logo
31 EKİM 2026

Beşiktaş'a transferi annesine kaldı

Beşiktaş her ne kadar menajeri Daniel Campbell'ı ikna etmiş olsa da Joe Willock'un siyah-beyazlı formayı giymesi; model sevgilisinden yıldız oyuncuyu ayıracak kadar oğlu üzerinde güçlü bir etkisi olan annesi Sarah'ya bağlı

31.10.2026 16:59:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'a transferi annesine kaldı
Beşiktaş'a transferi annesine kaldı
Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano'nun ısrarla istediği bir isim var: Joe Willock. İşin ilginci, Willock'un oynayabileceği bölgelerde siyah-beyazlıların elinde Salih Özcan ve Ndidi ile Olaitan ve Miretti ile beraber Orkun Kökçü var.






Willock'un gelmesi durumunda muhtemelen orta saha Salih, Willock ve Orkun'dan oluşacak. Bu ise sanki Başkan Serdal Adalı transferde "hedef şaşırtıyor" gibi bir hava yaratıyor. Çünkü Olaitan'ın yedek kalması şu an için düşünülemez gibi görülüyor. Tek düşünülen, Olaitan'ın satılacak olmasına hazırlık yapılıyor gibi bir hava var.






Bu arada bir iddiaya göre Willock'un menajeri ile anlaşma sağlandı. Ancak Karayip asıllı (Montserrat) İngiliz oyuncunun direkt bağlı olduğu bir menajeri yok; haklarını babası Charles ve annesi Sarah koordine ediyor.






Yaz aylarında Beşiktaş; Charles ve Sarah Willock'u İstanbul'da ağırladı, Boğaz'ı gezdirdi, ellerini sıcak soğuk suya sokmadı, olabilecek en şaşalı evleri bile gösterdi. Ancak ne Charles'ı ne de Sarah'ı ikna edebildi.






Bu yüzden Beşiktaş şu anda Willock'un FIFA düzeyindeki haklarını düzenleyen menajeri Daniel Ricky Campbell'ı ikna etmiş gibi görünse de ve dışarı bu şekilde haberler servis edilse de, özellikle Willock'un zamanında model Chloe Wealleans-Watts ile ilişkisini bitiren annesi Sarah'yı ikna etmeden bu transfer bitmeyecek.

Aziz Yıldırım hocasını buldu

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'yi Ronald Koeman'a teslim etme konusunda oldukça istekli. Başkana göre Hollandalı teknik adam hem Romelu Lukaku'yu hem de Mason Greenwood'u ayağa kaldırabilir.
 

31.10.2026 15:50:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım hocasını buldu
Aziz Yıldırım hocasını buldu
Fenerbahçe'de adı diğer teknik direktör adaylarına göre bir adım öne çıkan isim Ronald Koeman… Son olarak Hollanda Millî Takımı'nı çalıştıran Koeman, millî arada takımın başına geçmeye "evet" dedi. O döneme kadar da takımın başında Dirk Kuyt olacak.






Koeman, modern futbolun temposunu ve fizik kalitesini ön planda tutan; ancak tam da Aziz Yıldırım'ın istediği gibi oyuncularla mesafeli ama otoriter bir teknik direktör. Mevcut kadronun yaş ortalaması ve tecrübe seviyesi (Lukaku, Kanté, Škriniar); genç entelektüel proje hocalara değil, anında başarıya ve sonuca odaklı bir teknik adamı istiyor.






Koeman da eldeki kadroyu kısa sürede disipline edip direkt sonuca dayalı, fiziksel olarak ezici bir sistem yaratabilir. En azından Koeman'ı öneren Başkan Yıldırım'ın güvendiği futbol akıllarına göre durum bu. Bu yüzden Yıldırım, önüne getirilen teknik adamlar arasında Hollandalı çalıştırıcıyı öncelikli olarak takımın başında görmek istiyor.






Koeman, Everton döneminde Romelu Lukaku'yu çok verimli kullandı. Yıldırım şampiyonluğun Belçikalı golcüyle geleceğine inandığı için onu en iyi kullanacak teknik direktörü takımın başında görmek istiyor.






Trabzonspor'un "Reis"i getirip Salah'ı uçurması gibi, Yıldırım da Koeman'ın Lukaku'yu ve yanında da Greenwood'u uçurmasını bekliyor.

Ayrıca gelen bilgilere göre Hollandalı teknik adamı Yıldırım'a öneren futbol aklı, "Koeman, Greenwood'u şımartacak veya saha içi eksilerini alttan alacak bir hoca değil... Ancak potansiyelini ortaya çıkarma konusunda sert ama doğru hoca" uyarısını da yaptı.

Trabzonspor yeni Oulai'sini buldu

Sezon başında Fiorentina'ya gönderilen Christ Inao Oulai'nin boşluğunu doldurmak isteyen Trabzonspor; Gervinho ve Zokora'nın da el atmasıyla Abdoulaye Doumbia için gaza bastı

31.10.2026 12:20:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor yeni Oulai'sini buldu
Trabzonspor yeni Oulai'sini buldu
Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, orta sahaya rakibi ısıran piranha gibi bir 6 numara istiyor... Geçen sezon Oulai'yi bulup çıkaran ve Fiorentina'ya iyi bir rakama satılıp kulübe para kazandıran scout ekibinin yeni gözdesi, İsveç ekiplerinden BK Häcken forması giyen Abdoulaye Doumbia.






Karadeniz ekibinin 18'lik oyuncu için 5 milyon euro seviyesinde bir bonservis teklifi hazırladığı, yaz aylarında bitirilemeyen transferin ocakta bitirilmesinin düşünüldüğü iddia ediliyor.






İsveç Ligi'nde bu sezon 23 karşılaşmada görev yapan genç oyuncu, bu maçların 22'sine ilk 11'de başladı. 2 gol ve 3 asistlik hücum katkısının yanı sıra yüksek ikili mücadele kazanma oranı, savunma direnci ve geriden oyun kurma becerisiyle takdir topladı.






İsveç basınındaki haberlere göre İsviçre'den FC Basel'in yanı sıra Fransız Nice, Strasbourg ve Rennes gibi kulüpler de Doumbia'yı yakın takibe aldı.






Doumbia, Fildişi Sahili'nin dünyaca ünlü akademisi ASEC Mimosas çıkışlı. Bu akademi, geçmişte Trabzonspor forması da giymiş olan Didier Zokora ve Gervinho gibi isimleri yetiştirdi. Bu iki oyuncunun, geçen sezon Oulai'nin ikna edilme sürecinde olduğu gibi Doumbia işine de el attığı belirtiliyor.






Çifte şampiyonlar ligi şampiyonu Fenerbahçe’ye

Aziz Yıldırım, Brezilyalı efsanelerle temas kurdu... 

31.10.2026 11:26:00
Haber Merkezi
 
Çifte şampiyonlar ligi şampiyonu Fenerbahçe’ye
Çifte şampiyonlar ligi şampiyonu Fenerbahçe’ye
Aziz Yıldırım, Brezilyalı efsanelerle temas kurdu... "Yok, mu bizi uçuracak Brezilyalı hoca?" dedi. Sonuç olarak farklı takımlarla Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi olan Libertadores'i kazanan Dorival Júnior ile görüşme kararı çıktı.






Fenerbahçe her dönem Brezilya ekolü ile başarılı oldu... Aziz Yıldırım'ın en başarılı olduğu teknik adamlardan birisi de Zico'ydu. Her ne kadar hikaye acı bitse de.

Yıldırım, daha önce de farklı dönemlerde Brezilyalı teknik adamlarla (Scolari, Luxemburgo) görüştü ancak takımın başına getiremedi. Fakat her zaman bir sempatisi olduğu gerçek.







Gelen bilgilere göre Başkan, Fenerbahçe'nin teknik direktörsüz kaldığı şu dönemde Lugano, Edu, Baroni gibi eski futbolcularla temas kurdu. Takımın başına geçecek bir teknik adam olup olmadığını sordu.

Yapılan görüşmeler sonrasında Fenerbahçe'nin yaşlı kadrosu ve "hemen bugün şampiyonluk" beklentisi doğrultusunda en doğru ismin Brezilya pazarından Dorival Júnior ya da Abel Ferreira olduğu bilgisi verildi. Tite'nin de bu kadrodan maksimum verim alabileceği iletildi.

Oğuz Çetin ve Cihan Kamer'in, defansif oyunu tercih eden Tite yerine Dorival ve Abel ile birer görüşme yapması kararı alındı.







Fenerbahçeli eski yıldızlar, özellikle Dorival'ın karmaşık taktik felsefelerle takımı yormadığını anlattı. Flamengo ve São Paulo ile kazandığı Copa Libertadores şampiyonluklarında oyuncu kalitesini ön plana çıkardığı üzerinde duruldu. Savunma emniyetini sıkı tutup önde yetenekli isimlere özgürlük tanıyan bir yapı kurduğu belirtildi. Greenwood'a savunma yap demeyeceğinin altı çizildi.






Yıldız oyuncularla kurduğu babacan ama mesafeli iletişimin, bu tecrübeli kadroyu kısa sürede kenetleyebileceği savunuldu.

Fenerbahçe soyunma odası kaynıyor

Fenerbahçe'nin hocası yok. Olmadığı gibi Dirk Kuyt'ın alınacak skorlara göre kalma ihtimali bile var

31.10.2026 11:10:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe soyunma odası kaynıyor
Fenerbahçe soyunma odası kaynıyor
Fenerbahçe'nin hocası yok. Olmadığı gibi Dirk Kuyt'ın alınacak skorlara göre kalma ihtimali bile var. Ancak oyunculara "Kimle çalışmak istiyorsunuz?" diye de soruluyor. Futbolcuların psikolojisi ise dipte.






Fenerbahçe bir kez daha devasa bir bilinmezin içinde sürükleniyor... Başkan Aziz Yıldırım'ın bile istemediği teknik direktör (İsmail Kartal) ikinci kez istifa etti. İstifası bu kez kabul edildi.

Yönetim içinden bazı isimler yabancı, bazıları yerli teknik adamlarla görüşüyor. Ancak işin başında olması gereken Oğuz Çetin ya da Cihan Kamer'in ne yaptığını bilen yok.







Menajeri ise geçici teknik direktör Dirk Kuyt'ın Liverpool maçından çıkacak sonuca göre takımın başında kalabileceğini bile iddia ediyor.

Futbolcular neye inanacaklarını şaşırdı. Çünkü kendilerine sorulan "Hangi teknik direktörle çalışmak istersiniz?" sorusuna bile pek çok farklı cevap verdiler. Ancak günün sonunda, giden teknik direktörün yardımcısıyla 5 maçtır yenilmeyen Göztepe ve daha sonra da Liverpool maçına çıkacaklar.







Sezon başından bu yana sürekli takım arkadaşlarını suçlayan başkana, hocanın gidip gelmelerine ve kimsenin ne istediğini bilmediği bir ortama maruz kalıyorlar. Bu da takım içinde ortak bir aidiyet duygusunun oluşmasının önüne geçiyor.






"Kiminle çalışmak istersiniz?" sorusuna verilen farklı yanıtlar da soyunma odasında tek bir sesin, ortak bir hedefin kalmadığının; gruplaşmaların ve kafa karışıklıklarının dorukta olduğunun adeta açık kanıtı gibi.






Kuyt'ın menajerinin "İyi giderse kalır" açıklaması ve yönetimin net bir kalıcı plan ortaya koyamaması da futbolcularda "Zaten geçici bir hocayla çalışıyoruz, yarın kimin geleceği belli değil" psikolojisi yarattı.

Şu an Fenerbahçe soyunma odasına genel olarak şaşkınlık, kronik güvensizlik ve omuzlara binen ağır bir mental tükenmişlik hali hakim.

Trabzonspor'da forma savaşı izin aldırmıyor

Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Onuachu ve Franculino, Gaziantep maçında oynayabilmek için izin günlerinde bile fedakarca çalışıyor

30.10.2026 16:20:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'da forma savaşı izin aldırmıyor
Trabzonspor'da forma savaşı izin aldırmıyor
Henüz tam olarak iyileşemeyen Onuachu da, Rizespor maçını ağrılarla tamamlayan Franculino da Trabzonspor'da Thomas Reis'in iki gün izin vermesine rağmen Gaziantep maçında oynayabilmek için çalışma ve tedavilerine ara vermedi.






Franculino'nun Rizespor maçından sonra kendisini yere bırakması, Gaziantep maçında forma giyemeyecek şeklinde yorumlandı... Hatta KuPS maçında sentetik zeminin azizliğine uğrayan Paul Onuachu bile izinli günlerde sahaya indi. Gine Bissaulu genç rakibinin sakatlığında takımını yalnız bırakmamak ve formasını geri almak adına canını dişine taktı.






FRANCULINO FIRTINASI

Ancak Franculino'nun da formasını bırakmaya pek niyeti yok. Bordo-mavili formayla 8 maçta 7 gol, 3 asist ile harika bir başlangıç yapan 22 yaşındaki genç golcü, Rize maçını ağrılar içinde tamamladı. Buna rağmen bağlantı oyunu, ön alan baskısı ve 2 golüyle maça damga vurdu.






Ancak maç sonu kendini yere bıraktı. Thomas Reis dahil pek çok kişi Gaziantep karşısında dinlenmesini bekliyordu. Ancak Franculino fedakarlık örneği gösterdi; izin yapmayı değil, tedavisinin en kısa sürede başlamasını talep etti. 2 günlük izniaani tedavi olarak geçirdi.






Buna rağmen Gaziantep maçında forma giyip giyemeyeceği henüz net değil. Ancak Reis, oynayamayacak olsalar bile hem Onuachu'nun hem de Franculino'nun istekli halinden çok memnun.






Dirk Kuyt'la sezon tamamlanabilir

Fenerbahçe yönetimi bir yandan yeni teknik direktör arıyor, bir yandan da takımı geçici olarak teslim ettikleri Dirk Kuyt'a "Liverpool'u yen, sezonu tamamlayalım" diye mesaj gönderiyor

30.10.2026 15:40:00
Haber Merkezi
 
Dirk Kuyt'la sezon tamamlanabilir
Dirk Kuyt'la sezon tamamlanabilir
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yönetimi eğer Aykut Kocaman'la çalışsaydı, yardımcı olarak Dirk Kuyt dışında Selçuk Şahin ve Volkan Demirel gibi isimleri kadroya dâhil edecekti. Ancak Kocaman olmayınca, Demirel ve Şahin, İsmail Kartal'ın altında çalışmayı kabul etmedi. Hatta iddiaya göre Kocaman, Kuyt'ı istemiyordu.






Gelinen süreçte İsmail Kartal'ın ayrılmasıyla Dirk Kuyt geçici teknik adam olarak Göztepe ve büyük ihtimalle Liverpool maçlarında Fenerbahçe'nin başında olacak. Volkan Demirel ise "İstiyorum" demesine rağmen şansının olmadığını biliyor.






DIRK KUYT'A VERİLEN SÖZ

Aziz Yıldırım yönetiminin Kuyt'a, "Kartal'ın Kocaman'ın altında çıktığı gibi sen de Kartal'ın altından çıkıp birinci adam olacaksın" sözünü verdiği biliniyor. Ancak Kuyt, yeni nesil teknik direktörler için "olgunluk" döneminde olması gerekirken hâlâ ikinci adamlığı kabul eden bir antrenör konumunda.






TEKNİK ADAMLIK KARİYERİ SIKINTILI

2024'te Beerschot'u Belçika Challenger Pro League'de şampiyon yapıp üst lige taşıdığında yerel basın, kendisinin "pes etmeyen hırslı yapısını" soyunma odasına çok iyi yansıttığını yazmıştı. Ancak takım 1. ligde küme düşme hattına demirleyip işler sarpa sardığında Kuyt, antrenman sahalarının yetersizliğini ve kulüpteki organizasyon bozukluğunu dert yanmıştı. Belçika medyası da bu durumu, "Kuyt başarısızlığa kılıf arıyor" diye eleştirmişti.






LIVERPOOL'U YEN TAKIMDA KAL

Kuyt için ilginç bir iddia var... Göztepe maçı kazanılır ve Kuyt yönetimindeki takım Liverpool karşısında beklentilerin üzerine çıkıp bir de galibiyet alırsa, sezonun kendisiyle tamamlanma ihtimali var. Ancak bu, Kuyt'ın performansını artırmak için bir nevi manevra da olabilir.






Ronald Koeman'dan Fenerbahçe'ye evet

Teknik direktör konusundaki hareketliliğin devam ettiği Fenerbahçe'de, aralarında Thomas Frank, Thiago Motta ve Ronald Koeman'ın bulunduğu isimler, teklifi tek bir şartla kabul etmeye hazır olduklarını iletti

30.10.2026 15:03:00
Haber Merkezi
 
Ronald Koeman'dan Fenerbahçe'ye evet
Ronald Koeman'dan Fenerbahçe'ye evet
Fenerbahçe'de yeni seçilecek teknik direktör yönetimde de taşları yerinden oynatacak. Sezon başında Barış Göktürk'ün başını çektiği yönetimin genç kanadı Aykut Kocaman'a karşı çıkıyordu. Dünya çapında bir teknik adamla anlaşılmasını istiyorlardı. Aynı dönemde birden fazla üst düzey teknik adamla görüştüler, sonuç alamadılar. Başkan Aziz Yıldırım da bir hışımla İsmail Kartal'ı göreve getirdi.






İSMAİL KARTAL'IN YERİNE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Kartal'ın AS Roma maçında istifa ettiği günden beri Fenerbahçe'de bir teknik adam hareketliliği var. Bu hareketlilik Aston Villa maçından sonra arttı, Slavia beraberliği sonrasında zirve yaptı, Galatasaray derbisinden sonra resmiyet kazandı.






AZİZ YILDIRIM'IN TERCİHİ

Göktürk'ün başını çektiği genç kanat, dünya çapında yabancı teknik adam konusunda ısrarcı. Mahmut Uslu gibi sessiz güç ise Aykut Kocaman olmazsa da Abdullah Avcı gibi Türk futbolunu bilen bir teknik adam istiyor. Aziz Yıldırım ise önüne üzerinde anlaşılmış bir teknik adamla gelinmesini istiyor.






FENERBAHÇE'YE GELMEK İÇİN BEKLİYORLAR

Büyük bir sürpriz olmazsa önce Göztepe sonra da Liverpool maçlarına Dirk Kuyt ile çıkılacak. Sonrasında milli arada yeni bir teknik adam göreve gelecek. Zaten şu anda görüşülen yabancı teknik adamların hemen hiçbirisi, Aston Villa'dan 6 gol yemiş bir takımın hocası olarak Liverpool karşısına çıkmak istemiyor.






Aralarında Thomas Frank, Thiago Motta ve Ronald Koeman gibi görüşülen birkaç teknik adam ön teklifi kabul etti. Ancak Liverpool maçından sonra, ancak milli arada takımı alabileceklerini ilettiler.

Lisandro mu? Bassey mi? Sol stoper operasyonu başladı

Abdülkerim Bardakçı, Brown kavgasıyla kariyeriyle oynadı. Bitshiabu'da ise zaten umut yok. Galatasaray, ocak ayı için sol stoper olarak Lisandro Martinez ve Calvin Bassey'yi yokladı
 

30.10.2026 14:58:00
Haber Merkezi
 
Lisandro mu? Bassey mi? Sol stoper operasyonu başladı
Lisandro mu? Bassey mi? Sol stoper operasyonu başladı
Abdülkerim Bardakçı'dan formayı alsın diye kiralanan Bitshiabu'nun Galatasaray'a bir faydasının olmayacağı artık netleşti... Brown ile kavga ettiği için kırmızı kart gören ve PFDK'lık olan kaptanın 4-5 maç sahaladan uzak kalma ihtimali dahilinde bile 21 yaşındaki Kongolu stoperin adı ilk 11 için geçmiyor.






GALATASARAY'IN İKİ HEDEFİ

Lesley Ugochukwu gibi ocak ayında takımdan ayrılması planlanan Bitshiabu'nun yerine Galatasaray planlarını yaptı. Beklentiler, devre arasında Lisandro Martinez ya da Calvin Bassey gibi sözleşmeleri sezon sonunda bitecek sol stoperlerden birisini ikna etmek.






Hem Lisandro Martinez hem de Calvin Bassey ile birer görüşme yapıldı. Arjantinlinin menajeri sezon sonunda ayrılacaklarını, United'dan aldıkları 4 milyon Euro netin üzerine çıkmak istediklerini iletti.






Bassey'nin menajeri ise 2.5 milyon Euro'luk maaşı katlamak istediklerini ancak Fulham'ın elinde tek taraflı sözleşme uzatma opsiyonu olduğunu anlattı.

Galatasaray'ın Lisandro'ya 6 milyon Euro, Bassey'e ise 4 milyon Euro verme planı var. Belki Lisandro için United makul bir bonservis bedeline ikna edilebilir; ancak kaptanlık verdikleri Bassey için Fulham'ın iknası kolay olacak gibi değil.






Bu yüzden Lisandro için ikinci bir tur gündemde. Ancak Arjantin milli takımının da değişmezi olan 1.75'lik stoper için Galatasaray'ın Barcelona, Atletico ya da Serie A devlerini geçmesi gerekebilir.

Sergen Yalçın, Italiano'yu sorguya çekti

Türk Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın, selefi olan Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano'ya iki santrforu Semih Kılıçsoy ve Mustafa Hekimoğlu'nu neden dışladığını sordu.
 

30.10.2026 14:25:00
Haber Merkezi
 
Sergen Yalçın, Italiano'yu sorguya çekti
Sergen Yalçın, Italiano'yu sorguya çekti
Türk Milli Takımı'nın başına geçen Sergen Yalçın santrfor arıyor. Yorumculuk yaptığı dönemde milli takımda santrfor eksikliği olduğuna dair yorumlara ve "Santrforu nereden bulacaksınız?" sorusuna "Instagram'dan bulacağım! Ne biçim bir soru bu ya? Bir sürü santrfor var. Niye yok, kim 'yok' diyor! Herkese kapımız açık." cevabını vermişti.






MİLLİ GOLCÜLER FORMA BULAMIYOR

Ancak şu anda elinde La Liga'da Getafe formasıyla 10 maçta sadece 1 gol atan Enes Ünal dışında santrfor yok. Daha da kötüsü, Türk futbolunun en değerli 5 forvetinden 4'ünün (Deniz Gül, Bertuğ, Semih ve Mustafa Hekimoğlu) takımlarında yedek olması.






ITALIANO'NUN CEVABI NET

Yalçın; 4 genç golcü için Okan Buruk, Nuri Şahin ve Italiano ile görüştü. Özellikle selefi İtalyan teknik adama Semih ve Mustafa'dan neden hiç yararlanmadığını sordu. Italiano'nun cevabı ise kısa ve netti: "Hazır değiller. Yeterli değiller. Mental olarak sorunları var."






Yalçın aldığı bu cevaplar sonrasında Semih ve Mustafa'yı milli takım kadrosuna çağıracak mı bilinmez ama Deniz Gül'ün yanına ikinci bir santrfor eklemek istiyor.

Semih Kılıçsoy bu sezon sadece ilk haftadaki Eyüpspor maçında 63 dakika oynadı... Kalan 8 maçın 4'ünde kadroya bile giremedi.






Mustafa Hekimoğlu'nun durumu ise daha da vahim. Genç oyuncu bu sezon geriye kalan 9 haftada hiçbir maçta maç kadrosuna bile giremedi.

Teknik direktör Vincenzo Italiano'nun raporu doğrultusunda hem Semih hem de Mustafa ocak ayında ister bonservisleriyle isterlerse de kiralık olarak takımdan ayrılabilirler.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.