logo
04 HAZİRAN 2026

Kartal resital verdi

24.11.2002 00:00:00
Zirveye yerleşti

Kimilerine göre ligin en iyi, en tempolu ve en akıllı oynayan takımı olan Beşiktaş, Adanaspor karşısında bu iddiada bulunanları mahcup etmedi. Siyah beyazlı ekip zayıf rakibi Adanaspor'u 3-0 gibi net bir skorla yenerken taraftarına zevkli, bir o kadar da bol pozisyonlu bir maç seyrettirdi. Kara kartal aldığı üç puanla zirvedeki rakipleriyle maç sayısını eşitlerken liderliği de ele geçirdi. Bugün G.Saray ve G.Antep kaybederse Beşiktaş zirvede kalacak.

Dinamo Kiev'e gözdağı verdi

Oyunu hızlı kuran, pas hatası neredeyse hiç yapmayan, takım oyunu oynayan ve özellikle rakip kale önünde arı gibi çalışan siyah beyazlı ekip otoritelerden alkış alırken, Perşembe günü oynayacağı Dinamo Kiev maçı öncesi rakibine gözdağı, taraftarına umut verdi. Beşiktaş taraftarının sevgilisi Nouma gol atamasa da çalışkanlığı ile gözdoldurdu, Lucescu'nun yüzünü güldürdü.

İlhan Mansız ihtiraslı!

3 puanı 3 golle alan Beşiktaş'ta teknik direktör Lucescu Adana maçı sonrası: "İyi oyun kurduk. Teknik olarak da çok iyiyidik. Savunmada ve orta sahada iyi mücadele ederek oyunun hakimiyetini rakibe hiç kaptırmadık. Hücum oyuncularımız da çok iyi maç çıkardılar." dedi.

Çok koşuyor ama...

Beşiktaş'ın golcülerini de değerlendiren Lucescu, Eser ve Pascal için şöyle konuştu: "19 yaşındaki Eser en iyi maçını çıkardı. Pascal iyiydi ama hala maç eksiği var. İlhan ise her maçta kendini daha fazla ortaya koyuyor, daha fazla koşuyor, arkadaşlarına alan açıyor. Takıma çok katkısı oluyor ama beklediğim İlhan hala değil. Gol atmak istiyor. Gol pozisyonlarımızı da heba ediyor. Ama bunun geçeceğine inanıyorum."

Sergen oynamalı

Adana maçının artık geride kaldığını ve Dinamo Kiev maçına konsantre olacaklarını anlatan Rumen hoca, "İlhan cezalı olduğu için oynayamayacak. Sakat olan Sergen'in ise oynaması için herşeyi yapacağız. Ahmet Dursun da oynarsa bizim için muhteşem olur. Eser'i D.Kiev maçında alternatif olarak düşünebilirim" dedi.

Dinamo Kiev yakın takipte

Beşiktaş'ın UEFA Kupası'ndaki rakibi Dinamo Kiev'in antrenörü Vlademir Veremeyev, siyah-beyazlıların Adana ile yaptığı maçı izledi. Karşılaşmayı protokol tribününden izleyen Veremeyev, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Beşiktaş tahmin ettiğimden daha iyi çıktı. Önemli yıldızları var. Tur atlamak gerçekten zor olacak" dedi.

Gaziantep FK'da Ömer Erdoğan sesleri

Gaziantep FK'da yeni sezon öncesi teknik direktör Mirel Radoi görüş ayrılıkları yaşandığı belirtilirken, kulüpte Ömer Erdoğan'ın ismi gündeme geldiği öğrenildi

03.06.2026 20:07:00
İhlas Haber Ajansı
Gaziantep FK'da Ömer Erdoğan sesleri
Gaziantep FK'da Ömer Erdoğan sesleri
Gaziantep FK'da yeni sezon öncesi teknik direktör Mirel Radoi görüş ayrılıkları yaşandığı belirtilirken, kulüpte Ömer Erdoğan'ın ismi gündeme geldiği öğrenildi.

Gaziantep FK yönetiminin, Radoi'nin son dönemde medyaya yaptığı açıklamalardan rahatsız olduğu ve yeni sezon planlaması kapsamında alternatif isimler üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Bu doğrultuda Gaziantep FK'nın radarına Türk futbolunun tecrübeli teknik adamlarından Ömer Erdoğan girdi.

Daha önce görev yaptığı kulüplerde ortaya koyduğu performansla dikkat çeken Erdoğan'ın, Gaziantep FK yönetiminin teknik direktör adayları arasında üst sıralarda yer aldığı ifade ediliyor. Kırmızı-siyahlıların önümüzdeki günlerde bu konuda somut adımlar atabileceği konuşuluyor.

Erdoğan'a iki takip daha var

Öte yandan Ömer Erdoğan'a ilgi gösteren tek kulüp Gaziantep FK değil. Teknik direktör değişimine hazırlanan Bursaspor ile Esenler Erokspor'un da tecrübeli çalıştırıcıyla yakından ilgilendiği öğrenildi. Özellikle daha önce formasını giydiği Bursaspor'un, Erdoğan ismine sıcak baktığı belirtiliyor.

Süper Lig ve 1. Lig ekiplerinin yakından takip ettiği Ömer Erdoğan, teknik direktör piyasasının en çok talep gören isimlerinden biri haline gelirken, deneyimli çalıştırıcının önümüzdeki günlerde aldığı resmi tekliflerden birine karar vermesi bekleniyor.

2026 Dünya Kupası rekorlarla geliyor

ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2026 FIFA Dünya Kupası, 11 Haziran'daki açılış maçıyla başlıyor. Tarihte ilk kez 48 takımın mücadele edeceği turnuvada tam 1248 futbolcu sahne alacak

03.06.2026 19:20:00
Eyüp Kabil
2026 Dünya Kupası rekorlarla geliyor
2026 Dünya Kupası rekorlarla geliyor
Dünya futbolunun kalbi, Kuzey Amerika kıtasında atmaya hazırlanıyor. 11 Haziran - 19 Temmuz 2026 tarihleri arasında Kuzey Amerika topraklarında düzenlenecek olan 2026 FIFA Dünya Kupası, futbol tarihinin en geniş kapsamlı organizasyonu olarak kayıtlara geçecek.

Geleneksel yaz takvimine geri dönen dev turnuvada, katılımcı ülke sayısının 48'e çıkarılmasıyla birlikte hem maç sayısında hem de oyuncu listelerinde tarihi rekorlar kırılıyor.

Yeşil sahalarda 1248 futbolcu mücadele edecek

Dev şampiyonada 48 ülkeyi temsilen tam 1248 oyuncu görev yapacak. Bu geniş oyuncu havuzu, turnuva tarihinin en yüksek katılımcı sayısı olarak dikkat çekiyor.

Turnuvada forma giyecek futbolcuların 891'i, kariyerlerinde ilk kez bir Dünya Kupası organizasyonunda boy gösterecek.

Daha önce en az bir kez bu büyük heyecanı tatmış olan 357 tecrübeli futbolcu, ülkelerinin başarısı için yeniden sahaya çıkacak.

2026 Dünya Kupası'nın en yaşlı oyuncusu unvanını İskoç kaleci Craig Gordon elinde bulunduruyor.



Yeni ülkeler ve büyük heyecan

Turnuva formatının genişlemesi, daha önce bu platformda yer bulamamış ülkelerin de hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Futbolseverler bu yaz ilk kez Dünya Kupası sahnesinde mücadele edecek yeni takımları izleme fırsatı yakalayacak.

Tarihte Bir İlk: Özbekistan, Ürdün, Curaçao ve Yeşil Burun Adaları, futbol tarihlerinde ilk kez FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etti.

Açılış Maçı Azteca'da: 11 Haziran'daki dev açılış karşılaşmasında, ev sahiplerinden Meksika, tarihi Azteca Stadyumu'nda Güney Afrika'yı konuk edecek.

A Milli Takım play-off engelini aşarak devler liginde

Büyük turnuvaların gediklisi olmak isteyen A Milli Futbol Takımımız, play-off turunda gösterdiği üstün performansla 2026 vizesini cebine koymayı başarmıştı. Ay-yıldızlı ekibimiz turnuvada D Grubu'nda yer alıyor.

Türkiye, gruptan çıkabilmek için ev sahibi ABD, Güney Amerika temsilcisi Paraguay ve Avustralya ile kozlarını paylaşacak.

Futbol dünyasının zirvesini belirleyecek bu dev maraton, 19 Temmuz 2026'daki büyük final müsabakasıyla son bulacak.



Verilerle D Grubu analizi

Opta istatistiklerine göre D Grubu, turnuvanın en dengeli ve sürprize açık gruplarından biri olarak öne çıkıyor. Ay-yıldızlı ekibimizin gruptan çıkma olasılıkları ve rakiplerimizin güncel durumları şu şekilde:

Gruptan Çıkma İhtimali %80: Veri analiz şirketlerinin simülasyonlarına göre Türkiye, %80 ihtimalle adını bir üst tura yazdıracak güçte görülüyor. Grubun favorisi ise %85 olasılıkla ev sahibi ABD.

Ev Sahibi ABD ile Erken Randevu: Kadrosunda Christian Pulisic gibi dünya yıldızlarını barındıran ABD, taraftar desteğiyle grubun en zorlu rakibi konumunda. Ancak takımın önemli isimlerinden Patrick Agyemang ve Johnny Cardoso'nun sakatlıkları ev sahibinin planlarını bozmuş durumda.

Paraguay ve Avustralya Engelleri: Güney Amerika'nın sert savunma ekolü Paraguay (%67 çıkma şansı) ve fizik gücü yüksek Avustralya (%40 çıkma şansı), Millilerimizin gruptaki diğer rakipleri olacak. Hakan Çalhanoğlu liderliğindeki orta sahamız ve Arda Güler'in yaratıcılığı, bu iki katı savunmayı açmada en büyük kozumuz olacak.

Sakatlık kabusu turnuvayı vurdu

2026 Dünya Kupası rekorlarla gelirken, sezon sonu yaşanan yoğun maç trafiği birçok dünya yıldızının hayallerini yıktı. ESPN ve Sporting News sakatlık raporlarına göre, bu yaz Kuzey Amerika'da sahne alamayacak bazı büyük isimler şunlar:

Rodrygo (Brezilya): Real Madrid'in yıldız kanat oyuncusu, Mart ayında yaşadığı çapraz bağ (ACL) sakatlığı nedeniyle turnuvayı tamamen kaçırıyor. Brezilya hücumunda onun yokluğunda 34 yaşındaki Neymar sürpriz bir şekilde kadroya dahil edildi.

Şavi Simons (Hollanda): Tottenham forması giyen genç oyun kurucu, Nisan ayı sonunda bağ yırtılması yaşayarak Portakallar'ı turnuva öncesi lidersiz bıraktı.

Serge Gnabry (Almanya): Bayern Münih'te adale yırtığı yaşayan tecrübeli kanat oyuncusu, Panzerler'in turnuva kadrosundan çıkarılan ilk isimlerden oldu.

Hugo Ekitike (Fransa): Liverpool'un Fransız golcüsü, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde aşil tendonunu kopartarak Horozlar'ın en büyük eksiklerinden biri haline geldi.

Eder Militao (Brezilya) & Fermin Lopez (İspanya): Savunmanın bel kemiği Militao ile İspanya'nın joker oyuncusu Fermin Lopez de geçirdikleri operasyonlar nedeniyle bu büyük şöleni televizyondan izlemek zorunda kalacak.

Kocaelispor, Uğur Kaan Yıldız'ı kadrosuna kattı

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kocaelispor, 23 yaşındaki defans oyuncusu Uğur Kaan Yıldız ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı

03.06.2026 11:06:00
AA
Kocaelispor, Uğur Kaan Yıldız'ı kadrosuna kattı
Kocaelispor, Uğur Kaan Yıldız'ı kadrosuna kattı
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kocaelispor, 23 yaşındaki defans oyuncusu Uğur Kaan Yıldız ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Yeşil-siyahlı kulübün açıklamasında, "Kulübümüz ile Uğur Kaan Yıldız arasında 1 Temmuz itibarıyla geçerlilik kazanacak 2+1 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Oyuncumuza kutsal armamız altında başarılar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Yıldız, Göztepe'de geçen sezon 9 maça çıktı.

Tedesco, Bologna'da

İtalya ekibi Bologna'da teknik direktörlüğe Domenico Tedesco getirildi.

03.06.2026 11:05:00
AA
Tedesco, Bologna'da
Tedesco, Bologna'da
İtalya ekibi Bologna'da teknik direktörlüğe Domenico Tedesco getirildi.

Kulübün açıklamasına göre 40 yaşındaki İtalyan çalıştırıcıyla 2+1 yıllık sözleşme imzalandı.

Geçen sezon Fenerbahçe'de görev yapan Tedesco; Schalke 04, Spartak Moskova, Leipzig ve Belçika Milli Takımı'nı da çalıştırdı.

Sarı-lacivertlilerle Turkcell Süper Kupa zaferi yaşayan Tedesco, nisan ayında görevden alınmıştı.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final oynayan Vincenzo Italiano yönetimindeki Bologna, Serie A'da ise 56 puanla 8. sırayı elde etti.

Karşıyaka'nın borcu 1 milyar TL'yi geçti

Karşıyaka'nın net borcunun 647 milyon 260 bin TL olduğu açıklanırken, kamu alacaklarına ilişkin faizler ile basketbol şubesinde FIBA ve BAT'ta (Basketbol Tahkim Mahkemesi) bulunan dosyaların da eklenmesiyle toplam borcun 1 milyar TL'yi aşacağı ifade edildi

03.06.2026 10:48:00
İhlas Haber Ajansı
Karşıyaka'nın borcu 1 milyar TL'yi geçti
Karşıyaka'nın borcu 1 milyar TL'yi geçti
Karşıyaka'nın net borcunun 647 milyon 260 bin TL olduğu açıklanırken, kamu alacaklarına ilişkin faizler ile basketbol şubesinde FIBA ve BAT'ta (Basketbol Tahkim Mahkemesi) bulunan dosyaların da eklenmesiyle toplam borcun 1 milyar TL'yi aşacağı ifade edildi.

İzmir'in köklü spor kulüplerinden Karşıyaka Spor Kulübü'nün olağan mali genel kurulu, Zübeyde Hanım Nikah Evi'nde gerçekleştirildi. Genel kurulda kulübün mali durumu ve borç tablosu üyelerle paylaşılırken, açıklanan rakamlar dikkat çekti. Yeşil-kırmızılı kulübün net borcunun 647 milyon 260 bin TL olduğu ifade edildi. Ancak kamu alacaklarına ilişkin faizler ile basketbol şubesinde FIBA ve BAT'ta (Basketbol Tahkim Mahkemesi) bulunan dosyaların da eklenmesiyle birlikte toplam borcun 1 milyar TL'yi aşacağı dile getirildi.



Mali açıdan sıkıntılı sürecin devam ettiği Karşıyaka'da, 11 Haziran'da yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul öncesinde henüz başkan adayının çıkmadığı belirtildi. Mevcut başkan Aygün Cicibaş ise 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında aldığı cezanın yasal olarak sona erdiğini açıklarken, başkanlık için yeniden aday olmayacağını ifade etti.

Öte yandan mevcut yönetimin, 1 Nisan 2025 - 31 Mart 2026 dönemi için faizler ve devam eden davalar hariç tutulduğunda yüzde 10 borçlanma limiti yetkisini aşmadığı açıklandı. Sunulan raporların ardından yönetim ibra edildi.

Üç branşın borç dağılımı

Basketbol şubesinin geçen sezondan devreden ve FIBA'da kesinleşmiş 86 milyon TL'lik borç dahil toplam borcunun 123 milyon 755 bin TL olduğu açıklandı. Futbol şubesinin borcunun 42 milyon TL, voleybol şubesinin borcunun ise 16 milyon 900 bin TL olduğu ifade edildi.

Diğer borçlar da açıklandı

Kulübün mali yükümlülükleri kapsamında yöneticilere olan borcun 37 milyon 869 bin TL, piyasa borçlarının 26 milyon 991 bin TL, personele olan borcun 54 milyon 816 bin TL ve icra dosyalarından kaynaklanan borcun ise 36 milyon 579 bin TL olduğu belirtildi.

Benfica'dan Trabzonspor'a

Trabzonspor, Benfica forması giyen Sidny Lopes Cabral'ın transferinde prensip anlaşmasına varırken, oyuncunun yarın İstanbul'a gelmesi bekleniyor

03.06.2026 10:41:00
İhlas Haber Ajansı
Benfica'dan Trabzonspor'a
Benfica'dan Trabzonspor'a
Trabzonspor, Benfica forması giyen Sidny Lopes Cabral'ın transferinde prensip anlaşmasına varırken, oyuncunun yarın İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, savunma hattına önemli bir takviye yapmaya hazırlanıyor. Teknik Direktör Fatih Tekke'nin raporu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Trabzonspor yönetimi, uzun süredir gündeminde bulunan Sidny Lopes Cabral'ın transferinde sona yaklaştı.

Bordo-mavililer, Cabral'ın transferinde prensip anlaşmasına varırken, oyuncunun yarın İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Hem sağ bek hem de sol bek pozisyonlarında görev yapabilen Yeşil Burun Adaları Milli Takımı oyuncusunun sağlık kontrollerinin ardından resmi sözleşmeye imza atması planlanıyor.

Dünya Kupası öncesi transfer tamamlanıyor

Bordo-mavili yönetim, 23 yaşındaki oyuncuya yönelik Avrupa kulüplerinin ilgisinin artma ihtimalini göz önünde bulundurarak transferi Dünya Kupası öncesinde sonuçlandırmak için yoğun mesai harcıyor. Taraflar arasında yapılan görüşmelerde büyük ölçüde mutabakat sağlanırken, Cabral'ın özel uçakla İstanbul'a geleceği öğrenildi.

Benfica'dan Trabzonspor'a

Futbol kariyerinde Almanya ve Portekiz'de forma giyen Sidny Lopes Cabral, geçtiğimiz sezon Benfica'ya transfer oldu. Hızı, iki ayağını da etkili kullanabilmesi ve hücum katkısıyla dikkat çeken genç oyuncunun, Trabzonspor'un yeni sezon kadro yapılanmasında önemli bir rol üstlenmesi bekleniyor.

Rakip Paraguay'ın Dünya Kupası aday kadrosu açıklandı


 
A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki rakiplerinden Paraguay'ın aday kadrosu belli oldu.

02.06.2026 10:12:00
HABER MERKEZİ/AA
Rakip Paraguay'ın Dünya Kupası aday kadrosu açıklandı
Rakip Paraguay'ın Dünya Kupası aday kadrosu açıklandı

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki rakiplerinden Paraguay'ın aday kadrosu belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonunun açıklamasına göre teknik direktör Gustavo Alfaro tarafından belirlenen aday kadroda şu futbolcular yer alıyor:

Kaleci: Gatito Fernandez (Club Cerro Porteno), Orlando Gill (CA San Lorenzo de Almagro), Gaston Olveira (Club Olimpia)

Defans: Gustavo Gomez (SE Palmeiras), Junior Alonso (Clube Atletico Mineiro), Fabian Balbuena (Gremio FBPA), Omar Alderete (Sunderland), Juan Caceres (Dynamo Moskova), Gustavo Velazquez (Club Cerro Porteno), Jose Canale (Club Atletico Lanus), Alexandro Maidana (Talleres de Cordoba)

Orta Saha: Miguel Almiron (Atlanta United), Kaku (Al Ain), Andres Cubas (Vancouver Whitecaps), Ramon Sosa (SE Palmeiras), Diego Gomez (Brighton & Hove Albion), Damian Bobadilla (Sao Paulo), Braian Ojeda (Orlando City), Matias Galarza (Atlanta United), Mauricio (SE Palmeiras)

Forvet: Antonio Sanabria (US Cremonese), Julio Enciso (RC Strasbourg Alsace), Gabriel Avalos (Club Atletico Independiente), Alex Arce (Independiente Rivadavia), Isidro Pitta (Red Bull Bragantino), Gustavo Caballero (Portsmouth)

Görüldüğü gibi Paraguay'da Avrupa'daki takımlarda oynayan az sayıda oyuncu bulunuyor.

Erzurumspor son 16 yılda 5 ligde mücadele etti

Erzurumspor FK, 2010'dan 2026'ya uzanan süreçte Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bünyesinde 5 farklı ligde mücadele etti. Mavi-beyazlı ekip bu dönemde 3 kez Süper Lig'e yükselme başarısı gösterdi

02.06.2026 10:09:00
İhlas Haber Ajansı
Erzurumspor son 16 yılda 5 ligde mücadele etti
Erzurumspor son 16 yılda 5 ligde mücadele etti
Erzurumspor FK, 2010'dan 2026'ya uzanan süreçte Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bünyesinde 5 farklı ligde mücadele etti. Mavi-beyazlı ekip bu dönemde 3 kez Süper Lig'e yükselme başarısı gösterdi.

Mavi beyazlılar son 16 yıllık süreçte 2 sezon Süper Lig, 7 sezon 1. Lig, 1 sezon 2. Lig, 5 sezon 3. Lig ve 1 sezon Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etti. Kulüp bu süreçte 3 kez Süper Lig'e yükselme başarısı gösterdi.

Bölgesel Amatör Lig'den profesyonel liglere geçiş



Erzurumspor FK, 2009-2010 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele etti. 2010-2011 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de şampiyon olarak 3. Lig'e yükseldi. Bu sonuçla birlikte kulüp profesyonel liglere geçiş yaptı.

3. Lig dönemi ve 2. Lig'e yükseliş



2010-2011 sezonunda 3. Lig'e yükselen Erzurumspor FK, bu ligde 2015-2016 sezonuna kadar mücadele etti. 2015-2016 sezonunda 3. Lig şampiyonu olarak 2. Lig'e çıktı. 2016-2017 sezonunda 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Dadaşlar, normal sezonu 3. sırada tamamladı. Play-off maçları sonucunda 1. Lig'e yükseldi.

1. Lig ve ilk Süper Lig yükselişi



2017-2018 sezonunda 1. Lig'de normal sezonu 5. sırada tamamlayan Doğu Anadolu temsilcisi, play-off finalinde Gazişehir Gaziantep'i penaltılarla mağlup ederek Süper Lig'e yükseldi. 2018-2019 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden Erzurumspor, sezonu 17. sırada tamamlayarak 1. Lig'e düştü.

İkinci Süper Lig dönemi



2019-2020 sezonunda 1. Lig'de sezonu 2. sırada tamamlayan mavi-beyazlılar, yeniden Süper Lig'e yükseldi. 2020-2021 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden ekip, sezonu 18. sırada tamamlayarak tekrar 1. Lig'e düştü.

5 yıl 1. Lig'de mücadele ettikten sonra şampiyon oldu

2021-2022 sezonunda 1. Lig'de 5. sırada yer alan Erzurumspor, play-off aşamasında mücadele etti. 2022-2023 sezonunda 13. sırada, 2023-2024 sezonunda 10. sırada, 2024-2025 sezonunda ise 6. sırada ligi tamamladı. 2025-2026 sezonunda 1. Lig şampiyonu olarak Süper Lig'e yükseldi.

21 farklı teknik direktörle çalıştı

Erzurumspor FK, 2010'dan bu yana 21 farklı teknik direktörle çalıştı. Bu isimler sırasıyla Hasan Çelik, Fetullah Demir, Faik Demir, Taşkın Güngör, Yavuz İncedal, Turhan Özyazanlar, Besim Durmuş, Ahmet Yıldırım, Kemal Kılıç, Osman Özköylü, Mehmet Altıparmak, Mehmet Özdilek, Hamza Hamzaoğlu, Muzaffer Bilazer, Erkan Sözeri, Hüseyin Çimşir, Mesut Bakkal, Yılmaz Vural, Yücel İldiz, Hakan Kutlu ve Serkan Özbalta oldu.

En uzun süre görev yapan teknik direktör 2 yıl 4 ay 26 gün ile Hakan Kutlu olurken, en yüksek maç başı puan ortalaması 2.09 ile Serkan Özbalta'ya ait oldu.

Dünya Kupası'na yıllar sonra geri dönecek 7 Avrupa ülkesi

A Milli Futbol Takımı ile birlikte Norveç, İskoçya, Avusturya, Çekya, Bosna Hersek ve İsveç, FIFA Dünya Kupası'na katılım hasreti sona erecek 7 Avrupa ülkesi arasında yer aldı

02.06.2026 00:53:00
AA
Dünya Kupası'na yıllar sonra geri dönecek 7 Avrupa ülkesi
Dünya Kupası'na yıllar sonra geri dönecek 7 Avrupa ülkesi
A Milli Futbol Takımı ile birlikte Norveç, İskoçya, Avusturya, Çekya, Bosna Hersek ve İsveç, FIFA Dünya Kupası'na katılım hasreti sona erecek 7 Avrupa ülkesi arasında yer aldı.

Daha önce 32 takımla düzenlenen organizasyon, ilk kez 48 takımla gerçekleştirilecek. ABD, Meksika ve Kanada'nın ortaklaşa organize edeceği 2026 FIFA Dünya Kupası'nda Avrupa'dan 16 takım yer alacak.

Katar'daki 2022 Dünya Kupası organizasyonuna gidemeyen 7 Avrupa ülkesi, 2026'da mücadele edecek.

Milenyum öncesindeki son Dünya Kupası olan 1998'deki turnuvaya katılan Avrupa ülkelerinden Norveç, İskoçya ve Avusturya, 28 yıl sonra 2026 Dünya Kupası'nda yer almaya hak kazandı. Bu üç ülke, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılarak 28 yıllık özleme son verdi.

Türkiye, 24 yıl sonra Dünya Kupası'nda

A Milli Futbol Takımı, 2002'den sonra 24 yıllık aranın ardından ilk kez 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılacak.

Ay-yıldızlılar, 2002 sonrasında düzenlenen 5 turnuvaya katılma başarısı gösteremedi.

Türkiye, Japonya ve Güney Kore ortaklığında düzenlenen 2002'deki organizasyonu ise 3. sırada tamamlamıştı.

Çekya, Bosna Hersek ve İsveç

Dünya Kupası özlemini sona erdirecek diğer ülkelerden Çekya, son olarak 2006 yılındaki Dünya Kupası'nda mücadele etmişti.

Bosna Hersek ise yer aldığı 2014 Dünya Kupası'nın ardından iki turnuva kaçırdıktan sonra 2026'da sahne alacak.

İsveç ise Rusya'daki 2018 Dünya Kupası'na katıldıktan sonra 2022 Dünya Kupası'nı kaçırmıştı.

Süper Lig maçlarını kaçak yayınlıyordu

Süper Lig maçlarını kaçak yayınladığı ve kullanıcıları yasa dışı bahis sitelerine yönlendirdiği öne sürülen Selçuksport isimli internet sitesinin yöneticisi olduğu belirlenen şüpheli, Denizli'de yakalanarak İstanbul'a sevk edildi

01.06.2026 22:49:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig maçlarını kaçak yayınlıyordu
Süper Lig maçlarını kaçak yayınlıyordu
Süper Lig maçlarını kaçak yayınladığı ve kullanıcıları yasa dışı bahis sitelerine yönlendirdiği öne sürülen Selçuksport isimli internet sitesinin yöneticisi olduğu belirlenen şüpheli, Denizli'de yakalanarak İstanbul'a sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve MİT Bölge Başkanlığı'nın koordineli çalışmaları sonucunda, Türkiye Süper Ligi karşılaşmalarını kaçak olarak yayınladığı belirlenen internet sitesine yönelik operasyon düzenlendi.



Yapılan çalışmalarda, kullanıcıların ücret ve abonelik karşılığında izleyebildiği Süper Lig maçlarını izinsiz şekilde yayınladığı tespit edilen "Selçuksport" isimli internet sitesine giriş yapan kişilerin aynı zamanda yasa dışı bahis sitelerine yönlendirildiği belirlendi.

Yürütülen araştırmalar sonucunda sitenin yöneticisinin Selçuk Y. olduğu tespit edildi. Şüpheli, Denizli'nin Pamukkale ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelinin İstanbul'a sevk edilmesinin ardından adli işlemlerinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüleceği öğrenildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.