logo
25 MAYIS 2025

Reyting için değer mi?

15.10.2020 00:00:00

Gerçi bu sorunun cevabı belli; Para kazandırıyorsa değer tabi. Televizyonlardan bahsediyorum. Reyting için milyon taklalar atıyorlar. Bel altı vuruyorlar, dil altı vuruyorlar. Yaptıkları, yayınladıkları diziler, filmler, programlar ortada. En sapık konuları bile senaryolaştırıp milletin önüne koyuyorlar.

Siyaset programlarında da aynı yarış var; Her şey reyting için. Örneğin Didem Aslan, beni çok şaşırttı. Yıllarca modoratörlük yaptı. Cumhurbaşkanından, başbakanlardan, siyasi parti liderlerinden, vekillerden, akademisyenlerden, gazetecilerden çok ünlü isimler ile tansiyonu yüksek başarılı programlar yaptı. 

Şimdi bir başka kanalda kim, kimin kızını kaçırdı, bu çocuğun babası kim, filancanın katili kim gibi konuların işlendiği program yapıyor. Bana ilginç geldi. Reyting için değer mi, sorusunu sordurttu.

Dünkü yazımda da ifade ettim; Ülkemizde birileri ısrarlar cemaat ve tarikatları tartıştırıyor. Neden? Allah'ın (c.c) indirdiği, Efendimizin (s.a.a.v) hayata geçirerek tebliğ ettiği İslam Dininin özünü anlatıp, ortaya çıkmış ve maalesef halk tarafından da kabul görmüş batılları, hurafeleri yok etmek için mi?

Hayır! Dikkat edin bahsettiğim medya din adına öne çıkmış kişi ve yapıları ya karalıyor, ya da hiç gündem etmiyor. Tek kişi hariç! Cübbeli Ahmet Bey!

Siyasi, sosyal, ekonomik ve ahlaki bir çok skandala ismi karışmış, İslam'ı 'sünnet' lafzına hapsetmiş ve Kelime-i Şahadet getirenleri mezhebine göre tekfir etmekte, ayrıştırmakta hiçbir sakınca görmeyen bu zatı bazı haber kanalları üstelik dini kimliğiyle diğer ifadeyle dini bir otorite olarak ısrarla ekrana çıkartıyorlar. 

Reyting için değer mi, dedik. Ama bu konu reyting ötesi bir konu. Bir alt yapı hazırlığı var. Bir anlayışı cilalamak var. Tahta hazırlık var! Neyse! Biz reytingken devam edelim. 

Bu zat geçen hafta yine ekranlardaydı. Şaşırdığım ise Ersan Şen gibi fikirlerine değer verdiğim, İsmail Saymaz gibi bir çok noktada ortak aynı derecede de karşı karşıya olduğum akıllı kişilerin bu oyuna alet olmalarıydı.

Efendim! Bilinmeyenleri ortaya çıkarmak, sorulamayanları sormak için vs…

Ortada bilinmeyen yok ki? Atatürk'müş, cumhuriyetmiş, Şiilikmiş, Alevilikmiş, Gülen rüyalarıymış, Fasmış, Karsmış vs. hepsi ortada, kayıtlı. Tövbesini de duymadık.

Dahası sizin sorduğunuz sorulara verdiği cevapları, kendi mahallesindeki ünlü isimler direk reddetti. 

Ersan Hocam! İsmail Saymaz! Bu zatın şöhretinde (!) basamak oluyorsunuz. Ticaretinde basamak oluyorsunuz. Bak! Demedi demeyin, sizi de kullanıyor. Çünkü çok iyi tüccar. Paraya dönüşecek her şeyi kullanıyor. 

Yeni Akit Gazetesi yazarı bile bu tüccara isyan etti.

Neden mi? Malum tabi afetlerin çoğaldığı günlerden geçiyoruz. Seller, depremler, dolu yağışları vs. İnsanlar can ve mal derdinde. En son dolu yağacak haberinden sonra sokaklardaki bütün araçlar tesettüre büründü.

İşte o günlerde de bu zat bir video yayınladı. Ev, araba gibi değerli eşyalarınızın zarar görmemesi için ne yapmanız gerektiğini anlatan pazarlama reklam videosu.

Kendisinden aktarayım;

"1680 sayfa mı ne… Onun için en ince kağıt kullanılsın, dedim. Bu size, evinize, ocağınıza, yuvanıza, iş yerinize, bineceğiniz vasıtanıza yol arkadaşı…

Ev, araba ve diğer değerli eşyalarınızı muhafazası için mutlaka içlerinde Buhari Şerif bulundurun. Taşınması kolay olsun diye tek cilt halinde bastık."

Yeni Akit yazarı Kenan Alpay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında bu zat için;

"Cübbeli Ahmet her zamanki gibi yalan söylüyor. Allah'ın adıyla aldatmak, Resulullah sevgisiyle istismar etmek Cübbeli Ahmet'in karakteridir.

Sümük-ü Şerif, Saçı-ı Şerif, Kabir Azabından Koruyan Kefen... gibi sapkınlıkların ardına "Buhari Muska"sı ekliyor."

Evet, ahir zamanın maddi ve manevi afetlerinden, okuduğu Kuran gırtlaklarından geçmeyen alimlerden, koyun postuna bürünmüş kurtlardan, dinsiz dindarlardan kendimizi, ailemizi, insanımızı korumamız lazım.

Nasıl? Peygamberimizin (s.a.a.v) bıraktığı iki emanete sımsıkı sarılarak; Kuran ve Ehl-i Beyt.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Akın Aydın / diğer yazıları
Free İmamoğlu soruşturması
CHP'lilerin köprüye astığı pankart indirildi
Galatasaray kazanmaya devam ediyor
Şampiyon Galatasaray deplasmanda Göztepe’yi 2 golle geçti
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya'yı ziyaret edecek
Putin ile de görüşecek
Öğretmenler Milli Eğitim Akademisi'nden istihdam edilecek
Öğretmen atamalarına bir bariyer daha!
10 çocuğundan 9'unu kaybetti
Gazzeli kadın doktorun büyük acısı
Bu ne vurdumduymazlık!
Özgür Özel Gazze'ye dikkat çekti
İsrail'in siber saldırısı olabilir!
Elektrik kesintileri Fransa'ya sıçradı
Sürpriz buluşma
Erdoğan, Şara ile görüştü
İsrail ölüm kusuyor
Son 24 saatte 79 şehit daha
İfade veriyorlar
İBB'ye 4. dalga operasyon
Şizofreni nedir, tedavi edilebilir mi?
Bugün Dünya Şizofreni Günü
Takside dehşet anları kamerada...
Taksiciyi silahla gezdirdi, sonra da parasını gasp etti
Kars'ta korku dolu anlar kamerada
Şiddetli rüzgar çatıları uçurdu
Kırmızı bültenle aranan 3 şahıs yakalandı
Zekeriya Öz ve Adil Öksüz yine yok
Bu da öteki Türkiye!
Lüks konut projesine akın var
Free İmamoğlu soruşturması
CHP'lilerin köprüye astığı pankart indirildi
Galatasaray kazanmaya devam ediyor
Şampiyon Galatasaray deplasmanda Göztepe’yi 2 golle geçti
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya'yı ziyaret edecek
Putin ile de görüşecek
Öğretmenler Milli Eğitim Akademisi'nden istihdam edilecek
Öğretmen atamalarına bir bariyer daha!
10 çocuğundan 9'unu kaybetti
Gazzeli kadın doktorun büyük acısı
Bu ne vurdumduymazlık!
Özgür Özel Gazze'ye dikkat çekti
İsrail'in siber saldırısı olabilir!
Elektrik kesintileri Fransa'ya sıçradı
Sürpriz buluşma
Erdoğan, Şara ile görüştü
İsrail ölüm kusuyor
Son 24 saatte 79 şehit daha
İfade veriyorlar
İBB'ye 4. dalga operasyon
Şizofreni nedir, tedavi edilebilir mi?
Bugün Dünya Şizofreni Günü
Takside dehşet anları kamerada...
Taksiciyi silahla gezdirdi, sonra da parasını gasp etti
Kars'ta korku dolu anlar kamerada
Şiddetli rüzgar çatıları uçurdu
Kırmızı bültenle aranan 3 şahıs yakalandı
Zekeriya Öz ve Adil Öksüz yine yok
Bu da öteki Türkiye!
Lüks konut projesine akın var
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.