Islak kek
MALZEMELER
* 4 yumurta
* 2 su bardağı şeker
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı un
* Kabatma tozu
* Vanilya
HAZIRLANIŞI
Şeker ve yumurtalar çırpılır. Süt, yağ, kakao ilave edilir, sonra bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır ve gerisine un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. 200 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumadan, daha önce ayırmış olduğumuz 1 bardaklık karışım kekin üzerine iyice çektirilerek dökülür. Bir süre sonra servise hazır hale gelir.
MALZEMELER
* 4 yumurta
* 2 su bardağı şeker
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı un
* Kabatma tozu
* Vanilya
HAZIRLANIŞI
Şeker ve yumurtalar çırpılır. Süt, yağ, kakao ilave edilir, sonra bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır ve gerisine un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. 200 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumadan, daha önce ayırmış olduğumuz 1 bardaklık karışım kekin üzerine iyice çektirilerek dökülür. Bir süre sonra servise hazır hale gelir.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.