logo
02 KASIM 2026

Aziz Yıldırım kaş yapayım derken göz çıkardı

Fenerbahçe önceki gece Göztepe’ye yenildi

02.11.2026 11:33:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım kaş yapayım derken göz çıkardı
Aziz Yıldırım kaş yapayım derken göz çıkardı
Galatasaray derbisinden sonra Mason Greenwood'u motive etmek için yaptığı konuşmada sarf ettiği sözler yüzünden Aziz Yıldırım, İngiliz oyuncunun Göztepe maçında sahaya çıkmasının önüne set çekti.






Fenerbahçe önceki gece Göztepe'ye yenildi... Mason Greenwood'un neden oynamadığı ile ilgili "grip" açıklamaları gece boyunca tartışılmaya devam etti.

İşin ilginci ise cuma günü idmana çıkan, maç gününü de takımla beraber geçiren İngiliz oyuncunun, maça 2 saat kala nasıl olup da kadro dışı kaldığı netleşmedi.







Dirk Kuyt'ın sürekli olarak üzerinde durduğu açıklama, İngiliz oyuncunun "grip" olmasıyla ilgili. Ancak Greenwood'un oynamaması hakkında birden fazla iddia bulunuyor:

* Parasını almadığı ya da kendisine verilen sözler tutulmadığı için oynamak istemediği,
* Kuyt'ın kendisine dayattığı sistemi beğenmediği.







Asıl bomba iddia ise bambaşka... Galatasaray derbisinden sonra Başkan Aziz Yıldırım'la yaptığı görüşmede yaşananlar, İngiliz oyuncuyu çok sarstı. İddiaya göre Başkan Yıldırım, derbi hezimeti sonrasında Greenwood'la bir araya geldi; kendisine "daha iyisini yapabilirsin" gibisinden sözler söyleyerek motive etmek istedi ve daha önceki dönemlerde yaşadıklarını anlattı.






Ancak bunları anlatırken, İngiliz oyuncunun unutmak istediği eski günlerine döndü: "Seni Premier Lig'de kimse istemezken ben aldım. Başka takımların verdiği paraların yanında bizim verdiğimiz para ortada" anlamına gelen sözler sarf etti.






Motivasyon konuşması bir anda kaos halini aldı. Greenwood bunun üzerine babasını arayarak kendisine takım bulunmasını istedi. Diğer yöneticiler araya girerek yanlış anlaşılma olduğunu ve bunun bir çeviri hatasından kaynaklandığını belirtti. Ortamı yumuşatmaya çalıştı.






Ancak Yıldırım, Göztepe maçından 2 saat önce tesislere gelerek "Bu maçı ya kazanırsınız..." şeklinde başlayan sert bir maç önü konuşması yapınca, Greenwood oynamayı reddetti.

İstifalar Dursun Özbek'in keyfini yerine getirdi

Galatasaray yönetimi bugün yandı... İki asbaşkan Metin Öztürk ve Abdullah Kavukçu aynı gün içinde istifa etti. Başkan Dursun Özbek'in istediği ne varsa oldu, bunu da Osimhen'in Borçkaspor'a transferi esprisiyle kutladı

02.11.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
İstifalar Dursun Özbek'in keyfini yerine getirdi
İstifalar Dursun Özbek'in keyfini yerine getirdi
Aynı gün içinde Dursun Özbek iki ağır topunu birden kaybetti... Bir tanesi GSİAD aracılığıyla Galatasaray'a pek çok ekonomik girdi sağlayan Metin Öztürk, diğeri ise Başkan Özbek'in futbolu teslim ettiği Abdullah Kavukçu. Ancak camiada dolaşan iddialara göre bu durum Başkan Özbek için "körün istediği bir göz, Allah verdi iki göz" kadar olumlu bir gelişme.






Çünkü camiada konuşulanlara göre Başkan Özbek aslında aynı gün içinde hem "koltuğunda gözü olan" Öztürk'ten hem de kardeşi Mehmet Özbek'i getirmek istediği ancak camianın tepkisinden çekindiği için futbolun başında tuttuğu Kavukçu'dan aynı anda kurtuldu.






Öztürk-Kavukçu kavgası sonrası iki yöneticiye yakın sosyal medya hesapları ortalığı panayır yerine çevirdi. Kavukçu'nun sağ kolu gibi çalışan sosyal medya hesabı, "Abdullah Kavukçu, Metin Öztürk'ün derbide Barış Göktürk'ün yanına oturması ve elini sıkması sebebiyle tepki gösterdi ve devamında tartışma yaşandı." iddiasını hemen servis etti.






Öztürk'ün devamı olan ancak Başkan Özbek'in isteğiyle elenen İbrahim Hatipoğlu'na yakın bir başka sosyal medya hesabından ise, "Belli ki Abdullah Bey'in 'Ben bu yüzden sinirlendim' diye çevresine aktardığı bir durum var da; sen bir ay önce İbrahim Hacıosmanoğlu ile birlikte fotoğraf vermedin mi? Abdullah Bey açısından geçerli bir gerekçe değil." cevabını verdi.






Böylece her iki tarafı destekleyen hesaplar da bu kavgayı daha uzun süre sürdüreceklerini kanıtladılar.






Adeta ortalık yanarken Başkan Dursun Özbek'in Artvinlilerle bir araya gelmesi ve Osimhen'in Borçkaspor'a transferiyle ilgili yapılan espriler aslında başkanın ruh hâlini mükemmel şekilde anlatıyordu.






Fenerbahçe, öne geçtiği müsabakada Göztepe'ye mağlup

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Göztepe, deplasmanda Fenerbahçe karşısında ilk yarısını geride tamamladığı mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

31.10.2026 21:49:00 / Güncelleme: 31.10.2026 21:52:45
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe, öne geçtiği müsabakada Göztepe'ye mağlup
Fenerbahçe, öne geçtiği müsabakada Göztepe'ye mağlup
Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Göztepe, deplasmanda Fenerbahçe karşısında ilk yarısını geride tamamladığı mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

8. dakikada Fenerbahçe savunmasının uzun pasında Sundberg'in sektirdiği top Lukaku'nun önünde kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Arda, meşin yuvarlağı kontrol etti.

9. dakikada Fenerbahçe etkili geldi. Lukaku ile paslaşarak sağdan ceza sahasına giren Oğuz Aydın'ın çaprazdan vuruşunda kaleci Arda, gole engel oldu.

19. dakikada Guendouzi'den topu kapan Juan, soldan atağa katılan Janderson'a pasını aktardı. Soldan ceza sahasına giren bu futbolcunun yerden şutunda kaleci Ederson ayaklarıyla topu kornere yolladı.

31. dakikada Fenerbahçe net fırsattan yararlanamadı. Sol kanatta topla buluşan İrfan Can Kahveci, ceza sahasına hareketlenen Kerem Aktürkoğlu'na pasını aktardı. Bu futbolcu yakın mesafeden topu ıskaladı.

35. dakikada kendi sahasında topu kapan Arda Okan Kurtulan, sağdan rakip ceza sahasına girip Janderson'a ortaladı. Bu futbolcu ceza yayı üzerindeki Antunes'i topla buluşturdu. Antunes'in vuruşunda meşin yuvarlak az farkla direğin yanından dışarı gitti.

44. dakikada sağdan kazanılan korner atışında Antunes penaltı noktası üzerine ortaladı. Savunmanın arasından iyi yükselen Bokele'nin kafa vuruşunda Ederson son anda topu kornere tokatladı.

45+1. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Levent Mercan'ın pasında topla buluşan Lukaku, ceza yayı üzerindeki Guendouzi'ye pasını aktardı. Bu futbolcunun gelişine yerden şutunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0.







49. dakikada Ederson'un hatalı pasında topu alan Arda Okan Kurtulan, kale sahası içindeki Juan'ı topla buluşturdu. Bu futbolcunun yakın mesafeden vuruşunda kaleci Ederson gole izin vermedi.

64. dakikada Fenerbahçe hızlı çıktı. Sağ kanatta topla buluşan Oğuz Aydın, kale sahasına hareketlenen Lukaku'ya yerden gönderdi. Bu futbolcu yakın mesafeden meşin yuvarlağı ıska geçti.

69. dakikada sağdan kazanılan korner atışında Antunes ön direğe ortaladı. Bu noktada yükselen Juan'ın kafayla müdahalesi sonrası arka direğe hareketlenen Miroshi, yakın mesafeden topa dokunamadı.


71. dakikada Levent'in pasında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, meşin yuvarlağı Lukaku'ya aktarmak istedi. Savunmadan dönen topu tekrar alan Kerem Aktürkoğlu'nun penaltı noktası üzerinden vuruşunda meşin yuvarlak, yan direkten oyun alanına döndü.







76. dakikada Göztepe beraberliği yakaladı. Savunmadan atılan uzun topu uzaklaştırmak isteyen Guendouzi'nin ters vuruşunda Armstrong, Skriniar'ın müdahalesine rağmen geçerek topu kaptı. Ceza sahasına giren bu futbolcunun yerden şutunda top, köşeden ağlarla buluştu: 1-1.

78. dakikada Göztepe öne geçti. Sağdan kazanılan korner atışında Anjorin'in ön direğe ortaladığı topa yükselen Henrique, meşin yuvarlağı köşeden filelere yolladı: 1-2.

Karşılaşma Göztepe'nin 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Fenerbahçe, bu sonucun ardından 10 maç sonunda 16 puanda kaldı ve lider Galatasaray'ın 9 puan gerisine düştü.

Kadıköy'de "yönetim istifa" sesleri

Fenerbahçeli taraftarlar, yönetimi istifaya davet etti.

Müsabakanın 78. dakikasında Göztepe'nin 2-1 öne geçtiği golün ardından sarı-lacivertli tribünler yönetim aleyhine tezahüratta bulundu.







Üstünlüğünü koruyamıyor

Fenerbahçe, bu sezon öne geçtiği müsabakalarda önemli puan kayıpları yaşadı.

Sarı-lacivertliler, ligdeki 3 karşılaşmada, üstünlüğünü koruyamadığı gibi sahadan puansız ayrıldı.

Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Göztepe maçlarında öne geçmesine karşın sahadan 2-1'lik mağlubiyetlerle ayrıldı.

Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 2-0 öne geçtiği müsabakada Slavia Prag ile 2-2 berabere kalmıştı.

Trabzonspor yeni Oulai'sini buldu

Sezon başında Fiorentina'ya gönderilen Christ Inao Oulai'nin boşluğunu doldurmak isteyen Trabzonspor; Gervinho ve Zokora'nın da el atmasıyla Abdoulaye Doumbia için gaza bastı

31.10.2026 12:20:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor yeni Oulai'sini buldu
Trabzonspor yeni Oulai'sini buldu
Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, orta sahaya rakibi ısıran piranha gibi bir 6 numara istiyor... Geçen sezon Oulai'yi bulup çıkaran ve Fiorentina'ya iyi bir rakama satılıp kulübe para kazandıran scout ekibinin yeni gözdesi, İsveç ekiplerinden BK Häcken forması giyen Abdoulaye Doumbia.






Karadeniz ekibinin 18'lik oyuncu için 5 milyon euro seviyesinde bir bonservis teklifi hazırladığı, yaz aylarında bitirilemeyen transferin ocakta bitirilmesinin düşünüldüğü iddia ediliyor.






İsveç Ligi'nde bu sezon 23 karşılaşmada görev yapan genç oyuncu, bu maçların 22'sine ilk 11'de başladı. 2 gol ve 3 asistlik hücum katkısının yanı sıra yüksek ikili mücadele kazanma oranı, savunma direnci ve geriden oyun kurma becerisiyle takdir topladı.






İsveç basınındaki haberlere göre İsviçre'den FC Basel'in yanı sıra Fransız Nice, Strasbourg ve Rennes gibi kulüpler de Doumbia'yı yakın takibe aldı.






Doumbia, Fildişi Sahili'nin dünyaca ünlü akademisi ASEC Mimosas çıkışlı. Bu akademi, geçmişte Trabzonspor forması da giymiş olan Didier Zokora ve Gervinho gibi isimleri yetiştirdi. Bu iki oyuncunun, geçen sezon Oulai'nin ikna edilme sürecinde olduğu gibi Doumbia işine de el attığı belirtiliyor.






Fenerbahçe'ye kurtuluş formülü

Aziz Yıldırım'ın sözüne önem verdiği bir dostu, başkana kaostan kurtulmak için Fenerbahçe'nin başına sportif direktör önerisinde bulundu. Inter'den ayrılan Piero Ausilio ile bir randevu ayarladı

31.10.2026 11:40:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'ye kurtuluş formülü
Fenerbahçe'ye kurtuluş formülü
Fenerbahçe hocasız... Ne zamana kadar geçici hoca Dirk Kuyt ile çalışılacağı bilinmiyor. Zaten Başkan Aziz Yıldırım da istifa eden İsmail Kartal'ı istemiyordu, Aykut Kocaman'ı istiyordu... ancak onu da camia istemediği için getirememişti. Greenwood'u sosyal medya istediği için getirdiğini itiraf etti. Kanté ve Guendouzi gibi isimlere verilen paralardan rahatsız olduğunu cümle aleme duyurdu.






En kötüsü Başkan Aziz Yıldırım, bunların hepsini herkesin duyacağı kadar yüksek sesle söylüyor. Kriz anlarında sessiz kalmak yerine şok etkisi yaratacak açıklamalarla kulüp içindeki güç dengelerini kendi lehine konsolide etmeyi ve camianın gazını almayı amaçlayan bir yönetim figürü. En azından öyleydi.






Ancak 2018 ve öncesi gibi bir futbol iklimi yok. Zaten ilk geldiğinde de "Çok değişmiş" diyerek yeni ortama nasıl adapte olacağını bilemediğini göstermişti.






Bu arada gelen camiada konuşulanlara göre Yıldırım'a fikirlerini ciddiye aldığı çok önemli bir isim, takımın ayağa kalkması için "Ben her şeyi söyler, her şeye tek başıma yön veririm" tarzından sıyrılmasını tavsiye etti.






Kulübü bugünün modern futbol yönetim ilkeleriyle profesyonelce koordine etmesini ve tüm enerjisini kaosa değil sahaya odaklamasını önerdi.






Bunun için de futbolu daha önce Terraneo gibi değil, futbol dünyasının çok daha saygı duyduğu bir akla teslim etmesini söyledi.






Hatta Başkan Yıldırım'a kısa süre önce Inter'den ayrılan Piero Ausilio ile bir randevu bile ayarladığı söyleniyor.

Çifte şampiyonlar ligi şampiyonu Fenerbahçe’ye

Aziz Yıldırım, Brezilyalı efsanelerle temas kurdu... 

31.10.2026 11:26:00
Haber Merkezi
 
Çifte şampiyonlar ligi şampiyonu Fenerbahçe’ye
Çifte şampiyonlar ligi şampiyonu Fenerbahçe’ye
Aziz Yıldırım, Brezilyalı efsanelerle temas kurdu... "Yok, mu bizi uçuracak Brezilyalı hoca?" dedi. Sonuç olarak farklı takımlarla Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi olan Libertadores'i kazanan Dorival Júnior ile görüşme kararı çıktı.






Fenerbahçe her dönem Brezilya ekolü ile başarılı oldu... Aziz Yıldırım'ın en başarılı olduğu teknik adamlardan birisi de Zico'ydu. Her ne kadar hikaye acı bitse de.

Yıldırım, daha önce de farklı dönemlerde Brezilyalı teknik adamlarla (Scolari, Luxemburgo) görüştü ancak takımın başına getiremedi. Fakat her zaman bir sempatisi olduğu gerçek.







Gelen bilgilere göre Başkan, Fenerbahçe'nin teknik direktörsüz kaldığı şu dönemde Lugano, Edu, Baroni gibi eski futbolcularla temas kurdu. Takımın başına geçecek bir teknik adam olup olmadığını sordu.

Yapılan görüşmeler sonrasında Fenerbahçe'nin yaşlı kadrosu ve "hemen bugün şampiyonluk" beklentisi doğrultusunda en doğru ismin Brezilya pazarından Dorival Júnior ya da Abel Ferreira olduğu bilgisi verildi. Tite'nin de bu kadrodan maksimum verim alabileceği iletildi.

Oğuz Çetin ve Cihan Kamer'in, defansif oyunu tercih eden Tite yerine Dorival ve Abel ile birer görüşme yapması kararı alındı.







Fenerbahçeli eski yıldızlar, özellikle Dorival'ın karmaşık taktik felsefelerle takımı yormadığını anlattı. Flamengo ve São Paulo ile kazandığı Copa Libertadores şampiyonluklarında oyuncu kalitesini ön plana çıkardığı üzerinde duruldu. Savunma emniyetini sıkı tutup önde yetenekli isimlere özgürlük tanıyan bir yapı kurduğu belirtildi. Greenwood'a savunma yap demeyeceğinin altı çizildi.






Yıldız oyuncularla kurduğu babacan ama mesafeli iletişimin, bu tecrübeli kadroyu kısa sürede kenetleyebileceği savunuldu.

Fenerbahçe soyunma odası kaynıyor

Fenerbahçe'nin hocası yok. Olmadığı gibi Dirk Kuyt'ın alınacak skorlara göre kalma ihtimali bile var

31.10.2026 11:10:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe soyunma odası kaynıyor
Fenerbahçe soyunma odası kaynıyor
Fenerbahçe'nin hocası yok. Olmadığı gibi Dirk Kuyt'ın alınacak skorlara göre kalma ihtimali bile var. Ancak oyunculara "Kimle çalışmak istiyorsunuz?" diye de soruluyor. Futbolcuların psikolojisi ise dipte.






Fenerbahçe bir kez daha devasa bir bilinmezin içinde sürükleniyor... Başkan Aziz Yıldırım'ın bile istemediği teknik direktör (İsmail Kartal) ikinci kez istifa etti. İstifası bu kez kabul edildi.

Yönetim içinden bazı isimler yabancı, bazıları yerli teknik adamlarla görüşüyor. Ancak işin başında olması gereken Oğuz Çetin ya da Cihan Kamer'in ne yaptığını bilen yok.







Menajeri ise geçici teknik direktör Dirk Kuyt'ın Liverpool maçından çıkacak sonuca göre takımın başında kalabileceğini bile iddia ediyor.

Futbolcular neye inanacaklarını şaşırdı. Çünkü kendilerine sorulan "Hangi teknik direktörle çalışmak istersiniz?" sorusuna bile pek çok farklı cevap verdiler. Ancak günün sonunda, giden teknik direktörün yardımcısıyla 5 maçtır yenilmeyen Göztepe ve daha sonra da Liverpool maçına çıkacaklar.







Sezon başından bu yana sürekli takım arkadaşlarını suçlayan başkana, hocanın gidip gelmelerine ve kimsenin ne istediğini bilmediği bir ortama maruz kalıyorlar. Bu da takım içinde ortak bir aidiyet duygusunun oluşmasının önüne geçiyor.






"Kiminle çalışmak istersiniz?" sorusuna verilen farklı yanıtlar da soyunma odasında tek bir sesin, ortak bir hedefin kalmadığının; gruplaşmaların ve kafa karışıklıklarının dorukta olduğunun adeta açık kanıtı gibi.






Kuyt'ın menajerinin "İyi giderse kalır" açıklaması ve yönetimin net bir kalıcı plan ortaya koyamaması da futbolcularda "Zaten geçici bir hocayla çalışıyoruz, yarın kimin geleceği belli değil" psikolojisi yarattı.

Şu an Fenerbahçe soyunma odasına genel olarak şaşkınlık, kronik güvensizlik ve omuzlara binen ağır bir mental tükenmişlik hali hakim.

Fenerbahçe'de yeni teknik direktör kararı verildi

Fenerbahçe yönetimi ne elindeki kadroya, ne hangi oyunu oynatabileceklerine, ne de sisteme bakıyor... 

30.10.2026 17:03:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de yeni teknik direktör kararı verildi
Fenerbahçe'de yeni teknik direktör kararı verildi
Fenerbahçe yönetimi ne elindeki kadroya, ne hangi oyunu oynatabileceklerine, ne de sisteme bakıyor... Gelecek teknik direktörde aranan ilk özellik isminin olması.

Fenerbahçe'nin yeni bir teknik direktörü olacak... Ortaya atılan isimlere ve camiadan sızan bilgilere bakılacak olursa aranan "sistem" değil "isim." Çünkü isimler arasında Nagelsmann da var, Conte de var, Abdullah Avcı da var, Montella da var. Yani adaylara bakınca dört benzemez gündemde...







İŞTE TEKNİK DİREKTÖRLER VE ÖZELLİKLERİ

Nagelsmann; pozisyon esnekliği ve yüksek yoğunluklu gegenpressing'e dayalı, hiper-modern bir futbol mühendisi.

Conte ise sert disiplin, kusursuz alan savunması ve üçlü hatlarla rakibi boğan, sonuç odaklı dikey geçiş futbolu dayatıyor.







Abdullah Avcı, topa sahip olmayı ve sabırlı pas trafiğini önceleyen, alan kontrolü odaklı bir taktiksel satranç mantığı benimsiyor.

Montella ise kısa pasa ve oyuncu yaratıcılığına dayanan, dinamik hücum varyasyonlu estetik bir Akdeniz ekolü sergiler.







FENERBAHÇE OCAK'TA DEĞİŞİM GEÇİRECEK

İşin aslı, Fenerbahçe'nin görüştüğü ya da görüştüğü iddia edilen hocalara bakıldığında hangisi gelirse gelsin ocak ayında ciddi bir değişim olacak.

Çünkü Nagelsmann, statik kalacağı için Lukaku'yu; modern stoperlerden beklenen geriden oyun kurma becerisi eksik olduğu için Škriniar'ı istemez.







Conte, çizgi disiplinine uymayıp savunmaya yardım etmediği için Greenwood'u; fiziksel dayanıklılık ve adam kovalama temposunu kaldıramayacağı için Asensio'yu siler.

Abdullah Avcı, sistem dışı kararları yüzünden Greenwood'u; pozisyon disiplininden sapıp oyunun kontrolünü tehlikeye atabileceği için Kanté'ye mesafeli yaklaşır.







Montella ise teknik kombinasyonlara dayalı oyununu yavaşlatacağı için Lukaku'yu; pasör stoper özelliklerinden yoksun Škriniar'ın yerine başka bir oyuncu ister.

Zehri akıttı! Kumpası çökertti

Okan Buruk'un başarısının pek çok sırrı var... 

30.10.2026 16:53:00
Haber Merkezi
 
Zehri akıttı! Kumpası çökertti
Zehri akıttı! Kumpası çökertti
Okan Buruk'un başarısının pek çok sırrı var... Ancak belki de en önemlisi, yedek kalan yıldızların zehir saçmasını engellemek ve kumpas kurmalarının önüne geçmek oldu.

Türk futbolunda artık bir Okan Buruk gerçeği var... Geriye doğru baktığımızda rekor denince artık akıllara Galatasaray teknik direktörü geliyor.







OKAN BURUK GERÇEĞİ

Herkes kabul ediyor: Okan Buruk'un takımlarının (Başakşehir ve Akhisar dahil) en belirgin karakteri, oyunun temposunu rakibin nefes alamayacağı bir seviyeye çıkarması.

Herkes kabul ediyor: Okan Buruk "rakibin zayıf karnına tekme atma" konusunda usta. Ancak bu lige ne ustalar geldi; Mourinho bile Buruk karşısında direnemedi.

Peki, Buruk'un asıl uzmanlık alanı, üst üste 4 kez şampiyon olması ve 5'incisi için de çok ciddi anlamda rakiplerine göz dağı vermesinin arkasında neler yatıyor?







JESUS VE MOURINHO'YU BÖYLE ALT ETTİ

Okan Buruk insan yönetimi ve ego mimarisi konusunda psikolog gibi. Türkiye'de büyük takım çalıştırmak sadece taktik ya da teknik değil, "yıldız egosunu yönetmek" üzerine kurulu. Türk futbolu otoriter, mesafeli ve "Ben ne dersem o" diyen hocaları kabul etmez. Jorge Jesus'ta da Mourinho'da da bu oldu. Okan Buruk ise modern futbolun gerektirdiği "empati" lideri.







ICARDI VE OSIMHEN'İ YÖNETMEK KOLAY DEĞİL

Mauro Icardi ve Victor Osimhen gibi isimleri bile ikna etmeyi başarması da bunun örneği. Buruk, Icardi ve Osimhen gibi yıldızlara körü körüne sistem dayatmadı; onların sezgilerine ve doğaçlama yeteneklerine özgürlük tanıdı. Zaman zaman sorun olsa da bu sistem iyi işledi. Yıldızlarına bir "robot" değil, kurgunun en değerli yaratıcısı olduğunu hissettirdi. Bu yüzden de hepsi Buruk için savaştı.







TAKIMI KARIŞTIRMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEDİ

Yıldızlarla dolu bir kadroda en büyük tehlike, oynamayan oyuncuların zehir saçmasıdır. Soyunma odası atmosferini bozarlar, içeride "kumpas" kurarlar. Okan Buruk; ne Zaha'nın ne de Ziyech'in ne de oynamayan diğer yıldızların Galatasaray'ın içini karıştırmasına izin vermedi, her ne kadar kendi aldırsa da vazgeçmesini çabuk bildi.







HER OYUNCUSUNU DEĞERLİ HİSSETTİRDİ

Okan Buruk, ego yönetiminde disiplini baskıyla değil aidiyet ve ortak başarı duygusuyla harmanladı. Yıldızların egosunu ezmek yerine onları evcilleştirdi, takımın hizmetine sundu. Kulübedeki adama bile "Hikayenin bir parçası" olduğunu hissetti. Buruk da başarıyı aldı.

Abdülkerim'in kariyeri tehlikede

Son dönemde zaten formsuzdu... 

30.10.2026 16:47:00
Haber Merkezi
 
Abdülkerim'in kariyeri tehlikede
Abdülkerim'in kariyeri tehlikede
Bir de üstüne Brown ile kavga edip derbiden sonra kırmızı kart görmesi, Abdülkerim Bardakçı'nın kariyerini etkiledi. Başkan Dursun Özbek, kaptanın sözleşme yenileme görüşmelerini durdurdu.






Archie Brown ile yaşadığı kavga ve Fenerbahçe derbisinde kırmızı kart görmesi, Abdülkerim Bardakçı'nın Galatasaray kariyerini çıkmaza soktu. Başkan Dursun Özbek, tecrübeli stoperin sözleşme yenileme görüşmelerini tamamen dondurdu. 






DURSUN ÖZBEK'TEN KAVUKÇU'YA TALİMAT

Futbol şubesinin patronu Abdullah Kavukçu'nun milli arada, sözleşmesi sezon sonunda bitecek kaptanla masaya oturması bekleniyordu. Plana göre; 32 yaşındaki Abdülkerim'e mevcut 2,5 milyon Euro seviyesindeki yıllık maaşını koruyarak 1+1 yıllık yeni bir mukavele sunulacaktı. Ancak son dönemdeki düşen form grafiğinin üzerine bir de Brown olayı ve gördüğü kırmızı kart bardağı taşırdı. Özbek, Kavukçu'ya  "Şimdilik beklesin bakalım" diye net bir talimat vererek süreci askıya aldı.







BARDAKÇI'NIN BEKLENTİSİ

Mevcut şartlarda 2,5 milyon Euro kazanan Abdülkerim, maaşının korunmasını ve yönetimden 2+1 yıllık bir sözleşme talep etmeyi planlıyordu. Ancak yaşanan bu son gelişmeler kaptanın işini zorlaştırdı.







GÖRÜŞMELER YENİ YILA KALDI

Gelen bilgilere göre, Başkan Özbek, kaptanın sözleşme yenileme görüşmelerini yeni yıla sarkıtma kararı aldı. Bu değişiklik, Abdülkerim'in aynı şartlarda devam etmesini veya beklediği uzun vadeli sözleşmeyi koparmasını hemen hemen imkansız hale getirdi.







OKAN BURUK'UN RAPORU KRİTİK

Bu süreçte teknik direktör Okan Buruk'un yönetime sunacağı rapor da kilit rol oynayacak. Eğer Buruk sezon sonunda "Kesinlikle sol stoper istiyorum" derse, Abdülkerim'e verilecek yeni sözleşme kaptanın hiç de hoşuna gitmeyecek bir sözleşme olabilir.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.