logo
08 HAZİRAN 2026

Birbirlerini takip ediyorlar

Kayserispor'da görev yapan iki teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile Hikmet Karaman arasında tarihi bir rövanş yaşandı.

08.12.2018 00:00:00
Birbirlerini takip ediyorlar
Birbirlerini takip ediyorlar
Spor Toto Süper Lig'de sancılı günler geçiren Kayserispor'da kurtarıcı olarak göreve getirilen Hikmet Karaman, Kasımpaşa maçı öncesinde takımı motive etmeye çalışıyor. Kayserispor'u içerisinde bulunduğu buhrandan kurtaracağını iddia eden Karaman, uzun yıllar önce Kayseri'ye yine sıkıntılı bir süreçte gelmiş, görevini yerine getirdikten sonra ertesi sezon devam edememiş ve yerine Ertuğrul Sağlam gerilmişti. Hikmet Karaman, bu defa ise Sağlam'dan boşalan koltuğa oturdu.

Neler yaşanmıştı

Kayserispor, 14 sezon önce 2004-2005 sezonuna Teknik Direktör Hüsnü Özkara ile başlamıştı. Ligin ilk 7 haftasında 2 beraberlik, 5 yenilgi alan sarı-kırmızılılarda Özkara görevden alındı. Özkara'nın son maçı Kayseri'de oynanan Samsunspor karşılaşmasıydı. Kayserispor, Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Samsunspor'a sahasında 4-1 kaybetmişti. Müsabaka sonrasında Özkara'nın görevine son verilmiş ve ligin 8. haftasında Hikmet Karaman göreve getirilmişti. Tecrübeli teknik direktör, Kayserispor ile 27 lig maçına çıktı. Sarı-kırmızılılar, o sezon Karaman ile 8 galibiyet, 8 beraberlik, 11 mağlubiyet aldı. Toplamda 34 puanla 14. sırada ligi tamamlayan Kayserispor, tüm bu olumsuz tabloya rağmen küme düşmedi.

Şaşalı tören

Dönemin başkanı Recep Mamur ile sezon sonunda konuşan Hikmet Karaman, 2005-2006 sezonunda da Kayserispor'daki görevini sürdürme sözü aldı. Hikmet Karaman'ın Kayseri'ye gelerek lig planlaması yapacağı gün sarı-kırmızılı yönetim, Ertuğrul Sağlam ile anlaşmaya vardı. Karaman'ın yerine Sağlam, Kayseri'ye geldi. Ertuğrul Sağlam için Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde belediye başkanlarının da katılımı ile şaşalı bir imza töreni düzenlenmişti. Ertuğrul Sağlam, Kayseri'de 2 sezon boyunca oldukça başarılı bir dönem geçirdi ve o dönem UEFA Kupası'na katılmıştı.

Bu kez Karaman

14 sezon sonra Kayseri'de benzer bir hadise yaşandı. Sezona Ertuğrul Sağlam ile başlayan, 14 hafta sonrasında sadece 12 puan alan Kayserispor'da teknik direktör değişikliği yapıldı. Ertuğrul Sağlam'ın yerine Hikmet Karaman göreve getirildi. Herkesin yabancı olarak Sumudica, yerli olarak Mesut Bakkal ismini ortaya attığı günde Hikmet Karaman, Kayserispor'un teknik direktörü oldu. Karaman, Kayserispor ile ilk maçına pazartesi günü deplasmanda çıkacak. Sarı-kırmızılı takımın rakibi ise lig ikincisi Kasımpaşa.

Sağlam'ın karnesi

Trabzonspor maçı sonrasında Kayserispor ile yollarını ayıran Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, 2.5 sezon görev aldığı Kayseri'de 103 maça çıktı. Bunların 82'si Süper Lig, 13'ü Türkiye Kupası, 4'ü Inter Toto Kupası, 4'ü de UEFA Kupası maçlarıydı.  Ertuğrul Sağlam Yönetimindeki Kayserispor, Süper Lig'de 82 maçta 31 galibiyet, 21 beraberlik, 30 mağlubiyet aldı. Sarı-kırmızılı ekip, 13 Türkiye Kupası maçında 9 galibiyet, 1 beraberlik, 3 yenilgi elde etti. Bu dönemde Kayserispor, 4 Inter Toto mücadelesinde 2 galibiyet, 2 beraberlik elde ederken, 4 UEFA maçında ise 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi aldı. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Kayserispor, toplamda 103 maçta 44 galibiyet, 25 beraberlik, 34 yenilgi aldı.

Karaman'ın karnesi

Bundan 14 sezon önce sarı-kırmızılı takımda görev alan Hikmet Karaman, ligde ikinci defa Kayseri ekibinin başına gelmiş oldu. Daha önce Hüsnü Özkara'nın istifası ile Kayserispor'la anlaşan Karaman, 27 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası maçına çıktı.  İstanbulspor müsabakası ile Kayserispor defterini açan Hikmet Karaman, 27 lig maçında 8 galibiyet, 8 beraberlik, 11 mağlubiyet elde etti. Karaman yönetimindeki Kayserispor, çıktığı 4 Türkiye Kupası maçında ise 3 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

Karaman, Kayserispor'un başında çıktığı 31 maçta 11 defa sevinen taraf olurken, 8 kez beraberlik, 12 kez de mağlup olmanın üzüntüsünü yaşadı.



Kadıköy'de seçim sonuçları belli oldu!

Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda Aziz Yıldırım, 8 yıl sonra başkanlığa seçildi. Yıldırım, toplam 17 bin 245 oy olarak sarı-lacivertli kulübün 35. başkanı oldu

07.06.2026 22:16:00
İhlas Haber Ajansı
Kadıköy'de seçim sonuçları belli oldu!
Kadıköy'de seçim sonuçları belli oldu!
Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda Aziz Yıldırım, 8 yıl sonra başkanlığa seçildi. Yıldırım, toplam 17 bin 245 oy olarak sarı-lacivertli kulübün 35. başkanı oldu.

Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi ve stat bitişinde yer alan eski Kenan Evren arazisinde gerçekleşti. Saat 10.00'da başlayan oy verme işlemi, saat 17.00'de sona erdi ve oy sayımına geçildi.



Aziz Yıldırım ile Hakan Safi'nin yarıştığı başkanlık seçiminde 45 sandıkta 27 bin 387 üye oy kullandı. Seçimde geçerli oy 27 bin 172 olurken, 80 boş oy, 135 geçersiz oy oldu. Aziz Yıldırım 17 bin 245 oy alarak başkanlığa seçildi. Hakan Safi'nin ise 9 bin 927 oy aldığı açıklandı.

Sarı-lacivertli camiada 1998-2018 yılları arasında başkanlık görevinde bulunan 73 yaşındaki iş insanı, 8 yıllık aranın ardından yeniden başkanlığa seçildi.

Aziz Yıldırım'ın başkanlığını yapacağı yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor:

"Barış Göktürk, Mahmut Nedim Uslu, Nihat Özbağı, Mustafa Çağlar, Ahmet Önder Fırat, Cihan Kamer, Fatih Öztürk, Batuhan Özdemir, Tanju Kaya, Ahmet Murat İman, Özgür Peker, Yusuf Buğra Tanık, Mehmet Aydın, Mehmet Selim Kosif."

Yönetim Kurulu yedek üyeler: "Fatih Aslan, Volkan Akan, Mustafa Aydın Acun, Barış Karagöz, Savaş Adalet, Demre İşçen, Yasemin Babayiğit."

Kayserispor'da yeniden Ali Çamlı dönemi

Süper Lig'den düşen Kayserispor'da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda, Ali Çamlı başkanlığa seçildi. Kurulda konuşan Çamlı, "Allah'ın izniyle bu takımı şampiyon yapacağımdan da hiç endişem yok, burada şimdiden söylüyorum" dedi.

07.06.2026 16:12:00
İhlas Haber Ajansı
Kayserispor'da yeniden Ali Çamlı dönemi
Kayserispor'da yeniden Ali Çamlı dönemi
Süper Lig'den düşen Kayserispor'da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda, Ali Çamlı başkanlığa seçildi. Kurulda konuşan Çamlı, "Allah'ın izniyle bu takımı şampiyon yapacağımdan da hiç endişem yok, burada şimdiden söylüyorum" dedi.

Kayserispor'da Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Kadir Has Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, MHP Kayseri İl Başkanı Enes Ertuğrul Kalın ve üyeler ve taraftarlar katıldı. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte başlayan genel kurulda, divan başkanlığına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç seçildi.

Ali Çamlı: "Nerede kalmıştık"



Kongrede yenden başkanlığa seçilen Ali Çamlı ise konuşmasına, "Nerede kalmıştık' Aynı yerden devam" diyerek başladı. Çamlı, "Benim Kayserispor sevdamı tartışmaya ve anlatmaya gerek yok, bu artık bizde vazgeçilmez bir tutku haline geldi. Allah da bundan geri koymasın. Bundan dolayı da çok mutluyum aslında, rahatsız da değilim. Bugün benim en çok mutlu olduğum ve bugün beni daha çok duygulandıran şey, bütün Kayseri'nin şu salonda kucaklaşması ve birleşmesi. Kayserispor bunu ifade ediyorsa Ali Çamlı var, aksi takdirde yokum. Sizin her zamankinden daha çok birbirimizi sevmeye, saygı duymaya, kucaklaşmaya ülke olarak ihtiyacımız olduğu gibi Kayseri olarak da buna çok ihtiyacımız var. Sokakta yürürken birbirimize surat asmak değil, birbirimizi selamlamak ve sevmek için varız. Çünkü Cenab-ı Hak 'sevin ve sevilin' diyor. Biz de hem sevelim hem sevilelim. Nefret dili asla olmayacak arkadaşlar. Ben Kayserispor'un mali tarafına veya teknik tarafına hiç girmeyeceğim" dedi.


Fenerbahçe'de oy kullanma işlemi başladı

Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın ikinci gününde oy kullanma işlemi başladı

07.06.2026 11:19:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe'de oy kullanma işlemi başladı
Fenerbahçe'de oy kullanma işlemi başladı
Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın ikinci gününde oy kullanma işlemi başladı.

Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yapılıyor. İki gün süren toplantının ilk gününde dün yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu okunarak kongre üyeleri tarafından oylanarak kabul edildi. Mevcut yönetim de üyeler tarafından ibra edildi.



Kongrenin ikinci gününde ise oy verme işlemine geçildi. Stadyumun bitişiğinde bulunan Kenan Evren Lisesi arsasında saat 10.00'da başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek.



Genel Kurulda 44 bin 741 kongre üyesinin oy kullanma hakkı bulunurken, toplam 45 sandıkta oy kullanılacak. Başkan adaylarından Aziz Yıldırım sarı, Hakan Safi ise beyaz pusulayla yer alacak.

Hakan Safi'nin Greenwood hamlesi başarılı olacak mı?


 
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi, dünyaca ünlü yıldız Mason Greenwood ile 4 yıllık sözleşme için el sıkıştığını açıkladı. İtalyan basınının da doğruladığı transfer hamlesinde, İngiliz golcünün Roma'yı önceliklendirdiği iddia edildi.

06.06.2026 19:28:00
Haber Merkezi
Hakan Safi'nin Greenwood hamlesi başarılı olacak mı?
Hakan Safi'nin Greenwood hamlesi başarılı olacak mı?

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi, Cuma günü Mason Greenwood ile 4 yıllık sözleşme konusunda prensip anlaşmasına vardığını açıkladı.
Safi'nin bu büyük transfer hamlesi, İtalya'nın önde gelen spor gazetelerinden Corriere dello Sport tarafından da doğrulandı. Ancak transferin önünde çok kritik bir engel bulunuyor.







Marsilya formasıyla Ligue 1'de 32 maçta 16 gol atarak takımın en skorer ismi olan 24 yaşındaki İngiliz yıldızın, Fransız kulübünden ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.







Ne var ki, oyuncu cephesinden gelen haberler Fenerbahçe'yi zora sokacak cinsten. Greenwood'un, kariyerine Türkiye yerine İtalya Serie A ekiplerinden AS Roma'da devam etmeyi önceliklendirdiği iddia edildi.

AS Roma'nın Marsilya'yı ikna edip edemeyeceği henüz belirsizliğini koruyor. İtalyan devinin masaya koyduğu ilk teklifi 35 milyon Euro artı bonuslar. Marsilya'nın talebi 50 milyon Euro.

Hakan Çalhanoğlu, kanarya olacak mı?


 
 
Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi’nin "görüştük" dediği Hakan Çalhanoğlu için İtalya'dan ters köşe bir haber geldi. Dünyaca ünlü gazeteci Di Marzio, Inter’in milli yıldızı tamamen dokunulmaz gördüğünü iddia etti.

06.06.2026 19:24:00
Haber Merkezi
  Hakan Çalhanoğlu, kanarya olacak mı?
  Hakan Çalhanoğlu, kanarya olacak mı?

Fenerbahçe'de başkanlık seçiminde son viraja girilirken, başkan adayı Hakan Safi'nin transfer listesindeki en büyük bomba olan Hakan Çalhanoğlu için İtalya'dan flaş bir haber geldi. Transfer bombacısı Gianluca Di Marzio, Inter'in milli yıldız konusundaki tavrını net bir şekilde ortaya koydu.







Di Marzio'nun paylaştığı bilgilere göre; Inter, milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nu takımın kesinlikle vazgeçilmez bir parçası olarak görüyor. Kulüp tecrübeli orta saha oyuncusunu mevcut kadro planlamasında dokunulmaz isimlerin başında gördüğü ve gelen hiçbir teklifi değerlendirmeye almayı düşünmediğini iddia etti.







Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi, geçtiğimiz günlerde yaptığı iddialı açıklamalarda Hakan Çalhanoğlu ile temas kurduklarını ve transferi için şartları zorladıklarını belirtmişti.

Luıs Suarez ilk kez konuştu

Fenerbahçe’de pazar günü yapılacak başkanlık seçimi öncesi adaylardan Hakan Safi’nin en büyük kozu olan Luís Suárez, sessizliğini bozarak transfer ateşini yaktı

06.06.2026 17:41:00
Haber Merkezi
Luıs Suarez ilk kez konuştu
Luıs Suarez ilk kez konuştu
Fenerbahçe'de pazar günü yapılacak başkanlık seçimi öncesi adaylardan Hakan Safi'nin en büyük kozu olan Luís Suárez, sessizliğini bozarak transfer ateşini yaktı.

Kolombiyalı golcünün "Geleceğim belirsiz" açıklaması ve Safi'yi takibe alması Portekiz'de infial yaratırken, 80 milyon euro'luk serbest kalma maddesine güvenen Sporting cephesi ise FIFA nezdinde bir şey yapamadığı için sadece öfke dolu şekilde süreci izliyor.







Fenerbahçe'deki başkanlık seçimi süreci, transfer piyasasında depreme yol açtı. Sporting Lizbon'un forveti Luís Suárez, başkan adayı Hakan Safi'nin seçim vaadi haline gelirken; Portekiz ve Türkiye hattında sular durulmuyor. 80 milyon euro'luk serbest kalma maddesi, milyon dolarlık vaatler ve kulislerdeki sert eleştirilerle süreç tam bir transfer kördüğümüne dönüştü.






SPORTING CEPHESİNİN DURUMU ÇOK NET

Portekiz devi Sporting Lizbon, oyuncuyu kesinlikle bırakmak istemiyor. Kulüp yönetimi pozisyonunu net bir şekilde koruyarak şu mesajı veriyor:

- Oyuncu için henüz resmi bir teklif alınmadı.

- Suárez, kulübün 2026-27 projesinin kilit parçası olarak görülüyor ve ayrılığı düşünülmüyor.

- Yıldız golcünün Sporting ile 2030 yılına kadar sözleşmesi ve tam 80 milyon euro'luk serbest kalma maddesi bulunuyor.







HAKAN SAFİ ÖNCE SEÇİMİ KAZANMALI

Transferin resmiyet kazanması tamamen pazar günü yapılacak Fenerbahçe başkanlık seçimlerine kilitlenmiş durumda.

- Hakan Safi'nin, anketlerde az farkla önde görünen Aziz Yıldırım'a karşı seçimi kazanması gerekiyor.

- Safi ancak seçimi kazandıktan sonra Sporting ile  resmi görüşme masasına oturabilecek.

- Portekiz'in önde gelen medya organlarından SAPO'nun haberine göre; Sporting SAD yönetimi, oyuncunun menajerlik şirketi aracılığıyla bu girişimlerden haberdardı ancak FIFA kuralları gereği bu tür "seçim vaadi" durumlarını önleyecek yasal bir mekanizma bulunmadığı için elinden bir şey gelmedi.







KOLOMBİYA MİLLİ TAKIM KAMPINDA KONUŞTU

Aralık ayında 29 yaşına girecek olan ve kariyerinin son büyük finansal fırsatını kovalayan Luís Suárez, Hakan Safi'den milyon dolarlık bir maaş sözü aldı. "Hayatının sözleşmesini" imzalamak isteyen Kolombiyalı oyuncunun yeşil ışık yakması dikkat çekti.

Kolombiya milli takım kampına gitmeden önce basına konuşan Suárez, şu gizemli ifadeleri kullandı:

- Sözleşmem var ama gelecek belirsiz.







FIFA, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı güldürdü

2026 Dünya Kupası heyecanı için geri sayım başlarken, milli takımların nihai kadrolarının netleşmesiyle birlikte Süper Lig ekipleri dev turnuvaya adeta çıkarma yapıyor

06.06.2026 16:54:00
Haber Merkezi
FIFA, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı güldürdü
FIFA, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı güldürdü
FIFA'nın kulüplere oyuncu başına günlük 8 bin 620 euro ödeyeceği Dünya Kupasına 11'er futbolcu gönderen Galatasaray ve Fenerbahçe, günde toplam 5 milyon TL'den fazla kazanarak kasasını dolduracak.

2026 Dünya Kupası heyecanı için geri sayım başlarken, milli takımların nihai kadrolarının netleşmesiyle birlikte Süper Lig ekipleri dev turnuvaya adeta çıkarma yapıyor.







Türkiye liglerinde forma giyen 45'in üzerinde futbolcunun sahne alacağı bu küresel şölende, kulüpler sadece sportif başarıyı değil, kasalarını dolduracak devasa bir finansal kazancı da kutluyor.

FIFA'nın Kulüp Fayda Programı kapsamında, turnuvaya oyuncu gönderen kulüplere her bir futbolcu için günlük yaklaşık 8.620 Euro ödeme yapılacağı belirtildi.







Bu ödemelerin, turnuvanın açılış maçından yaklaşık 10 gün önce başlayan milli takım kamp süreciyle birlikte hesaplanacak olması kulüplerin iştahını kabartıyor.






GÜNDE 5 MİLYON TL'DEN FAZLA

Dünya Kupası'na en çok oyuncu gönderen Türk kulüpleri sıralamasında ezeli rakipler zirveyi paylaşıyor.

Her iki takım da organizasyona 11'er futbolcu göndererek dünya devlerinin yer aldığı elit kulüpler listesinde üst sıralara yerleşti.







Galatasaray ve Fenerbahçe'nin günlük toplam kazancı 94 bin 820 Euro. Bu da yaklaşık 5 milyon 25 bin TL'ye geliyor.

Icardi hasreti bitiyor: Bugün büyük buluşma var

Buenos Aires’e ayak basan Mauro Icardi, mahkeme kararıyla 2 aylık hasreti bitiriyor.
 

06.06.2026 16:51:00
Haber Merkezi
Icardi hasreti bitiyor: Bugün büyük buluşma var
Icardi hasreti bitiyor: Bugün büyük buluşma var
Galatasaray'la sözleşmesi biten Mauro Icardi ve China Suárez dün sabah saatlerinde Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e ulaştı. Havalimanında hareketli dakikaların yaşanmasına neden olan çiftin ülkeye gelişi, magazin basınının gündemine bomba gibi düştü.






Mahkemenin verdiği son karar doğrultusunda, Mauro Icardi tam 2 aylık ayrılığın ardından yarın kızlarına kavuşacak. Hakim, babanın çocuklarıyla görüşme günlerini ve şartlarını resmen karara bağladı.






Edinilen bilgilere göre; çocuklar tam 3 hafta boyunca babaları Mauro Icardi ile birlikte vakit geçirecek. Ancak mahkeme kararında çocukların geleceği de ön planda tutuldu.






Çocuklar, babalarıyla geçirecekleri bu 3 haftalık süreç boyunca eğitim hayatlarını ve sosyal aktivitelerini hiçbir şekilde aksatmadan sürdürecekler.






Uzun süredir çocuklarından uzak kalan ünlü futbolcunun bugün gerçekleşecek büyük buluşma için oldukça heyecanlı olduğu gelen bilgiler arasında.

FIFA, Fenerbahçe'nin tepesine binecek

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi’nin Sporting'in golcüsü Luis Suárez ile anlaştığını açıklaması üzerine FIFA Hakimi Gonçalo Almeida'dan açıklama geldi

06.06.2026 16:49:00
Haber Merkezi
FIFA, Fenerbahçe'nin tepesine binecek
FIFA, Fenerbahçe'nin tepesine binecek
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin Sporting'in golcüsü Luis Suárez ile anlaştığını açıklaması üzerine FIFA Hakimi Gonçalo Almeida'dan açıklama geldi.

Safi'nin seçimi kazanıp resmiyet kazanması halinde, Sporting'in usulsüz transfer görüşmesi gerekçesiyle FIFA'ya başvuracağını ve Fenerbahçe'nin çok ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını iddia etti.

Fenerbahçe'deki başkanlık yarışı ve transfer iddiaları uluslararası spor kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin, Sporting Lizbon forması giyen Luis Suárez ile anlaştığını duyurması üzerine, A BOLA'ya konuşan ünlü Spor Hukuku uzmanı Gonçalo Almeida, sürecin hukuki boyutunu masaya yatırdı.







FIFA'YA İTİRAZDA BULUNABİLİR

Hakan Safi'nin "Sporting ile de görüştük" açıklamalarına rağmen Portekiz cephesinde sular durulmuyor. Spor hukukçusu Almeida, şu an için Portekiz kulübünün yasal bir hamle yapamayacağını belirterek sürece netlik kazandırdı:

- Hakan Safi şu an için sadece bir başkan adayı. Sporting, ancak bu kişi başkanlığı resmi olarak devraldığı andan itibaren FIFA'ya itirazda bulunabilir.







FIFA'NIN 18. MADDESİ VAR

Almeida, transfer süreçlerindeki en kritik hukuki kurala dikkat çekerek FIFA yönetmeliklerini hatırlattı...

Oyuncuların Statüsü ve Transferi Hakkındaki Yönetmeliğin 18. Maddesi, bir oyuncuyla ilgilenen kulübün, futbolcuyla doğrudan görüşmelere başlamadan önce mevcut kulübüyle iletişime geçmesini ve resmi izin almasını zorunlu kılıyor. Resmi süreç başlamadan yapılacak bir hamlenin, usulsüz transfer girişimine girebileceği belirtiliyor.







KOZLAR SPORTING'İN ELİNDE

Luis Suárez'in Portekiz ekibiyle "yerine getirilmesi zorunlu" ve "fesih maddesi içeren" aktif bir sözleşmesi olduğunu vurgulayan Avukat Gonçalo Almeida, kulübün elinin çok güçlü olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:







- Luis Suárez takımdan ayrılmak istiyorsa, sözleşmesindeki fesih bedeli ödenmek zorunda. Eğer bu bedel ödenmezse veya kulüpler arasında resmi bir anlaşma/görüşme sağlanamazsa, Sporting bu süreçte tüm kozları elinde tutan taraftır.

Beşiktaş'a Bologna paketi

Beşiktaş’ta teknik direktörlük koltuğu için Vincenzo Italiano konusunda geri sayım sürerken, İtalya’dan sürpriz bir iddia geldi

06.06.2026 16:42:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a Bologna paketi
Beşiktaş'a Bologna paketi
Beşiktaş'ta teknik direktörlük koltuğu için Vincenzo Italiano konusunda geri sayım sürerken, İtalya'dan sürpriz bir iddia geldi.

Italiano'nun, Beşiktaş ile mali şartlar ve sözleşme süresi konusunda el sıkışmak üzere olduğu öne sürüldü. Bologna'da aralarında muazzam bir saha içi "suç ortaklığı" kurduğu kanat oyuncusu Riccardo Orsolini'yi de İstanbul'a getireceği iddia edildi.







Beşiktaş'ta yeni sezon yapılanması doğrultusunda teknik direktörlük koltuğuna Vincenzo Italiano'nun oturmasına hemen hemen kesin gözüyle bakılıyor... 

İtalyan Il Resto del Carlino, Beşiktaş'ın Italiano transferinde sona çok yakın olduğunu yazarken, deneyimli teknik adamın İstanbul'a yalnız gelmeyeceğini ve Bologna'daki prensi Riccardo Orsolini'yi de yanında getireceğini öne sürdü.







TÜRKİYE DENEYİMİNE SICAK BAKIYOR

Haberin detaylarında Italiano cephesinde son günlerde çok sıcak gelişmelerin yaşandığı belirtildi. Napoli ile yürüttüğü görüşmelerden hayal kırıklığı ile ayrılan İtalyan teknik adamın işsiz kalmaya niyeti olmadığı vurgulandı.

Hem mali şartlar hem de sözleşme süresi konusunda Beşiktaş yönetimi ile sürekli iletişim halinde olan Italiano'nun, kariyerindeki ilk yurt dışı deneyimini Türkiye'de yaşamaya son derece sıcak baktığı ve tarafların anlaşmaya çok yakın olduğu aktarıldı.







ITALIANO İLE ÇOK YAKIN BİR OYUNCU

Asıl büyük bomba ise Riccardo Orsolini iddiası oldu. Siyah-beyazlı yönetimin, Bologna ile sözleşmesi 2027 yılında sona erecek olan 27 yaşındaki yıldız kanat oyuncusu için yaklaşık bir ay önce resmi olarak kapıyı çaldığı ortaya çıktı.

Italiano'nun Beşiktaş'ın başına geçmesi halinde, bu transferin bitmesine kesin gözüyle bakılıyor. İtalyan yıldızın daha önce hocası hakkında yaptığı açıklamalar, Beşiktaş'ın nasıl bir ikiliye kavuşacağını gözler önüne seriyor.







"ÖMRÜM BOYUNCA TANIYORMUŞ GİBİ"

Orsolini, Vincenzo Italiano ile tanıştığı ilk anı, "Sanki onu ömrüm boyunca tanıyormuşum gibi hissettim" sözleriyle özetliyor. Karakter olarak birbirlerine çok benzeyen ikili, saha içinde adeta bir "suç ortaklığı" yürütüyor. Bir futbolcunun teknik direktörüyle bu denli yüksek bir frekans yakalaması, transfer tercihlerinde de belirleyici bir rol oynuyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.