logo
03 EYLÜL 2026

Trabzonspor'dan Mohamed Salah'ı uçuracak transfer

Menajerler sayesinde Salahspor olan Trabzonspor, Mısırlı oyuncuyu harekete geçirecek belki de başlıkta yazdığı gibi 'uçuracak' forveti Danimarka'da buldu

03.09.2026 16:50:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'dan Mohamed Salah'ı uçuracak transfer
Trabzonspor'dan Mohamed Salah'ı uçuracak transfer
Menajerler sayesinde Salahspor olan Trabzonspor, Mısırlı oyuncuyu harekete geçirecek belki de başlıkta yazdığı gibi 'uçuracak' forveti Danimarka'da buldu.

Aral Şimşir'in alındığı Midtjylland'dan Franculino'ya imza attırdı. Gine-Bissau'lu, Beşiktaş maçına kadar Galatasaray'ın gündemindeydi. O maçtan sonra vazgeçildi.







Trabzonspor, Richarlison'u da alacak mı bilinmez ama gece geç saatlerde Franculino ismini resmen duyurdu... Tam da gazetemizin günlerdir yazdığı gibi yönetim Mohamed Salah gibi kanat-forvetler için ideal bir tamamlayıcı olarak Gine-Bissau'lu oyuncuyu UEFA listesine eklendi. 






Salah, çizgide çakılı kalmaktan ziyade kanattan içeri kat ederek ceza sahası koşusu yapmayı ve şut açısı bulmayı sever. Onuachu tarzı pivot santrforlar ceza sahasını kalabalıklaştırıp rakip stoperleri oraya çekerken, Franculino gibi mobil forvetler kenarlara ya da derine çekilerek Salah'ın koşu yapabileceği koridorları boşaltır. Bu yüzden Franculino, Salah'ı ve Salah'lı oyunu çok daha efektif hale getirecek bir isim olacak.






Franculino, tek topla arkaya kaçan veya kanattaki oyuncuyla ver-kaç yapabilen bir yapıya sahip. Bu durum Salah'ın asiste dönüşen pas açılarını ve hızlı hücum geçişlerini destekleyecek. Tabii ki gelirse.






Franculino bir dönem Galatasaray'ın da transfer listesine girmişti... Ancak genç oyuncunun özellikle UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş karşısında gösterdiği performans sonrasında sarı-kırmızılılar transferden vazgeçmişti.






Saha içinde kaldığı 57 ve 45 dakikalık iki maçta da rakip kaleyi tehdit etmekte zorlanan 22 yaşındaki oyuncu, iki maçın toplamında sadece 0,48 gol beklentisinde (xG) kaldı. Beşiktaş ceza sahasında iki maç boyunca yalnızca 8 kez topla buluşabilen Franculino, girdiği 14 ikili mücadelenin ise sadece 6'sını kazanabildi (%42). Kaleye gönderdiği toplam 6 şutta yalnızca 1 isabet bulması ve ürettiği düşük gol beklentisi kalitesi (xGOT) performansındaki yetersizliği gözler önüne serdi.

Beşiktaş bu transferi yaparsa büyük hata yapar

Juventus'un UEFA listesine eklemediği, Serie A listesinin dışında çıkarmayı düşündüğü Juan Cabal için Beşiktaş'ın son bir hamle daha yapması muhtemel… Şu an için yeni bir gelişme yok, ama son 2 gün

03.09.2026 14:09:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş bu transferi yaparsa büyük hata yapar
Beşiktaş bu transferi yaparsa büyük hata yapar
Kassoum Ouattara'dan dili yanan Beşiktaş, transferin son 2 gününde boş durma niyetinde değil... Hem Emirhan Topçu'yu yedekleyecek hem de Rıdvan'a ciddi anlamda rakip olabilecek bir sol stoper ve sol bek arayan siyah-beyazlıların son 2 günde Juan Cabal'ı zorlaması bekleniyor.






Yaz boyunca birkaç kez Beşiktaş'ın gündemine gelen Kolombiyalı sol stoper ve sol bek, şu anda Juventus'ta tamamen atıl kalmış durumda. Geride kalan iki lig maçında kadroya alınmasına rağmen 1 dakika bile forma bulamayan Cabal için Juventus'un hamlesi çok kritik.






Gelen bilgilere göre UEFA kadrosunun dışında tutulması beklenen Cabal'ın Serie A'ya verilecek geniş kadronun dışında kalma ihtimali de var. Ancak Beşiktaş'ın Cabal'ı kadrosuna yazabilmesi için 10 yabancı oyuncudan birisini düşürmesi gerekiyor.

Şu anda bir pazarlıktan bahsediliyor. Ancak 2 gün içinde yetişip yetişmeyeceği net değil. Özellikle bugün Cabal konusunda Beşiktaş için çok kritik.

Trabzonspor, Richarlison için bu kadar riske girer mi?

Vıcık vıcık özel hayatı, sadakatsizlik iddiaları ve Icardi ile yarışabileceği magazin karakteri olması yüzünden Brezilya medyasının 'profesyonel futbol disiplininden koptu' dediği Richarlison'un Trabzonspor'a imza atacağı iddiaları camianın üzerine kabus gibi çöktü... Fatih Tekke'nin daha önce defalarca 'istemem' dediği Sambacı golcü gelirse Icardi'nin boşluğunu dolduracak gibi

03.09.2026 12:43:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor, Richarlison için bu kadar riske girer mi?
Trabzonspor, Richarlison için bu kadar riske girer mi?
Menajerlerin istediği oldu... Fatih Tekke istedi. Trabzonspor'u son olarak "antidepresan" bağımlısı Santiago Giménez'den kurtaran camianın çocuğu, öyle görünüyor ki Richarlison belasını defedemedi.






Başkan Ertuğrul Doğan'ın daha önce defalarca farklı farklı menajerlerin önerisiyle "Alalım mı?" diye sorduğu Brezilyalı golcü ile görünüşe göre bir anlaşma söz konusu.






Richarlison, 2022 FIFA Dünya Kupası'nın ardından Tottenham'da yaşadığı sakatlıklar, beklentileri karşılayamamanın yarattığı baskı ve kişisel çevresiyle yaşadığı ekonomik, yönetsel krizler nedeniyle ciddi bir psikolojik çöküş yaşadı.

Bu dönemi, "Psikolojik yardım almasaydım, futbolu bırakma noktasına gelmiştim." diye itiraf etti.






Richarlison'un saha dışı hayatı; Sandri Oliveira ile yaşadığı "Bana karışıyor" gerekçeli ayrılığın ardından sosyal medyadaki flörtöz tavırları, Londra döneminde aynı anda birden fazla modelle iletişimde olduğu yönündeki ihanet iddiaları ve parti odaklı yaşam tarzıyla Brezilya ile İngiliz basınında sıkça tartışıldı.






Yaşadığı finansal dolandırılma ve ağır depresyon sürecinde çevresindekilerin sadece parasının ve şöhretinin peşinde olduğunu belirterek ciddi bir güven krizi geçirdiğini itiraf eden Richarlison, son olarak Amanda Araújo ile olan ilişkisini uzun süre gizleyip resmileştirmekten kaçınmasıyla gündeme geldi.

Tüm bu çalkantılı ilişkiler, sadakat tartışmaları ve magazinel süreçler, Brezilya medyasında oyuncunun profesyonel futbol disiplininden koparak sahadaki performansının düşmesine yol açan temel etkenler arasında gösterildi.

Fenerbahçe'den son dakika hamlesi istediği gibi bitmedi

Fenerbahçe Semedo'yu gönderip U-23 statüsünden Malo Gusto'yu Chelsea'den kiralamak için son dakika hamlesini yaptı... Ancak adının İspanyolca anlamı 'tadı kötü' olan Martinik asıllı Fransız futbolcu süreci başlamadan bitirdi

03.09.2026 11:22:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'den son dakika hamlesi istediği gibi bitmedi
Fenerbahçe'den son dakika hamlesi istediği gibi bitmedi
Fenerbahçe sağ bek transferinden vazgeçmeyecek gibi duruyor... Öyle ki Semedo'nun aldığı yüksek maaş (4.5 milyon euro) Başkan Aziz Yıldırım'ı o kadar rahatsız ediyor ki, Cihan Kamer'den 4 Eylül'e kadar U-23 kapasitesinde bir sağ bek bulmasını istedi.






Çünkü eğer o sağ bek gelirse Semedo, Talisca'nın yerine Arap Yarımadası'na gönderilebilir. Talisca kalır, U-23 statüsü de dolmuş olur. Bu minvalde Cihan Kamer bugün sürpriz bir hamle yaptı. Chelsea'nin Liverpool'un teklifini kabul etmesine rağmen transferi için sürenin yetişmediği Malo Gusto için Londra ekibiyle temas kurdu.






Chelsea, Liverpool'un yaptığı teklif olan "satın alma zorunluluğu olmayan" kiralama teklifini kabul etti. Fenerbahçe 2003 doğumlu, sol bekte ve sağ önde de oynayabilen Malo Gusto'yu bitirebileceğine inandı. İşin ilginci adının İspanyolca anlamı "tadı kötü" olan Fransız, Fenerbahçe'ye gelmekle ilgilenmedi.






Martinik asıllı Fransız sağ bek, Süper Lig'de oynamayı reddedince operasyon başlamadan bitti. Malo Gusto'nun Fenerbahçe'yi reddetmesinin bir başka nedeni olarak bu sezon Maresca'nın kendisini oynanan 2 Premier League ve bir EFL Kupası maçında 11'de başlatması tahmin ediliyor. Çünkü formasını bırakmadan Chelsea'nin oyuncusu olmaya devam edebilir.

Fatih Tekke'den giderayak Trabzonspor'a büyük kıyak

Trabzonspor yönetimi menajerlerin kurbanı oldu; önce Emre Mert'i, sonra da Fatih Tekke'yi kaybetti... Salah'tan sonra Fabinho geldi. Belki Benzema gelecek. Sonra da seyreyleyin şenliği. Fatih Tekke bu ortama daha fazla dayanamadı, ayrıldı. Ancak giderayak Trabzonspor'a bir kıyak daha yaptı. İçinde olduğu ortamı kaldıramadığı için antidepresan kullanan Santiago Gimenez transferini engelledi.

03.09.2026 11:04:00
Haber Merkezi
 
Fatih Tekke'den giderayak Trabzonspor'a büyük kıyak
Fatih Tekke'den giderayak Trabzonspor'a büyük kıyak
Trabzonspor'da Ertuğrul Doğan yönetimi Fatih Tekke'ye ne kadar teşekkür etse azdır... Sadece kimsenin tanımadığı Oulai'yı çıkarıp devasa bir rakama sattığı ya da kimsenin yüzüne bakmadığı Felipe Augusto'dan devasa bir rakamı kulübün kasasına soktuğu için değil.






Aynı zamanda Mohammed Salah'ın daha verimli olması için istenen forvetlerden Santiago Gimenez'in transferine engel olduğu için de Başkan Doğan, Tekke'ye teşekkür etmeli.

Tekke her ne kadar Milan'ın kadrosunda görmek için çabaladığı, "Chaquito" lakaplı Meksikalı oyuncunun saha içi performansına "olur" dese de saha dışı etkenler nedeniyle üzerini çizdi.






Gimenez, Porto'ya transfer olduktan sonra babası Christian "Chaco" Gimenez'in yaptığı açıklamalar ise Tekke'nin "saha dışı nedenlerden dolayı" Gimenez'i reddetmekte ne kadar haklı olduğunu kanıtladı.






Chaco, oğlunun AC Milan'dan Porto'ya kiralık olarak ve satın alma opsiyonuyla transferinin resmiyet kazanmasından birkaç saat sonra konuştu:

– Oynadığı dokuz maçta sakatlığına rağmen oynamaya devam etti ve ilk 11'de olduğu için bırakmak istemedi. Santi hiçbir ilaç kullanmıyor, hatta başka seçenekleri olmadığı ve diğer forvet oyuncuları sakat olduğu için oynamak için Dosul (bir antidepresan) bile aldı.

– Belki dünyanın bilmediği ama benim bildiğim sorunlar var. Performansına gelince, iyi gitmemiş veya verimli olmamış olabilir: Sakatlıktan önce oynadığı ilk dokuz maçta aslında ilk 11'deydi.

Real Madrid'den Beşiktaş'a: 'Gelin şunu başımızdan alın'

Başında zaten çok ciddi bir dava bulunan Raúl Asencio, bir de alkollü araç kullanmak yüzünden yakalanınca Real Madrid yönetimi çileden çıktı

03.09.2026 11:03:00
Haber Merkezi
 
Real Madrid'den Beşiktaş'a: 'Gelin şunu başımızdan alın'
Real Madrid'den Beşiktaş'a: 'Gelin şunu başımızdan alın'
Avrupa'nın dev liglerinde transfer bittiği için İspanyollar, Asencio'yu göndermek için Beşiktaş'ın kapısına dayandı. Beşiktaş 'bela'sını da bulabilir, adam edip 'dünya yıldızına' da sahip olabilir. Beşiktaş transferi kapatmış gibi duruyor... Ancak sürpriz bir "şans" ya da "bela" siyah-beyazlıların kapısını çaldı.






İspanyol devi Real Madrid, sorunlu ama bir o kadar da yetenekli stoperi Raúl Asencio'yu önerdi. Bizzat Guti'nin önerisiyle Asencio'nun Beşiktaş'a önerildiği, İspanyol devinin genç stoper için kiralama bedeli istemeden sadece maaşının karşılanması durumunda siyah-beyazlı formayı giymesine onay verdiği öğrenildi.






Transferin bitmesine 2 gün kaldı. Beşiktaş ciddi anlamda sorunlu bir futbolcu olan Asencio'da risk alacak mı? U23 statüsünde olan, sağ bekte de oynayabilen Asencio'yu transfer edecek mi? 2 güne her şey belli olacak.

Ancak Raúl Asencio yeni bir yasal sorunla karşı karşıya. Real Madrid defans oyuncusu alkollü araç kullanmaktan suçlu bulundu ve 14 bin 400 euro para cezasına çarptırıldı. Ehliyetine 8 ay süreyle el konuldu.






Asencio için bu en basit hukuki sorun. Oyuncu önümüzdeki günlerde çok daha hassas bir hukuki mesele için mahkeme karşısına çıkacak. Haziran 2023'te Kanarya Adaları'nda meydana gelen olaylarda, biri o sırada reşit olmayan 2 genç kadının rızası olmadan cinsel içerikli görüntülerin yayılmasıyla ilgili iddialar içeren bir davada geleceğine şekil verilecek.

Galatasaray 'Yeni Modric'in peşine düştü

Baskı altındaki soğukkanlılığı ve dikey pas kalitesiyle dikkat çeken Lucas Bergvall'ın transferinin gerçekleşmesi durumunda Galatasaray, 'Yeni Modric' ile Şampiyonlar Ligi'nde çok daha iddialı bir konuma gelebilir

02.09.2026 13:30:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray 'Yeni Modric'in peşine düştü
Galatasaray 'Yeni Modric'in peşine düştü
Galatasaray, UEFA'ya listeler bildirilmeden önce bugün içinde Tottenham'dan Lucas Bergvall'ın işini bitirmek istiyor; ancak sadece Bergvall değil, birden fazla oyuncuyla ilgili girişimler var. Bergvall sadece en popüler olanı.






De Zerbi'nin kadro planlamasında arka sırada kalan 20 yaşındaki İsveçli yetenek için tüm şartlar zorlanıyor. "İsveç Mücevheri" için Tottenham Teknik Direktörü Roberto De Zerbi kısa süre önce yaptığı açıklamada, "Lucas Bergvall yüzde yüz bizimle. Sezon öncesinde çok konuştuk, o üst düzey potansiyele sahip bir oyuncu. Sanırım kalmak istiyor ve bizim için bir sorun yok" demişti.






Yaz transfer döneminde orta saha bölgesine 200 milyon Euro'dan fazla yatırım yapan Tottenham; Sandro Tonali (108 milyon Euro) ve Mateus Fernandes (99 milyon Euro) hamleleriyle kadrosunu güçlendirdi. Halihazırda Conor Gallagher'ın da arkasında kalan Bergvall, De Zerbi'nin rotasyonunda 3. tercih durumuna düşmüş vaziyette. Sürekli forma giymek isteyen genç oyuncu için Galatasaray opsiyonu ciddi bir fırsat olarak öne çıkabilir. Galatasaray, kendisini Şampiyonlar Ligi'nde sürekli forma teklifi ile ikna etmeye çalışıyor.






Saha farkındalığı, baskı altındaki soğukkanlılığı ve dikey pas kalitesiyle dikkat çeken 20 yaşındaki oyuncu, futbol otoriteleri tarafından "Yeni Modric" olarak adlandırılıyor. Orta sahada birçok pozisyonda görev yapabilen yetenekli futbolcu, sahadaki başarısının yanı sıra karizmatik görüntüsü ve sosyal medyadaki yüksek popülaritesiyle de geniş bir hayran kitlesine sahip.

Beşiktaş'ın büyük planı: Cerny'nin yerine Luiz Henrique

Beşiktaş, Vaclav Cerny'den kurtulabilseydi Luiz Henrique'yi bitirecekti… Brezilya Milli Takımı'nın sağ kanat oyuncusundan ise siyah-beyazlılar hâlâ tam olarak vazgeçmiş değil. Ancak AS Roma ve Flamengo'nun parasının yetmediği ortamda 25 yaşındaki Sambacı için Beşiktaş şartları daha ne kadar zorlayacak? Ayın 4'üne kadar zaman var

02.09.2026 12:01:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın büyük planı: Cerny'nin yerine Luiz Henrique
Beşiktaş'ın büyük planı: Cerny'nin yerine Luiz Henrique
Beşiktaş, Avrupa için transferin son gününde sürpriz bir transferi zorladı... Eğer Vaclav Cerny'yi Rangers'a gönderebilseydi, Zenit'ten Luiz Henrique'ye imza attıracaktı.






Ancak teknik direktör Italiano, Poku'yu arkasına aldığı için sağ kanadı Cerny ile kapatabileceğini söyledi. Koopmeiners ya da Fofana transferlerine öncelik verilmesini istedi.






Günün sonunda Beşiktaş, Fofana için şartları zorlarken Luiz Henrique için çalışma yapılmaması kararı alındı... Tabii bu dakikadan sonra bir sürpriz olur, Cerny farklı bir destinasyon seçerse Beşiktaş, Sambacı sağ kanat için yeniden şartları zorlayabilir. Ancak şu an için çok da makul bir ortam yok.






Brezilya Milli Takımı forması da giyen 25 yaşındaki Luiz Henrique, Avrupa transfer piyasasının en çok konuşulan isimlerinden biri konumunda. İtalya Serie A ekibi Roma, Zenit'e 38 milyon euro sabit ve 5 milyon euro bonusu içeren toplam 43 milyon euroluk dev bir teklif sundu. Ancak Rus kulübünün taviz vermeyen tutumu nedeniyle İtalyan devi pazarlıklardan çekildi ve rotasını Stuttgart'ın Alman oyuncusu Jamie Leweling'e çevirdi.






Benzer şekilde Brezilya ekibi Flamengo da Zenit'in yüksek bonservis beklentisi nedeniyle oyuncunun transferinden vazgeçmek zorunda kalmıştı. 2026/2027 sezonuna Zenit formasıyla başlayan Brezilyalı yıldız, çıktığı 6 resmi maçta henüz skora katkı yapamadı.

Galatasaray ile Beşiktaş'ın Marc Casado kapışması

Galatasaray ile Beşiktaş transferin son gününde defansif özellikleri ağır basan bir ön libero arıyor... İki takım da AC Milan'dan Youssouf Fofana ile Juventus'tan Teun Koopmeiners için şartları zorlarken, Katalonya topraklarında da bir savaş devam ediyor.
 

02.09.2026 11:09:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray ile Beşiktaş'ın Marc Casado kapışması
Galatasaray ile Beşiktaş'ın Marc Casado kapışması
Koopmeiners "hayır" dediği için Beşiktaş, Fofana'ya kanalize oldu. Okan Buruk, Koopmeiners için Juventus'u ikna etti; Hollandalıyı ikna etmeye çalışıyor. Ancak hem Beşiktaş hem de Galatasaray, Barcelona'dan adının anlamı "evli" olan Marc Casadó'yu ikna edip mutlu olmak için şartları zorluyor.






Galatasaray, bu yaz Rafael Leão transferinde dünyaca ünlü menajer Jorge Mendes ile kurduğu güçlü ilişkileri Marc Casadó sürecinde de masaya koyuyor. Öte yandan, Avrupa'nın majör liglerinde transfer tescil dönemi kapanırken Türkiye'de tescil süresinin 4 Eylül'e kadar devam etmesi, Süper Lig devlerinin elini Katalan oyuncu için son derece güçlendiriyor.






Marc Casadó yarışında Katalonya ve İspanya cephesinde de işler oldukça karmaşık. Barcelona, oyuncuyu Deportivo La Coruña'ya kiralamaya sıcak baksa da maaşının büyük bölümünü karşılayacağı için sözleşmeye belirli şartlara bağlı "zorunlu satın alma opsiyonu" ekletmek istiyor. Galiçya ekibi Deportivo ise oyuncunun kaydını yaptırabilmek için Finansal Fair Play ve maaş bütçesinde yer açmaya çalışıyor. Aynı zamanda Atlético de Madrid'den stoper José María Giménez'i de kadrosuna katmak isteyen Deportivo, kısıtlı bütçesini bölüştürme telaşında.






Leverkusen ise Almanya'da transfer penceresinin kapanması ve görüşmelerde ilerleme kaydedilememesi nedeniyle yarıştan çekildi. Bu durum, 4 Eylül'e kadar süresi bulunan Beşiktaş ve Galatasaray için Marc Casadó transferinde dev bir fırsat penceresi açmış durumda.

Deniz Gül'ün Galatasaray'daki rolü

Osimhen, Galatasaray hücum hattının ana karakteri... Peki Porto'dan gelen 1,92'lik Deniz Gül, Okan Buruk'un eline nasıl kozlar verecek?
 

02.09.2026 11:04:00
Haber Merkezi
 
Deniz Gül'ün Galatasaray'daki rolü
Deniz Gül'ün Galatasaray'daki rolü
Galatasaray, uzun süredir peşinde olduğu Deniz Gül'ü İstanbul'a indirdi... 22 yaşındaki genç yıldız adayının Victor Osimhen ve Rafael Leão'lu forvet hattındaki rolü tartışma konusu oldu. 1,92'lik genç yıldız adayı, Mauro Icardi'den farklı olarak Galatasaray'a neler verebilir? Fotospor editörleri olarak bunları değerlendirmek istedik.






Deniz Gül ile hücum hattı yepyeni bir boyut kazanacak. Osimhen, Rafael Leão ve Leroy Sané gibi dünya çapındaki yıldızların arasında 1,92'lik dev santrfor; hem uzun vadeli bir gelecek yatırımı hem de kilit maçlardaki en güçlü "B planı" olacak.






Mauro Icardi ceza sahası içi bitiriciliği, yüksek oyun aklı ve dar alandaki bağlantı kalitesiyle tam bir "box-striker" profili çizerken, Deniz Gül anatomik yapısıyla bambaşka bir dinamik sunacak. Icardi sezgileriyle pozisyon alıp kafa golleri atarken 1,92'lik Deniz Gül stoperlerle kavga edecek, yüksek topları toplayacak. Rakibin önde boğucu pres uyguladığı anlarda Deniz, göğsü ve kafasıyla indireceği uzun toplarla takımı rahatça ileri taşıyacak. Ceza sahasında en az iki stoperi üzerine çekerek Rafael Leão, Leroy Sané ve Yunus Akgün gibi içe kateden kanat oyuncularına geniş hareket alanları yaratacak.






Osimhen'in hücum lideri olduğu kurguda Deniz Gül, kadrodaki tek saf pivot alternatifi olacak. Skora ihtiyaç duyulan 70. ve sonrası dakikalarda çift forvet kurgusuna geçildiğinde veya Osimhen'in dinlendirildiği maçlarda ceza sahasında güç kullanacak. Türk statüsü sayesinde teknik heyetin yerli rotasyonundaki elini de güçlendirecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.