logo
13 MAYIS 2026

Yurt dışından 138 transfer yapıldı

Süper Lig kulüpleri, transfer döneminde 243 futbolcu aldı

09.09.2022 15:30:00
Yurt dışından 138 transfer yapıldı
Yurt dışından 138 transfer yapıldı

Spor Toto Süper Lig takımları, birinci transfer ve tescil dönemini oldukça hareketli geçirdi.

Ligde mücadele eden 19 kulübün 18'i kadrolarına toplamda 243 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Sadece Yukatel Kayserispor, transfer tahtası kapalı olduğu için kiralıktan dönen veya geçen sezondan kadrosunda bulunan futbolcularla yola devam ediyor.

Kayseri temsilcisi haricinde diğer 18 kulüp, yurt içinden 105, yurt dışından ise 138 olmak üzere toplamda 243 futbolcuyu kadrolarına kattı. Futbolda 17 Haziran'da başlayıp bu gece yarısı sona eren yaz transfer dönemini en hareketli geçiren kulüp, 22 futbolcu alan Adana Demirspor oldu. Akdeniz temsilcisini 21 oyuncuyla MKE Ankaragücü ve 19 futbolcuyla Bitexen Giresunspor izledi.

Transfer yasağı bulunan Kayserispor haricince en az transferi ise 7 futbolcuyla Fraport TAV Antalyaspor yaptı. Bu kulüpleri 8'er transferle İstanbulspor ve Demir Grup Sivasspor takip etti.

Kulüplerin transfer sayıları

Takımların aldığı futbolcu sayıları şöyle:

Kulüp Sayı
Adana Demirspor 22
MKE Ankaragücü 21
Giresunspor 19
Fatih Karagümrük 17
Ümraniyespor 15
Kasımpaşa 15
Hatayspor 15
Galatasaray 13
Gaziantep FK 13
Alanyaspor 13
Konyaspor 12
Fenerbahçe 12
Trabzonspor 12
Beşiktaş 12
Başakşehir 9
Sivasspor 8
İstanbulspor 8
Antalyaspor 7

Yurt dışından 138 transfer

Süper Lig kulüpleri, yaz döneminde yurt dışından 138 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Söz konusu 83 günlük süreçte kulüpler, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Asya ve Afrika kıtalarından oyuncu getirdi. Türk kulüplerinin sözleşme imzaladığı 138 futbolcu, 37 farklı ülkeden geldi. Bu ülkeler arasında en fazla transfer 19 futbolcuyla İngiltere liglerinden yapıldı. Bu ülkeyi 13 transferle Fransa, 11 transferle Yunanistan izledi. Kulüplerin yurt dışından yaptığı transferlerde futbolcuların son forma giydiği takımların ülkelerine göre sıralaması şöyle:

Ülke Sayı
İngiltere 19
Fransa 13
Yunanistan 11
Hollanda 10
Portekiz, İtalya 8
Almanya, Rusya 7
İspanya 6
Polonya 4
Avusturya, Belçika, Brezilya, Kuzey Makedonya, Suudi Arabistan 3
ABD, BAE, Bosna Hersek, Gürcistan, Hırvatistan, İsviçre, Romanya, Sırbistan 2
Arjantin, Çekya, Çin, Fas, Danimarka, İsrail, Kamerun, Kolombiya, Kongo, Kosova, Lüksemburg, Macaristan, Ukrayna, Uruguay 1

En fazla ithal Galatasaray ve Ankaragücü'nden

Yaptığı yıldız transferlerle dikkati çeken ve özellikle son 2 gündeki hareketliliğiyle taraftarına büyük coşku yaşatan Galatasaray ile lige yeniden dönen MKE Ankaragücü yurt dışından en fazla transfer yapan takım oldu. Sarı-kırmızılılar, tamamladığı 13 transferin 11'ini yurt dışından getirdi. Başkent temsilcisi ise 21 transferin 11'inde dış pazara yöneldi. Yurt dışından en az transfere ise 3 oyuncu getiren Fraport TAV Antalyaspor imza attı.

Yurt içindeki takımlardan yapılan transferlere bakıldığında ise en fazla oyuncuyu 13 kişiyle Adana Demirspor aldı. İkişer transferle Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, İstanbulspor ve Sivasspor, iç pazardan en az oyuncu alan takım oldu. Kulüplerin yurt dışı ve içinden aldığı futbolcu sayıları şöyle:

Kulüp Yurt dışı Yurt içi
Galatasaray 11 2
MKE Ankaragücü 11 10
Fatih Karagümrük 10 7
Fenerbahçe 10 2
Trabzonspor 10 2
Alanyaspor 10 3
Adana Demirspor 9 13
Giresunspor 9 10
Beşiktaş 8 4
Gaziantep FK 8 5
Kasımpaşa 7 8
Başakşehir 6 3
İstanbulspor 6 2
Sivasspor 6 2
Konyaspor 5 7
Ümraniyespor 5 10
Hatayspor 4 11
Antalyaspor 3 4

Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş yolunda

Sezon başında Fenerbahçe'ye gitmeden önce Kerem Aktürkoğlu'nu arayıp Beşiktaş'a davet etti. Lig devam ederken milli futbolcuyla bağlantılarını kesmedi

13.05.2026 15:43:00
Haber Merkezi
Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş yolunda
Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş yolunda
Sezon başında Fenerbahçe'ye gitmeden önce Kerem Aktürkoğlu'nu arayıp Beşiktaş'a davet etti. Lig devam ederken milli futbolcuyla bağlantılarını kesmedi. Aziz Yıldırım'ın başkan seçilmesi durumunda ilk gidecekler arasına kendisini yazacağından korktğunu bildiği Kerem'i yine aradı. Orkun Kökçü, Beşiktaş için her şeyi yapıyor. İşte transfer pazarından sızanlar...






Aziz Yıldırım'ın başkan seçilmesi durumunda kendisi ile devam etmeyeceğini düşünen Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'dan eski takım arkadaşı Orkun Kökçü üzerinden Beşiktaş'a transferi için yol yapmaya başladığı iddiası gündemdeki yerini koruyor. Hem kızı Yaz Yıldırım'ın "Kerem iyi futbolcu değil. Fenerbahçe'ye yakışmaz" sözünün Aziz Yıldırım'a ait olduğuna inanan Kerem'in hem de maaşının Yıldırım'ın karşısına başkan adayı olarak çıkacak Hakan Safi tarafından ödendiği için Fenerbahçe'de daha fazla barınamayacağına inandığı söyleniyor.






FENERBAHÇE YÜZÜNDEN İSTAN ETMİŞTİ

Kerem için Benfica ile ilk temas kuran aslında Beşiktaş'tı. Hatta Başkan Serdal Adalı, "Benfica başkanı Kerem'in oynamak istediği takımın Beşiktaş olduğunu biliyor" açıklamasını bile yaptı.

Fenerbahçe'de yaşadığı baskının altından kalkmakta zorlanan Kerem bir ara, Orkun Kökçü ile konuşmasında tarihi bir itirafta bulunduğu iddia edilmişti: Beşiktaş'a gelseydim bunlar olmazdı.






HENÜZ ORTADA BİR GÖRÜŞME YOK

Orkun daha Fenerbahçe'ye gitmeden önce de Kerem Aktürkoğlu'nu arayarak Beşiktaş'ı tercih etmesini tavsiye ettiği haberleri de basında yer almıştı:

- Galatasaray'dan neden kaçtığını biliyorum. Fenerbahçe'ye gidince farklı mı olacak sanıyorsun. Bana dert yandığın adamlar sana Fenerbahçe'de rahat verecek mi sanıyorsun. Huzur Beşiktaş'ta.

Beşiktaş'ın şu an için ortada resmi bir teklifi yok... ancak satış konusu gündeme gelirse çok sürpriz rakamların ortaya çıkabileceği konuşuluyor.

Alli, Ox ve Kent dönüyor!

Aston Villa'nın sahibi olan V Sports'un Türkiye'den bir takımı bünyesine katmak için kolları sıvadığı iddia edildi. İlk etapta Pendikspor, Ümraniyespor, Vanspor ve Boluspor'la ilgili araştırmalar başlatıldı. İngiliz menşeli şirketin bu hamlesinin gerçekleşmesi durumunda Ryan Kent, Ox Chamberlain ve Dele Alli'yi, Türkiye'ye getirerek iddialı bir giriş yapacağı iddia edildi.
 

13.05.2026 15:40:00
Haber Merkezi
Alli, Ox ve Kent dönüyor!
Alli, Ox ve Kent dönüyor!
Aston Villa'nın sahibi olan V Sports'un (sahipleri Nassef Sawiris ve Wes Edens) Portekiz'den Vitoria SC'den sonra Türkiye'den de bir takımı bünyesine katarak bir ağ oluşturmayı amaçladığı iddia edildi.






VANSPOR VE BOLUSPOR DA LİSTEDE

Türk futbolunun oyuncu ihraç potansiyelinin bu grubun radarında olduğu Pendikspor ve Ümraniyespor gibi zaten AŞ olan takımların yanı sıra Vanspor, Boluspor gibi henüz bu statüde olmayan ancak ciddi potansiyeli olan şehir takımlarını incelemeye aldıkları iddia edildi.






BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE'DE OYNADILAR

V Sports'un bu yapılanma kapsamında bazı görüşmeler yaptığı ve alacakları Türk takımına Ryan Kent, Ox Chamberlain ve Dele Alli gibi Süper Lig maceraları olan yıldızları getirerek sükseli bir giriş yapmak istedikleri iddia edildi.

2026 Mayıs ayı itibarıyla Pendikspor'un FIFA'dan 3 dönem transfer yasağı alması, mevcut yönetimin bir "çıkış stratejisi" olarak kulübü yabancı bir fona devretme ihtimalini güçlendiriyor.

Pendikspor'un stratejisi ve İstanbul gibi lojistik avantajı yüksek bir merkezde bulunması da çoklu kulüp sahipliği modeline uygun. Hali hazırda A.Ş. olması da satışı hukuken çok kolaylaştırıyor.






VAN ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Van, yaklaşık 1.1 milyon nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinden biri. Vanspor sadece şehir merkezine değil, çevre illere ve bölge geneline hitap eden bir "bölge takımı" kimliği taşıyor.

Ayrıca Bolu'nun nüfusu da yaklaşık 330 bin civarında. Bolu daha butik, sanayi ve turizm odaklı bir şehir yapısına sahip. Ancak hem İstanbul'a hem de Ankara'ya yakın. Ayrıca çevre illerden de ciddi bir potansiyele sahip.

UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı

Fenerbahçe'de camia yeni başkandan Rafael Leao'yu bekliyor ancak UEFA’nın kapıda bekleyen cezası yeni başkan kim olursa olsun elini kolunu bağlayacak gibi duruyor

13.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı
UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı
Fenerbahçe'de camia yeni başkandan Rafael Leao'yu bekliyor ancak UEFA'nın kapıda bekleyen 15 milyon Euro'luk cezası yeni başkan kim olursa olsun elini kolunu bağlayacak gibi duruyor. Kulüp sponsorluklar ve gayrimenkullerle 100 milyon Euro seviyesinde bir nakit gücüne ulaşsa da, harcama limitleri ve UEFA'nın kısıtlamaları ancak 40-55 milyon euro arasında (bonservis, maaş, vergi, menajerlik ücreti) bir transfer bütçesine izin verecek.






Ortalık yanıyor... Hakan Safi'nin Rafael Leao'ya gittiği, 50 milyon euro bonservis teklif ettiği iddia ediliyor. Aziz Yıldırım'ın dünya yıldızları için nabız yokladığı konuşuluyor. En son 2013-14 sezonunda şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe taraftarı için tüm bunlar "güzel hayaller" tadında... ancak bir de "hayatlar" yani gerçekler var.






UEFA BU CEZAYI NEDEN KESMİŞ OLABİLİR?

İddialara göre (henüz resmileşen bir durum yok), UEFA kestiği/keseceği 15 milyon euro'luk cezayı Haziran ayının ilk haftasında resmileştirecek.

UEFA'nın bu cezayı; kadro maliyeti, maaş bütçesi ve transfer harcamalarının, UEFA'nın "Finansal Sürdürülebilirlik kurallarındaki gelir/gider oranı aşıldığı için kesebilir ancak. Bu rakam yeni gelecek başkanın transfer bütçesi üzerinde doğrudan bir baskı yaratacak.






HARCAMA LİMİTLERİ SIKINTI OLACAK

Aziz Yıldırım da seçilse, Hakan Safi de başkan olsa Fenerbahçe 2026-27 sezonu için "nakit zengini ama limit fakiri" olarak ortada dolanacak.

Kulübün kasasına giren gayrimenkul ve sponsorluk gelirleri sayesinde 100 Milyon Euro seviyelerine kadar bir nakit gücü olsa da, UEFA'nın Harcama Limitleri sıkıntı yaratacak.






LEAO'DAN BAŞKA TRANSER OLMAZ

Gelen bilgilere göre 15 Milyon Euro'luk UEFA cezası kesinleştiği anda mevcut maaş bütçesinin (Kante de dahil) de korunması durumunda Fenerbahçe'nin yeni transferler için bonservis artı maaş toplamında 40 ila 55 Milyon Euro arasında bir "hareket alanı" olabilecek.

Bu da Leao'nun bonservisini karşılamaya bile yetmez. Daha teknik direktör ve santrfor transferi tamamlanmadan Fenerbahçe köşeye sıkışır.






1/3 FENERBAHÇE'NİN BELİNİ BÜKECEK

Bankalar Birliği'nden çıkılması Fenerbahçe'nin elini her ne kadar rahatlatsa da, UEFA cezasının gölgesinde "satmadan almak" imkansız gibi olacak. Bu durumda Asensio, Nene, Oosterwolde gibi isimlerin satışları belki de zorunlu olacak. Ancak satış gelirinin limite katkısı ancak 1/3 olacak. Yani Oosterwolde 30 milyon euro'ya satılsa bile limit 10 milyon euro açılacak.

Sergen Yalçın'ın Galatasaray'dan istediği oyuncu

Sergen Yalçın ve Serkan Reçber ikilisi Virgil van Dijk'in Galatasaray'a transfer olma ihtimali ile ilişkili olarak Davinson Sanchez için "gözlerinin açık olması" amacıyla Başkan Serdal Adalı'nın masasına bir rapor bıraktılar

13.05.2026 11:51:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'ın Galatasaray'dan istediği oyuncu
Sergen Yalçın'ın Galatasaray'dan istediği oyuncu
Yalçın her ne kadar ilk tercihi Facundo Medina olsa da, Kolombiyalı stoperi Galatasaray'dan alırlarsa üstüne atlayacağının mesajını verdi.






Sergen Yalçın'ın gözü Davinson Sanchez'de... Galatasaray'ın Virgil van Dijk konusunda bastırması, Okan Buruk'un elinde aynı zamanda Wilfried Singo'nun da olması Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın ve futbol direktörü gibi çalışan Serkan Reçber'in ilgisini cezbediyor.
 
Emmanuel Agbadou'nun yanına her ne kadar sol stoper isteniyor olsa da siyah-beyazlı ekibin teknik heyeti Davinson gibi lider bir stoper almaları durumunda "duvar" kurabileceklerine inanıyorlar.







BİRBİRLERİNİ MÜKEMMEL TAMAMLARLAR
 
Reçber'e göre Agbadou ve Davinson yapabilirlerse ellerinde modern bir savunma hattında aranan "proaktif-süpürücü" ve "fiziksel-statik" dengesini harika bir şekilde yakalayabilirler.
 
- Rakip uzun toplarla geldiğinde Agbadou ilk temasçı olur, Davinson "ikinci top" uzmanı olarak derinlik sağlar.
 
- Davinson oyun kurucu stoper, Agbadu ise bu yapının sigortası olur.
 
- Agbadou rakibi önde karşılar (yüksek top çalma/kazanma), Davinson ise arkaya sızan topları temizleyerek bir güvenli alan oluşturur.
 
- Agbadou'nun top kazanma yeteneği, Davinson'un oyun kurma özgürlüğünü artırır.







YALÇIN'IN SOL STOPERİ MEDINA
 
Sergen Yalçın'ın aklındaki sol stoper Facundo Medina (Marsilya) ayrıca van Dorngelen'e (Samsundsor) de onay vermiş durumda... ancak Medina'dan daha ucuza alınabilecek bir Davinson, Beşiktaş teknik direktörüne göre kendileri için çok iyi bir seçenek olur.
 
Zaten Sergen Yalçın, Agbadou-Davinson yapsa bile van Drongelen'den vazgeçecek gibi durmuyor. Çünkü Hollandalı stoperin Süper Ligi bilmesinden yararlanmak istiyor.
 
 







VAN DRONGELEN'DEN VAZGEÇMEYECEK
 
Galatasaray ise van Dijk ve Singo'nun varlığında hem de yüksek maaşı nedeniyle Davinson'u elinde tutmayacaktır. Zaten bu sezon Yalçın ve Reçber'e göre kendisinin dışında (oyun sistemi değişince Kolombiyalı sırıttı) yaptğı hatalar yüzünden Davinson'un satışa çıkarılıcığına inanıyor. Başkan Serdal Adalı'nın önüne de "stoper işi biraz beklesin" raporu gönderdiler.

Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'deki yeni ekibi

Aykut Kocaman yaşanan ve eskiyen teknik kadrosunu Fenerbahçe'ye dönüş için "upgrade" etmeye başladı

13.05.2026 11:44:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'deki yeni ekibi
Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'deki yeni ekibi
Aykut Kocaman yaşanan ve eskiyen teknik kadrosunu Fenerbahçe'ye dönüş için "upgrade" etmeye başladı. Yanına Volkan Demirel, Dirk Kuyt ve Selçuk Şahin'den en az ikisini "kafa kadro" için alacak. Pierre Webo'yu da ekleyecek.

Ayrıca 4 ana başlık altında 14 uzmanı da teknik ekibine ekleyerek görülmemiş kalitede bir ekiple Fenerbahçe'de şampiyonluk için geri dönecek.







Aziz Yıldırım başkan seçilirse Aykut Kocaman'ı teknik direktör olarak Fenerbahçe'nin başına getirecek. Fenerbahçe camiasında ciddi anlamda bu ve bezeri konuşmalar yapılıyor.

Ancak tecrübeli teknik adamın ekibi hem yaşlandı (Fahrudin Omerovic-64, Alpe Aşçı-57) hem de uzun süredir kenarda (Turgay Altay-2023'ten beri, Barış Karakoç-2024'ten beri) kaldığı için "upgrade" edilmesi gerekiyor.

HAREKETLİLİK DİKKAT ÇEKİYOR

Aziz Yıldırım'ın direkt Aykut Kocaman'ı işaret etmese de, "medyada yazılan isimlere inanmayın, hiçbiri doğru değil. Seçime kadar anlaşmaları yapacağız ama açıklamayacağız" sözlerine rağmen Fenerbahçe'nin efsane hocası tarafından bir hareketlilik göze çarpıyor.







ÇOK FAZLA SEÇENEK VAR

Teknik heyetini güncelleme konusunda çalışmalar yapan Kocaman'ın eski futbolcularını teknik ekibine dahil etme planlarına start verdiği ve görüşmeler yaptığı konuşuluyor.







- Volkan Demirel: Kısa süre önce Gençlerbirliği'nden ayrıldı.
- Gökhan Gönül: Tedesco ile göreve geldi. Ama sonra kenara alındı.
- Mehmet Topal: Romanya'da Petroulol takımında çalışıyor.
- Dirk Kuyt: Hollanda ikinci liginde Dordrecht'in başında.
- Pierre Webó: Yüksel Yıldırım'ın takımı Dunkerque'te ikinci adam.
- Selçuk Şahin: Eyüpspor'da olmadı.







EN AZ 14 KİŞİLİK EKİP

Aykut Kocaman'ın ilk etapta Volkan, Kuyt ve Selçuk üçlüsünden en az ikisinden oluşan bir ekip düşündüğü altlarına da Webo'yu ekleyerek kafa kadrosunu güçlendirmek istediği konuşuluyor.

Ayrıca Kocaman yeni kurmak istediği teknik heyetini 4 ana ekip ve 14 kişilik takviye ekiple dev bir organizasyonla Fenerbahçe'ye dönmek istiyor.







- Veri ve Analiz Ekibi: Veri bilimci ve analisti, performans analisti ve rakip analiz uzmanı. 

- Atletik Performans Ekibi: Atletik performans antrenörü, spor beslenmesi uzmanı, fizyoterapist ve rehabilitasyon uzmanı.

- Psikolojik ve Mental Destek Ekibi: Spor psikoloğu, mental antrenörü, iletişim ve medya danışmanı

- Spesifik Alan Antrenörleri Ekibi: Duran top antrenörü, hücum ve savunma hattı antrenörleri ve taç antrenörü.

Sergen Yalçın'ın, Necip Uysal ile derdi ne?

Sergen Yalçın kendisine sabır ve güven isterken Beşiktaş'a 11 yaşında katıldığından dem vurdu

13.05.2026 11:34:00 / Güncelleme: 13.05.2026 11:41:33
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'ın, Necip Uysal ile derdi ne?
Sergen Yalçın'ın, Necip Uysal ile derdi ne?
Sergen Yalçın kendisine sabır ve güven isterken Beşiktaş'a 11 yaşında katıldığından dem vurdu. Kazandığı kupaları (futbolculuğunda 8 kupa kazandı) gündeme getirdi.

Ancak Beşiktaş teknik direktörü göreve geldiğinde, 13 yaşında kulübün kapısından içeri giren kendisi gibi başka takımlara da gitmeden siyah-beyazlı formayı giyen, kendisinden sadece 1 az kupa kazanan kaptan Necip Uysal'ı kadro dışı bırakmıştı.







Sergen Yalçın istifa etmeyecek. Her ne kadar, "bırak diyorlarsa bırakırız" dese de Beşiktaş teknik direktörü, "planlar yaptık. Bir şeyler yapmaya çalışırken bu durumun yaşanması bir teknik direktör için üzücü" diyerek "istifa" etmeyeceğini ancak Serdal Adalı yönetimi kendisine "bırak" derse itiraz etmeyeceğinin mesajını da verdi.

NECİP 466 SERGEN 298 KEZ

Ancak sözleri arasında en çok dikkat çeken ise; "11 yaşında Beşiktaş'ta oynamaya başladım. Kaç kupada katkım olduğuna bakın. Biraz sabır istedik. Çok fazla bir şey istemedim. Ama sabır ve güven kalmamış" oldu. Yalçın'ın bu açıklamaları ise akıllara kadro dışı bıraktığı Necip Uysal'ı getirdi.

Yalçın 11 yaşında Beşiktaş'ta futbola başlarken Necip de 13 yaşında Beşiktaş'tan içeri girdi. Necip 466 maçta siyah-beyazlı formayı giyerken Sergen 298 maçta Beşiktaş forması terletti.







NECİP 1 KUPA EKSİK KAZANDI

Sergen Yalçın futbolculuğu döneminde Beşktaş ile 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası ve 2 Süper Kupa kazanıken, Necip Uysal ise siyah-beyazlı forma altında 3 şampiyonluk, 3 Türkiye Kupası ve 1 de Süper Kupa kazandı. Sergen Yalçın'dan sadece 1 şampiyonluk az gördü.

Sergen Yalçın, Soskjaer'in yerine takımın başına geçtiğinde 13 yaşında Beşiktaş'a gelen ve kendisinden sadece 1 az kupa kazanan Necip'in önce kaptanlığını aldı. Sonra kadro dışı bıraktı.







NECİP'E VEFA VE SABIR YOK






Özkaynaktan yetişen ve Beşiktaş'ın hafızasını temsil eden iki ismin bu denli keskin bir yol ayrımına gelmesi, camiada 'vefa' tartışmalarını da beraberinde getirdi. Yalçın'ın kendi geçmişi üzerinden talep ettiği 'sabır', ironik bir şekilde benzer bir ömrü siyah-beyazlı renklere adamış olan Necip Uysal'dan esirgemiş görünüyor.






Teknik direktörlük koltuğunda 'planlardan' bahseden Yalçın için Başkan Serdal Adalı yönetiminin kararı ne olursa olsun; 11 yaşında kulübe giren bir efsanenin, 13 yaşında içeri giren bir başka aidiyet sembolünü dışarıda bırakması paradoks olarak kayıtlara geçti.

Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç

Türkiye Kupası’nda Gençlerbirliği sınavına çıkacak Trabzonspor için Ankara’nın ayazlı gecesi sadece tur değil, gelecek sezonun kaderi için de hayati önemde. Gençlerbirliği'nin geçilip finalde Konyaspor'un elinden kupayı almak bordo-mavililer için daha fazla tatil, Avrupa’da kısa yol ve transferde rahatlama demek. Kayıp halinde ise bordo-mavilileri 23 Temmuz’da başlayacak yıpratıcı bir maraton bekliyor

13.05.2026 11:31:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç
Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç
Trabzonspor için sezonun en kritik maçlarından birisi daha geldi, çattı. Bu akşam Ankara'da Gençlebirliği'ne konuk olacak bordo-mavililer için Türkiye Kupası'nda finale kalmak ve sonrasında Konyaspor'u yenip şampiyon olmak pek çok şeyi etkileyecek...

- UEFA Avrupa Ligi'ndeki takımın kaderi.
- Yeni sezonun ne zaman açılacağı.
- Transfer operasyonunda yapılacak revizyon.






DAHA FAZLA DİNLENME VE TATİL

Trabzonspor, Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi başarırsa bir taşla birkaç kuş birden vuracak. Bu senaryoda sezonu 20 Ağustos'ta yeni sezon başladığında açacak oyuncular güzel güzel dinlenip, tatil yapıp, kafaları dinç bir şekilde yeni sezona girecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde sadece 1 eleme turu oynanacak. Bu yol, aynı zamanda Konferans Ligi'ni garantilemek ve Avrupa'da grup aşaması heyecanını cebe koymak anlamına geliyor.

Olası rakipler ise zorlu: Braga, Olympiakos, Rangers, FC Kopenhag, Ferençvaros, Viktoria Plzen, RB Salzburg, Celtic, Shamrock Rovers, KuPS Kuppo, Hapoel Beer Sheva, FC Drita.






HER DURUMDA ZORLU RAKİPLER

Kupanın kaybedilmesi durumunda ise Trabzonspor'u hem fiziksel hem de zihinsel olarak yıpratıcı bir süreç bekliyor olacak. Sezon 23 Temmuz gibi çok erken bir tarihte açılacak. Bu da hazırlık kampının kısalması ve maç trafiğinin erken yoğunlaşması demek.

Takım ayrıca Avrupa Ligi grupları için tam 3 eleme turunu geçmek zorunda kalacak. Erken açılan sezon ve yoğun maç trafiği, Süper Lig'in başlangıcında takımı fiziksel olarak zorlayacak.






Bu süreçte olası rakipler de yine zorlu olacak: Braga, Olympiakos, FC Kopenhag, Viktoria Plzen, Karabağ, M. Tel Aviv, Anderlecht, Pafos, Ajax.






Aziz Yıldırım, stadı Nihat Özdemir’e yaptıracak

Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'de başkan seçilmesi durumunda futbolun patronluğunu Batuhan Özdemir'e vereceği konusunda ciddi bir gündem oluştu

13.05.2026 11:14:00 / Güncelleme: 13.05.2026 11:19:02
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım, stadı Nihat Özdemir’e yaptıracak
Aziz Yıldırım, stadı Nihat Özdemir’e yaptıracak
Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'de başkan seçilmesi durumunda futbolun patronluğunu Batuhan Özdemir'e vereceği konusunda ciddi bir gündem oluştu. Efsane başkan iddialara göre genç yöneticiye "Harry Kane ya da en az o ayarda bir golcü getir" diyecek.

Ayrıca 2027'deki başkanlık seçimine hazırlayacak. Bununla da yetinmeyecek; babası Nihat Özdemir'den de Saracoğlu stadının 60 bin kapasiteye çıkarılması için çalışmasını isteyecek. İnşaatı bedavaya getirecek. 







Fenerbahçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, gelecek hafta Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleyecek. Yönetim kurulu üyelerini tanıtacak. Efsane başkanın listesinde en dikkat çeken ismin, kendi döneminin eski Asbaşkanı Nihat Özdemir'in oğlu Batuhan olacağı konuşuluyor.

HARRY KANE'İ BİTİRECEK İSİM

İddialara göre Batuhan Özdemir sadece futbolu yönetmekle kalmayacak... Ayrıca sezon sonunda (2027 yılında) yapılacak seçimde de Yıldırım tarafından başkan adayı olarak parlatılacak. Özdemir bu süreçte özellikle Harry Kane'in adının olduğu yıldız isimlerden birinin transferini bitirecek.







STADI ÖZDEMİR'E BEDAVA YAPTIRACAK

Yıldırım ayrıca şampiyonluğun garantilenmesinin ardından Saracoğlu'nun yenilenmesi için Nihat Özdemir'in öncülüğünde Saracoğlu Stadı'nın yenilenmesi ve kapasitesinin artırılması projesinin startını verecek.

Gelen bilgilere göre 2024'teki seçim projesinde "Burası Kadıköy buradan çıkılmaz diyeceğiz" diyerek ortaya attığı projeyi Özdemir'in şirketi Limak ücretsiz üstlenecek. Proje kapsamında çatı 3 metre yükseltilecek. Kapasite 60 bin kişi olacak.







BARCELONA STADINDAN ÖRNEK

Özdemir ailesinin hayali ise Fenerbahçe'nin lig maçlar oynanırken inşaata başlamak... Nihat Özdemir buna örneği de şirket olarak yapımını üstlendikleri Nou Camp'tan veriyor. Maçlar oynanırken de stadın inşaatının devam edebileceğini savunan Özdemir, "Barcelona maçlarını oynuyor ve inşaat devam ediyor. Hiçbir şey olmuyor" diyerek fikrini savunuyor.







LİSTEDE KADIN ADAY HANDE TİBUK






Bu arada Yıldırım'ın Pazartesi günü açıklayacağı yönetim kurulu listesinde kendisiyle özdeşleşen Mithat Yenigün, Mahmut Uslu, Nihat Özbağı, İlhan Ekşioğlu, Önder Fırat, Selim Kosif gibi isimler yeniden yer alacak. Ayrıca Batuhan Özdemir'in yanı sıra Ülker Grubu'nu temsilen Ahmet Özokur ve genç temsilciler Fatih Öztürk, Hande Tibuk, Emin Selim Akgül ve Emrah Tünay'ın da listede olması bekleniyor.

Süper Lig’de 2026-2027 sezonu takvimi açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), milyonlarca futbolseverin merakla beklediği Trendyol Süper Lig 2026-2027 sezonu başlangıç tarihini resmen duyurdu

12.05.2026 19:20:00
Haber Merkezi
Süper Lig’de 2026-2027 sezonu takvimi açıklandı
Süper Lig’de 2026-2027 sezonu takvimi açıklandı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), milyonlarca futbolseverin merakla beklediği Trendyol Süper Lig 2026-2027 sezonu başlangıç tarihini resmen duyurdu.

Galatasaray'ın şampiyonluğuyla tamamlanan rekabet dolu sezonun ardından, yeni sezon için geri sayım başladı.







Açılış 14 Ağustos'ta

TFF Yönetim Kurulu'nun belirlediği takvime göre, Süper Lig'de 2026-2027 sezonu 14 Ağustos 2026 tarihinde oynanacak açılış müsabakasıyla başlayacak. 18 takımın yer alacağı ligde ilk yarı, 21 Aralık 2026 tarihinde sona erecek.







Devre arası ve final tarihi

Takımlar yaklaşık üç haftalık bir devre arasının ardından, 15 Ocak 2027 tarihinde ikinci yarı için sahaya inecek. Büyük bir heyecana sahne olması beklenen sezonun final düdüğü ise 23 Mayıs 2027 tarihinde çalacak.







Yeni sezonda neler değişiyor?

Yabancı Kuralı: Kulüplerin talebi üzerine 12+2 yabancı kuralı bu sezon da geçerliliğini koruyacak.

Yeni Takımlar: 1. Lig'den yükselen Amedspor gibi ekiplerin katılımıyla ligin coğrafi yelpazesi genişliyor.







Teknolojik Adımlar: TFF, yeni sezonda maçlardaki tartışmaları en aza indirmek için "yarı otomatik ofsayt sistemi" ve "çipli top" teknolojileri üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı.

Fikstür çekiminin Temmuz ayının ilk haftasında yapılması planlanırken, kulüplerin transfer çalışmaları şimdiden hareketlenmiş durumda.







Trendyol 1. Lig, Süper Lig'den bir hafta önce 7 Ağustos 2026'da; Nesine 2. ve 3. Ligler ise 5-6 Eylül 2026 tarihlerinde başlayacak.

Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?


 
Galatasaray'da gözler bir yandan şampiyonluk kutlamalarında, diğer yandan transferde... Okan Buruk transfer dönemi başlamadan önce "ayrılmasını" istediği oyuncularla ilgili hazırladığı raporu Başkan Dursun Özbek'le paylaştı. 

12.05.2026 16:31:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?
Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?

Bu raporda Sacha Boey için 4-5 milyon Euro (opsiyonu 15 milyon Euro) ve Noa Lang için de 7-8 milyon euro (opsiyonu 28 milyon euro) kabul edilirse bonservislerinin alınması yönünde geri dönüş yaptı.







Üst üste 4. toplamda 26. kez şampiyon olan Galatasaray'da, Okan Buruk 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde en az çeyrek final için gaza bastı. Başkan Dursun Özbek'e özellikle "gitmesini istediği" oyuncularla ilgili bir rapor sundu. İçinde ayrıca kiralıktan dönecek oyuncular için de ifadeler yer alıyor. İşte o sözler:







Yönetim karar versin

• Lemina: Yaşlandı ve sık sakatlanıyor. Daha iyisi alınabilirse gitsin. Olmazsa kalsın.
• Mauro Icardi: Lemina ile aynı durumda. Taraftarın da bir hassasiyeti var. Takımda 100'den fazla gölü var!







Kiralıkların bonservisleri tuzlu

• Boey: İstediğimiz şartlara gelirse (4-5 milyon Euro) bonservisini alalım.
Noa Lang: Çok pahalı (28 milyon Euro opsiyonu) istediğimiz şartlara (7-8 milyon Euro) gelmesi imkansız.
• Asprilla: Hayal kırıklığı yarattı.






Yaşlı oyunculara veda

• Ahmed Kutucu: Devre arasındaki rakamı (6-7 milyon Euro) bulursak satalım.
• Günay: İyi bir alternatif (Ersin Destanoğlu) bulursak gidebilir.
• Kaan Ayhan: Eskisi kadar güçlü değil.
• İlkay: Rotasyon oyuncusu olabilir ancak.







Bu isimler dönmesin!

• Frankowski: İstemiyorum.
Zaniolo (fotoğrafta): Gelmesin.
• Cuesta: Satılmasını deneyelim.
• Nelsson: Kampa bile almam
• Jelert: Yeniden kiralansın.
• Eyüp: Takımda yeri yok.
• Halil: Düşünmüyorum.

Rotasyonda değerlendirilebilir

• Kazımcan: Rotasyonda kalmak isterse dönebilir.
• Jankat: Rotasyonda tutalım.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.