İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları görüşmelerde, kentte ekmeğin 200 ve 400 gram olarak üretilmesine karar verdiklerini, fiyatın da sabitlenmesi yönündeki çalışmalarının sürdüğünü belirtti. İstanbul Fırıncılar Odası'nca, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Türkiye Fırıncılar Federasyonu temsilcileri ve fırıncıların katılımıyla, Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi'nde bir toplantı düzenlendi. Fırıncıların sorunları ile İstanbul'daki ekmekle ilgili fiyat ve gramaj karmaşasının giderilmesi konularının tartışıldığı toplantıda konuşan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Özer, önceki yıllarda ekmek fiyat ve üretiminin serbest bırakıldığını hatırlattı. Özer, bu kararın ardından, ilgili birimlerin yeterince denetim yapamamaları sonucu sektörde ciddi karmaşaların yaşandığını, fırın sayısında büyük artış olduğunu ve ekmeğin fiyatı ile gramajının her semtte farklılıklar göstermeye başladığını kaydetti. Bu durumun haksız rekabete yol açtığını ve bunun sonucunda tüketicinin de haksızlığa uğradığını anlatan Özer, bu karmaşayı önlemek amacıyla yetkileri çerçevesinde harekete geçtiklerini söyledi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.