logo
06 HAZİRAN 2026

Okan Buruk'tan bir rekor daha

Okan Buruk, ligde deplasmanda 50 galibiyete en hızlı ulaşan teknik direktör oldu

25.01.2026 15:41:00
İhlas Haber Ajansı
Okan Buruk'tan bir rekor daha
Okan Buruk'tan bir rekor daha
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fatih Karagümrük karşılaşmasıyla Trendyol Süper Lig tarihinde bir takımla deplasmanda 50 galibiyete en hızlı ulaşan teknik adam oldu.

Trendyol Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşılaştığı Fatih Karagümrük'ü 3-1'lik skorla mağlup etti. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da bu müsabakayla birlikte bir rekora daha imza attı.



Sarı-kırmızılılarda 4. sezonunu geçiren Buruk, Karagümrük galibiyetiyle Süper Lig tarihinde bir takımla deplasmanda 50 galibiyete en hızlı ulaşan teknik adam oldu. 52 yaşındaki çalıştırıcı, bu sayıya dış sahada oynadığı 64 lig maçında ulaştı.

Galatasaray ile Süper Lig'de üst üste 3 şampiyonluk yaşayan Okan Buruk, Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa'yı da 1'er kez kazandı.

Süper Lig'de bu alanda Fatih Terim (Galatasaray) 80, Gordon Milne (Beşiktaş) 95 ve Şenol Güneş de (Trabzonspor) 100 müsabakada 50. deplasman galibiyetini elde etti

FIFA, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı güldürdü

2026 Dünya Kupası heyecanı için geri sayım başlarken, milli takımların nihai kadrolarının netleşmesiyle birlikte Süper Lig ekipleri dev turnuvaya adeta çıkarma yapıyor

06.06.2026 16:54:00
Haber Merkezi
FIFA, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı güldürdü
FIFA, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı güldürdü
FIFA'nın kulüplere oyuncu başına günlük 8 bin 620 euro ödeyeceği Dünya Kupasına 11'er futbolcu gönderen Galatasaray ve Fenerbahçe, günde toplam 5 milyon TL'den fazla kazanarak kasasını dolduracak.

2026 Dünya Kupası heyecanı için geri sayım başlarken, milli takımların nihai kadrolarının netleşmesiyle birlikte Süper Lig ekipleri dev turnuvaya adeta çıkarma yapıyor.







Türkiye liglerinde forma giyen 45'in üzerinde futbolcunun sahne alacağı bu küresel şölende, kulüpler sadece sportif başarıyı değil, kasalarını dolduracak devasa bir finansal kazancı da kutluyor.

FIFA'nın Kulüp Fayda Programı kapsamında, turnuvaya oyuncu gönderen kulüplere her bir futbolcu için günlük yaklaşık 8.620 Euro ödeme yapılacağı belirtildi.







Bu ödemelerin, turnuvanın açılış maçından yaklaşık 10 gün önce başlayan milli takım kamp süreciyle birlikte hesaplanacak olması kulüplerin iştahını kabartıyor.






GÜNDE 5 MİLYON TL'DEN FAZLA

Dünya Kupası'na en çok oyuncu gönderen Türk kulüpleri sıralamasında ezeli rakipler zirveyi paylaşıyor.

Her iki takım da organizasyona 11'er futbolcu göndererek dünya devlerinin yer aldığı elit kulüpler listesinde üst sıralara yerleşti.







Galatasaray ve Fenerbahçe'nin günlük toplam kazancı 94 bin 820 Euro. Bu da yaklaşık 5 milyon 25 bin TL'ye geliyor.

Beşiktaş'a bedava 3'lü paket: De Bruyne+Lukaku+Anguıssa

Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis’in, takımın başına Massimiliano Allegri’yi getirmek ve yeni bütçe yaratmak adına gözden çıkardığı 22 milyon Euro’luk dev maaş yükünden kurtulmak için radikal bir formül bulduğu öne sürüldü.
Kulübün hareket alanını kısıtlayan dünyaca ünlü yıldızlar Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku ve Frank Anguissa’yı gözden çıkaran İtalyan devinin, bu oyuncuları Beşiktaş’a bedelsiz teklif ettiği iddia edildi.
 

06.06.2026 16:43:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a bedava 3'lü paket: De Bruyne+Lukaku+Anguıssa
Beşiktaş'a bedava 3'lü paket: De Bruyne+Lukaku+Anguıssa
Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis'in maaş bütçesini rahatlatmak adına radikal bir hamleye hazırlandığı ve bu doğrultuda yolunun Beşiktaş ile kesiştiği öne sürüldü.
Il Mattino'da yer alan habere göre Napoli Başkanı De Laurentiis, takımın başına Massimiliano Allegri'yi getirmeyi planlıyor.
Yapılacak 3-4 nokta takviyeyle takımın Şampiyonlar Ligi'nde bile zirveye oynayabileceğine inanıyor.






22 MİLYON EURO'LUK MAAŞ
Ancak kulübün transfer bütçesi sınırsız değil. Yönetimin önünde çözülmesi gereken ve kulübün maaş limitini ciddi şekilde sarsan üç büyük problem bulunuyor:
- Kevin De Bruyne: 11.4 milyon Euro brüt sabit maaş (+2.7 milyon Euro bonus)
- Romelu Lukaku: 7.6 milyon Euro brüt maaş
- Frank Anguissa: 3.6 milyon Euro brüt maaş
Bu üç oyuncunun Napoli'ye olan toplam maliyeti, kulübün transfer piyasasındaki hareket alanını tamamen kısıtlıyor. De Laurentiis ise bu düğümü çözmek için formülü buldu.






ÜNLÜ MENAJER ADALI'YA SUNDU
İddialara göre, Napoli'nin teknik direktör adaylarından Vincenzo Italiano'yu bitirmek için İtalya'da bulunan Beşiktaşlı yönetici Serdal Adalı'ya görüştüğü menajer, De Laurentiis'in teklifini iletti.
Beşiktaş'ın bu oyuncuları ikna etmesi durumunda De Bruyne, Lukaku ve Anguissa'yı bedelsiz vermeye hazır olduğunu masaya sunduğu öne sürüldü.
Napoli Başkanı, bu hamleyle hem Allegri'ye bütçe açmayı hem de devasa maaş yükünden kurtulmayı hedefliyor.






3 OYUNCUNUN SON DURUMLARI
Haberde, adı geçen yıldızların tek talibinin Beşiktaş olmadığı da belirtildi. Transfer piyasasını altüst edecek bu üç isim için mevcut durum şu şekilde:
- Romelu Lukaku: Türkiye'den Fenerbahçe'nin de yakın takibinde.
- Kevin De Bruyne: Amerika (MLS) kulüplerinin radarında.
- Frank Anguissa: Uzun süredir Suudi Arabistan kulüplerinin hedef listesinde yer alıyor.

Hakan Safi’nin Greenwood teklifi: “Mali açıdan yıkıcı ve devasa"

Fenerbahçe’de hafta sonu yapılacak kongre öncesi başkan adayı Hakan Safi’nin rüya transfer listesinde ilk sırada yer alan Mason Greenwood için Corriere dello Sport enteresan ifadeler kullandı.

06.06.2026 16:39:00
Haber Merkezi
Hakan Safi’nin Greenwood teklifi: “Mali açıdan yıkıcı ve devasa"
Hakan Safi’nin Greenwood teklifi: “Mali açıdan yıkıcı ve devasa"
Sarı-lacivertlilerin İngiliz yıldız için gözden çıkardığı çılgın bütçeyi "mali açıdan yıkıcı ve devasa" olarak nitelendirirken, AS Roma ile girilen amansız transfer yarışında Şampiyonlar Ligi faktörünün ve seçim sürecinin sarı-lacivertli ekibin hızını kestiğini iddia etti.






Fenerbahçe'de hafta sonu yapılacak seçim öncesi başkan adaylarının transfer savaşları tüm hızıyla sürerken, Hakan Safi'nin istediği iddia edilen Mason Greenwood ismi heyecanı zirveye taşıdı.
Corriere dello Sport bugünkü manşetlerinde AS Roma ile Fenerbahçe arasındaki dev transfer yarışını sayfalarına taşıdı. Jacopo Aliprandi imzalı haberin detaylarında, Fenerbahçe'nin masaya koyduğu çılgın mali şartlara rağmen, transferde şu an için İtalyan ekibinin bir adım önde olduğu iddia edildi.






BELİRSİZLİK İÇİN GİRMEK İSTEMİYOR
Haberde Safi'nin, Greenwood'u ikna etmek adına "mali açıdan yıkıcı ve devasa" bir maaş teklif ettiği doğrulandı. Fransız basınına da yansıyan iddialarda, Safi'nin Marsilya'nın kapısını çalacak ciddi bir bütçeye sahip olduğu vurgulanıyordu.
Yıldız oyuncunun önceliği şu an için para değil, hırs ve teknik kesinlikler. Greenwood, ön elemelerle veya belirsizliklerle uğraşmak yerine doğrudan Şampiyonlar Ligi'nde oynama garantisi istiyor. Roma'nın başındaki Gian Piero Gasperini faktörü ve takımın vadettiği sportif proje, İngiliz oyuncuyu cezbeden en büyük etken.






GREENWOOD ACELE ETMİYOR
Haberde, Greenwood'un Hakan Safi'nin kurmayı planladığı projenin gerçek değerini anlamak ve seçim sonrasındaki resmiyet durumunu görmek istediği belirtiliyor. Resmi imza yetkisinin henüz olmaması, Fenerbahçe'nin operasyonunu Roma karşısında yavaşlatan en büyük handikap olarak gösterildi.






İTALYANLARA GÖRE 50 MİLYON EURO İYİ
AS Roma, Marsilya'ya 35 milyon Euro sabit ücret artı bonuslarla birlikte toplamda 40 milyon Euro'yu bulacak ilk resmi teklifini iletmeye hazır. Marsilya, oyuncunun haklarının %40'ını elinde tutan Manchester United'a pay vereceği için kapıyı 50 milyon Euro'dan açsa da mali borçlarını hafifletmek adına oyuncunun babası ve menajeriyle görüşmeleri sıklaştırmış durumda.

Vlahovic'in Fenerbahçe yolu: Ya para! Ya kariyer!

Fenerbahçe’de Guirassy transferinin alternatifi olarak belirlenen Juventus’un Sırp dünyaca ünlü golcüsü Dusan Vlahovic için İtalyan basınından bomba bir iddia geldi.

06.06.2026 16:35:00
Haber Merkezi
Vlahovic'in Fenerbahçe yolu: Ya para! Ya kariyer!
Vlahovic'in Fenerbahçe yolu: Ya para! Ya kariyer!
İtalyan Libero Quotidiano, Juventus ile ipleri koparan ve yıllık 12 milyon Euro'luk net maaşının da üzerine çıkmak isteyen 26 yaşındaki santrfor için en ciddi iki seçeneğin Fenerbahçe ve Suudi Arabistan olduğunu yazdı. Vlahovic'in bu dakikadan sonra "para mı, üst düzey Avrupa kariyeri mi?" ikilemine cevap vereceği iddia edildi.






Fenerbahçe hafta sonu sanki başkan seçmeyecek... kongre üyeleri transferi oylayacak... başkan adaylarından Hakan Safi'nin dünyaca ünlü golcü Luis Suarez hamlesiyle fitilini ateşlediği transfer savaşlarına, Aziz Yıldırım'ın karşılığı Dusan Vlahovic olarak öne çıktı.
Yıldırım cephesinde rotası Serhou Guirassy ismine çevrilmiş olsa da bu transferin gerçekleşmeme ihtimaline karşılık B planı hazırlandı. Kulislerden sızan bilgilere göre Fenerbahçe, Juventus ile ipleri tamamen koparan Sırp golcü Dusan Vlahovic için devreye girdi.






İTALYA'DA KALMA İHTİMALİ ÇOK DÜŞÜK
İtalyan Libero Quotidiano'nun bugün paylaştığı çarpıcı bilgilere göre, süreç Sırp yıldız için oldukça sancılı ilerliyor. Juventus'tan yıllık net 12 milyon Euro kazanan Vlahovic, Torino ekibiyle yürüttüğü sözleşme yenileme görüşmelerinde bu rakamın da üzerine çıkılmasını talep etti. Sırp golcünün bu yüksek mali beklentisi, Avrupa'nın bütçe disiplinine sadık kalmaya çalışan birçok dev kulübünün geri adım atmasına neden oldu.
Juventus yöneticisi Giorgio Chiellini de sürece dair bir değerlendirme yaptı:
- İstediği fiyata İtalya'da kalabileceğini sanmıyorum.






İNDİRİM YAPMAZSA İKİ İHTİMAL VAR
Vlahovic'in mevcut maaş taleplerini karşılayabilecek kulüp sayısı oldukça sınırlı. Gazetenin haberinde öne çıkan detaylara göre Sırp oyuncuya Avrupa'nın majör liglerinde talep ettiği devasa rakamların teklif edilmesi oldukça zor. Bu noktada Türkiye (özellikle Fenerbahçe) ve Suudi Arabistan, oyuncunun finansal isteklerini karşılayabilecek en ciddi opsiyonlar olarak masada yer alıyor.
Oyuncunun menajerleri, her ne kadar ciddi paralar konuşulsa da Vlahovic'in yeteneklerini bir kez daha en üst düzey futbolda test etmesini ve Avrupa arenasında kalmasını arzuluyor.






EĞER İNDİRİM YAPARSA TALİBİ ÇOK
Eğer Sırp santrfor mali taleplerinde indirime gitmeyi kabul ederse, İtalya ve Avrupa'da adeta bir forvet dominosu yaşanacak.
Çizme'de en ciddi aday, Massimiliano Allegri'nin göreve gelişiyle birlikte Napoli. Allegri'nin eski öğrencisini kadrosunda görmeyi çok istediği bilinirken, bir diğer İtalyan devi AC Milan da pusuda bekliyor. Ancak Milan'ın transfer piyasasındaki şu anki hareketsizliği süreci zora sokuyor.
Sürecin uzaması halinde Vlahovic'in rotası yurt dışına kayabilir. Oyuncuyla daha önce dirsek temasında bulunan Newcastle United ve Chelsea'nin yanı sıra Barcelona, Bayern Münih ve PSG gibi dünya devleri de oyuncunun durumunu yakından izliyor.

Lewandowskı'den mesaj

Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin rüya transferi olduğu iddia edilen Robert Lewandowski çok konuşulacak açıklamalarda bulundu

06.06.2026 16:26:00
Haber Merkezi
Lewandowskı'den mesaj
Lewandowskı'den mesaj
Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin rüya transferi olduğu iddia edilen Robert Lewandowski çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Katalan devi Barcelona'ya hüzünlü bir şekilde veda eden ve kulübün son 4 yıldaki organizasyonel röntgenini çeken dünyaca ünlü süper golcü, taraftarın heyecanla beklediği o kesin transfer müjdesini henüz vermese de satır aralarında çok çarpıcı mesajlar bıraktı.







Fenerbahçe'de yaklaşan başkanlık seçimi öncesi iddialı aday Hakan Safi'nin transfer edeceği iddia edilen Robert Lewandowski, Polonya Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organı Łączy nas Piłka kanalına açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçeli taraftarların heyecanla beklediği net transfer müjdesini vermeyen tecrübeli forvet, buna karşın Barcelona'ya vedası ve geleceğine dair satır aralarında çok önemli detaylar bıraktı.







BARÇA ANILARI DEPREŞTİ

17 Mayıs'ta Real Betis'e karşı Camp Nou'da son maçına çıkan ve 3-1'lik galibiyetin ardından Katalan devine muhteşem bir törenle veda eden Lewandowski, o anlarda yaşadığı ağır duygusal yükü itiraf etti.

- Son zamanlarda çok duygusal anlar yaşadım. Her şey Betis maçından bir gün önce başladı. TikTok'a girdim, videoları izlerken gözümden bir damla yaş geldi.







- Böyle bir şeye asla hazırlanamazsınız. Güçlü olmaya çalışabilirsiniz ama zordur; o duygusal dalgayı tüm vücudunuzda hissedersiniz. Dışarıdan güzel görünür ama içeriden çok zordur.

- Herkes size sarılmaya, teşekkür etmeye ve veda etmeye başladığında, bu hayatınızın en güzel ama aynı zamanda duygusal olarak en zor anı haline geliyor."







TEMMUZ 2022'DE BARÇA2YA GİTTİ

Temmuz 2022'de katıldığı Barça formasıyla 193 maça çıkan, 120 gol, 24 asistlik muazzam bir performans sergileyen ve 3'ü İspanya La Liga şampiyonluğu olmak üzere toplam 7 kupa kaldıran Lewa, kulübün son 4 sezonda hem sportif hem de organizasyonel olarak çok büyük bir yol kat ettiğinin altını çizdi:







- Barcelona'daki zamanım kesinlikle özeldi. Dört yılda 120 gol ve yedi kupa... Bunlar gurur duyulacak şeyler. Kulübe ilk geldiğimde içerideki her şeyin o kadar da harika olmadığını hatırlıyorum.

- Ne bekleyeceğimi, önümdeki zorluğu biliyordum ve bunu istiyordum. Ancak işin içine girdiğinizde; finansal kaynaklara bağlı olmayan, organizasyondan kaliteye kadar geliştirilmesi gereken küçük şeyleri gördüğünüzde durum farklı oluyor. Son yıllarda kulüp olarak çok büyük aşama kaydettik.

Italıano devrim yapmaya geliyor

Beşiktaş, Serie A'da modern futbolun en cesur örneklerini sunan Vincenzo Italiano ile radikal bir taktiksel dönüşüm yaşayacak

06.06.2026 16:13:00 / Güncelleme: 06.06.2026 16:21:42
Haber Merkezi
Italıano devrim yapmaya geliyor
Italıano devrim yapmaya geliyor
Beşiktaş, Serie A'da modern futbolun en cesur örneklerini sunan Vincenzo Italiano ile radikal bir taktiksel dönüşüm yaşayacak.

İtalyan hocanın dinamik ve yoğun oyun metodolojisinde özellikle Türk oyuncuların üzerine nur yağacak! Semih Kılıçsoy'a yeni 'Zirkzee' rolü biçebilecek olan İtalyan teknik adamın saha içi beyni Orkun Kökçü olacak.

Rıdvan Yılmaz ve Yasin Özcan'ın üstleneceği modern savunma rolleri çok konuşulacak. Italiano sürpriz şekilde Jota Silva ya da Cengiz Ünder'i de geri isteyebilir.







Beşiktaş, teknik direktörlük koltuğuna Serie A'da Fiorentina ve Bologna ile modern, agresif ve cesur futbolun en nitelikli örneklerini sunan Vincenzo Italiano'yu getirdi.

Kamuoyunda "Küçük Pep" olarak anılan 48 yaşındaki İtalyan teknik adam, siyah-beyazlı camiada radikal bir oyun değişiminin fitilini ateşleyecek.

Eldeki mevcut kadro ve kiralıktan dönecek oyuncuların havuzu incelendiğinde, Italiano'nun sistemine cuk oturacak yeni "yıldız adayları" ise çok dikkat çekecek.

İtalyan hocanın dinamik, yoğun antrenman metodolojisine ve taktiksel beklentilerine en hızlı yanıt verecek, yeni dönemin bayrak taşıyıcısı olacak isimler gündem olacak.







TÜRK OYUNCYULARIN ÜZERİNE NUR YAĞACAK

Semih Kılıçsoy: Cagliari kiralamasından dönen genç yetenek, Italiano'nun tam da aradığı "hareketli ve fiziksel" forvet profili. Italiano, santrforunun sadece gol atmasını değil, derine inip bağlantı kurmasını (M'Bala Nzola veya Joshua Zirkzee rolü) ya da sol kanattan içeri devrilmesini ister. Semih'in sırtı dönük oyun becerisi ve patlayıcı gücü onu Serie A seviyesinde bir yıldıza dönüştürebilir.







Orkun Kökçü: Italiano'nun oyun kurucu (regista) aşkı bilinir (Spezia'da Ricci, Fiorentina'da Arthur Melo). Orkun'un baskı altında top çıkarma becerisi, dikey uzun pas kalitesi ve oyunun yönünü tek dokunuşla değiştirme vizyonu, İtalyan hocanın sahadaki beyni olmasını sağlayacaktır.






Rıdvan Yılmaz ve Yasin Özcan

Italiano, sol beklerini hücumda orta sahaya ya da ön alana çekmeyi sever (Spezia'da orta sahadan sol beke devşirdiği Bastoni gibi). Rıdvan'ın dinamizmi bu role biçilmiş kaftan. Sol ayaklı stoper Yasin Özcan ise geriden oyun kurarken Italiano'nun aradığı soğukkanlı pasör stoper tanımına tam uyuyor.







Bir de Jota Silva ya da Cengiz Ünder

Italiano sisteminde kanatların skora doğrudan katkısı (örneğin Nico Gonzalez veya Orsolini gibi) kritiktir. Jota Silva'nın atletizmi ve Cengiz Ünder'in AS Roma geçmişinden gelen İtalyan taktik disipliniyle sağ kanattan içeri çekilip uzak köşeye vuracağı şutlar, hücumun ana planı olur.

Beşiktaş'ın hem Jota'ya hem de Cengiz'e "elveda" dediği ortamda sürpriz bir dönüş gerçekleşebilir.

Süper Lig'de yeni sezonun hakemleri açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'de gelecek sezon görev alacak hakemlerini açıkladı

06.06.2026 10:49:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de yeni sezonun hakemleri açıklandı
Süper Lig'de yeni sezonun hakemleri açıklandı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'de gelecek sezon görev alacak hakemlerini açıkladı.

TFF, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) belirlediği 2026-2027 sezonu hakem klasmanlarını duyurdu. Açıklanan listelerde Süper Lig ve profesyonel liglerde görev yapacak üst klasman hakemleri ile VAR hakemleri yer aldı.

Üst klasman hakemleri şöyle:

"Zorbay Küçük (Adana), Doğukan Yıldırım (Adana), Kadir Sağlam (Ankara), Burak Olcar (Ankara), Burak Pakkan (Ankara), Burak Demirkıran (Ankara), Alper Akarsu (Ankara), Gürcan Hasova (Ankara), Emre Kaan Çalışkan (Ankara),

Burak Kamalak (Ankara), Batuhan Kolak (Antalya), Ömer Faruk Turtay (Antalya), İbrahim Güner (Antalya), Kaan Kara (Aydın), Adnan Deniz Kayatepe (Balıkesir), Oğuzhan Çakır (Balıkesir), Cihan Aydın (Bursa), Birkan Altındaş (Bursa),

Ali Şansalan (Çanakkale), Ümit Öztürk (Denizli), Turgut Doman (Eskişehir), Ali Yılmaz (Gaziantep), Çağdaş Altay (İstanbul), İlker Yasin Avcı (İstanbul), Ömer Tolga Güldibi (İstanbul), Abdullah Buğra Taşkınsoy (İstanbul), Ozan Ergün (İstanbul), Mehmet Türkmen (İstanbul), Süleyman Bahadır (İstanbul), Melih Aldemir (İstanbul), Oğuzhan Gökçen (İstanbul), Emrullah Baydar (İstanbul), Halil Umut Meler (İzmir), Yiğit Arslan (İzmir), Davut Dakul Çelik (İzmir), Direnç Tonusluoğlu (İzmir), Berkay Erdemir (İzmir), Reşat Onur Coşkunses (İzmir), Fatih Tokail (İzmir),

Ayberk Demirbaş (İzmir), Muhammet Alperen Çopur (İzmir), Mustafa Hakan Belder (Karabük), Raşit Yorgancılar (Konya), Oğuzhan Aksu (Mersin), Hakan Ülker (Muğla), Emre Kargın (Muğla), Muhammet Ali Metoğlu (Rize),

Yücel Büyük (Rize), Atilla Karaoğlan (Sakarya), Erdem Mertoğlu (Samsun), Yusuf Adnan Kendirciler (Şanlıurfa), Ömer Faruk Gültekin (Şanlıurfa), Yusuf Ziya Gündüz (Sivas), Yasin Kol (Trabzon), Alpaslan Şen (Trabzon)."

New York Knicks şampiyonluğa koşuyor


 
New York Knicks, NBA final serisinde 2-0 öne geçti. Spurs'ü 105-104 yenen Knicks, 1993'te Chicago Bulls ve 1995'te Houston Rockets'ın ardından, final serisinin ilk iki maçını deplasmanda kazanan tarihteki üçüncü takım oldu.

06.06.2026 09:53:00 / Güncelleme: 06.06.2026 10:01:51
HABER MERKEZİ/AA
 New York Knicks şampiyonluğa koşuyor
 New York Knicks şampiyonluğa koşuyor

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) final serisinin ikinci maçında New York Knicks, deplasmanda San Antonio Spurs'ü 105-104 yenerek 2-0 öne geçti.
Frost Bank Center'da oynanan maçta, Karl-Anthony Towns 21 sayı, 13 ribauntla takımına liderlik ederken, Jalen Brunson ve Mikal Bridges 20'şer sayılık performans sergiledi.

Tarih yazıyorlar

Üst üste 13. galibiyetini alan Knicks, NBA play-off tarihindeki en uzun ikinci galibiyet serisine imza attı. Knicks, 1993'te Michael Jordan'lı Chicago Bulls ve 1995'te Hakeem Olajuwon'lı Houston Rockets'ın ardından, final serisinin ilk iki maçını deplasmanda kazanan tarihteki üçüncü takım oldu.

Üçüncü maç New York'ta

Spurs'te Wembanyama 29 sayı, 9 ribaunt üretirken, De'Aaron Fox 20 sayı, 5 asistle oynadı. New York'ta taşınan serinin üçüncü maçı, 9 Haziran Salı gecesi Madison Square Garden'da oynanacak.

Taraftar sokakta
 
Karşılaşmanın ardından Madison Square Garden çevresindeki sokaklarda kutlama yaptı. Galibiyeti kutlamak amacıyla Yedinci Cadde boyunca toplanan taraftarlar tezahüratlar, bayraklar ve havai fişeklerle kutlama yaptı.
 
53 yıldır şampiyon olamıyor
 
New York Knicks, NBA'de son şampiyonluğunu 1973'te elde etti. Şimdiye kadar iki kez şampiyon olan Knics'in diğer şampiyonluğu ise 1970'de... Takım, 1994 ve 1999'da NBA finallerine çıkmış ancak kazanamamıştı. 
 

Milli Futbol Takımı 'son prova' için hazır


 
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında son hazırlık maçında 7 Haziran Pazar günü, Miami'de Venezuela ile karşılaşacak.
Inter Miami FC Stadı'nda 7 Haziran Pazar günü oynanacak karşılaşma bu gece TSİ 01.00'de başlayacak

06.06.2026 09:43:00
Haber Merkezi'AA
 Milli Futbol Takımı 'son prova' için hazır
 Milli Futbol Takımı 'son prova' için hazır

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında son hazırlık maçında 7 Haziran Pazar günü, Miami'de Venezuela ile karşılaşacak.
Florida'daki Inter Miami FC Stadı'nda oynanacak maç, 7 Haziran Pazar günü TSİ 01.00'de başlayacak.

Venezuela ile ilk maç

Türkiye, Güney Amerika ülkesi Venezuela ile tarihinde ilk kez mücadele edecek.
Ay-yıldızlı ekip, Venezuela maçının ardından ABD'deki ana kamp merkezi Arizona Mesa'ya geçecek. Türkiye, Dünya Kupası'nda gruptaki ilk maçında 14 Haziran'da Avustralya ile karşı karşıya gelecek.
Milliler, İstanbul'da oynadığı ilk hazırlık karşılaşamasında Kuzey Makedonya'yı 4-0 mağlup etti.

İki eksik var

A Milli Takım'da Venezuela maçı öncesinde 2 eksik bulunuyor. Ferdi Kadıoğlu ve Kenan Yıldız, milli takımın dünya kupası öncesi son hazırlık maçında forma giyemeyecek.

Aday kadro

Teknik direktör Vincenzo Montella tarafından belirlenen 26 kişilik aday kadroda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Fenerbahçe), Uğurcan Çakır (Galatasaray)

Defans: Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı (Galatasaray), Çağlar Söyüncü, Mert Müldür (Fenerbahçe), Ferdi Kadıoğlu (Brighton), Merih Demiral (Al-Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydin (Çaykur Rizespor), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Orkun Kökçü (Beşiktaş), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Deniz Gül (Porto), İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın (Fenerbahçe)

Yedekte üç isim var

Kadroda yer almayan Muhammed Şengezer, Aral Şimşir ve Demir Ege Tıknaz, Dünya Kupası talimatlarının takımların ilk maçlarından önce (kaleciler için turnuva boyunca) sakatlık durumunda oyuncu değişikliğine izin vermesi nedeniyle hazırda beklemek üzere ABD'deki kafilede yer alıyor.

Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı

Al-Nassr ile sözleşme yenileme görüşmeleri tıkanan ve Suudi Arabistan macerasını sonlandırma kararı alan dünyaca ünlü Hırvat orta saha oyuncusu Marcelo Brozović, menajerine Avrupa'ya dönüş talimatı verdi. Beşiktaş fırsatı değerlendirmek için devreye girdi. Jorge Jesus'un ayrılığı ve kulüpteki taktiksel değişimlerin ardından boşa çıkan 31 yaşındaki tecrübeli yıldız, 30 Haziran itibarıyla bonservisini eline alıyor

05.06.2026 12:22:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı
Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı
Yeni sezonda iddialı bir kadro kurmaya çalışan Beşiktaş'ın gündemine, Suudi Arabistan'dan ayrılması gündemde olan Marcelo Brozović geldi.

Al-Midan Al-Riyadi gazetesinin haberine göre; Al-Nassr, iki taraf arasında yürütülen sözleşme yenileme görüşmelerinin çıkmaza girmesi üzerine Brozović ile yolları ayırma kararı aldı.






JESUS GİDİNCE ORTADA KALDI

Gelen bilgilere göre, taraflar arasındaki yeni sözleşme müzakereleri tamamen durmuş vaziyette. Bu ayrılık kararında kulüpteki taktiksel değişikliklerin yanı sıra, teknik direktör Jorge Jesus'un ayrılması gibi kritik faktörlerin de büyük rol oynadığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz sezon Al-Nassr orta sahasının merkezinde adeta bir maestro görevi gören ve takımın en kilit ismi olan 31 yaşındaki futbolcu, yaşanan bu gelişmelerin ardından rotayı yeniden eski kıtaya çevirdi.






30 HAZİRAN'DA SERBEST OYUNCU

Suudi Arabistan macerasını noktalamaya hazırlanan Hırvat yıldızın, Avrupa'ya geri dönmek istediği ve menajerine mevcut yaz transfer döneminde gelebilecek uygun teklifleri değerlendirmesi için tam yetki verdiği öğrenildi.






Beşiktaş'ın iştahını kabartan en önemli detay ise oyuncunun sözleşme durumu. Brozović'in Al-Nassr ile olan kontratı resmi olarak 30 Haziran'da sona eriyor.

Bu tarihten itibaren deneyimli orta saha, herhangi bir kulübe bonservis bedeli olmaksızın, serbest oyuncu statüsünde imza atabilecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.