logo
22 MAYIS 2025

Dünya Türk'ün adaletine muhtaç

29.05.2010 00:00:00
Yabancı paraların karşılığında basılan Türk lirasıyla ülkenin üretim ve emeğinin okyanus ötesine aktarıldığını söyleyen Prof. Dr. Baş, "Zalim ilelebet payidar kalamaz. Dünya Türk milletinin adaletini bekliyor" diye konuştu.

 

Partisinin 4. Olağan Büyük Kongresi'nde konuşan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş Milli Ekonomi Modeli'nin temel anlayışı üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında işsizlik sorunu karşısında tüm dünyanın aciz kaldığını söyleyen Prof. Dr. Baş, Milli Ekonomi Modeli'nin (MEM) işsizliği çözecek tek sistem olduğuna işaret etti. Para basmanın önemi üzerinde de duran Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, kendi milli parasını devreye koyamayan devletlerin payidar olmasının asla mümkün olmadığını söyledi. Milli Ekonomi Modeli'nin kapitalizm ve sosyalizmden çok farklı bir iktisadi analiz olduğunu söyleyen Prof. Dr. Baş, "Bizim modelimizde devlet halkına çalışır, halk da kendine çalışır" diye konuştu.

İşsizliği MEM çözecekKarşısında bütün iktisadi analizlerin pes ettiği işsizlik sorununu Milli Ekonomi Modeli'nin (MEM) çözeceğini dile getiren Prof. Dr. Haydar Baş, "Modelimiz bugüne kadar halledilmeyen işsizliği halledecek. Ve sadece Türkiye'nin değil tüm dünyada yaşanan işsizlik sorununu çözüme kavuşturacak tek sistem Milli Ekonomi sistemidir. Bir ülkede kalkınmanın olabilmesi için sadece üretmek kafi gelmez. Ne olacak? Tüketeceksin. Ekonomide bugüne kadar kapitalizm ulaşamadığı noktaya Milli Ekonomi Modeli'yle (MEM) Bağımsız Türkiye Partisi ulaşacaktır" diye konuştu.

Milli para çok önemliTüketim eksenli bir analiz olarak tarif ettiği modelin ana prensiplerinden birinin milli para politikası olduğunun altını çizen Prof. Dr. Haydar Baş, "Türkiye 30 yılı aşkın bir süredir kendi parasını basamıyor" dedi. BTP Genel Başkanı şöyle konuştu: "Niye bağımsızız? Paramızı basmak için. Hakkımıza sahip çıkmak için. Vatanımızı korumak için. Yani para basmak da devletin hakkıdır. Peki, biz paramızı basıyor muyuz? Basmıyoruz. Türk milleti parasını 1938 yılından bu tarafa basmıyor desek yanlış olmaz. Ne yaptık? O güne kadar devletin rezervinde bulunan altının mukabili olarak parasını basardı. ABD İkinci dünya savaşından galip çıkınca 'ben bu kuralı kabul etmiyorum' dedi. Ne olacak? Şimdi altının yerine benim paramı koyacaksınız bunun karşılığında kendi paranızı basacaksınız. Nagazaki, Hiroşima ortada yüz binlerce insan öldü ne yapsın dünya tamam dediler yeni ağa böyle istiyor. Herkes ağanın kulu kölesi oldu. Bu ne demek oluyor? İşte bizim millet olarak, devlet olarak kazandığımız paranın karşılığı onun verdiği borç para oluyor. Ne olmuş oluyor o zaman? Hazineye koyuyoruz aldığımız borç ürettiğimiz, kazandığımız kazanç karşılığı oluyor. Bir yılda kazanıyoruz ama bu yolla adama hibe ediyoruz. Yetmedi bir de faizini ödüyoruz. Böyle bir ülkenin kalkınmasına imkân ve ihtimal yoktur. Şimdi biz ne yapacağız? O Gayri Safi Milli Hasıla'mız karşılığında paramızı basacağız. Bu para bizim olacak. Bizim olmayan parayla bu milletin bir adım ileri gitmesi asla mümkün değildir."

Emeğimiz okyanus ötesine aktarılıyorYabancı paraların karşılığında basılan Türk lirasıyla ülkenin üretim ve emeğinin kâğıt karşılığında okyanus ötesine aktarıldığını söyleyen Prof. Dr. Haydar Baş, "Zalim ilelebet payidar kalamaz. Dünya Türk milletinin adaletini bekliyor" diye konuştu. BTP Lideri şunları söyledi: "Her dönem dünyada mutlaka büyük bir devlet vardır. Ama hiçbiri Amerika kadar adaletsiz olmadı. Şimdi öyle bir satıcı ki bunlar bir süpermarket düşünün. Bu süpermarket müşteriye pahalı ve bozuk mal veriyor. Müşteri azıcık ses çıkardığındaysa zorbalık yaparak sesini kısıyor. Hiçbiri ses çıkartamıyor. Bu para konusunda a bunlar maalesef bunu yaptılar. Ama böyle devletlerin ömrü dünya tarihinde uzun olmamıştır. Zulümle dünyada hiçbir devlet payidar olmamıştır. Ama adalet yüzyıllar boyunca devam etmiştir. Onun için bütün dünya Türk milletinin adaletini bekliyor."

İnsanlık huzuru MEM'le yakalayacakİnsanlığın aradığı huzurun Milli Ekonomi Modeli'yle mümkün olduğunu söyleyen Prof. Dr. Haydar Baş şöyle konuştu: "Kapitalist devlet anlayışında millet devlete çalışır. Devlet ise para babaları var onlara çalışıyor. Biz de bunlara kodaman denir. Dolayısıyla millet kime hizmet ediyor? O kodamanlara. Sosyalist devlet anlayışında ise herkes devlete çalışır. Devlet de bir parti grubuna çalışır milletine de ölmeyecek kadar verir. Sosyalist dünyayı gezenler bilirler. Peki, bizim iktisat sistemimizde millet kime çalışır? Kendine çalışır devlet de millete çalışır. Peki, bu devletin adına ne denir? Baba devlet denir. Ey yüce Türk milleti ayağa kalk kendine gel, bir ve beraber olalım."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Eurovision hakkında şok iddia!
Yarışmayı NATO mu başlattı?
Kuryeler ve şirketler için yeni dönem
Karar Resmi Gazete’de yayımlandı
İstanbul'da torbacı operasyonu
272 torbacı gözaltına alındı
İBB'ye 3. dalga operasyon
Gözaltına alınan 20 kişi adliyede
Oğuz Murat Aci'nin babası gelini hakkında konuştu
"O parada boğulsun"
İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri başladı
5 noktada kontrolleri yapılıyor
İsrail Gazze'de soykırıma devam ediyor
75 Filistinliyi daha katletti
Brezilya'da Bolsonaro'ya 'darbe girişimi' suçlaması
İddia eski Hava Kuvvetleri Komutanı'ndan
'Bulduk dedikleri telefon..'
Özgür Özel Pendik'te konuştu
Yarın 3 bin 41 halk otobüsü kontak kapatacak
İstanbullular dikkat!
Başsavcılıktan Minguizzi davasına ilişkin açıklama
"Yargılama titizlikle sürüyor"
Fransa'nın 'siyasal İslam' raporuna tepki
'Ülkedeki Müslümanlar fişlenecek'
İsrail azdıkça azıyor!
İsrail askerleri diplomatlara ateş açtı
İsrail Gazze'de katliamı sürdürüyor
Ölenlerin sayısı 53 bin 655'e yükseldi
KKTC çağrısı
Erdoğan Budapeşte'de konuştu
Eurovision hakkında şok iddia!
Yarışmayı NATO mu başlattı?
Kuryeler ve şirketler için yeni dönem
Karar Resmi Gazete’de yayımlandı
İstanbul'da torbacı operasyonu
272 torbacı gözaltına alındı
İBB'ye 3. dalga operasyon
Gözaltına alınan 20 kişi adliyede
Oğuz Murat Aci'nin babası gelini hakkında konuştu
"O parada boğulsun"
İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri başladı
5 noktada kontrolleri yapılıyor
İsrail Gazze'de soykırıma devam ediyor
75 Filistinliyi daha katletti
Brezilya'da Bolsonaro'ya 'darbe girişimi' suçlaması
İddia eski Hava Kuvvetleri Komutanı'ndan
'Bulduk dedikleri telefon..'
Özgür Özel Pendik'te konuştu
Yarın 3 bin 41 halk otobüsü kontak kapatacak
İstanbullular dikkat!
Başsavcılıktan Minguizzi davasına ilişkin açıklama
"Yargılama titizlikle sürüyor"
Fransa'nın 'siyasal İslam' raporuna tepki
'Ülkedeki Müslümanlar fişlenecek'
İsrail azdıkça azıyor!
İsrail askerleri diplomatlara ateş açtı
İsrail Gazze'de katliamı sürdürüyor
Ölenlerin sayısı 53 bin 655'e yükseldi
KKTC çağrısı
Erdoğan Budapeşte'de konuştu
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.