logo
17 MAYIS 2025

Kritik mesajlar

18.12.2009 00:00:00
Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, Bingöl'den 1993 yılında 33 erin şehit edilmesiyle ilgili iddialara Trabzon'dan cevap verdi. Başbuğ, "Terör olaylarını TSK ile ilişkilendirmeyi, PKK destekleyicileri, PKK sempatizanları yapabilir" dedi.

 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Trabzon'da Oruç Reis Kruvazörü'nde yaptığı basın toplantısında, "Farklılıklara elbette saygılı olmalıyız. Farklılıklara saygılı olmak farklılıklarımızı öne çıkarmayı gerektirmez. Esas önemli olan binlerce yllık sahip olduğumuz bizi birbirimize kenetleyen ortak değerlerin sıkça ortaya konulması ve sahip çıkılmasıdır" dedi.

Başbuğ, Türkiye'nin, 1984'ten beri bölücü terör örgütüyle mücadele ettiğinin altını çizerek, "Bu süreçte insanlarımız terörden büyük zarar görmüştür. TSK mücadelesine yasalar çerçevesinde her türlü fedakarlığı ve gayreti göstererek devam etmiştir ve devam etmeye azimli olarak kararlıdır. Ana hedefimiz terör sorunun Türkiye'nin gündeminin en alt sıralarına indirilmesidir. Unutmayınız ki teröristler ve destekleyicileri gündemin kan, gözyaşı, kin ve nefret üzerinde oluşmasını ister. Yine unutulmalalıdır ki, ülkenin ve milletin bütünlüğünün korunmasının her zaman elbette bir bedeli olur" diye konuştu.

Güçlü olmayan devletler ayakta kalmazBaşbuğ, son zamanlarda TSK'ya karşı yürütülmekte olan asimetrik psikolojik harekata da değinerek, "Bu konuya özellikle bugün üzerinde beraber olduğumuz TCG Oruç Reis Fırkateyni'nde değinmemim özel bir anlamı vardır. Türkiye'nin bulunduğu coğrafya zor bir coğrafyadır. Ülkemizin etrafı sorunlarla çevrilidir. Bu coğrafyada güçlü olmayan devletler ayakta kalamaz. Milli gücün üst unsurlardından birisi de askeri güçtür. Etkin ve caydırıcı niteliklere sahip olunması hayatidir. Ülkenin beka sorunuyla direk ilgilidir. TSK'nın kendine olan özgüveni tamdır. Bundan kimsenin en ufak şüphesi olmasın. Sahip olduğumuz bu özgüven bu TSK'nın kendisine yönelik gerçeklere, doğrulara dayanan, önyargılı olmayan, sağduyulu eleştirileri her zaman saygıyla karşıladığını, bu tip eleştirilere her zaman açık olduğunun açık bir kanıtıdır. Ancak bu duruma karşın son zamanlarda gerçek dışı olaylara, yalanlara dayalı, önyargılı olarak bazı çevreler ve kişiler tarafından TSK'ya karşı asimetrik psikolojik harekat yürütülmektedir. Ne acıdır ki özellikle medyanın Türkiye'de bir kısmının varoluşlarının temel nedeni gerçeklere ve doğrulara dayanmayan, önyargılı eleştiriler yaparak TSK aleyhine kampanya yürütmektir. Bunlar aynı zamanda kendilerini demokrasinin savunucusu olarak da göstermektedir. Demokrasiyi savunmak için tek çıkar yol onlar için TSK'nın karşısında olmaktır. TSK, hukuk devletinden yana olduğunu her fırsatta dile getirmektedir. İçinde bulunduğumuz bu süreçten rahatsızız" şeklinde konuştu.

Millet yapılanların farkındadırYasal olarak yapılması gerekenleri yaptıklarının altını çizen Başbuğ, "Hem ülkesini sevmek hem de TSK'ya karşı psikolojik harekat yürütmek bir arada olamaz. Amaçlı ve kendi amaçları çerçevesinde psikolojik harekat yürütenlere diyorum ki bulunduğunuz yol ve yer doğru değildir. Türk milleti ne yaptığınızın da farkındadır. Son dönemde meydana gelen her terör olayıyla TSK'yı ilişkilendirme çabaları da vardır. Her gün bu çabalara yenisi ilave edilmektedir. İlişkilendirmeyi PKK sempatizanları yapabilir. Ancak böyle yönlendirmeleri siyasiler, akademisyenler ve medya mensupları yapamaz, yapmamalıdır. Türkiye cumhuriyeti hukuk devletidir. Bizi en çok üzen ve yaralayan noktalardan birisi ise TSK içinde bizlere canları emanet edilen Mehmetçikler üzerinden kanlı hesaplar yapabilenlerin TSK içinde olduğunun düşünülebilmesi, ileri sürülebilmesi konusudur. Bu düşünceleri kapalı ya da açık şekilde söyleyen ya da ima edenler bu yaptıkları Türk milletine ne kadar zavallı bir durumda olduğunu göstermektedirler. Bu kapsamda adli makamlarımıza da bazı sorumlulukla düşmektedir" dedi.

'Suçluları korumuyoruz'TSK'nın suçluları korumadığını belirten Başbuğ, "Adli makamlar ihbar mektuplarına, itirafçıların ve gizli tanıkların verdiği ifadelere karşı daha duyarlı olarak hareket etmelidir. TSK ile bilgi teatisi ve işbirliğinde bulunmalıdır. Aksi durumlar kurumlar arası çatışmalara neden olabilir. TSK'nın hiçbir zaman hataları örtme, suçluları koruma durumu olmamıştır. Ancak artık haksız, mesnetsiz suçlamalara karşı da TSK sessiz kalamaz. Bazı meydana gelen terör olaylarında elbette bazen hatalar olabilir" diye konuştu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Fesih ve silah bırakma mesajı
Tiran dönüşü önemli açıklamalar
Gazze yanıyor
İsrail kalıcı işgal amacıyla yoğun saldırı başlattı
En mutlu gününde şoku yaşadı
Disko topunun gelinin üstüne düştüğü anlar kamerada
Cumhurbaşkanı kararı ile kritik atamalar
Resmi Gazete'de yayımlandı
3 yeni Bölge İdare Mahkemesi kurulacak
Karar Resmi Gazete'de
1 ile turuncu, 18 ile sarı uyarı
İçişleri Bakanlığı uyardı
İsrail, Gazze'de 'kalıcı işgal" saldırılarını başlattı
İsrail kabinesi planı onaylamıştı
'Önümüzü göremiyoruz'
İş dünyası dert küpü
Üstelik sayıları da azalıyor
Her 10 gençten 6'sının işi yok
Gerçek beka sorunu
2010'da yüzde 17 idi, 2024'te yüzde 14.9
Türkiye düşmanlığı körükleniyor
Hintliler Türk elmasına bile düşmanlık besliyor
Bir Türkiye klasiği
Yıllardır hizmet veren hastane bugün açılıyor
"Can kaybı yok"
Bakan Yerlikaya açıkladı
Rusya-Ukrayna esir takasında anlaştı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıkladı
Kongre tarihi belli oldu
Fenerbahçe'den kongre kararı!
Fesih ve silah bırakma mesajı
Tiran dönüşü önemli açıklamalar
Gazze yanıyor
İsrail kalıcı işgal amacıyla yoğun saldırı başlattı
En mutlu gününde şoku yaşadı
Disko topunun gelinin üstüne düştüğü anlar kamerada
Cumhurbaşkanı kararı ile kritik atamalar
Resmi Gazete'de yayımlandı
3 yeni Bölge İdare Mahkemesi kurulacak
Karar Resmi Gazete'de
1 ile turuncu, 18 ile sarı uyarı
İçişleri Bakanlığı uyardı
İsrail, Gazze'de 'kalıcı işgal" saldırılarını başlattı
İsrail kabinesi planı onaylamıştı
'Önümüzü göremiyoruz'
İş dünyası dert küpü
Üstelik sayıları da azalıyor
Her 10 gençten 6'sının işi yok
Gerçek beka sorunu
2010'da yüzde 17 idi, 2024'te yüzde 14.9
Türkiye düşmanlığı körükleniyor
Hintliler Türk elmasına bile düşmanlık besliyor
Bir Türkiye klasiği
Yıllardır hizmet veren hastane bugün açılıyor
"Can kaybı yok"
Bakan Yerlikaya açıkladı
Rusya-Ukrayna esir takasında anlaştı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıkladı
Kongre tarihi belli oldu
Fenerbahçe'den kongre kararı!
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.