logo
15 EKİM 2026

Terim: Yeni Sacchi olacağım

20.09.2001 00:00:00
 
Milan Teknik Direktörü Fatih Terim, "Yeni Sacchi olacağım" dedi. La Repubblica Gazetesi'nde yayımlanan demecinde Türk teknik adam, Milan'da Ariggo Sacchi'nin yarattığı devri yaratmak istediğini, bu yüzden Milan'a geldiğini söyledi. Atak oyun oynatmayı sevdiğini ve her zaman bu biçimde oyun oynatacağını ifade eden Terim, "Herkes benim başarılarımı nasıl kazandığımı biliyor. Her zaman düşündüğümü söylüyorum. Yapmacık değil doğal birisiyim. Eleştirilere alışığım. İstanbul'da da bir sürü iddialarda bulunuyorlardı" diye konuştu. "Milan'a gezevelikle değil başarılarıyla geldim" diyen Terim, konuşmayı değil çalışmayı tercih ettiğini kaydetti.

Maratonlara ilgi artıyor


Dünyada maraton koşularına ilgi giderek artıyor. Örneğin Nisan 2027'de yapılacak Londra Maratonu kurasına yaklaşık 1.4 milyon kişi başvurdu. Bunlardan 100 bini Cumartesi ve Pazar günlerinde iki farklı koşuda yarışacak. Özellikle orta yaş erkekler ile genç bayanlar maratonlara ilgi gösteriyor.

13.10.2026 09:56:00
Yaşar Cebesoy
 
 Maratonlara ilgi artıyor
 Maratonlara ilgi artıyor

Londra, Sydney, Berlin, Cape Town, New York, Boston, Tokyo ile birlikte 8 majör (ana) maratondan biri olan Şikago Maratonu, geçtiğimiz Pazar günü yapıldı. Yarışı erkeklerde Kenyalı atlet Amos Kipruto 2.01.09'luk, kadınlarda ise Etiyopyalı koşucu Hawi Feysa 2.13.33'lük derecesiyle kazandı. Kipruto, maratonda tüm zamanların en iyi 5. derecesini koştu. Zaten en iyi ilk 3 derece bu yıl Londra Maratonu'nda elde edilmişti. Feysa da tüm zamanların en iyi 5. koşusunu koştu. Yine Feysa, tüm zamanların en iyi 4. koşucusu oldu. En iyi 5 dereceden ikisi Etiyopyalı atlet Tigst Assefa'ya ait...

Yaklaşık 55 bin koşucu bitirdi

Şikago Maratonu'nu yaklaşık 25 bin kadın ile 29 bin 400 erkek koşucu bitirdi. Özellikle kadın koşucu sayısı dikkat çekiyor. Hatta kadınlar 25-29 yaş kategorisinde tam 5 bin 625 koşucu baştan sona parkurda ter döktü. Kategori liderliği onların elinde! Aynı yaş kategorisinde yer alan erkek sayısı yaklaşık 4 bin 500'dü... Erkeklerde en çok koşucunun yer aldığı kategori 4 bin 850 koşucu ile 30-34 yaş... Erkeklerde 35-39'da ise yaklaşık 4 bin 550 yarışçı yer aldı. Kadınlarda ise 30-34'te 4 bin 450, 35-39'da 3 bin 320, 4-44'te 3 bin 150 koşucu yarışı bitirdi.

Yaşla birlikte koşucu sayısı azalıyor

Hem kadınlarda hem de erkeklerde yaş arttıkça koşucu sayısı düşüyor. Ancak ileri yaşlarına rağmen binlerce kadın - erkek 42 kilometrelik zorlu maratonu tamamlıyor. Bazı yaş gruplarında dramatik azalmalar yaşanmıyor değil. Elde edilen dereceler de elbette düşüyor. Ancak hem hızlı, hem de yaşlı koşucular da bulunuyor.

Şikago'da 50-54 yaş kategorisinde 1717 kadın, 2 bin 596 ekek koşucu yarışı bitirdi. Erkeklerin birincisi 2.38.30, kadınların yaş kategori birincisi ise 2.56.11 koştu.
55-59 yaş kategorisinde ise yarışı bitiren kadın sayısı 1055, erkek sayısı ise 1842 oldu. Kadınlarda en iyi derece 3.00.05 iken, erkeklerde 2.40.24 idi...
60-64 ise 584 kadın, 1135 erkek yarışı bitirmeyi başardı. Kadınlarda en iyi derece 3.11.38 olurken, erkeklerde 2.42.46 idi.

65-69'da ise 179 kadın, 508 erkek yarışı bitirdi. Kadınlarda en iyi derece 3.15.21, erkeklerde ise 2.51.27 idi. Erkekler derecesi yaşa rağmen oldukça iyi...
70-74'te yarışı bitiren kadın koşucu sayısı sadece 64, erkek sayısı ise 178 idi. Erkeklerde en iyi derece 3.09.41...
75-79'da ise 11 kadın, 54 erkek koşucu Şikago Maratonu'nu tamamlamayı başardı. Erkeklerin birincisi 3.40.44 ile yarışı tamamladı.

80 yaş ve üstünde ise sadece 2 kadın koşucu yarışı tamamlamış. Erkek bitiren sayısı ise 13... Erkeklerin birincisi 3.38.55 koşmuş... Kategori ikincisi 5.14.32... Arada 1 saat 35 dakika fark var!

İstanbul'da yüzlerce kişi pedal çevirecek


 
İBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile İBB Spor İstanbul tarafından düzenlenen Tarihi Yarımada Bisiklet Turu, 11 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. Yaklaşık bin bisikletlinin pedal çevireceği 19 kilometrelik tur, İstanbul’un eşsiz tarihi mirasını sporla buluşturacak.
 

10.10.2026 23:54:00
Murat Çorbacı
 
 İstanbul'da yüzlerce kişi pedal çevirecek
 İstanbul'da yüzlerce kişi pedal çevirecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile İBB Spor İstanbul tarafından fiziksel aktiviteyi teşvik etmek, bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak ve sürdürülebilir, çevreci bir şehir yaşamına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Tarihi Yarımada Bisiklet Turu için geri sayım başladı. 11 Ekim Pazar günü Yenikapı Bisiklet Evi'nden start alacak etkinlikte, yaklaşık 1000 bisiklet tutkunu Tarihi Yarımada'nın büyüleyici atmosferinde bir araya gelecek.

Katılımcıların güvenli ve keyifli bir sürüş deneyimi yaşaması için her detayın düşünüldüğü etkinlikte, start öncesi katılımcılara bisiklet bakım desteği sağlanacak. Tur için kayıt yaptıran tüm sporseverlere etkinliğe özel katılımcı tişörtü, parkuru başarıyla tamamlayanlara ise günün anısına özel anı madalyası ve gıda paketi takdim edilecek.


Güzergah keyif verici

Yenikapı Bisiklet Evi önünden saat 09.00'da başlayacak ve 1 saat 30 dakika sürmesi planlanan 19 kilometrelik tur, katılımcılara İstanbul'un simge yapılarının gölgesinde pedal çevirme fırsatı sunacak. Tarihi Yarımada Bisiklet Turu için yollar trafiğe kapatılmayacak, katılımcılar güvenlik önlemleriyle birlikte şehrin tadını çıkaracak.

Sahil şeridinden Haliç kıyılarına, Balat'ın renkli sokaklarından Gülhane Parkı ve Sultanahmet Meydanı'na uzanan rota; Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet Camii ve Mısır Çarşısı gibi kentin dünya mirası anıtlarını kapsayacak. Katılımcılar ayrıca turun en özel duraklarından biri olan Sultan III. Ahmet Çeşmesi önünde verilecek fotoğraf molasında bu tarihi anı ölümsüzleştirecek.

Hava sıcak

Yarış gününde güneşli bir hava beklenirken, sıcaklığın en düşük 17, en yüksek 24 derece olması öngörülüyor. 19 kilometrelik parkurun detaylı güzergâhı da şu şekilde olacak:
Tur, Yenikapı Bisiklet Evi önünden start alacak. Sahil hattı üzerinden Kumkapı ve Çatladıkapı Geçidi yönünde ilerleyen bisikletliler, Sirkeci ve Eminönü'ne ulaşacak. Ardından Unkapanı, Cibali ve Fener güzergâhını takip ederek Balat'a varacak olan konvoy, Balat'tan dönüş yaparak aynı hat üzerinden yeniden Sirkeci'ye yönelecek.

Buradan Gülhane Parkı'nın sahil girişine yönelecek katılımcılar, parkın içinden geçip tramvay çıkışından Sultanahmet yönüne devam edecek. Sultanahmet Meydanı ve Ayasofya çevresine ulaşan bisikletliler için Sultan III. Ahmet Çeşmesi önünde fotoğraf molası verilecek. Molanın ardından Küçük Ayasofya Caddesi ve Aksakal Sokak üzerinden Kennedy Caddesi'ne bağlanılarak Çatladıkapı ve Kumkapı sahil hattı takip edilecek ve tur, başlangıç noktası olan Yenikapı Bisiklet Evi önünde tamamlanacak.

RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanında hata yapmadı

10.10.2026 21:22:00 / Güncelleme: 10.10.2026 21:26:17
Haber Merkezi
 
RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ
RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ
Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanında hata yapmadı! Asensio'nun golüyle öne geçen sarı-lacivertliler, İrfan Can ve Oğuz Aydın'ın son bölümdeki golleriyle sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

ASENSIO SAHNEYE ÇIKTI



Karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe, 12. dakikada aradığı golü buldu. Kerem'in ceza sahası içindeki pasında sol çaprazda topla buluşan Asensio, savunmaya da çarpan vuruşuyla kaleci Fofana'yı avladı: 0-1.

Golden sonra beraberlik için fırsat arayan Çaykur Rizespor, 42. dakikada Mithat'ın ortasında Qazım Laçi'nin kafa vuruşuyla tehlike yarattı ancak top auta çıktı. İlk yarıyı Fenerbahçe önde kapattı.

RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ

İkinci yarıda ev sahibi ekip beraberlik için baskısını artırdı. 48. dakikada Kerem, şık çalımlarla kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak fırsatı değerlendiremedi. 52. dakikada Olawoyin'in ceza sahası dışından çektiği şut da az farkla auta gitti.

dakikada Kerem'in pasında Greenwood'un şutu savunmaya çarparak kornere çıktı. Rizespor'un beraberlik arayışları sonuç vermeyince son sözü Fenerbahçe söyledi.

SON DAKİKALARDA FARK AÇILDI

Dakikalar 84'ü gösterdiğinde Oğuz Aydın'ın pasıyla topla buluşan İrfan Can, ceza sahası dışından uzak direğe gönderdiği şutla farkı ikiye çıkardı: 0-2.

Bu golden yalnızca üç dakika sonra sahneye bu kez Oğuz Aydın çıktı. Lukaku'nun pasını alan Oğuz, ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruşta iki direğe de çarpan topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu belirledi: 0-3.

Fenerbahçe, Rize deplasmanında son bölümde bulduğu gollerle galibiyetini perçinledi ve üç puanı üç golle aldı.

Montella'nın 1115 günlük karnesi

A Milli Futbol Takımı'nın başında 1115 gün kalan Teknik Direktör Vincenzo Montella, bu süreçte 40 maça çıkarken, 21 galibiyet, 14 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı

10.10.2026 09:58:00
İhlas Haber Ajansı
 
Montella'nın 1115 günlük karnesi
Montella'nın 1115 günlük karnesi
A Milli Futbol Takımı'nın başında 1115 gün kalan Teknik Direktör Vincenzo Montella, bu süreçte 40 maça çıkarken, 21 galibiyet, 14 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı.
A Milli Futbol Takımı'nda son dönemde alınan sonuçların ardından Teknik Direktör Vincenzo Montella ile yollar ayrıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), son yaptığı yönetim kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Montella ile yola devam etmeme kararı aldıklarını duyurdu.

1115 gün görevde kaldı

Stefan Kuntz ile yolların ayrılmasının ardından 21 Eylül 2023 tarihinde takımın başına geçen İtalyan teknik adam, 1115 gün görev kaldı. Bu süreçte ilk sınavında 12 Ekim 2023 tarihinde deplasmanda Hırvatistan'ı 1-0 mağlup ederek başlayan Montella, son maçında ise 5 Ekim 2026'da konuk olduğu İtalya'ya 3-1'lik skorla kaybetti.

40 maça çıktı



Vincenzo Montella, A Milli Takım ile 31'i resmi, 9'u özel olmak üzere toplam 40 maça çıktı. İtalyan teknik adam, söz konusu müsabakalarda 21 galibiyet elde ederken, 14 yenilgi ve 5 de beraberlik aldı. Milliler, bu dönemde 66 gol kaydederken, kalesinde 58 gol gördü.

2024 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final oynadı

Montella'nın, A Milli Futbol Takımı'nı çalıştırdığı dönemde Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası'nda önemli başarı elde etti. Portekiz, Çekya ve Gürcistan'ın olduğu gruptan çıkan ay-yıldızlılar, son 16 turunda Avusturya'yı yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Milliler, çeyrek finalde Hollanda'ya kaybederek, turnuvaya veda etti.

24 yıl sonra Dünya Kupası'na katıldı



Vincenzo Montella, yıllardır süren FIFA Dünya Kupası hasretini sona erdiren teknik direktör oldu. Montella ile birlikte milliler, 24 yıl sonra Dünya Kupası bileti aldı. ABD, Kanada ve Meksika ortaklığında düzenlenen 2026 Dünya Kupası'nda istediği sonuçları alamayan A Milliler, Avusturalya, Paraguay ve ABD'nin olduğu grubu 3 puanla sonuncu sırada tamamladı.

UEFA Uluslar A Ligi'ne yükseldi

52 yaşındaki teknik direktör ile UEFA Uluslar A Ligi'ne ilk kez çıkıldı. A Milli Futbol Takımı, Uluslar B Ligi'nde grubunu 2. sırada tamamladı ve A Ligi'ne yükselmek için Macaristan ile play-off oynadı. Milliler, Macaristan'ı geçerek A Ligi'ne yükselmeyi başardı.

A Ligi'nde 4'te 0 yaptı

Uluslar A Ligi'nde Fransız, İtalya ve Belçika ile mücadele eden A Milli Takım, istediği gibi başlayamadı. Milliler, 4 maçlık seride puan alamadı ve 4 müsabakayı da kaybetti. Ay-yıldızlılar sırasıyla Kocaeli'de Fransa'ya 1-0, Bursa'da İtalya'ya 4-1, Belçika'ya deplasmanda 3-0 ve son olarak konuk olduğu İtalya'ya 3-1'lik skorlarla yenildi.

İspanya'ya 6-0, Avusturya'ya 6-1 kaybetti

Vincenzo Montella yönetiminde A Milli Futbol Takımı, 2 karşılaşmada kalesinde 6'şar gördü. Milliler, 26 Mart 2024 tarihindeki hazırlık maçında Avusturya'ya 6-1, 7 Eylül 2025 tarihinde Konya'da oynadığı İspanya'ya da 6-0'lık skorla kaybetti.

Bulgaristan'ı 6-1 mağlup etti

A milliler, Montella döneminde en farklı galibiyetini ise Bulgaristan karşısında elde etti. Milliler, 11 Ekim 2025 tarihinde deplasmanda mücadele ettiği Bulgaristan'ı 6-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Ay-yıldızlılar ayrıca Letonya ve Kuzey Makedonya'yı da 4-0'lık skorlarla yendi.

A Milli Takım'da en çok maça çıkan 4. teknik direktör oldu

Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı'nı çalıştıran 4. İtalyan teknik adam oldu. Bu süreçte 40 müsabakada takımın başında yer alan Montella, A Milli Takım'da en çok maça çıkan 4. teknik direktör olarak yer aldı. Millilerde Fatih Terim, 135 maçla bu listenin ilk sırasında bulunuyor.

ASLAN, KASIMPAŞA'YI SON NEFESTE DEVİRDİ: 3-1

Torreira'nın kırmızı kartıyla 10 kişi kalan Galatasaray, 1-1'e gelen maçta pes etmedi. 90. dakikada Barış Alper Yılmaz, 90+6'da Lemina sahneye çıktı; sarı-kırmızılılar sahadan 3-1 galip ayrıldı

09.10.2026 22:16:00
Haber Merkezi
 
ASLAN, KASIMPAŞA'YI SON NEFESTE DEVİRDİ: 3-1
ASLAN, KASIMPAŞA'YI SON NEFESTE DEVİRDİ: 3-1
Trendyol Süper Lig'de Galatasaray, Kasımpaşa'yı 3-1 mağlup etti. RAMS Park'ta oynanan mücadelede sarı-kırmızılılar, ilk yarıyı Abdülkerim Bardakcı'nın golüyle önde kapattı. İkinci yarıda Torreira'nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Galatasaray, Rak-Sakyi'nin golüne engel olamadı. Ancak son dakikalarda vites yükselten Aslan, Barış Alper Yılmaz ve Lemina'nın golleriyle üç puana uzandı.

ABDÜLKERİM'DEN KRİTİK GOL

Karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray, ilk yarıda rakip kalede önemli fırsatlar yakaladı. 15. dakikada Deniz'in sol çaprazdan şutunda kaleci Gianniotis gole izin vermedi. 18. dakikada Yunus'un vuruşu üstten auta giderken, 19. dakikada Leao'nun şutunu yine Gianniotis çıkardı.

Kasımpaşa da 32. dakikada Benedyczak ile gole yaklaştı ancak kaleci Uğurcan Çakır başarılıydı. 34. dakikada Sara'nın uzak mesafeden şutunu Gianniotis kornere çeldi.

Dakikalar 45'i gösterdiğinde sahneye Abdülkerim Bardakcı çıktı. Batrakov'un serbest vuruştan ceza sahasına gönderdiği topa iyi yükselen Abdülkerim, kafa vuruşuyla ağları havalandırdı ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

TORREIRA ATILDI, KASIMPAŞA BERABERLİĞİ YAKALADI



İkinci yarıda da gol arayan Galatasaray, 54. dakikada Leao ile fırsat yakaladı ancak Gianniotis'i geçemedi. 59. dakikada Sara'nın vuruşu savunmaya takıldı.

Mücadelenin kırılma anı 63. dakikada yaşandı. Torreira'nın Diarra'ya yaptığı faul sonrası önce sarı kart gösteren hakem Halil Umut Meler, VAR incelemesinin ardından kararını değiştirdi ve Uruguaylı futbolcuya direkt kırmızı kart gösterdi. Galatasaray sahada 10 kişi kaldı.

Bu fırsatı değerlendiren Kasımpaşa, 68. dakikada beraberliği yakaladı. Korner sonrası ceza sahası dışından yapılan vuruşta savunmaya çarpan top Rak-Sakyi'nin önünde kaldı. Rak-Sakyi'nin uzak köşeye gönderdiği top ağlarla buluştu: 1-1.

BARIŞ ALPER VE LEMİNA'DAN SON DAKİKA DARBESİ



Beraberlik golünün ardından galibiyet için yüklenen Galatasaray, 79. dakikada Sane ve Osimhen ile önemli fırsatlar yakaladı ancak kaleci Gianniotis gole izin vermedi. 83. dakikada Lemina'nın kafa vuruşu ise az farkla auta çıktı.

Karşılaşmanın son dakikaları büyük heyecana sahne oldu. 90. dakikada Jakobs'un sol kanattan ceza sahasına gönderdiği sert ortada top arka direkte Barış Alper Yılmaz'ın önünde kaldı. Barış Alper, düzgün vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara göndererek Galatasaray'ı yeniden öne geçirdi: 2-1.

Kasımpaşa'nın beraberlik arayışına karşı Galatasaray son sözü uzatma dakikalarında söyledi. 90+6. dakikada Osimhen'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Lemina, rakibinden sıyrıldıktan sonra sağ çaprazdan vuruşunu yaptı. Kaleci Gianniotis'e çarpan top ağlarla buluştu ve maçın skorunu belirledi: 3-1.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.