Türkiye'yi kasıp kavuran ekonomik kriz et satışlarını da büyük ölçüde frenledi. Et almaya gücü yetmeyen vatandaş, parayı denkleştirse bile daha ucuz olan balık ve tavuk ürünlerini alıyor. Kasaplar, ekonomik kriz nedeniyle son üç ayda yüzlerce işyerinin kapandığını belirterek, vatandaşların artık daha ucuz olan balık ve tavuğa rağbet ettiğini söyledi. Kasaplar, Türkiye genelindeki ekonomik kriz nedeniyle bir çok eve et girmediğini belirtti. Satışların eskiye oranla düşmesi nedeniyle son üç ay içerisinde birçok kasabın işyerini kapatmak zorunda kaldığını ve bazı et marketlerinin de şubelerini kapattığını ifade eden kasaplar, hayvancılığın gerilemesi nedeniyle canlı hayvan sıkıntısı çekildiğini de ifade etti. Kasaplar etin kilosunun 3.5 milyon liraya, tavuğun kilosunun 2 milyon liraya, tatlı su balıklarının kilosunun da 1 milyon ile 1 milyon 250 bin lira arasında satıldığını belirtti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.