Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Anabilim Dalı tarafından İzmir'in çeşitli semtlerinde satılan sokak sütlerinin fiziksel-kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin araştırıldığı bir çalışma, sütlerin tüketici sağlığını tehdit edici özellikler taşıdığını ortaya çıkardı. Araştırmanın İzmir'deki çeşitli semtlerden alınan 101 değişik örnek üzerinde gerçekleştirildiğini belirten Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Kavas, sütlerin fiziksel-kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin araştırıldığını kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Kavas şunları ifade etti: "Bu amaçla 101 çiğ süt örneği incelenmiş ve söz konusu analizler mevsimsel olarak değerlendirilmiştir. Çiğ sütlerin mikrobiyolojik kaliteleri tüm dönemlerde kötü bulunmuştur. Özellikle yaz ve sonbahar aylarında incelenen örneklerde, Brucella ve Koliform mikrobu, artış göstermiştir."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.