GÜNLÜK BAKIM
Temizleme işlemi:
Cilt bakımındaki ilk ve en önemli basamak cildimizin temizliğidir. Nem yağ asit dengeli bir cilde sahip olmak için nemlendirici nitelikteki yüz temizleme jellerinden faydalanabilirsiniz. Doğru dermo kozmetik ürünler ile cildimizi temizliyoruz.
Tonikleme işlemi:
Yüzü temizleme işleminin ardından tonikleme işlemi uygulanmalıdır. Bu işlemin hedefi, cildin gözeneklerini arındırmak, (siyah nokta) komedon ve akne (sivilce) oluşumunu engellemektir. Yüzü temizledikten sonra tonikleme işlemi de gözeneklerin arındırılmasına yardımcı olur ve tonikleme işlemi cildin ph dengesini düzenler. Pamuk yardımı ile tonik işlemimizi cildimize yapıyoruz.
Serum ve güneş kremi:
Sabah akşam cildimizi temizleyip tonikledikten sonra cildimize uygun krem ya da serum uygulaması yapıyoruz. Yaz kış, dışarı çıkmadan 20 dakika önce üzerine güneş kremi kullanıyoruz. 25 yaş ve üzeri ciltlerde günlük bakımında göz çevresi kremi sabah akşam kullanılması gerekiyor. Bazı ciltler biyolojik yaşlarının üstünde olabilir, o zaman yaş olarak daha erken başlamamız gerekiyor.
Nemlendirici krem ve serumlar:
Cildin temizliği kadar nemlendirilmesi ve beslenmesi de çok önemlidir. Bunun için cilt yapınıza uygun nemlendirici krem ve serumu seçmemiz büyük önem arz eder.
HAFTALIK BAKIM
Günlük bakımın üzerine peeling ya da maske yaptığımız haftalık bakımdır. Peeling ve maske işlemimizi art arda yapabiliriz cildin durumuna göre yapılması gerekir. Eğer cildimiz hassas ve akneliyse peeling yapamayız ama maske yapabiliriz. Cildimize doğru analiz yaptığımızda yanlış uygulamaların cilt hasarlarını önlemiş oluruz.
Sağlıklı bir cilde sahip olmak için, cildi ölü hücrelerden arındırma işlevi gören peeling, cilt temizliği için iyi bir yöntemdir. Peeling işlemimizin üzerine maske yapıyoruz. Bazı maskeler peeling etkilidir tekrar peeling'e gerek duymayız. Örneğin; soyucu ve minerali yüksek maskelerdir.
AYLIK BAKIM
Buharla, ozonla ve çeşitli cihazlarla merkezlerde yapılan bakımdır.
EVDEKİ MALZEMELERLE CİLT BAKIMI
Elma maskesi:
Bir elmayı rendeleyip içerisine bir çorba kaşığı kadar zeytin yağı, süt ve kaymak ekleyip karıştırın. Yaptığınız maskeyi yüzünüze sürüp 20 dakika bekleyin. Daha sonra ılık su ile yıkayın. Cildi yağlı olanlar ise elma maskesinin içerisine elmayı rendelikten sonra içerisine iyice çırpılmış yumurta akı eklemelidir. Bu karışımda cildinizde 20 dakika kalmalıdır ve ılık su ile temizlenmelidir.
Sirke maskesi:
Aloevera jelini baz yaparak içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 tatlı kaşığı bal karıştırın. Daha güçlü bir sonuç için 1-2 damla çay ağacı yağı da kullanabilirsiniz.
Muz maskesi:
Bir muzun dörtte biri, bir çay kaşığı bal ve iki yemek kaşığı yoğurdu ezerek karıştırıp cildinize sürün. 15 dakika sonra yüzünüzü ılık su ile temizleyin.
Çilek maskesi:
2 yemek kaşığı süzme yoğurt içine blenderden geçirdiğiniz 10 tane çileği karıştırın. Ardından yüzünüze ince bir tabaka şeklinde sürün. Yaklaşık 15 dakika sonra soğuk suyla yıkayın.
Armut maskesi:
Yıkamış olduğunuz armudu 2 eşit parçaya ayırın. Bir parçasını kaseye rendeleyin ve rendelemiş olduğunuz armudun üzerine 3 damla limon suyu sıkın. Daha sonra hazırladığınız karışımın içerisine 2 tatlı kaşığı yoğurt ilave ederek karıştırın. Elde ettiğiniz maskeyi göz çevreniz haricinde bütün yüzünüze dairesel hareketlerle uygulayın. Maske kuruyuncaya kadar bekleyip, daha sonra maskeyi yine dairesel hareketlerle cildinizden temizleyin.
- Doğal maske ile ciltteki lekelerden kurtulun / 19.10.2021
- Akneler Nasıl Oluşur ve Oluştuğunda Neler Yapılmalı? / 28.06.2021
- Lekeler nasıl oluşur ? Leke oluşumunu engellemek için neler yapabiliriz ? / 20.06.2021
- Kaş ve kirpik bakımı önerileri / 06.06.2021
- El ve ayak bakımı için tarifler / 16.05.2021
- El ve ayak bakımı için tarifler / 16.05.2021
- Derimizin vücuttaki önemi / 13.05.2021
- Hayatınızı kolaylaştıracak maske tarifleri / 02.05.2021
- Hassas ciltler için bakım önerileri / 25.04.2021