logo
25 EKİM 2026

Trabzon'da arayış başladı

06.11.2001 00:00:00
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu'nun Denizlispor karşısında alınan 2-2 beraberlikten sonra istifa etmesinin ardından bordo mavili kulüpte yeni çalıştırıcı arayışları başladı.

Giray Bulak reddetti

Trabzonspor'a teknik direktörlük için 6 teknik adamın ismi geçerken, yönetim ilk olarak eski çalıştırıcısı Giray Bulak'a teklif götürdü. Başkan Özkan Sümer'le arasındaki buzların erimesine rağmen Bulak'ın Trabzonspor Teknik Direktörlüğü teklifini kabul etmediği öğrenildi.

Sümer yabancıya karşı

Boşta olan Erdoğan Arıca, Gençlerbirliği ile görüşmeler yaparken, Arıca'nın bu konudaki tutumu bugün belli olacak.Öte yandan yönetimin büyük bir kısmının Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Briegel'i istediği belirtildi. Alman Çalıştırıcıyı ise Başkan Sümer'in istemediği öğrenildi.

Raşit Çetiner de aday

Aynı zamanda Türkiye Antrenörler Derneği Başkanlığı yapan Özkan Sümer yabancı hocaya karşı olduğunu her platformda söylüyor.Diğer teknik direktör adayları arasında ise, Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Raşit Çetiner'ın yanı sıra Necati Özçağlayan ve Ünal Karaman olurken, ayrıca Trabzonspor eski teknik direktörü Ali Kemal Denizci'nin de ismi kulisler de dolaşıyor.

Samsunspor’da alarm zilleri! 7’de 7 yenilgi

Kırmızı-beyazlılar kendi sahasında Amed Sportif Faaliyetler’e 2-1 mağlup oldu

24.10.2026 21:27:00
Haber Merkezi
 
Samsunspor’da alarm zilleri! 7’de 7 yenilgi
Samsunspor’da alarm zilleri! 7’de 7 yenilgi
Kırmızı-beyazlılar kendi sahasında Amed Sportif Faaliyetler'e 2-1 mağlup oldu. Üst üste yedinci yenilgisini alan Samsunspor'da kötü gidiş sürüyor.

Trendyol Süper Lig'de Samsunspor, sahasında Amed Sportif Faaliyetler'e 2-1 mağlup oldu. Karşılaşmaya iyi başlayan kırmızı-beyazlılar, öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı.

KIRMIZI KART DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ



Samsunspor, 21. dakikada Logi Tomasson'un golüyle öne geçti. Ancak Afonso Sousa'nın 37. dakikada kırmızı kart görmesiyle ev sahibi ekip mücadeleye 10 kişi devam etmek zorunda kaldı.

İkinci yarıda baskısını artıran Amedspor, 74. dakikada Gift Orban'ın penaltı golüyle eşitliği sağladı. Dia Saba, 83. dakikada attığı golle konuk ekibe galibiyeti getirdi. Amedspor'da Mbaye Diagne de 61. dakikada kırmızı kart gördü.

SAMSUNSPOR'UN KARNESİ ENDİŞE VERİYOR

Üst üste gelen mağlubiyetler, Samsunspor'da kötü gidişin boyutunu gözler önüne serdi. Takımın savunma direnci, skor üstünlüğünü koruma becerisi ve maçları sonuçlandırma sorunu yeniden tartışma konusu oldu.

Taraftarlar, peş peşe gelen yenilgilerin ardından takımın ne zaman toparlanacağını merak ediyor. Samsunspor'un bu kötü seriyi sonlandırmak için bir an önce puanlara ihtiyacı var.

Beşiktaş'ın Avrupa'daki 9 maçlık karnesi

Beşiktaş, bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı 9 mücadelenin 7'sinden galip ayrılırken, 1 müsabakada beraberlik ve 1 maçta da mağlup oldu

23.10.2026 09:58:00 / Güncelleme: 23.10.2026 10:02:11
İhlas Haber Ajansı
 
Beşiktaş'ın Avrupa'daki 9 maçlık karnesi
Beşiktaş'ın Avrupa'daki 9 maçlık karnesi
Beşiktaş, bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı 9 mücadelenin 7'sinden galip ayrılırken, 1 müsabakada beraberlik ve 1 maçta da mağlup oldu.

UEFA Avrupa Ligi 3. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Crystal Palace ile 2-2 berabere kaldı. Kartal bu sonuçla Avrupa'da bu sezon ilk beraberliğini yaşadı. Vincenzo Italiano yönetiminde Midtjylland'ı 1-0 ve 2-0 yenen siyah-beyazlılar, Hradec Kralove'u her iki müsabakada da 1-0'lık skorlarla mağlup etti.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Kaunos Zalgiris ile eşleşen Kartal, bu turun ilk mücadelesinden 3-0 galip gelmeyi başarırken, tek mağlubiyetini ise bu turun rövanşında rakibine deplasmanda 1-0 yenilerek yaşadı. Beşiktaş, lig aşamasının ilk haftasında Marsilya'yı 4-1'lik skorla geçerken, konuk olduğu TSG Hoffenheim'ı da 3-2 yendi. Siyah-beyazlılar konuk ettiği Crystal Palace karşısında ise ilk beraberliğini aldı.

Bu maçlarda rakip ağları 17 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde de 6 gol gördü.

Trabzonspor, yarın Hearts ile karşılaşacak

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi'nin ikinci haftasında yarın İskoçya'nın Hearts takımını konuk edecek

 

21.10.2026 10:43:00
Anadolu Ajansı
 
Trabzonspor, yarın Hearts ile karşılaşacak
Trabzonspor, yarın Hearts ile karşılaşacak

Papara Park'ta saat 19.45'te başlayacak müsabakayı, Belçikalı hakem Lawrence Visser yönetecek. Visser'in yardımcılıklarını Ruben Wyns ve Mathias Hillaert yapacak.

Konferans Ligi'ndeki ilk maçında Finlandiya'nın KuPS Kuopio takımını deplasmanda 4-2 mağlup eden bordo-mavili ekip, Hearts müsabakasını da kazanarak ikinci haftayı da kayıpsız geçmeye çalışacak.

Bordo-mavili takımda müsabaka öncesinde Batagov, Onuachu ve genç kaleci Onuralp Çevikkan'ın sakatlıkları bulunuyor.

İstifa çağrılarına İsmail Kartal: 'Futbolda bunlar var, önümüze bakacağız'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Slavia Prag beraberliği sonrası taraftarın istifa tezahüratlarına ilişkin, "Futbolda bunlar var. Keşke böyle bir şey olmasaydı ama oldu. Biz önümüze bakacağız" dedi.

21.10.2026 07:25:00
İhlas Haber Ajansı
 
İstifa çağrılarına İsmail Kartal: 'Futbolda bunlar var, önümüze bakacağız'
İstifa çağrılarına İsmail Kartal: 'Futbolda bunlar var, önümüze bakacağız'
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Slavia Prag beraberliği sonrası taraftarın istifa tezahüratlarına ilişkin, "Futbolda bunlar var. Keşke böyle bir şey olmasaydı ama oldu. Biz önümüze bakacağız" dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Çekya ekibi Slavia Prag ile 90. dakikada yediği golle 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal açıklamalar yaptı. Kartal, "Bu akşam gerçekten çok iyi başladık. Hemen 2-0'ı bulduk. Daha sonra 2-2'ye geldi. Gelme sebebiyle beraber taraftarımızı hayal kırıklığına uğrattık, onları üzdük.

Biz daha çok üzgünüz. Sonuçta bu bir Şampiyonlar Ligi maçı. Bütün oyuncularımız elinden gelenin en iyisini yaptı. Çok iyi bir takıma karşı oynadık. Fiziksel olarak çok iyiler. Buna rağmen bizim ilk devre, özellikle 2-3 tane de çok net pozisyonlarımız vardı. Rakibe çok az pozisyon versek de maç 2-2 bitti. Bu istemediğimiz bir şeydi. Taraftarımızı hayal kırıklığına uğrattığımız için üzgünüz" diye konuştu.

Oyuncu değişikliklerinde bekleme sebebinin ilk yarıda zorunlu değişiklik kullanma hakkından kaynaklandığını söyleyen deneyimli çalıştırıcı, "Ake'nin sakatlığından dolayı değişiklik yaptık. İkinci yarı iki değişiklik yapma opsiyonumuz vardı. Onun için bekledik. İrfan ve İsmail'i sonuna kadar bekledik. Bir hamlemiz daha yoktu" ifadelerini kullandı.

"Ake'nin arka hamstring bölgesinde çekme oldu"



Sakatlanarak oyundan çıkan Nathan Ake'nin durumuyla ilgili de konuşan 65 yaşındaki teknik adam, "Bugün Ake'nin arka hamstring bölgesinde çekme oldu. Daha fazla zorlamamak için çıkardık. Yarın MR'ı çekilecek, yırtık olup olmadığına, kaçıncı derece zorlanma olduğuna bakılacak. Ona göre sağlık ekibi bu konuda açıklama yapacaktır" şeklinde konuştu.

"Kerem takım savunmasına Oğuz'dan daha çok yardım etti"

Neden Kerem Aktürkoğlu'nu değil Oğuz Aydın'ı oyundan çıkardığını da açıklayan İsmail Kartal, "Kerem takım savunmasına Oğuz'dan daha çok yardım etti. Oğuz son 3-4 maçtır sürekli oynuyor. İkinci yarı çok yoruldu, bazı isteklerimizi yapamamaya başladı. Kerem belki skora katkı vermedi ama takım için çok iyi işler yaptı. Biz onları bildiğimiz için Kerem'i oyunda tuttuk, Oğuz'u çıkardık" sözlerini kaydetti.

"Galatasaray maçına en iyi şekilde hazırlanacağız"

Ligde oynanacak Galatasaray derbisine ilişkin de konuşan tecrübeli teknik adam, "Biz büyük takımız. Derbilere de alışığız. 5 gün içinde gayet iyi çalışıp, Galatasaray maçına en iyi şekilde hazırlanacağız. Taraftarımızı mutlu etmek için en iyisini yapacağız" açıklamasında bulundu.

"Futbolda bunlar var"

Taraftarların istifa çağrısına ilişkin de konuşan İsmail Kartal, "Futbolda bunlar var. Bugün istifa diye bağırdılar. Keşke böyle bir şey olmasaydı ama oldu. Biz önümüze bakıyoruz. Önümüzde çok önemli bir maç var. Onu kazanırız. İlerleyen maçları kazanırız, taraftarımızla barışırız" diyerek sözlerini tamamladı.

FENERBAHÇE’DE SON DAKİKA YIKIMI

Sarı-lacivertliler maça fırtına gibi başladı, iki golle öne geçti. Ancak savunmadaki hata ve son dakika golü galibiyeti kaçırdı

20.10.2026 21:55:00
Haber Merkezi
 
FENERBAHÇE’DE SON DAKİKA YIKIMI
FENERBAHÇE’DE SON DAKİKA YIKIMI
Sarı-lacivertliler maça fırtına gibi başladı, iki golle öne geçti. Ancak savunmadaki hata ve son dakika golü galibiyeti kaçırdı. Fenerbahçe, Slavia Prag karşısında sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftasında sahasında ağırladığı Çekya temsilcisi Slavia Prag karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. İlk 11 dakikada iki gol bulan sarı-lacivertliler, üstünlüğünü koruyamadı ve 90. dakikada yediği golle galibiyeti elinden kaçırdı.

İLK 11 DAKİKADA İKİ GOL!



Kadıköy'de maça hızlı başlayan Fenerbahçe, 4. dakikada Oğuz Aydın'ın şık golüyle öne geçti. Baskısını sürdüren sarı-lacivertliler, 11. dakikada Greenwood'un golüyle farkı ikiye çıkardı: 2-0.

Ancak sevinç uzun sürmedi. 15. dakikada Guendouzi'nin hatalı pasını değerlendiren Lukas Provod, Slavia Prag'ın farkı bire indirmesini sağladı. İlk yarıda başka gol olmayınca Fenerbahçe soyunma odasına 2-1 üstün gitti.

KAÇAN FIRSATLAR, KAYBEDİLEN GALİBİYET



İkinci yarıda farkı yeniden açmak isteyen Fenerbahçe, aradığı golü bulamadı. Lukaku ve Nene ile yakalanan fırsatlar değerlendirilemezken Slavia Prag da beraberlik için baskısını artırdı.

Dakikalar 90'ı gösterdiğinde Ayaosi'nin ortasında Kacor'un dokunuşu topu ağlarla buluşturdu. Kadıköy'de tribünleri şoke eden gol, maçın skorunu belirledi: 2-2.

FENERBAHÇE'DE SON DAKİKA YIKIMI

İki farklı üstünlüğü yakalamasına rağmen skoru koruyamayan Fenerbahçe, sahasında kritik bir galibiyet fırsatını kaçırdı. İlk dakikalarda etkili hücumuyla umut veren sarı-lacivertliler, savunma hataları ve kaçan fırsatların bedelini ağır ödedi.

Kadıköy'de sevinçle başlayan gece, son dakika golüyle hayal kırıklığına dönüştü.

A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktörlük görevine Sergen Yalçın'ın getirildiğini açıkladı

20.10.2026 17:11:00
İhlas Haber Ajansı
 
A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın oldu
A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın oldu
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu toplantısı, bugün Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Toplantıda, A Milli Futbol Takımı'nda Vincenzo Montella'dan boşalan teknik direktörlük göreviyle ilgili karar da alındı. Daha önce prensip anlaşmasına varılan Sergen Yalçın, ay-yıldızlı ekibin yeni teknik direktörü oldu.

Öte yandan, Mecnun Otyakmaz'ın yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmesinin ardından A Milli Futbol Takımı'ndan sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak Ediz Kıray görevlendirildi.

TFF'nin sitesinden yapılan açıklamaya göre yönetim kurulu toplantısında alınan diğer kararlar da şu şekilde:

"Merkez Hakem Kurulu'nda boşalan üyeliklere ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda; MHK başkanlığına halen Elit Hakem Direktörü olarak görev yapan Anthony Taylor; MHK üyeliklerine ise halen Kadın Hakemlerden Sorumlu Eğitimci olarak görevine devam eden Alan Snoddy, Igor Radojicic ve Barış Şimşek getirilmiştir.

Futbol Disiplin Talimatı'nda, maç öncesinde ve maç sonrasında hakemler hakkında yapılan açıklamalara yönelik uygulanacak cezalara ilişkin özel bir düzenlemeye gidilmesine karar verilmiştir.

TFF 1. Başkan Vekili İbrahim Özbay'ın Süper Lig'den Sorumlu; Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Gökay'ın Ar-Ge, Futbol Altyapı ve Gençlik Projelerinden Sorumlu; Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Surözü'nün İletişim ve Pazarlamadan Sorumlu; Yönetim Kurulu Üyesi Fazlı Çilingir'in Kulüp Lisans ve Mali İşlerden Sorumlu; Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Ediz Kıray'ın A Millî Takım'dan Sorumlu; Yönetim Kurulu Üyesi Metin Akyüz'ün 2. Lig, 3. Lig ve Amatör Liglerden Sorumlu; Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Uğur'un 1. Lig'den Sorumlu; Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Akçay'ın Genç, Kadın, Plaj ve Futsal Millî Takımlar Sorumluluğu görevini üstlenmesine karar verilmiştir."İHA

Beşiktaş kaçırdı, Trabzonspor affetmedi: 2-0

Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Beşiktaş’ı 2-0 mağlup ederek taraftarına büyük sevinç yaşattı

19.10.2026 22:08:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş kaçırdı, Trabzonspor affetmedi: 2-0
Beşiktaş kaçırdı, Trabzonspor affetmedi: 2-0
Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ederek taraftarına büyük sevinç yaşattı. Bordo-mavililer, Ozan Tufan ve Mohamed Salah'ın golleriyle sonuca giderken Beşiktaş'ın yakaladığı fırsatları değerlendirememesi maçın kaderini belirledi.

FIRSATI OZAN TUFAN DEĞERLENDİRDİ

Karşılaşmaya etkili başlayan Beşiktaş, 10. dakikada Rıdvan Yılmaz'ın ortasında Olaitan'ın kafa vuruşuyla gole yaklaştı ancak kaleci Onana gole izin vermedi. Siyah-beyazlılar, 14 ve 17. dakikalarda Fabio Miretti ve Cerny ile şansını denedi fakat Trabzonspor savunmasını ve kalecisini geçemedi.

Ev sahibi ekip ise aradığı golü 21. dakikada buldu. Aral Şimşir'in pasında ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Muçi'nin vuruşundan dönen topu iyi takip eden Ozan Tufan, meşin yuvarlağı ağlara göndererek Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi.

Trabzonspor, 28. dakikada Aral Şimşir ile farkı artırmaya yaklaşırken Beşiktaş, 41. dakikada beraberlik fırsatını değerlendiremedi. Trossard'ın vuruşunda kaleci Onana'dan dönen topu Murillo tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak direkten döndü. Savic, devam eden pozisyonda topu kornere gönderdi.

BEŞİKTAŞ ARADI, TRABZONSPOR NOKTAYI KOYDU

İkinci yarıda beraberlik için baskısını artıran Beşiktaş, 54. dakikada Cerny'nin ortasında Vlahovic'in kafa vuruşuyla etkili oldu ancak Onana topu kontrol etti. 70. dakikada Trossard'ın ceza yayı üzerinden yaptığı vuruş da az farkla auta çıktı.

Beşiktaş'ın kaçırdığı fırsatların ardından Trabzonspor, 71. dakikada farkı ikiye çıkardı. Dju'nun Salih Özcan'dan kaptığı top sonrası ceza sahasına girmesi ve pasını Mohamed Salah'a aktarmasıyla gelişen atakta Salah, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0.

ONANA VE NÜBEL KALEDE ÖNE ÇIKTI

Trabzonspor, 82. dakikada üçüncü gole yaklaştı. Mohamed Salah'ın pasıyla ceza sahasına giren Saviolo'nun vuruşunu kaleci Nübel çıkardı. Salah'ın tamamlamak istediği pozisyonda da Nübel gole izin vermedi.

Beşiktaş, 87. dakikada İlhan Fakılı'nın ceza sahası dışından çektiği şutla farkı azaltmaya çalıştı ancak kaleci Onana topu kornere çeldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Trabzonspor, Beşiktaş karşısında sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Bordo-mavililer, rakibinin değerlendiremediği fırsatları iyi kullanarak üç puanı hanesine yazdırdı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.