Tatlandırıcı olarak kullanılan yiyecek ve içeceklerin tüketilmesinin zayıflamak için yeterli olabileceğine dair inancın yanlış olduğu, bu ürünlerin tüketiminin şişmanlığa neden olabileceği ortaya çıktı. Purdue Üniversitesi'nin konuya yönelik araştırması Uluslararası Obezite Dergisi'nin Temmuz sayısında yayınlandı. Üniversitenin araştırma görevlileri yaptıkları deneylerde 2 grup fareyi kullandı. İlk 10 gün birinci gruba yüksek oranda şekerli sıvı verilirken diğer gruba hem şeker hem de sakarinli sıvı verildi. Sonraki 10 günde her iki gruba da şekerli ve çikolata aromalı gofret ve fare yemi yedirildi. Her iki gruptaki fareler aynı orandaki çikolatalı gofreti yerken, ilk 10 günde hem şekerli hem de sakarinli sıvı içen grubun diğer gruptaki farelere göre 3 kat daha fazla kalori aldığı saptandı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.


















































































