logo
15 MART 2026


Aday kadro açıklandı

11.08.2001 00:00:00
Dünya Kupası Eleme Grubu'nda mücadele eden (A) Milli Futbol Takımı'nın, 15 Ağustos Çarşamba günü Norveç ile deplasmanda yapacağı özel maçın aday kadrosu açıklandı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş tarafından açıklanan aday kadroya, şu futbolcular çağrıldı:

Ogün, Abdullah, Rüştü, Ümit (Fenerbahçe), Bülent Korkmaz, Hakan, Arif, Hasan, Ümit Davala (Galatasaray), Ömer, Hasan Özer (Gaziantepspor), Tayfur, Nihat (Beşiktaş), Hakan Şükür, Okan, Emre Belözoğlu (Inter), Alpay (Aston Villa), Tugay (Blackburn Rovers), Fatih (Real Mallorca), Yıldıray Baştürk (Leverkusen)

Kamp Pazartesi

(A) Milli Takım, 13 Ağustos Pazartesi günü İstanbul Polat Renaissance Oteli'nde toplanacak. Aynı gün Galatasaray'ın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde antrenmanyapacak olan milliler, 14 Ağustos Salı günü saat 11.00'de Oslo'ya gidip, saat 19.00'da maçın yapılacağı Ullevaal Stadı'nda bir antrenman gerçekleştirecek. Teknik direktör Güneş, Pazartesi günü kamp yapılan otelde düzenleyeceği basın toplantısıyla, milli takımın son durumu hakkında bilgi verecek.

Galatasaray evindeki yenilmezliğini 32 maça çıkardı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de sahasında oynadığı son 32 müsabakada 26 galibiyet, 6 beraberlik aldı

15.03.2026 00:36:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray evindeki yenilmezliğini 32 maça çıkardı
Galatasaray evindeki yenilmezliğini 32 maça çıkardı
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de sahasında oynadığı son 32 müsabakada 26 galibiyet, 6 beraberlik aldı.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, RAMS Park'ta Başakşehir ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılar ilk yarısı 0-0 sona eren müsabakadan 3-0'lık skorla galip ayrıldı. Aslan bu sonuçla ligde evindeki yenilmezliğini sürdürdü.



Sahasında en son 2023-2024 sezonunun 37. haftasında Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olan Cimbom, bu mücadelenin ardından çıktığı 32 maçta 26 galibiyet, 6 beraberlik aldı

Galatasaray ayrıca bu sezon ligde iç sahada çıktığı 14 müsabakanın 11'ini kazanırken, 3'ünden beraberlikle ayrıldı.

Galatasaray, Başakşehir'e karşı ligdeki son 8 maçı kazandı

Galatasaray, RAMS Başakşehir ile Trendyol Süper Lig'de oynadığı 8 karşılaşmadan galip ayrıldı

15.03.2026 00:34:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray, Başakşehir'e karşı ligdeki son 8 maçı kazandı
Galatasaray, Başakşehir'e karşı ligdeki son 8 maçı kazandı
Galatasaray, RAMS Başakşehir ile Trendyol Süper Lig'de oynadığı 8 karşılaşmadan galip ayrıldı.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray sahasında Başakşehir ile mücadele ederken, sahadan 3-0'lık skorla galip ayrıldı.

Bu sonuçla sarı-kırmızılılar, turuncu-lacivertlilere karşı son maçlardaki yenilmezliğini sürdürdü.

Aslan, Süper Lig'de 7 Mayıs 2022 tarihinde Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan ve 0-0 sona eren müsabakadan sonra ligde rakibine karşı oynadığı 8 karşılaşmadan da galip ayrıldı.

Uğurcan Çakır'dan alkışlanacak hareket

Galatasaray'ın kalecisi Uğurcan Çakır, Başakşehir maçının 32. dakikasında Yusuf Sarı'nın şutunda dışarı çıkan topa müdahale ettiğini hakem Batuhan Kolak'a söyledi ve turuncu-lacivertliler korner kazandı

15.03.2026 00:31:00
İhlas Haber Ajansı
Uğurcan Çakır'dan alkışlanacak hareket
Uğurcan Çakır'dan alkışlanacak hareket
Galatasaray'ın kalecisi Uğurcan Çakır, Başakşehir maçının 32. dakikasında Yusuf Sarı'nın şutunda dışarı çıkan topa müdahale ettiğini hakem Batuhan Kolak'a söyledi ve turuncu-lacivertliler korner kazandı.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftaında Galatasaray'ın sahasında RAMS Başakşehir'i 3-0'lık skorla mağlup ettiği müsabakada sarı-kırmızılıların kalecisi Uğurcan Çakır, Fair-Play örneği gösterdi.

Mücadelenin 32. dakikasında sağ çaprazdan ceza sahası içine giren Yusuf Sarı'nın vuruşunda Uğurcan'ın müdahale ettiği meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gitti.

Hakem Batuhan Kolak ve yardımcısı İbrahim Çağlar Uyarcan, pozisyonda aut kararı verdi. Kolak'ı uyaran Uğurcan Çakır, meşin yuvarlağın kendisinden çıktığını söyledi ve karar Başakşehir'e korner olarak değişti.

Batuhan Kolak ve turuncu-lacivertli futbolcular, bu davranışından dolayı kaleci Uğurcan Çakır'ı tebrik etti.

Honda'nın İran'a verdiği destek sonrası ABD'li şirket…

Japon futbolunun önde gelen isimlerinden Keisuke Honda, İran'ın 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılımını desteklemesinin ardından ABD'li bir şirketin reklam anlaşmasından vazgeçtiğini duyurdu

15.03.2026 00:16:00
AA
Honda'nın İran'a verdiği destek sonrası ABD'li şirket…
Honda'nın İran'a verdiği destek sonrası ABD'li şirket…
Japon futbolunun önde gelen isimlerinden Keisuke Honda, İran'ın 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılımını desteklemesinin ardından ABD'li bir şirketin reklam anlaşmasından vazgeçtiğini duyurdu.

39 yaşındaki eski Japon futbolcu, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, "Biliyorum çok hassas bir konu ama şahsen İran'ın Dünya Kupası'na katılmalarını istiyorum." ifadesini kullandı.

Daha sonra yaptığı başka bir paylaşımında ise eski futbolcusu, "Görünüşe göre Dünya Kupası'na yetişmesi muhtemel olan bir ABD şirketinin reklamı, İran Milli Takımı'na destek açıklamam nedeniyle askıya alındı. Berbat kararlar alan şirketler, onlarsız daha iyiyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Futbol kariyerini 2024 yılı sonunda bitiren Keisuke Honda, daha önce Milan, Botafogo, Vitesse gibi takımlarda forma giydi. Honda, Japonya Milli Takımı forması altında ise 98 maçta 37 gol kaydetti.

Fenerbahçe'den Tedesco ile ‘yola devam etme’ kararı

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, teknik direktör Domenico Tedesco'yla yola devam edeceklerini açıkladı

15.03.2026 00:14:00
AA
Fenerbahçe'den Tedesco ile ‘yola devam etme’ kararı
Fenerbahçe'den Tedesco ile ‘yola devam etme’ kararı
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, teknik direktör Domenico Tedesco'yla yola devam edeceklerini açıkladı.

Ligde dün oynanan Fatih Karagümrük maçında yaşanan yenilginin ardından bugün teknik direktör Domenico Tedesco ve sportif direktör Devin Özek'le görüşen başkan Sadettin Saran, yönetim kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Chobani Stadı'nda bulunan kulüp binasında gerçekleştirilen toplantının ardından konuşan Saran, kendilerine yakışmayan futbol nedeniyle teknik direktör Domenico Tedesco ve teknik kadroyu görüşmeye çağırdığını belirtti.

Takım kaptanlarıyla da konuştuklarının altını çizen Saran, şunları söyledi:

"Gerekli ültimatomlar verildi, bir daha tekrarlanmayacak. Hocamızla devam ediyoruz. Bu arada primler verilmemiş gibi spekülasyonlar var. Hak edilip de verilmeyen prim yok. Bunları söyleyenler yalan söylüyor.

Bugüne kadar söylediğimiz futbolun tam dışında bir futbol oynandı dün. Çok şaşırdık, çok üzüldük. Bugün arkadaşlarla da konuştuk, bu saate kadar da buradayız işte. Devin Özek'le de devam ediyoruz. Bir daha böyle bir şey olmayacak, gereken ültimatomlar verildi."

Fatih Tekke: 'Başka bir hedef koyma gibi bir motivasyonum yok'

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, sezon başında 1 ile 4 arasında bir hedef belirlediklerini belirterek, bunun dışında yeni bir hedef koyma gibi bir motivasyonunun olmadığını söyledi

15.03.2026 00:06:00
İhlas Haber Ajansı
Fatih Tekke: 'Başka bir hedef koyma gibi bir motivasyonum yok'
Fatih Tekke: 'Başka bir hedef koyma gibi bir motivasyonum yok'
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, sezon başında 1 ile 4 arasında bir hedef belirlediklerini belirterek, bunun dışında yeni bir hedef koyma gibi bir motivasyonunun olmadığını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Trabzonspor, sahasında Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, açıklamalarda bulundu.

Galibiyeti yardımcı antrenör Orhan Kaynak'a ve ailesine armağan ettiklerini belirten Tekke, "Galibiyeti Orhan abiye ve ailesine hediye ediyorum. Bu galibiyet bizim için çok değerli ve kıymetliydi. Maç genelinde galibiyet bize daha yakın gibi görünüyordu ancak Çaykur Rizespor da oldukça iyi mücadele etti. Oyuncularım yaşanan bunca acıya rağmen buradan galip ayrılma isteği ve arzusu gösterdi. Bu benim için çok değerli. Hepsini tebrik ediyorum" dedi.

"Kolay maç yok"



Hedeflerinde ve söylemlerinde bir değişiklik olmadığını ifade eden Tekke, "Benim hedeflerimde de söylemlerimde de bir değişim yok. İyi bir yoldayız ve bu yolu sonuna kadar devam ettirmek zorundayız. Oynadığımız maçların hiçbirinin kolay olmadığını görüyoruz. İşimiz zor. Dört oyuncumuz sarı kart sınırında ve bugün kart görmeden maçı tamamladık. Çok şükür sakatlık yaşanmadı ancak Batagov'un yokluğu oyun kurulumuzda bizi zorlayacak. Bunu oyuncularımla da paylaştım ve bugün sahada bunu net şekilde gördük. Sakatlıktan çıkan oyuncularımız var, tam hazır olmayan oyuncularımız var. 90 dakika oynamış olsalar bile durumları yüzde yüz değil" diye konuştu.

"Bu tip maçlar her zaman zordur"

Çarşamba günü oynayacakları Eyüpspor karşılaşmasının zorlu geçeceğini belirten Tekke, "Çarşamba günü Eyüpspor ile oynayacağız. Onlar da herkesi zorlayan bir takım. Bu tip maçlar her zaman zordur. Bizim de yaşadığımız bazı şeyler var. Bunları yok saymadan hayatımıza devam edemeyiz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Çarşamba günü oynayacağımız maçı kazanabilirsek bizim için iyi olacak. Sonrasında ise kağıt üzerinde çok zor bir periyot var. Maç maç gitmek zorundayız. Her karşılaşmaya kazanmak için neler yapabileceğimizi düşünerek hazırlanıyoruz. Düşme hattındaki puan skalası birbirine çok yakın. Kimse kimseye kolay maç bırakacak durumda değil" ifadelerini kullandı.

"Başka bir hedef koyma gibi motivasyonum yok"

Sezon başında koyduğu hedeften sapma olmadığını vurgulayan Tekke, "Bir senedir bu mücadeleyi veriyoruz. Bu yeni bir durum değil. Şu andan itibaren başka bir hedef koyma gibi bir motivasyonum yok. Başladığım gün 1 ile 4 arasında bir hedef koyduğumu söylemiştim. İnsanlar bana kızabilir ama Trabzonspor'un bu sezonki yolculuğunda bunun çok değerli olduğunu düşünüyorum. İnşallah Trabzonspor yangını sönmüş, temelleri atılmış bir kulüp haline gelecek. Benim en büyük isteğim oyuncularımın alkışlanması ve desteklenmesi. Amacımız bu insanların yüzünü biraz olsun güldürebilmek" dedi.

Trabzonspor, Karadeniz derbisinde Rizespor'u 1-0 mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Trabzonspor, sahasında Çaykur Rizespor'u 1-0 yendi.

14.03.2026 23:02:00
AA
Trabzonspor, Karadeniz derbisinde Rizespor'u 1-0 mağlup etti
Trabzonspor, Karadeniz derbisinde Rizespor'u 1-0 mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Trabzonspor, sahasında Çaykur Rizespor'u 1-0 yendi.

2. dakikada Mihaila'nın soldan ortasında, ceza alanı içinde uygun durumdaki Halil Dervişoğlu'nun kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

6. dakikada Ozan Tufan'ın sağdan ortasında, ceza alanında Onuachu'nun kafa vuruşunda yerden seken topu savunma çizgi önünden uzaklaştırdı.

24. dakikada gelişen konuk takım atağında son olarak ceza alanı dışından Mebude'nin şutunda kaleci Onana, güçlükle topu üsten kornere gönderdi.

35. dakikada Muçi'nin uzak mesafeden kullandığı serbest atışta kaleci Fofana'nın çeldiği topu Nwaiwu tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak bir kez daha Fofana'da kaldı.

43. dakikada ceza alanı içinde Augusto'nun şutunda kaleci Fofana'dan dönün topu Samet Akaydın, kornere gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

İkinci yarı

51. dakikada kaleci Onana'nın uzun pasında soldan ceza alanı son çizgisine inen Muçi'nin havalandırdığı topu Zubkov, altıpas içindeki Onuachu'ya çıkardı. Bu futbolcu da ayağıyla dokunarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0



54. dakikada Ozan Tufan'ın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Augusto'nun kafa vuruşunda top direğin yanından auta çıktı.

87. dakikada Zeqiri'nin ortasında, yakın durumda uygun durumdaki Pierrot'un etkisiz kafa vuruşunda kaleci Onana topa sahip oldu.

88. Zeqiri'nin pasında ceza alanı içinde Emrecan Bulut'un vuruşunda savunmaya çarpan top az farkla kornere çıktı.

Trabzonspor, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Son 4 maçta 12 puan



Karşılaşmanın 51. dakikasında Nijeryalı oyuncusunun golüyle mağlup eden bordo-mavili takım, puanını 57'ye yükselterek ikinci sıradaki Fenerbahçe'yi de puan olarak yakaladı.

Sarı-lacivertli takımın averajla gerisinde üçüncü sırada yer alan Trabzonspor, ligde art arda 4 maçından da galibiyetle ayrıldı.

Trabzonspor, ligde bu sezon ikinci kez art arda 4 maçtan galibiyetle ayrıldı.

Ligde deplasmanda Gaziantep FK'yı 2-1, sahasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük ve dış sahada da Zecorner Kayserispor'u 3-1'lik sonuçlarla mağlup eden bordo-mavililer, Çaykur Rizespor galibiyetiyle art arda 4. karşılaşmasında galip geldi.

Onuachu, durdurulamıyor

Trabzonspor'da Paul Onuachu, Çaykur Rizespor filelerini havalandırarak gollerini sürdürdü.

Nijeryalı santrfor, Afrika Uluslar Kupası'ndan döndükten sonra ligde art arda 8 maçta 10 gol atmayı başardı.

Onuachu, ligde gol sayısını da 21'e yükselterek gol krallığı yarışında zirvedeki yerini sürdürdü.

Galatasaray'da Divan Kurulu Başkanlığına Aykutalp Derkan seçildi

Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanlık Seçiminde Aykutalp Derkan 554 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi

14.03.2026 18:08:00 / Güncelleme: 14.03.2026 18:11:33
İHA
Galatasaray'da Divan Kurulu Başkanlığına Aykutalp Derkan seçildi
Galatasaray'da Divan Kurulu Başkanlığına Aykutalp Derkan seçildi
Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanlık Seçimi Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirildi. 18 Haziran 2021'deki seçimden bu yana Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Aykutalp Derkan, yeniden başkan seçildi.

Seçim Divan Kurulu Başkanlığını Ekmel Ünlüsan üstlenirken Sedat Bozanoğlu ise seçim divanı başkan vekili oldu.

İki adaylı gerçekleşen seçimde 10 sandıkta oy kullanımı yapıldı ve 1083 divan üyesi oy kullandı. 554 oy alan Aykutalp Derkan, yeniden Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanı seçildi. Diğer başkan adayı Cengiz Ergani de 528 oy aldı.



Divan Kurulu heyeti şu şekilde oluştu:

Başkan
A. Aykutalp Derkan (6833)

Başkan Yardımcıları
Sonay Kale (9001)
Yalçın Kaya (6904)

Yazmanlar
Ali Tüzmen (8377)
Ayşe Esra Arslan (9303)İHA

Gençlerbirliği ile Beşiktaş 96. randevuda

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında yarın deplasmanda karşılaşacağı Gençlerbirliği ile 96. kez rakip olacak

14.03.2026 14:31:00
İhlas Haber Ajansı
Gençlerbirliği ile Beşiktaş 96. randevuda
Gençlerbirliği ile Beşiktaş 96. randevuda
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında yarın deplasmanda karşılaşacağı Gençlerbirliği ile 96. kez rakip olacak.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş, yarın saat 20.00'de Eryaman Stadyumu'nda Gençlerbirliği ile kozlarını paylaşacak. Ligde siyah-beyazlılar, 13 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyet sonucu topladığı 46 puanla 4. sırada bulunuyor. Kırmızı-siyahlılar ise 6 galibiyet, 7 beraberlik ve 12 mağlubiyetle aldığı 25 puanla 12. sırada yer alıyor.

Ligde 96. randevu



Beşiktaş ile Gençlerbirliği, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 95 kez rakip oldu. Siyah-beyazlılar, bu maçların 54'ünde galip gelmeyi başarırken, kırmızı-siyahlılar ise 10 maçta kazanan taraf oldu. 31 müsabaka da beraberlikle sonuçlandı. Kartal attığı 154 gole karşılık kalesinde 66 gol gördü.

Deplasmanda 10 maçtır kaybetmiyor

Beşiktaş, bu sezon oynadığı 12 deplasman müsabakasında 2 kez yenilirken son 10 deplasman mücadelesinde mağlubiyet yaşamadı. Ligde en son 19 Eylül 2025 tarihinde Göztepe'ye deplasmanda 3-0 kaybeden siyah-beyazlı takım, o günden itibaren oynadığ10 deplasman maçında 6 galibiyet, 4 beraberlik yaşadı. Bu süreçte; Kayserispor, Konyaspor, Antalyaspor, Fatih Karagümrük, Başakşehir ve Kocaelispor deplasmanlarında galip gelen Kartal, Galatasaray, Kasımpaşa, Trabzonspor ve Eyüpspor ile de berabere kaldı.

Beşiktaş'ta 2 eksik

Beşiktaş'ta Gençlerbirliği maçı öncesi 2 oyuncunun forma giymesi beklenmiyor. Adale yırtığı bulunan El Bilal Toure ile tendonunda yırtık tespit edilen Emirhan Topçu, sakatlıklarını atlatarak takımla birlikte çalışmalara başladı. Fakat bu oyuncuların Ankara ekibi karşısında forma giymesi beklenmiyor.
Siyah-beyazlılarda Salih Uçan ile Emirhan Topçu kart sınırında bulunan oyuncular. Salih Uçan, Gençlerbirliği'ne karşı yarınki maçta kart görmesi durumunda ligde bir sonraki hafta oynanacak Kasımpaşa mücadelesinde forma giyemeyecek.

Yasin Kol yönetecek

Gençlerbirliği ile Beşiktaş arasında oynanacak müsabakayı hakem Yasin Kol yönetecek. Kol'un yardımcılıklarını Murat Tuğberk Curbay ile Mehmet Salih Mazlum yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Muhammet Ali Metoğlu olacak.

Kocaelispor'da Gökhan Değirmenci 100. maçına çıktı

Kocaelispor forması altında en az 100 maçta kaleyi koruyan 3 isim Konyaspor maçından önce plaketle onurlandırıldı

14.03.2026 14:23:00
İhlas Haber Ajansı
Kocaelispor'da Gökhan Değirmenci 100. maçına çıktı
Kocaelispor'da Gökhan Değirmenci 100. maçına çıktı
Kocaelispor forması altında en az 100 maçta kaleyi koruyan 3 isim Konyaspor maçından önce plaketle onurlandırıldı. 41 yıl önce yüz maçı geçen Erhan Arslan, 26 yıl önce geçen Stangaciu ve Konya maçıyla yüzüncü maçını oynayan Gökhan Değirmenci'ye plaket verildi.



Trendyol Süper Lig'de Kocaelispor 26. hafta karşılaşmasında Konyaspor'u konuk ediyor. Karşılaşma öncesinde Kocaelispor formasıyla en az 100 maç oynayan kaleciler onurlandırıldı.



Kulüp başkanı Recep Durul, Konya maçıyla birlikte yeşil-siyah formayla 100. maçını oynayan Gökhan Değirmenci, 1980-1985 yılları arasında kaleyi koruyan Erhan Arslan ve 1996-2000 yılları arasında oynayan Dumitru Stangaciu'ya plaket verildi. 41 yıl önce 100 maçı geçen Erhan Arslan ile 26 yıl önce 100 maçı geçenler arasına adını yazdıran Stangaciu maça özel olarak davet edildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.