logo
30 EKİM 2026

Danimarkalıda son viraj

Galatasaray ve Monza arasındaki Victor Nelsson pazarlığı devam ediyor. Danimarkalı stoper, İtalyan ekibine gitmezse Sarı-Kırmızılılar'ı ciddi bir sorun bekliyor.

24.08.2026 13:12:00
Haber Merkezi
 
Danimarkalıda son viraj
Danimarkalıda son viraj
Galatasaray'da kesinlikle düşünülmeyen isimlerden biri; Victor Nelsson... Danimarkalı futbolcunun mukavelesi 30 Haziran 2027'de bitecek. Yani sözleşmesinin son senesine girdi. Daha önce Samsunspor'un çeşitli girişimleri oldu. Ancak 27 yaşındaki oyuncu, Türkiye'de kalmak istemediğini iletti.






EN KÖTÜ SENARYO

Şu anda Monza'yla pazarlıklar sürüyor. Galatasaray, Serie A temsilcisiyle anlaşabilirse, Nelsson İtalya'nın yolunu tutacak. Aksi durumda ciddi bir sıkıntı yaşanabilir. Çünkü teknik heyet, 1.85 boyundaki futbolcuya kesinlikle sıcak bakmıyor. En kötü senaryoda, oyuncunun alacakları ödenecek ve sözleşmesi feshedilecek.






1 HAFTA İÇİNDE

Bu hafta içinde konuyla ilgili belirsizliğin çözülmesi bekleniyor. Zaten yavaş yavaş transfer döneminin sonuna doğru geliyoruz. Galatasaray, Nelsson'u 2021 yazında Kopenhag'dan almıştı. O dönemde 7 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Danimarkalı futbolcunun çok iyi performansları oldu. Forma süreleri düştükten sonra ise sorunlar çıktı.

Hedef şampiyonlar ligi "6'lıyı tutturduk mu tamamdır"

Okan Buruk, devre arasında iki ayrılık ve yıldızların rotasyona dahil edilmesiyle Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finali hedefliyor

30.10.2026 16:10:00
Haber Merkezi
 
Hedef şampiyonlar ligi "6'lıyı tutturduk mu tamamdır"
Hedef şampiyonlar ligi "6'lıyı tutturduk mu tamamdır"
Okan Buruk'a göre Batrakov'un yanına yeni transferler Leao ve Deniz Gül'ü geliştirip rotasyonun içine de Gabriel Sara, İlkay, Leroy Sané ve Nhaga'yı eklediklerinde Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final hayal değil.






Galatasaray bu sezon transfere yaklaşık 80 milyon Euro gömdü... 5 tane azı dişi gibi transfer yaptı. Ancak bu 5 transferden sadece 25 milyon Euro verilen Batrakov kendini kabul ettirdi, taraftara kendini sevdirdi, "Bu çocuktan olur" dedirtti.






OKAN BURUK'UN OCAK PLANI

39 milyon Euro'luk Rafael Leao henüz kendini bulamadı. Deniz Gül zaten kulübe için gelmişti, biraz biraz fayda sağlamaya başladı. Ancak Bitshiabu ve Ugochukwu'da hayat yok. Bu yüzden Okan Buruk, sol stoper ve 8 numaraya takviye olsun diye gelen ikiliyle Ocak'ta vedalaşmak istiyor. Ama Leao ve Deniz Gül'ü sistemin içine dahil etmek de istiyor. Buruk, ayrıca bu sezon çok da öne çıkmayan Gabriel Sara, İlkay Gündoğan, Leroy Sané ve Nhaga'yı da rotasyonun içine daha aktif dahil etmenin planlarını yapıyor.






ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ÇEYREK FİNAL PLANI

Galatasaray teknik direktörüne göre yolları daha uzun; Leao ve Deniz ile beraber Sara, İlkay, Sané ve Nhaga'yı da efektif şekilde rotasyon içinde değerlendirebilirse Şampiyonlar Ligi için çeyrek final hayal olarak kalmaz. Okan Buruk da yıldızlarından maksimum verim alıp sabit bir 11 ezberinden çıkarak maça ve rakibe göre "rol odaklı" rotasyona geçmenin planları üzerinde çalışıyor.






GALATASARAY BÖYLE UÇACAK

Buruk'a göre Ocak ayında Bitshiabu ve Ugochukwu ile yollar ayrılıp savunmanın soluna ve merkeze nokta atışı iki profil eklendiğinde; İlkay'ın aklı, Sara'nın dinamizmi, Leao ve Sané'nin bire bir becerisi ve Deniz Gül'ün enerjisi birleşerek Galatasaray'ın işini kolaylaştıracak.













Dirk Kuyt'la sezon tamamlanabilir

Fenerbahçe yönetimi bir yandan yeni teknik direktör arıyor, bir yandan da takımı geçici olarak teslim ettikleri Dirk Kuyt'a "Liverpool'u yen, sezonu tamamlayalım" diye mesaj gönderiyor

30.10.2026 15:40:00
Haber Merkezi
 
Dirk Kuyt'la sezon tamamlanabilir
Dirk Kuyt'la sezon tamamlanabilir
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yönetimi eğer Aykut Kocaman'la çalışsaydı, yardımcı olarak Dirk Kuyt dışında Selçuk Şahin ve Volkan Demirel gibi isimleri kadroya dâhil edecekti. Ancak Kocaman olmayınca, Demirel ve Şahin, İsmail Kartal'ın altında çalışmayı kabul etmedi. Hatta iddiaya göre Kocaman, Kuyt'ı istemiyordu.






Gelinen süreçte İsmail Kartal'ın ayrılmasıyla Dirk Kuyt geçici teknik adam olarak Göztepe ve büyük ihtimalle Liverpool maçlarında Fenerbahçe'nin başında olacak. Volkan Demirel ise "İstiyorum" demesine rağmen şansının olmadığını biliyor.






DIRK KUYT'A VERİLEN SÖZ

Aziz Yıldırım yönetiminin Kuyt'a, "Kartal'ın Kocaman'ın altında çıktığı gibi sen de Kartal'ın altından çıkıp birinci adam olacaksın" sözünü verdiği biliniyor. Ancak Kuyt, yeni nesil teknik direktörler için "olgunluk" döneminde olması gerekirken hâlâ ikinci adamlığı kabul eden bir antrenör konumunda.






TEKNİK ADAMLIK KARİYERİ SIKINTILI

2024'te Beerschot'u Belçika Challenger Pro League'de şampiyon yapıp üst lige taşıdığında yerel basın, kendisinin "pes etmeyen hırslı yapısını" soyunma odasına çok iyi yansıttığını yazmıştı. Ancak takım 1. ligde küme düşme hattına demirleyip işler sarpa sardığında Kuyt, antrenman sahalarının yetersizliğini ve kulüpteki organizasyon bozukluğunu dert yanmıştı. Belçika medyası da bu durumu, "Kuyt başarısızlığa kılıf arıyor" diye eleştirmişti.






LIVERPOOL'U YEN TAKIMDA KAL

Kuyt için ilginç bir iddia var... Göztepe maçı kazanılır ve Kuyt yönetimindeki takım Liverpool karşısında beklentilerin üzerine çıkıp bir de galibiyet alırsa, sezonun kendisiyle tamamlanma ihtimali var. Ancak bu, Kuyt'ın performansını artırmak için bir nevi manevra da olabilir.






Ronald Koeman'dan Fenerbahçe'ye evet

Teknik direktör konusundaki hareketliliğin devam ettiği Fenerbahçe'de, aralarında Thomas Frank, Thiago Motta ve Ronald Koeman'ın bulunduğu isimler, teklifi tek bir şartla kabul etmeye hazır olduklarını iletti

30.10.2026 15:03:00
Haber Merkezi
 
Ronald Koeman'dan Fenerbahçe'ye evet
Ronald Koeman'dan Fenerbahçe'ye evet
Fenerbahçe'de yeni seçilecek teknik direktör yönetimde de taşları yerinden oynatacak. Sezon başında Barış Göktürk'ün başını çektiği yönetimin genç kanadı Aykut Kocaman'a karşı çıkıyordu. Dünya çapında bir teknik adamla anlaşılmasını istiyorlardı. Aynı dönemde birden fazla üst düzey teknik adamla görüştüler, sonuç alamadılar. Başkan Aziz Yıldırım da bir hışımla İsmail Kartal'ı göreve getirdi.






İSMAİL KARTAL'IN YERİNE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Kartal'ın AS Roma maçında istifa ettiği günden beri Fenerbahçe'de bir teknik adam hareketliliği var. Bu hareketlilik Aston Villa maçından sonra arttı, Slavia beraberliği sonrasında zirve yaptı, Galatasaray derbisinden sonra resmiyet kazandı.






AZİZ YILDIRIM'IN TERCİHİ

Göktürk'ün başını çektiği genç kanat, dünya çapında yabancı teknik adam konusunda ısrarcı. Mahmut Uslu gibi sessiz güç ise Aykut Kocaman olmazsa da Abdullah Avcı gibi Türk futbolunu bilen bir teknik adam istiyor. Aziz Yıldırım ise önüne üzerinde anlaşılmış bir teknik adamla gelinmesini istiyor.






FENERBAHÇE'YE GELMEK İÇİN BEKLİYORLAR

Büyük bir sürpriz olmazsa önce Göztepe sonra da Liverpool maçlarına Dirk Kuyt ile çıkılacak. Sonrasında milli arada yeni bir teknik adam göreve gelecek. Zaten şu anda görüşülen yabancı teknik adamların hemen hiçbirisi, Aston Villa'dan 6 gol yemiş bir takımın hocası olarak Liverpool karşısına çıkmak istemiyor.






Aralarında Thomas Frank, Thiago Motta ve Ronald Koeman gibi görüşülen birkaç teknik adam ön teklifi kabul etti. Ancak Liverpool maçından sonra, ancak milli arada takımı alabileceklerini ilettiler.

Sergen Yalçın, Italiano'yu sorguya çekti

Türk Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın, selefi olan Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano'ya iki santrforu Semih Kılıçsoy ve Mustafa Hekimoğlu'nu neden dışladığını sordu.
 

30.10.2026 14:25:00
Haber Merkezi
 
Sergen Yalçın, Italiano'yu sorguya çekti
Sergen Yalçın, Italiano'yu sorguya çekti
Türk Milli Takımı'nın başına geçen Sergen Yalçın santrfor arıyor. Yorumculuk yaptığı dönemde milli takımda santrfor eksikliği olduğuna dair yorumlara ve "Santrforu nereden bulacaksınız?" sorusuna "Instagram'dan bulacağım! Ne biçim bir soru bu ya? Bir sürü santrfor var. Niye yok, kim 'yok' diyor! Herkese kapımız açık." cevabını vermişti.






MİLLİ GOLCÜLER FORMA BULAMIYOR

Ancak şu anda elinde La Liga'da Getafe formasıyla 10 maçta sadece 1 gol atan Enes Ünal dışında santrfor yok. Daha da kötüsü, Türk futbolunun en değerli 5 forvetinden 4'ünün (Deniz Gül, Bertuğ, Semih ve Mustafa Hekimoğlu) takımlarında yedek olması.






ITALIANO'NUN CEVABI NET

Yalçın; 4 genç golcü için Okan Buruk, Nuri Şahin ve Italiano ile görüştü. Özellikle selefi İtalyan teknik adama Semih ve Mustafa'dan neden hiç yararlanmadığını sordu. Italiano'nun cevabı ise kısa ve netti: "Hazır değiller. Yeterli değiller. Mental olarak sorunları var."






Yalçın aldığı bu cevaplar sonrasında Semih ve Mustafa'yı milli takım kadrosuna çağıracak mı bilinmez ama Deniz Gül'ün yanına ikinci bir santrfor eklemek istiyor.

Semih Kılıçsoy bu sezon sadece ilk haftadaki Eyüpspor maçında 63 dakika oynadı... Kalan 8 maçın 4'ünde kadroya bile giremedi.






Mustafa Hekimoğlu'nun durumu ise daha da vahim. Genç oyuncu bu sezon geriye kalan 9 haftada hiçbir maçta maç kadrosuna bile giremedi.

Teknik direktör Vincenzo Italiano'nun raporu doğrultusunda hem Semih hem de Mustafa ocak ayında ister bonservisleriyle isterlerse de kiralık olarak takımdan ayrılabilirler.

Fenerbahçe'ye bir kötü haber daha

Fenerbahçe bir yandan yeni teknik direktörünü arıyor, ancak Başkan Aziz Yıldırım'ın derdi başka. Çünkü Maltepe'yi kabul etmezse EURO 2032'nin dışında kalma riskiyle burun buruna olduklarını biliyor.
 

30.10.2026 14:23:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'ye bir kötü haber daha
Fenerbahçe'ye bir kötü haber daha
Herkes Başkan Aziz Yıldırım'ın önceliğinin yeni teknik direktör seçimi olduğunu düşünüyor... Ancak Başkan Yıldırım son dönemde bambaşka bir yerde. Sözünü verdiği Saracoğlu'nun Kadıköy'de yenilenmesinin önündeki engeller çok büyük.






Yurt içindeki engeller, Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde hızlandırılacak; ancak en iyi durumda bile bu yönetimin görev süresi (mayıs ayı) inşaatın başlamasını göremeyecek. Kasım'da kazma vurulacağı iddia ediliyordu, teknik ve idari nedenlerden dolayı imkansız olduğu hemen hemen netleşti.






Bir de konunun UEFA ayağı var. UEFA'nın, Saracoğlu'nun olduğu yerde genişletilemeyeceğini ve pek çok yönden eksikliği olduğu için EURO 2032'deki statlar arasında yer alamayacağını* TFF'ye ilettiği belirtiliyor.






FENERBAHÇE STADI MESELESİ

TFF, EURO 2032 finalini İstanbul'da oynatmak istiyor. Eğer kabul görürse, Fenerbahçe için Maltepe'de yapılacak statta finalin oynanmasını arzuluyor. Bu stat Fenerbahçe'ye hem bedavaya gelecek... Dahası da final sayesinde sarı-lacivertliler ciddi bir gelir kapısı elde edecek. Ancak camia içinde Saracoğlu'nun olduğu yerde kalmasını isteyen bir çoğunluk var.






Başkan Yıldırım'ın kongre üyeleri arasında yaptırdığı bir ankete göre çoğunluk, stadın olduğu yerde kalmasını istiyor. Ancak TFF ve Maltepe'yi teklif eden "yukarısı" da bastırıyor. Çünkü EURO 2032'nin hangi statlarda oynanacağına karar verilmesi için zaman daralıyor. Eğer Maltepe olmazsa Fenerbahçe, EURO 2032'nin dışında kalacak ve çok ciddi bir maddi kayıp yaşayacak.






SARACOĞLU'NU BÜYÜTMENİN ZORLUKLARI

* UEFA Kategori 4 kriterlerine göre:

60 bin kişi ve üstü kapasiteli modern bir stadyum için 100 ile 150 bin metrekare arsa ve 1.500 araçlık VIP otopark şartı aranıyor.

Saracoğlu; 55 bin metrekarelik dar parseli, caddelere ve demiryoluna sıfır konumu nedeniyle gerekli güvenlik çevreleri ve otopark alanlarını oluşturmaya imkan tanımıyor.

Ayrıca statik sınırları, tribün eğimi sorunları ve meskun mahal kısıtlamaları yüzünden UEFA'ya göre kapasitesi 50 binin üzerine çıkarılmamalı.

İşte yeni gol stoper! Çözüm Şampiyonlar Ligi'nden

Galatasaray'da Abdülkerim Bardakcı'nın 4-5 maç ceza alma ihtimali üzerine Okan Buruk, sol stoper için Şampiyonlar Ligi'nde olduğu gibi Ismail Jakobs'la devam etme kararı aldı.
 

30.10.2026 14:17:00
Haber Merkezi
 
İşte yeni gol stoper! Çözüm Şampiyonlar Ligi'nden
İşte yeni gol stoper! Çözüm Şampiyonlar Ligi'nden
Abdülkerim Bardakcı, Fenerbahçe derbisinden sonra Archie Brown'la yaşadığı kavga yüzünden başını derde soktu... 44. maddeden PFDK'ya sevk edilen Galatasaray kaptanının 4-5 maç ceza alması gündemde. Okan Buruk, özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarında yedek bıraktığı kaptanının yerine bu süreçte kimi oynatacağı konusunda çare arıyor.






ABDÜLKERİM'İN YERİNE KİM OYNAYACAK?

İsmail Jakobs: %50
Wilfried Singo: %30
Mario Lemina: %10
Arda Ünyay: %5
Bitshiabu: %4
Kaan Ayhan: %1






JAKOBS BÜYÜK İHTİMAL

Okan Buruk, zaten Şampiyonlar Ligi'nde Jakobs'u sol stoper oynatıyor. Bu yüzden Konyaspor maçından başlayarak Abdülkerim'in olmayacağı periyotta ve aradaki Stuttgart ile Aston Villa maçlarında da Senegalli sol bekine şans verebilir.






GÖZLER SINGO'DA

Aslında bu dönem, aldığı paranın hakkını vermesi gereken Singo için de kritik. 30 milyon euro'luk Singo stoper olarak alındı ancak sağ bek oynatıldı. İşin kötüsü ise Singo ile Davinson beraber oynadığında, sol bekten stopere geçen Davinson'un çok aksaması.






LEMINA SARA'NIN YERİNE

Lemina adaylar arasında... İddialı da bir aday. Ancak Gabriel Sara bu sezon kötü olduğu için Lemina orta sahaya daha çok lazım.






ARDA ÜNYAY'A FIRSAT DOĞABİLİR

Arda Ünyay ise diğer iki aday Bitshiabu ve Kaan Ayhan'a göre çok daha önde. Özellikle sol stoper diye alınan ve Abdülkerim'i kesmesi hayal edilen Bitshiabu'ya forma gelebileceğini kimse beklemiyo

Montella Fenerbahçelileri çileden çıkardı

İsmail Kartal sonrası adı Fenerbahçe ile anılan Vincenzo Montella’ya sarı-lacivertli camiadan büyük tepki yükseldi

29.10.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
Montella Fenerbahçelileri çileden çıkardı
Montella Fenerbahçelileri çileden çıkardı
İsmail Kartal'ın yerine Vincenzo Montella'nın adaylar arasına girmesi, Türk millî takımındaki performansı yüzünden Fenerbahçe camiasını ayağa kaldırdı. Tepkiler çok büyük.






İsmail Kartal, AS Roma maçından sonra bırakmıştı... Hatta evine gidip kapıyı bile kilitlemişti. Ancak Aziz Yıldırım; Cihan Kamer ve Oğuz Çetin'i gönderip onu ikna etti. Ancak Galatasaray derbisi tüm hayallerin bittiği nokta oldu. Yıldırım arkasından çekildi, Kartal'ı istifaya zorladı. Fenerbahçe'de 4. İsmail Kartal dönemi de sona erdi.






MONTELLA İSMİ TARTIŞMA BAŞLATTI

Yeni teknik direktör arayışlarında ilk aday olarak Montella'nın ismi geçiyor... Ancak camiada İtalyan teknik adama çok büyük bir tepki var.






Her ne kadar millî takımı 24 yıl sonra Dünya Kupası'na götürmüş olsa da sonrasında turnuvada yaşananlar ve Uluslar Ligi'nde alınan sonuçlar sonrasında Montella'nın Fenerbahçe camiasının gözünde değeri sıfırın altına düştü. Gelen bilgilere göre camianın önde gelenleri, "Montella olmaz" diyerek Başkan Aziz Yıldırım'ı mesaj yağmuruna tutuyor.






FENERBAHÇE İÇİN ARTI YÖNÜ

Şu an için Montella, sadece Süper Lig'i tanıyan ve Türk futbolcusunun mentalitesini bilen bir teknik adam olarak Fenerbahçe yönetim kurulunda konuşuluyor. Gelen bilgiler ise Montella'nın sadece adaylardan birisi olduğu, ancak kesinlikle ilk sırada yer almadığı yönünde. Eğer görüşülen diğer adaylardan sonuç alınamazsa bir ihtimal Montella'nın göreve gelmesi söz konusu olabilir.






Galatasaray'ın yedekleri Fenerbahçe'yi yenebilir miydi?

Okan Buruk, yıldızlarla dolu yedek kadrosuyla bile Fenerbahçe'yi rahatça yenebileceklerini iddia etti

29.10.2026 11:50:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın yedekleri Fenerbahçe'yi yenebilir miydi?
Galatasaray'ın yedekleri Fenerbahçe'yi yenebilir miydi?
Derbi değerlendirmesini yapan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk; as takımla değil, Gabriel Sara, Leroy Sané ve Rafael Leão'lu yedeklerin bile Fenerbahçe'yi zorlanmadan yeneceğini savundu.






Galatasaray, derbide Singo, Leão, Gabriel Sara ve Sané gibi yıldızlarını kenarda oturtmasına rağmen Fenerbahçe derbisinde çok rahat bir galibiyet aldı. Okan Buruk'un yeni hedefi, 4 dünya yıldızını da ilerleyen süreçte takıma adapte ederek 5. şampiyonluğu kazanmak ve Şampiyonlar Ligi yarışında avantaj elde etmek.






ASLAN'IN AS 11'İ

Galatasaray derbiye şu 11'le çıktı:






Uğurcan
Sallai, Sánchez, Abdülkerim, Jakobs
Torreira, Lemina
Yunus Akgün, Batrakov, Barış Alper
Osimhen






GALATASARAY'IN YEDEK 11'İ

Buruk'a göre, ilk 11'de oynamayan oyuncularından kurulu bir yedek kadro ile çıksalar bile bu maçı kazanırlardı:

Jankat
Kaan Ayhan, Singo, Bitshiabu, Eren
G.Sara, Nhaga, İlkay
Leão, Sané
Deniz Gül






Buruk'a göre Fenerbahçe'nin defans hattı Leão, Sané ve Deniz'i durduramadı.

Trabzonspor'un muhteşem geri dönüşünün formülü

Trabzonspor, Rize deplasmanında 2-0 geri düştü; herkes "Balon patlayacak mı?" dedi

29.10.2026 11:49:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'un muhteşem geri dönüşünün formülü
Trabzonspor'un muhteşem geri dönüşünün formülü
Trabzonspor, Rize deplasmanında 2-0 geri düştü; herkes "Balon patlayacak mı?" dedi. Reis ise 40. dakikadan itibaren yaptığı mini toplantılarla 4-3'lük galibiyetin mimarı oldu.






Rizespor deplasmanında ilk devreyi 2-0 geride kapatan Trabzonspor'da herkesin aklında tek bir soru vardı: Thomas Reis'in balonu patlayacak mı? Ancak ikinci yarıda sahada öyle bir Trabzonspor vardı ki Alman teknik adamın hamleleri, "Balon değil, alın teri" dedirtti.






TRABZONSPOR'DAN MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

Öyle ki ilk yarı bitmeden, 40. dakikadan itibaren kulübede teknik heyet adeta kriz masası kurdu. Reis ve ekibi, maçın gidişatını değiştireceklerinin sinyallerini verdi.







Alman hocanın oyun devam ederken yardımcılarıyla gerçekleştirdiği mini toplantılar, ikinci yarıdaki muhteşem geri dönüşü getirdi. Devre arasında yapılan taktik kurgu ve sarı kart sınırındaki Fabinho'nun yerine Folcarelli'nin oyuna dahil edilmesi, orta alandaki dengeyi tamamen değiştirdi.






REIS LE DÖRT DÖRTLÜK DEVAM

Komşu Rize'den 4-3'lük zaferle dönen Trabzonspor, Süper Lig'de Reis ile 4'te 4 yaparak 12 puana ulaştı. Taşların yerine oturduğu, hem saha içi taktiğin hem de kulübe yönetiminin eksiksiz işlediği bordo-mavililerde bu galibiyet, şampiyonluk yürüyüşünün en keskin virajı oldu.

Onuachu ortaya çıktı!

Finlandiya'da sentetik zeminin azizliğine uğrayan Paul Onuachu, Franculino'nun sakatlığı yüzünden forma giyme ihtimalinin düşük olduğu Gaziantep deplasmanında Trabzonspor'un kurtarıcısı olacak

29.10.2026 11:41:00
Haber Merkezi
 
Onuachu ortaya çıktı!
Onuachu ortaya çıktı!
Finlandiya'da sentetik zeminin azizliğine uğrayan Paul Onuachu, Franculino'nun sakatlığı yüzünden forma giyme ihtimalinin düşük olduğu Gaziantep deplasmanında Trabzonspor'un kurtarıcısı olacak.

Franculino'nun gaza basması ve Thomas Reis'le beraber çıktığı 6 maçte 9 gole direkt etki etmesi, "Kral" Paul Onuachu'nun eteklerini tutuşturdu... KuPS maçında sentetik zeminin azizliğine uğradığı için bir süredir sahalardan uzak kalan Trabzonspor'un Nijeryalı devi, Gaziantep maçında forma giymek istiyor.







ONUACHU ÇALIŞIYOR

Rizespor maçının sonunda kendini yere bırakan ve hafif bir sakatlığı bulunan Franculino'nun Gaziantep maçında forma giymesi beklenmiyor. Umut Nayır'ın da ufak bir sakatlığının olduğu haftada, Salah'ın santrfor oynatılması ihtimali ortaya çıkmıştı.







Ancak Onuachu'nun kendisine gelmesi ve takım izinli olmasına rağmen tek başına çalışmalara başlaması Reis'in yüzünü güldürdü. Alman teknik adam, sağlık ekibinin vereceği rapora göre Gaziantep maçına Onuachu ile başlayabilir.






Maç başına 1.3 hava topu kazanan ve toplam mücadelelerdeki etkinliği, özellikle kapanan Anadolu takımlarına karşı ceza sahası içi duvarını örmek için en büyük koz. Bu yüzden Reis oynamasını bekliyor.






Ayrıca bu sezon her ne kadar sınırlı dakikalarda süre alsa da 2.22 xG (Gol Beklentisi) üretmesi, pozisyona girme konusunda ne kadar ölümcül olduğunu gösteriyor.






Dakika başına düşen gol sıklığı (223 dk.) ve yüzde 20'lik pozisyonu gole çevirme oranı, formunu yakaladığında ne kadar skorer bir ruha büründüğünün kanıtı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.