Kayseri Özel İbni Sina Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hatice Mıhoğlu Beşiktaş yaptığı yazılı açıklamada, yemeklerden önce ve yemek aralarında içilen suyun daha az yedirip tokluk hissi verdiğini kaydetti. Yemek öncesi ve yemek aralarında içilen suyun midedeki besinleri şişirerek daha az yiyecekle daha fazla tokluk sağlayabildiğini belirten Beşiktaş, bu yöntemin kilo vermek isteyenleriçin kolay uygulanabilir bir yöntem olduğunu söyledi. Beşiktaş, fazla kilolarından kurtulmak isteyenler için bazı yöntemleri de şöyle sıraladı:
* Yemek tabağı, kaşık ve çatal küçük seçilmelidir. Çünkü küçük tabaktaki yemek daha büyük ve doyurucu görünür.
* Et, balık, tavuk gibi besinler tabağa tek başına konmamalıdır. Tabağa konacak domates, salatalık, marul gibi yiyecekler tabağı dolu gösterir.
* Yemek asla hızlı yenmemelidir. Tokluk hissi yemeğe başlandıktan en az 20 dakika sonra beyine ulaşır.
* Yemeklerden hemen sonra dişler fırçalanarak, atıştırma isteği yokedilmelidir.
* Bol giysiler içine saklanmamalıdır. Vücuda oturan kıyafetler giyilmesi yeme arzusunu daha iyi kontrol etmeyi sağlar.
* Gece geç saatlerde yemek yenmemelidir. Geceleri vücut normalden daha yavaş çalıştığı için bu besinler yakılamaz.
* Yemek tabağı, kaşık ve çatal küçük seçilmelidir. Çünkü küçük tabaktaki yemek daha büyük ve doyurucu görünür.
* Et, balık, tavuk gibi besinler tabağa tek başına konmamalıdır. Tabağa konacak domates, salatalık, marul gibi yiyecekler tabağı dolu gösterir.
* Yemek asla hızlı yenmemelidir. Tokluk hissi yemeğe başlandıktan en az 20 dakika sonra beyine ulaşır.
* Yemeklerden hemen sonra dişler fırçalanarak, atıştırma isteği yokedilmelidir.
* Bol giysiler içine saklanmamalıdır. Vücuda oturan kıyafetler giyilmesi yeme arzusunu daha iyi kontrol etmeyi sağlar.
* Gece geç saatlerde yemek yenmemelidir. Geceleri vücut normalden daha yavaş çalıştığı için bu besinler yakılamaz.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.