logo
12 HAZİRAN 2025

Yüceler yücesidir Fatıma anamız

19.05.2025 00:00:00
Hz. Peygamber (s.a.a)'in değerli ashabından olan Cabir bin Abdullah-i Ensarî şöyle diyor:

İmam Bakır (a.s)'a dedim ki:

"Fedân olayım! Rica ediyorum annen Hz. Fatıma (a.s)'nın azameti hakkında, sevdiklerimize anlattığımda hoşnut olmaları için bana bir hadis söyleyin."

İmam Bakır (a.s) buyurdu ki:

"Babam, Resulullah (s.a.a)'ın şöyle buyurduğunu nakletti: "Kıyamet günü olduğu zaman, peygamberler için nurdan minberler kurulacaktır. Benim minberim hepsinden daha yüksek olacak ve Allah-u Teâlâ bu esnada şöyle buyuracaktır:

"Ey seçkin Peygamber! Konuşma yap." Ben, o gün öyle bir şekilde konuşacağım ki, hiç kimse, hatta peygamber ve resuller bile onun gibi bir konuşma duymamış olacaklardır.

Daha sonra peygamberlerin vasileri için nurdan bir takım minberler kurulacaktır. O minberler arasında vasim Ali bin Ebi Talib'in minberi bütün minberlerden daha yüksek olacaktır. Bu esnada Allah-u Teâlâ onun konuşmasını emredecektir. O da hiçbir vasinin benzerini duymadığı bir konuşma yapacaktır.

Daha sonra Peygamberlerin evlatları için nurdan bir takım minberler dikilecektir. İki oğlum, iki torunum ve hayat bahçemin iki gülü olan Hasan ve Hüseyin için de nurdan minberler bırakacaklar ve onlardan konuşmaları istenilecektir. Bunlar da Peygamber evlatlarından hiç kimsenin duymuş olmadığı bir konuşma yapacaklardır.

Daha sonra bir münadi yani Cebrail: "Muhammed Peygamberin kızı Fatıma nerededir?" diye seslenecektir. Bu esnada Fatıma (a.s) ayağa kalkacaktır. Allah Teâlâ tarafından şöyle bir nida gelecek: "Ey mahşer ehli! Ben yüceliği Muhammed'e, Ali'ye, Hasan'a Hüseyin'e ve Fatıma'ya verdim. Başlarınızı aşağı eğin, gözlerinizi kapatın; bu Fatıma'dır cennete gidecektir."

Daha sonra Cebrail, iki tarafı cennet süsleriyle süslenen, yuları inciden, eğeri ise mercandan olan cennet develerinden bir deve getirerek onu Hz. Fatıma'nın önünde yatıracak ve Hz. Fatıma (a.s) da o deveye binecektir.

Bu esnada Allah-u Teâlâ, yüz bin meleği Fatıma (a.s)'nın sağından, yüz bin meleği de solundan hareket etmeleri için gönderecek ve yüz bin meleğe de kendi kanatları üzerinde onu cennetin kapısına götürmelerini emredecektir. Cennetin kapısına ulaştıklarında Fatıma (a.s) dönüp arkasına bakacaktır.

Bu esnada Allah-u Teâlâ şöyle buyuracak: "Ey habibimin kızı! Neden cennete girmiyorsun?

"Hz. Fatıma (a.s) arz edecek ki: "Allah'ım! Böyle bir günde makam ve mevkiimin herkese belli olmasını istiyorum."

Allah-u Teâlâ da buyuracak ki:

"Ey habibimin kızı! Dön mahşere bak! Kimin kalbinde senin veya evlatlarının sevgisi olursa, onu al cennete götür."

Daha sonra İmam Bakır (a.s) şöyle buyurdular:

"Ey Cabir! Allah'a and olsun ki, annem Fatıma (a.s) o gün kendi dostlarını, bir kuşun iyi taneleri kötü tanelerden ayırt ederek topladığı gibi ayırt edip toplayacaktır. Sevenleri onunla birlikte cennetin kapısında bir araya geldiğinde kalplerine, durup geriye bakmaları ilham edilecek. Geriye baktıklarında Allah-u Teâlâ şöyle diyecektir: "Neden durup geriye baktınız; oysa habibimizin kızı Fatıma sizin hakkınızda şefaat etti?"

Cevaben şöyle diyecekler: "Ey Rabbimiz! Bugün kulluk etmenin ve Ehl-i Beyt'i sevmenin ne kadar değerli olduğunu görmek ve makamımızın tanınmasını istiyoruz."

Allah-u Teâlâ buyuracak ki: "Ey dostlarım! Mahşer sahrasına bakın! Her kim sizleri Fatıma'yı sevdiğinizden dolayı severse, her kim Fatıma'nın sevgisi uğrunda size bir yemek yedirmişse, her kim Fatıma'nın sevgisi için size bir elbise giydirmişse, her kim Fatıma'nın sevgisi yolunda size bir yudum su vermişse ve her kim Fatıma'nın sevgisi için bir gaybeti sizden reddederek sizi savunmuşsa, onların ellerinden tutarak hepsini cennete götürünüz."

Aman Yarabbi, Fatıma ana sevgisi ne yüce bir makam ve ne ulu sevgidir... Dünyada eşi ve benzeri bulunmayan bir mutluluk, bir aşk, bir sevgi, bir muhabbet, bir imandır Hz. Fatıma anamızın yüceler yücesi sevgisi...

Yarabbi ölümümüzü ve tüm hayatımızı bu sevgi üzere sabit kıl ve bizleri Fatıma anamızdan ayırma güzel Allah'ım...
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Adem Birinci / diğer yazıları
Yardım etmek istediği kişi öldürdü
Konya'da öğretmen katliamı
Sinan Ateş davasında yeni gelişme
İstinaf cezaları uygun buldu
Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ
'Kene artışı biyolojik savaş olabilir'
Vahşet
52 şehit daha
İçinde 244 kişi vardı
Hindistan'da yolcu uçağı düştü
Bin 30 çalışan işten çıkartılıyor
Grev sonrası neşter
ABD medyası iddia etti
İsrail, İran'a saldırmayı planlıyor
Trump malumu bir daha ilan etti
'Orta Doğu, tehlikeli bir yer haline gelebilir'
Ulusal muhafızlar Los Angeles'ta sivilleri gözaltına aldı
Gerilimin tırmanması bekleniyor
İsrail Gazze'de 80 kişiyi daha öldürdü
Yardım dağıtımı ölüm tuzağı!
Marmara'da 3.5 büyüklüğünde deprem
Büyükçekmece açıklarında oldu
Trump'tan yeni 'tarife' açıklaması
Ülkelere mektuplar gönderilecek
5 yıldızlı otelde yangın paniği
622 turist tahliye edildi
Amasya'da asker eğlencesi kabusa dönüştü
39 kişi gıdadan zehirlendi
Ferdi Zeyrek soruşturmasında
2 şüpheli serbest bırakıldı
Yardım etmek istediği kişi öldürdü
Konya'da öğretmen katliamı
Sinan Ateş davasında yeni gelişme
İstinaf cezaları uygun buldu
Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ
'Kene artışı biyolojik savaş olabilir'
Vahşet
52 şehit daha
İçinde 244 kişi vardı
Hindistan'da yolcu uçağı düştü
Bin 30 çalışan işten çıkartılıyor
Grev sonrası neşter
ABD medyası iddia etti
İsrail, İran'a saldırmayı planlıyor
Trump malumu bir daha ilan etti
'Orta Doğu, tehlikeli bir yer haline gelebilir'
Ulusal muhafızlar Los Angeles'ta sivilleri gözaltına aldı
Gerilimin tırmanması bekleniyor
İsrail Gazze'de 80 kişiyi daha öldürdü
Yardım dağıtımı ölüm tuzağı!
Marmara'da 3.5 büyüklüğünde deprem
Büyükçekmece açıklarında oldu
Trump'tan yeni 'tarife' açıklaması
Ülkelere mektuplar gönderilecek
5 yıldızlı otelde yangın paniği
622 turist tahliye edildi
Amasya'da asker eğlencesi kabusa dönüştü
39 kişi gıdadan zehirlendi
Ferdi Zeyrek soruşturmasında
2 şüpheli serbest bırakıldı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.