logo
08 EYLÜL 2026

İsmail Kartal'ın hayalindeki Fenerbahçe başkaydı!

İsmail Kartal kötü aşçı mı, yoksa eline 'tuz, bulgur ve nohut' verilerek 'bize baklava yap' denilen bir usta mı? 

08.09.2026 11:04:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal'ın hayalindeki Fenerbahçe başkaydı!
İsmail Kartal'ın hayalindeki Fenerbahçe başkaydı!
İsmail Kartal kötü aşçı mı, yoksa eline 'tuz, bulgur ve nohut' verilerek 'bize baklava yap' denilen bir usta mı? Fenerbahçe yönetimi, takımın başına getirdiği teknik direktörün istediği transferleri bırakın yapmayı, kalmasını istediği oyuncuları bile tutmayarak adeta kendi hocasına muhalefet oldu.

Aykut Kocaman'dan vazgeçilmesiyle bir gece önce Fenerbahçe Teknik Direktörü olarak göreve gelen İsmail Kartal, istediği takımla değil, kendisine verilen takımla çalışıyor.







Durum Kartal için o kadar acı verici ki... Aziz Yıldırım dahil pek çok kişi "Kadromuz iyi" derken Kartal ise kapalı kapılar arkasında her seferinde "Bu kadro benim oyun sistemime uygun değil" diyor.

Fenerbahçe'de İsmail Kartal ile ilgili en büyük sorunlardan birisi; Başkan Aziz Yıldırım'ın daha önce kendisini göreve getirdiğinde "Camianın evladı. Biz ne dersek onu yapar" dediği İsmail Kartal'ın gitmiş; yerine Jesus'a Şampiyonlar Ligi aşamasına gelmiş bir takım bırakmış, Mourinho'ya da 99 puan toplayan bir teknik direktör olarak geri dönmüş olmasını kabullenmekti.







Aziz Yıldırım, tam 12 yıl önce İsmail Kartal'ı gönderirken kullandığı "Bırak ya, ne İsmail'i!" sözlerini unutmuştu ancak Kartal unutmadı. O günden sonra kendisini sürekli geliştirdi.

İddialara göre Yıldırım, "Lukaku'yu getiriyorum" dediğinde Kartal, "İhtiyacımız yok. Öyle bir santrfora ihtiyacımız yok" demesine rağmen Yıldırım son sözü söyledi. Kartal'ın da Oğuz Çetin'e, "Böyle olacağı belliydi. Sana söyledim. 'Eski başkan yok' dedin, geldim ama her şey aynı. Belki de işler daha kötüye sarmadan istifa etmek en iyisi" diye isyan ettiği iddia edildi. Çetin ise "İstifa gibi sözler yok. Bu sezon şampiyon olacağız" diyerek konuyu gündeme getirmeden kapattı.







Peki, bu süreçte neler yaşandı?

"Fred bizimle olacak" dedi, yönetim Fred'i gönderdi. Orta sahada Fred'in kalmasını ve o bölgeye Andre Luiz gibi skora yakın bir 8 numara istedi; alınmadı.

Yönetim Asensio'nun kullanılmasını istedi. Kartal'ın forvet arkasındaki tercihi Asensio değil, Talisca oldu.







"Talisca'dan çok memnunum" dedi, Talisca gönderildi.

Ollie Watkins tarzı önde basan, dinamik ve pres gücü yüksek bir santrfor istedi.

Greenwood'un savunmaya yardım etmemesi tecrübeli teknik adamın planlarını değiştirdi; Semedo'yu takımda tutmak zorunda kaldı.

Savunma hattında Ake'yi istemiyordu; Malang Sarr gibi atletik bir isim tercih ediyordu.

Aziz Yıldırım'ın bastırmasıyla Romelu Lukaku alındı. Muriqi ile benzer tipte iki ağır santrfora sahip olan Kartal, her seferinde birini kulübeye çekmek zorunda kaldı.







İsmail Kartal'ın görevi kabul ederken kafasında kurduğu 11:
Mert Günok
Genç sağ bek - Skriniar - Malang Sarr - Genç sol bek
Kante
İrfan Can - Andre Luiz - Rafael Leao
Muriqi - Ollie Watkins

Trabzonspor aradığı hocayı burnunun ucunda buldu!

Trabzonspor hiç uzak diyarlara gidip 'papatya falı' açmayacak... Gençlerbirliği'ne 5 gol atan futbolu oynatan Hüseyin Çimşir'e güvenecek. Neden güvenmesin ki? Son geldiğinde 21 maçta 2.05 puan ortalaması yakaladı, üstüne de Türkiye Kupası'nı kazandırdı
 

08.09.2026 12:51:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor aradığı hocayı burnunun ucunda buldu!
Trabzonspor aradığı hocayı burnunun ucunda buldu!
Trabzonspor'a Trabzonludan başka kimsenin faydası yok... Her ne kadar geçen sezon takımı şampiyonluk yarışında uzun süre tutsa da, Türkiye Kupası'nı kazansa da Fatih Tekke'nin arkasından kimse ağlamadı. Çünkü iki kez istifa etmek "Ben yokum, ama gerçekten yokum" demek.






Herkes yabancı bir teknik adam ya da camiayı tanıyan Abdullah Avcı ya da Şenol Güneş gibi bir teknik adam beklerken Başkan Ertuğrul Doğan kafasındaki teknik adamı hemen hemen belirledi.

Trabzonspor'un sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 5-0'lık net bir skor ve oyunla mağlup ettiği maçta takımı sahaya süren "nöbetçi" teknik direktör Hüseyin Çimşir'di.






Çimşir basın toplantısında Trabzonspor'un çaresiz olmadığını, rakiplerini iç sahada ve dış sahada mağlup edecek güce sahip olduğunu savundu. Kadronun yeterli olduğunu ve bu kadroya mazeret üretmek yerine Başkan Ertuğrul Doğan ve yönetimine teşekkür edilmesi gerektiğini belirtti.

Devam ettiği sürece ısrar edeceği oyunun 5 golü getiren oyun olduğunun altını çizdi. Bu da "Çimşir göreve talip" dedirtti... Gelen ilk bilgiler ise zaten herhangi bir teknik adam isminin öne çıkmadığı ortamda Başkan Doğan'ın da sezonu Çimşir ile devam ettirmek istediği yönünde.






Ünal Karaman'ın 30 Aralık 2019'da ayrılmasının ardından Ocak 2020'de Trabzonspor'un teknik direktörlüğüne getirilen Çimşir, Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda başarılı oldu. Görevde kaldığı 21 resmi maçta 2,05 puan ortalaması yakaladı. Trabzonspor'un o sezon kazandığı Türkiye Kupası zaferinde finale kadar giden süreçte takımın başındaydı. Sezonun son haftalarına girilirken şampiyonluk yarışında yaşanan puan kayıplarının ardından Temmuz 2020'de görevinden ayrılmıştı.

Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'ın hamlesine karşı hamle!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, Aziz Yıldırım'ın cumartesi akşamı yaptığı çıkışın hemen ardından pazartesi günü TFF'ye çıkarma yapmasının arkasındaki sır perdesi aralandı. Özbek, Yıldırım'ın TFF üzerinde kurmaya çalıştığı rüzgarı başlamadan kesmeyi ve federasyona 'Saha dışı baskılara karşı yalnız değilsiniz ama adil olmak zorundasınız' mesajını ileterek psikolojik üstünlüğü korumayı hedefledi

08.09.2026 12:45:00
Haber Merkezi
 
Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'ın hamlesine karşı hamle!
Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'ın hamlesine karşı hamle!
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 2-1 kaybedilen Beşiktaş derbisinden sonra sezonun ilk patlamasını yaşadı... Hakem hataları yüzünden TFF Başkanı ile görüşeceğini açıkladı:

"Biz olanları söylüyoruz. Görevli olanlar çalışmalarını yapacak. Ben Federasyon'a gideceğim, başkanla görüşeceğim. Onlara gerek yok. VAR geldi, niye geldi? O da görmüyorsa kim görecek?"






Cumartesi oynanan derbiden sonra Yıldırım'ın kendince ortamı yangın yerine çevirmesi üzerine Galatasaray Başkanı Dursun Özbek yemedi içmedi, ilk iş TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu ziyaret etti.

Görüşme ile ilgili resmi açıklamada, "Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, yeni sezonun hayırlı uğurlu olmasını temenni ederken, Türkiye Futbol Federasyonu'na da başarı dileklerini iletti." denildi.






Ancak Yıldırım'ın sert eleştirilerinin hemen ardından Özbek'in Hacıosmanoğlu'nu ziyareti, Türk futbolunun klasik "saha dışı güç dengesi ve algı yönetimi" dinamiklerinin en net özeti.

Özbek'in bu görüşmede Hacıosmanoğlu'na, "Fenerbahçe'nin kaybettikleri derbi sonrası başlattığı bu mağlubiyet kılıfı arama operasyonuna ve TFF üzerinde psikolojik baskı kurma çabalarına prim vermeyin" mesajı vermiş olması büyük ihtimal.






Hakemlerin ilk haftalardan etki altına alınmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladığını söylemek için müneccim olmaya gerek yok.

Özbek'in ayrıca, "Sesini çok çıkaranın, bağırıp çağıranın haklı sayıldığı eski düzen devam etmemeli." diyerek TFF'nin tarafsızlığını teste tabi tutması da öngörülebilir.

Aziz Yıldırım kendisinden bekleneni yaptı, ortalık karıştı

Fenerbahçe derbiyi kaybetti… Başkan Aziz Yıldırım: 'Dayak yiyen hakeme siz hakemliği devam ettirirseniz sonucu bu' dedi, Halil Umut Meler’e ateş etti. Bunun arkasında belki de MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun yaz aylarında Meler'i korumak için yaptığı ancak daha da yüzüne gözüne bulaştırdığı açıklamaların etkisi vardı

08.09.2026 11:53:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım kendisinden bekleneni yaptı, ortalık karıştı
Aziz Yıldırım kendisinden bekleneni yaptı, ortalık karıştı
MHK çekingen bir refleksle sezonun ilk derbisinde ülkenin en iyi hakemi Meler'e sarıldı... Yıldırım ise "kötü oynadık" demesine rağmen bu durumu kendi kamuoyu gücü için alan açma fırsatı olarak kullandı.

Meler ise sistemin tüm yükünü sırtında taşımaya zorlanan yalnız bir aktör olarak yine ortada kaldı.

Yaşadığı ağır olaylardan ve sürekli hedef gösterilmekten yorulan Meler, dün gece derbide saha içinde daha mesafeli, duygusallıktan uzak ve "Prosedür neyse onu uygularım" havasında bir yönetim gösterdi.

Dünya Kupası'nı kaçırdığı için psikolojisi bozulan Meler, Türkiye'deki yıpratıcı iklim nedeniyle zihinsel ağırlığını ve motivasyonunu UEFA maçlarına vermeyi planlıyor bir havadaydı. Dün gece de derbide minimum riskle maç yönetti.






MHK sonraki dönemde ya genç hakemlere güvenemediği için kısıtlı bir hakem havuzunda (Meler ve birkaç isim etrafında) sıkışıp kalacak... ya da Meler'i ve birkaç ismi "nadasa" çekecek.

Aziz Yıldırım ise üzerine düşeni, kendisinden bekleneni yaptı. Sezona psikolojik ve kamuoyu üstünlüğünü ele alarak başlama stratejisi güttü. Hakem kararları üzerinden oluşturulan sert söylemle hakemlerin takdir haklarını Fenerbahçe aleyhine kullanmaktan çekineceği bir iklim yaratmak, kötü oyunların ardından gelebilecek eleştirileri "sistemik haksızlık" söylemiyle konsolide etmek ve sezonun henüz başında federasyon ile kurullar üzerindeki baskı gücünü maksimuma çekmek istedi.

Trabzonspor bir transferde daha turnayı gözünden vurdu

Trabzonspor'un 17 milyon avroluk yeni transferi Franculino Djú, Gençlerbirliği karşısında bordo-mavili formayı ilk kez giydi

08.09.2026 11:27:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor bir transferde daha turnayı gözünden vurdu
Trabzonspor bir transferde daha turnayı gözünden vurdu
Onuachu'nun sakatlandığı senaryoda Djú, 45 dakika sahada kaldığı Gençlerbirliği maçında; sadece sırtı dönük oynayan bir pivot değil, ceza sahasına dikine koşan, şut kalitesi yüksek ve pas hatası yapmayan yapısıyla Trabzonspor hücumuna aranan esnekliği fazlasıyla getirdi. İlk maç için beklentileri fazlasıyla karşılayan bir tablo çizdi.






Trabzonspor'un 17 milyon avroluk yeni transferi Franculino Djú, Gençlerbirliği karşısında bordo-mavili formayı ilk kez giydi… Her ne kadar ilk yarı 3-0 önde tamamlanmış ve Ankara ekibi maçtan kopmuş olsa da Gine-Bissaulu oyuncu ortaya koyduğu futbolla "Bu çocukta iş var" dedirtti. İlk yarıda duble yapan Onuachu'nun sakatlanmasıyla oyuna ikinci yarıda giren Djú'nun ilk maç performansı:






Şut Etkinliği: 5 şutunun 5'inde de isabet sağlamış olması inanılmaz bir odaklanma göstergesi. Djú'nun xGOT'u 1,73 iken ürettiği xG 0,92. Yani şut çekme kalitesi ve vuruş tekniği sayesinde gol ihtimalini belirgin şekilde artırmış.






Fırsat Değerlendirme: 2 büyük şans kaçırmış olması ilk maçın heyecanına veya henüz maç ritmi eksikliğine bağlanabilir. xGOT değerinin yüksekliği (1,73), bu pozisyonların aslında ne kadar net olduğunu doğruluyor.






Pas İsabeti: 10'da 10 pas isabeti (%100) ile oynamış. Özellikle rakip yarı sahada yaptığı 6 pasın tamamının isabetli olması, paniğe kapılmadan doğru kararlar verdiğini ve top kayıplarını pas organizasyonunda yapmadığını gösteriyor.






Top Taşıma: Topla toplam 86,1 metre kat etmiş ve bunun 65,7 metresi ileriye doğru. 30 metreye varan dikine driplingi, Paul Onuachu gibi daha durağan bir santrfora kıyasla Trabzonspor'un hücumuna çok daha dinamik bir boyut katacağını kanıtlıyor.

Mücadele Gücü: İkili ve hava topu mücadelelerinde %40-50 bandında kalsa da 1 top çalma ve 1 geri kazanım ile savunma presine de katkı vermiş.

Muslera'yı çıldırtmıştı! Yine Galatasaray'ın karşısına çıktı

Galatasaray’ın Sporting deplasmanında Norveçli Espen Eskas düdük çalacak

08.09.2026 11:15:00
Haber Merkezi
 
Muslera'yı çıldırtmıştı! Yine Galatasaray'ın karşısına çıktı
Muslera'yı çıldırtmıştı! Yine Galatasaray'ın karşısına çıktı
Galatasaray'ın Sporting deplasmanında Norveçli Espen Eskas düdük çalacak... 'Kuzeyin' tüm soğukluğunu bünyesinde barındıran Viking, iki sezon önce Galatasaray'ın Young Boys'a elendiği maçta Muslera'yı bile çileden çıkaracak facia bir yönetim göstermişti.






Galatasaray, 2026-27 sezonunun Şampiyonlar Ligi açılış maçında Sporting karşısına çıkacak... Lizbon'daki maçı, 2 sezon önce İstanbul'da sarı-kırmızılıların canını yakan Norveçli Espen Eskas yönetecek.

27 Ağustos 2024 tarihinde RAMS Park'ta oynanan ve Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne şok içinde veda ettiği Young Boys (0-1) rövanşını da o yönetmişti.







Eskås, maç boyunca İsviçrelilerin ikili mücadelelerde kemik kırmalarına izin verdi. Young Boys'un maçın temposunu soğutma ve fiziksel temaslı oyununa göz yumdu. Saha içindeki tansiyonu yükseltti, Galatasaraylıların sinirlerini zıplattı.

Galatasaray'ın tüm hatlarıyla yüklendiği dakikalarda Alan Virginius kontrataktan golü attı, hemen ardından Galatasaray tribünlerine harekete geçti ve sahayı karıştırdı.







Gol sevincine öfkelenen Muslera, rakip futbolcuya çelme taktı ve kırmızı kartı gördü.

Muslera'nın ihracı ve Young Boys'un gol sevinci esnasındaki arbede sonrası maç 10 dakikadan fazla durdu.







Maçın bitiş düdüğüyle birlikte hem tribünlerden hem de Galatasaray teknik heyetinden Eskås'a yoğun tepki oldu. UEFA, yaşanan olaylar ve hareketi nedeniyle Muslera'ya 3 maç men cezası verdi.

Eskås'ın "Kuzeyli soğukluğu" Galatasaray'ın devrelerini yaktı.







Sadece Galatasaray değil, Eskås Fenerbahçelileri de çıldırttı. Bir sezon sonra, ilk maçı 3-1 kaybeden Fenerbahçe, Rangers deplasmanında maçı 2-0'a getirip turu uzatmalara taşıdı. Ancak adeta kör taklidi yapan Espen Eskås, Fenerbahçe'nin 4 penaltısını es geçti.

Fenerbahçe Vlahovic'i neden Beşiktaş'a kaptırdı?

Beşiktaş, Juventus'la mukavelesi bittikten sonra boşa çıkan Dusan Vlahovic'i kadrosuna katmıştı. Fenerbahçe ise Napoli'ye bonservis ödeyerek 33 yaşındaki Romelu Lukaku'yu aldı. Sarı-Lacivertli taraftarlar bu durumdan pek memnun değil

07.09.2026 19:04:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe Vlahovic'i neden Beşiktaş'a kaptırdı?
Fenerbahçe Vlahovic'i neden Beşiktaş'a kaptırdı?
Geride bıraktığımız transfer döneminde en ilgi çekici isimlerden biri Dusan Vlahovic'ti... Sırp forvet, Juventus'la sözleşmesi bittikten sonra boşa çıktı. Ve uzun süre "serbest oyuncu" statüsündeydi. Beşiktaş, 26 yaşındaki santrforla temaslarını hiç kesmedi. Sonunda da imzayı attırdı.






HENÜZ TABELA DEĞİŞTİRMEDİ
 
Fenerbahçe ise Vedat Muriqi sonrasında Napoli'ye 6 milyon euro ödeyerek 33 yaşındaki Romelu Lukaku'yu kadrosuna kattı. Belçikalı futbolcunun şu ana kadarki Süper Lig performansı şöyle:
 
Gençlerbirliği (1-2): İdman eksiği
Konyaspor (4-2): 21 dakika, skor katkısı yok
Samsunspor (2-0): 27 dakika, skor katkısı yok
Beşiktaş (1-2): 22 dakika, skor katkısı yok







TABLO TAMAMEN FARKLI
 
Dusan Vlahovic'teki tablo ise tamamen farklı... Sırp santrfor, 3 lig sınavında toplam 189 dakika forma giydi. Toplamda 4 gole ulaştı. Fenerbahçe derbisinde de takımına 3 puanı getiren golü ağlara göndermişti. Sosyal medyadaki birçok Sarı-Lacivertli taraftar, Lukaku yerine Vlahovic'in alınmaması sebebiyle yönetime tepki gösteriyor.

Trabzonspor olmadı: Mecburen Suudi Arabistan

Trabzonspor'da forvet adaylarından biri; Tottenham forması giyen Richarlison'du... Ancak maddi koşullarda anlaşma sağlanamadı. Brezilyalı yıldız şu anda mecburen Suudi Arabistan pazarına yöneldi

07.09.2026 18:58:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor olmadı: Mecburen Suudi Arabistan
Trabzonspor olmadı: Mecburen Suudi Arabistan
Tottenham, 29 yaşındaki golcüsü Richarlison'u satış listesine koydu. Sorun şu ki; dünya genelindeki birçok ligde transfer dönemi kapandı. Son olarak Trabzonspor'un bir ilgisi vardı. Ancak maddi koşullarda orta yol bulunamadı. Bordo-Mavililer transferden çekildi.






SON SENESİNE GİRDİ
 
Ayrılmak isteyen Brezilyalı yıldız, bir Suudi Arabistan takımına gitmeyi umuyor. Suudi Arabistan'daki transfer dönemi 12 Ekim'e kadar devam ediyor. 1.84 boyundaki futbolcunun Tottenham'daki sözleşmesi ise 30 Haziran 2027'de bitecek. Yani kontratının son senesine girmiş durumda...







KOLAYLIK YAPILACAK
 
Tottenham Yönetimi ondan para kazanmak istiyor. Ellerindeki tek şans da tıpkı oyuncu gibi Suudi Arabistan pazarı... Bonservis tekliflerinde gerekli tüm kolaylık yapılacak. Richarlison'un şu anda konuyla ilgili bazı görüşmeler yaptığı ifade edildi. Kısa süre içinde her şeyin netlik kazanması bekleniyor.







Sidiki Cherif siftah yapamadı


 
 
Angers Kulübü'nden Fenerbahçe'ye gelen Sidiki Cherif, Coventry City'ye satılmıştı. Fiziksel eksikliği olduğu söylenen genç forvet, Premier Lig'de henüz maç kadrosuna bile alınmadı!
 

07.09.2026 18:07:00
Haber Merkezi
 
Sidiki Cherif siftah yapamadı
Sidiki Cherif siftah yapamadı

Fenerbahçe kış döneminde Angers Kulübü'ne 4 milyon Euro ödeyerek Sidiki Cherif'i kiraladı. Sezon sonunda 18 milyon Euro'luk satın alma maddesi devreye girdi. Ancak 19 yaşındaki santrfor fazla kalmadı. 24.5 milyon Euro karşılığında Coventry City Kulübü'ne satıldı.

Top başı yapamadı

Türkiye'de eleştirilerin hedefinde olan genç oyuncunun kaderi İngiltere'de de değişmedi. Fiziksel açığı olduğu söylenen 1.88 boyundaki futbolcu, henüz Premier Lig'de siftah yapamadı:
Arsenal (0-3): Kadroda yok
Hull City (0-1): Kadroda yok
Manchester City (0-1): Kadroda yok







Coventry puansız

Coventry City ve Fulham şu anda Premier Lig'de puanla tanışamayan iki ekip... Coventry taraftarları ise Sidiki Cherif transferine tepki göstermeye başladı. Forumlarda ona ödenen bonservis bedeli de tartışma çıkardı. Yani Fenerbahçe'de neler yaşandıysa orada da aynıları görülüyor.

Galatasaray'ın büyük sıkıntısı var!

Son 3 sezona bakıldığında Galatasaray'ın attığı gol sayısı ve ortalamalar benzerlik gösteriyor

07.09.2026 16:34:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın büyük sıkıntısı var!
Galatasaray'ın büyük sıkıntısı var!
Son 3 sezona bakıldığında Galatasaray'ın attığı gol sayısı ve ortalamalar benzerlik gösteriyor. Ancak savunma açısından aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil...






Galatasaray'da ilk 4 hafta itibarıyla son 3 sezonun rakamları şu şekilde

Atılan gol (ortalama):

2024-2025: 3
2025-2026: 3.25
2026-2027: 3







Kalesindeki gol beklentisi (ortalama):

2024-2025: 1.29
2025-2026: 0.61
2026-2027: 0.91

Geçen sezona oranla rakiplere daha fazla şans verildiği ortada...







YİNE ZİRVEDE

Galatasaray Süper Lig'in ilk 4 haftasında 10 puan topladı ve şu anda lider... Onu 9'ar puanla Beşiktaş ve Kocaelispor takip ediyor. Sarı-Kırmızılılar, 12 kez gol sevinci yaşadı. Ancak rakipler de toplam 6 kez ağları sarstı. Erzurumspor sınavı dışındaki diğer karşılaşmalarda ciddi açıklar verildi.







STOPER KONUSU

Cim-Bom'da Abdülkerim Bardakcı'nın durumu uzun süredir tartışılıyor. Ayrıca Davinson Sanchez de yaptığı kritik hatalarla kafaları karıştırdı. Cim-Bom, Leipzig'in genç stoperi El Chadaille Bitshiabu'yu kiralamıştı. 21 yaşındaki futbolcu, ilerleyen dönemde şans bulacak. Ve performansı merakla bekleniyor.

Okan Buruk ve Aziz Yıldırım haklı mı?

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, uygun maliyette U23 futbolcu bulunamadığından bahsetmişti. Milan, 8 milyon euroya bonservisini aldığı Alphadjo Cisse'den maksimum katkıyı da alıyor

07.09.2026 16:25:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk ve Aziz Yıldırım haklı mı?
Okan Buruk ve Aziz Yıldırım haklı mı?
Okan Buruk, yaz transfer dönemi kapanmadan hemen önce "Şu anda kadromuza katabileceğimiz tek yerimiz var. O da U23 kontenjanı. U23 almak o kadar zor ki... Normal bir oyuncu almak daha kolay. Ama iyi bir U23 oyuncu en az 30-35 milyon eurodan başlıyor" demişti.

50-60 MİLYON EUROLAR!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise "U23 oyuncu yok! Kimse vermiyor. Piyasa öyle bir hale gelmiş ki 50-60 milyonlardan başlıyor bonservis. O parayı verip alsak oyuncuyu parayı kim ödeyecek? Taraftar ödüyor. Yazık değil mi onlara?" ifadelerini kullanmıştı. Aslında U23'lerle ilgili çok örnek var. Mesela Alphadjo Cisse...






ALDI-KİRALADI-OYNATIYOR

Milan, 2026'nın kış döneminde Verona'ya 8 milyon euro ödeyerek 19 yaşındaki orta saha oyuncusunun bonservisini aldı. Hemen ardından da Catanzaro Kulübü'ne kiraladı. İtalyan futbolcu sezon sonunda Milan'a döndü. Serie A'da 3 maçta 154 dakika görev yaparken şimdiden 2 gol kaydetti. Alphadjo Cisse, kısa süre içinde değerini katladı. Bizim kulüplerimiz ise U23 konusunda sıkıntı yaşıyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.