logo
13 MAYIS 2026

"Kenetlenme başarıyı getirdi"

Ankaragücü Kulübü Başkanı Yiğiner, "Ekonomik problemlerin olduğu yerde hocanın, futbolcuların, yönetimin ve taraftarların kenetlenmesi başarıyı getirdi" dedi

06.11.2018 00:00:00
"Kenetlenme başarıyı getirdi"
"Kenetlenme başarıyı getirdi"
MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, 6 yıl aranın ardından çıktıkları Süper Lig'in başında kendilerine ilk 10 takım arasında yer alma hedefi koyduklarını belirterek, "Hedefimizi Avrupa kupalarına katılma olarak güncelledik." dedi.

Başkan Yiğiner, başarıya giden yolun çok çalışmaktan ve birliğin sağlanmasından geçtiğini vurgulayarak, sarı-laciverti kulübün hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sezona hedefleri doğrultusunda transferler yaparak girdiklerini dile getiren Yiğiner, "Ligde üst üste 3 maç kazanmamız, puan tablosunda bizi üst sıralara çıkardı. Şu an 5. sıradayız. Takımımızda birlik ve beraberlik var. Teknik heyet, futbolcular, yönetim ve taraftar kenetlendi. Şehir de bunu istiyor. Şimdilik her şey istediğimiz şekilde gidiyor. Tüm ekonomik imkansızlıklara rağmen bir hava yakalandı. İnşallah bundan sonraki maçları da kazanır ve çıtayı yükseltiriz. Artık ilk 10 hedefi biraz abes kaçabilir. Bulunduğumuz 5. sıradan yukarıya doğru gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz." diye konuştu.

Yiğiner, başkan olarak kendisinin, yönetimdeki arkadaşlarının ve teknik ekibin sürekli kulüpte bulunduğunu ve çok çalıştığının altını çizerek, "Herkes işini eksiksiz yapıyor. Çok çalışmak da başarıyı getiriyor diye düşünüyorum. Birlik ve beraberliği sağlamamız, futbolcuların kaynaşması da çok önemliydi. Biz 2. ligden bu yana devamlı borç ödeyerek, belki 250-300 haciz dosyasıyla buralara geldik. Birçoğunu da kapattık. Ekonomik problemlerin olduğu yerde hocanın, futbolcuların, yönetimin ve taraftarların kenetlenmesi başarıyı getirdi." ifadelerini kullandı.

"Oynanan oyundan ve mücadeleden gayet memnunuz"

Mehmet Yiğiner, başarının kalıcı olabilmesi için öncelikle takımın ekonomik gücünün oluşması gerektiğine dikkati çekti. Bulundukları konumdan ileriye doğru gitmenin çabası içinde olduklarının altını çizen Yiğiner, üst sıralarda yer almamaları için herhangi bir nedenin bulunmadığını dile getirdi.

Takımda birçok sakat futbolcu bulunduğunu, buna rağmen oynanan oyundan memnun olduklarını vurgulayan Yiğiner, "Takım iyi mücadele ediyor, oyun disiplininden kopmuyor. Şu an belki konuşmak için çok erken, ligin sonuna daha çok zaman var. Oynanan oyundan ve mücadeleden gayet memnunuz." değerlendirmesinde bulundu. Şehirde siyaset yapan veya siyaset yapmaya talih olan kişilerin Ankaragücü'ne yakın durmadığını belirten Yiğiner, şöyle devam etti: "Sanıyorum borcumuz olduğu için Ankaragücü'ne yakın durmuyorlar. Bunun da aşılacağına inanıyorum. İsmini veremeyeceğimiz bir kulüp, 20 yıldır Ankara'nın imkanlarından hafriyat olarak veya otopark gelirleri olarak faydalandı. Hatta bir değil 3 kulüp yararlandı. Halk tarafından karşılığı olmadığı halde bunlar oldu. Başkalarına sağlanan imkanlar Ankaragücü'ne de sağlanabilir. Sağlandığı taktirde de biz kapı kapı gezmeyiz. Bir yere gittiğimiz zaman başkan bizden para isteyebilir düşüncesiyle soğuk davranılabiliyor. İstediğimiz, geçmişteki borçları temizleyerek yolumuza devam etmek."

"Her maça galibiyet parolasıyla çıkıyoruz"

Başkan Yiğiner, MKE Ankaragücü'nün hangi takımla oynarsa oynasın ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayarak, "Her maça galibiyet parolasıyla çıkıyoruz." dedi. Ligde bu hafta Atiker Konyaspor ile deplasmanda karşı karşıya geleceklerini hatırlatan Yiğiner, "Konya deplasmanından da puan ya da puanlarla dönmek istiyoruz. Futbolcuların o günkü motivasyonu, mücadele gücü, oyun disiplini umuyorum mi bize oradan 3 puan getirir. Sonrasında ise Beşiktaş ile sahamızda oynayacağız. İnşallah o zamana kadar Eryaman Stadı'da yetişir ve güzel bir sinerji oluşur. İki maçtan 6 puan alınabilir. Olmazsa en kötü 4 puan alabiliriz." şeklinde görüş belirtti.

"Lige değer kattığımızı düşünüyorum"

Mehmet Yiğiner, MKE Ankaragücü'nün 1910 yılında cepheye mermi üreten işçiler tarafından kurulduğunu ve çok köklü bir kulüp olduğunu dile getirdi. "Ankaragücü, sonradan kurulmuş ve birileri adına ligde mücadele eden bir takım değildir." diyen Yiğiner, şunları kaydetti: "Örneğin Fenerbahçe Stadı'nda 2 bin 500 taraftarımız vardı. Bana göre yaklaşık bin 500 taraftarımız da Fenerbahçe tarafındaydı. Lige nasıl bir renk getirdiğimizi herkes gördü. Lige değer kattığımızı düşünüyorum. Ankaragücü şehrin takımıdır, şehir de takımı bağrına bastı. Taraftarlarımızın da takıma sempati duyan kişilerin de sayısı artıyor. Süper Lig'e renk katıyoruz ve bundan sonra da renklendireceğimizi düşünüyorum. Maç sonuçları bizi nereye götürecek hep birlikte göreceğiz. İşin gerçeği biz de merak ediyoruz. Avrupa kupalarına katılabilir miyiz bunları zaman gösterecek. Bu süreçte de şehrin dinamikleri bizimle olmalı. Bu şehirde siyaset yapan insanlar da Ankaragücü camiasına yakın davranmalı. İyi günde kötü günde yanımızda olmalı."



Leao, sarı-kanaryalı olacak mı?


Sözleşmesinde 175 milyon Euro'luk serbest kalma bedeli olan Rafael Leao için AC Milan'ın 50 ila 75 milyon Euro arasında bir rakama 'evet' diyeceği konuşuluyor. İtalyan ekibinde net 6.5 milyon Euro maaş alan Portekizli için Suudi Arabistan'dan Al-Hilal'ın hazırladığı 45 milyon Euro'luk maaş teklifi ise Fenerbahçe'nin en büyük engeli olabilir.

12.05.2026 16:03:00 / Güncelleme: 12.05.2026 16:12:19
Haber Merkezi
Leao, sarı-kanaryalı olacak mı?
Leao, sarı-kanaryalı olacak mı?

Milano'ya giden ve AC Milan-Atalanta maçını izleyen Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin ağzından sosyal medyada sürekli olarak Rafael Leao ile ilgili "anlaştı" ya da "işi bitirdi" şeklinde dedikodular yayılıyor. Portekizli oyuncuyla ilgili bir kaç bilgi paylaşalım...
• Bu yıl takımdaki performansı tartışılan oyuncu, AC Milan'da yıllık 6.5 milyon euro net kazanıyor.
•  Sözleşmesinde yazan resmi serbest kalma bedeli 175 milyon Euro.
• AC Milan'ın bu yaz transfer döneminde 50 ila 75 milyon Euro arasında bir teklife "evet" diyebileceği uzun süredir İtalyan basınında konuşuluyor.
• 26 yaşındaki oyuncunun Milan ile 30 Haziran 2028'e kadar kontratı bulunuyor.







Kimler kapışıyor?

FC Barcelona Başkanı Joan Laporta'nın (fotoğrafta) oyuncunun büyük bir hayranı olduğu ve Rashford transferine alternatif olarak Leao'yu düşündüğü belirtiliyor.
Manchester United, Manchester City ve Liverpool oyuncunun durumunu yakından takip ediyor.
Bayern Münih ve Arsenal'in yanı sıra Al-Hilal'in de oyuncuya ilgisi olduğu biliniyor.







Suudi Fonu devrede

Al-Hilal'in Leao'ya yıllık 45 milyon Euro bandında paket teklif sunduğu konuşuluyor. Fenerbahçe'nin eski, Al-Hilal'in aktüel teknik direktörü Jorge Jesus'un, vatandaşını kadrosunda görmeyi çok istediği ve yönetime bu konuda baskı yaptığı sürekli haber olarak gündeme geliyor.







Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) da, Leao'yu ligin marka değerini artıracak bir sonraki "yüz" olarak belirlendi. Prestiji açısından kritik bir hamle olarak değerlendiriliyor.






UEFA, Fenerbahçe'ye ceza keserse, işler karışır
 
175 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi, Avrupa devlerinin 75 milyon Euro bandındaki teklifleri ve Al-Hilal'in yıllık 45 milyon Euro'luk astronomik maaş paketi göz önüne alındığında Fenerbahçe iddialarının gerçekleşme ihtimali "Hakan Safi'nin çılgınlığına" bağlı olacak.
Ortada UEFA'dan transfer limitlerini aştığı için Hazirn başında gelmesi beklenen 15 milyon euro'luk cezanın da olduğu ortamda Leao'nun transferi Fenerbahçe'nin başını daha da ağrıtabilir.

Emre Belözoğlu'nun Galatasaray kararı

Daha önce Türkiye'deki futbol ikliminde rakibi alkışlamanın mümkün görünmediğini açıklayan Emre Belözoğlu'nun hafta sonunda nasıl bir tutum sergileyeceği soru işareti. Fenerbahçe taraftarı olarak Kasımpaşa'nın başında kendisini "Emre" yapan şampiyon Galatasaray'ı sahaya çıkarken alkışlatıp alkışlatmayacağı merak ediliyor

12.05.2026 14:51:00
Haber Merkezi
Emre Belözoğlu'nun Galatasaray kararı
Emre Belözoğlu'nun Galatasaray kararı
Galatasaray, Pazar akşamı Recep Tayyip Erdoğan Stadında, Kasımpaşa karşısına 2025-26 sezonunun şampiyon olarak çıkacak. Real Madrid'in "Şampiyon Barcelona'yı tebrik ediyoruz" paylaşımı yaptığı ortamda Kasımpaşa teknik direktörü Emre Belözoğlu'nun sarı-kırmızılı oyuncuları ve teknik ekibi sahaya çıkarken alkışlatıp, alkışlatmayacağı soru işaretleri yarattı.






GALATASARAY'IN FENERBAHÇE ALKIŞI

Süper Lig'de son maçta şampiyon rakibin alkışlandığı 4 maç akıllarda yer etti:

- Trabzonspor (2021-2022) - Altay alkışı
- Beşiktaş (2016-2017) - Konyaspor alkışı
- Fenerbahçe (2013-2014) - Gençlerbirliği alkışı

19 Mayıs 2007'de Sami Yen Stadı'nda oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi konuk ekip bir hafta önce Trabzonspor ile berabere kalarak bitime iki hafta kala şampiyon oldu. Galatasaraylı futbolcular, sahaya çıkan şampiyon Fenerbahçeli futbolcuları koridor oluşturarak alkışladı. Bu centilmenlik örneğine rağmen, tribünlerde büyük olaylar çıktı. Maç tarihe "Sulu Derbi" olarak geçti.






OKAN BURUK'UN KÜÇÜK KARDEŞİ

Emre Belözoğlu, Galatasaray alt yapısından yetişmesine ve "abim" dediği Okan Buruk'la beraber Inter'in  yolunu tutmasına rağmen kendisini her daim iyi bir Fenerbahçeli olarak taktim ediyor. Kasımpaşa'nın ligde kalmayı garantilemek için 1 puan almak zorunda olduğu maçta Emre'nin takımına Galatasaray'ı alkışlatması beklenebilir... tersi bir durum da olabilir?






BU KONUDAKİ FİKRİNİ AÇIKLADI

Emre Belözoğlu, geçmişteki "alkış" tartışmaları hakkında fikir belirtmişti. Belözoğlu, futbolculuk döneminde şampiyon olarak gittikleri derbilerde yaşanan gerginliklere atıfta bulunarak şu açıklamaları yaptı:

- Dünyanın her yerinde şampiyon olan takım alkışlanır, bu bir spor kültürüdür. Ancak Türkiye'de bu işler biraz zor. Bizim ülkemizde bu bir 'teslimiyet' gibi algılanıyor. Sahada birbirimize saygı duymalıyız ama gerçekçi olmak gerekirse, mevcut iklimde bir derbi öncesi rakibi alkışlamak, kendi camianıza karşı sorumluluklarınız açısından pek mümkün görünmüyor.






Ederson'u Fenerbahçe'de tutmak istiyorlar

Aziz Yıldırım'ı ancak "dev transferlerle" yıkabileceğine inanan Hakan Safi, Milano senin Barcelona benim gezip "iş bitirmek" için gecesini gündüzüne katıyor. Bu süreçte Asensio, Semedo ve Ederson'un menajeri Jorge Mendes'le de bir araya geldi. Ancak Portekizli menajer Rafael Leao'dan önce Fenerbahçe'nin Ederson sorununu çözmeye çalışmasını önerdi

12.05.2026 14:40:00
Haber Merkezi
Ederson'u Fenerbahçe'de tutmak istiyorlar
Ederson'u Fenerbahçe'de tutmak istiyorlar
Fenerbahçe'de Başkan adayı Hakan Safi, Aziz Yıldırım gibi bir efsaneye karşı seçimi kazanmasının tek şartının büyük transferler olduğunun farkında. Bu yüzden sürekli olarak çalışmalar yapıyor... yurt dışına çıkıyor. Menajerlerle, sportif direktörle görüşüyor. Kendini tanıtıyor. İş birliği arıyor.






MOURINHO İLE SAFİ ÇOK YAKIN

Safi son olarak AC Milan-Atalanta maçında ortaya çıktı. Zaten bir süredir istediği konuşulan Rafael Leao ile ilgili iddialar patladı. İşin ilginç yanı ise 250 bin euro verecek kadar sevdiği Jose Mourinho'nun can yoldaşı olan Jorge Mendes'le Milano'da bir yemek yedi. Planlarından bahsetti.






MENDES'E 1+3 YILLIK TEKLİF

Gelen bilgilere göre Portekizli "süper" menajere 1+3 yıllık başkanlık (kazanabilirse) sürecinde "işbirliği" önerdi ancak hiç de beklemediği bir cevap aldı. Sadece Ederson'un değil diğer oyuncuları Semedo ve Marco Asensio'nun da ayrılmak istediğini iletti. Fenerbahçe'nin yaşadığı gergin ortamın (sürekli başkan ve teknik direktör değiştirmenin) transfer konusunda sorun yarattığından/yaratacağından bahsetti.






EDERSON'U ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

Ederson'un hala dünyanın en iyi 5-10 kalecisi arasında yer aldığını hatta yedeğindeki Livakovic'in de bu listede olduğunu hatırlattı. Böyle bir ortamda elindeki en iyi kaleci Diogo Costa'yı (Porto) Fenerbahçe'ye gelmeye ikna edemeyeceğini savundu.

Livakovic ya da Ederson'ın olmadığı bir takıma kaleci getirmenin zorluklarından bahsetti. Safi'ye Ederson'ı ikna etmenin en doğru yol olduğundan bahsetti.






5-6 MİLYON EURO MENAJERLİK ÜCRETİ

Mendes, Ederson üzerinden 1.4 milyon Euro menajerlik ücreti aldı... ayrıca iddialara göre kulübe "ekstra danışmanlık", "scouting raporu" ve "pazarlama desteği" faturaları da kesti. Mendes'in sadece Ederson için toplamda 5-6 milyon Euro civarında bir kazancı olduğundan bahsediliyor.






Ederson'un yüksek maaşla Fenerbahçe'de kalması, Mendes'in diğer oyuncuları için de bir "kıyaslama noktası" olması açısından da çok önemli.

Beşiktaş almayı değil satmayı düşünüyor

Beşiktaş teknik direktörü aralarında kiralıktan geleceklerin de yer aldığı 18 oyuncu için "gelecek sezon takımda istemiyorum" raporu verdi 

12.05.2026 14:30:00
Haber Merkezi
Beşiktaş almayı değil satmayı düşünüyor
Beşiktaş almayı değil satmayı düşünüyor
Sergen Yalçın bir rapor verdi, Başkan Serdal Adalı'nın başından aşağı kaynar sular döküldü. Beşiktaş teknik direktörü aralarında kiralıktan geleceklerin de yer aldığı 18 oyuncu için "gelecek sezon takımda istemiyorum" raporu verdi. Başkan maaşlı eleman Eduard Graf ile Serkan Reçber'in satış için elele çalışmasını istedi. Ayrıca "satış" konusunda yetenekli yerli veya yabancı menajer aranmaya başlandı.






Beşiktaş'ın başında bir değil bin dert var. Sergen Yalçın'ın kalıp kalmayacağı henüz net değil... şu anda hava "yerine kimse gelmez. O yüzden devam edelim" şeklinde. Bu yüzden Başkan Serdal Adalı, Yalçın ve Serkan Reçber'le bir toplantı yaptı. Gelecek oyunculardan önce gidecek oyuncularla ilgili bir rapor istedi.






EL-BILAL DIŞINDA KALACAK YOK

Yalçın aralarında kendisinin de getirdiği Gökhan Sazdağı dahil 5 oyuncunun satılmasını talep etti. Ayrıca El-Bilal dışında kalan Jota ve Cengiz Ünder dahil hiç bir kiralık oyuncuyla devam etmek istemediğini iletti. Kiralıktan dönecekler arasında sadece Semih Kılıçsoy'u kampta görmek istediğini anlattı. Muci dahil diğer hiç birini kadroda istemediğini net olarak bildirdi.






GRAF DA BU İŞE YARAYACAK

Sergen Yalçın'ın verdiği rapor üzerinden bakılacak olursa Serdal Adalı yönetimi bu yaz 18 oyuncuyla (kiralıklar dahil) yollarını ayırmaya çalışacak. Bu nedenle geçen hafta içinde İstanbul'a gelen Eduard Graf'tan da destek alınmasına karar verildi. Reçber'in de öncelikleri arasında oyuncu satışı gelecek. Ayrıca satış konusunda yetenekli yerli ve yabancı menajerlerle de çalışılacak. Takas ihtimalleri de masaya getirilecek.






3 OYUNCU KAMPA GÖTÜRÜLECEK

Kiralıktan gelip kampa gidecekler:

-Semih Kılıçsoy
-Tayyip Talha
-Emrecan

Satılmaya çalışılacak isimler:

-Djalo
-Uduokhai
-Gökhan Sazdağı
-Cerny
-Rashica






Devam edilmeyecek kiralıklar:

-Devis
-Asllani
-Jota
-Cengiz Ünder

Kiralık verilecekler:

-Yasin
-Devrim

Kiralıktan gelip takım aranacak isimler:

-Al-Musrati
-Muci
-Amir
-Onana
-Can Keleş
-Elan
-Joao Mario

Amedspor gözünü Rafa Silva'ya dikti

Türkiye'yi ve Türk futbolunu yakından tanıyan oyunculardan kurulu bir ekip yaratmak isteyen Amedspor gaza bastı. Beşiktaş'ın eski yıldızı Rafa Silva'nın kulübü Benfica ve izin alınarak da menajeri ile ilk görüşme gerçekleştirildi

12.05.2026 14:10:00
Haber Merkezi
Amedspor gözünü Rafa Silva'ya dikti
Amedspor gözünü Rafa Silva'ya dikti
Gelecek sezon Süper Lig'de tutunmak adına Türkiye'yi ve Türk futbolunu yakından tanıyan oyunculardan kurulu bir ekip yaratmak isteyen Amedspor gaza bastı. Aynen Mauro Icardi ve Mario Lemina'da olduğu gibi Beşiktaş'ın eski yıldızı Rafa Silva'nın kulübü Benfica ve izin alınarak da menajeri ile ilk görüşme gerçekleştirildi.






Süper Lig'in yeni takımı Amedspor gelecek sezon Süper Lig'de tutunabilmek için güçlü bir kadro yapmak istiyor. Özellikle 4 büyüklerin yollarını ayırmak istediği oyuncularla ilgilenen Diyarbakır ekibinin gündeminde Mauro Icardi ve Mario Lemina'nın olduğu biliniyor. Galatasaray'la sözleşmeleri biten iki oyuncuyla da ön görüşmeler yapıldı. Henüz bir teklif sunulmadı.






İLK TEMAS KURULDU

Amedspor yönetimi özellikle Süper Lig tecrübesi olan ve Türkiye ile Türk futbolunu yakından tanıyan isimlerle kadrosunu güçlendirmek istiyor. Amaç Süper Lig'in dinamiklerini bilen oyuncularla oynayıp, öncelikle ligde kalmak. Bu yolla Amedspor yönetimi Sergen Yalçın istemediği için devre arasında gönderilen Rafa Silva ile de temas kurdu.






BENFICA GÖRÜŞME İZNİ VERDİ

Hem kulübü Benfica hem de Rafa Silva'nın menajerine istekleri soruldu. Portekiz kulübü dönüşünde beklediği verimi alamadığı yıldız oyuncu için "anlaşılabilir" mesajı verdi. Ancak Amedspor resmi bir teklifle gitmediği için rakam bildirmedi. "Görüşebilirsiniz" diyerek Diyarbakır temsilcisine FIFA nezdinde geçerli olabilecek yazılı bir belge sunuldu.






TEKLİ FHAFTAYA SUNULULACAK

Amedspor, Rafa Silva'nın menajeri ile de ilk teması kurdu. Görüşme Diyarbakır temsilcisinin ilk etapta beklediği gibi geçti. Menajeri "neden olmasın, Türkiye'ye dönebilir" sözü etkili oldu. Amedspor yönetimi Rafa Silva için hem Benfica'yı hem de oyuncuyu ikna edebilecek bir sözleşme hazırlıyor.






Muhtemelen gelecek hafta ilk resmi hamle yapılır. Sonra da süreç netleşir. Ya pazarlıklar başlar ya da "vakit kaybetmeyelim" denir.

Bernardo Silva, Galatasaray için lüks değil, zorunluluk

Oyun kurabilen, ceza sahası dışından gol tehdidi olan, frikikleri iğne deliğinden geçirecek 10 numara alınmasının zorunluluk olduğu Galatasaray'da Bernardo Silva ismi zorunluluk haline geldi

12.05.2026 14:01:00
Haber Merkezi
Bernardo Silva, Galatasaray için lüks değil, zorunluluk
Bernardo Silva, Galatasaray için lüks değil, zorunluluk
Oyun kurabilen, ceza sahası dışından gol tehdidi olan, frikikleri iğne deliğinden geçirecek 10 numara alınmasının zorunluluk olduğu Galatasaray'da Bernardo Silva ismi zorunluluk haline geldi.

Okan Buruk'un istediği "oyun aklı" olabilir, bitiriciliği ile Osimhen'e destek atabilir. "Pres makinesi" olduğu için Buruk çok sever. Frikik uzmanı değil ama orada da işe yarayabilir.

Hem Fenerbahçe hem de Galatasaray'ın gözdesi Bernardo Silva, Manchester City'den resmen koptu. Şu an için transfer yarışında Barcelona bir adım önde. Juventus'un agresif teklifi ve Galatasaray'ın 3 yıl için 50 milyon Euro süreci belirsiz hale getirdi.







BENFICA İHTİMALİ DE VAR

Bir de üstüne üstlük Suudi Arabistan ve MLS ekiplerinin de pusuda beklediği iddiaları işleri zorlaştırıyor. Dahası çok ihtimal verilmese de Portekiz basını Silva'nın kariyerinin bu aşamasında Benfica'ya dönme ihtimalini masada tutuyor.

Avrupa'nın devlerinden gelen teklifleri değerlendirdiği ancak uzun vadede Lizbon'a dönme arzusunun kabardığını iddia ediyor.







10 NUMARA ZORUNLULUK

Okan Buruk'un elinde yardımcıları tarafından hazırlanan "5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde başarı" kriterine işaret eden raporda, "oyun kurabilen, ceza sahası dışından gol tehdidi olan, frikikleri iğne deliğinden geçirecek 10 numara alınmasının zorunluluk" olduğu yazıyor.







4 MADDE DE NEDEN LAZIM

- Bernardo Silva sadece 10 numara değil; merkez orta saha, sağ kanat ve hatta sahte 9 bile oynayabiliyor. Okan Buruk'un istediği "oyun aklını" sahaya fazlasıyla koyabilir. Belli başlı özelliklerini ve Galatasaray'a katabileceklerini şöyle sıralayabiliriz:

- En büyük silahlarından biri, ceza sahası çevresindeki bitiriciliği. Sağ kanattan içeri kat edip sol ayağıyla uzak köşeye bıraktığı plase vuruşlar, ceza sahası yayından attığı sert şutlar çok özel.







- Bernardo Silva harika bir teknik kapasiteye sahip olsa da beklenen frikikçi değil. O vuruşları yapabilir ancak bu konu ana uzmanlık alanı değil.






- Teknik kapasitesinin yanında savunma disiplinine ve koşu mesafesine sahip bir yıldz. 10 numaradan beklenen klasın yanına "pres makinesi" tıkı da işaretlenebilir. Buruk için paha biçilemez bir özellik.

Galatasaray'dan Icardi'ye asla kabul etmeyeceği teklif

Galatasaray yönetimi hali hazırda imaj hakkı dahil pek çok kalem üzerinden Mauro Icardi'ye 10 milyon Euro'nun üzerinde yıllık ödeme yapıyor

12.05.2026 13:55:00
Haber Merkezi
Galatasaray'dan Icardi'ye asla kabul etmeyeceği teklif
Galatasaray'dan Icardi'ye asla kabul etmeyeceği teklif
Galatasaray yönetimi hali hazırda imaj hakkı dahil pek çok kalem üzerinden Mauro Icardi'ye 10 milyon Euro'nun üzerinde yıllık ödeme yapıyor.

Taraftarın sevgilisi olan Arjantinli ile sözleşme yenilenmesi düşünülüyor. Her ne kadar "kabul görmez" denilse de menajerine bir teklif sunuldu.

Mauro Icardi tam anlamıyla PR dersi veriyor. Şu güne kadar kendisine "resmi" olarak kabul edebileceği bir sözleşme teklif edilmeyen Arjantinli yıldız, şampiyonluk sonrasında adeta sosyal medya bombardımanına başladı. Kızlarından kendisi için ağlayan taraftarlara, Galatasaray'la kırdığı rekorlardan sevgisine kadar tüm tuşlara bastı.







PR'CILIK AÇISINDAN MÜKEMMEL

PR'cılık gözünden bakıldığında kaptan, taraftar üzerindeki etkisini çok iyi bildiği için sosyal medya üzerinden verdiği mesajlarla, "taraftarları yönetimin kendisine sözleşme verme konusunda konsolide ediyor" şeklinde çok rahat bir çıkarım yapılabilir.







OKAN BURUK, MURIQI İSTİYOR

Okan Buruk aslında eski öğrencisi Vedat Muriqi'yi istiyor. Hem Osimhen'le beraber oynatmak, hem de yedek bıraktığında sorun yaratmayacağına inanıyor.

Yönetim de aslında Icardi'yle ancak "çok makul" şartlarda sözleşme imzalamak istiyor. Çünkü konuşulan 4-5 milyon euro'luk bir rakam bile beş büyük ligde pek çok takımın birinci forvetine ödediği rakamlar.







SÖZLEŞMEDE YER ALAN DETAYLAR

Bu yüzden yönetim 1+1 yıllık Icardi'nin kabul etmesini beklemediği bir sözleşme hazırladı:







- 2 milyon Euro garanti ücret. 1 milyon euro imaj hakkı. 1 milyon Euro sadakat bonusu.
- 500 bin Euro şampiyonluk bonusu. Şampiyonlar Ligi için yarı finale 750 bin Euro, çeyrek finale 500 bin Euro prim.
- Ligde atılacak 15+ gole 1 milyon Euro, Şampiyonlar Ligi'nde atılacak 5+ gole 1 milyon Euro prim.







-Maçların yüzde 60'ın 60+ dakika oynarsa ya da 20+ gole (gol+asist) katkı yaparsa aynı şartlarda uzatma.

Icardi'nin bu kadar düşük bir rakama ve şarta bağlı bonusa imza atmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Taraflar önümüzdeki günlerde masaya son kez oturacak.

Galatasaray'ın olağan divan kurulu toplantısı yarın yapılacak

Galatasaray'ın mayıs ayı olağan divan kurulu toplantısı, yarın gerçekleştirilecek

 

12.05.2026 11:44:00
Anadolu Ajansı
Galatasaray'ın olağan divan kurulu toplantısı yarın yapılacak
Galatasaray'ın olağan divan kurulu toplantısı yarın yapılacak

Galatasaray Kulübünün mayıs ayı olağan divan kurulu toplantısı, yarın gerçekleştirilecek.

RAMS Park'taki Özhan Canaydın Konferans Salonu'nda yapılacak toplantı, saat 13.30'da başlayacak.

Toplantıda mali, idari ve sportif raporla ilgili tespit ve incelemeler yapılacak.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de toplantıda açıklamalarda bulunacak.

Hull City, play-off finaline yükseldi

Hull City, Championship yükselme play-off yarı finalinde Millwall'ı 2-0 mağlup ederek finale yükseldi.

12.05.2026 10:47:00 / Güncelleme: 12.05.2026 10:53:43
İhlas Haber Ajansı
Hull City, play-off finaline yükseldi
Hull City, play-off finaline yükseldi
Hull City, Championship yükselme play-off yarı finalinde Millwall'ı 2-0 mağlup ederek finale yükseldi.



İngiltere Championship'te Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Premier Lig yolunda çok önemli bir adım attı. Championship'te normal sezonu 6. bitiren ve play-off hakkı elde eden Hull City, play-off yarı finalinde ilk maçta berabere kaldığı Millwall'a konuk oldu. Kaplanlar, 2. yarıda bulduğu gollerle sahadan 2-0 galip ayrılarak final biletini aldı.



Hull City, finalde Southampton - Middlesbrough eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Premier Lig'e yükselecek son takımı belirleyecek olan final mücadelesine 23 Mayıs'ta Wembley Stadyumu ev sahipliği yapacak.

Trabzonspor kupada Gençlerbirliği'ne konuk olacak

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final müsabakasında yarın deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Bordo-mavililer, bu müsabakayla birlikte turnuvadaki 294. maçına çıkacak

12.05.2026 10:29:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor kupada Gençlerbirliği'ne konuk olacak
Trabzonspor kupada Gençlerbirliği'ne konuk olacak
Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final müsabakasında yarın deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Bordo-mavililer, bu müsabakayla birlikte turnuvadaki 294. maçına çıkacak.

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final karşılaşmasında yarın saat 20.30'da Gençlerbirliği'nin konuğu olacak. Kupada bu sezon A Grubu'nda mücadele eden bordo-mavililer, Alanyaspor'a sahasında 1-0 mağlup olurken, deplasmanda ise İstanbulspor'u 6-1 mağlup etmişti. Ardından da evinde Fethiyespor'u 3-0 ve konuk olduğu Başakşehir'i 4-2'lik skorlarla geçen bordo-mavililer, 9 puanla çeyrek final biletini aldı. Bu turda da Karadeniz ekibi, 90 dakikası ve uzatmaları golsüz sona eren mücadelede Samsunspor'u penaltılar sonucu 3-1'le eleyerek yarı finale yükseldi.

Kupada 294. mücadele

Trabzonspor, Gençlerbirliği maçıyla kupada 294. maçına çıkacak. Geride kalan 293 karşılaşmada bordo-mavili ekip 177 galibiyet, 55 beraberlik ve 61 yenilgi aldı. Bu maçlarda rakip filelere 510 gol gönderen Karadeniz temsilcisi, kalesinde ise 236 gol gördü.

9 kez mutlu sona ulaştı

Türkiye Kupası'nda bugüne kadar 17 kez final oynayan bordo-mavililer, 9 kez kupayı müzesine götürerek Galatasaray ve Beşiktaş'ın ardından organizasyonda en çok şampiyonluk yaşayan üçüncü kulüp konumunda yer alıyor.
Süper Lig'e yükseldiği 1974-1975 sezonunda aynı zamanda Türkiye Kupası'nda da finale kalan Trabzonspor, ilerleyen yıllarda da bu başarıyı sürdürerek toplam 9 kez mutlu sona ulaştı.

İki takım kupada 8 maç yaptı

Trabzonspor ile Gençlerbirliği kupada bugüne kadar 8 kez kozlarını paylaştı. Söz konusu mücadelelerde bordo-mavililer 6 galibiyet ve 1 beraberlik alırken, Ankara temsilcisi ise 1 kez sevinen taraf oldu.
Karadeniz ekibi, attığı 18 gole karşılık, ağlarında 7 gole engel olamadı.

Farklı rakiplere karşı tarihi zaferler

Trabzonspor, Türkiye Kupası zaferlerini 1976-1977 ve 1983-1984 sezonlarında Beşiktaş, 1977-1978'de Adana Demirspor, 1991-1992'de Bursaspor, 1994-1995'te Galatasaray, 2002-2003 ve 2003-2004 sezonlarında Gençlerbirliği, 2009-2010'da Fenerbahçe ve 2019-2020 sezonunda Alanyaspor karşısında elde etti.

Trabzonspor kazanırsa üst üste 3. kez finale çıkacak

Bordo-mavili takım, 2023-2024 sezonunda Beşiktaş ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı kupa finalini 3-2 kaybederken, 2024-2025 sezonunda da Galatasaray karşısında sahadan 3-0 mağlubiyetle ayrıldı.

Bordo-mavililer, yarın oynayacağı Gençlerbirliği maçını kazanması halinde üst üste 3. kez kupada finale yükselme başarısı gösterecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.