Son yıllarda sayıları artan Japon turistler, Türkiye gezileri sırasında İstanbul'dan Çanakkale'ye giderken geçtikleri Tekirdağ'da konaklayarak, önemli miktarda gelir bırakıyorlar. Günde ortalama 100 kadar Japon turisti lokantasında ağırlayan Hasan Akça, Japonlar için özel menü yaptıklarını bildirdi. Haftanın 6 günü Japon turistleri ağırlayan Kervan Restorant sahibi Akça, Japonlara Türk yemeklerinden de tattırdıklarını ve olumlu tepki aldıklarını belirterek, "Japonlara özel menü yapıyorum. Özellikle tamamen yağsız ve az pişmiş balığı tercih ediyorlar" dedi.
Japon turistleri Türkiye'ye getiren turizm firmalarıyla anlaşmalı olduklarını vurgulayan Akça, uzun süredir Japon turistlere yemek hazırladıklarını, bu nedenle de Japon turistlerin damak tadlarını iyi bildiğini söyledi.
Akça, Japon turistlerin Çanakkale'deki tarihi ve turistik yerleri görmek için İstanbul'dan otobüslerle yola çıktıklarını ve Tekirdağ'da öğle yemeği yediklerini belirterek, şöyle konuştu: "Japon turistler, Tekirdağ üzerinden Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne gidiyorlar. Tekirdağ'a gelen turistlerin yemeklerini biz hazırlıyoruz."
Japon turistleri Türkiye'ye getiren turizm firmalarıyla anlaşmalı olduklarını vurgulayan Akça, uzun süredir Japon turistlere yemek hazırladıklarını, bu nedenle de Japon turistlerin damak tadlarını iyi bildiğini söyledi.
Akça, Japon turistlerin Çanakkale'deki tarihi ve turistik yerleri görmek için İstanbul'dan otobüslerle yola çıktıklarını ve Tekirdağ'da öğle yemeği yediklerini belirterek, şöyle konuştu: "Japon turistler, Tekirdağ üzerinden Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne gidiyorlar. Tekirdağ'a gelen turistlerin yemeklerini biz hazırlıyoruz."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.