Patatesli Karnabahar
MALZEMELER 1 orta boy karnabahar2 orta boy patates1 adet kuru soğan100 gr kaşar peyniri1 kaşık domates salçası100 gr margarin1.5 su bardağı sukarabiber, pulbiber, kekik, tuz
HAZIRLANIŞIPatates ve karnabaharı ayrı ayrı haşlayın. Tencereye 100 gr margarin koyup ince kıyılmış soğanı kavurun. Salçayı ilave edip kavurduktan sonra 1.5 bardak su ilave edin. Baharatların hepsini ilave edin. Kaynamaya başlayınca çiçekleri saplarından ayrılan karnabahar ile dilimlenmiş patates ilave edin. 5 dakika kaynatın. Ayrı bir fırın tepsisine koyup üzerine kaşar rendeleyerek fırına koyun. 250 derecede 15 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.