Bursa'da fırıncıların rekabeti sonucu ekmeğin fiyatının 100 bin liraya kadar düşmesi tüketiciye yaradı. Bursalılar, 250 gramı normalde 250 bin liradan satılması gereken, ancak her semt ve markette 100 ila 200 bin lira arasında değişen fiyatlardan satılan ekmeği en ucuza satan yerden almayı tercih ediyor.Bu yüzden ekmek satışı yapanlar da, fiyat indirimlerini camına ya da kapısına asarak, müşteri çekmeye çalışıyor. Bursa Fırıncılar Odası Genel Sekreteri Nejat Önre, ekmekteki rekabetin, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait BESAŞ Ekmek Fabrikası ve hipermarketler karşısında tutunmaya çalışan fırıncıların ürettiği bir çare olduğunu savundu.
Fırıncılar durumdan rahatsız
Fırıncıların, toplu üretim yaptığı için ucuza malettiği ekmeği ucuza satan BESAŞ'la rekabet etmeye çalışırken, 25 Temmuz 2001 tarihinde yayınlanan bir yönetmelikle ekmek üretim izni verilen süper ve hipermarketlere de pazar payının bir kısmını kaptırdığını anlatan, Bursa Fırıncılar Odası Genel Sekreteri Nejat Önre,"BESAŞ'ın fazla büyümesi fırıncı esnafını mağdur etti. Bunun üstüne bir de büyük marketlere '400 metrekare yer ayırmaları' şartıyla üretim izni verilmesiyle fırıncı iyice zor duruma düştü. Market sahipleri ek bir külfete girmeden ürettiği ekmeği aynı gramajla (250 gr.) promosyon olsun diye 100 bin liraya veriyor, olan da bizim fırıncıya oluyor. Akıllı davranan fırıncı, oyuna gelmedi ve zarar etme pahasına fiyatını düşürmeyerek, sadece üretimini azalttı. Ancak, çok sayıda meslektaşımız 170-190 bin liraya malettiği ekmeği 100 bin liraya kadar düşürürken üretimini de 3 binden 5 bine çıkardı" açıklamasında bulundu.
Fırıncılar durumdan rahatsız
Fırıncıların, toplu üretim yaptığı için ucuza malettiği ekmeği ucuza satan BESAŞ'la rekabet etmeye çalışırken, 25 Temmuz 2001 tarihinde yayınlanan bir yönetmelikle ekmek üretim izni verilen süper ve hipermarketlere de pazar payının bir kısmını kaptırdığını anlatan, Bursa Fırıncılar Odası Genel Sekreteri Nejat Önre,"BESAŞ'ın fazla büyümesi fırıncı esnafını mağdur etti. Bunun üstüne bir de büyük marketlere '400 metrekare yer ayırmaları' şartıyla üretim izni verilmesiyle fırıncı iyice zor duruma düştü. Market sahipleri ek bir külfete girmeden ürettiği ekmeği aynı gramajla (250 gr.) promosyon olsun diye 100 bin liraya veriyor, olan da bizim fırıncıya oluyor. Akıllı davranan fırıncı, oyuna gelmedi ve zarar etme pahasına fiyatını düşürmeyerek, sadece üretimini azalttı. Ancak, çok sayıda meslektaşımız 170-190 bin liraya malettiği ekmeği 100 bin liraya kadar düşürürken üretimini de 3 binden 5 bine çıkardı" açıklamasında bulundu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.