logo
12 HAZİRAN 2026

Türk bayrağı geleneği sürdürüldü

658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, merhum Kırkpınar ağası Hüseyin Şahin tarafından 25 yıl önce başlatılan dev Türk bayrağı geleneği, bu yıl da sürdürüldü

08.07.2019 00:00:00
Türk bayrağı geleneği sürdürüldü
Türk bayrağı geleneği sürdürüldü
658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, merhum Kırkpınar ağası Hüseyin Şahin tarafından 25 yıl önce başlatılan dev Türk bayrağı geleneği, bu yıl da sürdürüldü.   
 
Saha görevlileri, cazgırlar ve hakemler tarafından açılan 30 metreye 15 metre olan dev Türk bayrağı Saray İçi Er Meydanı'nda, Edirne Belediye bandosu tarafından çalınan 10. Yıl Marşı eşliğinde gezdirildi. Dev Türk bayrağı, protokol üyeleri ve tribünleri dolduran güreşseverler tarafından ayakta selamlandı. 
 
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Baş Cazgırları Şükrü Kayabaş ve Pele Mehmet'in 'Ne Mutlu Türk'üm diyene' diyerek, gezdirilen dev Türk bayrağı, milli duyguları anlatan manileri eşliğinde, er meydanını dolduran binlerce güreşsever tarafından alkışlarla ayakta selamlandı. 

Aykut Kocaman'la yepyeni Fenerbahçe

Fenerbahçe'de yeniden göreve gelecek olan Aykut Kocaman, geçen sezonun röntgenini çekti... takımda radikal bir "verimlilik" devrimi başlatıyor. Maç başına yapılan 122.9 top kaybını ve ceza sahası dışından atılan 242 verimsiz şutu tamamen hafızasından silmek isteyen deneyimli teknik adam, "organizasyonel sadakat" isteyecek. Sıfır risk felsefesiyle savunmadaki basit hatalara neşter vuracak... duran top zafiyetini bitirecek... Kadıköy'de ezbere oynayan, sabırlı ve her şutu net pozisyona dönüşen yepyeni bir şampiyonluk takımı inşa edecek.

11.06.2026 16:41:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman'la yepyeni Fenerbahçe
Aykut Kocaman'la yepyeni Fenerbahçe
Aziz Yıldırım'ın yeniden Fenerbahçe'de başkan seçilmesiyle takımın başına geçmesine kesin gözüyle bakılan Aykut Kocaman, 2025-26 sezonunun verilerini analiz ederek radikal bir değişim için düğmeye bastı. Geçen sezonun coşkulu ama dağınık ve verimsiz futbolu, yerini "organizasyonel sadakate" ve yüksek verimliliğe bırakıyor.






BASİT HATALARA SON

Geçen sezon maç başına yapılan 122.9 top kaybı ile şuta/gole neden olan toplam 13 bireysel hata Kocaman'ın ilk hedefi. Deneyimli hoca, "minimum risk" felsefesiyle top kayıplarını azaltıp, 11 maçlık gol yememe serisini 18-20 maç seviyesine çekerek savunmayı kilitleyecek.






ŞUT FETİŞİZMİ BİTİYOR

Maç başına 17.2 şut atılmasına rağmen isabetin 6.3'te kalması ve ceza sahası dışından savrulan 242 şuttan sadece 11 gol çıkması "verimsizliğin" kanıtı. Kocaman rastgele şutları yasaklayacak. Şut sayısı 13-14'e düşecek ama sabırlı set hücumlarıyla net pozisyon kalitesi ve isabet oranı artacak.






GEÇİŞ OYUN KALİTESİ ARTACAK

Takım maç başına 46.8 top geri kazanmasına rağmen koca sezon sadece 51 kontratak geliştirebildi. Yeni sezonda kapılan toplar dağınık kayıplarla harcanmayacak; rakip eksik yakalandığı an daha organize ve keskin geçiş hücumlarıyla cezalandırılacak.






DURAN TOPLAR İŞE YARAYACAK

Maç başına 6.9 korner ve sezon boyu kullanılan serbest vuruşlardan sadece 1 gol çıkması, %20'lik orta isabetiyle birleşince tam bir hayal kırıklığı yaratmıştı. Kocaman ve Oğuz Çetin liderliğindeki teknik ekip, Samandıra'da özel duran top setleri çalıştırarak bu oranı yukarı çekecek.






HÜCUM DAHA SİMETRİK OLACAK

Hücumda Simetri Devrimi: Geçen sezon 41 sol ayak golüne karşılık sadece 24 sağ ayak ve 10 kafa golü atıldı. Sol kanada ve bireysel solak oyunculara bağımlı bu asimetrik yapıyı yıkacak olan Kocaman, sağ kanat etkinliğini artıracak ve merkez santraforu besleyerek kafa golü sayısını katlayacak.

Guirassy için kritik zirve

Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım döneminin transfer listesinde olduğu iddia edilen Borussia Dortmund’un yıldızı Serhou Guirassy için Almanya’da kritik bir gelecek zirvesi gerçekleştirildi. Dortmund yönetiminin tam kadro katıldığı toplantıda, Gineli golcüye takımdaki yeni rolü ve taktiksel değişim detaylı bir sunumla aktarıldı.
 

11.06.2026 13:02:00
Haber Merkezi
Guirassy için kritik zirve
Guirassy için kritik zirve
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yönetiminin ilk transfer hamlesi olacağı iddialarıyla gündeme gelen Dortmund'un golcü oyuncusu Serhou Guirassy için Almanya'da kritik bir zirve gerçekleştirildi.

Alman gazeteci Patrick Berger'in Sky transfer güncellemesinde paylaştığı detaylara göre; tatile çıkmadan hemen önce Dortmund'da bir araya gelen taraflar, oyuncunun kulüpteki geleceğini masaya yatırdı. Toplantıda Dortmund CEO'su Lars Ricken, sportif direktör Ole Book ve teknik direktör Niko Kovac da hazır bulundu.






DORTMUND YÖNETİMİ TUTMAK İSTİYOR

Yönetim ve teknik heyet, 30 yaşındaki golcü oyuncuyu takımda tutma konusundaki güçlü isteklerini yineledi. Dortmund'un yeni sezon transfer planlamasında Guirassy'yi merkeze koyduğu ve oyun planını tamamen Gineli yıldıza daha uyumlu hale getirmeyi hedeflediği anlatıldı. Toplantıda, oyuncuya takımın gelecekteki taktiksel değişimi ve kendisine nasıl alanlar yaratılacağı detaylı bir sunumla aktarıldı.






NET BİR KARAR ALINMIŞ DEĞİL

Dortmund cephesinin bu hamlesine rağmen yapılan kritik görüşme henüz kesin bir nihayete bağlanmış değil. İddialara göre, Guirassy transferinde net kararların verilmesi için önümüzdeki haftaların ve Dünya Kupası sürecinin beklenmesi gerekecek. Tüm taraflar, piyasa koşullarına ve önümüzdeki dönemin getireceği şartlara göre durumun netleşeceği fikrinde birleşti.






FENERBAHÇE HABERLERİ SÖYLENTİ İDDİASI

Oyuncunun adı sarı-lacivertlilerin başkanlık seçim süreciyle yoğun bir şekilde anılmıştı. Ancak Dortmund kaynakları, bu iddiaların kampanya döneminin getirdiği bir hareketlilikten ibaret olabileceğini belirterek söylentilere temkinli yaklaştı.






TOTTENHAM VE ASTON VILLA DA VAR

9 numara arayışında olan Tottenham ve Aston Villa gibi Premier League ekiplerinin de Guirassy'nin durumu hakkında kulübüyle ön görüşmelerde bulunduğu biliniyor. Yıldız golcü için Suudi Arabistan kulüplerinden ciddi bir ilgi ve teklifler olsa da Guirassy kariyerine bu bölgede devam etmeyi kesin bir dille reddetti.






ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA DA KONUŞULACAK

Şu an için Borussia Dortmund cephesi oyuncusunu bırakmak istemediğini net bir şekilde göstererek temkinli bir nefes alsa da, dev kulüplerin radarında olan Guirassy'nin geleceği önümüzdeki haftalarda da futbol gündemini meşgul etmeye devam edecek.

Okan Buruk'tan Felipe Melo kararı

Ülkesinde lisansını alıp Galatasaray'da Okan Buruk’un yardımcısı olmak isteyen Felipe Melo’ya tecrübeli hocadan şok bir "veto" geldi. Mauro Icardi gibi star isimleri saha içinde yönetmekte sorun yaşamayan ancak saha kenarında huzuru bozacak agresif bir profile sıcak bakmayan Buruk'un, hiyerarşiyi korumak adına Brezilyalı efsane yerine Dries Mertens ismine onay verdiği öğrenildi.

11.06.2026 12:59:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'tan Felipe Melo kararı
Okan Buruk'tan Felipe Melo kararı
Ülkesinde antrenörlük lisansını aldıktan sonra kariyerine Türkiye'de başlamak isteyen Felipe Melo, iddialara göre gözünü eski aşkı Galatasaray'a dikti. İş başı yapmak için kulüp arayışında olan Brezilyalı ismin, Okan Buruk'la görüşerek teknik ekibe katılmaya hazır olduğunu ilettiği belirtildi. Kemerburgaz'da yardımcı antrenörlük görevine sıcak bakan Melo'nun bu hamlesi Okan Buruk engeline takıldı.






AGRESİF YAPIDA YARDIMCI İSTEMİYOR

Buruk'un, Felipe Melo'nun bu talebini net bir dille veto ettiği öğrenildi. Başarılı çalıştırıcının, takım içi dengeleri ve tesislerdeki huzur ortamını korumak adına bu kararı aldığı iddia ediliyor.

Sızan bilgilere göre Buruk'un kararına gerekçe olarak şu ifadeler öne çıkıyor. Okan Buruk'un, Mauro Icardi gibi saha içinde ve dışında "çılgın" olarak nitelendirilebilecek star oyuncuları yönetmekte ve onlara müsamaha göstermekte bir problemi yok.

Ancak deneyimli hocanın, saha kenarında ve teknik kadro içerisinde huzursuzluk veya aşırı agresiflik yaratabilecek, odak noktasını dağıtacak profilde bir ismi kesinlikle istemediği bildirildi.






MELO'YU DEĞİL DE MERTENS'İ İSTİYOR

Okan Buruk'un teknik ekibini şekillendirme konusundaki kriterleri, Dries Mertens örneğiyle daha da netleşti. Yönetimin, futbolu bırakmasının ardından Mertens'i teknik kadroya dahil etme önerisine Buruk'un son derece sıcak baktığı biliniyor.

Buruk, takım dinamiklerine uyum sağlayan ve sakin yapısıyla bilinen Dries Mertens'i ekibine katma konusunda hiçbir sorun yaşamazken; Felipe Melo gibi güçlü ve sert bir karakterin Florya'daki mevcut hiyerarşiyi zorlayabileceğini düşünüyor.

Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!

Galatasaray, Frankfurt'un Can Uzun için istediği 60 milyon Euro'luk fahiş rakam sonrası rotayı Mert Kömür'e kırdı. Okan Buruk'un 'O paranın altında ezilir, Mert de aynı potansiyelde' raporuyla harekete geçen sarı-kırmızılı yönetim, Augsburg'un 20 milyon Euro'luk 'Kömür' gözlü dehasını 14-16 milyon Euro'ya bitirmeye niyetli!

11.06.2026 12:49:00
Haber Merkezi
Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!
Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!
Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da yerli 10 numara harekatında sıcak saatler yaşanıyor. Listenin ilk sırasındaki Can Uzun için Frankfurt'un 60 milyon Euro talep etmesi ve sarı-kırmızılıların 30-35 milyon Euro'luk limitini aşması üzerine yönetim, B planı için düğmeye bastı. Hedef Augsburg'un genç yıldızı Mert Kömür!






OKAN BURUK'UN KORKUSU

Teknik direktör Okan Buruk, Can Uzun için telaffuz edilen astronomik rakamların oyuncu üzerinde baskı yaratacağını belirterek yönetime şu raporu sundu...

- 40 milyon Euro'lar bile Can Uzun için şu aşamada çok fazla, rakamın altında ezilebilir. Mert Kömür de en az Can kadar potansiyelli ve çok daha uygun maliyetli. Can olmayacaksa Mert'i kovalamaktan zarar gelmez.






AUGSBURG'LA PAZARLIK

Augsburg, Napoli'nin de listesinde olan Mert Kömür için kapıyı 20 milyon Euro'dan açtı. Ancak Galatasaray yönetimi, yürüttüğü sıkı markajla bu rakamı 14-16 milyon Euro bandına çekerek transferi bitireceğine inanıyor.






İKİ YILDIZIN ANALİZİ

- Can Uzun (Frankfurt): Skor üretme becerisi yüksek, ceza sahası koşuları ve bitiriciliği elit seviyede, forvet orijinli bir 10 numara.
- Mert Kömür (Augsburg): İki ayağını da iyi kullanan, dar alan becerisi, yüksek top tekniği ve asist vizyonuyla öne çıkan modern bir oyun kurucu.






FENERBAHÇE'NİN HAMLESİ

"Uzun" süren pazarlıkların ardından rotayı Can'dan henüz tamamen "Kömür" gözlü Mert'e çevirmese de Galatasaray bu yaz en azından bir tane potnasiyelli gurbetçi için kesenin ağzını açacak gibi duruyor... Can Uzun için Fenerbahçe'nin devreye girmesi de Mert Kömür hamlesinin kapısını araladı gibi duruyor.

Beşiktaş'ta kaleci devrimi

Beşiktaş'ta yeni sezonda kalenin emanet edileceği isim değil belki ama stil netleşti 

11.06.2026 12:10:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ta kaleci devrimi
Beşiktaş'ta kaleci devrimi
Teknik direktör Vincenzo Italiano'nun modern oyun sistemine uymayan Rossi ve Jörgensen gibi isimlerin üzeri çizildi... Türk futbolunu ve kulübün genetiğini iyi bilen Önder Özen'in de onay verdiği yeni kaleci profili netleşti. Geriden oyun kurabilen, refleksleri tavan yapmış ve adeta bir oyun kurucu gibi ayaklarını kullanan modern bir eldiven arayan Beşiktaş kurmayları listenin ilk iki sırasına Chevalier ve Caprile'yi yazdı.






Beşiktaş'ta yeni sezonda kalenin emanet edileceği isim değil belki ama stil netleşti. Teknik direktör Italiano'nun sistemine uygun, Türk futbolunu ve Beşiktaş'ın genetiğini iyi bilen Önder Özen'in de onayından geçen kaleci profili netlik kazandı. Siyah-beyazlılarda rota; refleksleri tavan yapmış ve ayağını bir oyun kurucu gibi kullanabilen modern eldivenlere çevrildi. İlk iki sıraya PSG'den Lucas Chevalier ve Cagliari'den Elia Caprile isimleri kuruldu.






ROSSI VE JORGENSEN DIŞARIDA KALDI

Daha önce scout listelerinde yer alan veya menajerler vasıtasıyla önerilen Agustin Rossi ve Filip Jörgensen tarzındaki kaleciler tamamen saf dışı bırakıldı.

Boca Juniors döneminden beri dünyanın en iyi penaltı kurtarıcılarından biri olarak bilinen, çizgideki devasa fiziğiyle (1.93m) dikkat çeken Rossi ile Villarreal döneminde La Liga'nın en çok kurtarış yapan ismi olan ve Chelsea'nin pas kalitesi nedeniyle tercih ettiği Jörgensen profilleri şablonunun dışına itildi.






KRİTİK KURTARIŞ YÜZDELERİ DEĞERLİ

Beşiktaş'ın önceliği haline gelen Chevalier ve Caprile'yi listenin tepesine çıkaran iki ana unsur var. Refleks ve çizgi başarısı ile ayak kalitesi. Her iki kaleci de özellikle bire bir pozisyonlarda ve çizgi üzerinde refleks hızı çok yüksek isimler olarak dikkat çekiyor.

Chevalier'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki dev maç performansları ile Caprile'nin Serie A'da takımı kaderini belirleyen kritik kurtarış yüzdeleri, Beşiktaş kurmaylarının bu iki isme yönelmesindeki en büyük etken oldu.






AYAK KALİTESİ İKİSİNİN DE YÜKSEK

Italiano'nun oyun sisteminin en kritik parçası olan "geriden oyun kurma" becerisi, bu iki kalecinin de en büyük artısı. Hem Chevalier hem de Caprile, yoğun baskı altındayken bile soğukkanlı kalabilen, kısa ve uzun metrajlı pas kalitesi oldukça yüksek eldivenler.






Chevalier bu yönüyle PSG gibi pas oyununu domine eden bir dünya devine geçiş yaparken; Caprile de Serie A'da yüksek pas isabet oranlarıyla kalitesini kanıtladı.

Galatasaray darphane kuruyor

Başkan Dursun Özbek'in "en büyük hayalim" diyerek müjdelediği 165 bin metrekarelik Aslantepe Vadisi projesinin finansal haritası netleşti

11.06.2026 11:50:00
Haber Merkezi
Galatasaray darphane kuruyor
Galatasaray darphane kuruyor
Yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımla Galatasaray'ı sadece maç günü gelirlerine bağımlı olmaktan kurtaracak olan Aslantepe Vadisi projesi; ticari alanları, performans salonları ve dev sponsorluklarıyla kulübün kasasına her yıl 30 milyon dolar taze nakit girişi sağlayacak. Amatör branşları tek çatı altında toplayarak yıllık 15 milyon dolarlık kira ve lojistik yükünü de ortadan kaldıracak olan bu "mali bağımsızlık sigortası", yaratacağı toplam 45 milyon dolarlık ekonomik değerle Galatasaray'ı 365 gün kesintisiz sıcak para üreten bir finans devine dönüştürecek.






Başkan Dursun Özbek'in "en büyük hayalim" diyerek müjdelediği 165 bin metrekarelik Aslantepe Vadisi projesinin finansal haritası netleşti. Finansal kriz girdabından gayrimenkul hamleleriyle çıkmayı hedefleyen Galatasaray, bu dev hamleyle hem milyonlarca dolarlık kira yükünden kurtulacak hem de her yıl kasasına yaklaşık 45 milyon dolar koyacak.






PROJE KESİNTİSİZ PARA ÜRTECEK

Başkan Dursun Özbek'in mali konularda sona yaklaşıldığını belirttiği ve yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle hayata geçirilecek bu dev merkez, sarı-kırmızılıları sadece maç günü gelirlerine bağımlı olmaktan kurtararak 365 gün kesintisiz sıcak para üreten bir finansal dev haline getirecek.






PEK ÇOK EK MALİYET YÜK OLMAYACAK

Proje bittiğinde Galatasaray; Sinan Erdem ve Burhan Felek gibi spor salonlarına her yıl ödediği milyonlarca liralık kira bedellerinden, sporcu konaklama yüklerinden ve dağınık tesis yapısının getirdiği lojistik maliyetlerden tamamen kurtulacak.

Tüm amatör branşların idari ofisleri, antrenman sahaları ve kamp merkezleri tek bir çatı altında toplanacağı için operasyonel harcamalar minimuma inecek ve yıllık yaklaşık 15 milyon dolar kulübün kasasında kalacak.






30 MİLYON DOLAR TAZE PARA GİRİŞİ

Vadi İstanbul aksına bağlanacak 165 bin metrekarelik alanda yer alacak restoranlar, ticari mağazalar, bin 500 araçlık otopark ve organizasyonlara kiralanacak 300-800 kişilik "Black Box" performans salonu kulübe sürekli nakit akışı sağlayacak.

Ayrıca kurulacak modern salonların isim hakları ve küresel markalarla yapılacak yeni entegre sponsorluk sözleşmeleriyle birlikte kulübün kasasına her yıl 30 milyon dolar taze nakit girişi olacak.






AMATÖR BRANŞLAR KENDİNİ DÖNDÜRECEK

Bankalar Birliği anlaşmasından çıkan ve Riva ile Florya projelerinden gelecek 900 milyon dolar'lık dev gelirle tüm borçlarını sıfırlamak isteyen Galatasaray2da, Aslantepe Vadisi bir "mali bağımsızlık sigortası" görevi görecek. Her yıl yaratılacak toplam 45 milyon dolarlık bu devasa ekonomik değer, tüm amatör branşların futbol takımının bütçesine yük olmadan kendi kendini tamamen fonlamasını sağlayacak.

Beşiktaş devler ligini kafaya koydu. Gözler 26 Haziran'a çevrildi

EuroLeague ve EuroCup’ın önümüzdeki sezon yer alacak nihai takımları henüz resmi olarak açıklanmasa da perde arkasında "ticari evrim" savaşı yaşanıyor 

11.06.2026 11:30:00
Haber Merkezi
Beşiktaş devler ligini kafaya koydu. Gözler 26 Haziran'a çevrildi
Beşiktaş devler ligini kafaya koydu. Gözler 26 Haziran'a çevrildi
Avrupa basketbolunun kalbi EuroLeague'de gelecek sezonun son bileti için perde arkasında tarihi bir savaş yaşanıyor! Organizasyonun franchise odaklı bir Amerikan modeline geçiş sürecinde, 20. ve son "wild card" (özel davetiye) hakkı için Beşiktaş ile Monaco kıran kırana bir rekabet içinde. EuroCup'ta finale yükselerek tüm ezberleri bozan ve masaya son derece güçlü oturan siyah-beyazlılar, dev organizasyonun kapısına dayandı.






EuroLeague ve EuroCup'ın önümüzdeki sezon yer alacak nihai takımları henüz resmi olarak açıklanmasa da perde arkasında "ticari evrim" savaşı yaşanıyor. Organizasyonu tamamen franchise odaklı bir Amerikan modeline dönüştürmek için çalışmalar hız kazandı. Avrupa basketbolunun "Devler Ligi" EuroLeague'in son bileti (20. sıra) için Monaco ve Beşiktaş kıran kırana savaşıyor.






20. VE SON WILD CARD İÇİN ÇARPIŞIYOR

Gelecek sezon için EuroLeague'de çok yıllık sözleşmesi bulunan 18 takımın yeri garanti. Geriye kalan iki tek yıllık "wild card" (özel davetiye) hakkından birinin Paris'e verilmesine kesin gözüyle bakılıyor. İşte dananın kuyruğu tam bu noktada, 20. ve son koltuk için kopuyor.






BEŞİKTAŞ MASAYA ÇOK GÜÇLÜ OTURDU

Bundan sadece bir ay öncesine kadar Monaco'nun bu hakkı rahatça alacağı düşünülürken, EuroCup'ta finale yükselen Beşiktaş, masaya çok güçlü bir aday olarak oturdu ve tüm planları altüst etti.

Monaco, EuroLeague yönetim kuruluna oldukça iddialı bir gelecek planı sundu. Eski NBA yıldızı ve yatırımcı Jamal Mashburn'ün yanı sıra güçlü finansal kuruluşların bu projeyi desteklemesi Monaco'nun en büyük avantajı.






MONACO EVRAKLARI YETİŞTİREMEZSE

Ancak kulüpteki yeni yönetime geçiş sürecinin zamanlaması ciddi bir kriz yaratmış durumda. EuroLeague, katılımcı kulüpleri bu ayın sonuna kadar açıklayacak ve Monaco'nun unvanını korumak için gerekli olan güçlü finansal garantileri zamanında yetiştirememe riski bulunuyor. Eğer Monaco bu garantileri sağlayamazsa yoluna Avrupa Şampiyonası'nda (EuroCup) devam etmek zorunda kalacak.






HAPOEL İSRAİL YÜZÜNDEN ELENDİ

Hapoel Jerusalem gibi ekipler de bu koltuk için devrede olsa da İsrail'deki mevcut istikrarsız durum nedeniyle EuroLeague yönetiminin gözü tamamen Türkiye'de.

Monaco'nun evrakları ve garantileri yetiştirememesi durumunda, bu koltuğu kapacak en net ve en hazır aday Beşiktaş.






26 HAZİRAN'DA BELLİ OLACAK

Siyah-beyazlıların yükselen grafiği ve yarattığı büyük organizasyon, onları EuroLeague kapısına son derece güçlü bir şekilde dayamış durumda.

Avrupa basketbolunun kaderini belirleyecek nihai kararın 26 Haziran'da yapılacak EuroLeague Yönetim Kurulu toplantısında verilmesi bekleniyor.

Amedspor'a Şampiyonlar Ligi kalecisi!

Yeni sezonda iddialı bir kadro kurmak için kollarını sıvayan Amedspor'un, Bolivya Milli Takımı'nın vazgeçilmez 1 numarası ve Güney Amerika’nın Şampiyonlar Ligi olan Libertadores’in tecrübeli eldiveni Guillermo Viscarra ile ilgilendiği öne sürüldü

10.06.2026 16:36:00
Haber Merkezi
Amedspor'a Şampiyonlar Ligi kalecisi!
Amedspor'a Şampiyonlar Ligi kalecisi!
Yeni sezonda iddialı bir kadro kurmak için kollarını sıvayan Amedspor'un, Bolivya Milli Takımı'nın vazgeçilmez 1 numarası ve Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi olan Libertadores'in tecrübeli eldiveni Guillermo Viscarra ile ilgilendiği öne sürüldü.

1.91'lik dev kalecinin Türkiye'ye olası transferi Alianza Lima taraftarlarında şok etkisi yaratırken, artan spekülasyonların ardından oyuncunun menajeri Daniel González'den resmi açıklama geldi.







Serkan Reçber'i sportif direktör olarak takımın başına getiren Amedspor için Güney Amerika'dan bomba bir iddia geldi.

Yeşil-kırmızılıların, Bolivya Milli Takımı'nın as kalecisi ve Libertadores Kupası'nın tecrübeli eldiveni Guillermo Viscarra'yı kadrosuna katmak istediği ileri sürüldü. Transfer spekülasyonları oyuncunun kulübü Alianza Lima'da deprem etkisi yaratırken, menajerinden ilk resmi açıklama geldi.







TARAFTARLAR PANİĞE KAPILDI

Yeni sezon yapılanması doğrultusunda iddialı bir kadro kurmak isteyen Amedspor'un transfer radarına, Güney Amerika futbolunun en istikrarlı file bekçilerinden biri girdi.

Gelen haberlere göre Amedspor, Peru Ligi takımlarından Alianza Lima forması giyen Guillermo Viscarra ile ciddi şekilde ilgileniyor. Bu gelişme, Peru temsilcisinin taraftarları arasında büyük bir endişe ve panik dalgasına yol açtı.







38 KEZ MİLLİ TAKIMDA OYNADI

33 yaşında ve 1.91 boyundaki dev eldiven, kaledeki istikrarlı performansı ve sezon boyunca sergilediği olağanüstü kurtarışlarla dikkatleri üzerine çekiyor.

Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi olarak kabul edilen Conmebol Libertadores Kupası'nda birçok kritik maça çıkan deneyimli kaleci, aynı zamanda Bolivya Milli Takımı'nın da vazgeçilmez 1 numarası konumunda. Milli formayı tam 38 kez terleten Viscarra'nın bu üst düzey kariyeri, transfer piyasasında adının uluslararası alanda sıkça anılmasını sağlıyor.







MENAJERİ AÇIK KAPI BIRAKTI

Artan transfer spekülasyonları ve taraftarların endişesi üzerine, oyuncunun cephesinden durumu netleştiren ilk resmi hamle geldi. Guillermo "Billy" Viscarra'nın menajeri Daniel González, Peru basınına (Depor gazetesine) yaptığı açıklamada iddialara temkinli yaklaştı ancak kapıyı tamamen kapatmadı.







- Billy'nin kulübüyle Aralık ayına kadar devam eden net bir sözleşmesi var. Şu an için Alianza Lima'nın sportif projesine olan bağlılığı sürüyor ve an itibarıyla yurt dışına transferini kesinleştiren, tamamlanmış bir anlaşma söz konusu değil.

Trabzonspor ezdi geçti! Ne Monchi ne Ajax durduramadı

Trabzonspor transfer piyasasında gövde gösterisi yaparak Avrupa'da yılın çalımına imza attı!

10.06.2026 16:26:00
Haber Merkezi
Trabzonspor ezdi geçti! Ne Monchi ne Ajax durduramadı
Trabzonspor ezdi geçti! Ne Monchi ne Ajax durduramadı
Trabzonspor transfer piyasasında gövde gösterisi yaparak Avrupa'da yılın çalımına imza attı!

İspanyol basınının manşetlerine taşınan operasyonda bordo-mavililer; dünyaca ünlü transfer sihirbazı Monchi'nin yönetimindeki Espanyol'u ve Hollanda devi Ajax'ı dev bütçesine rağmen saf dışı bırakarak Ukraynalı süper solak Viktor Tsygankov'un transferini bitirdi.







Süper Lig'de gelecek sezon şampiyonluk kadrosu kurmak için kollarını sıvayan Trabzonspor, transfer piyasasında adından söz ettirecek dev bir hamleye imza atmaya hazırlanıyor.

Bordo-mavililer, İspanya ve Hollanda devlerinin peşinde koştuğu Ukraynalı yıldız Viktor Tsygankov transferinde mutlu sona çok yakın.

İspanyol ve Ukrayna basınından sızan bilgilere göre Karadeniz Fırtınası, transfer dünyasının kurdu olarak bilinen Monchi'yi ve Hollanda devi Ajax'ı saf dışı bıraktı.







İKİ DEV RAKİP SAF DIŞI KALDI

Gelecek sezon iddialı bir kadro kurmak isteyen RCD Espanyol'un ünlü sportif direktörü Monchi, Girona FC'nin küme düşmesinin ardından gözünü 28 yaşındaki kanat oyuncusu Viktor Tsygankov'a dikmişti.







Ancak Tsygankov'a talip olan tek kulüp Espanyol değildi. Girona'dan ayrılıp Hollanda devi Ajax'ın başına geçen teknik direktör Míchel Sánchez de eski öğrencisini Amsterdam'a götürmek için yoğun çaba harcadı.






UKRAYNA'DAN SPORT.UA YAZDI

Ukrayna'dan Sport.ua'nın özel haberine göre; Viktor Tsygankov geleceğine dair kesin kararını verdi. Yıldız oyuncu, Trabzonspor'un teklifini kabul etti. Bordo-mavili kulübün sunduğu mali şartların, Ajax ve Espanyol'un tekliflerinden çok daha üstün olduğu ve bu durumun transferde belirleyici rol oynadığı aktarıldı.







30 MİLYON EURO'LUK SERBEST KALMA BEDELİ

AS gazetesinin derlediği bilgilere göre, Tsygankov'un sözleşmesinde normal şartlarda 30 milyon Euro'luk bir serbest kalma maddesi bulunuyor. Ancak Girona'nın küme düşmesi ve oyuncunun sözleşmesinin son yılına giriyor olması İspanyol kulübünün elini zayıflattı.

Girona'nın alt lige düşmesiyle birlikte Ukraynalı yıldızın piyasa değeri 15 milyon Euro seviyelerine kadar geriledi. Girona, oyuncuyu bedelsiz kaybetmemek adına Trabzonspor'un yapacağı cazip bir bonservis teklifine "evet" demek zorunda kaldı.

Vincenzo Italiano'nun Beşiktaş'taki ilk transferi

Vincenzo Italiano, Beşiktaş'taki yeni dönemine İtalya’da iz bırakan bir operasyonla başlamaya hazırlanıyor.  İtalyan hocanın Bologna’daki eski "suç ortağı" Riccardo Orsolini için tüm şartlar zorlanıyor. La Gazzetta dello Sport'un haberine göre; Bologna'nın bonuslarla birlikte 2.5 milyon Euro'yu aşan dev kontrat teklifine rağmen imza atmayan Orsolini için İtalyan ekibinin sportif direktörü Giovanni Sartori’nin "Italiano onu Beşiktaş’ta isteyecektir" sözleri gerçeğe dönüştü

10.06.2026 16:04:00
Haber Merkezi
Vincenzo Italiano'nun Beşiktaş'taki ilk transferi
Vincenzo Italiano'nun Beşiktaş'taki ilk transferi
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano, siyah-beyazlı takımdaki yeni macerasına iddialı bir kadroyla başlamak için kolları sıvadı. İtalyan teknik adamın transfer listesinin ilk sıralarında, Bologna'da birlikte harika işlere imza attığı eski öğrencisi Riccardo Orsolini yer alıyor. Ancak İtalya'dan gelen son haberler, bu transfer sürecinde dengelerin değiştiğini gösteriyor.






LA GAZZETTA DELLO SPORT YAZDI

La Gazzetta dello Sport'un haberine göre; Orsolini'nin geleceğindeki belirsizlik sürüyor. Kulübü Bologna, yıldız oyuncuyu takımda tutabilmek adına büyük bir mali fedakarlık yaparak bonuslarla birlikte 2.5 milyon Euro'yu aşan bir sözleşme yenileme teklifinde bulundu.

İtalyan ekibi, topu tamamen oyuncunun sahasına atmış durumda. Bologna yönetimi, Orsolini'nin bu teklifi kabul ederek kulübün efsane isimlerinden biri olacağına ve adeta "2000'lerin Bulgarelli'si" haline geleceğine inanıyor. Ancak oyuncu kanadından henüz resmi bir imza gelmiş değil ve transfer piyasası her an hareketlenmeye hazır bekliyor.






CAMBIAGHI İLE BERABER

Bologna sportif direktörü Giovanni Sartori, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Belki Italiano onu Beşiktaş'ta isteyecektir..." diyerek bir anlamda bu transferin fitilini ateşlemişti. Sartori'nin bu sözlerinin aslında bir şakadan çok daha fazlası olduğu ortaya çıktı.

Gazzetta'nın raporuna göre Italiano, Beşiktaş'taki yeni dönemi için eski kanat oyuncusu Riccardo Orsolini'nin yanı sıra Nicolò Cambiaghi ismini de listesine ekledi.






ORSOLINI SICAK BAKMIYOR

İtalyan basını, her iki oyuncunun da —özellikle de Orsolini'nin— Türkiye'ye gelme fikrine şu an için çok sıcak bakmadığını ve transferin zor olduğunu belirtse de açık bir kapı bırakmayı ihmal etmedi:

- Bu kapı tamamen kapanmamalı...

Beşiktaş yönetiminin, Italiano'nun raporu doğrultusunda İtalya pazarındaki bu fırsatları yakından takip ettiği ve önümüzdeki günlerde resmi temasları sıklaştırabileceği ifade ediliyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.