logo
23 EKİM 2026

Galatasaray soyunma odasında ortalık karıştı

Lille maçının devre arasında soyunma odasında yükselen seslere müdahale etmeyen Okan Buruk, takımın kenetlenmesini sağlayarak unutulmaz bir zaferin kapısını araladı

23.10.2026 14:50:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray soyunma odasında ortalık karıştı
Galatasaray soyunma odasında ortalık karıştı
Lille maçının devre arasında Galatasaray soyunma odasında sesler yükseldi; Okan Buruk müdahale etmeyip takımın kenetlenmesine izin verdi. İlk yarıdaki hatasından dolayı Sallai'ye gelen tepkilerin ardından soyunma odasından doğan hırs, Cimbom'a ikinci yarıda unutulmaz bir 4 gollü galibiyet getirdi!






Lille maçının ilk yarısının bitiminde Galatasaray soyunma odasında sesler yükseldi... 8. dakikada yenilen gol yüzünden Sallai, başta Davinson ve Uğurcan Çakır olmak üzere takım arkadaşlarının hedefi oldu. Her ne kadar Batrakov'un attığı golün asistini yapan isim olsa da Macar oyuncu, öncelikle defansif olarak ayakta durması konusunda uyarıldı.






GALATASARAYLI FUTBOLCULARDAN HARARETLİ İSTİŞARE

İşin ilginç yanı ise devre arasında Okan Buruk soyunma odasına biraz geç girerken sesler çoktan yükselmişti... Bağırış çağrış arasında en çok duyulan ses, "Bunları yeneriz ama dikkat!" ifadeleriydi.






OKAN BURUK MÜDAHİL OLMADI

Bu tartışmanın içine Okan Buruk dâhil olmadı, oyuncularını susturmadı. Takımının kendi kendisini sorgulamasına imkân tanıdı. Zaten Buruk'un karışmadığı ortam sonunda Galatasaraylı oyuncular, ikinci yarıda Lille'i adeta sahadan sildi.






ASLAN RAKİBİNİ SAHADAN SİLDİ

Fransız ekibi ilk yarıda 1.46 gol beklentisi yakalayıp 2 gol bulurken ikinci yarıda sadece 0.42 gol beklentisinde kaldı. Galatasaray ikinci yarıda Fransız ekibine hiç şans tanımadı. Hatta Lille takımı koca ikinci 45 dakika boyunca 7 şut atmasına rağmen bir tanesinde bile isabet sağlayamadı.






Ayrıca sarı-kırmızılı defansın dikkati sayesinde Lille'in hücum hattındaki oyuncular 4 kez de ofsaytta kaldılar; soyunma odasında çıkan karışıklığın kurbanı oldular.






Galatasaray 'ihaneti' affetmedi

Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk iki maçından puansız ayrılan Galatasaray, aradığı nefesi Fransa'da buldu! 

22.10.2026 13:55:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray 'ihaneti' affetmedi
Galatasaray 'ihaneti' affetmedi
Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk iki maçından puansız ayrılan Galatasaray, aradığı nefesi Fransa'da buldu! Berke Özer'in gecesinde Lille'i deplasmanda 4-2 mağlup eden sarı-kırmızılılar, Devler Ligi'ndeki ilk 3 puanını aldı. Fransız basını ise Lille savunmasını 'ihanet' ile suçlarken Galatasaray'ın zaferini manşetlere taşıdı.






Şampiyonlar Ligi'nin ilk iki maçından puansız ayrılan Galatasaray, aradığı nefesi Fransa'da buldu... Millî takıma dönmesi beklenen Berke Özer'in aslan adına harikalar yarattığı gecede sarı-kırmızılılar, Lille'i deplasmanda 4-2 yenerek bu sezonun ilk 3 puanını aldı. Fransız basını ise Galatasaray'ın başarısı karşısında adeta gömlek ilikledi. 






İşte Fransız basınının maçla ilgili başlıkları:

BUT: Güvercinler (Lille), Şampiyonlar Ligi'nde yine mağlup oldu!

Foot Mercato: LOSC, Galatasaray karşısında çöktü.

Foot Sur 7: Osimhen, eski kulübü LOSC'ye ağır bir darbe indirdi.

Le Dauphiné Libéré: Lille, Galatasaray karşısında ezici bir yenilgi aldı.

SO FOOT: LOSC, evinde Galatasaray tarafından darmadağın edildi.

Dicodusport: Savunmasının ihanetine uğrayan Lille, Galatasaray karşısında çöktü.







L'Equipe: Lille, Galatasaray karşısında dağıldı

"Yakaladığı ivmeyi sürdüremeyen Lille, sonrasında çektiği yedi şutun hiçbirinde isabet sağlayamadı, savunmada ise yine zor anlar yaşadı. Bunu fırsata çeviren Galatasaray, iki gol daha bularak 24. sıraya yükseldi. Henüz puanı bulunmayan LOSC ise puan tablosunun sondan ikinci sırasında yer alıyor."

Sport.fr: Galatasaray, LOSC'yi daha da aşağı çekti…

Le Figaro: Galatasaray karşısında silinip giden Lille, (gerçekten) bu seviyede değil
"Kuzey Fransa temsilcisi, Çarşamba akşamı kendi taraftarı önünde Türk ekibine (2–4) mağlup oldu; böylece üç maçta üç yenilgi almış oldu. Şampiyonlar Ligi'ne başlangıçları tam bir fiyasko. Ortaya koyacak bu kadar az şeyiniz varken Şampiyonlar Ligi'nde yer almanın pek bir anlamı yok. Turnuvada içler acısı bir görüntü sergileyen LOSC, puan tablosunun en dibine demir atmış durumda."







France Info: Galatasaray'a mağlup olan Lille, Şampiyonlar Ligi'ndeki üç maçından da yenilgiyle ayrıldı

"LOSC için Avrupa macerası bir kâbusa dönüşüyor. Real Betis ve Arsenal karşısında aldığı yenilgilerin ardından Şampiyonlar Ligi'nde puanla tanışmaya çalışan Lille, Galatasaray'a da mağlup oldu. Eski kulübüne karşı Stade Pierre-Mauroy'da sahaya çıkan Victor Osimhen, Lille'in başına bela oldu. Galatasaray'ın 4. golünü kaydeden Osimhen, maçın sonucunu belirlerken, Lille cephesini de büyük bir sarsıntıya uğrattı."

La Nouvelle Republique: Soriba Diaoune'nin iki golüne rağmen Lille, Galatasaray karşısında kabus gibi bir gece yaşadı

"Galatasaray karşısında ilk yarıda skoru lehine çevirmeyi başaran Lille, ikinci yarıda kontrolü kaybederek sahasında 4–2'lik bir mağlubiyet aldı. 19 yaşındaki Soriba Diaoune'nin iki golüyle desteklenen gayretli bir ilk yarı performansına karşın Lille, tıpkı Real Betis'e 3–2 kaybettikleri maçta olduğu gibi, karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde savunmada yaptığı hataların bedelini ağır ödedi."







Sud Ouest: İlk başta şaşırtıcı bir performans sergileyen Lille, Galatasaray karşısında çöktü

"İlk yarıda dirençli bir oyun sergileyen Lille, sonrasında kontrolü kaybederek Şampiyonlar Ligi'ndeki üçüncü maçından da mağlubiyetle ayrıldı. İlk yarıda istekli bir oyun ortaya koyan ve 19 yaşındaki Soriba Diaoune'nin iki golüyle öne geçen Lille savunmada yaptığı hataların bedelini ağır ödedi."

RMC Sport: LOSC bu sezon üçüncü mağlubiyetini aldı; elenme tehlikesi kapıda

"Lille'in Şampiyonlar Ligi'ndeki sıkıntıları devam ediyor; Stade Pierre-Mauroy'da Galatasaray'a 4-2'lik ağır bir yenilgi aldılar. Genç oyuncu Diaoune'nin iki golüne rağmen, Lille üst üste üç maç kaybetti ve mucize olmazsa elenmeye doğru ilerliyor."







Championat: Alexey Batrakov, Galatasaray'da Mauro Icardi'nin başarısını tekrarladı

"Galatasaray'ın Rus orta saha oyuncusu Alexey Batrakov , eski forvet Mauro Icardi'nin başarısını yakaladı. Opta'nın X sosyal ağında yer alan haberine göre Batrakov, Galatasaray formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı üç maçın en az ilk ikisinde gol atarak Icardi'nin rekorunu egale etti. Osimhen'in ise bu tür üç maçı bulunuyor."







NSN: Batrakov gol attı ve Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Lille'i yenmesine yardımcı oldu

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi üçüncü maçına Fransız ekibi Lille'i 4-2 mağlup etti. Alexey Batrakov, Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci maçında da gol atarak galibiyette önemli rol oynadı.

Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi

İsmail Kartal'ın 2-2'lik beraberlikle 2 puan bırakılan Slavia Prag maçından sonra soyunma odasında 'Bizim için önemli olan Galatasaray derbisi' manasına gelen konuşması tepki çekti.

22.10.2026 13:53:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi
Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi
İsmail Kartal'ın 2-2'lik beraberlikle 2 puan bırakılan Slavia Prag maçından sonra soyunma odasında 'Bizim için önemli olan Galatasaray derbisi' manasına gelen konuşması tepki çekti. Başta Greenwood, Ederson ve Guendouzi olmak üzere takımın kritik oyuncularının Şampiyonlar Ligi'nin bu kadar geri plana atılmasına tepki gösterdikleri iddia edildi.






Dün gece Slavia Prag karşısında 2-0 öne geçilmesine rağmen kaybedilen 2 puan sonrasında teknik direktör İsmail Kartal bir kez daha hedef tahtasında... Her ne kadar Roma maçından sonra "istifa" diyenlere boyun eğmiş olsa da bu kez Slavia beraberliği sonrasında tınlamadı bile.






Öyle ki 2-2 biten Şampiyonlar Ligi maçından sonra, "İstifa tezahüratları... Futbolda bunlar var. Keşke olmasaydı. Biz önümüze bakıyoruz. Derbi maçı var, kazanırız. Sonra tekrar maçlar var. Kazanırız, taraftarımızla barışırız. Bunlar olan şeyler." diyerek konsantrasyonlarının derbide olduğunu gösterdi.






Öyle olmasa takımı önde tutan Vedat Muriqi'yi 63'te oyundan alıp Lukaku'yu, yine aynı dakikada sahanın en iyilerinden Oğuz Aydın'ı çıkarıp Nene'yi ve 82'de de maç bitecekken sahanın yıldızı Greenwood'u çıkarıp İrfan Can'ı oyuna almazdı.






Zaten iddialara göre Kartal'ın maç sonu konuşmasında, "Slavia maçı önemli değil, hedef Galatasaray derbisi" tarzında yaptığı açıklamaya başta Ederson, Greenwood ve Guendouzi gibi isimlerin tepki verdiği iddia edildi.

Sergen Yalçın Milli takım için tüm kozlarını oynadı

Sergen Yalçın, Vincenzo Montella'nın kovulacağını anladığı andan itibaren mükemmel bir iletişim siyaseti uyguladı… Ortalık yanarken İbrahim Hacıosmanoğlu aleyhine tek söz etmedi. Bunun yanı sıra Yalçın döneminde millî takımda Berke Özer'i yeniden kadroda göreceğiz. Ancak özellikle Merih Demiral'ın çok daha ağırlıklı olacağına şahit olacağız.

21.10.2026 13:06:00
Haber Merkezi
 
Sergen Yalçın Milli takım için tüm kozlarını oynadı
Sergen Yalçın Milli takım için tüm kozlarını oynadı
Sergen Yalçın söyleye söyleye, araya hatırlı büyükleri koya koya Türk millî takımının başına teknik direktör oldu... İşin ilginç yanı ise her durumda ve her konuda söyleyecek bir sözü olmasına rağmen millî takımın yeni teknik direktörü; ne MHK başkanı tutuklanırken, ne Yasin Kol içeri alınırken, ne de tüm futbol kamuoyu İbrahim Hacıosmanoğlu'nun istifasını isterken sessiz kalmasıyla aslında net planlarını ortaya dökmüştü.






SERGEN YALÇIN İLE NELER OLACAK?

Sergen Yalçın'ın oyun tarzı ve futbol felsefesine bakarak millî takımda yeni dönemde nelerin değişip nelerin aynı kalacağına dair Fotospor editörleri bazı öngörülerde bulundu.

Yeni dönem millî takım, Arda Güler'in etrafında şekillenecek. Hakan Çalhanoğlu millî takımda kalmaya devam edecek ancak Arda takımın beyni olacak. Ancak Çalhanoğlu yavaş yavaş formasını Orkun Kökçü'ye devredecek. Kenan Yıldız da Arda'nın en önemli yardımcısı olacak.






BERKE ÖZER VE MERİH DEMİRAL

Berke Özer milli takıma dönecek. Merih Demiral da iddia edildiği gibi aforoz edilmeyecek. Zaten Sergen'i millî takıma öneren akılla, Merih'e destek veren akıl aynı olduğu için Suudi Arabistan'da forma giyen millî stoperin ayrılması söz konusu değil. Sergen kendi döneminde mutlak ama mutlak bir santrforla oynayacak. Ancak o santrfor olmadığı için sorunu nasıl çözeceği muamma. Deniz Gül, Bertuğ ya da Semih Kılıçsoy'la olacak gibi değil. Belki bu dönemde Enes Ünal'a forma gelir.

Para musluğunun başına Thomas Reis geçti! Trabzonspor prime doyacak

Trabzonspor, Beşiktaş galibiyetiyle şampiyonluk yarışındaki kararlılığını gösterirken; yönetim, dev derbinin özel prim miktarını belirleme yetkisini tamamen teknik direktör Thomas Reis’e devretti

21.10.2026 12:50:00
Haber Merkezi
 
Para musluğunun başına Thomas Reis geçti! Trabzonspor prime doyacak
Para musluğunun başına Thomas Reis geçti! Trabzonspor prime doyacak
Beşiktaş karşısında sisteme sadık kalarak 6 net fırsat yakalayan Trabzonspor, dev derbiden 2-0'lık haklı bir zaferle ayrıldı. Soyunma odasında coşku tavan yaparken, iddialara göre Başkan Ertuğrul Doğan ve kurmayları prim miktarını belirleme yetkisini Thomas Reis'e devrederek tecrübeli hocaya olan güvenini tescilledi.






Beşiktaş'a eve götürmesi için topu verip 3 puanı alan Trabzonspor, Thomas Reis'le şampiyonluk yarışındaki kararlılığını net şekilde gösterdi. Savunmadan hücuma kadar sisteme sadık kalan bordo-mavililer, siyah-beyazlılar karşısında 6 net pozisyon yakaladı; tribünde taraftarı, protokolde de Başkan Ertuğrul Doğan'ı mest etti.






GÖZLER PRİMDE

Son düdükle birlikte soyunma odasında büyük bir coşku yaşanırken, oyuncuların gözü derbi için açıklanacak özel prime çevrildi.

Trabzonspor'da gelenekselleşen derbi prim sistemi için bu kez ezber bozan ve kulüp tarihinde örneğine az rastlanır farklı bir yöntem izleme kararı alındı.






YETKİ REİS'DE

Bordo-mavili yönetim, Beşiktaş galibiyeti sonrasında soyunma odasında primi belirleme yetkisini doğrudan teknik direktör Thomas Reis'e verdi.






Karadeniz ekibinin patronu Ertuğrul Doğan ve kurmayları, prim miktarını tamamen Reis'in takdirine bırakarak hem tecrübeli çalıştırıcıya hem de takıma olan güvenini tescilledi.

Orkun Kökçü olmayınca Beşiktaş dağılıyor

Trabzonspor yenilgisi sonrası Beşiktaş’ta acı gerçek bir kez daha gözler önüne serildi! 

21.10.2026 11:34:00
Haber Merkezi
 
Orkun Kökçü olmayınca Beşiktaş dağılıyor
Orkun Kökçü olmayınca Beşiktaş dağılıyor
Trabzonspor yenilgisi sonrası Beşiktaş'ta acı gerçek bir kez daha gözler önüne serildi! Kaptan Orkun Kökçü'nün sahada olmadığı anlarda yaşanan çöküş, korkunç istatistiklerle tescillendi. Siyah-beyazlı formayla 55 maçta 29 gole imza atan milli yıldızın oynamadığı 7 karşılaşmada sadece 2 galibiyet alınabildi.






Trabzonspor karşısında alınan 2-0'lık yenilginin ardından Beşiktaş'ta Orkun Kökçü'nün sahadaki varlığı ile yokluğu arasındaki devasa fark bir kez daha ortaya çıktı. Siyah-beyazlı formayla sergilediği hırslı futbol ve skora doğrudan katkısıyla taraftarın sevgilisi haline gelen kaptan, takımının saha içindeki en büyük kozu. Ancak Orkun'un kadroda yer almadığı ya da erken oyundan çıktığı müsabakalarda Beşiktaş'ın yaşadığı çöküş, istatistiksel olarak da tescillendi.






15 GOL 14 ASİST

Siyah-beyazlı forma altında bugüne kadar toplam 55 resmi maça çıkan Orkun Kökçü, hücum hattındaki etkileyici performansıyla öne çıkıyor. Yıldız futbolcu bu karşılaşmalarda 15 gol atarken, 14 asist ile arkadaşlarını golle buluşturdu ve toplamda 29 gole doğrudan katkı sağladı. Mücadeleci yapısıyla da bilinen yetenekli orta saha, bu süreçte 10 sarı ve 2 kırmızı kart gördü.







Orkun'un dinlendirildiği, sakatlık yaşadığı veya cezalı olduğu gerekçesiyle forma giyemediği 7 maçta Beşiktaş büyük bir çöküş yaşadı. Siyah-beyazlılar, milli oyuncusundan yoksun çıktığı bu 7 mücadelede sadece 2 galibiyet alabildi, 1 beraberlik elde etti ve 4 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Bu süreçte rakip filelere yalnızca 5 gol bırakabilen Beşiktaş, kalesinde ise 10 gol görerek hem hücumda hem de savunmada büyük kan kaybetti.







EKSİKLİĞİ HİSSEDİLİYOR

Orkun'un eksikliği sadece oynamadığı maçlarda değil, erken oyun dışı kaldığı kritik anlarda da kendisini hissettirdi. Fenerbahçe ile oynanan dev derbide 26. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Orkun'un yokluğunda Beşiktaş oyun üstünlüğünü kaybetti. Siyah-beyazlı ekip, kendi evinde oynadığı bu mücadeleden 3-2 mağlup ayrılarak taraftarını üzdü.







Ortaya çıkan bu çarpıcı tablo, Beşiktaş'ın sahadaki lideri Orkun Kökçü olmadan kazanmakta ne kadar zorlandığını net bir şekilde kanıtlıyor.

Galatasaray'da kritik soru: Rafael Leao, Fenerbahçe maçına yetişecek mi?

Galatasaray'da sakatlanan Rafael Leao'nun kasığındaki ciddi ödem nedeniyle MR'ı çekilemezken, yıldız futbolcunun Lille ve Fenerbahçe maçlarını kaçırma riski bulunuyor

19.10.2026 14:00:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'da kritik soru: Rafael Leao, Fenerbahçe maçına yetişecek mi?
Galatasaray'da kritik soru: Rafael Leao, Fenerbahçe maçına yetişecek mi?
Galatasaray'da ödem dağılırsa yarın MR'a girecek olan Rafael Leao için en iyi senaryo hafif zorlanma ya da mikro yırtık... Ancak bu durumda bile en az 1-3 hafta sahalardan uzak kalması muhtemel. Böyle bir durumda Portekizli futbolcu hem Lille maçını kaçırır hem de Fenerbahçe derbisinde oynaması zora girer.






Galatasaray'ın patates tarlasını andıran zeminde oynanan Gençlerbirliği maçında sakatlanarak oyundan çıkan Rafael Leao'dan gelen ilk haberler hiç de parlak değil. Yapılan ilk açıklamaya bakılacak olursak yıldız futbolcunun kasık adalesindeki durum ciddi. Oluşan ödem nedeniyle dün MR bile çekilemedi. Ödem dağılırsa durumu bugün netleşecek.






LEAO İÇİN HEYECANLI BEKLEYİŞ

Oyuncunun ayağının kayması sonucu meydana gelen hiperekstansiyon tipi sakatlıklarda, ödem nedeniyle MR çekilememesi; kasık tendonunda veya addüktör kas grubunda yüksek dereceli (Grade 2 veya Grade 3) bir yırtık şüphesini artırdı.






GALATASARAY ÇOK KRİTİK MAÇLARA ÇIKIYOR

Sağlık kurulunun ilk müdahalesinin ardından yıldız futbolcunun sahalardan ne kadar uzak kalacağı, yapılacak detaylı MR incelemesinin ardından netlik kazanacak. En iyi ihtimalle Grade 1, yani hafif zorlanma ya da mikro yırtık tespit edilmesi bile Galatasaray'ın başından aşağı kaynar sular dökülmesine neden olacak. Bu durumda Portekizli oyuncu 1 ila 3 hafta sahalardan uzak kalacağı için hayati Lille maçıyla beraber Fenerbahçe derbisinde de forma giyemeyecek.






Galatasaray'ın başka şansı yok! Okan Buruk'un eli mahkum

Süper Lig'de Fenerbahçe derbisi yaklaşırken Galatasaray'da tüm gözler Şampiyonlar Ligi'ndeki kritik Lille deplasmanına çevrildi. Barcelona yenilgisi ve Gençlerbirliği maçındaki tutuk futbol sonrası alarm zilleri çalarken, Okan Buruk'un Fransız ekibinin ön alan presini kırmak için radikal bir taktik değişikliğine gitmesi şart.
 

19.10.2026 12:53:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın başka şansı yok! Okan Buruk'un eli mahkum
Galatasaray'ın başka şansı yok! Okan Buruk'un eli mahkum
Gelecek hafta sonunda oynanacak Fenerbahçe derbisi çok önemli… Ancak son 4 yılın şampiyonu Galatasaray'da taraftarlar için öncelik Şampiyonlar Ligi'nde. Bu yüzden Fransa deplasmanında oynanacak Lille maçına çok daha fazla önem veriyorlar.

Galatasaray bu maç öncesinde birden fazla anlamda alarm veriyor. Sadece 4-1 kaybedilen Barcelona maçında oynanan kötü futbol değil, 1-0 kazanılmasına rağmen Gençlerbirliği maçında sahanın en iyisinin Uğurcan Çakır olması da Okan Buruk için alarm zillerinin çalmasına neden oluyor.






LILLE GALATASARAY'I GAFİL AVLAYABİLİR

Lille; hücumdan defansa, defanstan hücuma geçişleri (kontratak sayısı: 4) çok yüksek tempoda yapıyor. Galatasaray'ın özellikle 112.5 top kaybı yaptığı bir senaryoda Lille, bu depar gücüyle sarı-kırmızılı savunmayı gafil avlayabilir.






KALEDEN OYUN KURMA TEHLİKESİ

Lille'in maç başına 15 top çalma, 7.7 pas arası ve 46.7 topu geri kazanma istatistiği; rakiplerine nefes aldırmayan sert bir ön alan ve orta saha baskısı uyguladıklarını gösteriyor. Galatasaray geriden çıkarken Uğurcan Çakır, Davinson veya Abdülkerim üzerinden oyun kurmaya çalıştığında, Lille'in bu pres kurgusuna takılabilir.






OSIMHEN EN ÖNEMLİ SİLAH

Galatasaray'ın baskıdan kurtulmak için ceza sahası dışından ezbere paslar yerine, ileride Osimhen'i direkt bir istasyon olarak kullanması ve ikinci topları toplaması gerekecek gibi duruyor.






OKAN BURUK'UN PLANI

Fransa'daki maçta topla oynama oranının dengelenmesi muhtemel. Okan Buruk'un Gençlerbirliği maçındaki gibi oyunu geniş alana yayan, yavaş pasa dayalı anlayıştan acilen vazgeçip; daha kompakt, bloklar arası mesafesi dar ve Osimhen'e direkt geçişlerle giden bir plan hazırlaması şart.

Fenerbahçe'de Asensio depreminin perde arkası

Fenerbahçe’de "ameliyata gerek yok" denilerek geçiştirilen Marco Asensio sürecinde acı gerçek ortaya çıktı! Diz kapağındaki kıkırdak lezyonu nedeniyle gelecek hafta ameliyat masasına yatacak olan İspanyol yıldız, en az 2 ila 3 ay sahalardan uzak kalacak ve 2026 takvim yılını kapatacak

19.10.2026 12:11:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de Asensio depreminin perde arkası
Fenerbahçe'de Asensio depreminin perde arkası
Her ne kadar Fenerbahçe yönetimi resmi kanallardan yalanlasa da ve Marco Asensio çıkıp "Bizi karıştırmak istiyorlar" dese de gerçeklerin ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.






Yaklaşık bir ay önce "ameliyat olmasına gerek yok" denilen İspanyol oyuncu için dün yapılan açıklama, sarı-lacivertli taraftarları büyük hayal kırıklığına uğrattı.

Diz kapağı arkasında kıkırdak lezyonu tespit edilen Matador, gelecek hafta ameliyat edilecek. En az 2 ay sahalardan uzak kalması muhtemel olan Asensio, 2026 takvim yılını da bu şekilde kapatacak.Cerrahi müdahalenin artroskopik yapılması beklenirken diz kapağı arkasındaki (retropatellar) kıkırdak dokunun iyileşme süreci yüksek hassasiyet gerektiriyor.








Ameliyat sonrası ilk 3 hafta ekleme yük bindirilmeden hareket açıklığı hedeflenecek. Ardından adale güçlendirme ve düz koşu aşamasına geçilecek.

Minimum 8 ila 12 hafta sürmesi öngörülen bu periyot sebebiyle Marco Asensio; Süper Lig ve Avrupa'da 2026 yılı sonuna kadar oynanacak tüm müsabakalarda takımını yalnız bırakacak.






OĞUZ ÇETİN BENZİNE ATEŞ DÖKTÜ

Fenerbahçe camiası, "ameliyata gerek yok" denilen Asensio'nun 2026 yılını kapatacak olmasının şokunun üzerine bir de Futbol Direktörü Oğuz Çetin'in sakatlık krizini "Alex de Souza olayı" ile savunmasıyla krize girdi. Açıklamalar, "Kartal ile Asensio arasında kriz mi var?" sorusunu canlandırdı.

Marco Asensio diz kapağındaki kıkırdak lezyonu nedeniyle ameliyat masasına yatacak... Çok değil, birkaç hafta önce "operasyona gerek yok" diyerek ortalığı yıkan Fenerbahçe Kulübü, Matador'un ameliyat masasına yatacak olmasını Futbol Direktörü Oğuz Çetin'e açıklattı. Ancak iletişim konusunda sorunlu olduğu iddialarıyla sürekli eleştirilen Çetin, açıklamalarıyla ateşe kum değil benzin döktü.






Asensio'nun sakatlığıyla ilgili açıklama yaparken "Başkanımızın 'Ben bir daha Alex olayı yaşamak istemiyorum' talimatı, ilk günden beri hem İsmail Kartal hem oyuncular hem de bizler tarafından büyük bir hassasiyetle yürütülmekte." demesi camiada soğuk duş etkisi yarattı.

Sakatlık sebebiyle ameliyat masasına yatacak Asensio üzerinden "Yeni bir Alex olayı yaşamak istemiyoruz." mesajının Oğuz Çetin tarafından verilmesi, taraftarlar arasında "İddia edildiği gibi İsmail Kartal ile Asensio arasında gerçekten gizlenen bir kriz mi var?" sorusunu ve şüphesini doğurdu.

Olayı "dış güçlerin spekülasyonu" veya "camiayı karıştırma çabası" olarak nitelendiren yönetimin, 120. yıl ve Mayıs 2027 şampiyonluk hedefleri arkasına sığınması ise 2026'yı kapatacak Asensio'nun "ameliyat olmayacak" denmesine rağmen sahalardan uzun süre uzak kalacağı gerçeğini değiştirmedi.

Fenerbahçe, Slavia Prag maçını kaybederse olacaklar belli

Çek Ligi’ni domine eden Slavia Prag’ı ağırlayacak Fenerbahçe, taraftarının desteğiyle Şampiyonlar Ligi'ndeki "tamam mı, devam mı" mücadelesine çıkıyor

19.10.2026 11:40:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe, Slavia Prag maçını kaybederse olacaklar belli
Fenerbahçe, Slavia Prag maçını kaybederse olacaklar belli
Slavia Prag, Çek Ligi'nde az gol yiyen, çok koşan ve ligini domine eden bir ekip olsa da Şampiyonlar Ligi'nde henüz o seviyenin ağırlığına adapte olamamış ve savunmada konsantrasyon sorunları yaşayan bir görüntü çiziyor. Fenerbahçe'nin "Sırat Köprüsü"nü geçmek için taraftar desteğiyle bu savunma açıklarını cezalandırması zorunlu.






Taraftarlar için belki de gelecek hafta oynanacak Galatasaray derbisi çok daha önemli... Ancak Fenerbahçe, uzun süre sonra döndüğü Şampiyonlar Ligi'nde salı akşamı Slavia Prag'ı ağırlayacak. Bu maç öyle bir anlam taşıyor ki, Qarabağ'ın yendiği Çek ekibini mağlup etmek Fenerbahçe için "tamam" ya da "devam" anlamına gelecek.






FENERBAHÇE'Yİ ÇOK ZOR BİR MAÇ BEKLİYOR

Peki Fenerbahçe'yi nasıl bir Slavia bekliyor? Slavia Prag, kendi liginde 11 maçta attığı 26 golle (maç başına 2.4 gol) oldukça skorer ve baskın bir oyun oynuyor. Ceza sahası içinden buldukları 25 gol, ceza sahası dışı şutlarına kıyasla (0 gol / 67 şut) organize gelip kaleye yakın bitiricilik aradıklarını gösteriyor.






SAVUNMA DİSİPLİNİ ÇOK İYİ

Takımın Çek Ligi'ndeki ezici üstünlüğü Şampiyonlar Ligi'ne (2 maç) yansımamış durumda; Avrupa sahnesinde sadece 2 gol atabildiler. Ligde 11 maçta yalnızca 6 gol yemişler ve 6 maçta kalelerini gole kapatmışlar. Maç başına 28.5 tehlike engelleme ve 14.8 top çalma istatistikleri, savunma disiplinlerinin çok yüksek olduğunu gösteriyor.






ŞAMPİYONLAR LİGİ BAŞKA

Şampiyonlar Ligi'nde oynadıkları 2 maçta ise kalelerinde 5 gol gördüler. Ayrıca gole neden olan 2 hata ve maç başına 4 kurtarış yapmaları, Avrupa'da açıklar verdiklerine işaret ediyor. Ancak Slavia Prag'ın Şampiyonlar Ligi'nde maç başına 116.1 km koşu mesafesi ve 149 depar sayısı yakalaması; son derece tempolu, pres gücü yüksek ve atletik bir takım olduklarını gösteriyor.






Batrakov Mertens'i unutturacak!

Galatasaray'ın bu sezon en faydalı transferi büyük ölçüde şekillendi. 

19.10.2026 10:40:00
Haber Merkezi
 
Batrakov Mertens'i unutturacak!
Batrakov Mertens'i unutturacak!
Galatasaray'ın bu sezon en faydalı transferi büyük ölçüde şekillendi. Alexei Batrakov, sarı-kırmızılı formayla geçirdiği ilk dönemeçte hem Okan Buruk'tan tam not aldı hem de formayı alıp uzun yıllar taşıyabileceğini sahadaki akıl dolu hamleleriyle kanıtladı. Mertens'in mirasını devralmak için gereken kumaşa fazlasıyla sahip olduğunu gösterdi.






Galatasaray'ın sezon başında Avrupa'nın dev kulüplerinin elinden kaptığı Alexei Batrakov, adaptasyon sürecini atlattıkça her hafta üstüne koya koya gitmeye devam edecek gibi duruyor. Rus oyuncu, Barcelona maçında attığı golden sonra zorlu geçen Gençlerbirliği maçının da iyileri arasında yer aldı.






OKAN BURUK ÖVMELERE DOYAMADI

"Geleceğin Mertens'i" olmak için gerekli olan tüm yeteneğe sahip olan Rus oyuncuya Okan Buruk'un da çok büyük bir inancı var. Genç teknik adam, Gençlerbirliği maçından sonra Batrakov için, "Oyun içindeki aklıyla, mücadelesiyle, takım oyununu iyi oynamasıyla...







Özellikle son bölümde Batrakov'u sol tarafa aldım, 4-4-2'ye döndüm; sol taraftaki oyunu da çok iyi oynadı. Topla buluşmaları, bağlantı olmaları... Savunmadaki son hamlesi; geçen hafta bu hamleyi Eren yapmıştı, bu hafta Batrakov yaptı ve iki tane böyle gol bulduk." övgüsünü dizdi. Ayrıca Rus oyuncunun takım arkadaşlarıyla olan birlikteliğini de övdü.






BATRAKOV AĞIRLIĞINI HİSSETTİRİYOR

Maç başına 2.3 kilit pas ve 1.22 asist beklentisi (xA) üreten genç oyuncu, şu ana kadar hanesine 2 asist yazdırdı. 23.0 isabetli pas (%86 isabet oranı) ve rakip yarı sahada 16.8 isabetli pas ortalaması, onun baskı altında dahi oyunu yönlendirebildiğini gösterdi.







2 net büyük şans yaratan Batrakov, takımın hücum organizasyonlarında kilit bir köprü görevi üstlenmeye başladı. Maç başına 1.8 topu geri kazanma ve 0.5 top çalma istatistiği, Batrakov'un sadece hücumda değil, savunma geçişlerinde de mücadeleden kaçmadığının göstergesi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.