Pirinçli barbunya MALZEMELER 150 gr. Barbunya fasulyesi200 gr Amerikan Pirinci1 yemek kaşığı soya yağı1 baş doğranmış soğan2 diş ince doğranmış sarımsak1/2 çay kaşığı tuz ve acı biber1/2 çay kaşığı kimyon1 kutu mısır konservesi (suyu süzülmüş 140 gr.)8 adet gözleme / 80 gr. Rendelenmiş kaşar peyniri / 2 adet ince doğranmış taze yeşil soğan / 4 yemek kaşığı az yağlı yoğurt.HAZIRLANIŞIBir tencerede fasulyelerin üzerine çıkacak kadar su ilave edip 1 gece bekletin. Ertesi gün 1-2 saat süre ile pişirin. Pirinci tuzlu su içinde orta ateşte pirinçler suyunu çekene kadar kaynatın. Yağı geniş bir tavada kızdırın. Soğan, sarmısak, acı biber ve kimyonu ilave edip sote haline getirin. Suyu süzülmüş fasulye ve mısırı ilave edin ve karıştırdıktan sonra karışım ısınana kadar 2-3 dakika pişirin. Usulüne uygun olarak gözlemeyi hazırlayın. Her gözlemenin içine hazırladığınız harçtan birkaç kaşık koyun, peynir, yeşil soğan ve yoğurt ilave edin. Gözlemeleri sarıp servis tabağına alın, isteğe göre mısır cipsi ile ve servis yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.