logo
30 EKİM 2026

Şahitlerin dilinden Atatürk’ün soyu ve dindarlığı -5-

Bugün Hatay’a bağlı olan Dörtyol, Millî Mücadele yıllarının başladığı dönemlerde Adana’ya bağlıdır

30.10.2026 00:09:00
Haber Merkezi
 
Şahitlerin dilinden Atatürk’ün soyu ve dindarlığı -5-
Şahitlerin dilinden Atatürk’ün soyu ve dindarlığı -5-
7- KAZIM YILDIRIM

"Bugün Hatay'a bağlı olan Dörtyol, Millî Mücadele yıllarının başladığı dönemlerde Adana'ya bağlıdır.

Atatürk'ün önderliğinde bu bölgede ciddi bir direniş olmuş. Bu bölgedeki direnişe Sinan Tekellioğlu önderlik etmiş.

Atatürk'e Ehl-i Beyt soyundan gelen aileler büyük destek vermişler. Bunlardan biri bizim büyük dedemiz Hacı Emin Küçük Hoca'dır.

Dedem 1884 yılında Dörtyol'un Özerli köyünde doğmuş hem anne hem baba tarafından seyittir. İmam Zeynelâbidin evlatları olarak Bağdat'tan bu bölgeye gelmişler. Dedem bu bölgede çok sevilen bir Allah dostu imiş.

Millî Mücadele'de Atatürk'e destek olan gerçek hocalardanmış.

Hatay'ın Türkiye'ye katılmasından tutun da Millî Mücadele'de düşmana karşı savaşmaya kadar her konuda Atatürk'ün yanında yer almış, Atatürk'ü bizzat tanımış ve Atatürk'ün dindar kişiliğine ve gerçek din âlimlerine ne kadar değer verdiğine şahit olmuştur.

Dedem Emin Hoca Atatürk'ün hocaları topladığı bir hadiseyi anlatırmış. İstiklal Mahkemeleri kurulunca Atatürk'ün hocaları topladığı haberi geliyor. Dedem de gideceğini söyleyince etrafındakiler 'sakın gitme Atatürk seni asar' diyorlar. Dedem, 'Atatürk çağırdıysa assa da giderim' diyor. Adana'dan Ankara'ya gidiyor.

Dedem bakıyor yerde Kur'an-ı Kerim. Dedeme ve yanındakilere 'atlayın üstünden' diyorlar. Dedem Emin Hoca 'ben atlamam' diyor. 'Ya atlarsın ya kelleni alırız' denilince, dedem 'ne yaparsanız yapın ben atlamam' diyor.

O zaman, 'sen şu tarafa geç' diyorlar. Çok az hoca Kur'anı Kerim'in üzerinden atlamıyor. Bunlardan biri benim dedem Hacı Emin Hoca'dır."







8- ŞAHİN BOZDOĞAN

"Dörtyol, Millî Mücadele'de Atatürk'e çok büyük destek veren yerlerden biridir. Özellikle bu bölgenin dindar olarak bilinen ailelerinden de büyük destek gelmiş.

Atatürk, Millî Mücadele'ye başlama kararını Adana bölgesinde almış. Millî Mücadele'nin ilk kurşunu da Adana'ya bağlı Dörtyol'da atılmış.

Bizim soyumuz Eh-i Beyt'e dayanıyor. Bununla ilgili belgeler yakın bir zamanda Osmanlı arşivlerinden gün yüzüne çıkartıldı.

Dedemiz İsmail Ağa, Millî Mücadele'de Atatürk'e destek veren çetelerin başında yer alanlardanmış. Kara Hasan Paşa'nın çetesi ve Emin Hoca gibi hocalar da Atatürk'ün yanında.

Burada Fransız askerlerinin iki kadının başörtüsünü çıkartması mücadeleyi alevlendirmiş. Dedem İsmail Ağa 'Irzımızı, namusumuzu ayaklar altına aldılar. Artık dağlar bizi kabul edecek oldu. Silahını alan dağlara çıksın' demiş. Yani hem millî, hem dinî bir mücadele başlamış.

Atatürk olmasaydı din ve namus da elden gidecekmiş. Bunun bilincinde olan dindar aileler Atatürk'e destek vermişler. Çardaklı Hoca, Hacı İlyaz Hoca, Hacı Emin Hoca ve Deli Ağa, Atatürk'ün yanında yer almış. Dedemiz Seyyid İsmail Ağa da bu mücadelenin ilk şehitlerindendir."







9- PAKİZE TOKULUN

Pakize Tokulun Hanım, şu anda İstanbul Şehremini'de yaşıyor.

Annesi Makbule Hanım, 1902 senesinde Atatürk'ün Selanik'teki evleri ile yanyana olan evde doğmuştur.

Pakize Hanım, Zübeyde Hanım'ın kapı komşusu kendi annesi Makbule Hanım'dan,  Mustafa Kemal ve annesi Zübeyde Hanım hakkında şu bilgileri duyarmış:

Pakize Hanım annesinden duyduklarını şöyle anlatıyor:

"Annem, Zübeyde Hanım'la çok iyi arkadaştı. Sürekli evlerine girer çıkardı. Komşulukları çok güzeldi.

Annem derdi ki: 'Kızım, ben bizzat şehidim, Zübeyde Hanım, evde sürekli Kur'an okurdu ve okuturdu. Sürekli ibadet halinde idi. Ne zaman evine gitsek onu Kur'an okurken bulurduk. O kadar ki onun evine Kur'an evi' denirdi.

Şimdi ise böylesine dindar bir anneye en ahlaksız iftiraları atıyorlar. Ben bunları bizzat annemden duydum. Böylesine dindar ve Kur'an aşığı bir anneye ve onun evladına dil uzatanlarda hiç mi hayâ yok, hiç mi Allah korkusu yok?'

Pakize Hanım'ın annesine dayanarak anlattığı olayda geçen ev Selanik'te, Yenikapı semtinde, Horhorsu Mahallesi'nde, Ali Rıza Efendi ile birlikte yaşadıkları evdir. O sırada Ali Rıza Bey gümrük idaresinde memurdu. Zübeyde Hanım'ın evlatları; Fatma, Ömer, Ahmet ve Mustafa da bu evde doğmuştur." (Prof. Dr. Haydar Baş Hoş Geldin Atatürk eserinden)

Plakasız motosikletle gelip kurşun yağdırdılar

Antalya'nın Manavgat ilçesinde plakasız motosikletle geldikleri restorana silahlı saldırı olayının şüphelisi olarak yakalanan 5 kişiden 3'ü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken 2 kişi ise adli kontrolle serbest kaldı

29.10.2026 13:39:00
İHA
 
Plakasız motosikletle gelip kurşun yağdırdılar
Plakasız motosikletle gelip kurşun yağdırdılar
22 Ekim Pazar günü saat 03.58 sıralarında Manavgat ilçesi Evrenseki Mahallesi'nde bulunan restoranta plakasız bir motosikletle gelen 2 kişi tarafından 6 el ateş edilmesi Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipleri alarma geçirdi.






Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından Jandarmanın Dedektifleri JASAT ve Çolaklı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, gerçekleştirdikleri çalışma sonucunda olayın failleri ve olaya iştirak eden 5 kişiyi yakaladı.








Olayın ardından olay öncesi ve sonrası 120 saatlik kamera görüntüsü izleyen ekipler, olayı gerçekleştiren ve iştirak eden 5 kişiyi belirledi. Şüpheliler jandarmanın operasyonuyla yakalanırken şüphelerle birlikte 3 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 74 adet uyuşturucu hap, 65 adet tabancaya ait fişek, 117 bin lira, olayda kullanılan motosiklet ve tabanca ele geçirildi.








22 Ekim 2026 tarihinde Manavgat Evrenseki Mahallesinde bulunan restoranda meydana gelen silahlı saldırı olayının ardından Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT ve Çolaklı Jandarma Karakolu ekiplerinin çalışmaları sonucunda yakalanan 5 şüpheli Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Manavgat adliyesine sevk edildi.








Silahla Ateş Etme, Tabanca İle Ateş Etmek Suretiyle Mala Zarar Verme, Genel Güvenliğin Kasten Tehlike Sokulması, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, 2521 Sayılı Kanuna Muhalefet, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti ve kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından hakim karşısına çıkan şüphelilerden Azad Ö., Furkan K. ve Ayberk B. tutuklanarak Manavgat Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilirken, S. Ö. ve S. Ö. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.






Bolu Dağı tünel çıkışında tır alev alev yandı

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli çıkışında çekirdek yüklü tırın balatalarında çıkan ve dorsesine sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 30 dakikalık müdahalesiyle söndürüldü

29.10.2026 13:32:00
İHA
 
Bolu Dağı tünel çıkışında tır alev alev yandı
Bolu Dağı tünel çıkışında tır alev alev yandı
Yangın, Anadolu Otoyolu'nun İstanbul istikametinde, Bolu Dağı Tüneli çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen Bulgaristan plakalı BX 0835 HP plakalı çekirdek yüklü tırın balatalarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.






Kısa sürede büyüyen alevlerin dorsenin bir bölümüne sıçraması üzerine bölgeye Kaynaşlı ve Düzce Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, alevlerin tırın tamamını sarmasını önlemek için çalışma yürüttü. Yangın nedeniyle otoyolun İstanbul istikametindeki bir şerit trafiğe kapatıldı.








İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 30 dakika süren müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürülen yangında, tırın dorsesinin bir bölümü kullanılamaz hale geldi.








Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Motosiklet kazalarından korunma ve güvenli sürüş sanatı

Motosiklet, sunduğu pratiklik ve özgürlük hissinin yanında trafikte en savunmasız olmayı beraberinde getiren iki tekerlekli bir tutku ve ulaşım aracıdır

28.10.2026 14:20:00
Hasan Gündoğdu
 
Motosiklet kazalarından korunma ve güvenli sürüş sanatı
Motosiklet kazalarından korunma ve güvenli sürüş sanatı
Otomobillerdeki sac gövde, hava yastıkları ve çarpışma barları gibi pasif güvenlik unsurlarının motosiklette bulunmaması, sürücüyü doğrudan dış etkenlere açık hale getirir. Bu nedenle motosiklet kullanımında bilgi, tecrübe, dikkat ve doğru ekipman hayati bir denge oluşturur.






Aşağıda motosiklet kullanımında dikkat edilmesi gereken kritik hususlar, kazaların temel nedenleri ve bu kazaları önlemek için alınması gereken kapsamlı önlemler detaylı bir şekilde ele alınmıştır.

Motosiklet Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Temel Hususlar

Motosiklet sürmek yalnızca gazı açıp fren yapmak değil; zihinsel olarak sürekli uyanık kalmayı, yolu okumayı ve fizik kurallarıyla uyum içinde hareket etmeyi gerektirir.

Görünürlük İlkesi ("Fark Edilmiyorum" Psikolojisiyle Sürüş): Motosiklet kazalarının en büyük kök nedeni diğer sürücüler tarafından fark edilmemektir. Sürücü, trafikteki diğer araçların kendisini görmediğini varsayarak hareket etmelidir. Farların gündüz de açık olması, açık renkli montlar veya yelekler tercih edilmesi ve otomobillerin kör noktalarında uzun süre kalmaktan kaçınılması hayati önem taşır.

Doğru Bakış Teknikleri (Gözün Gittiği Yere Gidilir): Motosiklet, sürücünün baktığı yöne doğru yönelme eğilimindedir. Virajlarda veya tehlike anlarında gözü doğrudan engele dikmek kazayı kaçınılmaz kılar. Bakışın her zaman gidecek olan güvenli hatta, virajın çıkışına ve açık yola odaklanması gerekir.






Öngörü ve Trafiği Okuma Becerisi: Otomobil sürücülerinin ani şerit değiştirmeleri, kapı açma ihtimalleri veya kavşaklarda geçiş önceliğini ihlal etmeleri öngörülmelidir. Özellikle yoğun trafikte dur-kalk yaparken veya ara boşluklardan ilerlerken sağda ve soldaki araçların tekerlek açılarından hareket yönleri tahmin edilmelidir.

Vücut Dili ve Ağırlık Aktarımı: Motosikletin dengesi, sürücünün vücut ağırlığını doğru kullanmasıyla doğrudan ilişkilidir. Düşük hızlarda manevra yaparken arka freni denge unsuru olarak kullanmak, virajlarda ise motosikletle birlikte yatmak yerine gövdeyi hafifçe iç kısma alarak lastiğin yola bastığı yüzeyi artırmak gerekir.






Motosiklet Kazalarının Başlıca Sebepleri

İstatistiki veriler ve saha incelemeleri, kazaların insan faktörü ve çevresel etkenlerin birleşimiyle meydana geldiğini göstermektedir.

Geçiş Önceliği İhlalleri (Kavşak Kazaları): Özellikle şehir içi kazaların başında, tali yoldan ana yola çıkan veya kavşaklarda dönüş yapan otomobil sürücülerinin motosikleti fark edememesi ya da hızını yanlış hesaplaması gelir.

Aşırı Hız ve Yol Koşullarına Uyumsuzluk: Motor gücünün cezbedici yapısı, hız sınırlarının aşılmasına yol açar. Islak, mıcırlı, bozuk zeminlerde veya boyalı yol çizgileri üzerinde ani fren yapmak veya sert yatmak tutunma kaybına (kaymaya) neden olur.






Kör Nokta ve Şerit İhlalleri: Otomobillerin dikiz aynalarının görmediği alanlarda seyretmek ve sinyal vermeden ani şerit değiştirmek arkadan veya yandan çarpışmalara davetiye çıkarır.

Yetersiz Ekipman ve Koruma Eksikliği: Kaza anında ölüm veya ağır yaralanmaların en büyük sebebi baş ve omurga bölgesinin korunmamasıdır. Standartlara uygun olmayan kasklar veya korumasız kıyafetler darbe şiddetini azaltamaz.

Takip Mesafesinin Korunmaması: Ön plandaki aracın ani fren yapması durumunda iki tekerleğin durma mesafesinin otomobillere kıyasla farklılık göstermesi (özellikle arka frenin kilitlenmesi veya kaygan zeminler) arkadan çarpmalara yol açar.






Kazaları Önlemek İçin Alınması Gereken Önlemler

Güvenli bir sürüş kültürü oluşturmak hem bireysel tedbirleri hem de sürekli eğitimi kapsar.

Donanım ve Ekipman Güvenliği

ECE veya Snell Onaylı Kask: Kask, çene kilitli veya güvenliği kanıtlanmış kapalı modellerden seçilmeli, asla başı sıkmayan ancak oynamayan doğru beden olmalıdır.

Koruma Zırhlı Kıyafetler: Cordura veya deriden üretilmiş, omuz, dirsek, sırt, diz ve kalça korumalarına (CE onaylı) sahip mont ve pantolonlar giyilmelidir.

Motosiklet Botu ve Eldiveni: Ayak bileğini burkulmalara ve darbelere karşı koruyan sert tabanlı botlar ile avuç içi sürtünmeye dayanıklı korumalı eldivenler standart donanım olmalıdır.






Teknik ve Sürüş Önlemleri

Güvenli Takip Mesafesi (3 Saniye Kuralı): Kuru zeminlerde ön araçla aradaki mesafe en az 3 saniyelik zaman dilimiyle hesaplanmalı, ıslak veya kaygan zeminlerde bu süre iki katına çıkarılmalıdır.

Kombine Fren Kullanımı: Acil durumlarda ön fren motosikletin durdurma gücünün yaklaşık %70-80'ini oluşturur. Ancak arka fren de dengeyi sağlamak ve ağırlığı öne dengeli aktarmak için ön frenle eş zamanlı olarak kullanılmalıdır. ABS (Kilitlenme Karşıtı Fren Sistemi) olmayan motosikletlerde tekerleği kilitletmemeye özen gösterilmelidir.

Gelişmiş Sürüş Eğitimleri: Temel ehliyet eğitimi yeterli değildir. Güvenli sürüş, ileri sürüş, acil frenleme ve kaçış manevraları üzerine sertifikalı eğitimler alınarak refleksler kas hafızasına kazandırılmalıdır.






Motosikletin Teknik Bakımı

Lastik Basıncı ve Diş Derinliği: Yola temas eden tek unsur lastiklerdir. Basınçlar üretici verilerine göre düzenli kontrol edilmeli, diş derinliği yasal sınırın altına düşmeden değiştirilmelidir.

Zincir ve Aktarma Kontrolü: Zincirin gerginliği, yağ durumu ve dişli aşınmaları haftalık olarak gözden geçirilmelidir.

Fren Hidroliği ve Balatalar: Fren hortumlarının çatlak durumu, balata kalınlığı ve hidrolik sıvısının değişim periyotları ihmal edilmemelidir.

Motosiklette güvenliğin temel anahtarı; "Acele etmemek, yolu okumak, özgüveni disiplinle süzmek ve her sürüşe ilk günkü dikkatle çıkmaktır."

Trafikte hayatta kalmanın en kesin yolu, haklı olmaktan ziyade sağ salim eve varabilme bilincidir.

Bungalov yangını korkuttu: Alevler ormana sıçramadan söndürüldü

Bursa'da sobanın açık bırakılması sonucu çıktığı belirtilen yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü

28.10.2026 13:09:00
İHA
 
Bungalov yangını korkuttu: Alevler ormana sıçramadan söndürüldü
Bungalov yangını korkuttu: Alevler ormana sıçramadan söndürüldü
Yangın, Nilüfer ilçesi Ayvaköy Mahallesi'nde ormanlık alanda bulunan bir bungalov evde çıktı. Sobanın açık bırakılması sonucu çıktığı belirtilen yangında, ev sahibi evinin yandığını öğrenince geri döndü.






Yangın ihbarı üzerine olay yerine kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri, alevlere müdahale etti. Ekiplerin hızlı çalışması sayesinde yangın, ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.








Muhtemel bir orman yangınının önüne geçilirken, olayda bungalov evde maddi hasar meydana geldi.

Bahçelievler'de iki binanın zemininde çökme: 20 daire tahliye edildi

İstanbul Bahçelievler'de temel kazısı yapılan inşaatın istinat duvarının yıkılması sonucu bitişikteki 6 ve 7 katlı iki binanın zemininde yaklaşık 10 santimetrelik çökme meydana geldi. Binalardaki 20 daire tedbir amaçlı tahliye edildi

27.10.2026 05:30:00 / Güncelleme: 27.10.2026 06:12:43
İHA
 
Bahçelievler'de iki binanın zemininde çökme: 20 daire tahliye edildi
Bahçelievler'de iki binanın zemininde çökme: 20 daire tahliye edildi
Olay, Siyavuşpaşa Mahallesi Çavuşpaşa Caddesi'nde saat 03.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, caddede temel kazısı yapılan inşaatın istinat duvarı henüz belirlenemeyen bir nedenle yıkıldı. Yıkılmanın ardından inşaatın bitişiğinde bulunan 6 ve 7 katlı iki binanın zemininde yaklaşık 10 santimetrelik çökme meydana geldi.








Binalardan gelen çatırdama sesleri ve hissedilen sallantı üzerine bina sakinleri ile mahalle sakinleri dışarı çıktı. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye, zabıta, polis ve tedbir amaçlı sağlık ekipleri sevk edildi.









20 daire tahliye edildi

Polis ve zabıta ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, iki binada bulunan toplam 20 daire tedbir amaçlı tahliye edildi. Bina sakinlerinin kontrollü şekilde bazı eşyalarını almalarına izin verildi. Mahalle sakini bir genç kalkarken yere düştüğünü belirterek, "Ben gece 2 gibi yatmıştım. Bağırışmalara uyandım. Olay gece 3 gibi oldu. Kalkarken yere düştüm. Ben o kadar da çok hissetmedim ama ekipler binayı sarmıştı. İki binayı da tahliye ettiler" dedi.
 
 







"Bütün bina tahliye edildi"

Binanın tahliye ettiğini belirten Ozan Ünsal ise, "Arka taraftaki binanın istinat duvarının kaymasından ötürü binada çatlaklar oluştu. Bütün bina tahliye edildi. Kapılar eğildi. Arka bahçe duvarı yıkıldığından bina tahliye edildi" şeklinde konuştu.
 
 







Ekiplerin, çökme meydana gelen binalardaki incelemeleri sürüyor.













Susurluk'ta işçi servisi ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 10 yaralı

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde işçi servisi ile ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 10 kişi yaralandı. Araçta sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla yaralı olarak kurtarıldı

26.10.2026 11:37:00
İHA
 
Susurluk'ta işçi servisi ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 10 yaralı
Susurluk'ta işçi servisi ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 10 yaralı
Kaza, Susurluk ilçesine bağlı Kepekler Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bursa'nın Karacabey ilçesinden Susurluk istikametine seyir halinde olan A.Y. yönetimindeki 16 BOP 191 plakalı ticari araç ile Susurluk'tan Karacabey yönüne ilerleyen A.A. idaresindeki 16 BLU 665 plakalı işçi servisi kafa kafaya çarpıştı.






İtfaiye ekipleri yaralıları kurtardı

Çarpışmanın ardından olay yerine jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Susurluk Grup Amirliği'ne bağlı 5 personel ve 1 araçla müdahale edildi. İşçi servisinde bulunan 8 yaralı ile ticari araçta sıkışan sürücü A.Y., ekiplerin çalışması sonucu kurtarıldı. Kazada yaralanan toplam 10 kişi, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.








Kaza nedeniyle yolda trafik bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Trafik akışını olumsuz etkileyen başka bir durumun bulunmadığı bildirildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.






Bilecik'te kanalizasyon çalışmasında göçük: İşçi kurtarıldı

Bilecik kanalizasyon hattı çalışmasında bir işçi toprak kayması sonucu göçük altında kalırken, zamanında müdahaleyle kurtarıldı

24.10.2026 16:37:00
İHA
 
Bilecik'te kanalizasyon çalışmasında göçük: İşçi kurtarıldı
Bilecik'te kanalizasyon çalışmasında göçük: İşçi kurtarıldı
Olay, Bilecik merkez Pelitözü Mahallesi Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre; kanalizasyon hattı çalışmasında görevli işçi Mesut Y. (41) toprak kayması sonucu göçük altında kaldı.






İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından toprak yığının altından çıkarılan Mesut Y., Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.








İşçinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kontrollü yıkım sırasında kepçe molozların altında kaldı

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde kontrollü yıkım sırasında bir kepçenin kolu molozların altında kaldı

24.10.2026 16:31:00
İHA
 
Kontrollü yıkım sırasında kepçe molozların altında kaldı
Kontrollü yıkım sırasında kepçe molozların altında kaldı
Olay, Ankara'nın Pursaklar ilçesindeki Saray semtinde meydana geldi.






İddialara göre, kontrollü yıkım kararı verilen bir binanın yıkımına gelen kepçenin kolu yıkım sırasında molozların altında kaldı. 






Kepçe operatörünün sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. 






Sıkışan kepçe, iş makinelerinin yardımıyla sıkıştığı yerden çıkartıldı.













Manisa'daki fabrika yangını kontrol altına alındı

Manisa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren İnci Akü fabrikasında çıkan yangın ekiplerin yaklaşık 2 saatlik yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı

23.10.2026 23:31:00
İHA
 
Manisa'daki fabrika yangını kontrol altına alındı
Manisa'daki fabrika yangını kontrol altına alındı
Yangın, Manisa'nın Yunusemre ilçesi Manisa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren İnci Akü fabrikasında çıktı.








Edinilen bilgiye göre fabrikanın akü şarj istasyonunda asit tankerlerinin yakınındaki bölgede çıkan yangına Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı 22 itfaiye aracı ve 52 personelin yanı sıra 12 su tankeri, Manisa OSB ve Muradiye OSB itfaiye ekipleri ile orman arazözleri müdahale etti.









Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın yaklaşık 2 saat içinde kontrol altına alındı. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme yapılması bekleniyor.

Tekirdağ'da beklenen yağış etkisini gösterdi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış, günlük hayatı olumsuz etkiledi. Aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sığınacak yer ararken, bazı noktalarda yollarda biriken yağmur suları dereyi andıran görüntüler oluşturdu

23.10.2026 14:42:00
İHA
 
Tekirdağ'da beklenen yağış etkisini gösterdi
Tekirdağ'da beklenen yağış etkisini gösterdi
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı uyarıların ardından Tekirdağ'da beklenen yağış etkisini gösterdi. Süleymanpaşa ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda hareketlilik yaşandı. Yağış sırasında dışarıda bulunan ve yanlarında şemsiye olmayan vatandaşlar, ıslanmamak için iş yerlerinin tentelerine ve kapalı alanlara sığındı.






Yollar adeta dereye döndü

Sağanak yağışın etkisini artırmasıyla birlikte ilçenin bazı noktalarında yollarda su birikintileri oluştu. Yollarda biriken yağmur suları akışa geçerken, ortaya çıkan görüntüler adeta dere yatağını andırdı. Sürücüler ve yayalar, yağış nedeniyle zor anlar yaşadı.

Aniden bastıran yağmur, günlük yaşamın akışını da etkiledi. Sokaklarda yürüyen vatandaşlar yağıştan korunmak için kapalı alanlara yönelirken, bazı noktalarda suyun yol boyunca akması dikkat çekti.








Vatandaşlar hazırlıksız yakalandı

Yağışın etkili olduğu saatlerde dışarıda bulunan vatandaşlar, şemsiyesiz yakalandıkları sağanaktan korunmak için çevredeki iş yerlerine sığındı. Kısa sürede etkisini hissettiren yağmur, kent merkezinde hareketli anların yaşanmasına neden oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.