Malzemeler
? 400 g yoğurt, 6 yumurta ? 600 gr. irmik, 120 gr tozşeker ? 120 gr. un, 40 gr. nişasta Şerbeti için? 450 gr tozşeker, 750 ml (3 sb) su ? 1/2 limon suyu Süsleme için? 1 sb. krem şanti, 6 adet çilek HAZIRLANIŞIOnce firınınızı 180 °C'ye getirip ısıtın. Bu arada yoğurdu ısıya dayanıklı bir kap içinde benmari de tutun. Yoğurt ılınınca irmiği katıp, yedirin. Yumurtaları, aynı şekilde, sıcak sudaki bir kabın içinde şekerle birlikte karıştırın. Karışım ılınınca kabı sıcak sudan alın. Yumurtalar iyice koyulaşıncaya kadar çırpın. Bir kevgirle önce yoğurdu, sonra sırasıyla un ve nişastayı ilave edin. Fazla karıştırmadan bir tepsiye aktarın. Fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Bu arada bir tencerede şeker, su ve limon suyunu 45 dakika kaynatın. Şurup ılınınca, ılık haldeki tatlıya yedirin. Servis tabaklarına birkaç kaşık krem şantiyi koyun. Üzerine porsiyonlanmış yoğurt tatlılarından yerleştirin. Krem şantiyinin üzerine gelecek biçimde ağaççileği veya çilekleri serpiştirip, servis yapın.
? 400 g yoğurt, 6 yumurta ? 600 gr. irmik, 120 gr tozşeker ? 120 gr. un, 40 gr. nişasta Şerbeti için? 450 gr tozşeker, 750 ml (3 sb) su ? 1/2 limon suyu Süsleme için? 1 sb. krem şanti, 6 adet çilek HAZIRLANIŞIOnce firınınızı 180 °C'ye getirip ısıtın. Bu arada yoğurdu ısıya dayanıklı bir kap içinde benmari de tutun. Yoğurt ılınınca irmiği katıp, yedirin. Yumurtaları, aynı şekilde, sıcak sudaki bir kabın içinde şekerle birlikte karıştırın. Karışım ılınınca kabı sıcak sudan alın. Yumurtalar iyice koyulaşıncaya kadar çırpın. Bir kevgirle önce yoğurdu, sonra sırasıyla un ve nişastayı ilave edin. Fazla karıştırmadan bir tepsiye aktarın. Fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Bu arada bir tencerede şeker, su ve limon suyunu 45 dakika kaynatın. Şurup ılınınca, ılık haldeki tatlıya yedirin. Servis tabaklarına birkaç kaşık krem şantiyi koyun. Üzerine porsiyonlanmış yoğurt tatlılarından yerleştirin. Krem şantiyinin üzerine gelecek biçimde ağaççileği veya çilekleri serpiştirip, servis yapın.