Hayvansal yağlar ile meme kanseri arasındaki ilişki, iki yeni araştırmayla kesinlik kazandı. Uzmanlar, yağlı süt, peynir, tereyağı ve et ürünlerinin, meme kanseri oluşumuyla ilgili riski önemli oranda artırdığını belirledi. Bilim adamları, günde 90 gramdan daha fazla hayvansal yağ tüketen kadınlarda meme kanseri riskinin, günde ortalama 40 gram hayvansal yağ tüketen kadınlara göre ikiye katlanabildiğini saptadı. Uzmanlar, 90 binden fazla genç hemşire üzerinde yaptıkları araştırmada, bilim adamlarının vardığı sonuca benzer kanıtlar elde ettiler. Uzmanlar, yağlı süt ve ette bulunan doymuş yağın, bisküvi ve kek gibi hamur işi ürünlerde de bulunduğuna işaret ederek, kadınların bu tür ürünlerden uzak durmasını salık verdi. Bilim adamları, menopoza girmemiş olan ve meme kanseri riskinin yaygın bulunduğu kadınlarda, hayvansal yağların meme kanseri riskini yüzde 33 artırabildiğini saptadı. Daha önce beslenme ile meme kanseri arasında ilişki bulunduğunun saptandığına, fakat iddianın kesinlik kazanmadığına dikkat çeken uzmanlar, yeni araştırmalarla bu ilişkinin kesin olarak ortaya konulduğunu ifade ettiler.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.