logo
16 HAZİRAN 2026

Bursa, Kadıköy'de 3 puan peşinde

Bursaspor, yarın Fenerbahçe ile oynayacağı Türkiye Kupası mücadelesinden 3 puan ile ayrılarak, bu kulvarda yoluna devam etmek istiyor

22.01.2013 00:00:00
Ziraat Türkiye Kupası’nda üst üste aldığı 2 mağlubiyet ile taraftarları üzen Bursaspor, deplasmanda oynayacağı Fenerbahçe karşılaşmasından 3 puan ile ayrılmanın hesaplarını yapıyor. A Grubu’nda oynadığı 3 karşılaşmada 1 galibiyet, 2 mağlubiyet elde eden Timsah, Fenerbahçe karşısında 3 puana uzanarak, grupta yeniden iddialı konuma gelmek istiyor.FENERBAHÇE İLE 16. RANDEVUYeşil-beyazlı ekip, Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası’nda 16. randevuya çıkacak. İki takım arasında bugüne dek oynanan 15 karşılaşmada Bursaspor sahadan 3 kez 3 puan ile ayrılırken, Fenerbahçe ise 11 karşılaşmada sahadan galibiyet ile ayrıldı. Bir mücadele ise beraberlikle tamamlandı. Bu karşılaşmalarda Bursaspor, rakip fileleri 14 kez havalandırırken, kalesinde 29 gole engel olamadı. A Grubu mücadelesinde Bursa’da oynanan karşılaşmayı ise Fenerbahçe 3-2’lik skor ile kazanmıştı.BATALLA VE BELLUSCHİ BELİRSİZBursaspor’da sağ arka adalesinde çekme olduğu için dünkü antrenmanı takımdan ayrı düz koşu ile tamamlayan Pablo Martin Batalla ile dizinde ağrıları bulunan ve tedavisi devam eden Fernando Belluschi’nin Fenerbahçe karşılaşmasında forma giyip giyemeceği bugün netlik kazanacağı öğrenildi.FENERBAHÇE 6’DA 6 PEŞİNDEZiraat Türkiye Kupası’nda elemeli turlarda Pendikspor'u 1-0 ve Göztepe'yi 4-0 mağlup ederek gruplara kalan Fenerbahçe, grup maçlarında oynadığı 3 karşılaşmada da 3 puana uzandı. Sivasspor ve 1461 Trabzon'u 2-0'lık skorlar ile mağlup eden sarı-lacivertliler, Bursaspor’u ise deplasmanda 3-2 mağlup ederek kupadaki iddiasını sürdürdü. Fenerbahçe, yarınki karşılaşmada 3 puana uzanarak kupada 6’da 6 yapmayı hedefliyor.DÜDÜK MÜFTÜOĞLU’NDAŞükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda oynanacak ve saat 20:30’da başlayacak olan karşılaşmada Kuddusi Müftüoğlu düdük çalacak. Müftüoğlu’nun yardımcılıklarını Nihat Mızrak, ve Mustafa Sönmez yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Taner Gizlenci.TİMSAH İSTANBUL’DA KAMP YAPACAKÖte yandan yarın deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Bursaspor, maçın ardından kente dönmeyerek, cumartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına İstanbul’da devam edecek. Yeşil-beyazlılar perşembe ve cuma günü Galatasaray’ın Florya Metin Oktay Tesisleri’nde antrenman yapacak.

Orkun Kökçü'nün abisi Vanspor'la anlaştı

TFF 1. Lig'de mücadele eden Vanspor Futbol Kulübü, Orkun Kökçü'nün ağabeyi Ozan Can Kökçü'yü kadrosuna kattı

16.06.2026 10:27:00
İhlas Haber Ajansı
Orkun Kökçü'nün abisi Vanspor'la anlaştı
Orkun Kökçü'nün abisi Vanspor'la anlaştı
TFF 1. Lig'de mücadele eden Vanspor Futbol Kulübü, Orkun Kökçü'nün ağabeyi Ozan Can Kökçü'yü kadrosuna kattı.

Vanspor FK'den yapılan açıklamada, son olarak Hollanda ekibi FC Volendam forması giyen profesyonel futbolcu Ozan Can Kökçü ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.



Açıklamada, "Orta saha bölgesinde görev yapan Ozan Can Kökçü'nün kulübümüze önemli katkılar sağlayacağına inanıyor, kendisine Vanspor forması altında başarılar dileriz" denildi.
Ozan Can Kökçü'nün Beşiktaş'ta forma giyen Orkun Kökçü'nün ağabeyi olduğu belirtildi.

Golünü attı, ABD'yi böyle protesto etti


 
Yeni Zelanda'ya attığı golün ardından formasıyla yüzünü kapadığı gol sevinci sorulan İranlı futbolcu Rızaiyan, şunları söyledi: "Bu özel bir sevinç. Dünyada olanları görmek istemiyorum. Bu biraz politik bir durum, bununla ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum" dedi.

16.06.2026 09:51:00 / Güncelleme: 16.06.2026 09:59:05
HABER MERKEZİ/AA
Golünü attı, ABD'yi böyle protesto etti
Golünü attı, ABD'yi böyle protesto etti

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu ilk maçında Yeni Zelanda ile 2-2 berabere kalan İran'da maçın oyuncusu seçilen Ramin Rezaeian, "İranlı insanlar mükemmel. İranlı insanların arasında dünyanın herhangi bir yerinde bir problem varsa, bu bizi ilgilendirir, sizi ilgilendirmez" ifadelerini kullandı.

Los Angeles Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rezaeian, toplantıya "Maçın oyuncusu" ödülüyle geldi.

Meksika'yı övdü

Takımın kamp yaptığı Meksika'da çok iyi karşılandığını belirten Rezaeian, "Meksikalılara çok teşekkür ediyorum. Çok kibarlar ve bize çok iyi davranıyorlar. Şimdi tekrar Meksika'ya gideceğiz. Bugün mutlu değiliz çünkü galibiyeti hak etmiştik. Ama bu futbol, bazen sizin istedikleriniz olmayabilir. Takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İranlılar daha çoğunu hak ediyor. Şimdi daha çok çalışıp bir sonraki maça odaklanacağız" açıklamasında bulundu. ABD, İran takımına ülkede kalma izni vermiyor. İran bu nedenle defalarca Meksika-ABD turu yapacak... 

Attığı golün ardından formasıyla yüzünü kapadığı gol sevinci sorulan Rezaeian, şunları söyledi: "Bu özel bir sevinç. Dünyada olanları görmek istemiyorum. Bu biraz politik bir durum, bununla ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum. Burada futbol konuşmak için bulunuyoruz. İranlı insanlar mükemmel. İranlı insanların arasında dünyanın herhangi bir yerinde bir problem varsa, bu bizi ilgilendirir, sizi ilgilendirmez."

Suudi Arabistan puanla başladı


 
 
2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda oynanan maçta Suudi Arabistan ile Uruguay, 1-1 berabere kaldı. Galatasaray'ın eski kalecisi Muslera, 5. kez Dünya Kupası'nda oynadı. 

16.06.2026 05:37:00 / Güncelleme: 16.06.2026 05:47:35
HABER MERKEZİ/AA
 Suudi Arabistan puanla başladı
 Suudi Arabistan puanla başladı

Karşılaşmaya daha baskılı başlayan Uruguay, ilk dakikalarda rakip ceza alanında topla buluşsa da tehlikeli olamadı. Rakibinin erken baskını dengeleyen Suudi Arabistan, topu her kazandığında dikine paslarla ileri çıkmaya çalışırken, Uruguay'ın savunma dörtlüsü ve önlerinde konumlanan Ugarte, buna izin vermedi.

Suudi Arabistan'ın çıkmakta zorlandığı 30. dakikada ceza sahasına şişirilen topa Vinas kafayla vurdu ancak kaleci El Veysi, meşin yuvarlağı tokatlayarak kritik bir kurtarış yaptı.

38. dakikada Suudi Arabistan tehlikeli geldi ancak kaleci Muslera'yı geçemedi. Serbest atışı kullanan El Cuveyr'ın ceza sahasına gönderdiği topa arka direkte kendini unutturan El Emri vurdu. Muslera, topu üstten kornere çeldi.

İlk tehlikesinin üzerinden çok geçmeden Uruguay kalesine yine bir duran topla gelen Suudi Arabistan'da, kaleci Muslera'nın kontrol edemediği meşin yuvarlağı El Emri ağlara göndererek 41. dakikada takımını öne geçirdi.
İlk yarı Suudi Arabistan'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Bielsa, ikinci yarıya 2 değişiklikle başladı

Teknik direktör Marcelo Bielsa'nın Canabbio ve Sanabria hamlesiyle ikinci yarıya başlayan Uruguay, Canobbio ile Varela'nın uyumuyla sağ kanattan tehlikeli gelmeye başladı.
İkinci yarının ilk 15 dakikasında rakip kaleyi abluka altına alan Uruguay, 60. dakikada Ugarte'nin ceza alanı önünden sert şutunda gole çok yaklaştı ancak kaleci El Veysi'nin de müdahalesiyle direği geçemedi.
80. dakikada sol taraftan gelişen Uruguay atağında, Vinas'ın kafa vuruşunda kaleci El Veysi'den dönen topu Maxi Araujo, tamamladı ve skora dengeyi getirdi: 1-1.
26 yaşındaki Maxi Araujo, Diego Forlan'ın 2002'de Senegal'e attığı golden bu yana Uruguay formasıyla çıktığı ilk Dünya Kupası maçında gol atma başarısı gösteren ilk oyuncu oldu.
Uruguay'ın kalan bölümde yoğun baskı kursa da gol bulamadığı karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.



Muslera 5. kez Dünya Kupası'nda

Galatasaray'ın kalesini uzun yıllar koruyan Fernando Muslera, Uruguay Milli Takımı formasıyla 5. kez Dünya Kupası heyecanı yaşadı.
2010, 2014, 2018 ve 2022'de milli takım kadrosunda yer alan deneyimli file bekçisi, 2022 Katar'da gruptaki 3 maçta da forma şansı bulamamıştı.

Fırtına, ertelemeye neden olmadı

Stat yakınlarında çıkan fırtınanın maçın ertelenmesine neden olup olmayacağı FIFA tarafından yakından takip edildi.
Miami'de protokoller gereği stadın 8 mil yakınında şimşek çakması halinde maça 1 saat ara veriliyor ve seyircilere sığınacak bir yer bulmaları tavsiye ediliyor.
Karşılaşma boyunca stada en yakın şimşeğin 8.9 mil (14 kilometre) yakında çakması nedeniyle maçta herhangi bir erteleme yaşanmadı.


Suudi Arabistan: 1 - Uruguay: 1
Stat: Miami

Hakemler: Maurizio Mariani, Daniele Bindoni, Alberto Tegoni (İtalya)

Suudi Arabistan: El Veysi, Abdulhamid (Dk. 90+2 Lacami), El Tambekti, El Emri, El-Harbi (Dk. 90+2 El Hamddan), Ebu Al-Şamat (Dk. 81 Al Buşal), Kanno, El Hayberi, Salim El Devsari, El Cuveyr (Dk. 63 Nasır El Davsari), El Brikan (Dk. 90+2 El Hecci)

Uruguay: Muslera, Varela, Caceres, Olivera, Vina (Dk. 46 Sanabria), Valverde, Ugarte (Dk. 72 De la Cruz), Bentancur, Maxi Araujo (Dk. 81 Rodriguez), Vinas (Dk. 90 Aguirre), Nunez (Dk. 46 Canobbio)

Goller: Dk. 41 El Emri (Suudi Arabistan), Dk. 80 Maxi Araujo (Uruguay)

Sarı kart: Dk. 44 El Emri (Suudi Arabistan)

G Grubu’nda puanlar paylaşıldı!

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu açılış mücadelesinde Belçika ile Mısır, Lumen Field'da oynanan tempolu karşılaşmada 1-1 berabere kaldı

16.06.2026 00:09:00
Haber Merkezi
G Grubu’nda puanlar paylaşıldı!
G Grubu’nda puanlar paylaşıldı!
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu açılış mücadelesinde Belçika ile Mısır, Lumen Field'da oynanan tempolu karşılaşmada 1-1 berabere kaldı.

Turnuvanın güçlü şampiyonluk adaylarından Belçika, Seattle'daki mücadeleye tutuk başlarken, Afrika temsilcisi Mısır organize ataklarıyla dikkat çekti.

Karşılaşmada gol perdesini Mısır açtı. Maçın 20. dakikasında ceza sahası dışından sert ve düzgün bir vuruş yapan Emam Ashour, kaleci Courtois'yı mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.



İkinci yarıda baskısını artıran Belçika, aradığı beraberlik golünü şansının da yardımıyla buldu. 66. dakikada sağ kanattan gelişen Belçika atağında, ceza sahasına çevrilen topu uzaklaştırmak isteyen Mısırlı savunma oyuncusu Mohamed Hany, şanssız bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi.



Kalan dakikalarda iki takımın da çabaları sonuç vermedi ve mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Bu sonuçla iki takım da turnuvaya birer puanla başlamış oldu. G Grubu'nun ikinci maçlarında Belçika, İran ile karşı karşıya gelecek. Mısır ise Yeni Zelanda karşısında gruptaki ilk galibiyetini arayacak.

Vedat Muriqi için Trabzonspor sürprizi! Menajeri ateşi yaktı

İspanya'da Mallorca forması giyen Kosovalı golcü Vedat Muriqi, kulübüyle olan tüm bağlarını kopararak Türkiye'ye dönmeye karar verdi

15.06.2026 14:30:00
Haber Merkezi
Vedat Muriqi için Trabzonspor sürprizi! Menajeri ateşi yaktı
Vedat Muriqi için Trabzonspor sürprizi! Menajeri ateşi yaktı
Mallorca ile bağlarını koparan ve Fenerbahçe'ye dönmek için gün sayan Vedat Muriqi transferinde sıcak saatler yaşanıyor. Sarı-lacivertli yönetimde 50 milyon Euro'yu bulan maliyet nedeniyle fikir ayrılığı çıkınca, devreye Trabzonspor girdi. Bordo-mavililer, Onuachu'yu 25 milyon Euro'ya Araplara satıp, boşluğunu 15 milyon Euro'ya Kosovalı golcüyle doldurmayı planlıyor. Oyuncunun menajeri, "Önceliğimiz Fenerbahçe ama olmazsa Trabzonspor'a hazırız" diyerek yeşil ışık yaktı.






İspanya'da Mallorca forması giyen Kosovalı golcü Vedat Muriqi, kulübüyle olan tüm bağlarını kopararak Türkiye'ye dönmeye karar verdi. Gelecek sezon yeniden Fenerbahçe forması giymeye can atan yıldız oyuncu, sarı-lacivertli kulüpten gelecek resmi adımı beklemeye başladı.






AZİZ YILDIRIM ISRARLA İSTİYOR

Ancak tecrübeli forvetin transferi, Fenerbahçe yönetim kurulunu tam anlamıyla ikiye bölmüş durumda. Sarı-lacivertli kulübün yönetim kanadında, Başkan Aziz Yıldırım ve başta Oğuz Çetin olmak üzere deneyimli kurmaylar Muriqi'in mutlaka takıma kazandırılması gerektiğini savunuyor.






3 YILLIK MALİYETİ 50 MİLYON EURO

Buna karşılık, Barış Göktürk'ün başını çektiği genç yöneticiler ise bu hamleye kesin olarak karşı çıkıyor. Genç yöneticiler, Muriqi'in 3 yıllık toplam maliyetinin 50 milyon Euro'yu bulacağını belirterek transferi veto ederken, aynı zamanda teknik direktör adayları arasında adı geçen Aykut Kocaman ismine de sıcak bakmıyor.






ONUACHU'DAN 25 MİLYON EURO GELECEK

Fenerbahçe cephesinde bu maliyet ve fikir ayrılıkları yaşanırken, Trabzonspor transferi bitirmek için dâhice bir finansal planla devreye girdi.

Bordo-mavili yönetim, mevcut golcüsü Paul Onuachu'yu 25 milyon Euro bedelle Arap kulüplerine satmayı hedefliyor. Karadeniz ekibi, bu satıştan gelecek sıcak paranın 15 milyon Euro'sunu Vedat Muriqi'in transferine ayırarak hem forvet hattını güçlendirmeyi hem de kasasında net 10 milyon Euro kar bırakmayı planlıyor.






DOĞAN, MURIQI'NİN MENAJERİYLE BULUŞTU

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da Muriqi'in menajeriyle masaya oturdu. Yapılan görüşmede oyuncunun menajeri, daha önceden verilmiş bir söz nedeniyle önceliklerinin Fenerbahçe olduğunu açıkça dile getirdi. Ancak sarı-lacivertli kulüpteki iç muhalefet nedeniyle bu transferin tıkanması halinde, Trabzonspor forması giymeye yeşil ışık yaktıklarını başkana iletti.

Transferin kaderini, Fenerbahçe yönetiminin önümüzdeki günlerde alacağı nihai karar belirleyecek.

Global güç Galatasaray! Avrupa tamam sıra Afrika'da

Galatasaray, yurt dışındaki dağınık taraftar ağını tek çatı altında toplayarak küresel bir güce dönüşüyor. Avrupa’daki yapılanmasını merkezileştiren sarı-kırmızılılar, Kuzey Afrika açılımıyla hem markanın "yumuşak gücünü" pekiştirmeyi hem de GS Store ve global sponsorluklar üzerinden kulübe dev bir girdi sağlamayı hedefliyor.

15.06.2026 14:28:00
Haber Merkezi
Global güç Galatasaray! Avrupa tamam sıra Afrika'da
Global güç Galatasaray! Avrupa tamam sıra Afrika'da
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in yurt dışı derneklerine yönelik açıklamaları, kulübün geleneksel "Türkiye sınırlarını aşma" misyonunu modern endüstriyel futbolun gerekleriyle birleştiren stratejik bir küreselleşme ve finansal büyüme hamlesi olarak okunabilir. Proje, yurt dışındaki taraftar potansiyelini romantik bir bağdan çıkararak ticari, kurumsal ve diplomatik bir güce dönüştürmeyi hedefliyor.






KUZEY AFRİKA ÇOK ÖNEMLİ

Avrupa'da birbirinden bağımsız ve lokal hareket eden derneklerin, kulübün doğrudan kontrol ettiği tek bir küresel ağ altında birleştirilmesi amaçlanıyor. Özellikle Feghouli, Belhanda ve Ziyech gibi isimlerle Galatasaray sempatisi kazanan Kuzey Afrika (Fas, Tunus, Cezayir) bölgesindeki sportif ilginin kurumsal aidiyete dönüştürülmesi planlanıyor.






AVRUPA DEVLERİ ÖRNEK ALINACAK

Real Madrid, Bayern Münih ve Manchester United gibi dünya devlerinin uyguladığı küresel fan kulübü ve resmi taraftar ofisi modeli örnek alınmakta. Tüm derneklerin kulüp tüzüğüne uygun, tek sesli bir yapıya kavuşması sağlanacak. Avrupa deplasmanlarında bilet ve taraftar koordinasyonu tek elden yönetilecek. Sportif davalarda organize bir kitle gücü oluşturulacaktır.






DÖVİZ CİNSİNDEN SICAK PARA

Dağınık haldeki yüz binlerce taraftarın bilgisi tek bir veri tabanında toplanarak; yaş, alışkanlık ve tüketim eğilimlerini ölçen değerli bir dijital veri gücü elde edilecektir. Projenin en kritik ayağını oluşturan bu birleşme, kulübe doğrudan döviz cinsinden sıcak para akışı sağlayacak.






KUZEY AFRİKA'YA ÖZEL RAKAM

Avrupa'daki kargo ve gümrük sorunlarını çözmek adına Almanya veya Belçika gibi stratejik noktalarda merkezi dağıtım depoları kurulacak. Sahte ürünlerin önüne geçilirken, alım gücüne göre Kuzey Afrika gibi bölgelere özel fiyatlandırılmış resmi ürün satışı organize edilecek.






SÜREKLİ GELİR KALEMİ OLACAK

Tek merkezden yönetilen milyonlarca üyeli uluslararası bir ağ, dev markalarla yapılacak sponsorluk sözleşmelerinin finansal değerini katlayacak. Şemsiye organizasyona özel üyelik aidatları, "Galatasaray Global Card" gibi projeler ve mobil uygulama/dijital içerik platformlarının yurt dışı pazarlaması ile kulübün sürekli gelir kalemi artırılacaktır.

Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?

Fenerbahçe’de gözler bugün gerçekleştirilecek kritik yönetim kurulu toplantısına çevrildi 

15.06.2026 14:20:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?
Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?
Fenerbahçe'de Pazartesi (15 Haziran) yapılacak tarihi yönetim kurulu toplantısında Aykut Kocaman isminin açıklanması bekleniyor. Ancak kulüp kulislerinde bomba etkisi yaratan 'Arne Slot' hamlesi ve Kocaman'ın gelişine bağlı olan Vedat Muriqi transferi, olası bir krizde her an çıkmaza girebilir.






Fenerbahçe'de gözler bugün gerçekleştirilecek kritik yönetim kurulu toplantısına çevrildi. Kulübün yeni sezon yapılanmasını şekillendirecek tarihi zirvede, hem teknik direktörlük koltuğu hem de taraftarı heyecanlandıracak elit santrfor transferleri masaya yatırılacak.






EN GÜÇLÜ ADAY AYKUT KOCAMAN

Oldukça uzun ve kıran kırana geçmesi beklenen toplantıda, yönetim içindeki farklı vizyonlar karşı karşıya gelecek. Teknik direktörlük konusunda masadaki en güçlü aday, Aykut Kocaman. Yönetim kurulunun büyük bir bölümü Kocaman ismi üzerinde uzlaşmış görünse de kulüp kulisleri hareketli saatlere sahne oluyor.






ARNE SLOT İSMİ ÇOK ÖNDE DURUYOR

Barış Göktürk'ün başını çektiği genç yöneticilerin, dünya çapında bir başarı yakalayan Arne Slot (ya da başka bir teknik direktör) ile anlaştıklarını belirterek sürpriz bir yabancı teknik adam hamlesini son dakikada kurulun önüne getirmesi bekleniyor.






MURIQI İSMİ DE AÇIKLANABİLİR

Toplantıdan çıkacak teknik direktör kararı, transfer hamlelerini de doğrudan etkileyecek. Yönetim, Aykut Kocaman ismini resmi olarak açıklar açıklamaz, eski golcüsü Vedat Muriqi transferini de eş zamanlı olarak duyurmayı planlıyor. Ancak genç yöneticilerin arzuladığı yabancı teknik adam formülü kabul görürse, Muriqi transferinin çıkmaza girebileceği ifade ediliyor.






3 TANE ELİT SANTRFOR İSMİ VAR

Sarı-lacivertlilerin as santrfor bölgesi için yürüttüğü dünya çapındaki operasyon da bugünkü zirvenin ana maddelerinden biri olacak. Yönetim, hücum hattını güçlendirmek adına Serhou Guirassy, Dusan Vlahovic ve Pedro gibi elit golcülerin maliyetlerini ve transfer stratejilerini masaya yatıracak. Kulübün geleceğini belirleyecek bu kritik toplantının ardından yapılacak resmi açıklamalar camia tarafından merakla bekleniyor.

Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Gel, başkanımız ol!

Türk futbolunda taşları yerinden oynatacak ezeli bir iş birliği hamlesi geldi. İddialara göre Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe’nin yeni başkanı Aziz Yıldırım’ı telefonla aradı

15.06.2026 14:00:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Gel, başkanımız ol!
Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Gel, başkanımız ol!
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin yeni başkanı Aziz Yıldırım'ı arayarak tarihi bir teklifte bulundu. Türk futbolunun geleceğine yön vermek ve milyarlarca liralık ortak çıkarları korumak adına Yıldırım'a Kulüpler Birliği Başkanlığını önerdi. Özbek, "Biz iki lokomotif kulübüz, ortak menfaatlerimiz için beraber hareket etmeliyiz" diyerek ezeli rekabette masada dev bir güç birliği dönemi başlattı. İşte o iddialar...






Türk futbolunda taşları yerinden oynatacak ezeli bir iş birliği hamlesi geldi. İddialara göre Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin yeni başkanı Aziz Yıldırım'ı telefonla arayarak tebrik etti. Oldukça sıcak geçen görüşmede Özbek, pek çok konuda kendilerine engel olan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ı devirmek ve ortak hareket etmek adına Yıldırım'a Kulüpler Birliği Başkanlığını önerdi.






DURSUN ÖZBEK'TEN İTİRAF VAR

Türk futbolunun iki lokomotif kulübü olduklarını vurgulayan Özbek, "Bazı konularda güç birliği yapmak, beraber hareket etmek durumundayız. Ortak menfaatlerimiz var" diyerek tarihi bir birliktelik sinyali verdi. Bu ılımlı ve vizyoner hamle, iki dev kulübün kavgaları bir kenara bırakıp ortak çıkarlar doğrultusunda hareket etmesi durumunda her iki camiaya da milyarlarca lira kazandırabileceğini gösteriyor.






GÜÇLÜ BİR ORTAK BLOK OLACAKLAR

Kulüplerin öncelikli hedefi, mevcut yabancı sınırı/altyapı zorunluluklarını daha esnek bir zemine oturtmak ve Türk futbolunun mali geleceğini belirleyecek olan yeni naklen yayın ihalesine Aziz Yıldırım'ın liderliğinde güçlü bir ortak blok olarak girmek.






NAKLEN YAYIN GELİRLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Masadaki en kritik ekonomik maddelerden birini marka değerini yükseltmek ve korsan yayınla (IPTV) mücadele oluşturuyor. İki kulübün ortak bir vizyonla hareket etmesi, derbilerin global pazarlanmasını kolaylaştırırken devlet nezdinde yapılacak hukuki girişimlerle illegal yayınların önüne geçilmesini ve lisanslı yayın gelirlerinin uçmasını sağlayacak.






YENİ NESİL GELİR KAPISI ARALANACAK

Ayrıca dijital dünyada ortak kripto, NFT ve espor projeleri ile dostluk temalı lisanslı ürün koleksiyonları sayesinde devasa bir yeni nesil gelir kapısı aralanacak. Mali iş birliğinin yanı sıra idari ve hukuki alanda da ortak lobi faaliyetleri yürütülecek.






HARCAMA LİMİTLERİNDE ESNEME İSTENEBİLİR

TFF'nin harcama limitlerinin Avrupa şartlarına göre esnetilmesi, MHK ve Tahkim gibi kurulların adil yönetilmesi, spor yasası ve futbolcu vergilerindeki stopaj iadelerinin amatör branşlara aktarılması gibi konularda iki kulüp tek ses olacak.

Kulüpler Birliği'ndeki Anadolu kulüpleriyle yaşanan gelir dağılımı tartışmalarında ve altyapı için kamu arazi tahsisi süreçlerinde bürokrasiyi aşmak adına bu tarihi güç birliği hayati bir rol oynayacak.

İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı

2026 FIFA Dünya Kupası'nda gece oynanan maçlarda İsveç, Tunus'u 5-1 mağlup ederken Fildişi Sahili ise Ekvador'u 1-0 ile geçti

15.06.2026 13:50:00
İhlas Haber Ajansı
İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı
İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda gece oynanan maçlarda İsveç, Tunus'u 5-1 mağlup ederken Fildişi Sahili ise Ekvador'u 1-0 ile geçti.

Dünya Kupası F Grubu'nda İsveç, Tunus ile karşılaştı. Maç boyunca üstün bir performans sergileyen İsveç, rakibini 5-1 mağlup etti.



İsveç'in gollerini 7. ve 90+6. dakikada Yasin Ayari, 30. dakikada Alexander Isak, 59. dakikada Viktor Gyökeres ve 84. dakikada Mattias Svanberg atarken Tunus'un tek golünü ise 43. dakikada Omar Rekik kaydetti.

FIFA 2026 Dünya Kupası E Grubu ilk maçında ise Fildişi Sahili ile Ekvador karşı karşıya geldi. Fildişi Sahili, Amad Diallo'nun 90. dakikada kaydettiği golle sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Galatasaray'da forma giyen Wilfried Singo ise golde asisti yapan isim oldu.

Fenerbahçe'den sonra Juventus'ta! Selinay'la saha kenarı krizi

Fenerbahçe’deki olaylı Falette transferi sonrası asistanı Selinay Gürgenç ile evlenen Damien Comolli, bu kez Juventus’tan kovuldu! İtalyan basını, ayrılığın arkasında Teknik Direktör Luciano Spalletti ile yaşanan şok bir "saha kenarı ve yasaklı alan" krizinin olduğunu iddia etti. Sessizliğini bozan Türk eşin sosyal medya paylaşımı İtalya'da gündeme bomba gibi düştü

15.06.2026 13:02:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'den sonra Juventus'ta! Selinay'la saha kenarı krizi
Fenerbahçe'den sonra Juventus'ta! Selinay'la saha kenarı krizi
Fenerbahçe'den sonra Juventus'tan da kovularak görevine son verilen Damien Comolli'nin ardından eşi Selinay Comolli'nin sosyal medya paylaşımı ve İtalyan basınında çıkan "Spalletti ile kriz" iddiaları spor gündemine bomba gibi düştü. Eşinin ayrılığı sonrası sessizliğini bozan Selinay Comolli (Gürgenç), sosyal medyadan "Sonuçta, günde 20 saat kulüp hakkında çalışmayan/düşünmeyen bir kocaya sahip olmak o kadar da kötü değil" mesajını paylaştı.






İTALYAN BASINININ İDDİASI

Corriere della Sera'nın haberine göre; kulüpteki son aylarda dönemin teknik direktörü Luciano Spalletti (67) ile Damien Comolli arasında zorlu bir ilişki yaşandı. Spalletti'nin, Selinay Comolli'nin maç önlerinde saha kenarında ve genellikle sadece futbolculara ayrılan alanlarda sık sık bulunmasından rahatsız olduğu iddia edildi. Yaşanan bu krizlerin ardından her iki isimle de yollar ayrıldı.






ÇİFT 2022'DE EVLENDİ

Türk spor kamuoyunun yakından tanıdığı Selinay Gürgenç, Temmuz 2018 - Ocak 2020 arasında Fenerbahçe'de sportif direktör olan Damien Comolli'nin asistanlığını yaptı. Ocak 2020'deki olaylı Simon Falette* transferi sürecinde iddiaları üzerine kulüpten ayrılmak zorunda kaldı. Kısa süre sonra Comolli de istifa etti. Fenerbahçe'deki bu mesai arkadaşlığı ilerleyen süreçte aşka dönüştü ve çift Temmuz 2022'de evlendi.






FALETTE OLAYINDA YAŞANANLAR

* Ocak 2020'de Falette'in kiralanması taraftarın tepkisini çekti. Transferin arkasında, Comolli'nin yakın ilişkileri bulunan Rogon Menajerlik Şirketi'nin olduğu iddiaları ortaya atıldı.

Eleştiriler üzerine Comolli, kulüp iletişim kanallarını baypas ederek kişisel Twitter hesabı açtı. Kendisini savunurken "Falette transferini ben değil, doğrudan Başkan Ali Koç istedi" açıklamasını yaptı.

Kulüp hiyerarşisinin sarsılması üzerine yönetim, Comolli'nin asistanı Gürgenç'in görevine son verdi. Gürgenç, hakkındaki iddiaları reddederek sessiz kalmayı seçti. Bu kararın hemen ardından Comolli de gitti.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.