logo
25 EKİM 2026

Trabzonspor aradığı hocayı burnunun ucunda buldu!

Trabzonspor hiç uzak diyarlara gidip 'papatya falı' açmayacak... Gençlerbirliği'ne 5 gol atan futbolu oynatan Hüseyin Çimşir'e güvenecek. Neden güvenmesin ki? Son geldiğinde 21 maçta 2.05 puan ortalaması yakaladı, üstüne de Türkiye Kupası'nı kazandırdı
 

08.09.2026 12:51:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor aradığı hocayı burnunun ucunda buldu!
Trabzonspor aradığı hocayı burnunun ucunda buldu!
Trabzonspor'a Trabzonludan başka kimsenin faydası yok... Her ne kadar geçen sezon takımı şampiyonluk yarışında uzun süre tutsa da, Türkiye Kupası'nı kazansa da Fatih Tekke'nin arkasından kimse ağlamadı. Çünkü iki kez istifa etmek "Ben yokum, ama gerçekten yokum" demek.






Herkes yabancı bir teknik adam ya da camiayı tanıyan Abdullah Avcı ya da Şenol Güneş gibi bir teknik adam beklerken Başkan Ertuğrul Doğan kafasındaki teknik adamı hemen hemen belirledi.

Trabzonspor'un sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 5-0'lık net bir skor ve oyunla mağlup ettiği maçta takımı sahaya süren "nöbetçi" teknik direktör Hüseyin Çimşir'di.






Çimşir basın toplantısında Trabzonspor'un çaresiz olmadığını, rakiplerini iç sahada ve dış sahada mağlup edecek güce sahip olduğunu savundu. Kadronun yeterli olduğunu ve bu kadroya mazeret üretmek yerine Başkan Ertuğrul Doğan ve yönetimine teşekkür edilmesi gerektiğini belirtti.

Devam ettiği sürece ısrar edeceği oyunun 5 golü getiren oyun olduğunun altını çizdi. Bu da "Çimşir göreve talip" dedirtti... Gelen ilk bilgiler ise zaten herhangi bir teknik adam isminin öne çıkmadığı ortamda Başkan Doğan'ın da sezonu Çimşir ile devam ettirmek istediği yönünde.






Ünal Karaman'ın 30 Aralık 2019'da ayrılmasının ardından Ocak 2020'de Trabzonspor'un teknik direktörlüğüne getirilen Çimşir, Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda başarılı oldu. Görevde kaldığı 21 resmi maçta 2,05 puan ortalaması yakaladı. Trabzonspor'un o sezon kazandığı Türkiye Kupası zaferinde finale kadar giden süreçte takımın başındaydı. Sezonun son haftalarına girilirken şampiyonluk yarışında yaşanan puan kayıplarının ardından Temmuz 2020'de görevinden ayrılmıştı.

Fenerbahçeli futbolculara tarihte görülmemiş prim jesti

Slavia Prag faciası ve taraftarın istifa çağrıları altında çalkalanan Fenerbahçe’de Başkan Aziz Yıldırım'dan bir kez daha ezber bozan bir hamle geldi. Samandıra’ya karargâh kurup dış dünyayla iletişimi kesen Yıldırım, Galatasaray derbisi öncesi rekor primin bir kısmını futbolculara önden ödeyerek Türk futbolunda bir ilke imza attı.

25.10.2026 15:40:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçeli futbolculara tarihte görülmemiş prim jesti
Fenerbahçeli futbolculara tarihte görülmemiş prim jesti
Aziz Yıldırım'ın varoluş nedenlerinden birisi de Galatasaray nefretidir... Fenerbahçe başkanı olduğu her dönemde ezeli rakipleri üzerinden camiasını konsolide eden Başkan Aziz Yıldırım, pazartesi günü Sami Yen'de oynanacak derbiye de kendince hamlelerle hazırlanıyor.






Slavia Prag hezimeti ve İsmail Kartal'ın istifaya çağrıldığı ortamda Başkan Yıldırım, Galatasaray derbisi öncesi rekor primin yanında bir de ön prim ödemesi yaparak Türk futbolunda bir ilke imza attı.






Samandıra'ya karargâh kuran Başkan, dış dünyayla iletişimi kesti. Futbolcularla özel bir toplantı gerçekleştiren Yıldırım, takımı zihinsel olarak ayağa kaldırmak için alışılmışın dışında bir yöntem seçti.






Yöneticilerin desteğiyle hazırlanan dev primi maça çıkmadan önce ödeyen Yıldırım, motivasyon dozunu en üst seviyeye çıkardı.






Prim jestinin ardından oyunculara seslenen Yıldırım, "Gidin sahada geri kalanını da alın," diyerek takıma olan güvenini vurguladı. Galatasaray karşısında kendi güçlerini sahaya yansıtmaları gerektiğini belirten Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:






"Dışarıda insanlar kahroluyor, bu formanın ne kadar ağır olduğunu unuttunuz mu? Galatasaray'ın 4 atması ya da psikolojik olarak önde olması bizi ilgilendirmez! Biz Fenerbahçe'yiz. O sahaya çıkıp o maçı alacaksınız; kendiniz için değilse bu kulübün büyüklüğü ve taraftar için oynayın."

Galatasaray Fenerbahçe’yi mi, PSG'yi mi yensin?

"Fenerbahçe derbisi mi, Şampiyonlar Ligi'nde PSG zaferi mi?" sorusuna Galatasaray taraftarları ezber bozan bir cevap verdi! 

25.10.2026 15:02:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray Fenerbahçe’yi mi, PSG'yi mi yensin?
Galatasaray Fenerbahçe’yi mi, PSG'yi mi yensin?
"Fenerbahçe derbisi mi, Şampiyonlar Ligi'nde PSG zaferi mi?" sorusuna Galatasaray taraftarları ezber bozan bir cevap verdi! Yapılan ankete katılan 2 bin civarından Galatasaray taraftarının %86'sı, PSG zaferi karşılığında Sami Yen'de derbi kaybetmeye dünden razı.






Galatasaray kulübüne yakınlığıyla bilinen bir araştırma şirketi, sarı-kırmızılı taraftarların ezeli rekabete ve Avrupa vizyonuna bakışını gözler önüne seren çarpıcı bir ankete imza attı.






Yaklaşık 2 bin sarı-kırmızılı taraftarın katılımıyla gerçekleştirilen ankette, Fenerbahçe derbisi ile Şampiyonlar Ligi hedefleri kıyaslandı. Ortaya çıkan dev oran, Türk futbolundaki geleneksel derbi algısının sarı-kırmızılı camiada nasıl köklü bir değişime uğradığını kanıtladı.






Ankette yer alan en dikkat çeken en çarpıcı sorulardan biri, "PSG'yi deplasmanda yeneceğiz ama Fenerbahçe'ye Ali Sami Yen'de yenileceğiz deseler cevabınız ne olurdu?" oldu.






Sarı-kırmızılı futbolseverlerin bu soruya verdiği yanıt tam anlamıyla ezber bozdu. Ankete katılan taraftarların %86'sı bu senaryoya tereddütsüz "Kabulüz" cevabını verdi.






Son yıllarda Avrupa kupalarında elde edilen sonuçlar ve kulübün genetiğinde yer alan "Avrupa hedefi", tribünlerin beklentisini tamamen değiştirdi.

Sarı-kırmızılı taraftarlar artık sezon başarısını tek başına Fenerbahçe derbisini kazanmakla ölçmüyor. Camia nezdinde Şampiyonlar Ligi'nde elde edilecek tarihi bir galibiyet veya çeyrek finale daha fazla anlam yüklüyor.







Sarı-kırmızılılar için Fenerbahçe derbilerini kazanmak elbette büyük bir sevinç kaynağı olmaya devam ediyor; ancak Şampiyonlar Ligi devlerine karşı alınacak zaferler ve Avrupa'daki başarı, taraftarın gözünde tartışmasız bir numaralı öncelik konumuna yükseldi.

Galatasaray'da Leao belirsizliği

Fenerbahçe ile yarın akşam tarihi bir maça çıkacak olan Galatasaray'da Leao belirsizliği sürüyor

25.10.2026 14:57:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'da Leao belirsizliği
Galatasaray'da Leao belirsizliği
Fenerbahçe ile yarın akşam tarihi bir maça çıkacak olan Galatasaray'da Leao belirsizliği sürüyor.

Gençlerbirliği maçında sakatlanan Rafael Leão için sosyal medyaya "Derbide ilk 11'de" haberleri servis edilse de tıbbi gerçekler bambaşka bir tablo çiziyor.







Adale zorlanması yaşayan Portekizli yıldızın derbide sahada olabileceği maksimum süre ve yaşayabileceği dev risk ortaya çıktı.

Geçen hafta Gençlerbirliği maçında 61. dakikada oyuna girip 77. dakikada çıkan Rafael Leao'nun sakatlığı ile ilgili Galatasaray cephesinden, "Hafif-orta düzey zorlanma tespit edilmiş olup..." açıklaması yapıldı.







Sarı-kırmızılı cephenin WhatsApp gazetecileri aracılığıyla Portekizli oyuncu için, "Rafael Leão derbide kadroda olacak. Oyuncu taraftarın önünde ilk 11'de oynamak istiyor" haberleri yaptırılıyor.

Adale zorlanmaları, özellikle de uyluk ve kasık adalesindeki hafif-orta derece gerilmeler, her ne kadar klinik düzeyde fizyoterapi ve yoğun tedavi uygulansa da en az 10 gün ila 2 hafta arasında dinlenme ve kademeli saha yüklemesi gerektirir.







Konunun uzmanlarına göre tam iyileşmeden ağrı kesici veya iğne tedavisiyle riske edilmesi durumunda Rafael Leao'nun aynı adaleden daha ağır bir sakatlık yaşama ihtimali %40-50 seviyelerine yükseliyor.






Ancak maç günü son provada Portekizli oyuncu ağrı hissetmediğini belirtirse, yedek kulübesinde yer alma ve skor gidişatına göre son 15-20 dakika oyuna girme ihtimali olabilir. Galatasaray'ın iletişim ekibinin "11'de başlayabilir" haberlerini psikolojik üstünlük ve algı yönetimi için kullanması bu açıdan çok normal.

Derbinin kilidi ilk gol

Dev derbi öncesinde Florya'da coşku, Samandıra'da ise var olma mücadelesi hâkim! Lille zaferiyle moral depolayan Galatasaray ile taraftarına kendini affettirmek isteyen Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek dev derbinin kaderini, saha içinde atılacak ilk gol ve yaşanacak psikolojik kırılma belirleyecek

24.10.2026 16:10:00
Haber Merkezi
 
Derbinin kilidi ilk gol
Derbinin kilidi ilk gol
Galatasaray derbiye "kazanma alışkanlığı ve hediye tamamlama" heyecanıyla hazırlanırken, Fenerbahçe "taraftarla helalleşme ve ayakta kalma" derdiyle bekliyor.






Derbide erken gelebilecek bir gol; iki farklı psikolojik altyapıyı darmadağın edebileceği gibi, takımları zirveye de çıkarabilir. Galatasaray öne geçerse Fenerbahçe'deki kriz derinleşebilir. Fenerbahçe öne geçerse baskıyı kırıp saha içindeki motivasyonunu bir anda katlayabilir.






Lille deplasmanında alınan net galibiyetin ardından Galatasaray'da yüzler gülüyor. Teknik direktör Okan Buruk'un "Doğum günümde iki hediye istemiştim, ikincisini oyuncularım pazartesi verecek" açıklaması, Florya'daki coşkulu havanın özeti niteliğinde.






Tepkilerin hedefi hâline gelen İsmail Kartal ve öğrencileri için bu derbi bir maçtan çok daha fazlasını ifade ediyor. Deneyimli teknik adamın "Derbiyi kazanıp taraftara kendimizi affettiririz" sözleri, Samandıra'daki taraftarla helalleşme ve ayakta kalma arayışını net bir şekilde ortaya koyuyor.






Sarı-lacivertli cephede yaşanan bu yüksek gerilim; takımı maça ya son derece agresif bir reaksiyonla hazırlayacak ya da hata yapma korkusunu beraberinde getirecek.






Soyunma odasında yakalanan sinerji ve yüksek özgüven, Galatasaray'ın maça kendi oyununu dikte eden taraf olarak başlama ihtimalini güçlendiriyor.

Tekke haksızlık etmiş olabilir mi?

Trabzonspor'da Fatih Tekke tarafından Süper Lig listesine alınmayan Batista Mendy, Konferans Ligi’ndeki elit pas isabetiyle Thomas Reis’in vazgeçilmezi oldu ve performansıyla teknik heyete kendini kanıtladı

24.10.2026 15:50:00
Haber Merkezi
 
Tekke haksızlık etmiş olabilir mi?
Tekke haksızlık etmiş olabilir mi?
Süper Lig kadrosuna alınmayıp liste dışı bırakılan Batista Mendy, Konferans Ligi'nde sergilediği %92 pas isabeti ve kusursuz oyun kurucu performansıyla Thomas Reis'in vazgeçilmezi oldu bile...

Trabzonspor'un Fransız ön liberosu, eski teknik direktör Fatih Tekke'nin hatalı bir karar verdiğini istatistiklerle kanıtlamaya çalışıyor.






Geçen sezon kiralık olarak forma giydiği Sevilla'da oldukça iyi bir sezon geçirmesine rağmen Fatih Tekke'nin isteğiyle dışarıda kalan Batista Mendy, Trabzonspor'un Konferans silahı oldu.

Deplasmanda 4-2 kazanılan KuPS maçından sonra Thomas Reis, Fransız ön liberoyu Hearts karşısında da sahaya sürdü. Mendy de 2-0'lık galibiyette beklentilerin üzerine çıkmayı başardı.






KuPS maçından sonra Reis, Mendy'nin kadro dışı kalmasının Tekke'nin kararı olduğunu belirtip "Zor bir durum" demişti. Dün gece de Hearts maçından sonra benzer ifadeler kullandı.

Fransız oyuncu ise kendisini nasıl hazır tuttuğunu, "Her gün bu formayı almak için çok sıkı ve iyi bir şekilde çalışıyorum" açıklamasıyla özetledi.






Lig maçları için kendisine lisans çıkarılmayan Mendy'nin iki maçlık Konferans Ligi performansı ise hiç de fena değil. İki maçta maç başına yaptığı 38 isabetli pas ve %92'lik pas başarısı, orta sahada bir "çapa" ön libero için elit seviyede kabul edilebilir.






Kendi yarı sahasında %94, rakip yarı sahada %89 pas isabeti yakalaması; oyunun her iki yönünde de topu ezdirmeyen, güvenli bir istasyon olduğunun en net kanıtı.






Maç başına attığı 4.0 isabetli uzun topta %89 başarı oranına ulaşması sayesinde Trabzonspor, iki maçta da kanatlara ve ceza sahasına oyunu dikine genişletebildi.

Fenerbahçe'de hoca arayışları başladı

Fenerbahçe'de Roma beraberliğiyle derinleşen İsmail Kartal krizi, olası bir Galatasaray yenilgisinde Antonio Conte ihtimalini gündeme getirdi. Yönetim derbi sonucuna göre yeni teknik adam arayışına hız verecek

24.10.2026 15:40:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de hoca arayışları başladı
Fenerbahçe'de hoca arayışları başladı
Slavia maçında yenen gol sonrası yanında oturan Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a "Gitti 2 puan" diyen Aziz Yıldırım, Galatasaray yenilgisi gelirse İsmail Kartal'ın arkasında durmayacak.






Roma beraberliğinden sonra Antonio Conte'nin kapısını çalan yöneticiler ise derbiden çıkacak sonuca göre B planı olarak yeni teknik direktör arayışlarına başladılar.






18 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'ne kalmak maddi açıdan Fenerbahçe için büyük bir kaldıraç oldu... Ancak manevi açıdan şampiyonluk yolunda ciddi darbeler vurmaya başladı.






Kadıköy'de 1-1 biten Roma maçından sonra İsmail Kartal istifa etti, bir gün idmana çıkmadı. Zar zor göreve döndürüldü. İkinci maçta Aston Villa'dan alınan 6 gollü yenilgi tarihe geçen bir hezimet oldu. Salı akşamı da bitti denilen maçta Slavia'ya 2-2'lik beraberlikle 1 puan bırakıldı.






Aziz Yıldırım, Roma beraberliği sonrasında istifa eden İsmail Kartal'ı zorla göreve döndürdü. Kendisi olduğu sürece Kartal'ın bir yere gidemeyeceğini söyledi.






6-0'lık Aston Villa hezimeti sonrasında ortada görünmedi. Dün gece ise 2-2 biten maçın uzatma anlarında maçı beraber izlediği Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a, "Gitti 2 puan" demekle yetindi.






Fenerbahçe yönetimi İsmail Kartal'ı adeta kaderiyle baş başa bırakmış durumda. Her kötü sonucun ardından tecrübeli teknik adam basının ve taraftarın hedefine otururken, yönetim ise hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi köşeye çekilmiş durumda.

Ancak yönetim içinde büyük bir kaynama var. İsmail Kartal'ın istifa ettiği Roma maçından sonra Antonio Conte ile temas kuran ekip, şu anda hamlesini yapmadı. Ancak Galatasaray karşısında bir hezimet ortaya çıkarsa Kartal'ın gitmesi için bu kez çok daha net hamle yapacaklar.






Aziz Yıldırım'ın da zaten o dönemden sonra "Kartal" demeyeceğini bildikleri için menajerlerle yeni teknik direktör için çalışmalara başladılar.

Mırettı'de büyük korku

Orkun Kökçü'den yararlanamayan Beşiktaş, üstüne üstlük bir de Fabio Miretti’nin omzundan sakatlanmasıyla sarsıldı

24.10.2026 13:17:00
Haber Merkezi
 
Mırettı'de büyük korku
Mırettı'de büyük korku
Orkun Kökçü'den yararlanamayan Beşiktaş, üstüne üstlük bir de Fabio Miretti'nin omzundan sakatlanmasıyla sarsıldı.

23 yaşındaki İtalyan yıldızın Genoa döneminde sezonu kapatmasına neden olan eski omuz sakatlığının nüksetme ihtimali endişe yarattı. Sağlık kurulu alarm durumunda. Miretti en iyi ihtimalle 3 hafta sahalardan uzak kalacak.







Beşiktaş hem kazanabileceği maçta Crystal Palace ile 2-2 berabere kaldı hem de Orkun Kökçü'den yararlanamazken İtalyan orta saha oyuncusu Fabio Miretti'den gelen sakatlık haberiyle sarsıldı.






Daichi Kamada ile girdiği ikili mücadelede sağ omzunun üzerine düşen 23 yaşındaki oyuncu, yapılan ilk müdahalenin ardından oyuna devam edemedi.

Miretti'nin Crystal Palace karşısında yaşadığı omuz sakatlığı, Genoa'da kiralık olarak forma giydiği 2024-25 sezonunun son bölümündeki ağır omuz sakatlığını akıllara getirdi.







O dönem yine sağ omzundaki bağ hasarı ve zorlanma nedeniyle yaklaşık 2,5 ay sahalardan uzak kalan ve sezonu erken kapatan genç yıldızın, aynı bölgeden tekrar hasar almış olma ihtimali sağlık kurulunu alarma geçirdi. Beşiktaş Sağlık Kurulu, İtalyan oyuncunun çekilecek detaylı MR'ı ve yapılacak instabilite testlerinin ardından tedavi haritasını netleştirecek.






İlk etapta ameliyatsız güçlendirme tedavisi planlanırken, oyuncunun en az 3 hafta sahalardan uzak kalması öngörülüyor.

Sergen Yalçın bir imzayla Messı'nin hocasını solladı

A Milli Takımın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın, yıllık 2.75 milyon Euro’luk sözleşmesiyle dünya milli takım hocaları sıralamasında ilk 10’a girdi

24.10.2026 12:48:00
Haber Merkezi
 
Sergen Yalçın bir imzayla Messı'nin hocasını solladı
Sergen Yalçın bir imzayla Messı'nin hocasını solladı
A Milli Takımın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın, yıllık 2.75 milyon Euro'luk sözleşmesiyle dünya milli takım hocaları sıralamasında ilk 10'a girdi.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile hiç para konuşmayan tecrübeli teknik adam, aldığı maaşla eski Dünya Şampiyonu Arjantin'in patronu Lionel Scaloni'yi geride bıraktı.







Türk milli takımının yeni patronu Sergen Yalçın bonuslarla beraber yılda kazanacağı 2.75 milyon Euro'luk kazancıyla dünya milli takım teknik direktörlerinin maaş sıralamasında ilk 10'a girdi. Yalçın, bu rakamla Dünya Şampiyonu Arjantin'in hocası Lionel Scaloni'yi geride bıraktı.






Göreve geliş sürecinde TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile bir araya gelmesiyle ilgili açıklamasında Sergen Yalçın "İnan daha maaşımı bile konuşmadım. Milli Takım söz konusu olduğunda maddiyatın bir önemi kalmıyor. Paradan ziyade görevin önemi ön plandadır" ifadelerini kullanmıştı.






Hacıosmanoğlu da masada tek kuruşluk pazarlık yapılmadığını belirterek, "Yalçın ile A Milli Takım için yaptığımız görüşmede hiç para konuşmadık, tek bir kuruşun bile pazarlığı yapılmadı. Kendisine teklifimizi ilettiğimizde, 'Söz konusu Milli Takım ve ay-yıldızlı bayrak ise gerisi teferruattır' yanıtını verdi" dedi.






2.7 milyon Euro kazanacak Yalçın'ın sözleşmesinde özel bir de tazminat maddesi var. Vincenzo Montella döneminde olduğu gibi gerekli görmesi halinde sözleşmeyi tek taraflı feshedip 5 aylık maaş karşılığı olan 1 milyon 50 bin Euro'yu ödeyerek yolları ayırma hakkına sahip olacak.






Montella döneminde 9. sırada yer alan Türkiye, Sergen Yalçın'ın 2.7 milyon Euro'luk sözleşmesiyle birlikte listenin 10. sırasına yerleşti. Yalçın, Hollanda'nın başındaki Xavi Hernández'in hemen arkasında yer alırken; Lionel Messi'li Arjantin ile Dünya Kupası kaldıran Lionel Scaloni (2.3M €), Meksika Teknik Direktörü Javier Aguirre (2.5M €) ve Katar'ın hocası Julen Lopetegui (2.4M €) gibi isimleri geride bıraktı.

Lukaku ile İsmail Kartal arasındaki ipleri kopartan restleşme

Fenerbahçe, pazartesi akşamı RAMS Park'ta ezeli rakibi Galatasaray'a konuk olacak; ancak dev derbi öncesinde sarı-lacivertlilerde Slavia Prag beraberliği yüzünden işler sarpa sarmış durumda

23.10.2026 14:23:00
Haber Merkezi
 
Lukaku ile İsmail Kartal arasındaki ipleri kopartan restleşme
Lukaku ile İsmail Kartal arasındaki ipleri kopartan restleşme
Galatasaray derbisi öncesi Fenerbahçe'de yangın var. Slavia Prag beraberliği sonrası Romelu Lukaku'nun Çek ekibinin teknik direktörü Trpišovský'ye söylediği iddia edilen sözler, Samandıra'yı karıştırmaya yetecek cinsten. İsmail Kartal ile sezon başından bu yana soğuk savaş yaşadığı iddia edilen Belçikalı yıldız da çok rahatsız.








Fenerbahçe, pazartesi akşamı RAMS Park'ta ezeli rakibi Galatasaray'a konuk olacak; ancak dev derbi öncesinde sarı-lacivertlilerde Slavia Prag beraberliği yüzünden işler sarpa sarmış durumda.

Üstüne bir de Romelu Lukaku'nun 2-2'lik beraberliğin ardından Slavia teknik direktörü Jindřich Trpišovský'ye söylediği iddia edilen bir söz var ki ortalığı daha da alevlendirecek cinsten.







FENERBAHÇE İÇİN BU SÖZLERİ SÖYLEDİ Mİ?

Sezon başından bu yana teknik direktör İsmail Kartal ile soğuk savaş yaşadığı gözlenen tecrübeli golcünün, Çek çalıştırıcıya "Keşke Fenerbahçe'nin başında sen olsaydın" dediği iddia edildi.

Mücadelenin ardından basın mensuplarının karşısına geçen Trpišovský, Lukaku ile aralarında geçen diyaloğun bir kısmını paylaştı:







TRPISOVSKY SER VERDİ SIR VERMEDİ

"Lukaku, takımımızın zihniyetini takdir etti. Kadro kalitemizin çok yüksek olmamasına rağmen muazzam bir zihinsel güce ve yüreğe sahip olduğumuzu söyledi."

Ancak tecrübeli teknik adam, konuşmanın geri kalanını açıklamaktan kaçınarak, "Gerisi çok kişisel, o yüzden bahsetmek istemiyorum" demekle yetindi. Bu durum, "Keşke Fenerbahçe'nin başında sen olsaydın" dediği iddiasını çok daha güçlendiren bir ifade oldu.







LUKAKU İLE TEKNİK HEYET ARASINDA GERİLİM

Belçikalı santrforun teknik heyetle yaşadığı uyuşmazlık aslında yeni değil. Takıma katıldığı ilk günden itibaren teknik direktör İsmail Kartal ve Futbol Direktörü Oğuz Çetin ile arasında soğuk rüzgârlar esiyor.







Teknik heyetin ve yönetimin transfer edildiği anda yaptığı "Henüz hazır değil" açıklamalarına karşın tecrübeli golcü, ayağının tozuyla çıktığı ilk basın toplantısında "Ben hazırım" diye meydan okumuştu.






Belçika millî takımı formasıyla Türkiye'ye karşı oynadığı maçta golünü atan Lukaku, "Türkiye'ye dönünce durumum hakkında konuşacağım" diyerek krizin sinyallerini vermişti.






Bu süreçten sonra zaman zaman ilk 11'e girmeye başlayan ve son olarak 3-0 kazanılan Rizespor mücadelesine de ilk 11'de çıkan Lukaku, Slavia Prag maçında yine yedek başladı.

Osimhen ne dedi, ne demek istedi?

Galatasaray'ın golcüsü Lille maçı sonrası açtı ağzını yumdu gözünü. "Kimse bana gol atmayı öğretemez!" diyerek boş laflara karnının tok olduğunu gösteren Victor Osimhen; özgüven, aidiyet ve derbi mantalitesi dolu açıklamalarıyla sarı-kırmızılı camiayı heyecanlandırdı. Saha içindeki hırsının alt metnini tek tek açıklayan Nijeryalı santrfor, hem Fenerbahçe derbisine gözdağı verdi hem de ligdeki müthiş istatistikleriyle kalitesini bir kez daha kanıtladı

23.10.2026 14:12:00
Haber Merkezi
 
Osimhen ne dedi, ne demek istedi?
Osimhen ne dedi, ne demek istedi?
Galatasaray'ın yıldız golcüsü Victor Osimhen; tek işleri laf üretmek olanların hakkında çıkardığı "gergin" safsatalarına çizgi çekti, kendine olan sarsılmaz özgüvenini vurguladı. Hem saha içindeki hırsının nedenini açıkladı, hem de lig ve Şampiyonlar Ligi istatistikleriyle kalitesini kanıtladı.






OSIMHEN'DEN SALVOLAR

Yıldız golcü "Topla nasıl oynayacağımı, nasıl gol atacağımı bana kimse öğretemez; çünkü dünyanın en iyi santrforlarından biriyim. Buralara takılmıyorum, bu tarz yorumlara kulak asmıyorum. Her zaman en iyisini yapmaya çalışıyorum. Dışarıdan gergin gibi görünüyor olabiliriz ama o gerginlik değil, sadece o an gösterdiğimiz bir reaksiyon." sözleriyle kendisine olan güveni gösterdi.






HEDEF FENERBAHÇE DERBİSİ

Fenerbahçe maçını ve şampiyonluk yarışını da değerlendiren golcü oyuncu, "Derbiden bahsettiğimiz zaman tabii ki duygu yüklü bir oyundan bahsediyoruz, kaos da olabiliyor. Dört gözle bekliyoruz şu anda! Şampiyonluk için de neredeyse yarı yoldayız, derbilerin hepsini kazanmak istiyoruz. Evde oynayacağız, avantajımız olacak" diyerek sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandırdı.






GALATASARAY'IN EN BÜYÜK KOZU

Süper Lig'de 406 dakikada 6 gol ve 3 asistle oynayarak her 68 dakikada bir fileleri havalandıran Osimhen, 35.7 km/h hıza ulaşarak atletizm sınırlarını zorlamaya devam ediyor.






Victor Osimhen son açıklamasında aslında şunları da söyledi:

Özgüven: "Benim santrforluğumu sorgulamayın, elit seviye bir golcüyüm."
Niyet: "Sahadaki hırsımı gerginlik sanmayın, sadece kazanmak istiyorum."
Aidiyet: "Egom ne kadar büyük olursa olsun, kulübün ve takımın başarısı her şeyin önündedir."
Mantelite: "Derbi baskısından korkmuyoruz, o kaosu sahada avantaja çevirip kazanacağız."






logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.