logo
10 EYLÜL 2026

Bir Beşiktaş klasiği: Nouma'dan Gomez'e, şimdi de Vlahovic'e

Beşiktaşta Vlahovic'in derbide Skriniar'a kafa göstermesi ve Fenerbahçe'nin kaptanını sindirmesi, taraftarla arasındaki duygusal bağı ve aidiyet hissini bir anda katladı

10.09.2026 14:20:00
Haber Merkezi
 
Bir Beşiktaş klasiği: Nouma'dan Gomez'e, şimdi de Vlahovic'e
Bir Beşiktaş klasiği: Nouma'dan Gomez'e, şimdi de Vlahovic'e
Beşiktaş tribünü; teknik beceriden ziyade sahaya yüreğini koyan ve haksızlığa karşı dik duran figürleri benimser... Vlahovic'in derbide Skriniar'a kafa göstermesi ve Fenerbahçe'nin kaptanını sindirmesi, taraftarla arasındaki duygusal bağı ve aidiyet hissini bir anda katladı.






Beşiktaş'ta Vlahovic'in Fenerbahçe derbisinde Skriniar'a diş göstermesi camianın dikkatini çekti... Özellikle taraftarlar, sarı-lacivertlilerin "herkesi sindiren" stoperine karşı Sırp golcünün "kafa göstermesini" alkışladı. Beşiktaş'ın uzun yıllardır ihtiyacı olan "baskın karaktere" sonunda ulaştığını iddia ettiler.






Son yıllarda Beşiktaşlı oyuncuların rakip oyuncular ve hakemler tarafından ezildiğini savunan camia, Vlahovic'in kafa göstermesinin bu nedenle çok değerli olduğunu düşünüyor.






Bu yüzden Beşiktaş yönetiminin elinden ne geliyorsa yapması ve Vlahovic'in kesinlikle ceza almaması gerektiği savunuluyor. Beşiktaş yönetimi de oyuncunun sadece maça dair doğal bir rekabet hırsı sergilediğini, olayda herhangi bir kural dışı müdahale bulunmadığını vurgulayan proaktif bir iletişim dili kullanıyor.






Sırp golcünün bu tavrı, soyunma odasında da diğer genç veya çekingen oyunculara özgüven aşılayacak bir "kaptanlık duruşu" olarak yorumlanıyor. Vlahovic'in bu mizaçlı yapısı; Beşiktaş'ın geçmişindeki Vincent Aboubakar (ilk dönemi), Mario Gomez veya Pascal Nouma gibi tribünle doğrudan bağ kuran ve sahada "vazgeçmeyen" forvet karakterleriyle şimdiden özdeşleştirildi.

Fatih Tekke’yi istifaya götüren olay şok etti

Son birkaç gündür ortada bir iddia dolanıyor

10.09.2026 13:37:00
Haber Merkezi
 
Fatih Tekke’yi istifaya götüren olay şok etti
Fatih Tekke’yi istifaya götüren olay şok etti
Fatih Tekke'nin Ferencvaros maçından sonra, Amedspor maçından önce Onuachu, Savić ve Umut Nayir'i kadro dışı bırakmak istediği ancak Başkan Ertuğrul Doğan'ın buna izin vermediği, bu yüzden istifa sürecinin hızlandığı iddia edildi.






Fatih Tekke gitti... Pek çok teknik adam tüketen ve son olarak Tekke'yi de elinde tutamayan Ertuğrul Doğan yönetiminin elinde hoca adayı kalmadı. Çünkü ismi geçen Abdullah Avcı ya da Şenol Güneş'in dönüp Doğan'la çalışmak gibi bir düşüncesi yok. Bu yüzden Doğan yönetimi, klasik sosyal medya üzerinden camiayı konsolide etmeye çalışıyor.






Son birkaç gündür ortada bir iddia dolanıyor:

"Tekke, Amedspor maçı öncesi yönetimden Onuachu ve Savić'le beraber Umut Nayir'in kadro dışı bırakılmasını istedi. Yönetim söz konusu futbolcuların maliyetlerini hocaya sundu, kabul etmedi. Tekke de bunun üzerine görevi bırakma kararı aldı."







Tekke'nin ayrılığının hemen ardından bu tarz "perde arkası" detay diyerek bazı bilgilerin servis edilmesinin; taraftar nezdinde sevilen Tekke'nin karizmasını çizerek yönetimin üzerindeki olası taraftar baskısını ve eleştirileri azaltmayı amaçladığı iddia ediliyor.






Bu bilgiler sızdırılarak Ferencvaros maçı sonrası Tekke'nin istifasının kabul edilmeyişinin, yönetimin bir "camia kenetlenmesi ve vizyoner duruşu" gösterdiği şeklinde savunulmasına çalışılıyor. 






Yaşanan krizde yönetimin basiretli davrandığı, Tekke'nin ise duygusal, fevri ve kulüp menfaatlerine aykırı taleplerde bulunduğu taraftarın zihnine işlenmeye çalışıldı.

Vlahoviç'in başı ciddi anlamda dertte

Dušan Vlahović'in derbide Milan Škriniar'a yaptığı hareket büyük ses getirdi... Sırp yıldız PFDK'ye sevk edildi

10.09.2026 13:10:00
Haber Merkezi
 
Vlahoviç'in başı ciddi anlamda dertte
Vlahoviç'in başı ciddi anlamda dertte
Dušan Vlahović'in derbide Milan Škriniar'a yaptığı hareket büyük ses getirdi... Sırp yıldız PFDK'ye sevk edildi. Beşiktaş ise eline koz alarak yayıncı kuruluştan TFF'ye kadar her yeri topa tuttu. Ancak Vlahović'in 41. maddeden ceza alma ihtimali ortaya çıktı.






Dusan Vlahović, Fenerbahçe derbisinde Škriniar'a yaptığı "halka" hareketi nedeniyle PFDK'ye sevk edildi. Beşiktaş ise TFF'yi ve yayıncı kuruluşu hedef alan bir açıklama yaptı.






Siyah-beyazlılar nedense, İtalyanların ya da Sırpların dediği gibi halka işaretinin aslında "sen bir sıfırsın" demek olduğu yönünde bir itiraz yolunu seçmedi.






Savunmayı doğrudan hareketin "hakaret içerip içermediğine" sıkıştırmak yerine; yayıncı kuruluşun cımbızlama yayın politikasına, VAR'ın çifte standart uygulamasına ve sevk sürecindeki usul hatalarına odaklanarak bunu TFF ve PFDK üzerinde kamuoyu baskısı oluşturmak için kullandı.






Disiplin sevklerinin usulüne ve görüntülerin servis ediliş şekline itiraz eden Beşiktaş, cezanın iptali için güçlü bir kozu eline aldı.

Ancak TFF Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca Vlahović'in hareketinin "sıfırsın" anlamına geldiğini kabul etmek, rakip oyuncuya yönelik sportmenliğe aykırı bir hakaret olarak da algılanabilir.

Kenan Yıldız ne zaman dönecek?

Ağustos sonunda ameliyat edilen Kenan Yıldız'ın sahalardan 2.5-3 ay uzak kalacağı konuşuluyordu. İtalya basınına göre ise süre 4 aya çıkabilir!
 

09.09.2026 13:51:00
Haber Merkezi
 
Kenan Yıldız ne zaman dönecek?
Kenan Yıldız ne zaman dönecek?
Juventus forması giyen milli oyuncumuz Kenan Yıldız, sol ayak tarak kemiği tabanındaki kırık sebebiyle cerrahi operasyon geçirmişti. Ağustos sonunda, Kenan'ın 2.5-3 ay sonra sahalara dönebileceği ifade edilmişti. Fakat Çizme basınına göre; süreç daha da uzayabilir.






ARALIK SONUNDA!

Normalde Kenan'ın kasım ayının son haftasında hazır hale gelebileceği düşünülüyordu. İtalya basını haklı çıkarsa, 21 yaşındaki futbolcunun takıma katılması aralık sonunu bulacak! İngiliz ekibi Arsenal, 1.87 boyundaki yıldız isim için Juventus'la bazı temaslar kurmuştu. Ancak Serie A temsilcisi onu satmadı.






THURAM VE LOCATELLİ

Kenan Yıldız, mevcut durumda Uluslar Ligi'ndeki hiçbir grup karşılaşmasında milli formayı giyemeyecek. 21 yaşındaki futbolcu, Juventus'la olan mukavelesini 7 Şubat 2026'da uzatmıştı. Yeni sözleşmesi 30 Haziran 2030'a kadar sürüyor. Öte yandan Juventus'ta Kenan dışında Thuram ve Locatelli'nin de uzun süreli sakatlıkları var.






Bartuğ Elmaz kulübeden doğru düzgün çıkamıyor

Yaz transfer döneminde bazı takımlar Bartuğ Elmaz'ı kiralamak istiyordu. Ancak 23 yaşındaki orta saha, Fenerbahçe'de kaldı. Forma süreleri ise yok denecek kadar az...
 

09.09.2026 13:48:00
Haber Merkezi
 
Bartuğ Elmaz kulübeden doğru düzgün çıkamıyor
Bartuğ Elmaz kulübeden doğru düzgün çıkamıyor
Fenerbahçe'de Bartuğ Elmaz'ın sözleşmesi daha önce 30 Haziran 2028'e kadar uzatılmıştı. Geçen sezonun devre arasında Karagümrük'e kiralanan 23 yaşındaki futbolcu, Sarı-Lacivertli ekibe geri döndü. Yaz döneminde bazı kulüpler onu kiralamak istedi. Ancak 1.79 boyundaki futbolcu kaldı.






AYNI BÖLGEDE 3 İSİM

Fenerbahçe'nin mevcut kadrosunda ön libero bölgesinde şu isimler var:

N'Golo Kante
İsmail Yüksek
Bartuğ Elmaz






Süper Lig'deki ilk 4 haftada İsmail Yüksek bile 118 dakika forma şansı buldu. Bu rakam Bartuğ'da sadece 9!

Gençlerbirliği (1-2): Kadroda ama oynamadı
Konyaspor (4-2): 5 dakika
Samsunspor (2-0): 4 dakika
Beşiktaş (1-2): Kadroda ama oynamadı






YİNE Mİ DEVRE ARASI?

Aslında yaşananlar geçen sezonu andırıyor. Devre arasında Bartuğ kiralanırsa kimse şaşırmayacak. Yaz döneminde neden gönderilmediği ise bilinmiyor. Mevcut koşullarda İsmail Yüksek bile istediği forma sürelerini göremedi. Bartuğ Elmaz'ın bu bakımından şansı daha da az...

Beşiktaş için "aşırı gereksiz" transfer haberi

Türkçede "zurnanın zırt deliği" ile ilgili bir söz vardır... Fransızlara bu sözün anlamını öğretmek gerek. Çünkü Beşiktaş’ın Trossard’ı almasına rağmen Zuriko Davitashvili’ye teklif yaptığını iddia edecek kadar Türkiye transfer borsasından bihaberler.
 

09.09.2026 13:10:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş için "aşırı gereksiz" transfer haberi
Beşiktaş için "aşırı gereksiz" transfer haberi
1,5-2 senedir Beşiktaş için Zuriko Davitashvili gündemi var... Belki de komşu olduğumuzdan kaynaklı olarak Gürcü kanat oyuncusu sürekli olarak siyah-beyazlıların gündeminde tutuluyor.

Ancak nedense bu kadar değerli olduğu iddia edilmesine rağmen Davitashvili'ye ne ciddi bir teklif geliyor ne de Fransa 2. Ligi'nde yer alan takımı St. Étienne'den kurtulabiliyor.






Transfer dönemi bitmiş olsa da şimdi gündem "olmayan" transferler... Ve bu "olmayan" transferlerin "olmama" nedenleri. Fransız basınına bakacak olursak Beşiktaş bu yaz transfer döneminde de Davitashvili'ye teklif yaptı, olumsuz cevap aldı.






Hem de o kanada sadece 11 milyon avroya Premier Lig şampiyonu Arsenal'ın sol kanadı Trossard alınmışken.

Fransız basınından Alexis Kouahio'nun iddiasına göre; yazın Davitashvili için Avrupa'nın önemli kulüpleri devredeydi. Beşiktaş'ın yanı sıra Atalanta, Real Betis ve Olympiacos da Gürcü yıldız için Saint-Étienne'in kapısını çaldı.






Söz konusu kulüplerin Davitashvili için 10 milyon avro civarında bonservis tekliflerinde bulunduğu, ancak Fransız kulübünün bu tekliflerin tamamını yetersiz bularak reddettiği belirtildi.

Saint-Étienne'in yönetimini elinde bulunduran Kanadalı Kilmer Sports Ventures'un 20 milyon avronun üzerinde bir bonservis bedeli beklentisinde olduğu için operasyonun tamamlanamadığı ifade edildi.

Capello'dan Fenerbahçe'ye Roma uyarısı

İtalyan futbolunun efsane isimlerinden Fabio Capello, Roma'nın bu sezon yaptığı harika başlangıcı değerlendirdi. Bilindiği üzere temsilcimiz Fenerbahçe, perşembe günü Roma'yı konuk edecek

09.09.2026 13:05:00
Haber Merkezi
 
Capello'dan Fenerbahçe'ye Roma uyarısı
Capello'dan Fenerbahçe'ye Roma uyarısı
Fenerbahçe perşembe günü Şampiyonlar Ligi'nde Roma'yı ağırlayacak. İtalyan ekibi, Serie A'da 3'te 3 yaparak sezona fırtına gibi girdi. İtalyan futbolunun efsane isimlerinden Capello da Sarı-Kırmızılılar'ı değerlendirdi. 80 yaşındaki unutulmaz teknik adam, "Roma geçen sezon izlediği yoldan ayrılmadı. Sağlam bir oyun temeli ile kaliteyi bir arada tutuyorlar. Ayrıca Mora gibi yeni bir oyuncu geldi. Bu oyuncu şimdiden takımın mekanizmasına mükemmel şekilde uyum sağladı" dedi.






FEDAKARLIK FİKRİ

Capello, "Roma sahanın her yerinde bire bir mücadele ediyor. Dar alanlarda nasıl iletişim kurulacağını bilen 4 veya 5 kaliteli oyuncu varsa, er ya da geç bir şeyler olur. Atalanta karşısında da galibiyet böyle geldi. Teknik Direktör Gasperini oyunculara fedakarlık fikrini aşıladı. Bu çok önemli" ifadelerini kullandı.






RAHATSIZ OYUNCU YOK

Fabio Capello, "Oyuncular Gasperini'yi takip ediyor. Çünkü o güvenilir bir hoca. Hepsi rekabetçi olduklarını anladıkları için aynı kazanma arzusuyla oynuyor. Şu ana kadar maç sırasında yedek kalmaktan rahatsız olmuş gibi davranan tek bir Roma oyuncusu bile görmedim" değerlendirmesini de yaptı.

Trabzonspor bu transferi ne kadara yaptı?

Betis'le beraber Newcastle ve Everton'a "25 milyon Euro'dan aşağı olmaz" çeken Midtjylland, Franculino'yu Trabzonspor'a sadece 17 milyon Euro'ya bıraktı... Betis'in "ulaşılamaz" diye vazgeçtiği Gine-Bissau'lu için bordo-mavililerin ödediği bonservis bedeli İspanyolların kafasını karıştırdı

09.09.2026 13:02:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor bu transferi ne kadara yaptı?
Trabzonspor bu transferi ne kadara yaptı?
Trabzonspor'un Franculino için ödediği rakamı 17 milyon Euro olarak açıklaması hem İspanyolları hem de İngilizleri şaşırttı. Çünkü Gine-Bissau'lu golcü yaz boyunca hem Betis'in hem de Newcastle ile Everton'ın transfer gündeminde yer aldı.






Ancak o dönemde Franculino için hem İngiliz hem de İspanyol basınında çıkan haberlere göre "25 milyon Euro'nun altına bırakmıyorlar" şeklindeydi.

Yüksek bonservis talebi nedeniyle Betis başta olmak üzere Newcastle ve Everton da yarıştan çekildi. Ancak Trabzonspor bazılarına göre transfer döneminin son saatlerinde yürüttüğü başarılı pazarlık süreciyle, bazılarına göre de açıklanmayan "bonus" sözleriyle Franculino'yu kadrosuna kattı.






İspanyol basınından Álvaro Palomo'nun haberine göre, Real Betis Sportif Direktörü Manu Fajardo, Franculino için Nisan ayından itibaren temaslara başladı. Ancak Midtjylland'ın 25 milyon Euro'da ısrar etmesi sonrasında Betis, 16 + 4 milyon Euro'ya Troy Parrott'ı aldı.






Franculino için "ulaşılmaz" denilirken Trabzonspor'un yıldız adayını sadece 17 milyon Euro'ya transfer ettiğini açıklaması İspanyolların kafasını çorba etti.

Timsah'ta Nijerya fırtınası

Bursaspor'un bedelsiz şekilde kadrosuna kattığı Nijeryalı santrfor Kelechi Iheanacho, 1. Lig'de 6 haftada 8 gole ulaştı! 29 yaşındaki futbolcunun performansı, şampiyonluk yarışında belirleyici olacak gibi gözüküyor

09.09.2026 12:55:00
Haber Merkezi
 
Timsah'ta Nijerya fırtınası
Timsah'ta Nijerya fırtınası
İskoç ekibi Celtic, Kelechi Iheanacho'yu kadroda tutmaya çalışırken Bursaspor devreye girmişti. Yeşil-Beyazlılar, Nijeryalı forveti ikna ederek bedelsiz şekilde işi bitirdi. 29 yaşındaki santrforla 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavele yapıldı. Ve 1.85 boyundaki futbolcu inanılmaz bir performans sergiliyor.

2 DE ASİST EKLEDİ

Kelechi Iheanacho, şu ana kadar 1. Lig'deki 6 maçın tamamında boy gösterdi. Sahada 513 dakika kaldı. 8 kez rakip ağları sarstı. Bunun yanına 2 de asist ekledi. 6. hafta itibarıyla Batman Petrolspor 16 puanla lider... Bursaspor'un ise 15 puanı bulunuyor. Timsah'ın en büyük hedefi, seneler süren Süper Lig hasretini bitirmek...






ŞİMDİDEN HAZIR

Eğer Bursaspor mutlu son yaşarsa, Süper Lig'deki santrforu da değişmeyecek. Kelechi Iheanacho, bu senaryoda Türkiye'deki en yüksek seviyede mücadele edecek. Nijeryalı futbolcu, kariyerinde ülkesi adına da 58 karşılaşmaya çıktı. Toplamda 15 gol kaydetti...

Galatasaray'dan Jankat ve Günay kararı

Galatasaray'da kısa süre içinde Jankat Yılmaz'ın sözleşmesi yenilenecek. Sezon sonunda ise Günay Güvenç'in başka bir takıma gitmesi bekleniyor

09.09.2026 12:44:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'dan Jankat ve Günay kararı
Galatasaray'dan Jankat ve Günay kararı
Jankat Yılmaz'ın Galatasaray'daki mevcut kontratı 30 Haziran 2027'de tamamlanıyor. Yani mukavelesinin son senesine girdi. 22 yaşındaki futbolcuya çok sayıda Süper Lig ekibinden kiralama teklifi gelmişti. Ancak Sarı-Kırmızılılar bu önerilere hem sözleşme süresi hem de Günay'ın durumu sebebiyle sıcak bakmadı.

36 YAŞINA GİRECEK

Sarı-Kırmızılı ekibin altyapısından çıkan 1.93 boyundaki file bekçisiyle kısa süre içinde masaya oturulacağı öğrenildi. Günay Güvenç'in kontratı ise 30 Haziran 2028'de bitiyor. Günay 2027 yazında hem sözleşmesinin son senesine hem de 36 yaşına girecek!






KOLAYLIK GÖSTERİLECEK

Günay'a o dönemde teklif gelirse, kolaylık gösterilecek. Uğurcan Çakır'ın uzun vadeli yedeği ise Jankat Yılmaz olacak. Uğurcan sakat veya cezalı olmadığı sürece kalede 1 numaralı isim... 30 yaşındaki eldivenin sözleşmesi 30 Haziran 2030'a kadar sürüyor...
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.