logo
06 HAZİRAN 2026

Milliler çalışmalarına başladı

A Milli Futbol Takımı'nda Ermenistan ve Hırvatistan maçı hazırlıkları başladı

20.03.2023 20:54:00
Milliler çalışmalarına başladı
Milliler çalışmalarına başladı

A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'nde 25 Mart'ta deplasmanda Ermenistan ve 28 Mart'ta da Bursa'da Hırvatistan ile yapacağı maçların hazırlıklarına başladı.

Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde teknik direktör Stefan Kuntz yönetiminde gerçekleştirilen antrenman basına açık gerçekleştirildi.

Ay-yıldızlı ekipte Abdülkerim Bardakcı rahatsızlığı nedeniyle antrenmanda yer almadı. Milli Takım aday kadrosuna ilk kez davet edilen Mehmet Can Aydın ve Umut Nayir ise antrenmanın tamamında takımla çalıştı.

Aday kadroda yer alan ve dün liglerinde maç oynayan futbolculardan İrfan Can Kahveci, Samet Akaydın, Ferdi Kadıoğlu, Altay Bayındır, İsmail Yüksek, Orkun Kökçü, Cengiz Ünder, Enes Ünal ve Hakan Çalhanoğlu ise saha çalışmasında yer almadı. Bu oyuncuların salonda çalıştığı belirtildi.

Milli takımın antrenmanında aday kadroda yer almayan Dorukhan Toköz de bulundu. Tedavi süreci devam eden ve saha çalışmalarına başlayan Dorukhan'ın, teknik direktör Stefan Kuntz ile konuştuğu ve çalışmada yer aldığı aktarıldı.

Stefan Kuntz'un saha içinde oyuncularla yaptığı konuşmayla başlayan idman, ısınma ve pas çalışmasıyla sürdü. Antrenman istasyon ve minyatür kale çalışmasıyla tamamlandı.

Antrenmanı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop ile TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş da izledi.

Ay-yıldızlı ekip yarın sabah gerçekleştireceği antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek. AA

Süper Lig'de yeni sezonun hakemleri açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'de gelecek sezon görev alacak hakemlerini açıkladı

06.06.2026 10:49:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de yeni sezonun hakemleri açıklandı
Süper Lig'de yeni sezonun hakemleri açıklandı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'de gelecek sezon görev alacak hakemlerini açıkladı.

TFF, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) belirlediği 2026-2027 sezonu hakem klasmanlarını duyurdu. Açıklanan listelerde Süper Lig ve profesyonel liglerde görev yapacak üst klasman hakemleri ile VAR hakemleri yer aldı.

Üst klasman hakemleri şöyle:

"Zorbay Küçük (Adana), Doğukan Yıldırım (Adana), Kadir Sağlam (Ankara), Burak Olcar (Ankara), Burak Pakkan (Ankara), Burak Demirkıran (Ankara), Alper Akarsu (Ankara), Gürcan Hasova (Ankara), Emre Kaan Çalışkan (Ankara),

Burak Kamalak (Ankara), Batuhan Kolak (Antalya), Ömer Faruk Turtay (Antalya), İbrahim Güner (Antalya), Kaan Kara (Aydın), Adnan Deniz Kayatepe (Balıkesir), Oğuzhan Çakır (Balıkesir), Cihan Aydın (Bursa), Birkan Altındaş (Bursa),

Ali Şansalan (Çanakkale), Ümit Öztürk (Denizli), Turgut Doman (Eskişehir), Ali Yılmaz (Gaziantep), Çağdaş Altay (İstanbul), İlker Yasin Avcı (İstanbul), Ömer Tolga Güldibi (İstanbul), Abdullah Buğra Taşkınsoy (İstanbul), Ozan Ergün (İstanbul), Mehmet Türkmen (İstanbul), Süleyman Bahadır (İstanbul), Melih Aldemir (İstanbul), Oğuzhan Gökçen (İstanbul), Emrullah Baydar (İstanbul), Halil Umut Meler (İzmir), Yiğit Arslan (İzmir), Davut Dakul Çelik (İzmir), Direnç Tonusluoğlu (İzmir), Berkay Erdemir (İzmir), Reşat Onur Coşkunses (İzmir), Fatih Tokail (İzmir),

Ayberk Demirbaş (İzmir), Muhammet Alperen Çopur (İzmir), Mustafa Hakan Belder (Karabük), Raşit Yorgancılar (Konya), Oğuzhan Aksu (Mersin), Hakan Ülker (Muğla), Emre Kargın (Muğla), Muhammet Ali Metoğlu (Rize),

Yücel Büyük (Rize), Atilla Karaoğlan (Sakarya), Erdem Mertoğlu (Samsun), Yusuf Adnan Kendirciler (Şanlıurfa), Ömer Faruk Gültekin (Şanlıurfa), Yusuf Ziya Gündüz (Sivas), Yasin Kol (Trabzon), Alpaslan Şen (Trabzon)."

New York Knicks şampiyonluğa koşuyor


 
New York Knicks, NBA final serisinde 2-0 öne geçti. Spurs'ü 105-104 yenen Knicks, 1993'te Chicago Bulls ve 1995'te Houston Rockets'ın ardından, final serisinin ilk iki maçını deplasmanda kazanan tarihteki üçüncü takım oldu.

06.06.2026 09:53:00 / Güncelleme: 06.06.2026 10:01:51
HABER MERKEZİ/AA
 New York Knicks şampiyonluğa koşuyor
 New York Knicks şampiyonluğa koşuyor

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) final serisinin ikinci maçında New York Knicks, deplasmanda San Antonio Spurs'ü 105-104 yenerek 2-0 öne geçti.
Frost Bank Center'da oynanan maçta, Karl-Anthony Towns 21 sayı, 13 ribauntla takımına liderlik ederken, Jalen Brunson ve Mikal Bridges 20'şer sayılık performans sergiledi.

Tarih yazıyorlar

Üst üste 13. galibiyetini alan Knicks, NBA play-off tarihindeki en uzun ikinci galibiyet serisine imza attı. Knicks, 1993'te Michael Jordan'lı Chicago Bulls ve 1995'te Hakeem Olajuwon'lı Houston Rockets'ın ardından, final serisinin ilk iki maçını deplasmanda kazanan tarihteki üçüncü takım oldu.

Üçüncü maç New York'ta

Spurs'te Wembanyama 29 sayı, 9 ribaunt üretirken, De'Aaron Fox 20 sayı, 5 asistle oynadı. New York'ta taşınan serinin üçüncü maçı, 9 Haziran Salı gecesi Madison Square Garden'da oynanacak.

Taraftar sokakta
 
Karşılaşmanın ardından Madison Square Garden çevresindeki sokaklarda kutlama yaptı. Galibiyeti kutlamak amacıyla Yedinci Cadde boyunca toplanan taraftarlar tezahüratlar, bayraklar ve havai fişeklerle kutlama yaptı.
 
53 yıldır şampiyon olamıyor
 
New York Knicks, NBA'de son şampiyonluğunu 1973'te elde etti. Şimdiye kadar iki kez şampiyon olan Knics'in diğer şampiyonluğu ise 1970'de... Takım, 1994 ve 1999'da NBA finallerine çıkmış ancak kazanamamıştı. 
 

Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı

Al-Nassr ile sözleşme yenileme görüşmeleri tıkanan ve Suudi Arabistan macerasını sonlandırma kararı alan dünyaca ünlü Hırvat orta saha oyuncusu Marcelo Brozović, menajerine Avrupa'ya dönüş talimatı verdi. Beşiktaş fırsatı değerlendirmek için devreye girdi. Jorge Jesus'un ayrılığı ve kulüpteki taktiksel değişimlerin ardından boşa çıkan 31 yaşındaki tecrübeli yıldız, 30 Haziran itibarıyla bonservisini eline alıyor

05.06.2026 12:22:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı
Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı
Yeni sezonda iddialı bir kadro kurmaya çalışan Beşiktaş'ın gündemine, Suudi Arabistan'dan ayrılması gündemde olan Marcelo Brozović geldi.

Al-Midan Al-Riyadi gazetesinin haberine göre; Al-Nassr, iki taraf arasında yürütülen sözleşme yenileme görüşmelerinin çıkmaza girmesi üzerine Brozović ile yolları ayırma kararı aldı.






JESUS GİDİNCE ORTADA KALDI

Gelen bilgilere göre, taraflar arasındaki yeni sözleşme müzakereleri tamamen durmuş vaziyette. Bu ayrılık kararında kulüpteki taktiksel değişikliklerin yanı sıra, teknik direktör Jorge Jesus'un ayrılması gibi kritik faktörlerin de büyük rol oynadığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz sezon Al-Nassr orta sahasının merkezinde adeta bir maestro görevi gören ve takımın en kilit ismi olan 31 yaşındaki futbolcu, yaşanan bu gelişmelerin ardından rotayı yeniden eski kıtaya çevirdi.






30 HAZİRAN'DA SERBEST OYUNCU

Suudi Arabistan macerasını noktalamaya hazırlanan Hırvat yıldızın, Avrupa'ya geri dönmek istediği ve menajerine mevcut yaz transfer döneminde gelebilecek uygun teklifleri değerlendirmesi için tam yetki verdiği öğrenildi.






Beşiktaş'ın iştahını kabartan en önemli detay ise oyuncunun sözleşme durumu. Brozović'in Al-Nassr ile olan kontratı resmi olarak 30 Haziran'da sona eriyor.

Bu tarihten itibaren deneyimli orta saha, herhangi bir kulübe bonservis bedeli olmaksızın, serbest oyuncu statüsünde imza atabilecek.

Mourinho, Türk futbolunun başına çok dert açacak

Anayasa Mahkemesi’nin TFF hukuk kurullarını iptal etmesinin ardından Türk futbolunda tarihi bir kriz patlak verdi 

05.06.2026 12:10:00
Haber Merkezi
Mourinho, Türk futbolunun başına çok dert açacak
Mourinho, Türk futbolunun başına çok dert açacak
Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) TFF hukuk kurullarını "bağımsız değil" diyerek iptal etmesinin ardından Türk futbolunda tarihi bir kriz patlak verdi. Fenerbahçe'nin başında olduğu dönemde aldığı cezalara itiraz eden dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, TFF'yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) şikayet etti. AİHM'in başvuruyu kabul edip Türkiye'den savunma istemesi, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun uyardığı "Milli Takım ve kulüplerin Avrupa'dan men edilmesi, transfer sisteminin kapatılması" gibi felaket senaryolarının fitilini ateşledi.






Türk futbolu, tarihinin en büyük uluslararası yaptırım kriziyle karşı karşıya... Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) TFF hukuk kurullarının bağımsız olmadığı gerekçesiyle verdiği iptal kararının yankıları sürerken, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Jose Mourinho'nun Strasbourg'dan (AİHM) başlattığı hukuk taarruzu, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun uyardığı "felaket senaryolarını" gerçeğe dönüştürmek üzere.






TÜRKİYE'DEN SAVUNMA İSTENECEK

Mourinho'nun açtığı dava, AYM'nin içeride verdiği "TFF kurulları bağımsız değildir" tescilini uluslararası arenaya taşıyarak FIFA ve UEFA'nın Türkiye'ye tarihi cezalar vermesinin önünü açabilir.

İddialara göre Mourinho'nun "İfade özgürlüğüm ihlal edildi, TFF kurulları bağımsız ve tarafsız değil, gerekçeli karar bile bana tebliğ edilmedi" diyerek yaptığı başvuru AİHM tarafından kabul edilebilir bulundu. Türkiye'den resmi savunma istendi. Mourinho gibi dünya çapında bir markanın bu hamlesi, spot ışıklarını tamamen Türk futbolunun yönetim krizine çevirebilir.






KURULLAR TARAFSIZ OLMAMAKLA SUÇLANIYORDU

Mourinho'nun AİHM'deki haklılık payını, bizzat Türkiye'nin en üst yargı organı olan Anayasa Mahkemesi tescilledi. AYM, TFF Kanunu'nda yer alan Tahkim, PFDK ve UÇK gibi kurulların atanma yöntemini Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti. Gerekçe ise tam da Mourinho'nun iddia ettiği şey:

- Bu kurulların üyelerini TFF Yönetim Kurulu atıyor, dolayısıyla bağımsız ve tarafsız değiller.






HACIOSMANOĞLU'NUN KORKTUĞU BAŞINA GELEBİLİR

AYM'nin bu kararı ile Mourinho'nun AİHM başvurusu yan yana geldiğinde, TFF'nin uluslararası hukuk karşısında savunma yapacak alanı neredeyse kalmadı.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, AYM'nin gerekçeli raporundaki teknik ifadelerin dış dünyaya sızmasından büyük endişe duyuyordu. AA'ya yaptığı açıklamada, "Oradaki raporda çok atıflar var. Onlardan UEFA ve FIFA'nın haberi olursa bizi uzun süre askıya alırlar. TFF özerktir, UEFA ve FIFA'ya bağlıdır" diyerek tehlikenin büyüklüğünü itiraf etmişti.






FIFA'DAN 4 CEZA GÜNDEME GELEBİLİR

Ancak Mourinho'nun AİHM davasıyla birlikte, Hacıosmanoğlu'nun saklamaya çalıştığı bu yapısal sorun artık tüm dünyanın gözü önüne serildi. UEFA ve FIFA'nın bu durumdan "haberdar olmama" ihtimali tamamen ortadan kalktı.

FIFA ve UEFA statülerine göre, ulusal federasyonların devletten ve yargıdan bağımsız, "tam özerk" olması şarttır. Mourinho'nun davası "üçüncü taraf müdahalesi" veya "özerkliğin kaybı" olarak değerlendirilirse kapıdaki cezalar şunlar:






- A Milli Takımımızın uluslararası turnuvalardan (Dünya Kupası, EURO 2028) men edilmesi ve üyeliğin askıya alınması.

- Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi devlerin Avrupa kupalarından (Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi) çıkarılması.

- Uluslararası transfer sisteminin (TMS) kapatılarak kulüplerin yurt dışından oyuncu getirmesinin tamamen engellenmesi.

- UEFA ve FIFA'dan gelen milyonlarca Euro'luk gelirlerin durdurulması.






MOURINHO SÜREC SIKINTI OLABİLİR

TFF yönetimi, Mourinho'nun AİHM'de açtığı bu büyük gediği kapatmak ve FIFA'nın "dış müdahale" argümanını boşa çıkarmak için Haziran ayındaki Mali Genel Kurul'da acil bir tüzük değişikliğine gitmeyi planlıyor.

Kurulların artık atamayla değil, seçimle göreve gelmesi sağlanarak Türk futbolu uçurumun kenarından döndürülmeye çalışılacak. Ancak o zamana kadar Mourinho'nun başlattığı bu süreç, Türk futbolunun canını çok ciddi şekilde yakmaya aday görünüyor.

Hakan Çalhanoğlu'na 'inanılmaz' teklif! Hakan Safi çıldırdı

Fenerbahçe’de kongre öncesi vites yükselten başkan adayı Hakan Safi transferde adeta çıldırdı... Inter’in yıldızı Hakan Çalhanoğlu’na, İtalya’da kazandığının tam iki katına denk gelen, bonuslarla birlikte yıllık 15 milyon Euro’luk "inanılmaz" bir teklif sunarak ezeli rakip Galatasaray’a da tarihi bir transfer çalımı atmaya hazırlanıyor

05.06.2026 12:04:00
Haber Merkezi
Hakan Çalhanoğlu'na 'inanılmaz' teklif! Hakan Safi çıldırdı
Hakan Çalhanoğlu'na 'inanılmaz' teklif! Hakan Safi çıldırdı
Fenerbahçe'de hafta sonu yapılacak kritik başkanlık seçimi öncesinde adaylardan Hakan Safi, transfer piyasasını adeta ateşe verdi. Seçilmesi halinde "tarihin en iddialı kadrosunu" kurma sözü veren Safi'nin gizli yürüttüğü operasyonun detayları ortaya dökülmeye devam ediyor.






Inter'in yıldız orta saha oyuncusu ve A Milli Takım Kaptanı Hakan Çalhanoğlu iddialara göre, Bologna maçı kadrosundan "özel izinle" ayrıldığı hafta sonu, İstanbul'da Hakan Safi ve kurmaylarıyla masaya oturdu.






THURAM'LA BERABER İZNİ DEĞERLENDİRDİ

Inter Teknik Direktörü Cristian Chivu, yaklaşan Dünya Kupası öncesinde fiziksel ve zihinsel olarak toparlanabilmesi adına Marcus Thuram ve Hakan Çalhanoğlu'na kadrodan "ayrılma" ve dinlenme hakkı tanıdı. Bu nedenle Fransız forvet ile Türk orta saha oyuncusu Bologna deplasmanına götürülmedi.

Bu iki yıldızın aksine, takımın kaptanlarından Lautaro Martinez ise verilen izin imkanını kullanmadı ve son maça kadar Inter'i yalnız bırakmayarak sahaya çıktı.






GALATASARAY'DAN ÇOK YÜKSEK

Herkes Hakan Çalhanoğlu'nun Bologna maçında neden olmadığını tartışırken, milli futbolcunun bu boşlukta İstanbul'da olduğu ve Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi ile gizlice buluştuğu iddia edildi.

Hakan Safi'nin Hakan Çalhanoğlu'nu sarı-lacivertli renklere bağlamak için hazırladığı maddi paket adeta dudak uçuklatıyor. İşte konuşulan o rakamlar:

- Hakan Safi, yıldız oyuncuya Inter'de kazandığı net ücretin tam iki katını, bonuslarla birlikte 15 milyon Euro seviyesini bulan dev bir paket halinde sundu.

- Hakan'ın çocukluk aşkı olduğu bilinen ve uzun süredir transferi için nabız yoklayan Galatasaray'ın teklif ettiğinden neredeyse 5-6 milyon Euro daha fazla bir rakam masaya konuldu.






BONUSLAR ÇOK KOLAY

Safi'nin sunduğu teklifte tecrübeli maestronun aklını çelen en büyük unsur ise sözleşmeye eklenen bonusların "ulaşılabilirliği" oldu.

Sözleşmenin garanti ücret kısmı 5 milyon Euro net olarak belirlense de, toplam paketi 15 milyon Euro'ya tamamlayan bonus maddelerinin ağırlığı hiçbir zor şart içermiyor.

Maddeler arasında; "Sadece 5 maçta forma giymesi" veya "Sezon boyunca toplamda 10 kez maç kadrosuna dahil edilmesi" gibi tamamlanması neredeyse kesin olan şartlar bile yer alıyor.

Trabzonspor'un yeni Yattara'sı! NWakaeme'den çok farklı

Trabzonspor’un Roma ve Benfica gibi dünya devlerini saf dışı bırakarak kulüp tarihinin transfer rekoruyla kadrosuna kattığı 22 yaşındaki Portekizli süper yetenek Noah Saviolo, tarzıyla İbrahim Yattara’yı hatırlatıyor. "Dik Oyunun" efsanesi gibi öngörülemez sihirbazlık genlerine sahip olan Saviolo, Nwakaeme’nin ağırbaşlı, güce ve akla dayalı set oyununun aksine, patlayıcı sürati ve adam eksiltme becerisiyle kanatlarda tam bir fırtına etkisi yaratmaya hazır.

05.06.2026 12:01:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un yeni Yattara'sı! NWakaeme'den çok farklı
Trabzonspor'un yeni Yattara'sı! NWakaeme'den çok farklı
Trabzonspor, transfer piyasasını altüst edecek yılın bombasını patlattı. Bordo-mavililer, uzun süredir scout ekibinin takibinde olan ve teknik direktör Fatih Tekke'nin kadrosunda görmeyi çok istediği Portekizli kanat oyuncusu Noah Saviolo'nun transferini bitirdi. Roma ve Benfica gibi Avrupa devlerinin resmi teklif yaptığı 22 yaşındaki yıldız, Fatih Tekke faktörü ve bordo-mavili yönetimin kararlı duruşuyla "Trabzonspor" dedi.






EN PAHALI TRANSFER OLACAK

Guimarães ile yürütülen çetin pazarlıklarda el sıkışan Trabzonspor yönetimi, bu transfer için Portekiz kulübüne 11.5 milyon Euro civarında bir bonservis bedeli ödeyecek.

Sonraki satıştan pay ve başarı bonuslarını da içeren bu tarihi paketle birlikte Saviolo, Ernest Muçi'ye ait olan rekoru kırarak Trabzonspor tarihinin en pahalı transferi unvanını eline geçirdi. Yönetim, bu dev rakamı sadece bir takviye değil, ilerleyen yıllarda kulübe büyük sermaye kazandıracak bir "yatırım hamlesi" olarak görüyor.






SİHİRBAZLIK GENLERİ VAR

Saviolo'nun transfer gündemine girmesiyle birlikte Trabzonspor taraftar forumları ve sosyal medya adeta alev aldı. YouTube ve TikTok'ta oyuncunun yetenek videolarını izleyen futbolseverler, "Aranan kan bulundu, yeni Yattara geliyor" yorumlarında birleşti.

Hızı, patlayıcı gücü ve bire bir pozisyonlarda beklerin adeta başını döndüren çalım repertuarıyla tam bir tribün oyuncusu olan Saviolo, Anthony Nwakaeme'nin akıl dolu set oyunundan ziyade, İbrahim Yattara'nın o dikine giden, öngörülemez ve seyir zevki yüksek sihirbazlık genlerini taşıyor.






ASLINDA BELÇİKA DOĞUMLU

Belçika doğumlu olan ancak milli takım tercihini Portekiz'den yana kullanarak Portekiz U-21 takımının değişilmez ismi haline gelen Saviolo, çok kültürlü yapısıyla da tam bir medya ikonu. Anderlecht ve Lille gibi Avrupa'nın elit futbol akademilerinde eğitim alan 1,81 boyundaki sol kanat, geride bıraktığımız sezonda Portekiz Ligi'nde sergilediği 2 gol ve 8 asistlik performansla dikkatleri üzerine çekmişti.

Trabzonspor, Cabral ile 5 yıllık sözleşme imzaladı

Trabzonspor, Portekiz'in Benfica kulübünde forma giyen genç futbolcu Sidny Lopes Cabral'ın transferini resmen duyurdu

05.06.2026 11:42:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor, Cabral ile 5 yıllık sözleşme imzaladı
Trabzonspor, Cabral ile 5 yıllık sözleşme imzaladı
Trabzonspor, Portekiz'in Benfica kulübünde forma giyen genç futbolcu Sidny Lopes Cabral'ın transferini resmen duyurdu. Bordo-mavililer, oyuncunun bonservisi için Benfica ile anlaşma sağlarken, futbolcuyla da 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre Trabzonspor, Sidny Lopes Cabral'ın kesin transferi için Benfica'ya 7 milyon Euro sözleşme fesih bedeli ödeyecek.

Söz konusu bedelin 3 taksit halinde gerçekleştirileceği belirtildi. Anlaşmada ayrıca sonraki satıştan pay maddesi de yer aldı. Buna göre bordo-mavili kulüp, futbolcunun gelecekte başka bir takıma transfer olması halinde elde edilecek bonservis gelirinden, Benfica'ya ödenen veya ödenecek tutarlar düşüldükten sonra kalan miktarın yüzde 20'sini Portekiz ekibine verecek.

Karadeniz temsilcisi, oyuncuyla 5 yıllık sözleşme imzalandığını da açıkladı. Yapılan anlaşmaya göre Sidny Lopes Cabral'a her sezon için 1 milyon 300 bin Euro garanti ücret ödenecek. Ayrıca futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının yüzde 5'i oranında menajerlik hizmet bedeli ödemesi yapılacak.

Trabzonspor'un gelecek vadeden oyuncular arasındaki önemli isimlerden biri olarak gösterilen Cabral transferiyle yeni sezon kadro yapılanmasında önemli bir adım attığı değerlendiriliyor.

Milli taekwondoculardan 13 madalya

Milli taekwondocular, İtalya ve Almanya'da düzenlenen organizasyonların ilk gününde toplam 13 madalya kazandı

05.06.2026 11:37:00
İhlas Haber Ajansı
Milli taekwondoculardan 13 madalya
Milli taekwondoculardan 13 madalya
Milli taekwondocular, İtalya ve Almanya'da düzenlenen organizasyonların ilk gününde toplam 13 madalya kazandı.

Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen Grand Prix Müsabakaları İtalya'nın Roma, 11. Başkanlık Kupası ise Almanya'nın Nürnberg şehrinde eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.



7 Haziran'a kadar sürecek organizasyonların ilk gününde milli sporcular 4 altın, 2 gümüş ve 7 bronz olmak üzere 13 madalya elde etti. Para Taekwondo Grand Prix Müsabakaları'nda sporcular 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 5 madalya kazandı. Erkekler 63 kiloda Mahmut Bozteke altın madalya, kadınlar 52 kiloda Meryem Betül Çavdar ise gümüş madalyayı boyunlarına taktı. Erkekler 58 kiloda Ali Can Özcan ile kadınlar 47 kiloda Nurcihan Ekinci Gül ve 57 kiloda Gamze Özcan bronz madalyanın sahibi oldu.



11. WT Başkanlık Kupası'nın ilk gününde ise taekwondocular büyükler kategorisinde 3 altın, 1 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 8 madalyanın sahibi oldu.



Kadınlar 53 kiloda Merve Dinçel Kavurat, erkekler 58 kiloda Enes Kaplan ve +87 kiloda Hüseyin Berat Demircioğlu altın madalya kazanırken, kadınlar 49 kiloda Zeynep Taşkın gümüş madalya elde etti. 49 kiloda Emine Gögebakan ve 73 kiloda Kardelen Demir ile erkekler 58 kiloda Furkan Ubeyde Çamoğlu ile 63 kiloda Hamza Osman Aydoğan bronz madalya elde etti.

Trabzonspor'a Ukraynalı yıldız geliyor

Trabzonspor transferde dünyayı ayağa kaldıracak hamle için düğmeye bastı. Başkan Ertuğrul Doğan "Listemizde" diyerek fitili ateşledi 

05.06.2026 11:20:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'a Ukraynalı yıldız geliyor
Trabzonspor'a Ukraynalı yıldız geliyor
Trabzonspor transferde dünyayı ayağa kaldıracak hamle için düğmeye bastı. Başkan Ertuğrul Doğan canlı yayında "Listemizde" diyerek fitili ateşledi! Girona formasıyla İspanya'yı sallayan ve sıra dışı hayat hikayesiyle dikkat çeken Ukraynalı yıldız Viktor Tsygankov için bordo-mavili kurmaylar operasyona başladı. İsrail doğumlu süper solak Trabzonspor'a imza atacak mı?..






Yeni sezonda mutlak şampiyonluk hedefleyen ve transfer pazarında fırtına gibi esen Trabzonspor teknik direktör Fatih Tekke'nin raporu doğrultusunda rotayı İspanya'ya kırdı. Başkan Ertuğrul Doğan'dan camiayı heyecanlandıran çok net bir transfer itirafı geldi. İspanya'da Girona forması giyen Ukraynalı yıldız Viktor Tsygankov, bordo-mavili ekibin resmen listesinde!






BABASI ESKİ BİR KALECİ

Doğan, taraftara müjdeleri peş peşe sıralarken Ukraynalı kanat oyuncusu hakkında ilk kez bu kadar açık konuştu.

Trabzonspor'un radarına giren 28 yaşındaki yıldız oyuncunun yeşil sahaların dışındaki hayat hikayesi ise oldukça dikkat çekici. Ukrayna milli takımının en önemli figürlerinden biri olan Tsygankov, aslında İsrail doğumlu.






NAHARİYA KENTİNDE DOĞDU

Eski bir kaleci olan babası Vitaliy Tsygankov'un 90'lı yılların ortasında İsrail liginde forma giymesi nedeniyle 1997 yılında İsrail'in Nahariya kentinde dünyaya gelen Viktor, çocukluğunun ilk yıllarını burada geçirdi. Daha sonra ailesiyle Ukrayna'ya dönen ve Dinamo Kiev altyapısında yetişen yıldız oyuncu, hem hızı hem de teknik kapasitesiyle Avrupa'nın elit kanat oyuncuları arasında gösteriliyor.






GIRONA DÜŞÜNCE UMUT DOĞDU

Girona'nın düşmesiyle takımdan ayrılmaya sıcak bakan Tsygankov için Trabzonspor yönetimi elini çabuk tutmak istiyor. Başkan Ertuğrul Doğan'ın "Transfer sezonu resmi olarak açılmadı ama biz hızlı gidiyoruz. Önümüzdeki hafta 8-9 transferi bulacağız" açıklaması, Tsygankov operasyonunun da çok uzak olmayan bir tarihte netleşebileceğinin sinyalini verdi.

Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi

Hakan Safi’nin Luis Suarez bombasına, Aziz Yıldırım cephesinden asrın misillemesi geldi

05.06.2026 11:17:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi
Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi
Hakan Safi'nin Luis Suarez bombasına, Aziz Yıldırım cephesinden asrın misillemesi geldi. Juventus ile ipleri tamamen koparan, 20 milyon Euro menajerlik ücreti ve 8 milyon Euro maaş talebiyle İtalya'yı sallayan dünya yıldızı Dušan Vlahović için ilk resmi temas kuruldu. Milan'ın havlu attığı dev transferde Fenerbahçe adına Yıldırım cephesi tek aday olarak masaya oturdu!

Fenerbahçe, kulüp tarihinin en gerilimli ve en görkemli seçim süreçlerinden birine sahne olurken, başkan adaylarının gövde gösterisi transfer piyasasını altüst etti. Adaylardan Hakan Safi'nin santrafor bölgesi için dünyaca ünlü Luis Suarez hamlesini masaya sürmesinin ardından, Aziz Yıldırım cephesi çıtayı kelimenin tam anlamıyla arşa çıkardı.







AZİZ YILDIRIM CEPHESİ DEVREDE

İtalyan basınından gelen haberler, Kadıköy'de deprem etkisi yaratacak cinsten. İtalyan gazeteci Giorgio Abbratozzato'nun özel haberine göre; Aziz Yıldırım ve ekibi, Juventus ile köprüleri tamamen atan dünyaca ünlü Sırp santrafor Dušan Vlahović için resmen devreye girdi.







Torino ekibinde yaşanan krizin detayları da ortaya çıktı. Sırp golcünün menajerlik ekibinin talep ettiği 20 milyon Euro'luk imza/menajerlik ücreti ve yıllık 8 milyon Euro net maaş, Juventus yönetimi tarafından "ulaşılmaz" bulundu. Mali kriz yaşayan İtalyan devinin bu talepleri reddetmesiyle ipler tamamen koptu.






AC MILAN MASADAN KALKTI

Vlahović transferinde son aylara kadar en ciddi aday AC Milan'dı. Hatta Milan'ın eski sportif direktörü Igli Tare, oyuncunun menajeriyle uzun süredir dirsek temasındaydı.







Ancak Milano ekibinin Şampiyonlar Ligi vizesi alamaması ve oyuncunun devasa mali talepleri, Milan'ı masadan kaldırdı. İşte bu noktada, finansal gücünü ve seçim kozunu kullanmak isteyen Fenerbahçe bir adım öne geçti.






TÜM İMKANLAR SEFERBER OLDU

İtalya'da yaşanan bu dev belirsizliği tarihi bir fırsata çevirmek isteyen Aziz Yıldırım cephesinin, Sırp santraforun şartlarını öğrenmek adına ilk resmi soruşturmayı yaptığı ve bu transferi bitirmek için tüm imkanları seferber ettiği kaydedildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.