logo
03 EYLÜL 2026

Fenerbahçe'den son dakika hamlesi istediği gibi bitmedi

Fenerbahçe Semedo'yu gönderip U-23 statüsünden Malo Gusto'yu Chelsea'den kiralamak için son dakika hamlesini yaptı... Ancak adının İspanyolca anlamı 'tadı kötü' olan Martinik asıllı Fransız futbolcu süreci başlamadan bitirdi

03.09.2026 11:22:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'den son dakika hamlesi istediği gibi bitmedi
Fenerbahçe'den son dakika hamlesi istediği gibi bitmedi
Fenerbahçe sağ bek transferinden vazgeçmeyecek gibi duruyor... Öyle ki Semedo'nun aldığı yüksek maaş (4.5 milyon euro) Başkan Aziz Yıldırım'ı o kadar rahatsız ediyor ki, Cihan Kamer'den 4 Eylül'e kadar U-23 kapasitesinde bir sağ bek bulmasını istedi.






Çünkü eğer o sağ bek gelirse Semedo, Talisca'nın yerine Arap Yarımadası'na gönderilebilir. Talisca kalır, U-23 statüsü de dolmuş olur. Bu minvalde Cihan Kamer bugün sürpriz bir hamle yaptı. Chelsea'nin Liverpool'un teklifini kabul etmesine rağmen transferi için sürenin yetişmediği Malo Gusto için Londra ekibiyle temas kurdu.






Chelsea, Liverpool'un yaptığı teklif olan "satın alma zorunluluğu olmayan" kiralama teklifini kabul etti. Fenerbahçe 2003 doğumlu, sol bekte ve sağ önde de oynayabilen Malo Gusto'yu bitirebileceğine inandı. İşin ilginci adının İspanyolca anlamı "tadı kötü" olan Fransız, Fenerbahçe'ye gelmekle ilgilenmedi.






Martinik asıllı Fransız sağ bek, Süper Lig'de oynamayı reddedince operasyon başlamadan bitti. Malo Gusto'nun Fenerbahçe'yi reddetmesinin bir başka nedeni olarak bu sezon Maresca'nın kendisini oynanan 2 Premier League ve bir EFL Kupası maçında 11'de başlatması tahmin ediliyor. Çünkü formasını bırakmadan Chelsea'nin oyuncusu olmaya devam edebilir.

Beşiktaş vazgeçti, Trabzonspor'u ikna etmeye çalışıyorlar

Savunmada sürekli geç hamleler yaptığı için 'Tomori-ow' lakabı takılan İngiliz stoper, Beşiktaş'la beraber Trabzonspor'a da önerildi... İtalyan Italiano oralı bile olmadı. Menajerlerin elindeki teknik direktörsüz Trabzonspor ise iddialara bakılacak olursa İngiliz oyuncu için devreye girdi.
 

03.09.2026 11:11:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş vazgeçti, Trabzonspor'u ikna etmeye çalışıyorlar
Beşiktaş vazgeçti, Trabzonspor'u ikna etmeye çalışıyorlar
Menajerler Trabzonspor'u tam anlamıyla "yolunacak kaz" gibi görmeye başladı... Hangi takımın elinde kalmış, hangi takımın istemediği, hangi takımın "gitsin" diye yalvardığı oyuncu varsa bordo-mavili kulübe öneriyor.






Başkan Ertuğrul Doğan da buna davetiye çıkardığı için Trabzonspor tam anlamıyla "açık pazar" olarak görülüyor. Bugün içinde Richarlison'un Trabzonspor'un teklifini kabul ettiği haberlerinin ortaya döküldüğü anlarda İtalya'dan sürpriz bir iddia geldi.






O iddiaya göre AC Milan'ın kadro dışı bıraktığı Fikayo Tomori, menajerler tarafından Trabzonspor'a önerildi. Elinde Tiago Djalo ve Agbadou olan Italiano, Kanada asıllı oyuncuya kapıları kapattı.

Ancak teknik direktörsüz Trabzonspor, aynı mevkide Savic, Nwaiwu ve Samet Akaydin olmasına rağmen Tomori için devreye girdi... Konsantrasyon kayıpları ve büyük maçlarda yaptığı bireysel hatalar yüzünden "Tomori-ow" lakabıyla tanınan Kanada doğumlu oyuncunun transferinde bordo-mavililer ne kadar ciddi olacak göreceğiz.

İngilizcedeki "yarın" anlamına gelen tomorrow kelimesine atıfla takılan bu lakap, savunmada hamle yapmakta sürekli geç kaldığı için kendisine uygun görülüyor.

Beşiktaş'ın gözdesiydi, Fenerbahçe'nin gündeminde

Orkun Kökçü, Beşiktaş’a girmesini istedi. Ancak o dönemde Quinten Timber, 'Premier Lig’i bekliyorum' dedi. Ada’dan beklenen teklif gelmeyince Hollandalı futbolcu yeniden kapıya geldi. Fakat bu kez Miretti’yi alan Beşiktaş, 'Yerimiz yok' yanıtını verdi

02.09.2026 12:25:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın gözdesiydi, Fenerbahçe'nin gündeminde
Beşiktaş'ın gözdesiydi, Fenerbahçe'nin gündeminde
Timber için Fenerbahçe gündemi oluştu; ancak bu hamle Cihan Kamer'in tarif ettiği profilin tamamen dışında kalıyor. Fenerbahçe geçen sezon uzun süre Quinten Timber'ı istedi... Hollandalı oyuncu ise Marsilya'yı seçti. Hata yaptığını anlaması ise sadece 6 ayını aldı.

Timber yeniden kendisine kulüp arıyor. Eski takım arkadaşı Orkun Kökçü sayesinde Beşiktaş'ın gündemine geldi. Ancak o günlerde hâlâ Premier Lig şansı vardı. Artık o şansı kalmadığı için rotasını yeniden Türkiye'ye kırdı. Siyah-beyazlılar ise bu süreçte tercihini Juventus'tan Miretti'den yana kullandı.






Buna karşın Fenerbahçe'nin o mevkide hâlâ transfere ihtiyacı bulunuyor. Cihan Kamer'in açıklamasına bakılacak olursa sarı-lacivertliler U-23 statüsünde bir çalışma yürütüyor. Ancak Timber 2001 doğumlu, yani 25 yaşında ve Kamer'in çizdiği çizgilere uymuyor.

Fransız gazeteci Adrien Pittore'nin iddiasına göre; menajerlik şirketi Unique Sport Group, Hollandalı oyuncuyu Süper Lig'e önermeye devam ediyor. Türkiye'de transfer tescil döneminin cuma günü sona erecek olması nedeniyle Türk devlerinin önümüzdeki saatlerde Marsilya'ya resmi teklif yapabileceği belirtiliyor.






18 milyon Euro piyasa değeri bulunan Timber'ın geleceğinin son günlerde netleşmesi bekleniyor. Ancak Fenerbahçe transferi gerçekleştirse bile Timber için yüksek bir bonservis bedeli ödemesi pek mantık dahilinde görünmüyor.

Galatasaray Torreira'nın yerini çabuk doldurdu

Okan Buruk, Torreira'dan kurtulmak yerine Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir ön libero ile devam etmek istiyor... Son birkaç gündür Youssouf Fofana gündemi vardı. Ancak son gün sürpriz şekilde Beşiktaş'a 'hayır' diyen Teun Koopmeiners ile yeni bir gündem oluştu

02.09.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray Torreira'nın yerini çabuk doldurdu
Galatasaray Torreira'nın yerini çabuk doldurdu
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi için kadro bildiriminin son gününde Lucas Torreira'dan kurtulup, yerini Teun Koopmeiners ile doldurmak için hamlesini yaptı. İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Torreira'nın menajeri oyuncunun eski takımı Fiorentina'ya dönmesi için temasları yoğunlaştırdı. Uruguaylının ayrılığı durumunda sarı-kırmızılılar, Juventus'un Hollandalı yıldızı Teun Koopmeiners'i listesinin ilk sırasına aldı.






Floransa temsilcisinin Torreira'yı kadrosuna katabilmek adına orta saha oyuncusu Rolando Mandragora ile yolları ayırmayı planladığı ve oyuncuya yer açmak için çalışmalara başladığı belirtildi. Galatasaray yönetimi ile İtalyan kulübü arasındaki görüşmelerin önümüzdeki saatlerde netlik kazanması bekleniyor.






Beşiktaş da dün Juventus'un Hollandalı orta sahası Teun Koopmeiners için resmi teklifte bulundu; ancak Hollandalı oyuncu teklifi reddettiği için rotasını Fofana'ya çevirdi. Hemen arkasından Galatasaray, Hollandalı için devreye girdi. Juventus izin verdi. Koopmeiners ile Okan Buruk bir FaceTime görüşmesi yaptı. Menajeri ise rakamları beğendi.






Bugün içinde Hollandalının işinin bitip bitmeyeceği ise Okan Buruk'un FaceTime'da yaptığı görüşmenin ne kadar verimli olduğuna kaldı.






Beşiktaş'ın teklifini, Türkiye'ye transfer olmaya sıcak bakmadığını ve kariyerine Juventus forması altında devam etmek istediğini ifade ederek reddeden Hollandalıyı Buruk'un ikna edip etmediği bugün daha da netleşecek.

Oosterwolde'nin asıl sorunu ne? Fenerbahçe ne yapacak?

Fenerbahçe'nin en değerli kilit oyuncuları arasında yer almasına rağmen Jayden Oosterwolde'un yaşadığı sakatlıklar kariyerini tehdit ediyor... Çünkü sahalara dönüşünde mental ve biyomekanik engeller çok canını yakacak...

02.09.2026 11:57:00
Haber Merkezi
 
Oosterwolde'nin asıl sorunu ne? Fenerbahçe ne yapacak?
Oosterwolde'nin asıl sorunu ne? Fenerbahçe ne yapacak?
Ocak 2023'te Fenerbahçe'ye transfer olan Jayden Oosterwolde'nin sakatlık geçmişi incelendiğinde ortaya çıkan tablo, hem medikal bağlantılar hem de performans sürdürülebilirliği açısından son derece korkutucu.

Sarı-lacivertli formayla 4. ağır sakatlık sürecini geçiren oyuncu için en kritik soru işareti, aralık başında sahalara döndüğünde nasıl bir performans sergileyeceği.






Oosterwolde'nin yaşadığı problemler doğrudan aynı dokuda tekrarlamasa da vücudun biyomekanik ve kinetik zincirindeki dengesizlikler nedeniyle birbirini tetikleyen bir döngüye girdi:

Aşil tendonu irritasyonu ile başlayan 21 günlük süreç, alt ekstremite yük dağılımının ve bilek/diz dengesinin bozulduğuna dair ilk sinyaldi. Önce yaşanan menisküs yırtığı (28 gün), ardından gelen ön çapraz bağ (ACL) yırtığı (200 gün), diz ekleminin ağır biyomekanik stres altında kaldığını gösterdi.






Zaten çapraz bağ sakatlığı sonrası rehabilitasyon sürecinde Oosterwolde'un vücudu, diğer kas gruplarına aşırı yük bindirmeye (kompansasyon) meyilli durumda

Çapraz bağ dönüşü sonrası yaşanan kasık zorlanması ve son olarak 5 Ağustos 2026'da başlayan kısmi kas yırtılması, diz ameliyatı sonrası oluşan kas gücü dengesizliklerinin doğrudan bir sonucudu.






Oyununu patlayıcı güce, yüksek tempolu deparlara ve agresif ikili mücadelelere dayandıran Oosterwolde, üst üste gelen kas yırtıkları nedeniyle bu en büyük meziyetini kaybetme riskiyle karşı karşıya.

Sahaya dönüşte sakatlığın tekrarlama korkusu (kineziyofobi) ve kas grupları arasındaki güç farkları tamamen sıfırlanmadan oyuna girmek, yeni adale yırtıklarını tetikleyebilir.






Doğru yük yönetimi ve kademeli geri dönüş planı ile bu süreçten çıkması mümkündür. Tedavi dönemi yalnızca kasın iyileşmesine değil, tüm vücut simetrisinin ve kas dengesinin sıfırdan kurulmasına ayrılırsa kariyeri kurtarılabilir. Aksi takdirde patlayıcı gücünü kaybetmiş ve kronik adale problemleri yaşayan bir profile dönüşme riski oldukça yüksektir.

Fenerbahçe'nin Talisca'yı göndermesi o kadar da kolay değil

Fenerbahçe Talisca'yı gözden çıkardı... Ancak Sambacıyı elden çıkarmak hiç de kolay değil. 'Gitmem' diye diretmeye devam ederse zaten UEFA'dan ceza alan ve gözlem altında olan sarı-lacivertlilerin canı daha fazla acıyabilir.
 

02.09.2026 11:07:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin Talisca'yı göndermesi o kadar da kolay değil
Fenerbahçe'nin Talisca'yı göndermesi o kadar da kolay değil
Talisca gitmek istemiyor... Gitmemek için ayak diretiyor. Suudi Arabistan'da kaldığı dönemde yaşam tarzı yüzünden çok sıkıntı yaşadı. O nedenle Türkiye'ye kaçtı. Sambacıyı Fenerbahçe elden çıkarmak istiyor. Tek talibi Abu Dabi takımı Al-Jazira. Ancak Talisca'nın da kendisine göre bir savunması var:






- İran ile İsrail arasında yavaşlamış gibi görünen ama süren bir savaş var. Savaşın sıcak olduğu dönemlerde İran, Birleşik Arap Emirlikleri'ni sürekli bombaladı. Orada arkadaşlarım vardı, çok korktuklarını söylediler.

- Ben gidersem olası bombaların altında kalmak istemiyorum. Ailemi bu riske atmak istemiyorum. Ailemi böyle bir durumla yüz yüze bırakmak istemiyorum.

- Beni göndermek istiyorsanız alacaklarımın tamamını ödeyin gideyim. Ben Fenerbahçe'de oynamaktan memnunum, aldığım paranın karşılığını da verdiğimi düşünüyorum.






Al-Jazira ile Fenerbahçe'nin anlaştığı bir ortamda Talisca'nın böyle bir çıkış yapması sıkıntı yarattı. FIFA talimatlarına göre kulüpler; geçerli bir fesih nedeni veya oyuncunun onayı olmadan sözleşmeyi tek taraflı feshedemez. Talisca gitmeye yanaşmazsa Fenerbahçe oyuncunun maaşını son kuruşuna kadar ödemek zorunda.






Transfer gerçekleşmezse Al-Jazira'dan gelecek olası bonservis geliri ortadan kalkar. Üstüne üstlük Talisca'nın yüksek maaş maliyeti kulübün bütçesinde kalmaya devam eder; bu da zaten UEFA'dan ceza alan Fenerbahçe'nin başını yine derde sokar.






Deniz Gül'ün Galatasaray'daki rolü

Osimhen, Galatasaray hücum hattının ana karakteri... Peki Porto'dan gelen 1,92'lik Deniz Gül, Okan Buruk'un eline nasıl kozlar verecek?
 

02.09.2026 11:04:00
Haber Merkezi
 
Deniz Gül'ün Galatasaray'daki rolü
Deniz Gül'ün Galatasaray'daki rolü
Galatasaray, uzun süredir peşinde olduğu Deniz Gül'ü İstanbul'a indirdi... 22 yaşındaki genç yıldız adayının Victor Osimhen ve Rafael Leão'lu forvet hattındaki rolü tartışma konusu oldu. 1,92'lik genç yıldız adayı, Mauro Icardi'den farklı olarak Galatasaray'a neler verebilir? Fotospor editörleri olarak bunları değerlendirmek istedik.






Deniz Gül ile hücum hattı yepyeni bir boyut kazanacak. Osimhen, Rafael Leão ve Leroy Sané gibi dünya çapındaki yıldızların arasında 1,92'lik dev santrfor; hem uzun vadeli bir gelecek yatırımı hem de kilit maçlardaki en güçlü "B planı" olacak.






Mauro Icardi ceza sahası içi bitiriciliği, yüksek oyun aklı ve dar alandaki bağlantı kalitesiyle tam bir "box-striker" profili çizerken, Deniz Gül anatomik yapısıyla bambaşka bir dinamik sunacak. Icardi sezgileriyle pozisyon alıp kafa golleri atarken 1,92'lik Deniz Gül stoperlerle kavga edecek, yüksek topları toplayacak. Rakibin önde boğucu pres uyguladığı anlarda Deniz, göğsü ve kafasıyla indireceği uzun toplarla takımı rahatça ileri taşıyacak. Ceza sahasında en az iki stoperi üzerine çekerek Rafael Leão, Leroy Sané ve Yunus Akgün gibi içe kateden kanat oyuncularına geniş hareket alanları yaratacak.






Osimhen'in hücum lideri olduğu kurguda Deniz Gül, kadrodaki tek saf pivot alternatifi olacak. Skora ihtiyaç duyulan 70. ve sonrası dakikalarda çift forvet kurgusuna geçildiğinde veya Osimhen'in dinlendirildiği maçlarda ceza sahasında güç kullanacak. Türk statüsü sayesinde teknik heyetin yerli rotasyonundaki elini de güçlendirecek.

Icardi Türkiye'ye dönüyor! İşte yeni takımı

Sanki talipleri sıraya girmiş gibi Galatasaray'a bir vedayı bile çok görüp arkasına bile bakmadan sırra kadem basan Mauro Icardi hayatının hatasını yaptığını anlamış olabilir

02.09.2026 10:39:00
Haber Merkezi
 
Icardi Türkiye'ye dönüyor! İşte yeni takımı
Icardi Türkiye'ye dönüyor! İşte yeni takımı
Sanki talipleri sıraya girmiş gibi Galatasaray'a bir vedayı bile çok görüp arkasına bile bakmadan sırra kadem basan Mauro Icardi hayatının hatasını yaptığını anlamış olabilir... Çünkü bu dakikadan sonra ya Çorum ile Amedspor'dan birinin teklifini kabul edecek ya da emekli olacak.






Galatasaray'dan 6 milyon eurosu peşin, imaj haklarıyla beraber yaklaşık 11 milyon euro alan Mauro Icardi; Dursun Özbek'in 3 milyon euro maaş, 3 milyon euroya yakın da bonus teklifini çok az buldu.

Selam bile vermeden, veda etmeye bile tenezzül etmeden çok sevdiğini iddia ettiği Galatasaray'dan ayrıldı. Hem de kapı kapı dolaşıp (Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor diyerek) kendisini transfer ettirmeye çalıştı.







Günün sonunda ne oldu dersiniz... Kimse istemedi. Boca Juniors ya da River Plate bile teklif yapmadı. Arjantin'den sıradan takımlar, Brezilya'dan garibanlar ve İtalya'da en çok eleştirilen Lazio'dan teklifler aldı.

Ancak rakamlar öylesine düşük ki Icardi, Çorum ya da Amedspor'un tekliflerini kabul ederse çok daha fazla kazanacak bir konumda.







Arjantinli eski futbolcu ve yorumcu Diego Latorre, SQP programında Mauro Icardi'nin mevcut durumunu ve geleceğini analiz etti.

Icardi'nin henüz bir kulüple sözleşme imzalamamasının temel nedeninin finansal şartlar olduğunu belirten Latorre, "Şu ana kadar imza atmadı çünkü Galatasaray'da kazandığı paraya kıyasla çok az teklif yapıyorlar. Galatasaray'daki kazancı çok yüksek bir seviyedeydi, gelen teklifler ise o seviyenin oldukça altında kalıyor" ifadelerini kullandı.







Icardi'nin ceza sahası içindeki bitiriciliğine ve golcülük yeteneklerine övgüde bulunan Latorre, buna karşın zamana karşı yarıştığının altını çizdi. Tecrübeli santrforun futbola yeniden odaklanması halinde önünde hâlâ 2-3 yıl olduğuna inandığını belirten Latorre, şu kritik uyarıyı yaptı:






"Eğer şimdi bir takım bulamazsa, bu durum pratikte emeklilik demektir; yeniden üst seviyede oynamak çok zorlaşır. 31-32 yaşındaysanız ve uzun süre oyun ritminden uzak kalırsanız vücudunuz zarar görür. Aralık ayındaki transfer dönemini bekleyip o zamana kadar oynamaya çalışmalı, aksi takdirde daha iyi bir fırsat yakalaması imkânsız hale gelir."

Hakan Çalhanoğlu değere bindi! Kimse istemiyordu, şimdi paylaşılamıyor

Fenerbahçe ve Galatasaray bugün istese Hakan Çalhanoğlu hemen imza atacakmış gibi bir ortam var… Ancak işin bir de diğer boyutunu konuşmak lazım. Çünkü milli takımın kaptanı İtalya'da hâlâ uçuyor. Inter de sözleşmesini yenilemek için kolları sıvadı

01.09.2026 12:33:00
Haber Merkezi
 
Hakan Çalhanoğlu değere bindi! Kimse istemiyordu, şimdi paylaşılamıyor
Hakan Çalhanoğlu değere bindi! Kimse istemiyordu, şimdi paylaşılamıyor
Daha düne kadar el üstünde tuttuğumuz Hakan Çalhanoğlu'nu Dünya Kupası'ndan sonra öyle bir yere vurduk ki sanki "istenmeyen" adam konumuna geldi... Inter'in de sözleşmesini yenilemek için "sallaması" sonrasında Hakan için Galatasaray ve Fenerbahçe ne zaman isterse imza attırabilir gibi bir hava oluştu. Ancak Hakan, Serie A'da sezona öyle bir başladı ki manşetler milli takım kaptanıyla süslü.






Cagliari'ye karşı sergilediği oyunla bir kez daha kalitesini kanıtlayan Hakan, saha içerisindeki liderliği ve istikrarlı oyunuyla Avrupa'nın en formda orta saha oyuncuları arasındaki yerini perçinledi.






Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan 32 yaşındaki yıldız için La Gazzetta dello Sport'a göre Inter yönetiminin planları değişiklik gösteriyor.






Henüz resmi bir imza atılmış olmasa da Çalhanoğlu'nun sahadaki belirleyici rolü, kulüp idarecilerini Hakan'ı kadroda tutma seçeneğini ciddi şekilde değerlendirmeye yöneltti. Saha içinde hem bir "çekiç" kadar güçlü hem de bir "pusula" kadar yön verici olan tecrübeli isim, yönetim kurulunun stratejik kararlarında ana faktör haline geldi.

Sahada sergilediği performansla rekor rakamlara ulaşan Hakan, istatistiksel katkısıyla Avrupa futbolunun önde gelen isimleriyle yarışıyor.

Galatasaray, Fransa'da genç yıldız avında


 
Galatasaray, ilk profesyonel maçına hemen hemen 1.5 yıl önce çıkan 2008'li Djylian N'Guessan için St. Etienne'in kapısını çaldı... 8 milyon Euro teklif etti, "12.5 milyon Euro'ya iş biter" cevabı aldı. Saat işliyor.

01.09.2026 11:18:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray, Fransa'da genç yıldız avında
Galatasaray, Fransa'da genç yıldız avında

Rafael Leao transferi sonrasında Youssouf Fofana'yı da isteyen Galatasaray enteresan bir hamle yaptı... Fransa 2. Ligi ekibi St. Etienne'in kapısını, iki kanadın dışında santrforda da oynayan Djylian N'Guessan için çaldı. Henüz 18 yaşına yeni giren genç yıldız adayı için Okan Buruk'un "Gelecekte çok büyük paralara satarız" raporunun çok etkili olduğu iddia edildi.
Liverpool'un da durumunu takip ettiği 2008'li golcü için kalan süre Galatasaray'a yetecek mi?







Profesyonel kariyerindeki ilk maçına 4 Ocak 2025'te henüz 16 yaşındayken Ligue 1'de Reims'e karşı çıktı. Fransa'nın alt yaş milli takımlarında (U17 seviyesinde) forma giyiyor. Avrupa U17 Şampiyonası'nda final heyecanı yaşadı. Ceza sahası içi bitiriciliğinin yanı sıra hareketliliği ve hücum hattının farklı bölgelerinde oynayabilme esnekliği onu çok değerli yapıyor.







N'Guessan'ın profesyonel menajerliğini resmi olarak aile üyeleri yürütüyor. Kararlarında ailesinin oldukça dominant bir rol oynadığı biliniyor. Bu yüzden Galatasaray yönetimi, eski bir futbolcu olan babası Dany ile dirsek temasında. Saint-Étienne yetkilileri genç oyuncuya yeni ve uzun süreli bir sözleşme teklif etse de oyuncu ve ailesi bu uzatmayı reddetti. Galatasaray bu durumu avantaja çevirmeye çalışıyor. Galatasaray'ın 8 milyon Euro'luk bir teklifinden bahsediliyor, St. Etienne'in 12.5 milyon Euro istediğine dair iddialar da var.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde neler yaşanacak?


 
Süper Lig'in 4. haftasında Kadıköy'de oynanacak sezonun ilk derbisi öncesi Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ilk 4 maçlık istatistikleri Yeni Mesaj editörleri tarafından değerlendirildi. İşte derbinin erken çekilmiş fotoğrafı.

01.09.2026 11:02:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde neler yaşanacak?
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde neler yaşanacak?

Süper Lig'de gözler şimdiden gelecek hafta sonu Kadıköy'de oynanacak sezonun ilk derbisine çevrildi. Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getirecek mücadele öncesinde, iki takımın ligin ilk 4 haftasında ortaya koyduğu performans ve istatistikler sahada yaşanacak taktik savaşının haritasını çıkaracak cinsten.







Saha içi tempo önemli

İki ekibin skor üretme kapasiteleri benzer seviyede görünse de oyunu sahaya yansıtma biçimleri, fiziksel yıprandırıcılıkları ve hücum varyasyonları belirgin farklar ortaya koyuyor. Derbi öncesinde göze çarpan en büyük farklardan biri iki takımın fiziksel eforu ve saha içi temposu oldu.







Fenerbahçe daha atletik

Maç başına 100.9 kilometre katedilen mesafe ve 94 depar sayısı yakalayan sarı-lacivertliler, fiziksel anlamda lig ortalamasının çok üzerinde bir atletizm sunuyor. Kadıköy ekibi, rakibi kendi sahasına hapsetme ve yüksek ön alan baskısıyla yıpratma kurgusunu ön planda tutuyor.







Beşiktaş yüksek tempolu oynamayacak

Siyah-beyazlıların katettiği mesafe (62.5 km) ve depar sayısı (67.3) ise daha kontrollü ve set oyununa dayalı bir tempo tercih ettiklerini gösteriyor. Derbi atmosferindeki yüksek tempo karşısında Beşiktaş'ın bu reaksiyon farkını nasıl yöneteceği merak konusu.

İki takımın da avantajları var

Veriler ışığında Kadıköy'deki randevuda iki farklı futbol anlayışı çarpışacak. Fenerbahçe'nin taraftar desteğiyle başlatacağı yüksek tempolu ön alan presi, Beşiktaş'ın geriden pasla çıkma ısrarını zorlayabilir.
Buna karşın Beşiktaş'ın yakaladığı fırsatları gole çevirme konusundaki yüksek verimliliği, Fenerbahçe'nin ön alana çıktığı anlarda savunma arkasında bırakabileceği boşluklarda en büyük kozu olacak.
Sonuç Fenerbahçe yüzde 35 kazanır, Beşiktaş yüzde 20 kazanır, yüzde 45 beraberlik...
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.