logo
14 HAZİRAN 2026

Sabri takımla çalıştı

Galatasaray, Beşiktaş ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü

12.12.2015 00:00:00
Sarı-kırmızılıların, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde basına kapalı gerçekleştirdiği antrenmana, koordinasyon çalışmalarıyla başladığı belirtildi. 

Gruplara ayrılan futbolcuların, pas organizasyonlarının ardından taktik çalışmalar yaptığı kaydedildi. Sağ bacak adale grubundaki sakatlığın tedavisi tamamlanan Sabri Sarıoğlu'nun, takımla çalışmaya katıldığı ifade edildi. Tedavileri süren futbolculardan Lionel Carole'ün, kondisyon ve yükleme çalışmasına devam ettiği, Hamit Altıntop'un, kondisyoner eşliğinde çalıştığı, Jason Denayer'e ise salonda kuvvet ve sahada koşu programı uygulandığı bildirildi. Galatasaray, derbi hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla tamamlayıp kampa girecek.

NBA'de, Knicks 53 yıl aradan sonra şampiyon

NBA finalinde New York Knicks, San Antonio Spurs'ü 94-90 mağlup ederek seriyi 4-1 yaptı ve 53 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı

14.06.2026 17:52:00
İhlas Haber Ajansı
NBA'de, Knicks 53 yıl aradan sonra şampiyon
NBA'de, Knicks 53 yıl aradan sonra şampiyon
NBA finalinde New York Knicks, San Antonio Spurs'ü 94-90 mağlup ederek seriyi 4-1 yaptı ve 53 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı.

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 2025-2026 sezonunun şampiyonu belli oldu. Final serisi 5. maçında San Antonio Spurs ile New York Knicks karşı karşıya geldi. Frost Bank Center'da oynanan karşılaşmadan 94-90 galip çıkan Knicks, 53 yıl aradan sonra şampiyonluğa uzandı. New York Knicks'te Jalen Brunson 45 sayı, 3 ribaunt, 3 asist ile galibiyette büyük rol oynarken Mikal Bridges 14 ve Josh Hart 13 sayıyla galibiyete katkıda bulunan isimler oldu.

San Antonio Spurs'ta ise Dylan Harper'ın 25 sayı, 5 ribaunt ve Victor Wembanyama'nın 19 sayı, 14 ribauntluk performansları mağlubiyete engel olamadı.

Knicks 53 yıl aradan sonra şampiyon



New York Knicks, NBA'de 1970 ve 1973'ün ardından üçüncü şampiyonluğunu elde etti. 53 yıl sonra şampiyonluğa uzanan Knicks, bu sezon NBA Kupası'nı da kazanarak, lig tarihinde duble yapan ilk takım oldu.

Jalen Brunson, finallerin MVP'si seçildi

Şampiyon takımda Jalen Brunson 32.6 sayı, 4.6 asist, 4.2 ribaunt ortalamaları ile 2026 NBA finallerinin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. Brunson, Michael Jordan, Giannis Antetokounmpo ve Bob Pettit'in ardından NBA Finalleri'nde bir seriyi bitiren maçta en az 45 sayı kaydeden dört oyuncudan biri oldu.

FIFA'nın yıldız kararı isyan çıkardı

2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı başlarken, turnuvanın en dikkat çekici krizlerinden biri Mısır Millî Takımı cephesinde yaşandı

14.06.2026 12:20:00
Haber Merkezi
FIFA'nın yıldız kararı isyan çıkardı
FIFA'nın yıldız kararı isyan çıkardı
2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı başlarken, turnuvanın en dikkat çekici krizlerinden biri Mısır Millî Takımı cephesinde yaşandı.

FIFA, Mısır Futbol Federasyonu'na (EFA) resmi bir talimat göndererek "Firavunlar"ın turnuva formasında yer alan 7 yıldızın tamamen kaldırılmasını istedi.

Krizin Nedeni: Katı FIFA Yönetmelikleri

Mısır'ın formasında gururla taşıdığı bu 7 yıldız, ülkenin kazandığı Afrika Uluslar Kupası şampiyonluklarını simgeliyordu.

Ancak FIFA ekipman yönetmeliklerine göre, Dünya Kupası finallerinde mücadele eden takımlar formalarında yalnızca Dünya Kupası şampiyonluklarını simgeleyen yıldızlar taşıyabilir. Kıtasal ya da bölgesel başarıları temsil eden amblemlerin ve yıldızların turnuva organizasyonunda kullanımına izin verilmiyor.

Mısır Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada durumun kendileri için sürpriz olmadığını, turnuva öncesinde bu kuraldan haberdar edildiklerini belirtti.

Numaraların rengi de değişiyor



FIFA, sadece yıldızların kaldırılmasıyla kalmadı; televizyon yayınlarında, hakemler ve taraftarlar tarafından oyuncu numaralarının daha net okunabilmesi için formadaki numaraların renginin de altın sarısından beyaza dönüştürülmesini zorunlu kıldı. Üretici firma Puma tarafından revize edilen yeni formalar, takımın resmi fotoğraf çekimlerinde basına tanıtıldı.

Uruguay tartışması yeniden alevlendi



Mısır'a gelen bu yasak, futbol kamuoyunda Uruguay'ın formasındaki 4 yıldız tartışmasını yeniden gündeme getirdi. Uruguay yalnızca 2 kez Dünya Kupası kazanmasına rağmen, FIFA'nın resmi olarak tanıdığı 1924 ve 1928 Olimpiyat şampiyonluklarını (o dönem Dünya Kupası organize edilmediği için dünya şampiyonluğu sayarak) formasına yansıtabiliyor. Mısır'ın 7 kıtasal şampiyonluğuna izin verilmezken Uruguay'ın bu istisnadan yararlanması taraftarlar arasında çifte standart eleştirilerine yol açtı

Dünya Kupası heyecanı yarın 4 maçla devam edecek

2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı E, F, G ve H Grubu'nda yarın oynanacak 4 maçla sürecek

14.06.2026 11:27:00
Haber Merkezi
Dünya Kupası heyecanı yarın 4 maçla devam edecek
Dünya Kupası heyecanı yarın 4 maçla devam edecek
2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı E, F, G ve H Grubu'nda yarın oynanacak 4 maçla sürecek.

ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliği yaptığı turnuvada, H Grubu'nda İspanya ile Yeşil Burun Adaları, Atlanta Stadı'nda TSİ 19.00'da karşı karşıya gelecek.

Turnuvada yarın oynanacak maçların programı şöyle:

15 Haziran Pazartesi:

E Grubu:

02.00 Fildişi Sahili - Ekvador (Philadelphia Stadı)

F Grubu:

05.00 İsveç - Tunus (Monterrey Stadı)

H Grubu:

19.00 İspanya - Yeşil Burun Adaları (Atlanta Stadı)

G Grubu:

22.00 Belçika - Mısır (Seattle Stadı)

Milli hayal kırıklığı

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında Avustralya'ya 2-0 yenildi.

14.06.2026 11:15:00
Haber Merkezi
Milli hayal kırıklığı
Milli hayal kırıklığı
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında Avustralya'ya 2-0 yenildi.

BC Place Stadı'nda mücadelenin ilk 10 dakikası dengeli geçti. A Milli Futbol Takımı kanatlardan ve merkezden pozisyona girmeye çalışırken, Avustralya ise savunma ağırlıklı oynadı.

Maçtaki ilk ciddi tehlike 26. dakikada yaşandı. Sol kanatta topla buluşan Barış Alper Yılmaz'ın ceza sahasına ortasında Arda Güler gelişine sert vurdu ancak top kalecide kaldı. Bu pozisyonun dönüşünde ise Avustralya golü buldu.

27. dakikada, savunmadan atılan uzun pasa hareketlenen Irankunda, Merih Demiral'ı geçip kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun yerden şutunda top ağlara gitti: 1-0.




30. dakikada, Türkiye gole çok yaklaştı. Avustralya savunmasının uzaklaştırmak istediği top ceza sahası dışındaki Abdülkerim Bardakcı'da kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda kalecinin de müdahale ettiği meşin yuvarlak yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

Karşılaşmanın ilk yarısı Avustralya'nın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarı



53. dakikada soldan kazanılan korner atışında O'Neill ceza sahası içine ortaladı. Bu noktada yükselen Metcalfe'nin kafa vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır uzanarak gole engel oldu.

57. dakikada ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta topun başına Arda Güler geçti. Yıldız oyuncunun yerden vuruşunda kaleci Beach uzanarak gole engel oldu, dönen topa Kenan Yıldız istediği gibi vuramayınca savunma meşin yuvarlağı kornere yolladı.

72. dakikada A Milli Futbol Takımı bir kez daha etkili geldi. Hakan Çalhanoğlu'nun ara pasında sağdan ceza sahasına giren Zeki Çelik çaprazdan sert vurdu, kaleci Beach topu kornere gönderdi.

75. dakikada Avustralya ikinci golü buldu. Orta sahada topu kapan Metcalfe, ceza sahası önüne gelip sert vurdu, meşin yuvarlak kaleci Uğurcan'ın solundan filelere gitti: 2-0.

77. dakikada Türkiye gole çok yaklaştı. Hakan Çalhanoğlu'nun ceza sahasına gönderdiği ortada Merih Demiral, topu kale sahası önündeki Kerem Aktürkoğlu'na kafayla indirdi. Bu futbolcunun gelişine şutunda meşin yuvarlak kaleci Beach'te kaldı.

86. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında kazanılan serbest vuruşta bu kez Hakan Çalhanoğlu topun başına geçti. Bu futbolcunun sert şutunda kaleci Beach yine gole izin vermedi.

Karşılaşma Avustralya'nın 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Grupta ilk maçlar sonucunda ABD ve Avustralya 3'er puanı hanesine yazdırırken, Türkiye ve Paraguay ise puanla tanışamadı.

Kenan Yıldız ikinci yarıda oyunda

İlk yarıyı 1-0 geride kapatan A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı.

Montella, 46. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın yerine Kenan Yıldız'ı sahaya sürdü.

Fas hızlı ve etkili oyunuyla göz doldurdu


FİFA 2026 Dünya Kupası C Grubu açılış maçında Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nın yarı finalisti Fas, aynı kupanın çeyrek finalisti Brezilya ile 1-1 berabere kaldı. Fas, etkili oyunuyla dikkatleri üzerine çekti.

14.06.2026 03:22:00
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Fas hızlı ve etkili oyunuyla göz doldurdu
Fas hızlı ve etkili oyunuyla göz doldurdu

FIFA 2026 Dünya Kupası C Grubu maçında Brezilya ve Fas milli takımları, ABD'nin East Rutherford şehrindeki New Jersey Stadyumu'nda (MetLife Stadı) karşılaştı. Maç 1-1 sona erdi.

İlk gol Fas'tan

Fas, 21. dakikada PSV Eindhoven'ın yıldızı İsmail Saibari'nin aşırtma golüyle 1-0 öne geçti. Bu gole 32. dakikada Vinicius Junior nefis golle karşılık verdi. Maçın 15. işe 30. dakikaları arasında Fas, Brezilya'yı adeta kalesine sıkıştırdı. Bu dakikalarda Brezilyalı taraftarlar tutuk oyunları nedeniyle takımlarını yuhaladı. İlk 30 dakikada Fas, ataklarda rakibine 6-1 üstünlük sağladı.

Maçın ikinci yarısında sahada daha dengeli bir oyun vardı. Zaman zaman Fas, zaman zaman Brezilya ciddi ataklar geliştirdi.

Wilfried Zaha'ya tek teklif Amedspor'dan

Charlotte FC ile yollarını ayıran Fildişi Sahilli dünya yıldızı Wilfried Zaha menajeri tarafından İstanbul devlerine önerildi... ancak beklenen yanıtı alamadı. Transfer piyasasını altüst eden bu gelişme sonrası tecrübeli kanat oyuncusuna Süper Lig’den resmi teklif yapan tek kulüp Amedspor oldu. Teknik direktör Besnik Hasi’nin de onay verdiği bu sansasyonel hamle için yeşil-kırmızılı yönetimin ısrarcı olduğu ve yıldız oyuncunun kabul etmesi halinde 1+1 yıllık resmi sözleşmeye imza atacağı öğrenildi

13.06.2026 16:40:00
Haber Merkezi
Wilfried Zaha'ya tek teklif Amedspor'dan
Wilfried Zaha'ya tek teklif Amedspor'dan
Charlotte FC ile olan sözleşmesinin sonuna gelen ve boşa düen Fildişi Sahilli yıldız Wilfried Zaha'nın yeni adresinin Türkiye olabileceği konuşuluyor. Üstelik iddialara göre bu takım, İstanbul devleri değil, Süper Lig'in çiçeği burnunda ekibi Amedspor.






İSTANBUL TAKIMLARINA DA ÖNERİLDİ

Gelen bilgilere göre, tecrübeli kanat oyuncusunun menajeri, oyuncusunu ilk olarak İstanbul'un önde gelen kulüplerine önerdi. Ancak İstanbul ekiplerinden beklenen ilgi gelmedi. Zaha'ya Süper Lig'den resmi teklif götüren tek kulübün, bu sezon Süper Lig'e yükselerek tarihi bir başarıya imza atan Amedspor olduğu öne sürüldü.






1+1 YILLIK SÖZLEŞME YAPILACAK

Charlotte'un, Wilfried Zaha'nın 30 Haziran'da sona erecek sözleşmesinin ardından takımdan ayrılacağını resmen açıklamasının ardından boşa çıkacak olan yıldız oyuncu, Amedspor'un teklifini masaya yatırdı.

Fildişili yıldızın bu sürpriz teklife sıcak baktığı ve değerlendirme aşamasında olduğu belirtiliyor. Tarafların anlaşması durumunda Zaha, Amedspor ile 1+1 yıllık sözleşmeye imza atacak.






BESNIK HASI'DEN ONAY ÇIKTI

Amedspor yönetiminin bu sansasyonel transfer için kulübün teknik direktörü Besnik Hasi ile bir görüşme gerçekleştirdiği ve deneyimli teknik adamdan onay aldığı öğrenildi. Hasi'nin yeşil ışık yakmasıyla birlikte yönetim, Zaha transferini bitirmek için tüm şartları zorluyor. Dünya yıldızının bu teklife vereceği son yanıt, Türk futbol kamuoyunda şimdiden büyük bir merak konusu oldu.

Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman


 
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın 22 Haziran’a kadar bitirmeyi hedeflediği 4 büyük transfer için geri sayım sürerken, perde arkasında eşi benzeri görülmemiş bir kadro operasyonu yürütülüyor. 
 

13.06.2026 14:38:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman
Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman

Fenerbahçe'de taraftarlar takıma katılacak yeni yıldızlara kilitlenmişken, yönetim tam 11 yabancı oyuncunun biletini kesmek için düğmeye bastı. Fred, Livakovic, Becao ve Amrabat gibi as isimlerin de yer aldığı dev tasfiye listesi camiada şok etkisi yaratırken; TFF'nin 10+4 kuralı nedeniyle Archie Brown, Nene ve Amara Diouf gibi genç yeteneklerin geleceği de pamuk ipliğine bağlı.
Fenerbahçe'de Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'un ardından 8 yıl sonra yeniden başkanlığa seçilen Aziz Yıldırım ve ekibi, transfer dönemi kafa patlatıyor. Kulüp kulislerinden sızan bilgilere göre, camiada şu sıralar sadece takıma katılacak yeni yıldızlar ve şampiyonluk vizyonu konuşuluyor; takımdan ayrılacak isimlerin durumu ise adeta arka plana itilmiş durumda.







En az 4 transfer yapılacak

Başkan Aziz Yıldırım'ın ilk hedefi, 22 Haziran'da başlayacak transfer döneminin hemen başında, ilk etapta belirlenen 4 kritik takviyeyi resmiyete dökmek.Yıldırım'ın futbol aklıyla yürüttüğü operasyon kapsamında ilk olarak savunma ve hücum hatları sağlama alınacak.

2 nokta atışı santrfor
1 sağ bek
1 sol stoper







6 isim devam edecek

Kadro kalitesini artırmayı hedefleyen yönetim, mevcut oyuncu havuzunu üç ana kategoriye ayırarak bir tasfiye ve koruma planı hazırladı. Yeni sezonda kurulacak omurganın parçası olması beklenen ve performansından memnun olunan yıldızlar: Ederson, Škriniar, N'Golo Kanté, Guendouzi, Marco Asensio, Talisca.







Üç oyuncu satılık

Gelecek tekliflere ve transferlerin durumuna göre takımdan ayrılmasına sıcak bakılan oyuncular: Musaba, Semedo, Jayden Oosterwolde.







Gidecekler de belirlendi

Yeni sezon kadro planlamasında kesinlikle yer almayan ve yolların ayrılması adına işlemlerin başlatıldığı geniş liste:
Becao, Omar Fayed, Diego Carlos, Fred, Dominik Livakovic, Sofyan Amrabat.







Bazı gençler de gidecek

TFF'nin yürürlükteki 10+4 yabancı kuralı çerçevesinde, geleceğe yatırım olarak görülen ve takımda devam etmesi beklenen 6 genç isim için kritik bir süreç başladı.
Kurallar gereği bu 6 oyuncudan en fazla 4'ü listede tutulabiliyor. Dolayısıyla yönetim, aşağıdaki isimlerden en az 2'sini kiralık ya da bonservisiyle elden çıkarmak zorunda:
Archie Brown, Abdou Aziz Fall, Dorgeles Nene, Sidiki Chérif, Mimovic, Amara Diouf

Galatasaray'ın transferde ritmi bozuldu


 
 
Galatasaray'da yine transfer dönemi yine keyifsiz günler... Teknik patron Okan Buruk, Avrupa'da başarı için çok daha güçlü bir orta saha ve Osimhen'le oynayacak çift santrfor arayışına girerek Mauro Icardi ve Mario Lemina'nın üstünü çizdi. Yeni transferler için büyük bonservisler ödemek istemeyen Başkan Dursun Özbek ise bu karara köpürdü.

13.06.2026 14:13:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ın transferde ritmi bozuldu
Galatasaray'ın transferde ritmi bozuldu

Süper Lig'de üst üste gelen şampiyonlukların ardından gözünü Avrupa'ya diken Galatasaray'da, TFF'nin yeni 10+4 yabancı kuralı transfer masasını savaş alanına çevirdi. Okan Buruk ve yönetim kanadı arasında hem isimler hem de kontenjan planlaması konusunda tam bir fikir ayrılığı yaşanıyor.







İki emektarı istemiyor

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde "iş yapacak", çok daha güçlü ve dinamik bir kadro kurmak isteyen teknik direktör Okan Buruk, radikal bir rapor sundu. Başarılı çalıştırıcının sözleşmeleri biten Mario Lemina ve Mauro Icardi'nin takımda kalmasına sıcak bakmadığı öğrenildi.
Buruk'un planı çok net: Orta sahaya Şampiyonlar Ligi seviyesinde, fiziksel olarak çok daha güçlü ve dominant bir isim transfer etmek. Forvet hattına ise Icardi'nin yerine, taktiksel esneklik sağlayacak ve yeri geldiğinde Victor Osimhen ile çift santrfor oynayabilecek cinsten, yırtıcı bir golcü takviyesi yapmak.







Yönetimin önceliği bütçe!

Okan Buruk'un bu köklü değişim talebine karşılık Başkan Dursun Özbek ise tamamen ekonomik gerçeklerle hareket ediyor. Yeni transferler için kulübün kasasından büyük bonservis bedelleri çıkarmak istemeyen Özbek, maliyeti düşürmek adına hem Lemina hem de Icardi'nin takımda tutulmasından yana tavır koydu. Yönetim, bu iki isimle yola devam ederek macera aramama düşüncesinde.







Icardi ve Lemina kalırsa transfer yaş!

Galatasaray'ın elini kolunu bağlayan en büyük etken ise TFF'nin getirdiği yeni yabancı kuralı. Sarı-kırmızılıların elinde şu an 23 yaş üstü kuralına uyan tam 8 as oyuncu bulunuyor:
-Singo, Davinson Sanchez, Jakobs, Roland Sallai, Torreira, Gabriel Sara, Leroy Sane ve Victor Osimhen.
Eğer başkan Dursun Özbek'in istediği olur, Mario Lemina ve Mauro Icardi ile sözleşme yenilenirse, 23 yaş üstü için ayrılan 10 kişilik yabancı kotası tamamen dolmuş olacak. Bu durum, Okan Buruk'un istediği "orta saha ve santrfor" transferlerinin önünü tamamen kapatıyor.







Gençler için acele edilmeyecek

Kural gereği 23 yaş altı oyuncular için ayrılan +4 kontenjanı için de Okan Buruk'un stratejisi belli oldu. Şu anda kadroda bu kurala uyan genç sol bek Renato Nhaga bulunuyor. Kalan 3 genç oyuncu hakkı için Buruk, yönetime "Acele etmeyelim" mesajı gönderdi.
Deneyimli teknik adamın +4 stratejisinin detayları ise hemen hemen belli... acele edip kulübün elindeki nakit akışını (likiditeyi) bozmamak adına acele transfer yapılmayacak. Transfer döneminin sonuna doğru, Avrupa devlerinde şans bulamayan ve kiralanmaya uygun olan potansiyelli gençler beklenecek.









Statü değişebilir

Okan Buruk'a göre TFF'nin bu statüsü uzun ömürlü değil ve her an yeniden değişebilir. Bu yüzden geleceği belirsiz bir kural için kulübü büyük paralarla bağlamamak gerekiyor. Ancak devreye girilecekse, tıpkı Nhaga gibi scout ekibinin tam not verdiği, maliyeti düşük ve geleceği parlak bir isim fırsatı doğarsa bütçe kullanılacak.
Galatasaray'daki bu "istekler ve maliyetler" savaşı, önümüzdeki günlerde başkan Dursun Özbek ile Okan Buruk arasında yapılacak zirveyle netlik kazanacak.

Galatasaray'da gündem Fransız solak!

Galatasaray’ın Monaco forması giyen Fransa'nın 2002 doğumlu yükselen değeri Maghnes Akliouche için resmi olarak kolları sıvadığı iddia edildi

13.06.2026 13:54:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da gündem Fransız solak!
Galatasaray'da gündem Fransız solak!
Galatasaray'ın Monaco forması giyen Fransa'nın 2002 doğumlu yükselen değeri Maghnes Akliouche için resmi olarak kolları sıvadığı iddia edildi.

İtalyan basınının yüksek sesle duyurduğu transfer operasyonunda Aslan, genç yeteneği kadrosuna katmak için en yoğun çabayı harcayan kulüp olduğu belirtildi. Transferin önündeki tek engelin Juventus olmadığı bir de Khephren Thuram'la uğraşıldığı ortaya çıktı.







Yeni sezon kadro planlamasında sağ kanada takviye arayışları var mı bilinmez ama TMW, Galatasaray'ın Monaco'nun genç yıldızı Maghnes Akliouche için kolları sıvadığını iddia etti.

İtalyanların iddiasına göre son günlerde sarı-kırmızılı kulüp, 2002 doğumlu yetenekli oyuncuyla en çok ilgilenen ve transferi için en yoğun çabayı harcayan kulüp olarak öne çıktı. Ancak yıldız oyuncunun tek talibi sarı-kırmızılılar değil; Juventus da oyuncunun durumunu takip ediyor.







LA GAZZETTA DELLO SPORT'A KONUŞTU

La Gazzetta dello Sport'a özel bir röportaj veren Akliouche, transfer dönemiyle ve geleceğiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Monaco'dan eski takım arkadaşı ve şu anda Juventus forması giyen Khephren Thuram ile olan yakın dostluğuna değinen genç yıldız, İtalyan devinin ilgisini şu sözlerle itiraf etti:

- Khephren, Monaco'daki en zor anlarımda bana çok yardımcı olan harika bir arkadaş. Doğrusu, bazen yarı şaka yollu da olsa Juventus'a katılmamı istedi. Torino'da yaptıklarından dolayı onun adına çok memnunum.







KHEPHREN'İN AKLI BAŞKA YERDE GİBİ

Öte yandan Juventus'ta forma giyen Khephren Thuram için son dönemde sürekli olarak Galatasaray iddiaları ortaya atılıyordu... ancak Akliouche'un bu açıklamaları sanki Fransız oyuncunun Juventus'tan ayrılmak bir yana Akliouche gibi tanıdığı oyuncuları İtalyan devine getirmek için çalışıyor gibi bir durum ortaya çıkıyor.







TÜRKİYE'YE DE MAVİ BONCUK VERDİ

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps tarafından Dünya Kupası kadrosuna dahil edilen Akliouche, şu aşamada sadece turnuvaya odaklandığını ve geleceği hakkında aceleci bir karar vermek istemediğini belirtti.

- Tüm ligler zorlu, Serie A'yı kazanmak bile kolay değil. Bence tüm ligler harika ve oynaması bile ilgi çekici.







DÜNYA KUPASI SONRASINA KALACAK

Galatasaray yönetiminin, hem sağ kanatta hem de on numara pozisyonunda görev yapabilen solak oyuncu için bütçe ayırdığı ve önümüzdeki günlerde Monaco kulübüyle resmi temasları sıklaştıracağı iddia edildi.

Fransa ile Dünya Kupası'nda boy gösterecek olan Akliouche'un, Serie A'dan gelecek tekliflerin yanı sıra Galatasaray'ın projesine de nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Aykut Kocaman, İsmail Kartal hakkında konuştu

Fenerbahçe’de Samandıra’nın anahtarını Selçuk Şahin’e teslim etmeye hazırlanan Aykut Kocaman, takım içi dengeleri kökten değiştirecek tarihi bir hamleye imza atacak

13.06.2026 13:38:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman, İsmail Kartal hakkında konuştu
Aykut Kocaman, İsmail Kartal hakkında konuştu
Fenerbahçe'de Samandıra'nın anahtarını Selçuk Şahin'e teslim etmeye hazırlanan Aykut Kocaman, takım içi dengeleri kökten değiştirecek tarihi bir hamleye imza atacak.

Kulübün hafızasında yer edinen ve yıllarca İsmail Kartal'ın başarıyla uyguladığı "hem abi, hem baba, hem kardeş" formülünü yeniden hayata geçiren deneyimli teknik adam; futbolcularla köprü kurma, krizleri ilk elden çözme ve takımı tek bir yumruk yapma görevini eski kaptana emanet edecek.







Fenerbahçe'de yeni sezon öncesi teknik direktörlük koltuğuna oturması beklenen Aykut Kocaman, takım içi dengeleri kökten değiştirecek çok kritik bir hamleye imza atacak.

Samandıra'daki disiplini ve oyuncularla olan iletişimi en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen deneyimli teknik adam, kulübün hafızasında çok önemli bir yere sahip olan "İsmail Kartal modelini" yeniden hayata geçirecek.







HASSAS DENGEYİ ŞAHİN SAĞLAYACAK

Kocaman'ın bu kritik rol için belirlediği isim ise camianın yakından tanıdığı eski kaptan Selçuk Şahin oldu. Kocaman'ın planına göre Şahin, takım içerisinde kelimenin tam anlamıyla köprü görevi görecek. Yıllarca İsmail Kartal'ın başarıyla yürüttüğü, futbolcularla teknik heyet arasındaki o hassas denge artık Şahin'e emanet olacak.







KRİZ EN SON KOCAMAN'A GELECEK

Şahin; futbolcuların sahadaki ve saha dışındaki her türlü problemiyle yakından ilgilenecek, onlara hem bir lider hem de bir sırdaş olacak.

Takımdaki herhangi bir oyuncu bir sıkıntı yaşadığında, doğrudan Aykut Kocaman'ın kapısını çalmayacak. Sorunlar ilk olarak Şahin'in süzgecinden geçecek.

Eğer kriz Selçuk Şahin tarafından çözülemezse, konu en son aşamada Aykut Kocaman'a aktarılacak.







HİYERARŞİK BİR SÜREÇ BAŞLIYOR

İsmail Kartal, yıllarca Fenerbahçe bünyesinde bu görevi üstlenmiş, teknik direktör ile takım arasındaki krizi önleyen en önemli subap olmuştu. Aykut Kocaman, aynı huzur ortamını Selçuk Şahin liderliğinde yeniden kurmayı hedefliyor.







Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, takım içi iletişimi yönetmesi için eski kaptan Selçuk Şahin'e dev bir sorumluluk yükledi. Yıllarca İsmail Kartal'ın üstlendiği "hem abi, hem arkadaş, hem baba" formülünü geri getiren Kocaman, Samandıra'da yeni bir hiyerarşik dönem başlatıyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.