'nin omzundan sakatlanmasıyla sarsıldı.

23 yaşındaki İtalyan yıldızın Genoa döneminde sezonu kapatmasına neden olan eski omuz sakatlığının nüksetme ihtimali endişe yarattı. Sağlık kurulu alarm durumunda. Miretti en iyi ihtimalle 3 hafta sahalardan uzak kalacak.







Beşiktaş hem kazanabileceği maçta Crystal Palace ile 2-2 berabere kaldı hem de Orkun Kökçü'den yararlanamazken İtalyan orta saha oyuncusu Fabio Miretti'den gelen sakatlık haberiyle sarsıldı.






Daichi Kamada ile girdiği ikili mücadelede sağ omzunun üzerine düşen 23 yaşındaki oyuncu, yapılan ilk müdahalenin ardından oyuna devam edemedi.

Miretti'nin Crystal Palace karşısında yaşadığı omuz sakatlığı, Genoa'da kiralık olarak forma giydiği 2024-25 sezonunun son bölümündeki ağır omuz sakatlığını akıllara getirdi.







O dönem yine sağ omzundaki bağ hasarı ve zorlanma nedeniyle yaklaşık 2,5 ay sahalardan uzak kalan ve sezonu erken kapatan genç yıldızın, aynı bölgeden tekrar hasar almış olma ihtimali sağlık kurulunu alarma geçirdi. Beşiktaş Sağlık Kurulu, İtalyan oyuncunun çekilecek detaylı MR'ı ve yapılacak instabilite testlerinin ardından tedavi haritasını netleştirecek.






İlk etapta ameliyatsız güçlendirme tedavisi planlanırken, oyuncunun en az 3 hafta sahalardan uzak kalması öngörülüyor.

Sergen Yalçın bir imzayla Messı'nin hocasını solladı

A Milli Takımın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın, yıllık 2.75 milyon Euro’luk sözleşmesiyle dünya milli takım hocaları sıralamasında ilk 10’a girdi

24.10.2026 12:48:00
Haber Merkezi
 
Sergen Yalçın bir imzayla Messı'nin hocasını solladı
Sergen Yalçın bir imzayla Messı'nin hocasını solladı
A Milli Takımın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın, yıllık 2.75 milyon Euro'luk sözleşmesiyle dünya milli takım hocaları sıralamasında ilk 10'a girdi.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile hiç para konuşmayan tecrübeli teknik adam, aldığı maaşla eski Dünya Şampiyonu Arjantin'in patronu Lionel Scaloni'yi geride bıraktı.







Türk milli takımının yeni patronu Sergen Yalçın bonuslarla beraber yılda kazanacağı 2.75 milyon Euro'luk kazancıyla dünya milli takım teknik direktörlerinin maaş sıralamasında ilk 10'a girdi. Yalçın, bu rakamla Dünya Şampiyonu Arjantin'in hocası Lionel Scaloni'yi geride bıraktı.






Göreve geliş sürecinde TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile bir araya gelmesiyle ilgili açıklamasında Sergen Yalçın "İnan daha maaşımı bile konuşmadım. Milli Takım söz konusu olduğunda maddiyatın bir önemi kalmıyor. Paradan ziyade görevin önemi ön plandadır" ifadelerini kullanmıştı.






Hacıosmanoğlu da masada tek kuruşluk pazarlık yapılmadığını belirterek, "Yalçın ile A Milli Takım için yaptığımız görüşmede hiç para konuşmadık, tek bir kuruşun bile pazarlığı yapılmadı. Kendisine teklifimizi ilettiğimizde, 'Söz konusu Milli Takım ve ay-yıldızlı bayrak ise gerisi teferruattır' yanıtını verdi" dedi.






2.7 milyon Euro kazanacak Yalçın'ın sözleşmesinde özel bir de tazminat maddesi var. Vincenzo Montella döneminde olduğu gibi gerekli görmesi halinde sözleşmeyi tek taraflı feshedip 5 aylık maaş karşılığı olan 1 milyon 50 bin Euro'yu ödeyerek yolları ayırma hakkına sahip olacak.






Montella döneminde 9. sırada yer alan Türkiye, Sergen Yalçın'ın 2.7 milyon Euro'luk sözleşmesiyle birlikte listenin 10. sırasına yerleşti. Yalçın, Hollanda'nın başındaki Xavi Hernández'in hemen arkasında yer alırken; Lionel Messi'li Arjantin ile Dünya Kupası kaldıran Lionel Scaloni (2.3M €), Meksika Teknik Direktörü Javier Aguirre (2.5M €) ve Katar'ın hocası Julen Lopetegui (2.4M €) gibi isimleri geride bıraktı.

İsmail Kartal ne istedi, Aziz Yıldırım ne verdi?

Fenerbahçe'deki 4. döneminde 1.88'lik puan ortalamasıyla kariyerinin en düşük performansını sergileyen İsmail Kartal tartışmaların hedefinde

24.10.2026 12:42:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal ne istedi, Aziz Yıldırım ne verdi?
İsmail Kartal ne istedi, Aziz Yıldırım ne verdi?
Fenerbahçe'deki 4. döneminde 1.88'lik puan ortalamasıyla kariyerinin en düşük performansını sergileyen İsmail Kartal tartışmaların hedefinde.

Yönetim mevcut kadroyu kulüp tarihinin en iyilerinden biri olarak görürken; Kartal'ın hayal ettiği 11 ile elindeki kadro arasındaki uçurum, "Başarısızlık kadro yetersizliğinden mi, yoksa hoca tercihlerinden mi?" sorusunu gündeme getirdi.







Fenerbahçe bu sezon İsmail Kartal'la tüm kulvarlarda (Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ön eleme ve lig aşaması) 17 maça çıktı; 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı. 33 gol atıp 18 gol yiyen sarı-lacivertliler, 1.88 puan ortalaması yakaladı.






Kartal'la sarı-lacivertliler daha önceki dönemlerinde; 2023-24 sezonunda 58 maçta 2.40, 2021-22 sezonunda 21 maçta 1.95 ve ilk kez birinci adam olduğu 2014-15 sezonunda ise 2.17 puan ortalaması yakalamıştı. İsmail Kartal, ilk 17 maçlık performansıyla 4. kez geldiği Fenerbahçe'nin başındaki en düşük puan ortalamasına ulaşmış durumda.






Aziz Yıldırım yönetimi şu anda Fenerbahçe'nin elindeki kadronun tarihin en iyileri arasında olduğunu savunuyor. İşte İsmail Kartal'a verilen kadroların ideal 11'leri:

2026-27 sezonu kadrosu
Ederson
Semedo, Skriniar, Ake, Brown
Kante, Guendouzi
Greenwood, Asensio, Kerem
Lukaku
2023-24 sezonu kadrosu
Livakovic
Osayi, Djiku, Becao, Ferdi
İsmail, Fred
Tadic, Szymanski, İrfan Can
Dzeko







2021-22 sezonu kadrosu
Altay
Osayi, Kim, Szalai, Ferdi
Crespo, Zajc
Rossi, İrfan Can, Valencia
Serdar Dursun
2014-15 sezonu kadrosu
Volkan
Gökhan Gönül, Bruno Alves, Kadlec, Caner
Mehmet Topal, Meireles, Emre
Kuyt, Moussa Sow, Emenike







Kartal'ın 4 sezonda elinde olan kadrolar incelendiğinde iki soru karşımıza çıkıyor:
İsmail Kartal bu sezon eline verilen kadroyu iyi değerlendiremiyor mu?
Aziz Yıldırım yönetimi İsmail Kartal'ın eline iyi bir kadro veremedi mi?







Tabii bir de göreve gelirken İsmail Kartal'ın kafasında olan bir kadro yapılanması vardı. İsmail Kartal'ın görevi kabul ederken kafasında kurduğu 11 bambaşkaydı:
Mert Günok
Genç sağ bek, Skriniar, Malang Sarr, genç sol bek
Kante
İrfan Can, Andre Luiz, Rafael Leao
Muriqi, Ollie Watkins

Batrakov değil de Can Uzun gelseydi neler olurdu?

Galatasaray sezon başında Frankfurt'un Can Uzun için istediği uçuk bonservisi vermeyip 25 milyon Euro'ya Aleksey Batrakov'a imza attırdı. Günün sonunda Rus yıldız Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de fırtına gibi eserken, istatistikler Okan Buruk ve sarı-kırmızılı yönetimin transferde ne kadar haklı olduğunu ortaya koydu.
 

23.10.2026 13:40:00
Haber Merkezi
 
Batrakov değil de Can Uzun gelseydi neler olurdu?
Batrakov değil de Can Uzun gelseydi neler olurdu?
Galatasaray, sezon başında Can Uzun'u uzun süre kovaladı... Ancak Frankfurt 60 milyon Euro dedi. Aşağı indi mi bilinmez ama Galatasaray için 30-35 milyon Euro maksimum rakamdı. Zaten o dönemde Okan Buruk da Alman futbolu ve Bundesliga'nın 10 numaralarının Türkiye için çok da bir şey ifade etmediğinin farkındaydı.






Can'a asla 60'ı bırakın, 50 ya da 40 milyon Euro vermeyi bile düşünmedi. Yerine ise 25 milyon Euro'ya Batrakov'u getirdi... Hem de o Batrakov, PSG'ye sadece Rusya'ya uygulanan ambargo yüzünden gidememiş bir isimdi.






BATRAKOV PARLADIKÇA PARLIYOR

Günün sonunda Galatasaray'ın Rus oyuncusu her gün biraz daha parlarken, Can Uzun ise Avrupa'da bile olmayan Eintracht Frankfurt'ta görünmeyi bekliyor.






Batrakov, Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 3 maçta 0.74 xG'den 2 gol çıkararak %100 pozisyonu gole çevirme oranı yakaladı. Lille ve Barcelona gibi devlere karşı skora doğrudan etki ederek büyük maç oyuncusu olduğunu kanıtladı.






CAN UZUN YOKLARI OYNUYOR

Can Uzun Bundesliga'da henüz asist üretememişken ve oyunu dar alana sıkıştırırken; Batrakov Süper Lig'de maç başına 2.2 kilit pas, 1.22 xA (asist beklentisi) ve 2 büyük şans yaratma istatistikleriyle Galatasaray hücumlarının beynine dönüştü.






OKAN BURUK ÇOK MUTLU

Okan Buruk'un önden baskı sistemine kusursuz uyum sağlayan Batrakov, 90 dakika başına 11.4 km koşu ve 16.1 depar atarak modern futbolun tüm gereksinimlerini karşılıyor. Can Uzun ise 7.2 depar ortalamasıyla daha statik bir profil çiziyor.

Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi

İsmail Kartal'ın 2-2'lik beraberlikle 2 puan bırakılan Slavia Prag maçından sonra soyunma odasında 'Bizim için önemli olan Galatasaray derbisi' manasına gelen konuşması tepki çekti.

22.10.2026 13:53:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi
Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi
İsmail Kartal'ın 2-2'lik beraberlikle 2 puan bırakılan Slavia Prag maçından sonra soyunma odasında 'Bizim için önemli olan Galatasaray derbisi' manasına gelen konuşması tepki çekti. Başta Greenwood, Ederson ve Guendouzi olmak üzere takımın kritik oyuncularının Şampiyonlar Ligi'nin bu kadar geri plana atılmasına tepki gösterdikleri iddia edildi.






Dün gece Slavia Prag karşısında 2-0 öne geçilmesine rağmen kaybedilen 2 puan sonrasında teknik direktör İsmail Kartal bir kez daha hedef tahtasında... Her ne kadar Roma maçından sonra "istifa" diyenlere boyun eğmiş olsa da bu kez Slavia beraberliği sonrasında tınlamadı bile.






Öyle ki 2-2 biten Şampiyonlar Ligi maçından sonra, "İstifa tezahüratları... Futbolda bunlar var. Keşke olmasaydı. Biz önümüze bakıyoruz. Derbi maçı var, kazanırız. Sonra tekrar maçlar var. Kazanırız, taraftarımızla barışırız. Bunlar olan şeyler." diyerek konsantrasyonlarının derbide olduğunu gösterdi.






Öyle olmasa takımı önde tutan Vedat Muriqi'yi 63'te oyundan alıp Lukaku'yu, yine aynı dakikada sahanın en iyilerinden Oğuz Aydın'ı çıkarıp Nene'yi ve 82'de de maç bitecekken sahanın yıldızı Greenwood'u çıkarıp İrfan Can'ı oyuna almazdı.






Zaten iddialara göre Kartal'ın maç sonu konuşmasında, "Slavia maçı önemli değil, hedef Galatasaray derbisi" tarzında yaptığı açıklamaya başta Ederson, Greenwood ve Guendouzi gibi isimlerin tepki verdiği iddia edildi.

Sergen Yalçın Milli takım için tüm kozlarını oynadı

Sergen Yalçın, Vincenzo Montella'nın kovulacağını anladığı andan itibaren mükemmel bir iletişim siyaseti uyguladı… Ortalık yanarken İbrahim Hacıosmanoğlu aleyhine tek söz etmedi. Bunun yanı sıra Yalçın döneminde millî takımda Berke Özer'i yeniden kadroda göreceğiz. Ancak özellikle Merih Demiral'ın çok daha ağırlıklı olacağına şahit olacağız.

21.10.2026 13:06:00
Haber Merkezi
 
Sergen Yalçın Milli takım için tüm kozlarını oynadı
Sergen Yalçın Milli takım için tüm kozlarını oynadı
Sergen Yalçın söyleye söyleye, araya hatırlı büyükleri koya koya Türk millî takımının başına teknik direktör oldu... İşin ilginç yanı ise her durumda ve her konuda söyleyecek bir sözü olmasına rağmen millî takımın yeni teknik direktörü; ne MHK başkanı tutuklanırken, ne Yasin Kol içeri alınırken, ne de tüm futbol kamuoyu İbrahim Hacıosmanoğlu'nun istifasını isterken sessiz kalmasıyla aslında net planlarını ortaya dökmüştü.






SERGEN YALÇIN İLE NELER OLACAK?

Sergen Yalçın'ın oyun tarzı ve futbol felsefesine bakarak millî takımda yeni dönemde nelerin değişip nelerin aynı kalacağına dair Fotospor editörleri bazı öngörülerde bulundu.

Yeni dönem millî takım, Arda Güler'in etrafında şekillenecek. Hakan Çalhanoğlu millî takımda kalmaya devam edecek ancak Arda takımın beyni olacak. Ancak Çalhanoğlu yavaş yavaş formasını Orkun Kökçü'ye devredecek. Kenan Yıldız da Arda'nın en önemli yardımcısı olacak.






BERKE ÖZER VE MERİH DEMİRAL

Berke Özer milli takıma dönecek. Merih Demiral da iddia edildiği gibi aforoz edilmeyecek. Zaten Sergen'i millî takıma öneren akılla, Merih'e destek veren akıl aynı olduğu için Suudi Arabistan'da forma giyen millî stoperin ayrılması söz konusu değil. Sergen kendi döneminde mutlak ama mutlak bir santrforla oynayacak. Ancak o santrfor olmadığı için sorunu nasıl çözeceği muamma. Deniz Gül, Bertuğ ya da Semih Kılıçsoy'la olacak gibi değil. Belki bu dönemde Enes Ünal'a forma gelir.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.