Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığının, vücudun günlük yağ, ihtiyacını karşılayabildiği belirtiliyor. FAYDASI100 gr. antepfıstığı vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35''ini karşılayabiliyor. Antepfıstığında kolestrol yoktur, kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır. Antep fıstığı protein yönünden 2 kat, fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür. Vitamin E,B ve C komplexince zengindir. Antepfıstığı şeker hastalığında kullanılabilir. 100 gr antepfıstığında 4.0 gr posa bulunur. Posa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğday (0.3 gr) dan daha üstündür. İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler. Yapısındaki lipitlerin çoğunluğu monounsature yağ asiti içerdiğinden (35 gr), kan şekerini yükseltme (Glisemik indx) yönünden buğdaydan daha az riske sahiptir. Kalp için antepfıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür. Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.