logo
25 EKİM 2026

Hamsi koydum tavaya takım sürdüm sahaya

02.05.2003 00:00:00
 
Trabzon ve Futbol

Bir Kültür ve Ticaret merkezi olan Trabzon'un futbolla tanışması İstanbul ve bir Lavanten şehri olan İzmir'le aşağı yukarı aynı dönemlere rastlar.

Trabzon'un aydın ve okumuş gençleri sanat ve spor'un her dalında faaliyet göstermek için adeta yarış içine girmişlerdi.

Bu çabalar kısa zamanda meyvasını vermiş ve Trabzon Lisesi öncülüğünde futbol semeresini vermeye başlamıştır.

Cumhuriyet döneminde Trabzon'da sırası ile futbol kulüpleri kurulmaya başlamış ve adeta Orta Asya'dan genlerinde taşıdıkları futbol (depük) yetenekleri ile Trabzon'lu gençler zirveye oturmuşlardır.

Trabzon bu özellikleri ile Andolu'nun futbol öncüsü oluvermiştir. Kısa zamanda kurulan futbol takımları Amatör futbolda Türkiye şampiyonluklarına ambargo koymuşlardır.

Bireysel olarak yetenekli futbolcular İstanbul takımları tarafından adeta paylaşılamaz hale gelmiş ve Milli takım oluşumunda çoğunluğu Trabzon'lu gençler oluşturmaya başlamıştır.

Cumhuriyetin Kuruluşu ile başlayan bu aktivite sonucunda Trabzon'da başta; İdmanocağı idmangücü, Necmiati, Gençlerbirliği, Yolspor, Martıspor, Karadenizgücü, Trabzon Fenerbahçe, Yalıspor, Sebat Gençlik gibi bir çok futbol kulübü doğmuştur.

İdmanocağı ve İdmangücü o kadar şehre mal olmu ki; Trabzon şampiyonluğu Sarı-kırmızı ve Yeşil-beyaz renkli bu iki takım tarafından paylaşılır olmuş. Halk, Ocaklı ve Güçlü olmaz üzere adeta ikiye ayrılmıştır.

Bu iki takım arasındaki müsabakalar Trabzon hudutlarını aşmış ve başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de takip edilir olmuştur.

Türkiye Amatör Futbol Şampiyonalarında bu iki takımımız işbirliği yapmış il şampiyonu olan kulübe diğeri yetenekli futbolcularını vererek onu daha güçlü bir şekilde müsabakalara sokmuştur.

Bu işbirliği Türkiye Amatör Futbol Şampiyonluklarında İdmanocağı ve İdmangücü olarak Trabzon'un hemen hemen her yıl şampiyonluğunu bir tapu haline sokmuştur.

Bu arada bu takımlarımız komşu ülke takımları ile de dostluk maçları oynayarak büyük tecrübe kazanmışlardır. Komşu il takımları ile olan ilişkilerde Trabzon idmanocağı ve Samsun Yolspor kulübü arasında Trabzon lehine ezici üstünlüğü olan bir tatlı rekabet yaşanmıştır.

Trabzon futbolundaki bu gelişme daha önce eyalet merkezliği yaptığı Giresun, Ordu, Rize, Gümüşhane gibi illere de kısa sürede yayılmış ve Trabzon bu yörelerde yetişen yetenekli gençlerin cazibe merkezi olmuştur.

Trabzon'dan yetişen bu çok yetenekli müstesna gençler kısa sürede ulusal takımda boy göstermeye ve büyük başarılara imza atmaya başlamışlardır.

Bu dönemlerde Hasan Polat (Daha sonra Türkiye futbol Federasyonu başkanı oldu) Ali Polat, Sarı Muzaffer, Kadri Aytaç, Abdurrahman, Taka Naci, Ergin Coşkun, Aydın, Temel, Ahmet Karlıklı, Yaşar Mumcu Yakup, Zekeriya Bali ve ismini sayamayacağımız yüzlerce futbolcu Trabzon kökenlidir.

Trabzon'da yetişip İstanbul'a adını duyuramayan veya İstanbul'u tercih etmeyen, Akrep Celal, İhsan, kaleci Hantal İbrahim, Cinemre, Ahmet Ziya, Celal, Dr. Yusuf, Hayrettin Şiranlı, Harun Kirman, aklımıza gelenlerden sadece birkaçıdır. Bu arada Trabzon Lisesi kuruluşu ve konumu itibarı ile adeta bir kültür yuvasıdır.

Trabzon Lisesi de kısa zamanda futbolda şampiyonluklara erişerek unutulmaz Beden eğitimi öğretmeni Hayri Gür'le zirveye tırmanır.

İstanbul

büyüklerine

ilk gözdağı:

1963-1964 sezonunda Beşiktaş Türkiye'de Yugoslav Teknik Direktör Spayiç ve kadrosu ile adeta yenilmez armadadır. İki yıldır şampiyonluklara ambargo koyan karakartallar Türkiye kupasının üçüncü ayağında İdmancoğı ile eşleştiklerinde doğrusu Sarı kırmızı renkler karşısında ürkseler de yine de, hadi canım sende nihayet bir amatör takım. Galatasaray değil ya nasıl olsa yeneriz mantığındaydılar.

Bir soğuk şubat günü Beşiktaş bütün ihtişamı ile Trabzon'dadır. Trabzon Kavak meydanda bulunan Stadyum kapasitesinin iki misli seyirci ile mücehhezdir, o gün.

Takımlar sahaya çıktığında; Beşiktaş kalesinde Necmi Mutlu vardır. Yedeği rahmetli Sabri Dino'dur. O yılların Türk futbolunda yıldızları olan, Küçük Ahmet Kaya, Süreyya, gibi genç takımdan yeni yetişen Türk futbolunun nadide çiçekleri Sanlı ve Yusuf da bu kadrodadır. Ayrıca Macar Kuzman'da sahadadır.

Trabzon İdmanocağı ise Aydın (kaleci) Kenan (Beton) Küçük İbrahim, Çolak İbrahim, Haydar Diyadin (Erdoğdu), Kara Necati (Funda), Ahmet Suat, Kaptan, Nevzat ve Yaşar tertibi ile yer almıştır.

O gün Beşiktaş Trabzon İdmanocağını tanımıştır, ama maçta büyük baskı kurmasına rağmen gol atamayacak olan İdmanocağı uzatmada da direkleri geçemeyecek ve (o zaman ki statü gereği) avantajını, dezavantaja dönüştürerek işi rövanşa (İstanbul'a bırakacaktır).

Gazocağı değil

hemşehrim;

İdmanocağı

Beşiktaş'ın bir amatör takım karşısında sürklase olupta, beraberliği şansı sayesinde kurtarması karizmasını oldukça sarsmıştır. İstanbul'da oynanacak rövanş maçı bu açıdan çok önemlidir. Maçtan önce büyük gazetelerin birinin spor muhabirine İdmanocaklı Yaşar (Rüyamda Hakkı Yeten'le karpuz yiyordum) Golümü atarım demesi manşet oluyor. O zaman ki adıyla Mithatpaşa, şimdiki adıyla BJK İnönü Stadyumu tarihinin en önemli günlerinden birini yaşıyor. İdmanocağı İstanbul'daki Trabzonlular tarafından sarı kırmızı renklerle donatılıyordu...

Trabzon'daki tertibi ile sahaya çıkan İdmanocağı maçın 61. dakikasında Yaşar Necmi'nin koruduğu Beşiktaş kalesine kafa ile golünü bırakıyor. Beşiktaş ve İstanbul, Trabzon'u tanıyordu...

Gazeteler manşetlerini, 'Hamsi koydum tavaya takım koydum sahaya' diye manşetliyor. Futbolun İstanbul'lu o zamanki ordinaryüsleri methiyeler düzmekte yarış ediyordu. Rahmetli Altan Erbulak çizdiği karikatürle 'Gazocağı değil hemşerim İdmanocağı' diye olayı karikatürize ediyordu. Daha sonraki turlarda elenen İdmanocağı o sezonu da Türkiye şampiyonu olarak bitiriyordu.

BTP'den Küçükçekmece'de spor etkinliği

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Küçükçekmece teşkilatı halı saha organizasyonunda bir araya geldi

24.10.2026 21:26:00 / Güncelleme: 24.10.2026 21:29:52
Hasan Gündoğdu
 
BTP'den Küçükçekmece'de spor etkinliği
BTP'den Küçükçekmece'de spor etkinliği
Gençlerin ağırlıklı olduğu maçta BTP Küçükçekme İlçe Başkanı Tolga Gölelçin, Gençlik Kolları Başkanı Ali Haydar Namlıer ve MYK Üyesi Önder Yılmaz da yer aldı.
 
Maç hem oynayanlar hem de izleyenler açısından oldukça keyifliydi. Sahada kazanan dostluk ve centilmenlik oldu.
 
BTP Küçükçekmece Gençlik Kolları Başkanı Ali Haydar Namlıer bundan sonra da benzer etkinliklerle gençleri motive etmeye devam edeceklerini belirtti.

 
BTP Küçükçekmece İlçe Başkanı Tolga Gölelçin gençlerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerine tam destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

İstanbul Maratonu'nda büyük çekişme yaşanacak


 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve İBB Spor İstanbul tarafından 1 Kasım Pazar günü düzenlenecek Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu’nda yarışacak elit atletler belli oldu. Kadınlarda geçtiğimiz yılın şampiyonu Bizuager Aderra ve erkeklerde 2024 yılının kazananı Dejene Debela İstanbul’da bir kez daha ipi göğüsleyebilmek için koşacak.

24.10.2026 00:10:00
Yaşar Cebesoy
 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve İBB Spor İstanbul tarafından 1 Kasım Pazar günü düzenlenecek Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu için geri sayım sürerken, yarışta boy gösterecek elit atlet kadrosu belli oldu. Kadınlarda son şampiyon Bizuager Aderra ünvanını korumak için şehre dönerken, erkeklerde 2024 yılının şampiyonu Dejene Debela yeniden zirve hedefiyle dünyanın tek kıtalararası maratonunda start alacak.

Dünya Atletizm Birliği'nin (World Athletics) "Gold Label-Altın Etiket" yol yarışları kategorisinde yer alan Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu, bu yıl da dünya çapında yıldızları ağırlayacak. 48'inci defa koşulacak yarışta tüm kategoriler dahil edildiğinde yaklaşık 45 bin kişinin parkura çıkması bekleniyor. Maratona 6'sı tempocu 28 erkek ve 19 kadın olmak üzere toplam 47 elit atlet katılacak.

Kadınlar yarışı çekişmeli geçecek

Geçtiğimiz yıl son kilometresi dört atletin nefes kesen çekişmesine sahne olan kadınlar yarışında ipi göğüsleyen genç Etiyopyalı Bizuager Aderra, derecesini iki dakikadan fazla geliştirerek 2:26:19 ile kişisel rekorunu kırmış ve kariyerinin en büyük zaferini elde etmişti. Geçtiğimiz Eylül ayında Çin'deki Şenyang Maratonu'nu da 2:30:21 ile ilk sırada bitiren 23 yaşındaki atlet, tahtını korumak için parkura çıkacak. Aderra'nın karşısındaki en büyük engel ise start listesinin bir numaralı favorisi Judith Korir olacak. 2022 Dünya Şampiyonası'nda maraton yarışından gümüş madalyayla ayrılan Kenyalı atlet, o yarışta elde ettiği 2:18:20'lik göz dolduran kişisel rekoru ve aynı yıl Londra'da koştuğu 2:18:43'lük derecesiyle kadınlar kategorisinde çıtayı oldukça yukarı taşıyor. 30 yaşındaki tecrübeli isim, bu yıl Nisan ayında Milano'da 2:26:48 koşarak formunu koruduğunu gösterdi.

Kadınlarda podyumu hedefleyen diğer iki isim ise bu yıl kariyer rekorlarını geliştiren Etiyopyalı Kasaneh Baze (Hamburg'da 2:19:39 ile üçüncü) ve 2023 İstanbul Maratonu'nu ikinci sırada tamamlayıp parkur deneyimi kazanan Kenyalı Veronicah Maina (Wuhan Maratonu şampiyonu, 2:24:14) olarak öne çıkıyor. Maina, son yarışında Bali Maratonu'nu da birinci tamamlayarak İstanbul'a formunun zirvesinde geleceğini kanıtladı.

Kadınlarda parkur rekoru gelir mi?

İstanbul Maratonu'nda parkur rekoru 2:18:35 ile Kenyalı Ruth Chepngetich'e ait... Chepngetich, 2024'te Şikago Maratonu'nda 2:09:56 ile dünya rekorunu kırmıştı. Bu rekor halen onun elinde... Chepngetich, yasaklı madde hidroklorotiyazid için yapılan pozitif testin ardından Nisan 2025'ten itibaren Atletizm Dürüstlük Birimi tarafından üç yıl süreyle yarışmalardan men edildi!

Erkeklerde de iyi koşucular var!

Erkekler kategorisinde gözler, üst üste üçüncü kez İstanbul'da koşacak olan Etiyopyalı Dejene Debela'nın üzerinde olacak. 2024 yılında son derece zorlu hava şartlarında 2:11:40'lık performansıyla Sultanahmet'te bitiş çizgisini ilk sırada geçen 31 yaşındaki Etiyopyalı, kariyerinin en büyük zaferine İstanbul'da ulaşmıştı. Geçtiğimiz yıl son kilometreye kadar Rhonzas Kilimo ile şampiyonluk için mücadele edip yarışı ikinci tamamlayan Debela, bu sezon koşacağı ilk maraton olan Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu'nda birincilik ünvanını geri almayı amaçlıyor.
Debela'nın bu amacına ulaşmasının karşısındaki en büyük engellerden biri vatandaşı Amdework Walelegn olacak. Erkekler elit atlet listesinde en iyi ikinci kişisel dereceye sahip Etiyopyalı, tıpkı Debela gibi İstanbul'a aşina bir isim. 2018'de burada ilk yarışına katılan Walelegn, İstanbul Yarı Maratonu'nu kazanarak kariyerinin ilk yarı maraton zaferini elde etmişti. Bu yarışın ardından İstanbul'da iki yarı maraton daha koşan 27 yaşındaki atlet, Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu'yla birlikte buradaki ilk maratonunda ter dökecek.

En hızlısı Woliyi

Start listesinin en hızlı ismi ünvanını elinde bulunduran 23 yaşındaki Sufaro Woliyi ise yarışın gizli favorisi olarak dikkatleri çekiyor. Geçtiğimiz yıl İstanbul'da şampiyon Kilimo'nun 14 saniye gerisinde üçüncü olan genç Etiyopyalı, bu ilkbaharda Seul'de 2:04:35 ile koşarak en iyi derecesini yaklaşık 3 dakika geliştirdi. Henüz bir maraton şampiyonluğu bulunmayan Woliyi, kariyerinin ilk zaferine 1 Kasım'da İstanbul'da ulaşmak için koşacak.


Hüseyin Can zirve için yarışacak

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından Şevki Koru Türkiye Maraton Şampiyonası olarak kabul edilen Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu'nda yerli atletler ulusal şampiyonluk hedefiyle de koşacak. Erkeklerde geçtiğimiz yılın yerli klasman birincisi ve Türkiye şampiyonu Hüseyin Can bu yıl da aynı amaç için ter dökecek. Geçtiğimiz yıl 2:10:58'lik derecesiyle genel klasmanı da beşinci sırada tamamlayan 27 yaşındaki atlet, bu yıl katıldığı tek yarış olan Sevilla Maratonu'nda 2:10:03 ile koşarak kariyerinin en iyi derecesini elde etti ve İstanbul'da da en iddialı isimlerden biri olacağını kanıtladı. Can'ın ulusal şampiyonluk yolundaki en büyük rakipleri, geçtiğimiz yıl kürsüyü paylaştığı Halil Yaşın ve Yavuz Ağralı olacak.

Kadınlarda ise Eylül ayındaki İzmir Yarı Maratonu'nu ilk iki sırada tamamlayan Hasibe Demir ve Dilan Atak Kuluk şampiyonluk mücadelesini bu kez İstanbul'a taşırken, Tuğçe Özkan ve Sultan Haydar da en hızlı yerli kadın atlet olmak için ter dökecek.
Türkiye İş Bankası'nın isim sponsorluğunu üstlendiği 48. İstanbul Maratonu, ana sponsor Sportive, tedarik sponsorları ASICS, Kahve Dünyası, Züber, Hydro Flask, Lilly, Kızılay, Hamidiye, SKG, Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Hardline Nutrition, Rexona, araç sponsoru MG, medya sponsoru Metro FM'in destekleriyle koşulacak.

BEŞİKTAŞ, CRYSTAL PALACE’I SALLADI AMA YIKAMADI: 2-2

Beşiktaş, Dolmabahçe'de Crystal Palace karşısında büyük bir mücadele ortaya koydu. İlk yarıyı önde kapatan siyah-beyazlılar, ikinci yarıda geriye düşmesine rağmen pes etmedi

23.10.2026 00:10:00 / Güncelleme: 23.10.2026 00:11:47
Haber Merkezi
 
BEŞİKTAŞ, CRYSTAL PALACE’I SALLADI AMA YIKAMADI: 2-2
BEŞİKTAŞ, CRYSTAL PALACE’I SALLADI AMA YIKAMADI: 2-2
Beşiktaş, Dolmabahçe'de Crystal Palace karşısında büyük bir mücadele ortaya koydu. İlk yarıyı önde kapatan siyah-beyazlılar, ikinci yarıda geriye düşmesine rağmen pes etmedi. Junior Olaitan'ın müthiş golüyle skoru 2-2'ye getiren Kartal, sahadan beraberlikle ayrıldı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde İngiliz temsilcisi Crystal Palace ile karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan mücadelede siyah-beyazlılar, öne geçtiği maçta rakibinin geri dönüşüne engel olamadı. Ancak son sözü söyleyen Junior Olaitan, Beşiktaş'a beraberliği getirdi: 2-2.

İLK YARIDA NDIDI SAHNEYE ÇIKTI

Karşılaşmanın 6. dakikasında Mateta'nın ağlara gönderdiği top, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. Crystal Palace, ilk yarıda duran toplarla etkili olmaya çalışırken Beşiktaş savunması kritik anlarda hata yapmadı.

Dakikalar 45+1'i gösterdiğinde Salih Özcan'ın kendi yarı sahasından gönderdiği uzun pasta savunmanın arkasına sarkan Wilfred Ndidi, ceza sahasının solundan yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi. Beşiktaş, soyunma odasına 1-0 üstün gitti.

İKİNCİ YARIDA DENGELER DEĞİŞTİ

İkinci yarıya hızlı başlayan Crystal Palace, 51. dakikada Yeremi Pino'nun golüyle skoru eşitledi. Yardımcı hakemin ofsayt bayrağı kaldırdığı pozisyonda VAR incelemesi sonrası gol geçerli sayıldı: 1-1.

Beşiktaş, bu golün şokunu atlatamadan savunmada büyük bir hata yaptı. 55. dakikada Tiago Djalo'nun kaleci Nübel'e gönderdiği geri pasta araya giren Mateta, topu kazanarak ceza sahasına girdi ve sert vuruşuyla Crystal Palace'ı 2-1 öne geçirdi.

OL AITAN'DAN MÜTHİŞ CEVAP!

Geriden gelen Beşiktaş, mücadeleyi bırakmadı. 73. dakikada Crystal Palace savunmasının hatalı pasını değerlendiren Junior Olaitan, ceza sahası dışında iki rakibini çalımladı. Ceza yayı önünden sağ çaprazda bulduğu pozisyonda yerden sert bir vuruş yapan Olaitan, topu ağlarla buluşturarak skoru 2-2'ye getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele beraberlikle sona erdi. Beşiktaş, iki kez sarsıldığı karşılaşmada pes etmeyerek Dolmabahçe'de mücadele gücünü ortaya koydu ancak galibiyete uzanamadı.

Trabzonspor, yarın Hearts ile karşılaşacak

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi'nin ikinci haftasında yarın İskoçya'nın Hearts takımını konuk edecek

 

21.10.2026 10:43:00
Anadolu Ajansı
 
Trabzonspor, yarın Hearts ile karşılaşacak
Trabzonspor, yarın Hearts ile karşılaşacak

Papara Park'ta saat 19.45'te başlayacak müsabakayı, Belçikalı hakem Lawrence Visser yönetecek. Visser'in yardımcılıklarını Ruben Wyns ve Mathias Hillaert yapacak.

Konferans Ligi'ndeki ilk maçında Finlandiya'nın KuPS Kuopio takımını deplasmanda 4-2 mağlup eden bordo-mavili ekip, Hearts müsabakasını da kazanarak ikinci haftayı da kayıpsız geçmeye çalışacak.

Bordo-mavili takımda müsabaka öncesinde Batagov, Onuachu ve genç kaleci Onuralp Çevikkan'ın sakatlıkları bulunuyor.

İstifa çağrılarına İsmail Kartal: 'Futbolda bunlar var, önümüze bakacağız'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Slavia Prag beraberliği sonrası taraftarın istifa tezahüratlarına ilişkin, "Futbolda bunlar var. Keşke böyle bir şey olmasaydı ama oldu. Biz önümüze bakacağız" dedi.

21.10.2026 07:25:00
İhlas Haber Ajansı
 
İstifa çağrılarına İsmail Kartal: 'Futbolda bunlar var, önümüze bakacağız'
İstifa çağrılarına İsmail Kartal: 'Futbolda bunlar var, önümüze bakacağız'
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Slavia Prag beraberliği sonrası taraftarın istifa tezahüratlarına ilişkin, "Futbolda bunlar var. Keşke böyle bir şey olmasaydı ama oldu. Biz önümüze bakacağız" dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Çekya ekibi Slavia Prag ile 90. dakikada yediği golle 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal açıklamalar yaptı. Kartal, "Bu akşam gerçekten çok iyi başladık. Hemen 2-0'ı bulduk. Daha sonra 2-2'ye geldi. Gelme sebebiyle beraber taraftarımızı hayal kırıklığına uğrattık, onları üzdük.

Biz daha çok üzgünüz. Sonuçta bu bir Şampiyonlar Ligi maçı. Bütün oyuncularımız elinden gelenin en iyisini yaptı. Çok iyi bir takıma karşı oynadık. Fiziksel olarak çok iyiler. Buna rağmen bizim ilk devre, özellikle 2-3 tane de çok net pozisyonlarımız vardı. Rakibe çok az pozisyon versek de maç 2-2 bitti. Bu istemediğimiz bir şeydi. Taraftarımızı hayal kırıklığına uğrattığımız için üzgünüz" diye konuştu.

Oyuncu değişikliklerinde bekleme sebebinin ilk yarıda zorunlu değişiklik kullanma hakkından kaynaklandığını söyleyen deneyimli çalıştırıcı, "Ake'nin sakatlığından dolayı değişiklik yaptık. İkinci yarı iki değişiklik yapma opsiyonumuz vardı. Onun için bekledik. İrfan ve İsmail'i sonuna kadar bekledik. Bir hamlemiz daha yoktu" ifadelerini kullandı.

"Ake'nin arka hamstring bölgesinde çekme oldu"



Sakatlanarak oyundan çıkan Nathan Ake'nin durumuyla ilgili de konuşan 65 yaşındaki teknik adam, "Bugün Ake'nin arka hamstring bölgesinde çekme oldu. Daha fazla zorlamamak için çıkardık. Yarın MR'ı çekilecek, yırtık olup olmadığına, kaçıncı derece zorlanma olduğuna bakılacak. Ona göre sağlık ekibi bu konuda açıklama yapacaktır" şeklinde konuştu.

"Kerem takım savunmasına Oğuz'dan daha çok yardım etti"

Neden Kerem Aktürkoğlu'nu değil Oğuz Aydın'ı oyundan çıkardığını da açıklayan İsmail Kartal, "Kerem takım savunmasına Oğuz'dan daha çok yardım etti. Oğuz son 3-4 maçtır sürekli oynuyor. İkinci yarı çok yoruldu, bazı isteklerimizi yapamamaya başladı. Kerem belki skora katkı vermedi ama takım için çok iyi işler yaptı. Biz onları bildiğimiz için Kerem'i oyunda tuttuk, Oğuz'u çıkardık" sözlerini kaydetti.

"Galatasaray maçına en iyi şekilde hazırlanacağız"

Ligde oynanacak Galatasaray derbisine ilişkin de konuşan tecrübeli teknik adam, "Biz büyük takımız. Derbilere de alışığız. 5 gün içinde gayet iyi çalışıp, Galatasaray maçına en iyi şekilde hazırlanacağız. Taraftarımızı mutlu etmek için en iyisini yapacağız" açıklamasında bulundu.

"Futbolda bunlar var"

Taraftarların istifa çağrısına ilişkin de konuşan İsmail Kartal, "Futbolda bunlar var. Bugün istifa diye bağırdılar. Keşke böyle bir şey olmasaydı ama oldu. Biz önümüze bakıyoruz. Önümüzde çok önemli bir maç var. Onu kazanırız. İlerleyen maçları kazanırız, taraftarımızla barışırız" diyerek sözlerini tamamladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde günün toplu sonuçları

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftasında bu akşam oynanan 9 karşılaşma tamamlandı.

21.10.2026 07:21:00
İhlas Haber Ajansı
 
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde günün toplu sonuçları
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde günün toplu sonuçları
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftasında bu akşam oynanan 9 karşılaşma tamamlandı. Gecenin öne çıkan maçında Paris Saint-Germain, sahasında Barcelona'yı 4-2 mağlup etti.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. hafta heyecanı, bu akşam oynanan 9 karşılaşmayla başladı. Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonunda birbirinden çekişmeli mücadeleler oynandı.

Gecenin dikkat çeken karşılaşmasında Paris Saint-Germain, Barcelona'yı 4-2 mağlup ederek sahadan galibiyetle ayrıldı. Liverpool, Villarreal karşısında 4-3'lük skorla kazanırken Manchester City de AEK'i 5-1 mağlup etti.



Roma, Slovan Bratislava'yı 4-0 ile geçerken Napoli, Bodo/Glimt karşısında 4-3 galip geldi. Sabah, Borussia Dortmund'a 2-1 mağlup olurken Porto ise PSV karşısında sahadan 1-0'lık yenilgiyle ayrıldı.

Fenerbahçe ile Slavia Prag arasındaki mücadele 2-2 sona ererken Stuttgart ile Atletico Madrid de sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gecenin toplu sonuçları şöyle:

Fenerbahçe - Slavia Prag: 2-2

Sabah - Borussia Dortmund: 1-2

Paris Saint-Germain - Barcelona: 4-2

Liverpool - Villarreal: 4-3

Manchester City - AEK: 5-1

Roma - Slovan Bratislava: 4-0

Porto - PSV: 0-1

Napoli - Bodo/Glimt: 4-3

Stuttgart - Atletico Madrid: 1-1

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde 2. beraberliğini aldı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Slavia Prag'ı konuk eden Fenerbahçe, iki farkla öne geçtiği mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrıldı

20.10.2026 22:06:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde 2. beraberliğini aldı
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde 2. beraberliğini aldı
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Slavia Prag'ı konuk eden Fenerbahçe, iki farkla öne geçtiği mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Kanarya, Devler Ligi'nde 3. maçında 2. beraberliğini aldı.
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. hafta maçında Fenerbahçe, konuk ettiği Slavia Prag karşısında 2-0'lık skoru koruyamadı ve puan kaybı yaşadı.

Sarı-lacivertliler, 4. dakikada Oğuz Aydın, 11. dakikada Mason Greenwood ile skoru bulurken, 15. dakikada kalesinde gördüğü golle soyunma odasına 2-1 önde girdi. İkinci yarıda karşılıklı ataklarla geçilen müsabakada Çekya temsilcisi 90. dakikada beraberlik golünü kaydetti.

90 dakika beraberlikle sonuçlanırken İsmail Kartal'ın öğrencileri 3. hafta sonunda 2 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nin 4. haftasında Liverpool'u konuk edecek.

FENERBAHÇE’DE SON DAKİKA YIKIMI

Sarı-lacivertliler maça fırtına gibi başladı, iki golle öne geçti. Ancak savunmadaki hata ve son dakika golü galibiyeti kaçırdı

20.10.2026 21:55:00
Haber Merkezi
 
FENERBAHÇE’DE SON DAKİKA YIKIMI
FENERBAHÇE’DE SON DAKİKA YIKIMI
Sarı-lacivertliler maça fırtına gibi başladı, iki golle öne geçti. Ancak savunmadaki hata ve son dakika golü galibiyeti kaçırdı. Fenerbahçe, Slavia Prag karşısında sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftasında sahasında ağırladığı Çekya temsilcisi Slavia Prag karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. İlk 11 dakikada iki gol bulan sarı-lacivertliler, üstünlüğünü koruyamadı ve 90. dakikada yediği golle galibiyeti elinden kaçırdı.

İLK 11 DAKİKADA İKİ GOL!



Kadıköy'de maça hızlı başlayan Fenerbahçe, 4. dakikada Oğuz Aydın'ın şık golüyle öne geçti. Baskısını sürdüren sarı-lacivertliler, 11. dakikada Greenwood'un golüyle farkı ikiye çıkardı: 2-0.

Ancak sevinç uzun sürmedi. 15. dakikada Guendouzi'nin hatalı pasını değerlendiren Lukas Provod, Slavia Prag'ın farkı bire indirmesini sağladı. İlk yarıda başka gol olmayınca Fenerbahçe soyunma odasına 2-1 üstün gitti.

KAÇAN FIRSATLAR, KAYBEDİLEN GALİBİYET



İkinci yarıda farkı yeniden açmak isteyen Fenerbahçe, aradığı golü bulamadı. Lukaku ve Nene ile yakalanan fırsatlar değerlendirilemezken Slavia Prag da beraberlik için baskısını artırdı.

Dakikalar 90'ı gösterdiğinde Ayaosi'nin ortasında Kacor'un dokunuşu topu ağlarla buluşturdu. Kadıköy'de tribünleri şoke eden gol, maçın skorunu belirledi: 2-2.

FENERBAHÇE'DE SON DAKİKA YIKIMI

İki farklı üstünlüğü yakalamasına rağmen skoru koruyamayan Fenerbahçe, sahasında kritik bir galibiyet fırsatını kaçırdı. İlk dakikalarda etkili hücumuyla umut veren sarı-lacivertliler, savunma hataları ve kaçan fırsatların bedelini ağır ödedi.

Kadıköy'de sevinçle başlayan gece, son dakika golüyle hayal kırıklığına dönüştü.

Beşiktaş kaçırdı, Trabzonspor affetmedi: 2-0

Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Beşiktaş’ı 2-0 mağlup ederek taraftarına büyük sevinç yaşattı

19.10.2026 22:08:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş kaçırdı, Trabzonspor affetmedi: 2-0
Beşiktaş kaçırdı, Trabzonspor affetmedi: 2-0
Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ederek taraftarına büyük sevinç yaşattı. Bordo-mavililer, Ozan Tufan ve Mohamed Salah'ın golleriyle sonuca giderken Beşiktaş'ın yakaladığı fırsatları değerlendirememesi maçın kaderini belirledi.

FIRSATI OZAN TUFAN DEĞERLENDİRDİ

Karşılaşmaya etkili başlayan Beşiktaş, 10. dakikada Rıdvan Yılmaz'ın ortasında Olaitan'ın kafa vuruşuyla gole yaklaştı ancak kaleci Onana gole izin vermedi. Siyah-beyazlılar, 14 ve 17. dakikalarda Fabio Miretti ve Cerny ile şansını denedi fakat Trabzonspor savunmasını ve kalecisini geçemedi.

Ev sahibi ekip ise aradığı golü 21. dakikada buldu. Aral Şimşir'in pasında ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Muçi'nin vuruşundan dönen topu iyi takip eden Ozan Tufan, meşin yuvarlağı ağlara göndererek Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi.

Trabzonspor, 28. dakikada Aral Şimşir ile farkı artırmaya yaklaşırken Beşiktaş, 41. dakikada beraberlik fırsatını değerlendiremedi. Trossard'ın vuruşunda kaleci Onana'dan dönen topu Murillo tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak direkten döndü. Savic, devam eden pozisyonda topu kornere gönderdi.

BEŞİKTAŞ ARADI, TRABZONSPOR NOKTAYI KOYDU

İkinci yarıda beraberlik için baskısını artıran Beşiktaş, 54. dakikada Cerny'nin ortasında Vlahovic'in kafa vuruşuyla etkili oldu ancak Onana topu kontrol etti. 70. dakikada Trossard'ın ceza yayı üzerinden yaptığı vuruş da az farkla auta çıktı.

Beşiktaş'ın kaçırdığı fırsatların ardından Trabzonspor, 71. dakikada farkı ikiye çıkardı. Dju'nun Salih Özcan'dan kaptığı top sonrası ceza sahasına girmesi ve pasını Mohamed Salah'a aktarmasıyla gelişen atakta Salah, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0.

ONANA VE NÜBEL KALEDE ÖNE ÇIKTI

Trabzonspor, 82. dakikada üçüncü gole yaklaştı. Mohamed Salah'ın pasıyla ceza sahasına giren Saviolo'nun vuruşunu kaleci Nübel çıkardı. Salah'ın tamamlamak istediği pozisyonda da Nübel gole izin vermedi.

Beşiktaş, 87. dakikada İlhan Fakılı'nın ceza sahası dışından çektiği şutla farkı azaltmaya çalıştı ancak kaleci Onana topu kornere çeldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Trabzonspor, Beşiktaş karşısında sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Bordo-mavililer, rakibinin değerlendiremediği fırsatları iyi kullanarak üç puanı hanesine yazdırdı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.