logo
23 EKİM 2026

Galatasaray soyunma odasında ortalık karıştı

Lille maçının devre arasında soyunma odasında yükselen seslere müdahale etmeyen Okan Buruk, takımın kenetlenmesini sağlayarak unutulmaz bir zaferin kapısını araladı

23.10.2026 14:50:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray soyunma odasında ortalık karıştı
Galatasaray soyunma odasında ortalık karıştı
Lille maçının devre arasında Galatasaray soyunma odasında sesler yükseldi; Okan Buruk müdahale etmeyip takımın kenetlenmesine izin verdi. İlk yarıdaki hatasından dolayı Sallai'ye gelen tepkilerin ardından soyunma odasından doğan hırs, Cimbom'a ikinci yarıda unutulmaz bir 4 gollü galibiyet getirdi!






Lille maçının ilk yarısının bitiminde Galatasaray soyunma odasında sesler yükseldi... 8. dakikada yenilen gol yüzünden Sallai, başta Davinson ve Uğurcan Çakır olmak üzere takım arkadaşlarının hedefi oldu. Her ne kadar Batrakov'un attığı golün asistini yapan isim olsa da Macar oyuncu, öncelikle defansif olarak ayakta durması konusunda uyarıldı.






GALATASARAYLI FUTBOLCULARDAN HARARETLİ İSTİŞARE

İşin ilginç yanı ise devre arasında Okan Buruk soyunma odasına biraz geç girerken sesler çoktan yükselmişti... Bağırış çağrış arasında en çok duyulan ses, "Bunları yeneriz ama dikkat!" ifadeleriydi.






OKAN BURUK MÜDAHİL OLMADI

Bu tartışmanın içine Okan Buruk dâhil olmadı, oyuncularını susturmadı. Takımının kendi kendisini sorgulamasına imkân tanıdı. Zaten Buruk'un karışmadığı ortam sonunda Galatasaraylı oyuncular, ikinci yarıda Lille'i adeta sahadan sildi.






ASLAN RAKİBİNİ SAHADAN SİLDİ

Fransız ekibi ilk yarıda 1.46 gol beklentisi yakalayıp 2 gol bulurken ikinci yarıda sadece 0.42 gol beklentisinde kaldı. Galatasaray ikinci yarıda Fransız ekibine hiç şans tanımadı. Hatta Lille takımı koca ikinci 45 dakika boyunca 7 şut atmasına rağmen bir tanesinde bile isabet sağlayamadı.






Ayrıca sarı-kırmızılı defansın dikkati sayesinde Lille'in hücum hattındaki oyuncular 4 kez de ofsaytta kaldılar; soyunma odasında çıkan karışıklığın kurbanı oldular.






Lukaku ile İsmail Kartal arasındaki ipleri kopartan restleşme

Fenerbahçe, pazartesi akşamı RAMS Park'ta ezeli rakibi Galatasaray'a konuk olacak; ancak dev derbi öncesinde sarı-lacivertlilerde Slavia Prag beraberliği yüzünden işler sarpa sarmış durumda

23.10.2026 14:23:00
Haber Merkezi
 
Lukaku ile İsmail Kartal arasındaki ipleri kopartan restleşme
Lukaku ile İsmail Kartal arasındaki ipleri kopartan restleşme
Galatasaray derbisi öncesi Fenerbahçe'de yangın var. Slavia Prag beraberliği sonrası Romelu Lukaku'nun Çek ekibinin teknik direktörü Trpišovský'ye söylediği iddia edilen sözler, Samandıra'yı karıştırmaya yetecek cinsten. İsmail Kartal ile sezon başından bu yana soğuk savaş yaşadığı iddia edilen Belçikalı yıldız da çok rahatsız.








Fenerbahçe, pazartesi akşamı RAMS Park'ta ezeli rakibi Galatasaray'a konuk olacak; ancak dev derbi öncesinde sarı-lacivertlilerde Slavia Prag beraberliği yüzünden işler sarpa sarmış durumda.

Üstüne bir de Romelu Lukaku'nun 2-2'lik beraberliğin ardından Slavia teknik direktörü Jindřich Trpišovský'ye söylediği iddia edilen bir söz var ki ortalığı daha da alevlendirecek cinsten.







FENERBAHÇE İÇİN BU SÖZLERİ SÖYLEDİ Mİ?

Sezon başından bu yana teknik direktör İsmail Kartal ile soğuk savaş yaşadığı gözlenen tecrübeli golcünün, Çek çalıştırıcıya "Keşke Fenerbahçe'nin başında sen olsaydın" dediği iddia edildi.

Mücadelenin ardından basın mensuplarının karşısına geçen Trpišovský, Lukaku ile aralarında geçen diyaloğun bir kısmını paylaştı:







TRPISOVSKY SER VERDİ SIR VERMEDİ

"Lukaku, takımımızın zihniyetini takdir etti. Kadro kalitemizin çok yüksek olmamasına rağmen muazzam bir zihinsel güce ve yüreğe sahip olduğumuzu söyledi."

Ancak tecrübeli teknik adam, konuşmanın geri kalanını açıklamaktan kaçınarak, "Gerisi çok kişisel, o yüzden bahsetmek istemiyorum" demekle yetindi. Bu durum, "Keşke Fenerbahçe'nin başında sen olsaydın" dediği iddiasını çok daha güçlendiren bir ifade oldu.







LUKAKU İLE TEKNİK HEYET ARASINDA GERİLİM

Belçikalı santrforun teknik heyetle yaşadığı uyuşmazlık aslında yeni değil. Takıma katıldığı ilk günden itibaren teknik direktör İsmail Kartal ve Futbol Direktörü Oğuz Çetin ile arasında soğuk rüzgârlar esiyor.







Teknik heyetin ve yönetimin transfer edildiği anda yaptığı "Henüz hazır değil" açıklamalarına karşın tecrübeli golcü, ayağının tozuyla çıktığı ilk basın toplantısında "Ben hazırım" diye meydan okumuştu.






Belçika millî takımı formasıyla Türkiye'ye karşı oynadığı maçta golünü atan Lukaku, "Türkiye'ye dönünce durumum hakkında konuşacağım" diyerek krizin sinyallerini vermişti.






Bu süreçten sonra zaman zaman ilk 11'e girmeye başlayan ve son olarak 3-0 kazanılan Rizespor mücadelesine de ilk 11'de çıkan Lukaku, Slavia Prag maçında yine yedek başladı.

Osimhen ne dedi, ne demek istedi?

Galatasaray'ın golcüsü Lille maçı sonrası açtı ağzını yumdu gözünü. "Kimse bana gol atmayı öğretemez!" diyerek boş laflara karnının tok olduğunu gösteren Victor Osimhen; özgüven, aidiyet ve derbi mantalitesi dolu açıklamalarıyla sarı-kırmızılı camiayı heyecanlandırdı. Saha içindeki hırsının alt metnini tek tek açıklayan Nijeryalı santrfor, hem Fenerbahçe derbisine gözdağı verdi hem de ligdeki müthiş istatistikleriyle kalitesini bir kez daha kanıtladı

23.10.2026 14:12:00
Haber Merkezi
 
Osimhen ne dedi, ne demek istedi?
Osimhen ne dedi, ne demek istedi?
Galatasaray'ın yıldız golcüsü Victor Osimhen; tek işleri laf üretmek olanların hakkında çıkardığı "gergin" safsatalarına çizgi çekti, kendine olan sarsılmaz özgüvenini vurguladı. Hem saha içindeki hırsının nedenini açıkladı, hem de lig ve Şampiyonlar Ligi istatistikleriyle kalitesini kanıtladı.






OSIMHEN'DEN SALVOLAR

Yıldız golcü "Topla nasıl oynayacağımı, nasıl gol atacağımı bana kimse öğretemez; çünkü dünyanın en iyi santrforlarından biriyim. Buralara takılmıyorum, bu tarz yorumlara kulak asmıyorum. Her zaman en iyisini yapmaya çalışıyorum. Dışarıdan gergin gibi görünüyor olabiliriz ama o gerginlik değil, sadece o an gösterdiğimiz bir reaksiyon." sözleriyle kendisine olan güveni gösterdi.






HEDEF FENERBAHÇE DERBİSİ

Fenerbahçe maçını ve şampiyonluk yarışını da değerlendiren golcü oyuncu, "Derbiden bahsettiğimiz zaman tabii ki duygu yüklü bir oyundan bahsediyoruz, kaos da olabiliyor. Dört gözle bekliyoruz şu anda! Şampiyonluk için de neredeyse yarı yoldayız, derbilerin hepsini kazanmak istiyoruz. Evde oynayacağız, avantajımız olacak" diyerek sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandırdı.






GALATASARAY'IN EN BÜYÜK KOZU

Süper Lig'de 406 dakikada 6 gol ve 3 asistle oynayarak her 68 dakikada bir fileleri havalandıran Osimhen, 35.7 km/h hıza ulaşarak atletizm sınırlarını zorlamaya devam ediyor.






Victor Osimhen son açıklamasında aslında şunları da söyledi:

Özgüven: "Benim santrforluğumu sorgulamayın, elit seviye bir golcüyüm."
Niyet: "Sahadaki hırsımı gerginlik sanmayın, sadece kazanmak istiyorum."
Aidiyet: "Egom ne kadar büyük olursa olsun, kulübün ve takımın başarısı her şeyin önündedir."
Mantelite: "Derbi baskısından korkmuyoruz, o kaosu sahada avantaja çevirip kazanacağız."






Galatasaray 'ihaneti' affetmedi

Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk iki maçından puansız ayrılan Galatasaray, aradığı nefesi Fransa'da buldu! 

22.10.2026 13:55:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray 'ihaneti' affetmedi
Galatasaray 'ihaneti' affetmedi
Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk iki maçından puansız ayrılan Galatasaray, aradığı nefesi Fransa'da buldu! Berke Özer'in gecesinde Lille'i deplasmanda 4-2 mağlup eden sarı-kırmızılılar, Devler Ligi'ndeki ilk 3 puanını aldı. Fransız basını ise Lille savunmasını 'ihanet' ile suçlarken Galatasaray'ın zaferini manşetlere taşıdı.






Şampiyonlar Ligi'nin ilk iki maçından puansız ayrılan Galatasaray, aradığı nefesi Fransa'da buldu... Millî takıma dönmesi beklenen Berke Özer'in aslan adına harikalar yarattığı gecede sarı-kırmızılılar, Lille'i deplasmanda 4-2 yenerek bu sezonun ilk 3 puanını aldı. Fransız basını ise Galatasaray'ın başarısı karşısında adeta gömlek ilikledi. 






İşte Fransız basınının maçla ilgili başlıkları:

BUT: Güvercinler (Lille), Şampiyonlar Ligi'nde yine mağlup oldu!

Foot Mercato: LOSC, Galatasaray karşısında çöktü.

Foot Sur 7: Osimhen, eski kulübü LOSC'ye ağır bir darbe indirdi.

Le Dauphiné Libéré: Lille, Galatasaray karşısında ezici bir yenilgi aldı.

SO FOOT: LOSC, evinde Galatasaray tarafından darmadağın edildi.

Dicodusport: Savunmasının ihanetine uğrayan Lille, Galatasaray karşısında çöktü.







L'Equipe: Lille, Galatasaray karşısında dağıldı

"Yakaladığı ivmeyi sürdüremeyen Lille, sonrasında çektiği yedi şutun hiçbirinde isabet sağlayamadı, savunmada ise yine zor anlar yaşadı. Bunu fırsata çeviren Galatasaray, iki gol daha bularak 24. sıraya yükseldi. Henüz puanı bulunmayan LOSC ise puan tablosunun sondan ikinci sırasında yer alıyor."

Sport.fr: Galatasaray, LOSC'yi daha da aşağı çekti…

Le Figaro: Galatasaray karşısında silinip giden Lille, (gerçekten) bu seviyede değil
"Kuzey Fransa temsilcisi, Çarşamba akşamı kendi taraftarı önünde Türk ekibine (2–4) mağlup oldu; böylece üç maçta üç yenilgi almış oldu. Şampiyonlar Ligi'ne başlangıçları tam bir fiyasko. Ortaya koyacak bu kadar az şeyiniz varken Şampiyonlar Ligi'nde yer almanın pek bir anlamı yok. Turnuvada içler acısı bir görüntü sergileyen LOSC, puan tablosunun en dibine demir atmış durumda."







France Info: Galatasaray'a mağlup olan Lille, Şampiyonlar Ligi'ndeki üç maçından da yenilgiyle ayrıldı

"LOSC için Avrupa macerası bir kâbusa dönüşüyor. Real Betis ve Arsenal karşısında aldığı yenilgilerin ardından Şampiyonlar Ligi'nde puanla tanışmaya çalışan Lille, Galatasaray'a da mağlup oldu. Eski kulübüne karşı Stade Pierre-Mauroy'da sahaya çıkan Victor Osimhen, Lille'in başına bela oldu. Galatasaray'ın 4. golünü kaydeden Osimhen, maçın sonucunu belirlerken, Lille cephesini de büyük bir sarsıntıya uğrattı."

La Nouvelle Republique: Soriba Diaoune'nin iki golüne rağmen Lille, Galatasaray karşısında kabus gibi bir gece yaşadı

"Galatasaray karşısında ilk yarıda skoru lehine çevirmeyi başaran Lille, ikinci yarıda kontrolü kaybederek sahasında 4–2'lik bir mağlubiyet aldı. 19 yaşındaki Soriba Diaoune'nin iki golüyle desteklenen gayretli bir ilk yarı performansına karşın Lille, tıpkı Real Betis'e 3–2 kaybettikleri maçta olduğu gibi, karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde savunmada yaptığı hataların bedelini ağır ödedi."







Sud Ouest: İlk başta şaşırtıcı bir performans sergileyen Lille, Galatasaray karşısında çöktü

"İlk yarıda dirençli bir oyun sergileyen Lille, sonrasında kontrolü kaybederek Şampiyonlar Ligi'ndeki üçüncü maçından da mağlubiyetle ayrıldı. İlk yarıda istekli bir oyun ortaya koyan ve 19 yaşındaki Soriba Diaoune'nin iki golüyle öne geçen Lille savunmada yaptığı hataların bedelini ağır ödedi."

RMC Sport: LOSC bu sezon üçüncü mağlubiyetini aldı; elenme tehlikesi kapıda

"Lille'in Şampiyonlar Ligi'ndeki sıkıntıları devam ediyor; Stade Pierre-Mauroy'da Galatasaray'a 4-2'lik ağır bir yenilgi aldılar. Genç oyuncu Diaoune'nin iki golüne rağmen, Lille üst üste üç maç kaybetti ve mucize olmazsa elenmeye doğru ilerliyor."







Championat: Alexey Batrakov, Galatasaray'da Mauro Icardi'nin başarısını tekrarladı

"Galatasaray'ın Rus orta saha oyuncusu Alexey Batrakov , eski forvet Mauro Icardi'nin başarısını yakaladı. Opta'nın X sosyal ağında yer alan haberine göre Batrakov, Galatasaray formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı üç maçın en az ilk ikisinde gol atarak Icardi'nin rekorunu egale etti. Osimhen'in ise bu tür üç maçı bulunuyor."







NSN: Batrakov gol attı ve Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Lille'i yenmesine yardımcı oldu

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi üçüncü maçına Fransız ekibi Lille'i 4-2 mağlup etti. Alexey Batrakov, Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci maçında da gol atarak galibiyette önemli rol oynadı.

Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi

İsmail Kartal'ın 2-2'lik beraberlikle 2 puan bırakılan Slavia Prag maçından sonra soyunma odasında 'Bizim için önemli olan Galatasaray derbisi' manasına gelen konuşması tepki çekti.

22.10.2026 13:53:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi
Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi
İsmail Kartal'ın 2-2'lik beraberlikle 2 puan bırakılan Slavia Prag maçından sonra soyunma odasında 'Bizim için önemli olan Galatasaray derbisi' manasına gelen konuşması tepki çekti. Başta Greenwood, Ederson ve Guendouzi olmak üzere takımın kritik oyuncularının Şampiyonlar Ligi'nin bu kadar geri plana atılmasına tepki gösterdikleri iddia edildi.






Dün gece Slavia Prag karşısında 2-0 öne geçilmesine rağmen kaybedilen 2 puan sonrasında teknik direktör İsmail Kartal bir kez daha hedef tahtasında... Her ne kadar Roma maçından sonra "istifa" diyenlere boyun eğmiş olsa da bu kez Slavia beraberliği sonrasında tınlamadı bile.






Öyle ki 2-2 biten Şampiyonlar Ligi maçından sonra, "İstifa tezahüratları... Futbolda bunlar var. Keşke olmasaydı. Biz önümüze bakıyoruz. Derbi maçı var, kazanırız. Sonra tekrar maçlar var. Kazanırız, taraftarımızla barışırız. Bunlar olan şeyler." diyerek konsantrasyonlarının derbide olduğunu gösterdi.






Öyle olmasa takımı önde tutan Vedat Muriqi'yi 63'te oyundan alıp Lukaku'yu, yine aynı dakikada sahanın en iyilerinden Oğuz Aydın'ı çıkarıp Nene'yi ve 82'de de maç bitecekken sahanın yıldızı Greenwood'u çıkarıp İrfan Can'ı oyuna almazdı.






Zaten iddialara göre Kartal'ın maç sonu konuşmasında, "Slavia maçı önemli değil, hedef Galatasaray derbisi" tarzında yaptığı açıklamaya başta Ederson, Greenwood ve Guendouzi gibi isimlerin tepki verdiği iddia edildi.

Derbi öncesi psikolojik üstünlük Galatasaray'da! Fenerbahçe'nin işi zor

Şampiyonlar Ligi haftasında zıt kaderler yaşayan devler, Sami Yen'deki büyük randevuya kilitlendi. Prag karşısındaki kayıpla türbülansa giren Fenerbahçe’de İsmail Kartal derbiyi 'can simidi' olarak görürken, Fransa’da Lille’i darmadağın eden Galatasaray’da Okan Buruk ise soğukkanlılıkla zafere odaklandı

22.10.2026 10:59:00
Haber Merkezi
 
Derbi öncesi psikolojik üstünlük Galatasaray'da! Fenerbahçe'nin işi zor
Derbi öncesi psikolojik üstünlük Galatasaray'da! Fenerbahçe'nin işi zor
Fenerbahçe dün akşam 2-0 öne geçtiği maçta Slavia Prag ile 2-2 berabere kalarak dev bir türbülansa girdi... Galatasaray ise Fransa Ligue 1'de topladığı puanlarla PSG'nin averajla da olsa üstünde yer alan Lille'i hem de deplasmanda 4-2'lik skorla ezdi geçti.






İki takım pazartesi akşamı Sami Yen'de dev bir derbiye çıkacak... Dün gece istifaya davet edilen Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın ilk sözleri, "Galatasaray'ı yener kendimizi affettiririz" olmuştu.






Okan Buruk ise bu akşamki Lille zaferinden sonra, "Şimdi hedefimiz bu maçı unutup derbiye odaklanmak" dedi. İki teknik adamın açıklamalarına bakınca Kartal'ın önceliğinin derbi olduğu, Buruk'un ise bu akşamdan itibaren derbiye konsantre olmaya başlayacağı akıllara geldi.






Fenerbahçe için bu derbi artık sadece bir lig maçı değil; hem teknik heyetin geleceğini belirleyecek hem de sezonun kırılma noktasını oluşturacak bir "ya tamam ya devam" karşılaşması.






Sarı-kırmızılılar, Ali Sami Yen'e hem moral üstünlüğüyle hem de Avrupa zaferinin getirdiği ritimle giriyor. Buruk'un bu yaklaşımı, Galatasaray'ın maça daha rahat, özgüvenli ve baskıyı rakibine yıkan bir psikolojik yapıda çıkacağını gösteriyor.






Sergen Yalçın Milli takım için tüm kozlarını oynadı

Sergen Yalçın, Vincenzo Montella'nın kovulacağını anladığı andan itibaren mükemmel bir iletişim siyaseti uyguladı… Ortalık yanarken İbrahim Hacıosmanoğlu aleyhine tek söz etmedi. Bunun yanı sıra Yalçın döneminde millî takımda Berke Özer'i yeniden kadroda göreceğiz. Ancak özellikle Merih Demiral'ın çok daha ağırlıklı olacağına şahit olacağız.

21.10.2026 13:06:00
Haber Merkezi
 
Sergen Yalçın Milli takım için tüm kozlarını oynadı
Sergen Yalçın Milli takım için tüm kozlarını oynadı
Sergen Yalçın söyleye söyleye, araya hatırlı büyükleri koya koya Türk millî takımının başına teknik direktör oldu... İşin ilginç yanı ise her durumda ve her konuda söyleyecek bir sözü olmasına rağmen millî takımın yeni teknik direktörü; ne MHK başkanı tutuklanırken, ne Yasin Kol içeri alınırken, ne de tüm futbol kamuoyu İbrahim Hacıosmanoğlu'nun istifasını isterken sessiz kalmasıyla aslında net planlarını ortaya dökmüştü.






SERGEN YALÇIN İLE NELER OLACAK?

Sergen Yalçın'ın oyun tarzı ve futbol felsefesine bakarak millî takımda yeni dönemde nelerin değişip nelerin aynı kalacağına dair Fotospor editörleri bazı öngörülerde bulundu.

Yeni dönem millî takım, Arda Güler'in etrafında şekillenecek. Hakan Çalhanoğlu millî takımda kalmaya devam edecek ancak Arda takımın beyni olacak. Ancak Çalhanoğlu yavaş yavaş formasını Orkun Kökçü'ye devredecek. Kenan Yıldız da Arda'nın en önemli yardımcısı olacak.






BERKE ÖZER VE MERİH DEMİRAL

Berke Özer milli takıma dönecek. Merih Demiral da iddia edildiği gibi aforoz edilmeyecek. Zaten Sergen'i millî takıma öneren akılla, Merih'e destek veren akıl aynı olduğu için Suudi Arabistan'da forma giyen millî stoperin ayrılması söz konusu değil. Sergen kendi döneminde mutlak ama mutlak bir santrforla oynayacak. Ancak o santrfor olmadığı için sorunu nasıl çözeceği muamma. Deniz Gül, Bertuğ ya da Semih Kılıçsoy'la olacak gibi değil. Belki bu dönemde Enes Ünal'a forma gelir.

Para musluğunun başına Thomas Reis geçti! Trabzonspor prime doyacak

Trabzonspor, Beşiktaş galibiyetiyle şampiyonluk yarışındaki kararlılığını gösterirken; yönetim, dev derbinin özel prim miktarını belirleme yetkisini tamamen teknik direktör Thomas Reis’e devretti

21.10.2026 12:50:00
Haber Merkezi
 
Para musluğunun başına Thomas Reis geçti! Trabzonspor prime doyacak
Para musluğunun başına Thomas Reis geçti! Trabzonspor prime doyacak
Beşiktaş karşısında sisteme sadık kalarak 6 net fırsat yakalayan Trabzonspor, dev derbiden 2-0'lık haklı bir zaferle ayrıldı. Soyunma odasında coşku tavan yaparken, iddialara göre Başkan Ertuğrul Doğan ve kurmayları prim miktarını belirleme yetkisini Thomas Reis'e devrederek tecrübeli hocaya olan güvenini tescilledi.






Beşiktaş'a eve götürmesi için topu verip 3 puanı alan Trabzonspor, Thomas Reis'le şampiyonluk yarışındaki kararlılığını net şekilde gösterdi. Savunmadan hücuma kadar sisteme sadık kalan bordo-mavililer, siyah-beyazlılar karşısında 6 net pozisyon yakaladı; tribünde taraftarı, protokolde de Başkan Ertuğrul Doğan'ı mest etti.






GÖZLER PRİMDE

Son düdükle birlikte soyunma odasında büyük bir coşku yaşanırken, oyuncuların gözü derbi için açıklanacak özel prime çevrildi.

Trabzonspor'da gelenekselleşen derbi prim sistemi için bu kez ezber bozan ve kulüp tarihinde örneğine az rastlanır farklı bir yöntem izleme kararı alındı.






YETKİ REİS'DE

Bordo-mavili yönetim, Beşiktaş galibiyeti sonrasında soyunma odasında primi belirleme yetkisini doğrudan teknik direktör Thomas Reis'e verdi.






Karadeniz ekibinin patronu Ertuğrul Doğan ve kurmayları, prim miktarını tamamen Reis'in takdirine bırakarak hem tecrübeli çalıştırıcıya hem de takıma olan güvenini tescilledi.

Fenerbahçe, Slavia Prag maçını kaybederse olacaklar belli

Çek Ligi’ni domine eden Slavia Prag’ı ağırlayacak Fenerbahçe, taraftarının desteğiyle Şampiyonlar Ligi'ndeki "tamam mı, devam mı" mücadelesine çıkıyor

19.10.2026 11:40:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe, Slavia Prag maçını kaybederse olacaklar belli
Fenerbahçe, Slavia Prag maçını kaybederse olacaklar belli
Slavia Prag, Çek Ligi'nde az gol yiyen, çok koşan ve ligini domine eden bir ekip olsa da Şampiyonlar Ligi'nde henüz o seviyenin ağırlığına adapte olamamış ve savunmada konsantrasyon sorunları yaşayan bir görüntü çiziyor. Fenerbahçe'nin "Sırat Köprüsü"nü geçmek için taraftar desteğiyle bu savunma açıklarını cezalandırması zorunlu.






Taraftarlar için belki de gelecek hafta oynanacak Galatasaray derbisi çok daha önemli... Ancak Fenerbahçe, uzun süre sonra döndüğü Şampiyonlar Ligi'nde salı akşamı Slavia Prag'ı ağırlayacak. Bu maç öyle bir anlam taşıyor ki, Qarabağ'ın yendiği Çek ekibini mağlup etmek Fenerbahçe için "tamam" ya da "devam" anlamına gelecek.






FENERBAHÇE'Yİ ÇOK ZOR BİR MAÇ BEKLİYOR

Peki Fenerbahçe'yi nasıl bir Slavia bekliyor? Slavia Prag, kendi liginde 11 maçta attığı 26 golle (maç başına 2.4 gol) oldukça skorer ve baskın bir oyun oynuyor. Ceza sahası içinden buldukları 25 gol, ceza sahası dışı şutlarına kıyasla (0 gol / 67 şut) organize gelip kaleye yakın bitiricilik aradıklarını gösteriyor.






SAVUNMA DİSİPLİNİ ÇOK İYİ

Takımın Çek Ligi'ndeki ezici üstünlüğü Şampiyonlar Ligi'ne (2 maç) yansımamış durumda; Avrupa sahnesinde sadece 2 gol atabildiler. Ligde 11 maçta yalnızca 6 gol yemişler ve 6 maçta kalelerini gole kapatmışlar. Maç başına 28.5 tehlike engelleme ve 14.8 top çalma istatistikleri, savunma disiplinlerinin çok yüksek olduğunu gösteriyor.






ŞAMPİYONLAR LİGİ BAŞKA

Şampiyonlar Ligi'nde oynadıkları 2 maçta ise kalelerinde 5 gol gördüler. Ayrıca gole neden olan 2 hata ve maç başına 4 kurtarış yapmaları, Avrupa'da açıklar verdiklerine işaret ediyor. Ancak Slavia Prag'ın Şampiyonlar Ligi'nde maç başına 116.1 km koşu mesafesi ve 149 depar sayısı yakalaması; son derece tempolu, pres gücü yüksek ve atletik bir takım olduklarını gösteriyor.






UEFA Galatasaray'ı yağma ve çatışmanın ortasına gönderiyor

Fransa'da sokaklar savaş alanına dönerken UEFA'dan skandala davetiye çıkaran bir karar geldi

19.10.2026 10:48:00
Haber Merkezi
 
UEFA Galatasaray'ı yağma ve çatışmanın ortasına gönderiyor
UEFA Galatasaray'ı yağma ve çatışmanın ortasına gönderiyor
Fransa'da sokaklar savaş alanına dönerken UEFA'dan skandala davetiye çıkaran bir karar geldi. Lille deplasmanında can ve mal güvenliği tehdit altına giren Galatasaray adeta ateşe atılırken; Türk sembollerine dahi yasak getiren kararlar çifte standart tepkisini zirveye çıkardı






Fransa'da sokakların savaş alanına döndüğü, yağma ve çatışmaların durdurulamadığı ortamda UEFA skandala davetiye çıkaran bir karara imza attı. Lille deplasmanına gidecek Galatasaray için güvenlik alarmı en üst seviyeye çıkarılırken, maçı tarafsız sahaya almayan UEFA çifte standarda imza attı. 






"Aynı olaylar Türkiye'de yaşansa maç anında başka ülkeye kaydırılırdı" eleştirileri altında sarı-kırmızılılar bildiğiniz "cehenneme" gönderiliyor.

Fransa Kuzey Valiliği'nin şehirde geniş güvenlik önlemleri ilan etmesi ve stadyum çevresinde Türk bayrağı, Galatasaray forması ve sembollerinin taşınmasını yasaklaması tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.







Ancak yerel makamların kısıtlama kararlarına rağmen UEFA nedense maçın planlandığı gibi Stade Pierre-Mauroy'da oynanmasında ısrar ediyor.

Takımın havalimanı transferleri, konaklayacağı otel ve stadyuma intikali sırasında yaşanabilecek olası provokasyon ve çatışma riskleri teknik heyet ile oyuncuların odağını tamamen bozmuş durumda.







Fransız polisinin sokaklardaki yağma ve protestoları kontrol etmekte zorlandığı bir ortamda, Türk taraftarların şehirdeki can ve mal güvenliği de büyük bir soru işareti olarak duruyor.

Sarı-kırmızılı yönetimin ve TFF'nin, kafile ile taraftarların güvenliği adına UEFA nezdinde temaslarını artırması bekleniyor.

Fenerbahçe'nin niye gönderdiği belli oldu

Fenerbahçe, Sofyan Amrabat'ın sözleşmesini karşılıklı anlaşmayla feshetmişti. Tecrübeli oyuncu daha sonra Ajax'ın yolunu tuttu. Peki Hollanda'da ne durumda...

18.10.2026 16:20:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin niye gönderdiği belli oldu
Fenerbahçe'nin niye gönderdiği belli oldu
Fenerbahçe Kulübü 29 Ağustos'ta, "2024-2025 sezonunda kadromuza katılan Sofyan Amrabat ile karşılıklı anlaşılarak sözleşmesi feshedilmiştir. Sofyan Amrabat'a kariyerinin bundan sonraki döneminde başarılar dileriz" açıklamasını yapmıştı. Böylece tecrübeli futbolcuyla yollar ayrıldı.






İŞTE SÜRELERİ

Tecrübeli orta saha, 30 Ağustos'ta Ajax'a imza attı. Hollanda ekibiyle 30 Haziran 2028'e kadar anlaştı. Şu ana kadarki performansı ise şöyle:






Telstar: Kadroda yok
PSV: 36 dakika
Sittard: 90 dakika
Willem II: 33 dakika
Excelsior: 14 dakika
NEC Nijmegen: 90 dakika
Hajduk Split (Konferans Ligi): 90 dakika






TABELA KATKISI YOK

30 yaşındaki futbolcu şu ana kadar gol veya asist katkısında bulunamadı. Faslı oyuncunun Fenerbahçe kariyeri de beklendiği gibi gitmemişti. Geldiği günden itibaren performansı tartışıldı. Geçen sezon da Real Betis'e kiralanmıştı. İspanyol ekibi onun bonservisi için fazla ısrarcı olmadı!
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.