logo
24 MART 2026


Kartal Boğa avında

03.03.2004 00:00:00
Beşiktaş, UEFA Kupası 3. tur rövanş maçında bugün İspanya'nın Valencia takımı karşısında tur arayacak. İspanya'da oynanan ilk maçta uzatma dakikalarında yediği golle sahadan 3-2 galip ayrılan siyah-beyazlılar, bugün BJK İnönü Stadı'nda 4. tura çıkmak için mücadele edecek. Siyah beyazlı ekibimize turu geçmesi için mutlak galibiyet gerekiyor. 1-0 ve 2-1'lik sonuçlar temsilcimize tur atlatacak. Beşiktaş'ın 3-2'lik galibiyeti durumunda ise maç uzayacak. Hür türlü beraberlik halinde ise sevinen taraf İspanyol ekibi olacak. Temsilcimiz zorlu maç için tüm hazırlıklarını tamamlarken teknik direktör Lucescu'nun futbolcularını uyararak, "Artık kendinizi topanlamak zorundasınız. Turu geçersek yeniden havamızı buluruz ve lig ile Avrupa'da fırtına gibi eseriz" dediği öğrenildi.

Kara Kartal evinde yüksekten uçuyor

UEFA Kupası 3. tur rövanş maçında bugün İstanbul'da İspanya'nın Valencia takımıyla karşılaşacak Beşiktaş, Avrupa kupalarında evinde daha başarılı oluyor. Avrupa kupalarında 1993-94 sezonunda Hollanda'nın Ajax Amsterdam takımına BJK İnönü Stadı'nda 4-0 yenilen siyah-beyazlılar, otarihten bu yana yaptığı 26 Avrupa kupası maçının yalnızca 4'ünü yitirdi. Siyah-beyazlılar, İstanbul'da yaptığı son 26 maçta yalnızca Almanya'nın Bayern Münih, İtalya'nın AC Milan ve 2 kez İtalya'nın SS Lazio takımlarına yenildi. Siyah-beyazlılar, evinde bugüne dek 46 Avrupa kupası maçına çıktı. "Kara Kartallar", yaptıkları 46 maçın 22'sini kazanırken, yalnızca 11 kez yenildi, 13 de beraberlik aldı. Evinde rakip fileleri 64 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde 47 gol gördü.

Avrupa Kupalarında 96. randevuya çıkıyor

Beşiktaş, İspanya'nın Valencia takımıyla bugün yapacağı UEFA Kupası 3. tur rövanş maçıyla, Avrupa kupalarındaki 96. maçını yapmış olacak. "Kara Kartallar", bugüne dek Avrupa'da yaptığı 95 maçta, 27 galibiyet, 47 yenilgi, 21 de beraberlik aldı. Avrupa'da bugüne dek rakip fileleri 102 kez havalandıran "Kara Kartallar", kalesinde ise 148 gol gördü.

UEFA Kupası'na 7. kez katılan Beşiktaş, bugüne dek 4 kez ilk turda elenirken, 1996-97 sezonunda 3. tura, geçen sezon ise çeyrek finale dek çıktı. Beşiktaş, 7. kez katıldığı UEFA Kupası'nda, bugüne dek yaptığı 27 maçın 9'unu kazandı. Bu karşılaşmaların 11'inde sahadan yenilgiyle ayrılan siyah-beyazlılar, 7 beraberlik alırken, 36 gol atıp, kalesinde de 35 gol gördü.

MUHTEMEL 11'ler;

BEŞİKTAŞ : Cordoba, Zago, Ronaldo, A.Yıldırım, Kaan Dobra, Tayfur, Pancu, Tümer, (Ümit), İbrahim, Sergen, Ilie.

VALENCİA :Palop, Garrido, Ayala, Navarro, Carboni, Rufete, Baraja, Sissoko, Canobbio, Aimar, Xisco

Saat: 20.30, Stat: BJK İnönü, Hakem: D.Messina (İtalya Fed)

Avrupa basketbolunun zirvesinde Türk rüzgarı esiyor

Türk basketbolunun bu sezon Avrupa'daki yükselişi devam ediyor.

24.03.2026 11:35:00
AA
Avrupa basketbolunun zirvesinde Türk rüzgarı esiyor
Avrupa basketbolunun zirvesinde Türk rüzgarı esiyor
Türk basketbolunun bu sezon Avrupa'daki yükselişi devam ediyor.

Ülke temsilcileri, 2025-2026 sezonunda kulüpler düzeyinde Avrupa kupalarına damga vurmaya devam ediyor. Türk takımları, organizasyonlarda gösterdikleri performansla hem kadınlarda hem erkeklerde Avrupa kupalarının zirve mücadelesinde öne çıkıyor.

Bu sezon Basketbol Avrupa Ligi, BKT Avrupa Kupası, FIBA Şampiyonlar Ligi, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi ve FIBA Kadınlar Avrupa Kupası gibi önemli organizasyonlarda yoluna devam eden Türk takımları, mücadele ettikleri turnuvalarda şampiyonluğun önemli adayları olarak dikkati çekiyor.

Fenerbahçe Beko, Avrupa Ligi'nde lider

Fenerbahçe Beko, Basketbol Avrupa Ligi'nde (EuroLeague) bu sezon sergilediği istikrarlı performansla liderlik koltuğunda oturmayı sürdürüyor.

Sezon başından beri 32 maçta aldığı 23 galibiyetle zirvede bulunan sarı-lacivertliler, "Dörtlü Final" yolunda en güçlü adaylardan biri olarak dikkati çekiyor. Fenerbahçe Beko, şu anda 33. haftaya lider bir şekilde giriyor.

Anadolu Efes ise 10 galibiyet ile turnuvayı 18. sırada sürdürüyor.

Basketbol Avrupa Ligi'nde normal sezon 17 Nisan Cuma günü oynanacak 38. hafta müsabakalarıyla tamamlanacak.

BKT Avrupa Kupası'nda üç Türk takımı yarı finalde

BKT Avrupa Kupası'nda (BKT EuroCup) üç Türk takımı da yarı finale yükseldi.

Bu sezon organizasyonda Bahçeşehir Koleji, Beşiktaş GAİN ve Türk Telekom, adını son dört takım arasına yazdırdı.

Bahçeşehir Koleji, normal sezonda A Grubu'nu ikinci sırada tamamladı. Çeyrek finalde ise Romanya temsilcisi U-BT Cluj-Napoca'yı sahasında 75-72 mağlup eden Bahçeşehir Koleji, yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

Beşiktaş GAİN ise normal sezonda B Grubu'nu lider olarak tamamladı. Siyah-beyazlılar, çeyrek finalde ise İtalyan ekibi Dolomiti Energia Trento'yu iç sahada 77-76 yenerek yarı finale yükseldi.

Öte yandan Türk Telekom, normal sezonu B Grubu dördüncüsü olarak noktaladı. 8'li final turunda konuk ettiği İspanya temsilcisi BAXI Manresa'yı 98-81 yenerek çeyrek finale yükselen başkent temsilcisi, bu turda da İsrail takımı Hapoel Midtown Jerusalem'i deplasmanda Kyle Allman'ın son saniye üçlüğüyle 91-90 yenerek yarı finale yükseldi.

Bu sonuçlarla birlikte BKT Avrupa Kupası'nda en az bir Türk takımının finalde yer alması kesinleşmiş oldu.

BKT Avrupa Kupası'nda yarı final maç tarihleri şu şekilde:

- İlk maçlar

31 Mart Salı:

Beşiktaş GAİN–Bahçeşehir Koleji

Cosea JL Bourg-en-Bresse–Türk Telekom

- 2. maçlar

3 Nisan Cuma:

Bahçeşehir Koleji–Beşiktaş GAİN

Türk Telekom – Cosea JL Bourg-en-Bresse

- 3. maçlar (Gerekirse)

8 Nisan Çarşamba:

Beşiktaş GAİN – Bahçeşehir Koleji

Cosea JL Bourg-en-Bresse – Türk Telekom

Not: Müsabakaların saatleri sonra belirlenecek

Galatasaray'da hedef Dörtlü Final
Galatasaray MCT Technic, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final'e kalmayı hedefliyor.

Organizasyonun son 16 turunda Rytas Vilnius (Litvanya), Le Mans Sarthe (Fransa) ve Hapoel Netanel Holon (İsrail) ile I Grubu'nda yer alan sarı-kırmızılılar, grubu ikinci sırada tamamlayarak çeyrek finale yükseldi.

Şampiyonlar Ligi'nin çeyrek finalinde İspanya ekibi La Laguna Tenerife ile eşleşen Galatasaray, rakibini geçmesi halinde İspanya'nın Badalona kentinde 7-9 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Dörtlü Final organizasyonuna katılacak.

Basketbol Şampiyonlar Ligi çeyrek final maç takvimi şu şekilde:

1 Nisan Çarşamba:

22.00 La Laguna Tenerife–Galatasaray MCT Technic

8 Nisan Çarşamba:

19.00 Galatasaray MCT Technic–La Laguna Tenerife

15 Nisan Çarşamba (Gerekirse):

22.00 La Laguna Tenerife–Galatasaray MCT Technic

Kadınlarda hedef Avrupa'nın zirvesi

Fenerbahçe Opet ile Galatasaray Çağdaş Faktoring, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde zirveyi hedefliyor.

Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Opet, F Grubu'nu en üst sırada tamamlarken, Galatasaray Çağdaş Faktoring ise E Grubu'nu lider bitirdi. İki ekip, böylece Altılı Final'e katılma hakkı elde etti.

Fenerbahçe Opet yarı final play-in turunda Spar Girona'yı 87-69 ve 65-58'lik skorlarla yendi. Galatasaray Çağdaş Faktoring ise Basket Landes'i ilk maçta 81-72 mağlup etti. İkinci karşılaşmada rakibine 75-70 mağlup olan sarı-kırmızılılar, son maçtan 67-51'lik skorla galip ayrılarak yarı finale yükselmeyi başardı.

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin 6'lı final maç tarihleri şu şekilde:

17 Nisan Cuma:

Galatasaray Çağdaş Faktoring–Basket Landes/Casademont Zaragoza

Fenerbahçe Opet–Spar Girona/ Umana Reyer Venezia

Üçüncülük ve final karşılaşmaları 19 Nisan Pazar günü oynanacak.

Çimsa ÇBK Mersin, Kadınlar Avrupa Kupası'nda finalde

Çimsa ÇBK Mersin, bu sezon Kadınlar Avrupa Kupası'nda finale çıkma başarısı gösterdi.

Mersin temsilcisi, organizasyonun yarı finalinde Fransa'nın BLMA takımını 70-68 ve 86-60'lık skorlarla yenerek finale yükselmeyi başardı. Çimsa ÇBK Mersin, finalde Yunanistan ekibi Athinaikos Qualco ile karşılaşacak.

Çimsa ÇBK Mersin, eşleşmenin ilk maçında 2 Nisan Perşembe günü TSİ 20.30'da Athinaikos Qualco'ya konuk olacak. Finalin rövanş karşılaşması ise 9 Nisan Perşembe günü saat 20.00'de Çimsa ÇBK Mersin'in ev sahipliğinde oynanacak.

FIFA, Adana Demirspor'un en son 6, toplamda 60 puanını sildi

FIFA Disiplin Komitesi, Trendyol 1. Lig ekibi Adana Demirspor'a 6 puan silme cezası verdi.

24.03.2026 11:06:00
Haber Merkezi
FIFA, Adana Demirspor'un en son 6, toplamda 60 puanını sildi
FIFA, Adana Demirspor'un en son 6, toplamda 60 puanını sildi
FIFA Disiplin Komitesi, Trendyol 1. Lig ekibi Adana Demirspor'a 6 puan silme cezası verdi.

FIFA Disiplin Komitesi, Trendyol 1. Lig'de mücadele eden Adana Demirspor'un mali ve hukuki dosyaları nedeniyle 6 puanını daha sildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 23 Mart 2026'da duyurulan bu kararla birlikte, mavi-lacivertli ekibin bu sezon aldığı toplam puan silme cezası 60 puana ulaşarak Türk futbol tarihinin en ağır yaptırımlarından biri haline geldi.

Operasyonun ve Cezanın Detayları



Son 6 puanlık cezanın ardından Adana Demirspor'un güncel puanı -51'den -57'ye geriledi.

TFF'nin resmi açıklamasına göre ceza, FIFA Disiplin Komitesi tarafından karara bağlanan toplam 1 dosya üzerinden uygulandı.

Cezaların temelinde kulübün geçmiş dönem borçları, yabancı oyuncu alacakları ve uluslararası transfer süreçlerindeki mali yükümlülüklerin yerine getirilmemesi yer alıyor.

Adana Demirspor, bu sezon boyunca farklı tarihlerde 6'şar ve 12'şer puanlık periyotlarla toplamda 60 puanlık bir kayıp yaşadı.

93 yaşında maraton koştu


 
İtalyan Antonio Rao, 22 Mart'ta yapılan Roma Maratonu'nu 93 yaşında tamamladı. Dünyanın marathon koşan en yaşlı kişisi olarak bilinen Hindistanlı Fauja Singh, 2011 yılında 100 yaşındayken Toronto Waterfront Maratonu'nu tamamlayarak bir maraton bitiren ilk asırlık çınar olmuştu.

24.03.2026 11:04:00
ÖNDER YILMAZ
93 yaşında maraton koştu
93 yaşında maraton koştu

İtalya'da koşu sporuyla ilgilenen herkes Antonio Rao'yu tanır. Dünyada da 90 yaş ve üzerinde olan az sayıdaki maratonculardan biri...
Sadece Roma Maratonu'nda yarışan Rao, kayıtlara göre ilk maratonunu 2009'da koşmuş... 76 yaşında... 4 saat 52 dakika 10 saniyede bitirmiş. 2011'de 5.32.15'te finiş çizgisini görmüş...
2012'de 5 saat 30 dikikada. 2016'da 83 yaşında 5 saat 16 dakika 54 saniyede bitirmiş. 2019'da yani 86 yaşında 5.43.50'de... 2023'te 90 yaşında 6.14.44'te tamamlamış yarışı... Geçen sene ise 6.44.17'de tamamlamış. Bu yıl 93 yaşında 7 saatin üstünde bitirdi. Net derecesi 7.09.20...  Kayıtlı 14 maratonu var.



Elbette 3 - 5 tane rakibi var. Japon, Koiçi Kitabatake geçen yıl 91 yaşında New York Maratonu'nu bitirdi. Onun da 14 maratonu var! Amerikalı Mike Fremont ise 90 ve 91 yaşlarında maraton ve yarı maraton dallarında birçok dünya rekoruna imza atmış.

Yaşlı ve hızlı olanlar

Bu yıl Roma Maratonu'nda dikkat çeken bir başka isim de Adriano Leidi idi. 85-89 yaş kategorisinde sadece o yarıştı ve yarışı 4 saat 58 dakika 27 saniyede tamamladı. Müthiş derece... Bu yıl Roma'da 80-84  yaş kategorisinde ise 6, 75-79 yaş kategorisinde ise 20 koşucu finiş çizgisini gördü.
Kadınlarda 80 yaş ve üstünde koşucu pek yok... Roma Maratonu'nda bu yıl 75-79 yaş kategorisinde 3 kadın yarışı bitirmeyi başardı.  Görüldüğü gibi maraton yani 42 kilometre 195 metre koşmak çok da zor değilmiş...

Çorum FK, Uğur Uçar yönetiminde uçtu

Çorum FK, Teknik Direktör Uğur Uçar'ın göreve gelmesinin ardından Trendyol 1. Lig'de oynadığı 7 maçtan da galibiyetle ayrıldı.

23.03.2026 13:12:00
İhlas Haber Ajansı
Çorum FK, Uğur Uçar yönetiminde uçtu
Çorum FK, Uğur Uçar yönetiminde uçtu
Çorum FK, Teknik Direktör Uğur Uçar'ın göreve gelmesinin ardından Trendyol 1. Lig'de oynadığı 7 maçtan da galibiyetle ayrıldı.



Trendyol 1. Lig'in 32. haftasında Çorum FK, dün oynanan müsabakada Iğdır FK'yi deplasmanda 2-0 skorla mağlup ederek galibiyet serisini 7'ye çıkardı.



Teknik Direktör Uğur Uçar'ın göreve gelmesinin ardından yenilgi almayan Çorum FK, deneyimli teknik adamla 7'de 7 yaptı. 62. puanla 4. sırada yer alan Çorum temcilcisi, sezonun kalan kısmını namağlup tamamlamak istiyor.

Çorum FK, lider Erzurumspor ile arasındaki puan farkını 7'ye, 2. sıradaki Amed Sportif Faaliyetler ile 5'e, 3. basamaktaki Esenler Erokspor'la da 1'e indirdi.

Guardiola tarih yazdı, kupa Manchester City’nin

Londra'daki tarihi Wembley Stadyumu'nda oynanan dev finalde, Manchester City ikinci yarıda bulduğu gollerle zafere ulaştı

23.03.2026 10:56:00
Haber Merkezi
Guardiola tarih yazdı, kupa Manchester City’nin
Guardiola tarih yazdı, kupa Manchester City’nin
Londra'daki tarihi Wembley Stadyumu'nda oynanan dev finalde, Manchester City ikinci yarıda bulduğu gollerle zafere ulaştı.



Mücadelenin ilk 45 dakikası karşılıklı ataklarla geçmesine rağmen takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle girdi.

Maçın kaderini değiştiren isim 21 yaşındaki genç yıldız Nico O'Reilly oldu.



60. Dakika: Arsenal kalecisi Kepa Arrizabalaga'nın hatasını değerlendiren O'Reilly, takımını 1-0 öne geçirdi.

64. Dakika: İlk golden sadece 4 dakika sonra bir kez daha ağları havalandıran genç oyuncu, skoru 2-0'a getirerek maçın fişini çekti.



Guardiola Tarih Yazdı:



Manchester City Menajeri Pep Guardiola, bu kupayı 5. kez kazanan ilk teknik direktör olarak tarihe geçti. İspanyol çalıştırıcı ayrıca kariyerindeki 40. kupasını kaldırdı.

City'nin 9. Zaferi: Bu sonuçla Manchester City, İngiltere Lig Kupası'nı müzesine 9. kez götürdü. Turnuva tarihinde en çok şampiyon olan takım 10 kupa ile Liverpool.

Arsenal'in Hasreti Sürüyor: Son 4 finalini kaybeden Arsenal'in 1993 yılından bu yana devam eden 33 yıllık Lig Kupası hasreti bu sene de dinmedi

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için sahaya indi

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı

23.03.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için sahaya indi
Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için sahaya indi
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş ile oynayacağı kritik derbi mücadelesinin hazırlıklarına bugün gerçekleştirdiği antrenmanla başladı.



Milli maç arası nedeniyle verilen 3 günlük iznin ardından topbaşı yapan sarı-lacivertliler, teknik direktör Domenico Tedesco yönetiminde ilk idmanını gerçekleştirdi.



Milli takımlarda bulunan oyuncuların yer almadığı antrenman, Can Bartu Tesisleri'nde (Samandıra) yapıldı.



İdman, salonda gerçekleştirilen core hareketleriyle başladı. Ardından sahaya geçen futbolcular; ısınma, çabukluk, koordinasyon ve pas çalışmaları üzerinde durdu.

Günün son bölümünde oyuncular bireysel çalışmalar yaparak antrenmanı tamamladı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki bu önemli karşılaşma, 5 Nisan Pazar günü oynanacak. Sarı-lacivertli ekip, hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla devam edecek

Milli taekwondoculardan Belçika'da 30 madalya birden

Türkiye Genç ve Büyük Taekwondo Milli Takımları, Belçika Açık Taekwondo Turnuvası'nda toplam 30 madalya kazandı

22.03.2026 23:13:00 / Güncelleme: 22.03.2026 23:20:02
İHA
Milli taekwondoculardan Belçika'da 30 madalya birden
Milli taekwondoculardan Belçika'da 30 madalya birden
Belçika'nın Lommel şehrinde düzenlenen turnuvada Türkiye'yi büyükler kategorisinde 38, gençler kategorisinde ise 20 sporcu temsil etti. Ay-yıldızlı sporcular, toplamda 8 altın, 12 gümüş ve 10 bronz olmak üzere 30 madalya elde etti. Türkiye, büyükler kategorisinde 4 altın, 5 gümüş, 6 bronz, gençler kategorisinde ise 4 altın, 7 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı.
Turnuvada uluslararası hakem Sinem Gültaş da en iyi hakem ödülüne layık görüldü.



Madalya kazanan sporcular şu şekilde:



Büyükler
Altın: Merve Dinçel Kavurat (53kg), Hatice Pınar Yiğitalp (62kg), Nafia Kuş Aydın (+73kg), Emre Kutalmış Ateşli (+87kg)
Gümüş: Sıla Irmak Uzunçavdar (53kg), Sude Yaren Uzunçavdar (73kg), Deniz Dağdelen (54kg), İbrahim Öter (63kg), Ferhat Can Kavurat (74kg)
Bronz: Hatice Kübra İlgün (57kg), Zehra Begüm Kavukcuoğlu (+73kg), Enes Kaplan (58kg), Ömer Furkan Körpe (74kg), Orkun Ateşli (87kg), Enbiya Taha Biçer (+87kg)

Gençler
Altın: Nehir Tekin (55kg), Utku Kap (45kg), Yunus Emre Özden (48kg), Altuğ Gesge (51kg)
Gümüş: Zeynep Zilan Ülgüt (42kg), Medine Gül Turan (44kg), Fatma Zehra Akyazıcı (49kg), Elif Esmira Özdirim (63kg), Abdurrahman Yılmaz Kılıç (55kg), Eymen Akyol (59kg), Yusuf Efe Mızrak (+78kg)
Bronz: Neslihan Bozkurt (46kg), Aslı Cemre Ceylan (52kg), Zeynep Nil Menekşe (68kg), Tunahan Yörük (78kg)

A Milli Futbol Takımı, Romanya maçı hazırlıklarını sürdürdü

A Milli Futbol Takımı, 26 Mart'ta Romanya ile oynayacağı 2026 FIFA Dünya Kupası play-off yarı final maçının hazırlıklarını sürdürdü

22.03.2026 12:39:00
İhlas Haber Ajansı
A Milli Futbol Takımı, Romanya maçı hazırlıklarını sürdürdü
A Milli Futbol Takımı, Romanya maçı hazırlıklarını sürdürdü
A Milli Futbol Takımı, 26 Mart'ta Romanya ile oynayacağı 2026 FIFA Dünya Kupası play-off yarı final maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Video-analiz toplantısının ardından idman hazırlıkları için fitness salonuna geçen oyuncular, daha sonra Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde Riva'daki TFF Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Türk Hava Yolları Antrenman Sahası'nda basına kapalı bir antrenman yaptı.



Bugünkü antrenman, dünkü çalışmada yer alan futbolculara ek olarak, Fenerbahçe'den Oğuz Aydın, Galatasaray'dan Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, Kaan Ayhan, Yunus Akgün, RAMS Başakşehir'den Muhammed Şengezer, Trabzonspor'dan Mustafa Eskihellaç ile Ümit Millî Takım aday kadrosunda bulunan oyuncularımızdan Baran Gezek, Barış Kalaycı, Eyüp Aydın, Hamza Güreler ve Yasin Özcan'ın da katılımıyla toplam 19 oyuncuyla gerçekleştirildi.



Abdülkerim Bardakcı takımdan ayrı düz koşu yaparak çalışmayı tamamlarken, antrenmanda ağrıları nedeniyle yer alamayan Barış Alper Yılmaz ve Uğurcan Çakır'a tedavi uygulandı.
Ay-yıldızlıların bugünkü antrenmanını TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz ile Yönetim Kurulu Üyeleri Bilal Arslan ve Muhammet Akçay da takip etti.

Romanya maçının aday kadrosu belli oldu

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off maçları aday kadrosu duyuruldu

21.03.2026 00:15:00
AA
Romanya maçının aday kadrosu belli oldu
Romanya maçının aday kadrosu belli oldu
A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off maçları aday kadrosu duyuruldu.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) açıklamasına göre 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda mücadele edecek milli takımın aday kadrosu açıklandı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella tarafından belirlenen kadroya 30 futbolcu çağrıldı.

Ay-yıldızlı ekibin aday kadrosunda şu oyuncular yer aldı:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Fenerbahçe), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Uğurcan Çakır (Galatasaray)

Defans: Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı (Galatasaray), Mert Müldür (Fenerbahçe), Mustafa Eskihellaç (Trabzonspor), Samet Akaydin (Çaykur Rizespor), Ahmetcan Kaplan (NEC Nijmegen), Ferdi Kadıoğlu (Brighton), Ozan Kabak (Hoffenheim), Zeki Çelik (Roma), Merih Demiral (Al Ahli)

Orta saha: Kaan Ayhan (Galatasaray), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Beşiktaş), Hakan Çalhanoğlu (Inter), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Atakan Karazor (Stuttgart)

Forvet: Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün (Galatasaray), Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın (Fenerbahçe), İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa), Aral Şimşir (Midtjylland), Arda Güler (Real Madrid), Deniz Gül (Porto), Kenan Yıldız (Juventus), Semih Kılıçsoy (Cagliari)

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde Romanya ile 26 Mart Perşembe günü İstanbul'da karşılaşacak. Tüpraş Stadı'nda oynanacak maç, saat 20.00'de başlayacak.

Ay-yıldızlı ekip, Romanya'yı geçmesi halinde play-off finalinde 31 Mart'ta Slovakya-Kosova eşleşmesinin galibiyle deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Milli takım, Romanya'ya yenilmesi halinde ise turnuva kuralları gereğince Slovakya-Kosova müsabakasının mağlubuyla 31 Mart'ta deplasmanda özel maç oynayacak.

PFDK’dan, Beşiktaş’a rekor ceza

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trendyol Süper Lig'den 6 kulübe para cezası verdi

21.03.2026 00:06:00
AA
PFDK’dan, Beşiktaş’a rekor ceza
PFDK’dan, Beşiktaş’a rekor ceza
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trendyol Süper Lig'den 6 kulübe para cezası verdi.

TFF'nin açıklamasına göre PFDK, ligin 26. haftasındaki farklı ihlaller nedeniyle Beşiktaş'a 1 milyon 660 bin lira, Kocelispor'a 920 bin lira ve Hesap.com Antalyaspor, Göztepe, RAMS Başakşehir ve Trabzonspor'a 220'şer bin lira para cezası uyguladı.

Kurul, ayrıca Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan için TÜMOSAN Konyaspor maçının hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 maç men ve 80 bin lira para cezası uygun gördü.

PFDK, Beşiktaş maçında rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi sebebiyle Natura Dünyası Gençlerbirliği sporcusu Sekou Koita'yı 2 maç men ve 53 bin 350 lira para cezasına çarptırdı.

Disiplin Kurulu, ikas Eyüpspor antrenörü Umut Eskiköy'e de müsabaka 4. hakemine yönelik fiili müdahale içeren sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2 maç men ve 53 bin 350 lira para cezası kaydetti.

Trenyol 1. Lig cezaları

PFDK, Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında yaşanan farklı ihlaller nedeniyle SMS Grup Sarıyer'e 660 bin lira, Arca Çorum FK'ye 299 bin 500 lira, Amed Sportif Faaliyetler'e 110 bin lira ve Özbelsan Sivasspor'a da 27 bin lira para cezası verdi.

Öte yandan PFDK, Manisa FK sporcusu Waldir Alenis Vargas Valentin'e ve Esenler Erokspor'un futbolcusu Francis Nzaba'ya 2 maç men ve 26 bin 700 lira para cezası uyguladı.

Kurul, Arca Çorum FK oyuncusu Atakan Akkaynak'ı ve Atakaş Hatayspor'un kaleci antrenörü Ahmet Cihan Abalıoğlu'nu 1 maç men ve 40 bin lira para cezasına çarptırdı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.