logo
06 EKİM 2026

Sara Galatasaray'dan ayrılmıyor! işte kanıtı

Yaz döneminde satılacağı düşünülen Gabriel Sara kalmıştı. Brezilyalı futbolcunun ara transferde ise gitmesi beklenmiyor. Hatta İstanbul'daki evinde tadilat yaptırıyor

06.10.2026 14:22:00
Haber Merkezi
 
Sara Galatasaray'dan ayrılmıyor! işte kanıtı
Sara Galatasaray'dan ayrılmıyor! işte kanıtı
Geride bıraktığımız yaz döneminde Gabriel Sara'nın satılması bekleniyordu. Hatta ondan gelecek para, merkez orta saha takviyesinde kullanılacaktı. Ancak iyi teklifler gelmedi. Brezilyalı futbolcu da kadroda kaldı. Ara transferde ise tam tersi bir durum söz konusu...

BEĞENMEDİĞİ YERLER

Bu kez sambacının gönderilmesi beklenmiyor! Hatta kendisi de bu konuda son derece rahat... 27 yaşındaki futbolcunun İstanbul'da kaldığı evde tadilat çalışmaları başladı. 1.77 boyundaki merkez orta saha, beğenmediği ve yenilenmesi gerektiğini düşündüğü yerleri düzelttiriyor!






2029'A KADAR SÜRÜYOR

Sambacının Galatasaray'daki kontratı 30 Haziran 2029 tarihine kadar devam ediyor. Sarı-Kırmızılılar onu 2024 yazında Norwich City'den almıştı. 18 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Bu para o gün için inanılmaz yüksekti... Fakat sonrasında yapılan transferlerin bedelleri, 18 milyonu fena halde gölgede bıraktı.

Galatasaray'da Rafael Leao mutluluğu!

Portekiz Milli Takımı, Uluslar Ligi'nde son olarak Norveç'i 2-1 mağlup etti. Teknik Direktör Jorge Jesus, Galatasaraylı Leao'yu sahaya sürmedi. Sarı-Kırmızılı taraftarlar ise bu durumdan memnun

06.10.2026 14:25:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'da Rafael Leao mutluluğu!
Galatasaray'da Rafael Leao mutluluğu!
Cristiano Ronaldo krizi yaşayan Portekiz, üst üste galibiyetlerini sürdürdü. Son olarak Norveç'i 2-1 mağlup ettiler. Teknik Direktör Jorge Jesus, Galatasaray'ın yeni transferi Rafael Leao'ya bu karşılaşmada şans vermedi. Taraftarlar ise tecrübeli hocanın kararından memnun kalmış gibi gözüküyor.

YORULMASIN DİYE!

Birçok Galatasaray taraftarı sosyal medyada, "Jesus'a hiç kızmayın. Adam dinlenmiş oldu. Sakatlık yaşasaydı ciddi sorun olurdu. İyi ki oynatmamış. Yorulmasın diye yapmış, helal olsun! Teşekkürler Jesus, milli takımdaki oyuncularımızı izlerken diken üstünde oturuyoruz" şeklinde yorumlar yaptı.






38 MİLYONA ALINDI

Galatasaray, 27 yaşındaki kanat oyuncusu için Milan'a 38 milyon euro ödemişti. İtalyan ekibi, sonraki satıştaki kardan %20'lik pay hakkına sahip... Leao Sarı-Kırmızılılar'la şu ana kadar 3 Süper Lig maçına çıktı. Toplam 198 dakikada skor katkısı veremedi. İlerleyen süreçte kendisinden patlama bekleniyor.

Mustafa Hekimoğlu'nun suyu kaynadı! Bu kez kurtuluşu yok

Beşiktaş'ta genç forvet Mustafa Hekimoğlu'nun yaz döneminde kiralanması bekleniyordu. Ancak işler planlandığı gibi gitmedi. Kış döneminde ise ayrılığa kesin gözüyle bakılıyor

06.10.2026 14:10:00
Haber Merkezi
 
Mustafa Hekimoğlu'nun suyu kaynadı! Bu kez kurtuluşu yok
Mustafa Hekimoğlu'nun suyu kaynadı! Bu kez kurtuluşu yok
Beşiktaş'ın mevcut forvet rotasyonunu şu isimler oluşturuyor:

Dusan Vlahovic
Hyeon-gyu Oh
Semih Kılıçsoy
Mustafa Hekimoğlu
Ahmet Sami Bircan






Yaz döneminde Mustafa Hekimoğlu'nun kiralık gitmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Hatta Semih Kılıçsoy'da da benzer bir durum bekleniyordu.

KADROYA BİLE ALINMADI

Ancak her iki futbolcu da takımda kaldı. Semih Kılıçsoy, Süper Lig'de 1 maçta 63 dakika şans buldu. Mustafa Hekimoğlu ise kadrolara bile alınmadı... Aslında işlerin bu noktaya geleceği çok belliydi. Vlahovic ve Oh gibi isimlerin varlığında sahaya çıkabilmek gerçekten zor...






KOLAYLIK GÖSTERİLECEK

Mustafa'nın kış döneminde kiralanması neredeyse kesin... Aksi halde kulübede oturmaya devam edecek. 19 yaşındaki santrforun adı şu takımlarla anılıyor:

Vitesse
Real Sociedad
Las Palmas
Gaziantep FK






Bu arada Beşiktaş Yönetimi, olası tekliflerde gereken tüm kolaylığı gösterecek.






Hüseyin Çimşir'in tek maçla bütün kariyeri değişti

Amedspor mağlubiyetiyle Trabzonspor teknik direktörlüğü şansını kaçıran ve Gaziantep'in kapısından dönen Hüseyin Çimşir, A Takım tekliflerini reddedip altyapının başına geçti. "Kim kime iyilik yaptı?" sorusunu akıllara getiren bu büyük vefa örneğiyle göreve başlayan deneyimli teknik adam, geniş scout ağı ve genç yetenek hamleleriyle bordo-mavililerin geleceğini inşa etmeye hazırlanıyor

06.10.2026 13:01:00
Haber Merkezi
 
Hüseyin Çimşir'in tek maçla bütün kariyeri değişti
Hüseyin Çimşir'in tek maçla bütün kariyeri değişti
Trabzonspor'da Amedspor yenilgisi olmasa bugün belki de Thomas Reis değil Hüseyin Çimşir takımın başında olacaktı. Fatih Tekke'nin ayrılığının ardından elini taşın altına koyan, hatta Gaziantep ile imza aşamasındayken rotasını Trabzon'a çeviren Hüseyin Çimşir için yeni bir dönem başladı.






Başka bir kulüpte A Takım çalıştırma fırsatı varken bordo-mavili kulübün altyapısının başına geçmeyi tercih etti.

Altyapı koordinatörü olarak resmi görevine vakit kaybetmeden başlayan Hüseyin Çimşir, ekibiyle birlikte ilk strateji toplantılarını gerçekleştirdi.






Dünya futboluna hâkimiyeti, geniş scout ağı ve genç yetenek geliştirme tecrübesiyle bilinen Çimşir, öz kaynak düzeninde radikal değişimlere imza atmaya hazırlanıyor.

Özellikle genç yeteneklerin A Takım'a geçiş sürecinde doğrudan söz sahibi olacak olan deneyimli teknik adam, Thomas Reis'in A Takım sistemiyle entegre bir altyapı modeli kurarak Trabzonspor'un öz kaynak mirasını yeniden canlandırmayı hedefliyor.






Çimşir, kulübe olan bağlılığını bir kez daha kanıtladı. Yaşanan süreç "Trabzonspor mu Çimşir'e, Çimşir mi Trabzonspor'a iyilik yaptı?" sorusunu akıllara getirse de ortaya çıkan tablo tam bir aidiyet ve vefa örneği oldu.

Serdal Adalı kadrosunu neden değiştirdi? İşte sebebi

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, tek adaylı seçimi kazandıktan sonra hazırlık evresinin bittiğini belirterek mali disiplin ve kenetlenme vurgusuyla icraat dönemini başlattı

06.10.2026 12:20:00
Haber Merkezi
 
Serdal Adalı kadrosunu neden değiştirdi? İşte sebebi
Serdal Adalı kadrosunu neden değiştirdi? İşte sebebi
Beşiktaş'taki tek adaylı seçimi kazanan Serdal Adalı, teşekkür konuşmasında camiaya net mesajlar verdi: "Yapılanma bitti." Mali disiplinden taviz vermeden finansal bağımsızlığı hedefleyen ve iç çekişmeleri rafa kaldırıp "tek yumruk" kenetlenme çağrısı yapan Adalı, masadaki hazırlık evresinin kapandığını belirterek Beşiktaş için somut başarı ve hesap verme dönemini başlattı.






Tek aday olarak girdiği baskın seçimi beklendiği gibi düşük katılımla kazanan Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı'nın teşekkür konuşması dikkat çekti.






Adalı konuşmasında; masadaki hazırlık evresinin kapandığını, sahada ve mali tabloda somut sonuçlar üretilmesi gereken "hesap verme ve icraat" döneminin başladığını ilan etti.






Konuşmanın en kritik cümlesi "Yapılanma dönemini büyük ölçüde tamamladık" vurgusuydu. Adalı, göreve geldiği günden bu yana kulüp içinde yaptığı idari, kadrosal veya mali envanter düzenleme çalışmalarının sonuna geldiğini beyan etti. Bu ifade, kamuoyuna ve taraftara verilmiş dolaylı bir "Artık mazeretimiz kalmadı, icraat ve başarı aşamasına geçiyoruz" taahhüdü.






"Finansal bağımsızlığımızı kazanmaya başlayacağımız günler..." diyerek Beşiktaş'ın ekonomik gerçekleriyle yüzleşildiğini gösterdi. Kısa vadeli, kontrolsüz ve kulübü borç batağına sürükleyecek hayali transferler yerine; ayağı yere basan, mali disiplini öncelikleyen bir yönetim anlayışının devam edeceğini savundu.






"Bağımsızlık" kelimesinin seçilmesi; bankalar konsorsiyumu ve birikmiş borç yükünden kurtulmanın stratejik bir hedef olarak önceliklendirildiğini anlatıyor.






Adalı konuşmasında "Kenetlenmiş, tek yumruk olmuş, inanmış bir Beşiktaş..." mottosunu kullandı. Seçim sürecinin geride kaldığı, muhalefetin veya iç çekişmelerin rafa kaldırılması gerektiği mesajını verdi. Başarı için saha dışındaki bölünmelerin bitmesi ve tek bir cephe olarak hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

İsmail Kartal havaya girmedi! Gerçeğin farkında

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın sosyal medyada yapılan "uçuyor/kaçıyor" diyen hesapların yıkama yağlamalarına karnı tok

06.10.2026 11:05:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal havaya girmedi! Gerçeğin farkında
İsmail Kartal havaya girmedi! Gerçeğin farkında
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın sosyal medyada yapılan "uçuyor/kaçıyor" diyen hesapların yıkama yağlamalarına karnı tok.

Bu sezon atılan 16 golün 14'ünün son 4 sıradaki takımlardan 3'üne atılmış olduğunun farkında olan sarı-lacivertlilerin hocası, işe yarar ve sonuç veren hücum planlarını devreye sokmak için sabah akşam çalışmalarına devam ediyor.







Fenerbahçe bu sezon geride kalan 8 haftada 16 gol buldu... Bu gollerin 8'ini son sıradaki Eyüpspor'a attı. 4'ünü 15. sıradaki Konya'ya, 2'sini de 16. Samsunspor'a attı. Yani İsmail Kartal'ın takımı bu sezon bulduğu 16 golün 14'ünü son 4 sıradaki takımlardan 3'üne attı.






İsmail Kartal da bunun farkında... Sosyal medyadaki "yıkama yağlamalara" karnı tok… Neler yapmaları gerektiğini biliyor.

Ceza sahası içine daha planlı, ezberlenmiş organizasyonlarla girebilen ve bitiriciliği sağlayabilen bir takım kimliğine bürünmek zorunda olduklarını kabul ediyor.







Rakip ceza sahasında iş bitiren, hücum setlerinin işlediği ve üçüncü bölgeye giriş planlarının olmasını takıma ezberletmek istiyor.

Ceza sahası içinden yapılan 83 şutun sadece 14'ünün gol olması (%16.8 bitiricilik oranı), pozisyona girmekte zorlanılmasa da nitelikli şut açısı yaratmada eksiklik olduğunu gösteriyor. Takımın ezberlenmiş üçüncü bölge giriş planlarına ve ceza sahası içi kombinasyonlarına ihtiyacı var.







Yan toplardan ve ortalardan verim çok düşük. Maç başı 5.5 isabetli orta yapılmasına rağmen 8 maçta sadece 1 kafa golü bulunması, ön/arka direk koşularının ve ceza sahası paylaşımının zayıf kaldığını gösteriyor.

16 golün 10'unun sol ayakla atılmış olması (sağ ayak 5), hücum oyuncularının kaleyi görme ve şut açılarını rakipler tarafından tahmin edilebilir kılıyor. İsmail Kartal bunları değiştirmek zorunda olduklarının farkında.

TFF'de Mesut Özil dönemi geliyor! Türk futbolunda kazan kaynıyor

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun koltuğu zangır zangır sallanırken 'yukarıdan' radikal bir karar çıktı: Futbolun patronu iş insanlarına değil, sahanın içinden çıkan bir isme teslim edilsin!

06.10.2026 10:38:00
Haber Merkezi
 
TFF'de Mesut Özil dönemi geliyor! Türk futbolunda kazan kaynıyor
TFF'de Mesut Özil dönemi geliyor! Türk futbolunda kazan kaynıyor
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun koltuğu zangır zangır sallanırken 'yukarıdan' radikal bir karar çıktı: Futbolun patronu iş insanlarına değil, sahanın içinden çıkan bir isme teslim edilsin! Kulislerde Mustafa Eröğüt'ten Hamit Altıntop'a birçok isim konuşulsa da üst aklın üzerinde durduğu ve 'kimsenin hayır diyemeyeceği' tek bir isim var: Mesut Özil...






TFF İcra Kurulu yarın (Salı günü) bir araya gelecek... Tutuklanan Ferhat Gündoğdu'nun istifası ve prens hakem Yasin Kol'un yaşadığı sürecin nasıl yönetileceği masaya yatırılacak.

Şu an için her ne kadar İbrahim Hacıosmanoğlu'nun istifa ihtimali yüzde 30 seviyesinde olsa da futbol kamuoyunda kan değişikliği beklentisi de hiç az değil.







Fotospor editörleri olarak kulaklarımızı kabarttık... Sorduk, soruşturduk. "TFF'nin başına kim geçebilir?" sorusunu en tepelerde dolanan isimlere sorduk.

Adaylar arasında en iddialı olanı Mustafa Eröğüt. Ancak yukarısının futbolun iş insanlarına değil de futbolun içinden gelenlere bırakılması yönünde bir irade olduğu da konuşuluyor.







Hamit Altıntop bekliyor. Mesut Özil ismi üzerinde duruluyor, kimsenin hayır diyemeyeceği iddia ediliyor. Ayrıca Alpay Özalan'ın da TFF başkanlığına bir ilgisi var.

Şenol Güneş ya da Fatih Terim isimleri dillendiriliyor. İkisi de aslında hevesli; ancak yukarının daha genç ve dinamik isimleri tercih ettiği iddia ediliyor.







Futboldan gelen başkan istendiği için Ahmet Ağaoğlu ya da Ahmet Nur Çebi'nin de ihtimali yok gibi. Servet Yardımcı da ortada yok. Zaten aday olsa şansı yok deniliyor.

Salah çılgınlığı sınır tanımıyor

Futbolun büyük yıldızlarını çok sık kendi statlarında izleyemeyen Finliler, Mohamed Salah’ı canlı izlemek için adeta seferberlik başlattı. KuPS-Trabzonspor maçı öncesi biletleri tüketen Finli taraftarların tek korkusu ise Mısırlı süper starın yapay çim zemin nedeniyle riske edilmeyip kadroya alınmaması

05.10.2026 12:17:00
Haber Merkezi
 
Salah çılgınlığı sınır tanımıyor
Salah çılgınlığı sınır tanımıyor
Finlandiya; komşuları Norveç ya da İsveç gibi futbolda zaman zaman öne çıkan, Ibrahimović ya da Haaland gibi yıldızları dünya futboluna sunan bir Kuzey Avrupa ülkesi değil. Genel anlamda futbol ne kadar sevilse de Malta ya da Kuzey İrlanda gibi ülkelerin bir basamak üzerinde yer alan, alt seviye bir ligi olan bir İskandinav ülkesi.






Trabzonspor, ülkenin köklü takımlarından KuPS ile 15 Ekim'de Konferans Ligi maçına çıkacak. Finliler için bu, Salah'ı kanlı canlı sahalarında görmek anlamına geliyor. Bu yüzden işi gücü bıraktılar, Mısırlı oyuncuyu görmek için neler yapabileceklerini anlamaya çalışıyorlar.

Finlandiyalı futbolseverlerin kafasındaki soru işaretlerinin ana nedeni, Salah'ın Mısır Millî Takımı ile Güney Sudan'a karşı oynadığı maçta yapay çim zemin riski nedeniyle forma giymemesi oldu.






KuPS'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Väre Areena'nın yapay çim olması ve UEFA kriterleri doğrultusunda Trabzonspor mücadelesinin Tampere'deki Tammela Stadyumu'na alınması da tartışmaları alevlendirdi. Tampere'deki stadyumun zemin yapısının da yapay çim olması, "Salah riske edilecek mi?" sorusunu yeniden gündeme taşıdı.






Ancak Finlandiya basınında yer alan değerlendirmelere göre konunun yalnızca zemin türü üzerinden ele alınması doğru bulunmuyor. Salah'ın kariyerinde daha önce de yapay çim zeminli sahalarda forma giydiği ve herhangi bir sakatlık yaşamadığı hatırlatılıyor.

Bunun yanı sıra Tampere'deki Tammela Stadyumu'nun zemin kalitesinin UEFA standartlarına tamamen uygun olduğu, bu durumun oyuncu sağlığı açısından herhangi bir ekstra risk barındırmadığı ifade ediliyor.

İsmail Kartal ısrar etti! Fenerbahçe İspanya karşısında izledi

Fenerbahçe'nin İspanya karşısında canlı izlettiği 8 numara adayı Lukas Ambros, hücumda sıfır çekerek scout ekibinde hayal kırıklığı yarattı

05.10.2026 11:50:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal ısrar etti! Fenerbahçe İspanya karşısında izledi
İsmail Kartal ısrar etti! Fenerbahçe İspanya karşısında izledi
İsmail Kartal'ın talebi doğrultusunda 8 numara arayışlarını sürdüren Fenerbahçe'de scout ekibinin İspanya karşısında canlı izlediği Lukas Ambros, performansıyla hayal kırıklığı yarattı. Hücumda sıfır çeken ve 90 dakika boyunca oyuna ağırlığını koyamayan 2004 doğumlu Çek yetenek, A klas seviyenin henüz gerisinde olduğunu gösterdi.






İsmail Kartal'ın istediği 8 numarayı transfer etmek isteyen Fenerbahçe yönetimi, çalışmalarını devam ettiriyor. Önceki akşam Kartal'ın listesinde yer alan isimler arasında yer alan Lukas Ambros, scout ekibi tarafından İspanya karşısında izlendi. Ancak +4 kuralına uygun genç Çek oyuncu, hayal kırıklığı yaratan bir performans sergiledi. 2004 doğumlu Ambros'un İspanya performansı, Fenerbahçe'nin scoutlarını hayal kırıklığına uğrattı.






8 numara pozisyonunun en temel sorumlulukları olan asist, asist beklentisi, kilit pas ve şut gibi hücum çıktıları 0 olarak gerçekleşti. Yalnızca 1 orta denemesi var, o da isabetsiz.






Maç boyunca sadece 30 kez topla buluşabildi... Bu da oyundan koptuğunu ve pas opsiyonu olamadığını gösteriyor.






Yaptığı 17 pasın yalnızca 7'si rakip yarı sahada; üstüne üstlük bunların sadece 4'ü isabetli oldu. Pas profili tamamen güvenli ve geriye pas odaklıydı.






Bu istatistiklerin dünya şampiyonu İspanya karşısında olduğunu da unutmamak lazım... Belki Fenerbahçe, Ambros'u izlemeye devam eder. Bu yüzden Çeklere daha yakın kalitede başka rakipler karşısında da izlemesi gerekir. Ancak 22 yaşındaki oyuncu henüz A klas değil.

Yapı çökerse Fenerbahçe'ye para yağacak

MHK'deki tutuklamalar sonrası sessizliğini koruyan Fenerbahçe'nin, hak kayıpları için TFF'ye 100 milyon euro'luk dev tazminat davası açmaya hazırlandığı iddia edildi

05.10.2026 11:40:00
Haber Merkezi
 
Yapı çökerse Fenerbahçe'ye para yağacak
Yapı çökerse Fenerbahçe'ye para yağacak
MHK'deki tutuklama dalgası sonrası Fenerbahçe'den Türk futbolunu sallayacak bir hamle geldiği iddia edildi! Zürih merkezli dev spor hukuku bürosunun hazırladığı gizli raporda; "Yapı çöker, hak kayıpları tescillenirse TFF'ye 100 milyon euro'luk fatura kesilir." garantisi verildi. Sarı-lacivertlilerin koruduğu derin sessizliğin arkasındaki büyük strateji de ortaya çıktı.






MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun tutuklanmasıyla Fenerbahçe cephesi, yıllardır üzerinde durduğu "Yapı"nın sonunda ortaya çıktığına inanıyor... İddialara göre Sarı-lacivertli kulüp adına hukukçu yöneticiler, Zürih merkezli bağımsız ve saygın bir spor hukuku bürosundan hukuki mütalaa talep etti. İsmi gizli tutulan (gelecekte dava açılması durumunda yola birlikte çıkılacağı düşünüldüğü için) büro tarafından hazırlanan raporda; geçmiş sezonlarda yaşanan hakem atama usulsüzlükleri, mobbing iddiaları ve saha dışı müdahalelerin yargı kararlarıyla kesinleşmesi hâlinde, Fenerbahçe'nin yaşadığı ağır gelir kayıplarını hukuken tahsil edebileceği belirtildi.






ON MİLYONLARCA EURO TAZMİNAT

Uluslararası hukuk bürosunun konunun uzmanı finansçılarla FIFA, UEFA ve CAS standartlarına göre simüle ettiği tazminat matrahında milyonlarca euro'luk tazminatlar öngörülüyor.






FENERBAHÇE'DEN TAZMİNAT HESAPLARI

Raporda, Fenerbahçe'nin son yıllarda kaçırdığı Şampiyonlar Ligi katılım payları, performans bonusları, yayın gelirleri ve sponsorluk kayıplarının sezon başına 40 ila 60 milyon euro bandında bir zarara yol açtığı savunuluyor. Birden fazla sezonu kapsayacak olası bir davada; itibar ve marka değeri zararları da eklendiğinde TFF'ye çıkarılacak faturanın 100 milyon euro'yu aşabileceği kaydedildi.






YÖNETİM VE ALİ KOÇ SESSİZ

Yaşanan tüm bu sıcak gelişmelere rağmen sarı-lacivertli yönetimin ve eski başkan Ali Koç'un sessizliğini koruması ise dikkat çekici.






Kulüp kaynaklarına göre bu durum stratejik bir iletişim hamlesi. "Haklılığın yargı kanalıyla tescillenmesini" beklemek adına kurumsal bir sessizlik politikası izleniyor. Zürih'ten gelen bu dev raporun ise olası adli kararlar sonrası kulübün elindeki en güçlü koz olacağı konuşuluyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.