logo
06 EKİM 2026

Hüseyin Çimşir'in tek maçla bütün kariyeri değişti

Amedspor mağlubiyetiyle Trabzonspor teknik direktörlüğü şansını kaçıran ve Gaziantep'in kapısından dönen Hüseyin Çimşir, A Takım tekliflerini reddedip altyapının başına geçti. "Kim kime iyilik yaptı?" sorusunu akıllara getiren bu büyük vefa örneğiyle göreve başlayan deneyimli teknik adam, geniş scout ağı ve genç yetenek hamleleriyle bordo-mavililerin geleceğini inşa etmeye hazırlanıyor

06.10.2026 13:01:00
Haber Merkezi
 
Hüseyin Çimşir'in tek maçla bütün kariyeri değişti
Hüseyin Çimşir'in tek maçla bütün kariyeri değişti
Trabzonspor'da Amedspor yenilgisi olmasa bugün belki de Thomas Reis değil Hüseyin Çimşir takımın başında olacaktı. Fatih Tekke'nin ayrılığının ardından elini taşın altına koyan, hatta Gaziantep ile imza aşamasındayken rotasını Trabzon'a çeviren Hüseyin Çimşir için yeni bir dönem başladı.






Başka bir kulüpte A Takım çalıştırma fırsatı varken bordo-mavili kulübün altyapısının başına geçmeyi tercih etti.

Altyapı koordinatörü olarak resmi görevine vakit kaybetmeden başlayan Hüseyin Çimşir, ekibiyle birlikte ilk strateji toplantılarını gerçekleştirdi.






Dünya futboluna hâkimiyeti, geniş scout ağı ve genç yetenek geliştirme tecrübesiyle bilinen Çimşir, öz kaynak düzeninde radikal değişimlere imza atmaya hazırlanıyor.

Özellikle genç yeteneklerin A Takım'a geçiş sürecinde doğrudan söz sahibi olacak olan deneyimli teknik adam, Thomas Reis'in A Takım sistemiyle entegre bir altyapı modeli kurarak Trabzonspor'un öz kaynak mirasını yeniden canlandırmayı hedefliyor.






Çimşir, kulübe olan bağlılığını bir kez daha kanıtladı. Yaşanan süreç "Trabzonspor mu Çimşir'e, Çimşir mi Trabzonspor'a iyilik yaptı?" sorusunu akıllara getirse de ortaya çıkan tablo tam bir aidiyet ve vefa örneği oldu.

Serdal Adalı kadrosunu neden değiştirdi? İşte sebebi

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, tek adaylı seçimi kazandıktan sonra hazırlık evresinin bittiğini belirterek mali disiplin ve kenetlenme vurgusuyla icraat dönemini başlattı

06.10.2026 12:20:00
Haber Merkezi
 
Serdal Adalı kadrosunu neden değiştirdi? İşte sebebi
Serdal Adalı kadrosunu neden değiştirdi? İşte sebebi
Beşiktaş'taki tek adaylı seçimi kazanan Serdal Adalı, teşekkür konuşmasında camiaya net mesajlar verdi: "Yapılanma bitti." Mali disiplinden taviz vermeden finansal bağımsızlığı hedefleyen ve iç çekişmeleri rafa kaldırıp "tek yumruk" kenetlenme çağrısı yapan Adalı, masadaki hazırlık evresinin kapandığını belirterek Beşiktaş için somut başarı ve hesap verme dönemini başlattı.






Tek aday olarak girdiği baskın seçimi beklendiği gibi düşük katılımla kazanan Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı'nın teşekkür konuşması dikkat çekti.






Adalı konuşmasında; masadaki hazırlık evresinin kapandığını, sahada ve mali tabloda somut sonuçlar üretilmesi gereken "hesap verme ve icraat" döneminin başladığını ilan etti.






Konuşmanın en kritik cümlesi "Yapılanma dönemini büyük ölçüde tamamladık" vurgusuydu. Adalı, göreve geldiği günden bu yana kulüp içinde yaptığı idari, kadrosal veya mali envanter düzenleme çalışmalarının sonuna geldiğini beyan etti. Bu ifade, kamuoyuna ve taraftara verilmiş dolaylı bir "Artık mazeretimiz kalmadı, icraat ve başarı aşamasına geçiyoruz" taahhüdü.






"Finansal bağımsızlığımızı kazanmaya başlayacağımız günler..." diyerek Beşiktaş'ın ekonomik gerçekleriyle yüzleşildiğini gösterdi. Kısa vadeli, kontrolsüz ve kulübü borç batağına sürükleyecek hayali transferler yerine; ayağı yere basan, mali disiplini öncelikleyen bir yönetim anlayışının devam edeceğini savundu.






"Bağımsızlık" kelimesinin seçilmesi; bankalar konsorsiyumu ve birikmiş borç yükünden kurtulmanın stratejik bir hedef olarak önceliklendirildiğini anlatıyor.






Adalı konuşmasında "Kenetlenmiş, tek yumruk olmuş, inanmış bir Beşiktaş..." mottosunu kullandı. Seçim sürecinin geride kaldığı, muhalefetin veya iç çekişmelerin rafa kaldırılması gerektiği mesajını verdi. Başarı için saha dışındaki bölünmelerin bitmesi ve tek bir cephe olarak hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Vedat Muriqi sakat mı?


 
Sakatlık bahanesiyle İsrail'i protesto ettiği iddia edilen Fenerbahçe'nin Kosovalı golcüsü Vedat Muriqi, dedikodular karşısında sessizliğini bozdu. "Korsan" lakaplı golcü oyuncu, milli takımdaki durumu ve Rize deplasmanı öncesi merak edilen sakatlık iddialarına son noktayı koydu.

06.10.2026 11:45:00
Haber Merkezi
 
 Vedat Muriqi sakat mı?
 Vedat Muriqi sakat mı?

Fenerbahçe'nin Kosovalı golcüsü Vedat Muriqi'nin Avusturya maçında sakatlandığı için oyundan alındığı iddia ediliyordu... Hatta golcünün Fenerbahçe'ye dönüş maçı olan Rize deplasmanında forma giyemeyeceği konuşuluyordu. Ancak Muriqi'nin Kosova'nın Avusturya'yla karşılaştığı Uluslar Ligi maçında sahaya çıkması "sakatlık" iddialarını çürüttü; ancak yeni bir tartışma başlattı. O tartışmanın ana gündem maddesi, Muriqi'nin İsrailli oyuncularla el sıkışmamak için karşılaşmada yer almamak adına sakatlığını bahane ettiği iddiasıydı. Ancak Muriqi gerçekleri açıkladı.









İsrail maçında forma giymemesinin tamamen sağlık nedenlerine dayandığını vurgulayan Muriqi, sakatlığının kulübündeyken geçirdiği eski bir rahatsızlığın nüksetmesiyle ilgili olduğunu belirtti: "Kas gerilmesi yaşadım, bu futbolun içinde olan son derece normal bir durum. Yaklaşık bir buçuk ay önce kulübümde bir sakatlık yaşamıştım. Saha değişiklikleri ve kas adaptasyonu sürecinde bu tür zorlanmalar olabiliyor. Avusturya maçından sonra bir endişem vardı ancak tamamen hazır olacağım."







İddia edildiğinin aksine sakatlığının Fenerbahçe'deki Rize deplasmanını ya da milli takımdaki diğer maçları etkilemeyeceğini belirten Kosovalı golcü, maç kaçırmayacağını doğruladı.

Marcao bu hale Galatasaray'da düştü

Galatasaray'dan Sevilla'ya transfer olan Marcao, Süper Lig'in düşük temposundan La Liga'nın yüksek fiziksel yoğunluğuna uyum sağlayamayarak kronik sakatlıklar yaşadı

06.10.2026 11:40:00
Haber Merkezi
 
Marcao bu hale Galatasaray'da düştü
Marcao bu hale Galatasaray'da düştü
Galatasaray'da 'tank' gibiydi, İspanya'da "pelte"ye döndü. 12 milyon euro'ya Sevilla'ya transfer olan Marcao'nun sakatlık kabusundaki acı gerçek ortaya çıktı.






Süper Lig'in düşük temposuna alışan Brezilyalı stoper, La Liga'nın acımasız fiziksel dünyasına dayanamadı; bir anda İspanya'da 'kronik sakat' haline geldi.






2022 yazında Galatasaray'dan 12 milyon euro'ya Sevilla'ya gönderilen Marcao, İspanya'da "kronik sakat" bir baş belasına dönüştü. Türkiye'de geçirdiği 3.5 sezonda 140'ın üzerinde maça çıkan ve fiziksel direnciyle dikkat çeken Sambacı, Sevilla'nın son 197 resmi maçının sadece 49'unda sahada yer alabildi.






Galatasaray'da neredeyse hiç adale sakatlığı yaşamayan oyuncu, İspanya'da ilk günden bu yana 13 farklı sakatlıkla 100'den fazla maç kaçırdı.






Süper Lig'in düşük temposundan La Liga'nın acımasız fiziksel dünyasına geçmek, Marcao'nun adale yapısında tam anlamıyla iflasa neden oldu.






Süper Lig'deki oyun temposu, maç içi duraksamalar ve yüksek yoğunluklu koşu mesafeleri, La Liga seviyesinin yanına bile yaklaşmıyor. Türkiye'de kas sistemini ve fiziksel yükleme eşiğini Süper Lig'in düşük temposuna göre ayarlayan Marcao, İspanya'daki antrenman sertliği ve maç içi yüksek sprint talebiyle karşılaşınca vücudu dayanamadı.






Transfer olduğu ilk dönemde La Liga'nın temposuna ayak uydurmaya çalışırken Kasım 2022'de ağır bir uyluk yırtığı yaşadı. 151 gün sahalardan uzak kaldı.






Vücut bir bölgedeki zayıflığı telafi etmeye çalışırken kalça, rectus femoris, hamstring ve bilek bölgelerinden art arda yeni patlamalar verdi.

Beşiktaş’ta Cerny Mucizesi

Beşiktaş'ta bu sezon en ilginç olayları yaşayan isim Vaclav Cerny oldu

06.10.2026 11:11:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş’ta Cerny Mucizesi
Beşiktaş’ta Cerny Mucizesi
Beşiktaş'ın Çekyalı kanat oyuncusu Vaclav Cerny'nin Rangers'a satılması bekleniyordu: Kaldı... Kanatta yedek kalacağı konuşuluyordu: İlk tercih oldu...






Beşiktaş'ta bu sezon en ilginç olayları yaşayan isim Vaclav Cerny oldu... 28 yaşındaki kanat oyuncusunun, bir dönem kiralık olarak formasını giydiği Rangers'a satılacağı konuşuluyordu. Ancak kadroda kaldı. Yönetimin, sağ kanada yıldız bir isim getirdikten sonra Cerny'nin yedek kulübesine çekileceği de iddia edildi.






POKU YEDEK KALDI

Kartal bu bölge için Bayer Leverkusen'den Ernest Poku'yu kiraladı. 22 yaşındaki genç futbolcu şu anda Vaclav Cerny'nin yedeği konumunda...







Teknik Direktör Italiano, Çekyalı oyuncuya güvendi. Cerny 13 resmi karşılaşmada 911 dakika forma giydi. 4 gol ve 1 asist üretti.






MUKAVELE DURUMU

Beşiktaş, Cerny'yi 2025 yaz transfer döneminde Wolfsburg'dan almıştı. 6 milyon euro bonservis bedeli ödendi. 28 yaşındaki futbolcunun mukavelesi 30 Haziran 2028'de tamamlanacak. Ancak kontratta +1 yıllık uzatma opsiyonu mevcut (çift taraflı). 1.82 boyundaki futbolcu yeni sezona iyi bir giriş yaptı.

Lukaku iyice gaza geldi! Fenerbahçe’de taşları yerinden oynatacak

Belçika Millî Takımı formasıyla Türkiye filelerini sarsarak "Ben henüz ölmedim" diyen Romelu Lukaku, kendisini sorgulayan herkesi susturmak için geri dönmeye hazır

06.10.2026 10:54:00
Haber Merkezi
 
Lukaku iyice gaza geldi! Fenerbahçe’de taşları yerinden oynatacak
Lukaku iyice gaza geldi! Fenerbahçe’de taşları yerinden oynatacak
Belçika Millî Takımı formasıyla Türkiye filelerini sarsarak "Ben henüz ölmedim" diyen Romelu Lukaku, kendisini sorgulayan herkesi susturmak için geri dönmeye hazır. Çocukluğundan beri genlerine işleyen mücadele ruhunu yeniden ateşleyen Belçikalı golcü, "Dönüp konuşacağım" diyerek Fenerbahçe'de ilk 11 formasına göz dikti.

Fenerbahçe'nin Eyüpspor'u 8-0 yendiği maçta 20 dakikadan fazla sahada kalmasına rağmen gol atamayan Romelu Lukaku'nun Belçika Millî Takımı formasıyla Türkiye'yi boş geçmemesi İsmail Kartal'ın yüzünü güldürdü. Belçikalı golcü bir anda "Dönüp konuşacağım" diyerek 11'i istediğinin mesajını verdi.







Kartal'ın bununla ilgili bir sorunu yok; elinde iki tane hazır golcü olmasından memnun. Ancak Belçika basını bir anda gaza gelmiş görünüyor.

Lukaku'nun Türkiye karşısındaki performansı ve maça olan etkisi Belçika basınında geniş yer buldu:







Peter Vandenbempt (Sporza): "Romelu tüm şüpheleri tamamen ortadan kaldırmadı ancak bu gol toparlanma sürecinde son derece önemliydi. Özellikle ikinci pozisyondaki sprinti dürüst olmak gerekirse beni şaşırttı."

Marc Degryse: "Romelu, oyuna sonradan girip attığı golle ilk 11'de başlayabileceğine beni ikna etti. İki haftadır millî takımla kondisyon depoluyor."







Johan Boskamp: "Türkiye karşısında fırsatı iyi değerlendirdi ama bu hemen eski haline döndüğü anlamına gelmiyor. Yine de sahaya hırsını yansıttı."

Philippe Albert (Sudinfo): "Lukaku gibi bir isim, fiziksel olarak zorlansa bile golcülük yeteneğini koruyor. Millî takımda 94 gole ulaştı ve 100 gol barajına doğru ilerliyor."







Lukaku, Fenerbahçe'deki taraftarlarına kendisini kanıtlamak istiyor. Bu konuyla ilgili en dikkat çekici haberi Het Nieuwsblad gazetesi yayımladı:

"Romelu her şeyi yaşadı: Lukaku kariyerinin altıncı büyük mücadelesine nasıl başlıyor?" başlıklı haberde çok dikkat çekici ifadeler vardı:

"33 yaşındaki oyuncu, kendisini sorgulayan herkesi susturma azmiyle yanıp tutuşuyor. Kendini kanıtlama mücadelesi çocukluğundan beri DNA'sında var. Wintam, Lierse ve Anderlecht'te genç oyuncuyken genlerine işlemişti.







Hiçbir çocuğun gerçekten yaşamak zorunda kalmaması gereken olaylar aracılığıyla kendini gösterdi. Gençken Rom, yaşıtlarından daha iri ve güçlüydü. Kenarda bekleyen ebeveynler sık sık yaşını sorguluyor ve ırkçılık onun kaderiydi.






Öyle ki annesi Adolphine, ırkçı bağırışları susturmak için her zaman doğum belgesini (13 Mayıs 1993'te Antwerp'te doğdu) yanında taşıyordu. Romelu bir keresinde bu konuda, 'İki gol atmış olsaydım, o hakaretler beni beş gol atmaya teşvik ederdi' demişti."

TFF'de Mesut Özil dönemi geliyor! Türk futbolunda kazan kaynıyor

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun koltuğu zangır zangır sallanırken 'yukarıdan' radikal bir karar çıktı: Futbolun patronu iş insanlarına değil, sahanın içinden çıkan bir isme teslim edilsin!

06.10.2026 10:38:00
Haber Merkezi
 
TFF'de Mesut Özil dönemi geliyor! Türk futbolunda kazan kaynıyor
TFF'de Mesut Özil dönemi geliyor! Türk futbolunda kazan kaynıyor
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun koltuğu zangır zangır sallanırken 'yukarıdan' radikal bir karar çıktı: Futbolun patronu iş insanlarına değil, sahanın içinden çıkan bir isme teslim edilsin! Kulislerde Mustafa Eröğüt'ten Hamit Altıntop'a birçok isim konuşulsa da üst aklın üzerinde durduğu ve 'kimsenin hayır diyemeyeceği' tek bir isim var: Mesut Özil...






TFF İcra Kurulu yarın (Salı günü) bir araya gelecek... Tutuklanan Ferhat Gündoğdu'nun istifası ve prens hakem Yasin Kol'un yaşadığı sürecin nasıl yönetileceği masaya yatırılacak.

Şu an için her ne kadar İbrahim Hacıosmanoğlu'nun istifa ihtimali yüzde 30 seviyesinde olsa da futbol kamuoyunda kan değişikliği beklentisi de hiç az değil.







Fotospor editörleri olarak kulaklarımızı kabarttık... Sorduk, soruşturduk. "TFF'nin başına kim geçebilir?" sorusunu en tepelerde dolanan isimlere sorduk.

Adaylar arasında en iddialı olanı Mustafa Eröğüt. Ancak yukarısının futbolun iş insanlarına değil de futbolun içinden gelenlere bırakılması yönünde bir irade olduğu da konuşuluyor.







Hamit Altıntop bekliyor. Mesut Özil ismi üzerinde duruluyor, kimsenin hayır diyemeyeceği iddia ediliyor. Ayrıca Alpay Özalan'ın da TFF başkanlığına bir ilgisi var.

Şenol Güneş ya da Fatih Terim isimleri dillendiriliyor. İkisi de aslında hevesli; ancak yukarının daha genç ve dinamik isimleri tercih ettiği iddia ediliyor.







Futboldan gelen başkan istendiği için Ahmet Ağaoğlu ya da Ahmet Nur Çebi'nin de ihtimali yok gibi. Servet Yardımcı da ortada yok. Zaten aday olsa şansı yok deniliyor.

Lukaku'nun yerine 2.03'lük dev Fenerbahçe'ye geliyor

Türkiye'ye gol atınca havaya giren Romelu Lukaku’nun "Yedek kalmam" resti Fenerbahçe yönetimini harekete geçirdi!

05.10.2026 13:17:00
Haber Merkezi
 
Lukaku'nun yerine 2.03'lük dev Fenerbahçe'ye geliyor
Lukaku'nun yerine 2.03'lük dev Fenerbahçe'ye geliyor
Başkan Aziz Yıldırım Belçikalıya güvense de sarı-lacivertlilerin B planını hazır. Fransa 2. Liginde Metz formasıyla 7 maçta 5 gol atan 2,03'lük Pape Moussa Fall için 9 milyon euroluk teklif yapıldı bile.






Romelu Lukaku'nun Belçika'nın Türkiye'yi yendiği maçtan sonra yaptığı açıklamalar adeta bir anlamda "Ben Vedat Muriqi'nin arkasında yedek bekleyecek adam değilim" restine benziyordu. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım her ne kadar Belçikalı oyuncuya güveniyor olsa da gelen bilgilere bakılacak olursa alternatifler peşinde koşulmaya da devam ediliyor.






Hatta iddialara göre Fenerbahçe yönetimi bir süredir Fransa 2. Ligi takımlarından Metz formasıyla bu sezon 7 maçta 5 gol atarak herkesi kendine hayran bırakan Pape Moussa Fall için girişimlere başladı bile. 2,03 metrelik fiziği Fall'a benzersiz avantajlar sağlıyor.






Boy avantajı sayesinde ceza sahası içindeki yan ortalarda ve duran toplarda rakip stoperlere karşı büyük üstünlük kuruyor. Uzun boyuna rağmen topu saklama, stoperleri sırtına alma ve takımı ileri taşıma konusunda oldukça etkili. Sözleşmesi 2029 yılına kadar devam eden Senegalli golcü, daha önce Paul Onuachu'yu isteyen Fenerbahçe'nin önüne düştü.
Gelen ilk bilgilere göre sarı-lacivertliler 9 milyon euro'luk teklif bile gönderdi.

Jakobs'un sonu yaklaşıyor

Galatasaray'da bir türlü beklentilere yaklaşamayan Ismail Jakobs için kriz her yerde. Senegal Milli Takımı’nı bıraktığı iddiaları ortalığı karıştırırken, Okan Buruk’un sol taraf için yeni isim arayışına girmesiyle birlikte devre arasında ayrılık ihtimali belirdi.

05.10.2026 12:21:00
Haber Merkezi
 
Jakobs'un sonu yaklaşıyor
Jakobs'un sonu yaklaşıyor
Galatasaray'da sezona hayal kırıklığı ile başlayan isimler arasında gelen Ismail Jakobs, memleketi Senegal'de de ana gündem maddesi. Sarı-kırmızılılardaki sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Jakobs'un milli takımı bırakıp bırakmadığı en fazla tartışılanlar arasında.






Kısa süre önce Ismail Jakobs'un Senegal Milli Takımı kariyerine noktayı koyduğu öne sürüldü. Açıklama yapan Senegal Teknik Direktörü Patrick Vieira, durumdan habersiz olduğunu belirterek, "Ismail Jakobs, milli takım kariyerini sonlandırdığını bana bildirmedi. Bilmiyordum. Sol bek pozisyonunda endişeli de değilim" ifadelerini kullandı.






Senegalli gazeteci Fatima Sylla, oyuncunun karar alma süreçlerinde söz sahibi olan çok yakın bir kaynaktan aldığı bilgiyi sosyal medyada paylaştı. Jakobs'un milli takımı bırakma kararını kesin olarak aldığını ancak kararın ardından hem teknik ekibin hem de takım arkadaşlarının oyuncuyu geri dönmesi yönünde ikna etmeye çalıştığını bildirdi.






Senegal Milli Takım Kaptanı Pape Gueye de "Jakobs, Senegal için oynamaya devam edecek" sözleriyle oyuncunun takımda kalacağını savundu.

Galatasaray cephesinde ise Ismail Jakobs'un sezon sonunda bitecek sözleşmesi ve geleceği masada. Okan Buruk'un, hem sol bekte hem de sol stoperde Abdülkerim Bardakcı ve Jakobs'un yerini doldurabilecek alternatif bir oyuncu arayışına başladığı biliniyor.
Sarı-kırmızılı yönetimin ve teknik heyetin, sezon sonunu beklemeden ocak ayında bile Jakobs ile yolları ayırma ihtimalini ciddi ciddi değerlendirdiği belirtiliyor.

FIFA'nın Cüneyt Çakır planı! TFF'nin başına kayyum ihtimali

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun tutuklanması ve sızan belgelerin ardından FIFA'nın TFF için düğmeye basmaya hazırlandığı iddiası gündeme geldi. Buna göre kurumsal yapının zedelenmesiyle yara alan TFF'ye "Normalleşme Komitesi" atanması gündeme gelirken, geçici yönetimin başına Cüneyt Çakır'ın getirilebileceği konuşuluyor

05.10.2026 12:13:00
Haber Merkezi
 
FIFA'nın Cüneyt Çakır planı! TFF'nin başına kayyum ihtimali
FIFA'nın Cüneyt Çakır planı! TFF'nin başına kayyum ihtimali
MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun tutuklanmasıyla başlayan süreçte ortaya çıkan TFF'nin resmi idari mekanizmalarının baypas edilmesi sonrası FIFA'nın harekete geçtiği iddia edildi. Bu iddiaya göre resmi soruşturma dosyası ve kurul kararlarına dayanmayan uygulamalar FIFA'nın radarına takıldı.






FIFA DEVREYE GİRER Mİ?

FIFA Tüzüğü'nün 14 ve 19. maddeleri, üye federasyonların her türlü üçüncü taraf müdahalesinden uzak, tam bağımsızlık içinde yönetilmesini şart koşuyor. TFF'de kurumsal yapının çökmesi ile FIFA devreye girmeye hazır.






NELER OLABİLİR?

İhtimale göre Türkiye'ye yolladığı müfettişler FIFA'ya, TFF'nin işlevini kaybettiğine dair rapor verirse o zaman ortalık karışacak. FIFA; TFF yönetimine el çektirerek Türk futbolunu seçime götürecek bir "Normalleşme Komitesi" (Geçici Yönetim Kurulu) atayabilir.

Geçmişte Yunanistan ve Arjantin örneklerinde uygulanan bu sistemde, komiteye atanacak kişilerin tarafsızlığı ve bağımsızlığı esas alınıyor.






Geçici yönetimlerin başına kulüplerle organik bağı olmayan, uluslararası arenada kredisi yüksek ve skandallara karışmamış isimler atanıyor. Bu doğrultuda FIFA nezdinde saygınlığı yüksek olan eski elit hakem Cüneyt Çakır gibi tarafsız spor adamlarının yanı sıra, CAS bünyesindeki Türk spor hukukçuları ve uluslararası spor idarecilerinin komitede yer alabileceği belirtiliyor.

Dursun Özbek resti çekti! Hacıosmanoğlu’na taviz yok

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, hakem ve MHK tutuklamaları sonrası sessiz kalan TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na rest çekti

05.10.2026 10:53:00
Haber Merkezi
 
Dursun Özbek resti çekti! Hacıosmanoğlu’na taviz yok
Dursun Özbek resti çekti! Hacıosmanoğlu’na taviz yok
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, hakem ve MHK tutuklamaları sonrası sessiz kalan TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na rest çekti. Arkasında durduğu Ferhat Gündoğdu'nun tutuklanması ve savcılık dosyalarındaki iddialarla köşeye sıkışan TFF yönetiminin görevini yapmasını istedi.






Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, MHK ve hakem merkezli tutuklama kararlarının ardından İbrahim Hacıosmanoğlu'na bayrak açtı... Özbek, liglerin yeniden başlamasına günler kala TFF'nin takındığı tutumu kabul edemeyeceğini açık açık söyledi.

Gelecek hafta oynanacak karşılaşmalar öncesinde TFF'nin acilen net bir yol haritası sunması gerektiğini savunan Özbek, "Sessizlik hayra alamet değil." diyerek Hacıosmanoğlu'na açık açık "Böyle bir zamanda net bir karar alamayacaksan orada ne işin var?" restini çekti.







BAŞKAN MECBUREN SUSUYOR

Ancak TFF Başkanı şu anda çok ses çıkaramıyor. Soruşturma sadece MHK ile sınırlı kalmayıp hakemlere ve alt kurullara da sirayet ettiği için TFF kanadı, savcılık ve yargı kararını beklemek zorunda. Erken veya kontrolsüz bir beyan, hukuki bir suç duyurusuna yol açabilir.







FERHAT GÜNDOĞLU HACIOSMANOĞLU'NUN ELİNİ KOLUNU BAĞLADI

Hacıosmanoğlu göreve gelirken Ferhat Gündoğdu'ya tam destek verip "Ben varsam o da var." demişti. Ancak Gündoğdu'nun tutuklanması ve MASAK raporlarındaki yüksek meblağlı şüpheli para hareketlerinin ortaya çıkması, TFF Başkanının "Benim haberim yoktu." deme şansını tamamen elinden aldı.







"İSTİFA BİLE HACIOSMANOĞLU'NA YETMEZ"

Bu arada TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun sızan mesajların ardından sarıldığı "Zaten biz temizliyorduk" savunması yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Sızan tapeleri inceleyen hukukçular, "temizlik yapıyorduk" söyleminin bir savunma zırhı olmaktan çıkıp idari ve hukuki bir riske dönüştüğünü iddia ediyor.

Hacıosmanoğlu'nun kapalı kapılar arkasında sığındığı en güçlü argüman olan "temizle" talimatı, ilk bakışta bir meşruiyet zırhı gibi sunulsa da hukuki ve idari detaylar incelendiğinde keskin bir kılıç gibi.







Hukukçulara göre TFF yönetiminin kurum içindeki usulsüzlükleri bilip bunu resmi adli mercilere ve suç duyurularına dönüştürmeden sadece ikili mesajlaşmalar üzerinden yönetmeye çalışması, "temizlik" olarak değil "suçu bildirmeme" veya "görevi ihmal" kurgusuyla adli süreçlere yansıyabilir.

Ayrıca hukukçular, Hacıosmanoğlu'nun ve yönetimin bu iradenin varlığına rağmen resmi disiplin mekanizmalarını çalıştırmak için neden dışarıdan gelen bir operasyonu beklediğini sorguluyor.

Uzmanlara göre görevden ayrılmak, kamuoyu baskısını kısa vadede düşürse de hukuki sorumlulukları ortadan kaldırmama ihtimali var.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.